Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Δϊακοπές και σκασίματα στην εξάτμιση

Δημοσιεύτηκε

Προχθές που γύριζα το βράδυ από βόλτα μου έκανε η μηχανή 4-5 κλωτσηματα και σκασίματα στην εξάτμιση.

Αυτό που ήθελα να δω (γιατί την έχω πάθει στο παρελθόν) ήταν αν η γείωση ήταν καλά σφιγμένη, πράγμα που ήταν.

Έβαλα εμπρός την μηχανή τσακμακι και τσαφ σβήνει. Ξανά βάζω τσακμακι και ξανά τσαφ σβήνει. Πάω για 3 φορά μουλάρι ο άστραχαν , 4 τα ίδια 5 τα ίδια.

Βγαζω μπουζί να δω εάν μου φέρνει ρεύμα , και έχω την εντύπωση ότι δεν φέρνει . Έχω πάρει μαζί μου το μπουζί να το δω αύριο στον μηχανικό μου εάν φέρνει ρεύμα η έχει βραχυκυκλώσει. 
Για μιλάτε τη άλλο να δω ;

• Απαντήσεις 65
  • Εμφανίσεις 12,9k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• 17 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε: Βγαζω μπουζί να δω εάν μου φέρνει ρεύμα , και έχω την εντύπωση ότι δεν φέρνει . Έχω πάρει μαζί μου το μπουζί να το δω αύριο στον μηχανικό μου εάν φέρ

• royal enfield bullet 1976
    royal enfield bullet 1976

αυτά τα σκηνικά μου τα έκανε η μηχανή μου bullet 500 όταν άρχισε να τα φτύνει το Πηνίο

• royal enfield bullet 1976
    royal enfield bullet 1976

όταν είχε πέσει το πηνίο έκανα και 10 μανιβελίες για α πάρει εμπρός και όπως πήγαινα στο δρόμο μου έσβηνε όπως είναι να μπεί ρεζέρβα και έκανε και κάτι βηξίματα. περιέλιξη πηνίου γύρω στα 60 με 8

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Μόλις τώρα, Ο/Η elifain έγραψε:

Βενζίνη είχε;:bad_smile:

Πέρα από την πλάκα, μήπως να καθάριζες με την ευκαιρία και το amal;

Ναι ήταν φουλαρισμενο , δεν ξέρω όμως μήπως ήταν μάπα η βενζίνη . Με προβληματίζει το σκάσιμο στην εξάτμιση , το κάνει αυτό εάν είναι μάπα η βενζίνη η βουλωμένο το Amal?

Δημοσιεύτηκε

Τον Κουρού τον πήρες τηλέφωνο?

Για ρεύμα το κόβω.....

Καλά δεν έχεις δεύτερο μπουζί να το ελέγξεις?

Αν και δεν φαίνετε να είναι βαχυκυκλωμενο αφού σου σκάει και σβήνει...

Δεν ξέρω....

Μπορεί να έχει βουλώσει και κάνα καρμπ....

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Δεν σκάει , σήμερα πήρε μπρος με την μια κράτησε ρελαντί 10 δευτερόλεπτα και έσβησε , ξανά Βάσω κρατάει 5-6 δευτερόλεπτα ξανά σβήνει. Μετά δεν μου ξανά πήρε 

Δημοσιεύτηκε

Βάλε το μπουζί πάνω στο κύλινδρο και δεις αν έχεις σπυνθιρα....σε πρώτη φάση και μετά τα λέμε.

Πολλά μπορεί να είναι αλλά ας ξεκινήσουμε απο εκεί.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Μόλις τώρα, Ο/Η bbk έγραψε:

Βάλε το μπουζί πάνω στο κύλινδρο και δεις αν έχεις σπυνθιρα....σε πρώτη φάση και μετά τα λέμε.

Πολλά μπορεί να είναι αλλά ας ξεκινήσουμε απο εκεί.

Αυτό έκανα και μου φαίνεται δεν είδα σπινθήρα . Για αυτό και το έβγαλα να περάσω αύριο από τον μηχανικό να το δω 

Δημοσιεύτηκε
17 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Βγαζω μπουζί να δω εάν μου φέρνει ρεύμα , και έχω την εντύπωση ότι δεν φέρνει . Έχω πάρει μαζί μου το μπουζί να το δω αύριο στον μηχανικό μου εάν φέρνει ρεύμα η έχει βραχυκυκλώσει. 
Για μιλάτε τη άλλο να δω ;

Βραδιάτικα θα άστραφτε το μπουζί, θα το έβλεπες, οπότε έχει βραχυκυκλώσει (κακή τροφοδοσία) ή κάπου χάνεις ρεύμα.

