Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Δϊακοπές και σκασίματα στην εξάτμιση

Δημοσιεύτηκε

Προχθές που γύριζα το βράδυ από βόλτα μου έκανε η μηχανή 4-5 κλωτσηματα και σκασίματα στην εξάτμιση.

Αυτό που ήθελα να δω (γιατί την έχω πάθει στο παρελθόν) ήταν αν η γείωση ήταν καλά σφιγμένη, πράγμα που ήταν.

Έβαλα εμπρός την μηχανή τσακμακι και τσαφ σβήνει. Ξανά βάζω τσακμακι και ξανά τσαφ σβήνει. Πάω για 3 φορά μουλάρι ο άστραχαν , 4 τα ίδια 5 τα ίδια.

Βγαζω μπουζί να δω εάν μου φέρνει ρεύμα , και έχω την εντύπωση ότι δεν φέρνει . Έχω πάρει μαζί μου το μπουζί να το δω αύριο στον μηχανικό μου εάν φέρνει ρεύμα η έχει βραχυκυκλώσει. 
Για μιλάτε τη άλλο να δω ;

• Απαντήσεις 65
  • Εμφανίσεις 13,4k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• 17 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε: Βγαζω μπουζί να δω εάν μου φέρνει ρεύμα , και έχω την εντύπωση ότι δεν φέρνει . Έχω πάρει μαζί μου το μπουζί να το δω αύριο στον μηχανικό μου εάν φέρ

• royal enfield bullet 1976
    royal enfield bullet 1976

αυτά τα σκηνικά μου τα έκανε η μηχανή μου bullet 500 όταν άρχισε να τα φτύνει το Πηνίο

• royal enfield bullet 1976
    royal enfield bullet 1976

όταν είχε πέσει το πηνίο έκανα και 10 μανιβελίες για α πάρει εμπρός και όπως πήγαινα στο δρόμο μου έσβηνε όπως είναι να μπεί ρεζέρβα και έκανε και κάτι βηξίματα. περιέλιξη πηνίου γύρω στα 60 με 8

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Τα καινούργια δεδομένα έχουν ως εξής

Βγάζω τη φιδα  από το βαρελάκι (Πολλαπλασιαστή) την ξανά κουμπώνω δοκιμάζω βάζω Μπρος η μηχανή δουλεύει. Δουλεύει για 3-4 λεπτά ανοιγοκλείνοντας και το γκάζι και μπραφ σβήνει.

Ανοίγω καθαρίζω καρμπιλατέρ δεν είχε βρωμιές μέσα κλείνω  καρμπιρατέρ δοκιμάζω να βάλω Μπρος δεν παίρνει.

Βάζω μετά από λίγο παίρνει το αφήνω δουλεύει στο ρελαντί δουλεύει 4-5 λεπτά αρχίζει δείχνει στροφές μπραφ σβήνει.

Αυτό το σκηνικό θυμίζει λες και είναι ανοιχτό το choke και είναι μπουκωμένη η μηχανή .Τσεκ μπαταρία-τσεκ πηνίο μέτρηση-τσεκ ασφάλειες τις γυάλινες  (και τις 2 ). μπορεί να είναι σκάλωμα πχ κανένα καλώδιο να ακουμπάει σε καμία επιφάνεια και να προκαλεί βραχυκύκλωμα. Η κοτσίδα μήπως ακουμπάει σε μέταλλο κάπου η έχει καεί κάποιο καλώδιο. Θέλει να το δεί ηλεκτρολόγος δε είναι ντροπή. Τα παραπάνω μου έχουν τύχει.... 

Δημοσιεύτηκε
Μόλις τώρα, Ο/Η royal enfield bullet 1976 έγραψε:
3 λεπτά πριν, Ο/Η royal enfield bullet 1976 έγραψε:

Αυτό το σκηνικό θυμίζει λες και είναι ανοιχτό το choke και είναι μπουκωμένη η μηχανή .Τσεκ μπαταρία-τσεκ πηνίο μέτρηση-τσεκ ασφάλειες τις γυάλινες  (και τις 2 ). μπορεί να είναι σκάλωμα πχ κανένα καλώδιο να ακουμπάει σε καμία επιφάνεια και να προκαλεί βραχυκύκλωμα. Η κοτσίδα μήπως ακουμπάει σε μέταλλο κάπου η έχει καεί κάποιο καλώδιο. Θέλει να το δεί ηλεκτρολόγος δε είναι ντροπή. Τα παραπάνω μου έχουν τύχει.... 

