Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Royal Enfield Electra “Rocket”

Δημοσιεύτηκε

Μετά από πολλές αλλαγές ξεκινάει το τελικό project που έχω στο μυαλό μου.

Η μηχανή θα στηθεί , θα ξεστηθει, θα πάει ο σκελετός για βάψιμο και θα στηθούν και όλα τα ηλεκτρολογικά από την αρχή.

Η υπόθεση θα κρατήσει σίγουρα 2+ μήνες .

Ξεκινήσαμε σήμερα από το μπροστινό 

4-E47636-E-3-E3-B-4-D5-E-A2-C8-E8-DCAD9-

04140-B2-B-DF26-49-B8-8-D71-A151-FAD1-A2

59-FF423-C-9176-43-C3-ADD6-9819-D2-E8983

9-E9-E7-A6-A-9-AB8-4-A5-D-8-FAF-7-F0325-

εχουμε και λέμε 

1. Ο Σταυρος μπήκε κουτί χωρίς πρόβλημα 

2. Ο τροχός θέλει αποστάτες (το ξέραμε αυτό) και βάση για να μπει το δισκόφρενο.

3. Το τιμόνι μας βγήκε πολύ πιο μικρό από τι περιμέναμε , λόγο του τεπόζιτου δε δεν κόβει σχεδόν καθόλου, εκεί θα πέσει κόψε ράψε (κάτι έχουμε στο μυαλό).

4. Θα χρειαστεί και αλλαγή αμορτισέρ σε ποιο κοντό γιατί πάει την ρόδα πολύ πίσω 

91-D0037-E-C607-4145-9-F19-DEACBCB566-E4

Προβαραμε και τον λεβιέ ταχυτήτων , μας άρεσε δε, όμως είναι πολύ βαρείς και πρέπει να μπουν ελατήρια ώστε να τον κρατάει σταθερό γιατί μπορεί στο φρενάρισμα να αλλάξει μόνο του ταχύτητα .

Αυτα για αρχή......

• Απαντήσεις 226
  • Εμφανίσεις 104,7k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Φτιάχθηκε το,τιμόνι από την αρχή  βάση φτιαγμένη στον τορνο από το μηδέν    σημερα φτιάχτηκαν και τα χερούλια    κολληθηκαν    και τοποθετήθηκε με και

• Τελείωσαν κατά 98% τα ηλεκτρολογικά, έμεινε μόνο να κολληθεί ενα καλώδιο στην νεκρά , ένα καλώδιο του στροφομέτρου (αυτό όταν μπει μπρος η μηχανή θα συνδεθεί) και η ασφάλεια που πάει στην μπαταρία .

• Τελείωσε και ο σκελετός    παμε για βερνίκωμα την Πέμπτη 

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

(Ας διόρθωση κάποιος συντονιστής άμα μπορεί τις στραβές φωτο από πάνω)

Εκει που πήγαινα όλο καμάρι πριν από τα διόδια της Ελευσίνας μου σβήνει , την αφήνω να με πάει τσουλώντας μέχρι το παρκιν. Σταματάω πάω να την βάλω μπρος η μανιβέλα δεν κατεβαίνει . Βλέπω ότι από το δοχείο λαδιού που έχουμε ανοίξει τρύπες για αναπνοή από πάνω μου έχει βγαλει λάδι και έχει πιτσιλίσει όλη την μηχανή από πίσω . Μετράω την στάθμη λαδιού σταγόνα μέσα .

Το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι λόγο που βάλαμε πολύ κοντά το δοχείο στον κινητήρα η πίεση ( από τις αναθυμιάσεις)  ήταν μεγάλη και πέταξε από εκεί όλο το λάδι . Ίσως άμα το είχαμε ποιο ψηλά να επέστρεφε πίσω από την σωλήνα και να μην είχε πρόβλημα .

AA65F87F-4087-4590-8943-87405DE87B8D.jpeg

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Φορτώθηκε στην οδική πίσω στον μάστορα και βουαλα

6308308A-9CFC-4A61-9720-9C4DDA2C7828.jpeg
72A22EC7-9038-4854-A6FF-E96202FB745B.jpeg

DF73EAC4-955A-4F6B-B9B4-C6D1757AAD4E.jpeg

ρεκτιφιε σίγουρα μπιστονι σίγουρα και δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει γίνει με βαλβίδες και μπιέλα .

Το στομάχι μου είναι Κόμπος από εχθές . 

Αυτα .

Δημοσιεύτηκε

Πω ρε Νίκο... Γκαντεμιά.

