Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Royal Enfield Electra “Rocket”

Δημοσιεύτηκε

Μετά από πολλές αλλαγές ξεκινάει το τελικό project που έχω στο μυαλό μου.

Η μηχανή θα στηθεί , θα ξεστηθει, θα πάει ο σκελετός για βάψιμο και θα στηθούν και όλα τα ηλεκτρολογικά από την αρχή.

Η υπόθεση θα κρατήσει σίγουρα 2+ μήνες .

Ξεκινήσαμε σήμερα από το μπροστινό 

4-E47636-E-3-E3-B-4-D5-E-A2-C8-E8-DCAD9-

04140-B2-B-DF26-49-B8-8-D71-A151-FAD1-A2

59-FF423-C-9176-43-C3-ADD6-9819-D2-E8983

9-E9-E7-A6-A-9-AB8-4-A5-D-8-FAF-7-F0325-

εχουμε και λέμε 

1. Ο Σταυρος μπήκε κουτί χωρίς πρόβλημα 

2. Ο τροχός θέλει αποστάτες (το ξέραμε αυτό) και βάση για να μπει το δισκόφρενο.

3. Το τιμόνι μας βγήκε πολύ πιο μικρό από τι περιμέναμε , λόγο του τεπόζιτου δε δεν κόβει σχεδόν καθόλου, εκεί θα πέσει κόψε ράψε (κάτι έχουμε στο μυαλό).

4. Θα χρειαστεί και αλλαγή αμορτισέρ σε ποιο κοντό γιατί πάει την ρόδα πολύ πίσω 

91-D0037-E-C607-4145-9-F19-DEACBCB566-E4

Προβαραμε και τον λεβιέ ταχυτήτων , μας άρεσε δε, όμως είναι πολύ βαρείς και πρέπει να μπουν ελατήρια ώστε να τον κρατάει σταθερό γιατί μπορεί στο φρενάρισμα να αλλάξει μόνο του ταχύτητα .

Αυτα για αρχή......

• Απαντήσεις 226
  • Εμφανίσεις 104,7k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Φτιάχθηκε το,τιμόνι από την αρχή  βάση φτιαγμένη στον τορνο από το μηδέν    σημερα φτιάχτηκαν και τα χερούλια    κολληθηκαν    και τοποθετήθηκε με και

• Τελείωσαν κατά 98% τα ηλεκτρολογικά, έμεινε μόνο να κολληθεί ενα καλώδιο στην νεκρά , ένα καλώδιο του στροφομέτρου (αυτό όταν μπει μπρος η μηχανή θα συνδεθεί) και η ασφάλεια που πάει στην μπαταρία .

• Τελείωσε και ο σκελετός    παμε για βερνίκωμα την Πέμπτη 

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Εχθές παρέλαβα το μεταχειρισμένο μοτέρ το οποίο αγόρασα για να αντικαταστήσει το ήδη υπάρχον με ζημιά το αγόρασα από έμπορα με 18.000 χιλιόμετρα (κατά τα λεγόμενα του).

3C7A095C-F9CC-4014-BF91-272FFED1FF54.jpeg

Το πήγα στο παιδι που μου φτιάχνει το project,  μετά το ξε πακετάρισμα το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να κατεβάσουμε την μανιβέλα να δούμε τι γίνεται εκεί μας περίμενε μία έκπληξη, η μανιβέλα κατέβαινε αέρα πατέρα και το πιστόνι ούτε που κουνιόταν δοκιμάζουμε δεύτερη και τρίτη και έκανα ακριβώς το ίδιο , το πρώτο εγκεφαλικό έρχεται περιμένουμε να έρθει ο μάστορας που θα το τοποθετήσει ,έρχεται το ρίχνει μία ματιά το γυρίζουμε στα πλάγια, κάτι  κουδουνίζει ξεβιδώνουμε το καπάκι από το κιβώτιο ταχυτήτων όλα  OK το ρίχνουμε από την άλλη πλευρά (κάτι ξανά κουδουνίζει) ξεβιδώνουμε το καπάκι που έχει μέσα τους δίσκος έλειπε η καμπάνα και δίσκοι η καδένα ήταν χύμα και έκοβε βόλτες (αυτή κουδουνίζει) είχανε βγάλει με εξολκέας και τον ροτορα. αυτό δε μας πείραξε καθότι είχα τα δικά μου τουλάχιστον ειδαμε ότι δεν είναι κάτι χειρότερο βάλαμε απάνω τον ροτορα και το γυρίσαμε γύρω-γύρω για να δούμε αν ανεβοκατεβαίνει το μπιστονι , όλα  OK ευτυχώς άκουγες την αναπνοή που κάνει απ’ τη τρύπα του μπουζιου .  Ο μάστορας βλέποντας κόλλες στις  τσιμούχες στα πλαϊνά και στο μοτέρ πιστεύει ότι  έχει ανοιχτεί και (ίσως για καλή μας τύχη θα δείξει) έχει επισκευαστεί (αρα δεν νομίζω ότι έχει μόνο 18.000 χιλ. Την Δευτέρα θα το ανεβάσει , ίσως μέχρι το βράδυ το έχει βάλει και μπροστά και έτσι θα ξέρω πως ακούγετε . Να πω ότι επανω φόραγε το κιτακι αναθυμιάσεων που φοράνε τα bullet , θα το κρατήσουμε ως έχει .

