Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Royal Enfield Electra "medusa" Project

Δημοσιεύτηκε

Και το όνομα αυτής Μέδουσα.
Σε αυτο το θεματάκι παρουσίασα την επισκευή τις μηχανής μου.
Αυτήν την στιγμή την εχω σε ενα φίλο (Ντοντος ο βαφεας) και ετοιμάζουμε το project τις καλής μου.
Το τι θα βγει θα δείξει .
Μέχρι τώρα μου έχουν ερθει το πίσω πλαϊνό φανάρι, κάτι αυτοκόλλητα, τα ελατήρια τις σέλας και η ταινία εξατμίσεις (θα δούμε εαν θα μπει)
Σήμερα έφτασε και η σέλα (το σχέδιο ειναι φτιαγμένο στο χέρι) η ποιότητα εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολυ καλη
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

Περιμένω ακομα δυο δεματάκια
Το ενα θα περιέχει την εξάτμιση, τιμόνι, κοντέρ λευκό smith και αμπερομετρο λευκό, και το άλλο τους καθρέπτες.
Φωτό όταν παραληφθούν.

• Απαντήσεις 451
  • Εμφανίσεις 54,7k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Νικο βγαλε τις φυσουνες κι ασε σκετα τα καλαμια...ή βαλε ελατηρια που σου ειχα πει.Θα ειναι πολυ πιο ομορφο!

Δημοσιεύτηκε

Εμε μου αρεσει οπως ειναι. Μπραβο Νικο. Λιγο μεγαλύτερο μπροστινό φτερό, και πεταξες!

(Ρε παιδι μου, τη νεκρά θα την βρισκω τωρα, να την παρω βολτα;;):wallbash:

Δημοσιεύτηκε

Νίκο πολύ ωREα την έκανες, καλοτάξιδη :bike:

Κι εγώ κάπως έτσι θέλω να την κάνω αλλά σε military εκδοχή, είμαι bobberakias τι να κάνουμε...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Επιτέλους τελείωσα  :giouxou:

IMG_0151.jpg IMG_0150.jpg IMG_0157.jpg

IMG_0152.jpg IMG_0156.jpg IMG_0153.jpg

IMG_0165.jpg IMG_0164.jpg IMG_0162.jpg

IMG_0149.jpg IMG_0166.jpg IMG_0161.jpg

IMG_0159.jpg IMG_0163.jpg IMG_0154.jpg

@mikezante σου ´χω και φωτακι με την νεκρά για να μην την ψάχνεις :happy-smiley41:

:oui:

Δημοσιεύτηκε

Νικο ειναι πολυ ομορφη..

Πες μας συμπεριφορα μα φυσικα θελω να μας πεις πως δουλευει το αμορτισερακι στην σελα.Ειναι σαν τα ελατηρια ή πιο σκληρο?

Τα λαστιχα τι λενε...και στο παχος,εχει αλλαξει συμπεριφορα.?

Κοντερ θα βαλεις..?

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Λόγο που τα έφτυσα δεν την έκανα μεγάλη βόλτα, το αμορτισέρ στην σέλα αν και το έχω τέρμα χαλαρό είναι σκληρό, πιστεύω να μαλακώσει με την χρήση. Η σέλα πρέπει να ανεβεί μπροστά τουλάχιστον 3 πόντους (πρέπει να δω πως θα το κάνω)

Εχω την αίσθηση ότι με αυτά τα λάστιχα δεν έχω πολλούς κραδασμούς (λόγο κοντινής βόλτας θα επανέλθω σε αυτό εαν διαπιστώσω κάτι)

Κοντερ δεν θα μπει.

Δημοσιεύτηκε

Στο μπροστα κομματι απο κατω της σελας τι εχεις μπουζωνι ή Π με δυο τρυπες παραλληλα?

Δημοσιεύτηκε

Το αμορτισερ δεν θα μαλακωσει.Αλλα απο την μια ειναι καλυτερα ετσι γιατι θα ειναι πιο σταθερος ο κορμος σου στις στροφες.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
4 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Στο μπροστα κομματι απο κατω της σελας τι εχεις μπουζωνι ή Π με δυο τρυπες παραλληλα?

έχει κολληθεί κυλινδρικό σίδερο οπου έχουμε κάνει τρύπα και πέρνα η βίδα 

1 λεπτό πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Το αμορτισερ δεν θα μαλακωσει.Αλλα απο την μια ειναι καλυτερα ετσι γιατι θα ειναι πιο σταθερος ο κορμος σου στις στροφες.

θα το ήθελα ποιο μαλακό λίγο 

Δημοσιεύτηκε

Ισως Νικο να μην την ανεβασεις απο μπροστα ΑΛΛΑ να την κατεβασεις 2-3 ποντους απο πισο.Ξερω ειναι πιο δυσκολο αλλα νομιζω θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
On 3/2/2017 at 6:42 PM, Nikoss Rocket είπε:

Σήμερα είχε το μενού ράβε ξήλωνε ,  μάλλον μόνο ξήλωνε στο ράβε δεν φτάσαμε ακόμα 

IMG_0132.jpg

δες την φωτό που βιδώνει η σέλα

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 λεπτό πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Ισως Νικο να μην την ανεβασεις απο μπροστα ΑΛΛΑ να την κατεβασεις 2-3 ποντους απο πισο.Ξερω ειναι πιο δυσκολο αλλα νομιζω θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα.