Μια φορά που είχα πάει στον Γρηγόρη δεν θυμάμαι τι μου έφτιαξε και δεν έπαιρνε μπροστά αλλά θυμάμαι πως κάτι έκανε στο αμπερόμετρο νομίζω είχε ξεχάσει να το συνδέσει ή κάτι τέτοιο και μετά πήρε 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

@royal enfield bullet 1976 έχω φτιάξει καινούργια πλεξούδα , δεν έχω πια γυάλινες ασφάλειες . Δεν έχω αμπερομετρο. έτσι αποκλείουμε ότι έχει να κάνει με αυτό . Αν καταφέρω αύριο να την πάω στο μηχανικό μου θα σας πω νέα 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σήμερα πρώτου δοκιμάσω να την βάλω εμπρός έβγαλα το μπουζί να δω εάν βλέπω ότι φέρνει ρεύμα . Και το είδα μια χαρά . 
Αρα όταν το είχα ξανά βγαλει δεν έφερνε ρεύμα .Αυτό είναι το ποιο σίγουρο πλέον ότι έχει να κάνει με τα ρεύματα η υπόθεση.

Ο Μηχανικος μου που είχαμε μοα κουβέντα σήμερα μου είπε ότι καλό θα ήταν να μην έφερνε γιατί θα βλέπαμε το που πονάει, ενώ τώρα θα πάμε στο ψάξιμο .

Για την ιστορία η μηχανή αυτήν την στιγμή πέρνει μια χαρά εμπρός 

Δημοσιεύτηκε
Την 5/5/2022 at 7:36 ΜΜ, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Σήμερα πρώτου δοκιμάσω να την βάλω εμπρός έβγαλα το μπουζί να δω εάν βλέπω ότι φέρνει ρεύμα . Και το είδα μια χαρά . 
Αρα όταν το είχα ξανά βγαλει δεν έφερνε ρεύμα .Αυτό είναι το ποιο σίγουρο πλέον ότι έχει να κάνει με τα ρεύματα η υπόθεση.

Ο Μηχανικος μου που είχαμε μοα κουβέντα σήμερα μου είπε ότι καλό θα ήταν να μην έφερνε γιατί θα βλέπαμε το που πονάει, ενώ τώρα θα πάμε στο ψάξιμο .

Για την ιστορία η μηχανή αυτήν την στιγμή πέρνει μια χαρά εμπρός 

Κανενα νεοτεεο? Πως παει το θεμα βρηκατε τιποτα με τον ηλεκτρολογο?παει ημηχανη τωρα η πεφτει?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Μόλις τώρα, Ο/Η royal enfield bullet 1976 έγραψε:

Κανενα νεοτεεο? Πως παει το θεμα βρηκατε τιποτα με τον ηλεκτρολογο?παει ημηχανη τωρα η πεφτει?

Δεν την έχω πάει ακόμη , από Δευτέρα . Μέχρι τώρα δουλεύει μια χαρά δεν μου το ξανά έκανε . Κάνω βέβαια κοντινές βόλτες για να μην μείνω πουθενά μακριά .

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

3 ώρες αναμονή, 5 λεπτά εξέταση και το πόρισμα βγήκε.

Ανορθωτής η πηνια

Όταν έβαλε το πολυμετρο έδειξε ότι παραφορτώνει την μπαταρία 17+ και με το που άναβα τα φώτα έπεφτε στα 10+ χωρίς να σηκώνεται.
Ξεκινάμε λοιπόν με ανορθωτή και σίγουρα καινούργια μπαταρία και βλέπουμε .

Η μπαταρία δε είναι 4ah και δεν ξέρουμε αν χωράει 7ah.

Ο ανορθωτής θα φτιαχτεί στην Κόρινθο

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Εδω να πω ότι δεν θυμάμαι εάν είχα ξανά δουλέψει φώτα από τότε που την πηρα (μέχρι την περασμένη εβδομάδα), έτσι δεν ξέρω εάν προ υπήρχε το πρόβλημα 

Δημοσιεύτηκε

Και τα πηνια μετριούνται.

Ανά φάση πρέπει να έχουν συγκεκριμένα volt αλλά δεν θυμάμαι πόσα.