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 9/8/2021 at 9:10 ΜΜ, Ο/Η elifain έγραψε:

Και το λάδι πώς το έχασε από το κάρτερ;

Σήμερα βρήκαμε που πήγε το λάδι , η κάσα (εκεί που είναι οι δίσκοι συμπλέκτη) έβγαλε 2,5 λίτρα λάδι . Γιατί τόσο πολύ . Το 1 λίτρο ήταν το λάδι που έχασε από εμένα όταν πήγαινα πέρσι την μηχανή για φτιάξιμο , δεν το πηρα χαμπάρι και από τύχη δεν μου κόλλησε όταν την πήγα . Όταν έλεγξαν τα παιδιά τα λάδια προτού μου την δώσουν συμπλήρωσαν 1 λίτρο . Και 0,5 λίτρα που είχε όπως έπρεπε . Να τα 2,5 λίτρα.

Τωρα να δούμε πως βρέθηκαν εκεί . Μάλλον από την ταιμουχα στροφάλου. Αυτό θα το ξέρουμε ίσως και μέχρι το βράδυ καθώς θα λύσουμε την κάσα από το παλιό μοτέρ για να πάρουμε πράγματα , έτσι θα βγάλουμε και την τσιμουχα για έλεγχο .

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Καλη τύχη Νικόλα..!!

Την χρειάζομαι όντως Νίκο , σε ευχαριστώ .  Ο τύπος που είχε το μοτέρ φόραγε και αυτός μπροστινό 19ρι γρανάζι και από τι είδε είναι σχετικά καινούργιο . 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Ο κινητήρας τοποθετήθηκε και πήρε μπρος, από βίντεο που την άκουσα ακούγετε μια χαρά 

FE6608B3-A2DC-4DCB-B344-65E41CE329F6.jpeg

Απο τον κινητήρα έλειπε η καμπάνα με τους δίσκους και έβαλα τους δικούς μου.

Όμως δεν μπορώ να το κλείσω γιατί μου λείπει το παρακάτω ανταλλακτικό 

03F24F8E-4A63-40EB-AC20-6584152C3243.jpeg

Ποιο είναι λοιπόν όλο το μυστήριο στο εν λόγο ανταλλακτικό .

Το τελικό πυρακι που έχει να για σπρώχνει τους δίσκους το δικό μου είναι πάχος 6χιλ ενώ αυτό πέρνει 5χιλ. (Το παράγγειλα από τον χιτσκουδη ). Το ποιο μυστήριο είναι ότι πουθενά στο μανιουαλ από μοντέλο 05 έως 08 που έχουν  βγει η ελεκτρα δεν πέρνει 6 χιλ. Δεν ξέρω πως βρέθηκε αυτό στο δικό μου και από ποιο μοντέλο είναι 

Περιμένω να μου έρθει λοιπόν το ανταλλακτικό ,να δω και τι θα πληρώσω τελωνείο (10€ το πυρακι + 6 τα μεταφορικά) κλείνει και είναι έτοιμο .

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Ο κινητήρας τοποθετήθηκε και πήρε μπρος, από βίντεο που την άκουσα ακούγετε μια χαρά 

FE6608B3-A2DC-4DCB-B344-65E41CE329F6.jpeg

Απο τον κινητήρα έλειπε η καμπάνα με τους δίσκους και έβαλα τους δικούς μου.