Μπαταρία, καλωδίωση, πολλαπλασιαστής, καρμπυρατέρ, μπουκωμένο - βρώμικο φίλτρο αέρα, νεράκι στην βενζίνη,  οι ύποπτοι, με πιο δύσκολο να φταίει και να ψάξεις (μόνος) την καλωδίωση.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 λεπτό πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Βραδιάτικα θα άστραφτε το μπουζί, θα το έβλεπες, οπότε έχει βραχυκυκλώσει (κακή τροφοδοσία) ή κάπου χάνεις ρεύμα.

Μπαταρία, καλωδίωση, πολλαπλασιαστής, καρμπυρατέρ, μπουκωμένο - βρώμικο φίλτρο αέρα, νεράκι στην βενζίνη,  οι ύποπτοι, με πιο δύσκολο να φταίει και να ψάξεις (μόνος) την καλωδίωση.

Φίλτρο αέρος δεν διαθετομεν, η βενζίνη μπορεί να παίζει καθότι το είχα φουλάρει το απόγευμα (δεν είχα ξανά βάλει από αυτόν) το μπουζί το έλεγξα εχθές το μεσημέρι το έχω βγαλει και το έχω πάρει μαζί μου να περάσω το μεσημέρι από το μηχανικό Νάντο δούμε . 
Τουλάχιστον να κάνω κάποια αρχή 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
2 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Και πως γύρισες, με οδική? Δεν έχεις πάντα μαζί σου ένα εφεδρικό μπουζί?

Δεν μου έμεινε στο δρόμο , έκανε κλοτσιματα και μετά σκασίματα στην εξάτμιση και μετά έστρωνε 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Το μπουζί που δοκιμάσουμε με το μηχανικό δουλεύει μια χαρά.

Το ξανάβαλά πίσω έριξα δύο μανιβελιες πήρε μπροστά  η μηχανή για 3 δευτερόλεπτα και έσβησε .

Άδειασα το καρμπιρατέρ για να δω πως είναι βενζίνη και δεν φαινόταν να έχει μέσα νερό.

Δοκίμασα να βάλω εμπρός όμως τίποτα. Έβγαλα την πίπα από το Μπούζοκαλώδιο και από ότι είδα ρεύμα δεν φέρνει  με τίποτα εκεί.

Μένει να δουμε άμα είναι ηλεκτρονική η το βαρελάκι που πηγαίνει το μπουζοκαλώδιο.

Άμα θυμάμαι  καλά το Σάββατο είχα μία κουβέντα με το @tolis και μου είχε πει ότι κάνει ηλεκτρονική από κάποιο Suzuki πρέπει να το ξανα ρωτήσω

Δημοσιεύτηκε

Ηλεκτρονική δε φοράει από την μάνα του το μεκανακι?

Μήπως θέλει απλά μπουζοκαλωδιο?

Είσαι στην φάση που αν δεν το έχεις απλά το πας σε μηχανικό/ηλεκτρολόγο.

Δημοσιεύτηκε

Όντως, ξεκίνα από το πιο φτηνό στο πιο ακριβό. Μπουζοκαλώδιο>βαρελάκι>ηλεκτρονική.

(Αμα είναι το καλώδιο, ευκαιρία να βάλεις τα τσοπεράδικα που είναι ντυμενα!)

Το suzuki νομίζω ήταν το gs500, αλλά δες και τη βελτιωμένη ηλεκτρονική του Hitchcock.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Όντως, ξεκίνα από το πιο φτηνό στο πιο ακριβό. Μπουζοκαλώδιο>βαρελάκι>ηλεκτρονική.

(Αμα είναι το καλώδιο, ευκαιρία να βάλεις τα τσοπεράδικα που είναι ντυμενα!)

Το suzuki νομίζω ήταν το gs500, αλλά δες και τη βελτιωμένη ηλεκτρονική του Hitchcock.

Μπουζοκαλωδιο είναι καινούργιο καθώς όλα τα ηλεκτρικά περάστηκαν από την αρχή, βαρελακι μόνο μαμησιο υπάρχει η υπάρχει και από άλλο μοντέλο που μπορώ να βολευτω  ? Ποιο μοντέλο από gs κάνει η ηλεκτρονική ?

