Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Royal Enfield Electra “Rocket”

Δημοσιεύτηκε

Μετά από πολλές αλλαγές ξεκινάει το τελικό project που έχω στο μυαλό μου.

Η μηχανή θα στηθεί , θα ξεστηθει, θα πάει ο σκελετός για βάψιμο και θα στηθούν και όλα τα ηλεκτρολογικά από την αρχή.

Η υπόθεση θα κρατήσει σίγουρα 2+ μήνες .

Ξεκινήσαμε σήμερα από το μπροστινό 

4-E47636-E-3-E3-B-4-D5-E-A2-C8-E8-DCAD9-

04140-B2-B-DF26-49-B8-8-D71-A151-FAD1-A2

59-FF423-C-9176-43-C3-ADD6-9819-D2-E8983

9-E9-E7-A6-A-9-AB8-4-A5-D-8-FAF-7-F0325-

εχουμε και λέμε 

1. Ο Σταυρος μπήκε κουτί χωρίς πρόβλημα 

2. Ο τροχός θέλει αποστάτες (το ξέραμε αυτό) και βάση για να μπει το δισκόφρενο.

3. Το τιμόνι μας βγήκε πολύ πιο μικρό από τι περιμέναμε , λόγο του τεπόζιτου δε δεν κόβει σχεδόν καθόλου, εκεί θα πέσει κόψε ράψε (κάτι έχουμε στο μυαλό).

4. Θα χρειαστεί και αλλαγή αμορτισέρ σε ποιο κοντό γιατί πάει την ρόδα πολύ πίσω 

91-D0037-E-C607-4145-9-F19-DEACBCB566-E4

Προβαραμε και τον λεβιέ ταχυτήτων , μας άρεσε δε, όμως είναι πολύ βαρείς και πρέπει να μπουν ελατήρια ώστε να τον κρατάει σταθερό γιατί μπορεί στο φρενάρισμα να αλλάξει μόνο του ταχύτητα .

Αυτα για αρχή......

• Απαντήσεις 226
  • Εμφανίσεις 104,7k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Φτιάχθηκε το,τιμόνι από την αρχή  βάση φτιαγμένη στον τορνο από το μηδέν    σημερα φτιάχτηκαν και τα χερούλια    κολληθηκαν    και τοποθετήθηκε με και

• Τελείωσαν κατά 98% τα ηλεκτρολογικά, έμεινε μόνο να κολληθεί ενα καλώδιο στην νεκρά , ένα καλώδιο του στροφομέτρου (αυτό όταν μπει μπρος η μηχανή θα συνδεθεί) και η ασφάλεια που πάει στην μπαταρία .

• Τελείωσε και ο σκελετός    παμε για βερνίκωμα την Πέμπτη 

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Με αυτό το λαμάκι κάνει περίεργη γωνία η ντίζα και σπάει. Εγώ το είχα αλλάξει όταν είχε κοπεί ή ντίζα κι είχα βάλει των κλασσικών bullet γι'αυτό το λόγο. Τώρα χρησιμοποιώ την μαμά ντίζα της electra αλλά με λίγο λιμάρισμα στο κεφάλι για να γίνει σαν αχλάδι που λέει και ο Νόε. 

Το μαμά ανταλλακτικό το έχω στο στέκι, αν θες να ξαναβάλεις το ίδιο, το παίρνεις.?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Το μαμά ανταλλακτικό το έχω στο στέκι, αν θες να ξαναβάλεις το ίδιο, το παίρνεις.?

Ευχαριστώ πολύ Σπύρο, αισιόδοξο να βγάλω άκρη με άλλων τρόπο, εάν δω ότι δεν..... θα το πάρω.

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Τώρα χρησιμοποιώ την μαμά ντίζα της electra αλλά με λίγο λιμάρισμα στο κεφάλι για να γίνει σαν αχλάδι που λέει και ο Νόε. 

Παραθέτω την ντίζα που έχει ο Νίκος στην Ελέκτρα. Την ίδια χρησιμοποιώ κι εγώ (φοράμε ίδιο κιβώτιο).

Από το εργοστάσιο το άγκιστρο που είχε η μηχανή μου (Bullet 500) είναι αυτό της φωτογραφίας και με είχε συμβουλέψει ο Θωμάς να το αλλάξω και να βάλω ένα πιο συμπαγές μασίφ χοντρό άγκιστρο που κυκλοφορούσε τότε χωρίς σπαστό μέρος. Δεν μπορώ να βρω φωτογραφία του για να σας το δείξω (υπάρχει κάπου θαμμένη στη θεματολογία του φόρουμ).