Όμως δεν μπορώ να το κλείσω γιατί μου λείπει το παρακάτω ανταλλακτικό 

03F24F8E-4A63-40EB-AC20-6584152C3243.jpeg

Ποιο είναι λοιπόν όλο το μυστήριο στο εν λόγο ανταλλακτικό .

Το τελικό πυρακι που έχει να για σπρώχνει τους δίσκους το δικό μου είναι πάχος 6χιλ ενώ αυτό πέρνει 5χιλ. (Το παράγγειλα από τον χιτσκουδη ). Το ποιο μυστήριο είναι ότι πουθενά στο μανιουαλ από μοντέλο 05 έως 08 που έχουν  βγει η ελεκτρα δεν πέρνει 6 χιλ. Δεν ξέρω πως βρέθηκε αυτό στο δικό μου και από ποιο μοντέλο είναι 

Περιμένω να μου έρθει λοιπόν το ανταλλακτικό ,να δω και τι θα πληρώσω τελωνείο (10€ το πυρακι + 6 τα μεταφορικά) κλείνει και είναι έτοιμο .

Εχω την εντύπωση ότι αν φοράμε το ίδιο ανταλλακτικό έχω ενα μεταχειρισμένο.Θες αν το βρω να στο στείλω?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η andrew έγραψε:

Εχω την εντύπωση ότι αν φοράμε το ίδιο ανταλλακτικό έχω ενα μεταχειρισμένο.Θες αν το βρω να στο στείλω?

Ναι εάν μπορείς για να τελειώνω και όταν φτάσει σου δινω το καινούργιο 

Δημοσιεύτηκε

Να ελέγξετε αν έχετε όλα όσα μπαίνουν μέσα, συνήθως χάνεται μυστηριωδώς το Νο25, το μικρό παπαρο-μπιλάκι. Και επίσης αν μπαίνουν με ευκολία. Καλό δέσιμο.

Screenshot_20210831-191258_Chrome.jpg.e03752cc915f036473529474d8f8bcb6.jpg

Επεξεργάσθηκε από το μέλος elifain

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
2 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Να ελέγξετε αν έχετε όλα όσα μπαίνουν μέσα, συνήθως χάνεται μυστηριωδώς το Νο25, το μικρό παπαρο-μπιλάκι. Και επίσης αν μπαίνουν με ευκολία. Καλό δέσιμο.

Screenshot_20210831-191258_Chrome.jpg.e03752cc915f036473529474d8f8bcb6.jpg

Το Νο 21 & 25 τα έχω, το 22 & 24 μου λείπουν. Οι διαμετροι που δίνει ο χιτσκουδης για το 21 στα μοντέλα 05 έως 08 είναι 115 χιλ μήκος και 5 χιλ πάχος. Στον δικό μου (παλιο κινητήρα) φόραγε διάμετρο 140 χιλ (το ένα) & 90χιλ (το άλλο) με πάχος 6 χιλ.  Εξυπακούεται ότι και το ανταλλακτικό με το Νο 22 στο παλιό κινητήρα είναι 6 χιλ. Και στο καινούργιο πέρνει 5 χιλ.

• 5 months later...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

E3521C9A-7722-4A11-AFDE-97AE3D58EE3D.jpeg1062B2A4-7156-46A0-A5F6-3BC054449346.jpeg4EBC572B-2980-4888-912E-81B64073BA30.jpeg4ED2B800-85FC-41A4-A9D1-C7D960A7A31B.jpeg006A745B-FC76-4665-8B8D-769A0EC5053A.jpeg6DBB359B-2D68-4846-B53F-F45E8F8EC332.jpeg58FD3604-B637-4618-A115-C1644A077701.jpegFA380DAB-318D-4A06-B75D-9E51B2931466.jpeg64AEC497-0E23-49FC-BAE6-3AD33BAEC09A.jpeg33C874F7-4328-400D-8D63-FC089C280B4E.jpeg13722DDD-795E-4BF4-8452-3BDB2924B0E7.jpeg6D956938-6494-409B-98DD-7459C021A9F6.jpegDA920596-6AF3-4D77-909E-F01791CB791B.jpegC683F00D-3F84-49AE-AB09-96FC8B6C29DE.jpegC0A4C82A-E5B1-4241-ACB4-FE768357D2E3.jpegCE530E78-0413-4654-B219-D2B0472B940E.jpeg

και κάποιες καλητεχνικές φωτογραφιες. Σας χρωστάω αίσθηση οδήγησης όπου και θα το γράψω αυτές τις μέρες.