@elifain αν μπορώ να αποφύγω την Αγγλία θα το κάνω γιατί τελευταία φορά περίμενα 2+ μήνες 

Δημοσιεύτηκε

Πιο λέτε βαρελάκι, τον πολλαπλασιαστή?

Πήγαινε σε έναν ηλεκτρολόγο να σου μετρήσει τη μηχανή και τα πηνία όπως είπε ο Ανδρέας.

Μην κάθεσαι και αλλάζεις εξαρτήματα στα κουτουρού.

Μήπως ο ανορθωτής τα έχει παίξει και δεν φορτίζει τη μπαταρία σου?

Μια καλή μπαταρία σε στάση πρέπει να έχει πάνω από 12.6 βολτ

Αν για παράδειγμα σου δείχνει 12,2 άντε γεια

(μιας και πια δεν μπορείς να μετρήσεις αν φορτίζει).

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Φώτα που είχα ανάμενα το βράδυ εκείνο δεν μου έσβησαν ούτε τρεμοπαιζαν, θα βγάλω την μπαταρία και θα πάω να την μετρήσω , όμως αν είναι χαμηλό το ρεύμα της δικαιολογεί το κλοτσιμα και τα σκασίματα στην εξάτμιση ;

δεν έχω σκοπό να αλλάξω τπτ αν δεν την πάω στο μηχανικό μου, το μόνο που μπορώ να κάνω εγω είναι να δω εάν το καρμπυρατέρ είναι βουλωμένο 

Δημοσιεύτηκε

Δεν είναι από καρμπ με τυποτα....

Είναι ηλεκτρικό τι θέμα...

Εδώ θέλει χέρι που ξέρει για να μην αλλάξεις τα πάντα .  

Μπορεί να είναι πολλαπλασιαστής αλλά μπορεί και ανωρθοτης....αλλά και θέμα καλωδίωσης....

Πρέπει να μετρηθεί για να δει που γίνετε η μαλάκια....

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 λεπτό πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Δεν είναι από καρμπ με τυποτα....

Είναι ηλεκτρικό τι θέμα...

Εδώ θέλει χέρι που ξέρει για να μην αλλάξεις τα πάντα .  

Μπορεί να είναι πολλαπλασιαστής αλλά μπορεί και ανωρθοτης....αλλά και θέμα καλωδίωσης....

Πρέπει να μετρηθεί για να δει που γίνετε η μαλάκια....

Κάτι τέτοιο υποψιάζομαι και εγω 

Δημοσιεύτηκε

ναι και ο ανορθωτής κάτι που μπορείς να το κάνεις ΄μόνο σου παίρνεις ένα φθηνό lifain to βάζεις και αν δεν στρώσει 

τότε πας σε ηλεκτρολόγο να τσεκάρει πηνίο και κτλ. Αν είναι για πηνίο ο Ιακωβίδης είναι καλός και δίνει νομίζω εγγύηση

Ο noe γνωρίζει πολύ καλά το θέμα με ανορθωτή.

Δημοσιεύτηκε

όταν είχε πέσει το πηνίο έκανα και 10 μανιβελίες για α πάρει εμπρός και όπως πήγαινα στο δρόμο μου έσβηνε όπως

είναι να μπεί ρεζέρβα και έκανε και κάτι βηξίματα. περιέλιξη πηνίου γύρω στα 60 με 80 ευρώ.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Τα καινούργια δεδομένα έχουν ως εξής

Βγάζω τη φιδα  από το βαρελάκι (Πολλαπλασιαστή) την ξανά κουμπώνω δοκιμάζω βάζω Μπρος η μηχανή δουλεύει. Δουλεύει για 3-4 λεπτά ανοιγοκλείνοντας και το γκάζι και μπραφ σβήνει.

Ανοίγω καθαρίζω καρμπιλατέρ δεν είχε βρωμιές μέσα κλείνω  καρμπιρατέρ δοκιμάζω να βάλω Μπρος δεν παίρνει.

Βάζω μετά από λίγο παίρνει το αφήνω δουλεύει στο ρελαντί δουλεύει 4-5 λεπτά αρχίζει δείχνει στροφές μπραφ σβήνει.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Και ναι την ξανά βάζω εμπρός και πάω βόλτα το τετράγωνο και γυρνάω πίσω .

Βγαλε άκρη τώρα