Όμως τις προάλλες που πήγα στην παλιά αντιπροσωπεία να πάρω ντίζες μισοτιμής με ρώτησε ο Γρηγόρης ποιο άγκιστρο έχω για να μου δώσει την ανάλογη ντίζα. Του λέω το σταθερό χωρίς κινούμενο άγκιστρο και μου έδωσε ντίζα με βαρέλι αχλαδιού (σαν αυτή που έχει ήδη ο Νίκος). Βέβαια εγώ πάντα τέτοιες ντίζες είχα και τις ανταλλακτικές ανεξαρτήτως άγκιστρου.

clutch.jpg

Δημοσιεύτηκε

Τέλος πάντων, επειδή την έχω πατήσει, εκτός από ανταλλακτική ντίζα έχω στην εργαλειοθήκη και αυτό το μαραφετάκι.

Για όλους τους 5τάχυτους η συμβουλή μου  είναι να έχουν ένα δεύτερο μαζί τους, δεν πιάνει χώρο.

Δεν είναι δύσκολο να αλλαχθεί, αρκεί να έχεις και το σωστό άλεν μαζί σου για το εξωτερικό καπάκι του κιβωτίου.

Δημοσιεύτηκε

...και φυσικα να έχεις μαζί σου και βαλβωλίνη ή λάδι για να πας μέχρι να βάλεις βαλβωλίνη...γιατι όταν το ανοιξεις θα φυγουν τα ζουμια εκτος αν το αδιάσεις πιο μπροστα...

καλα θυμάμαι ή λέω π@π@ριες Νικόλα?

παντως κακα τα ψέματα με την Enfield έχω μείνει στον δρόμο και χρειάστηκα οδικη ΜΟΝΟ απο ντίζα συμπλέκτη και απο λάστιχο.

Δημοσιεύτηκε

Δε τα λες καλά, τη στερεώνεις στο πλαινό νύχι και ίσως πιο πλαγιαστά ακόμα αν γίνεται, έτσι δεν χάνεις καθόλου βαλβολίνη με το άνοιγμα του καπακιού.

Επίσης η αλλαγή ντίζας συμπλέκτη είναι γελοία για να καλέσεις οδική βοήθεια. Προυπόθεση να έχεις εργαλεία να σηκώσεις ρεζερβουάρ για να περάσει σωστά.

Να και το "υποτίθεται" ενισχυμένο clutch

cl3.jpg

Μου έσπασε, βλέπετε τις κολλήσεις, ο παππούς συγκολλητής εγγύηση..!!

Φόρεσα ένα ίδιο καινούργιο, αλλά ο παππούς ισχυρίζεται ότι το κολλημένο είναι πιά αθάνατο.

Και ίσως έχει δίκιο. Το έχω στην εργαλειοθήκη μου.

cl2.jpg

cl1.jpg

Δημοσιεύτηκε
41 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Επίσης η αλλαγή ντίζας συμπλέκτη είναι γελοία για να καλέσεις οδική βοήθεια. Προυπόθεση να έχεις εργαλεία να σηκώσεις ρεζερβουάρ για να περάσει σωστά. 

εκτος απο εργαλεια χρειάζεται να έχεις και ντίζα μαζί σου....!!!

που δεν είχααααααααααα:kilian:

όπαλακιαααααααα

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Φτιάχτηκε και ο συμπλέκτης, στην θέση που ήταν το λαμακι και κόπηκε βάλαμε άλλο από Honda AX 

959-BDEB3-94-E0-49-D4-BC7-F-CE31405-E5-B

βιδώθηκε με βίδα ασφαλείας, τροχίσαμε το κεφάλι (γιατί έβρισκε πολύ λίγο στο καπάκι) και κόψαμε βέβαια ότι περίσσευε από την βίδα.

Ειμαστε λοιπόν πάλι στο δρόμο 

Δημοσιεύτηκε

Έλληνα πολυμήχανε..!! ΕΥΓΕ..!!

Νίκο αυτή τη πατέντα να την αποκόψουμε ή να την αντιγράψουμε σε νέο θέμα και καρφιτσωμένο.

Για να μπορούμε να το βρούμε εύκολα σε μελλοντική χρήση.