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Μετά και από την σημερινή μου βόλτα ήρθε η ώρα να πω τις εντύπωσης μου.

Ειμαι παρά πολύ ενθουσιασμένος , η οδηγική συμπεριφορά είναι παρά πολύ καλή και το μπροστινό σύστημα το νιώθω πολύ στιβαρό. Είναι όμως τα ελατήρια πολλή σκληρά , δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται το ότι το μπροστινό είναι φτιαγμένο για Harley (βαριά μηχανή) η θέλουν δούλεμα να μαλακώσουν. Δεν έχω καλό μπροστινό φρένο και αυτό  οφείλεται ότι το τακακι δεν πιάνει όλοι την επιφάνεια του δίσκου. Αυτό γίνεται γιατί θέλει άλλαγμα ο δίσκος μου (έχει κάνει νύχι με αποτέλεσμα να το εμποδίζει να πιάσει όλη την επιφάνεια)

Η θέση οδηγήσεις είναι παρά πολύ ωραία, στα πρώτα 130 χιλ που έκανα δεν την θεωρώ κουραστική (μπορεί να έχει να κάνει και με τον ενθουσιασμό μου το ότι είχα να οδηγήσω μηχανή πάνω από 1,5 χρόνο) .

Τα «μπαλάκια μου» μουδιασαν όμως  μετά τα πρώτα 60 χιλ και έπρεπε να σηκωθώ για λίγο , όμως έχω την καλύτερη σέλα από όλες τις εκδοχές μέχρι σήμερα που έχω φτιάξει.

Τα πίσω αμορτισέρ θέλουν και αυτά άλλαγμα , τα έχουν φάει τα ψωμιά τους άσε που δεν ταιριάζουν με το όλο πρότζεκτ.

Ο λεβιες ταχυτήτων χεριού έχει ωραία αίσθηση και γούστο να τις αλλάζεις έτσι αρκεί να μην είσαι σε πόλη (είναι και ο λόγος που δεν κατάργησα του ποδιού). Ο λεβιες δεν επηρεάζεται από το φρενάρισμα ώστε να κουνιέται.

Δεν μπόρεσα να πάω πάνω από 80 χιλ γιατί άρχισε να πατιναρη. Αυτό σίγουρα δεν οφείλεται στους δικούς (τους είχα αλλάξει εγώ πρόσφατα) και ακόμα ψάχνω το γιατί. Μου είπε ο @bbk να το ρεγουλάρω από την βίδα που βρίσκεται πίσω από το καπάκι 5speed [και αυτό ίσως γιατί είχα βάλει το αξονακι που έλειπε του συμπλέκτη (δες ποιο πάνω ποστ)] το έκανα όμως δεν έχω βγει ακόμη σε ανοιχτώ δρόμο να το δοκιμάσω. Στις χαμηλές ταχύτητες δεν πατιναρη.

Η εξάτμιση εκεί που την έχω τελικά δεν βολεύει και ήδη έχει μπει σε πρόγραμμα στο προσεχές μέλλον να κατέβει κάτω. 
Το κοντέρ αν και μικρό είναι σε πολύ καλή θέση ώστε να το βλέπεις , δουλεύει τέλεια και βέβαια διαθέτη και στροφόμετρο πράγμα που έχω ενεργοποίηση . 

Τα ανορθόδοξα.

1. Οπως έχω πει ποιο πάνω άλλαξα μοτέρ, από το μοτέρ έλειπε η καμπάνα και έτσι έβαλα από το παλιό. Για κάποιο λόγο που δεν ξέρουμε στο σφίξιμο που κάναμε είχε ακόμα κενό (δεν έπαιρνε άλλο σφίξιμο) έτσι αναγκαστήκαμε από πίσω από την καμπάνα  να βάλουμε μια ροδέλα για να σφίξει.

2. Η δίκη μου μηχανή είχε αξονακια (αυτά που σπρώχνουν του δίσκους συμπλέκτη) 6χιλ. ενώ στο μοτέρ που πήρα φόραγε 5χιλ. Ο χιτσκουδης δεν έχει πουθενά 6χιλ. Δεν ξέρω πως βρέθηκαν 6χιλ στην δικιά μου.