θέλει πολύ ράψε κόψε για να γίνει από πίσω (σίγουρα θα ήταν καλύτερα και αισθητικά όμως δεν θα έμπαινα σε τόσο κόπο)

Δημοσιεύτηκε
1 λεπτό πριν, Nikoss Rocket είπε:

δες την φωτό που βιδώνει η σέλα

Ναι το ειδα...

Οποτε η μια λυση ειναι να το βγαλεις και να κολλησεις ενα Π οπως ειναι εμας στον σκελετο με διαμπερες τρυπες.Ετσι το κανεις σε οποιο υψος θελεις.

Η αλλη λυση ειναι να πειραξεις τα δυο λαμακια κατω απο την σελα.Ή κανεις αλλου τρυπες(αν εχεις περιθωριο) ή βαζεις πιο μακρια λαμακια.

Δημοσιεύτηκε

Βεβαια υπαρχει και μια πιο ευκολη λυση...

Να κολλησεις ενα ιδιο αξονα πανω στον υπαρχων.Δεν θα φαινεται λογικα ο παλιος.

Δημοσιεύτηκε

Ασχετο...

Νικο το πισο φτερο απο την μεσα μερια μπορει μηπως να το στραβωσεις λιγο προς τα δεξια ωστε η λωριδα-σημαια να ευθυγραμμιστει με το αμορτισερ αλλα φυσικα και με την λωριδα του τεποζιτου?

Ξερω δεν φταις εσυ αλλα ουτε ο φανοποιος σου.

Φταινε τα ισια φτερα που εχουμε ολοι πανω στα enfield μας.

Αν δεν ερχετε ετσι στα ισια του,μια λυση ειναι να μεγαλωσεις ελαχιστα τις τρυπες του φτερου που πιανουν τα στηριγματα και πριν τις σφιξεις να το φερεις στα ισια του.Μετα σφιξε τις κι ετσι θα εχεις αν οχι το τελειο,τουλαχιστον καλυτερο αποτελεσμα!

• 3 months later...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Παραγγείλαμε λοιπών από αντιπροσωπεία γραναζοαλυσιδα και φίλτρο λαδιού.

εχουμε και λέμε 

Αλυσίδα : 50€ (από Ebay 35 έως 39)

γραναζι πισω: 65€ (από Ebay 39 έως 45)

γραναζι μπροστά 19Τ (είναι αγγλικό και όχι ινδικό): 38€ (από hitchcocksmotorcycles 27,50£ χωρίς ΦΠΑ και μεταφορικά, καθότι δεν υπάρχει στο Ebay)

Φίλτρο λαδιου: 8 € (από Ebay 5 έως 10)

Συνολο:161€ (από Ebay & hichcocks: 126€) (35€παραπάνω, κρατάω μια επιφυλάξει γιατί δεν ξέρω την μάρκα τις αλυσίδας που θα μου στείλει)

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
2 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Μηπως μιας και θα λυσεις πρωτευουσα να αλλαξεις και τους δισκους?

Δεν ξέρω εάν θέλουν αλλαγή να σου πω την αλήθεια .

Σαν και είχαμε μια κουβέντα με το @elifain για τα λάδια , η αντιπροσωπεία βάζει 20-50 ορικτελαιο

Δημοσιεύτηκε

Νικο καλο θα ειναι να τους αλλαξεις..

Οσο για τα λαδια εγω εχω πει την γνωμη μου...(χωρις να ειμαι απολυτος)

Δημοσιεύτηκε
35 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

Σαν και είχαμε μια κουβέντα με το @elifain για τα λάδια , η αντιπροσωπεία βάζει 20-50 ορικτελαιο

Όταν αγόρασα καινούργια την Bullet μου το 2009 η αντιπροσωπεία έβαζε απλό λάδι 20-50 στην πρωτεύουσα.

Στα μανουάλια λέει ATF και βάζω ATF, καμία διαφορά δεν παρατήρησα στη λειτουργία του συμπλέκτη.

51 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

κρατάω μια επιφυλάξει γιατί δεν ξέρω την μάρκα τις αλυσίδας που θα μου στείλει)

Από την τιμή και μόνο ινδική θα σου έχει.

27 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Νικο καλο θα ειναι να τους αλλαξεις..

Αν δεν αισθάνεται ότι πατινάρουν  δεν υπάρχει λόγος.

Φυσικά θα δει την κατάσταση των δίσκων και της καμπάνας και θα κρίνει αν χρειάζεται κάτι αλλαγή.

Οι δίσκοι αλλάζουν στο πι και φι, δεν έχει πολύ δουλειά, μόνο το ένα καπάκι λύνει.

Δημοσιεύτηκε

...εγω εβαζα ATF  και μετα εβαλα 10αρακι που λεει το ενχιρηδιο χρηστη και πηγαινε ακομα καλυτερα...

...ασε που ειναι πανφθηνο...

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, noe είπε:

Όταν αγόρασα καινούργια την Bullet μου το 2009 η αντιπροσωπεία έβαζε απλό λάδι 20-50 στην πρωτεύουσα.

Στα μανουάλια λέει ATF και βάζω ATF, καμία διαφορά δεν παρατήρησα στη λειτουργία του συμπλέκτη.

Στην πρωτεύουσα βάζουν ATF, στον κινητήρα ορυκτέλαιο 20w50 και στο σασμάν βαλβολίνη 90άρα!

Δημοσιεύτηκε
55 λεπτά πριν, elifain είπε:

και στο σασμάν βαλβολίνη 90άρα!

Και για να είμαστε πιο ακριβολόγοι, αν κάποιος με παλιά Enfield διαβάζει, στα τεσσάρια σαζμάν 50% γράσο με 50% ορυκτέλαιο.