(ψιτ μια από τις τρεις φρεζάτες βίδες την έχεις ξεχάσει).

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
17 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

(ψιτ μια από τις τρεις φρεζάτες βίδες την έχεις ξεχάσει).

Όχι βRE έχουν μπει όλες, αυτή η φωτό είναι η δοκιμαστική κατά ποσό καλά κάθετε 

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

@Nikoss Rocket στις καθημερινές αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο βρήκα αυτό το βιβλίο.Ίσως σε ενδιαφέρει.Γράφει ότι αναφέρεται και στη 2007 Royal Enfield Electra X....

https://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_udlo&_udhi&_ftrt=901&_ftrv=1&_sabdlo&_sabdhi&_samilow&_samihi&_sop=1&_dmd=1&_ipg=200&_fosrp=1&_nkw=billy lane's how to build old school choppers bobbers and customs&rt=nc&LH_PrefLoc=5&_trksid=p2045573.m1684

s-l500.jpg

• 2 months later...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Μπήκε άλλη μια πινελιά και έχουμε το 85% έτοιμο 

556-A6522-C297-4-ADF-8-E54-59-DD92961-B8

72-C8308-A-0344-4011-BE4-F-9-CDE16-B8-D5

CCC91-BCC-EA21-4-BB1-9-E2-F-EF5091-C94-A

αγορασμένα από Ινδία , βέβαια για άλλη μια φορά ήταν αναξιόπιστη γιατί παρόλο που έδωσα το μοντέλο η βάσεις για να μπει στον σκελετό  δεν έκαναν. και στις προεκτάσεις ήταν στο τελείωμα λάθος κολλημένο το λαμακι (και στις δυο) έτσι κόπηκαν και ξανά κολληθήκαν.

Εχουμε και λέμε, από θέμα οδηγήσεις έχει ωραια αίσθηση όμως θέλει και το χρόνο του να το συνηθίσεις. Πήραμε τα μέτρα ώστε τα πόδια να ‘δένουν’ πολυ καλά και στο φρένο όμως και στις ταχύτητες.

Η αίσθηση αλλαγής ταχυτήτων είναι πολυ καλή , δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και για το πίσω φρένο. Είναι πολυ σκληρό και δεν έχεις καλή αίσθηση.

Τα πατάκια (τα μαμισια) δεν τα έχω βγάλει ακόμα μέχρι να δω ότι είμαι οκ με τα καινούργια. Έχω κάνει μόλις 10χιλ.

βεβαια πρέπει να πω ότι στην θέση των μαμα πατάκια θέλω να βάλω άλλα που να κλείνουν, και αυτό γιατί σε ένα ταξίδι εάν θέλω κάπου να πατήσω για να σηκωθώ και να ξεπιαστω δεν  θα έχω άλλη λύση.

• 7 months later...
Δημοσιεύτηκε

Μπράβο! Μεγάλη δουλειά ξεκίνησες, αλλά αφού έχεις το μικρόβιο, θα την κάνεις τέλεια!
Πολύ με ενδιαφέρουν οι μαρσπιέδες που τους μετατόπισες μπροστά! Σίγουρα έτσι θα είναι πιο άνετη η θέση οδήγησης.
Ήταν το πρώτο πράμα που σκέφτηκα ότι χρειάζεται όταν καβάλησα τη μοτοσικλέτα για αρκετά χιλιόμετρα.

Όταν θα είμαι έτοιμος να το κάνω να σου ζητήσω οδηγίες;
Καλή συνέχεια!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
54 λεπτά πριν, Ο/Η Παναγιώτης Ράμος έγραψε:

Μπράβο! Μεγάλη δουλειά ξεκίνησες, αλλά αφού έχεις το μικρόβιο, θα την κάνεις τέλεια!
Πολύ με ενδιαφέρουν οι μαρσπιέδες που τους μετατόπισες μπροστά! Σίγουρα έτσι θα είναι πιο άνετη η θέση οδήγησης.
Ήταν το πρώτο πράμα που σκέφτηκα ότι χρειάζεται όταν καβάλησα τη μοτοσικλέτα για αρκετά χιλιόμετρα.

Όταν θα είμαι έτοιμος να το κάνω να σου ζητήσω οδηγίες;
Καλή συνέχεια!