3. Το κενό που αφήνει το γρανάζι μεταδώσεις από την κάσκα είναι πολύ μικρό με αποτέλεσμα η αλυσίδα να «γλείφει» το καπάκι και να έχει δημιουργήσει μια μικρή πατουρα. Μάλιστα στην αρχή μας πέταξε και την ασφάλεια της αλυσίδας με αποτέλεσμα να βάλουμε την ασφάλεια  από την μέσα μεριά. Στο δικό μου μοτέρ το κενό ήταν αρκετό και εμφανές με σύγκριση στο μοτέρ που πήρα.

Δημοσιεύτηκε

Εισ ωραίος....!!!!!

Καλά χιλιόμετρα να έχεις με την κούκλα σου....και μη της βάλεις άλλο χέρι....είναι πανέμορφη!!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
17 λεπτά πριν, Ο/Η Βύρωνας έγραψε:

Πολυ καλη δουλεια Νικο!! Τωρα που ανοιγει η ανοιξη να παμε καμια βολτα!!

Βεβαίως καιρός είναι να τσουλήσει 

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Το λοιπόν σήμερα ωραία μέρα , είχα και άδεια και πήγα να κάνω αλλαγή λαδιών στην καλή μου να δούμε τι λέει το μοτέρ από μέσα μετα από 229 χιλ.

Αν εξαιρέσουμε ένα κομματάκι από ρινισμα που βρήκαμε κολλημένο στην τάπα λαδιού και θελουμε να υποθέσουμε ότι είναι από την αρχική επισκευή που του είχαν κάνει , τα λάδια βγήκαν πεντακάθαρα το ίδιο και το φίλτρο λαδιού. Οι τάπες με την σίτα ήταν και αυτές πεντακάθαρες. Το μοναδικό που διαπιστώσαμε είναι ότι χάνει λαδακι από την μπροστινή τάπα με την σίτα γιατί είναι χτυπημένη η τάπα . Μάλλον έχει βρει πεζοδρόμιο . Δοκιμάσαμε και του βάλαμε 2πλι ροδέλα και θα δούνε αν καταφέραμε να κάνουμε κάτι .

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Άλλαξα και την εξάτμιση από πάνω κάτω .

Έγινε και ποιο αθόρυβη και επιτέλους οδηγάω χωρίς το άγχος να καώ.

Μπορώ να πω μάλιστα ότι η ροπή έγινε ποιο ομοιόμορφη .

CAC8F691-EDB4-4AB4-9108-1F3371EC2839.jpeg
89CD7DB4-53AE-4EDE-8A28-F2829F316A91.jpeg

1DE24A1B-9FC1-42EA-A326-4D22C6939573.jpeg

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Είναι σκέτος σωλήνας ή έχει τίποτα μέσα;

Έχει διάτρητο μέσα πολύ πολύ μικρότερο όσο μπορούσαμε για να μην το μπουκώσουμε , με μόνωση γύρο από τον διάτρητο σωλήνα . Περιόρισε τον θόρυβο  ικανοποιητικά. Πρόσεξε κάτω από το πατάκι το σημείο που δεν έχει χρυσαφισει εκεί έχει την μόνωση 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
51 λεπτά πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Πιο πολύ το είπα για να έχουν λίγο κόντρα τα καυσαέρια, όχι για τον θόρυβο.:bad_smile: 

Έχουν αν φανταστείς ότι ο σωλήνας είναι 40+ και καταλήγει σε τρυπητή σωλήνα 28ρα . Όπως έγραψα πιο πάνω έστρωσε και πολύ ωραία η ροπή όλη 

Δημοσιεύτηκε

Νίκο, σύμφωνα με αυτόν τον Αυστραλό, αλλάζοντας την πάνω βάση του μοτέρ με αυτά οι κραδασμοί μειώνονται, αυτός αναφέρετε για κραδασμούς στα μαρσπιέ αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν θα κάνει δουλειά και σένα ...

https://accessories.hitchcocksmotorcycles.com/18760?ref_page=Electra X

https://accessories.hitchcocksmotorcycles.com/1044?ref_page=Electra X

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Ωραίο , ρυθμιζόμενο . Αν το έφτιαχνα σε ένα τόρνο μόνος μου όλο συμπαγές δεν θα είχα καλύτερα αποτελέσματα άραγε ;

Δημοσιεύτηκε
5 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Ωραίο , ρυθμιζόμενο . Αν το έφτιαχνα σε ένα τόρνο μόνος μου όλο συμπαγές δεν θα είχα καλύτερα αποτελέσματα άραγε ;

δεν έχω ιδέα ...