Δες στα παλιότερα θέματα και θα βρεις τις τιμές.

Δημοσιεύτηκε

Αν και δεν έχεις ιδιαίτερες αναγκες σε ρεύμα η 4αρα μπαταρία ειναι πολυ μικρή. Σίγουρα η μπαταρία τα εχει κλάσει και ελπίζω να μην εχει κανει κι αλλη ζημιά λογω υπερφορτισης. Συνήθως καίγονται πρωτα οι λάμπες.  Το οτι πεφτει στα 10 βολτ ελπίζω να είναι από την μισοπεθαμένη μπαταρία πια. 

Σίγουρα θες ανορθωτη σωστο, αλλά κανονικά θα έπρεπε να μετρήσει και τα πηνια σου τι ρεύμα βγάζουν ή αν κάποιο εχει βραχυκυκλωσει, ο ηλεκτρολόγος εμπειρικά ξέρει και ήθελε αλλά 5 λεπτά να τσεκάρει τη φισα των πηνιων. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
13 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Αν και δεν έχεις ιδιαίτερες αναγκες σε ρεύμα η 4αρα μπαταρία ειναι πολυ μικρή. Σίγουρα η μπαταρία τα εχει κλάσει και ελπίζω να μην εχει κανει κι αλλη ζημιά λογω υπερφορτισης. Συνήθως καίγονται πρωτα οι λάμπες.  Το οτι πεφτει στα 10 βολτ ελπίζω να είναι από την μισοπεθαμένη μπαταρία πια. 

Σίγουρα θες ανορθωτη σωστο, αλλά κανονικά θα έπρεπε να μετρήσει και τα πηνια σου τι ρεύμα βγάζουν ή αν κάποιο εχει βραχυκυκλωσει, ο ηλεκτρολόγος εμπειρικά ξέρει και ήθελε αλλά 5 λεπτά να τσεκάρει τη φισα των πηνιων. 

Έχω αφήσει την μηχανή εκεί και πιστεύω ότι θα το κάνει 

Δημοσιεύτηκε
12 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Δε θυμάμαι, εχει και στον γιουτιουμπη βιδεο. Τωρα δεν μπορω να ψαξω.

https://accessories.hitchcocksmotorcycles.com/Technical-Notes

Δημοσιεύτηκε
Την 10/5/2022 at 10:25 ΜΜ, Ο/Η noe έγραψε:

Αν καταλαβεις τι λεει...:blink:

μου το ειχε στειλε καποτε ο bbk που ειχα ζητημα με πηνιο και κτλ μηπως βοηθησει......

Δημοσιεύτηκε
3 λεπτά πριν, Ο/Η royal enfield bullet 1976 έγραψε:

μου το ειχε στειλε καποτε ο bbk που ειχα ζητημα με πηνιο και κτλ μηπως βοηθησει......

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η royal enfield bullet 1976 έγραψε:

καλημέρα Nikoss Rocket κανένα νέο με την μηχανή? ακόμα τη  μετράει ο μάστορας?

Έχουμε δώσει παραγγελία τον ανορθωτή και αναμένω , και μπαταρία θα βάλω 7 ah ζελέ 

Δημοσιεύτηκε
24 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Έχουμε δώσει παραγγελία τον ανορθωτή και αναμένω , και μπαταρία θα βάλω 7 ah ζελέ 

οκ άρα δεν ήταν πηνίο. Με λιφαν ανορθωτή σαν φθηνή προσωρινή λύση δεν γινόταν?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
2 ώρες πριν, Ο/Η royal enfield bullet 1976 έγραψε:

οκ άρα δεν ήταν πηνίο. Με λιφαν ανορθωτή σαν φθηνή προσωρινή λύση δεν γινόταν?

Δεν το έψαξα να σου πω την αλήθεια , αυτό που ξέρω είναι ότι χρειάζεται να είναι 3φασικος. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Ήρθε σήμερα ο ανορθωτής και περιμένω να έρθει και η μπαταρία , ίσως το απόγευμα να είναι και έτοιμη 

81725736-5E19-4FB5-A69F-C315133CE507.jpeg

σαν και αναφέρθηκε για το Lifan να πω ότι για το δικό μου δεν κάνει , καθώς όπως βλέπεται στην φωτογραφία εμένα βγάζει 3 καλώδια για ρεύμα ενώ του Lifan 2.