Εμένα δεν με βόλεψαν εντέλει , το ξανά γύρισα στα μαμά πατάκια . Ίσως λόγο τις εξάτμισης που όπως την έχω μπορεί να καώ . 

αν είχα την εξάτμιση από κάτω μπορεί να τα μάζευα ακόμα ποιο μέσα και να ήταν ποιο καλά .

παντως αν σε ενδιαφέρει κάποια μπορώ να στα στείλω να τα βάλεις και αν σε βολέψουν τα βρίσκουμε :thumbsup:

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε
Την 27/7/2020 at 10:37 ΜΜ, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Εμένα δεν με βόλεψαν εντέλει , το ξανά γύρισα στα μαμά πατάκια . Ίσως λόγο τις εξάτμισης που όπως την έχω μπορεί να καώ . 

αν είχα την εξάτμιση από κάτω μπορεί να τα μάζευα ακόμα ποιο μέσα και να ήταν ποιο καλά .

παντως αν σε ενδιαφέρει κάποια μπορώ να στα στείλω να τα βάλεις και αν σε βολέψουν τα βρίσκουμε :thumbsup:

Τώρα διάβασα την απάντησή σου! Για κάποιο λόγο μου είχε ξεφύγει... :cray:
Κι εμένα με προβλημάτισε που οι δύο ελεύθερες τρύπες στη βάση του σκελετού είναι κοντά στην εξάτμιση. Αυτός ίσως είναι ένας λόγος που το ξέχασα το θέμα...
Ο άλλος είναι το καλοκαίρι και προτεραιότητα έχει η απόλαυση της μοτοσικλέτας! Με τις πρώτες δροσιές θα ξαναρχίσω να σκέφτομαι τις μετατροπές και θα τα πούμε!

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Έβαλα μπρος το μηχανάκι στην τελευταία ευθεία για να κάνω τις τελευταίες διορθώσεις που θέλω ώστε να είναι όπως το φαντάζομαι

Βήμα  βήμα που θα κάνω από δω πέρα θα προσπαθήσω να σας το παρουσιάσω και με κάποιες φωτογραφίες

Πρώτη φάση το μηχανάκι μπήκε σε καλιμπρα, ο μάστορας μου είπε ότι από που και να το  πιάσει όλες οι κολλήσεις  είναι στραβές, αυτό το οποίο απλώς θα προσπαθήσει να κάνει κι απ’ ότι είδε έχει κάνει και ο Ινδός  είναι η πίσω ρόδα  με την μπροστινή ρόδα να είναι ίσια. εγώ εκεί πέρα έχω μία απόκλιση μισού εκατοστου το οποίο και αυτό θα φέρει. Ίσως ναι από την σούπα που είχε φάει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης .

BF49C287-4E8B-43BE-8B4E-6FFFB76B82CF.jpeg

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Στα 200€ πηγαίνει 

:cray:

5 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

ο μάστορας μου είπε ότι από που και να το  πιάσει όλες οι κολλήσεις  είναι στραβές

:lol: Είναι χειροποίητο με αποδεικτικά στοιχεία το μεκανάκι λέμε.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
16 λεπτά πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

:cray:

:lol: Είναι χειροποίητο με αποδεικτικά στοιχεία το μεκανάκι λέμε.

Μεκανακι ? :voithia:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Για την ιστορία θα σας πω ακριβώς τι μου είπε 

πο σωλήνες φαίνονται και με σχεδόν γυμνό μάτι ότι είναι στραβά κολλημένες. Πίσω οι βάσης του αμορτισέρ ψηλά χάνουν 0.5χιλ. Όμως έχουν καταφέρει και ζυγίζει τις 2 ρόδες (μπρος πίσω) στην ευθεία. Εμένα χάνει μπροστά ίσως από την σούπα που είχε φάει ο προηγούμενος.

Υπαρχουν λοιπόν 2 λύσης .

1. Φέρνουμε το μπροστινό που χάνει και τελειώσαμε (200€)

2. Αρχίζουμε και κόβουμε και ξανά ράβουμε να έρθει όλο ίσιο (500€) + το βάψιμο πάλι.

πηρα λοιπόν την 1η λύση .

Δημοσιεύτηκε

κοιτα κανονικα θα θα σου έλεγα πετα το αλλα επειδη ειμαι καλος ανθρωπος, στο πολυ βαθος, θα σου πω πως και τα 200 πολλα ειναι αλλα νταξ πρεπει να γίνει.