Θυμάμαι το δοχειάκι των αναθυμιάσεων είχε 3 σωληνάκια. Το ένα από αυτά πήγαινε στο φιλτροκούτι. Προσπαθήστε να το κάνετε όσο πιο κοντά στο εργοστασιακό.

Επίσης ο Χίτσκοκ πουλάει ένα σύστημα το οποίο μπαίμει στην τάπα του λαδιού και καταργεί το δοχειάκι. (Ίσως είναι μόνο για τις μαντεμένιες, αλλά έχω δει ένα παιδί από το REOC που το έχει βάλει στην Ηλέκτρα του.)

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Επίσης ο Χίτσκοκ πουλάει ένα σύστημα το οποίο μπαίμει στην τάπα του λαδιού και καταργεί το δοχειάκι. (Ίσως είναι μόνο για τις μαντεμένιες, αλλά έχω δει ένα παιδί από το REOC που το έχει βάλει στην Ηλέκτρα του.)

Βρες μου λεπτομερείς να με κατατοπίσεις σε παρακαλώ .

Επισης βάλε μου το λινκ από το χιτσκουδη άμα μπορείς γιατί δεν ξέρω πως να το αναζητήσω 

Δημοσιεύτηκε

https://accessories.hitchcocksmotorcycles.com/accessory-shop/Breather-Modification/18889

Λέει ότι δεν μπαίνει σε electrες, αλλά το έχω δει στου Χρήστου με τη μαύρη/χρώμιο electra από το Reoc. Ρώτα και τον Αντρέα μήπως σας φέρει σε επικοινωνία.

Επίσης βρήκα κι αυτό το thread σχετικά με τις αναθυμιάσεις και τρόπους να βελτιώσεις το σύστημα (λέει και για electrες).

Επεξεργάσθηκε από το μέλος elifain

Δημοσιεύτηκε

Γιατί δε στέλνεις καλές φωτογραφίες (εδώ δε φαίνονται είναι πολύ μικρές) στο viber του Θωμά που την είχε αρχικά φτιάξει και όλο το στορυ, ώστε να σου πει τη γνώμη του?

Για να μη βρήκες σταγόνα λάδι μάλλον τα έφτυσε από το δοχείο, αλλά γιατί?

Καλή δύναμη Νίκο.

Δημοσιεύτηκε

Κουράγιο και καλή δύναμη Νίκο. Σε καταλαβαίνω γιατί τράβηξα το ίδιο με τη δική μου, πίσω στο 2012, μόνο που τα προβλήματα μου οφείλονταν σε λάθος μετρήσεις στο ρεκτιφιέ. 

Δημοσιεύτηκε

Νικόλα κανε αυτο που σε λεει ο Νοε.

δεν είναι τίποτα θα το φτιάξεις και όλα καλα

απλα το ερώτημα ειναι γιατι να τα πετάξει απο το κουτι αναθυμιάσεων...

Δημοσιεύτηκε
10 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

https://accessories.hitchcocksmotorcycles.com/accessory-shop/Breather-Modification/18889

Λέει ότι δεν μπαίνει σε electrες, αλλά το έχω δει στου Χρήστου με τη μαύρη/χρώμιο electra από το Reoc. Ρώτα και τον Αντρέα μήπως σας φέρει σε επικοινωνία.

Επίσης βρήκα κι αυτό το thread σχετικά με τις αναθυμιάσεις και τρόπους να βελτιώσεις το σύστημα (λέει και για electrες).

Σπύρο ο Χρήστος δεν έχει αλλάξει κάτι...Ισως θυμάσαι ένα σύστημα με τις αναθυμιάσεις του κιβωτίου που το έχουν κάνει 3 μέλη....

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η andrew έγραψε:

Σπύρο ο Χρήστος δεν έχει αλλάξει κάτι...Ισως θυμάσαι ένα σύστημα με τις αναθυμιάσεις του κιβωτίου που το έχουν κάνει 3 μέλη....

Σίγουρα; Θυμάμαι όταν την είχα δει από κοντά είχε μια προέκταση στην τάπα του λαδιού, με σωληνάκια... Λες να μην την είχα δει στου Χρήστου και να θυμάμαι λάθος; :blink:

Επεξεργάσθηκε από το μέλος elifain

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Μιλώντας με γνωστό παλιό μηχανικό το πόρισμα είναι ότι η ζημιά έχει γίνει κατά 90% από τις αντλίες λαδιού . Είτε τις κούρεψε η έσπασε  είτε μια από τις δυο κόλλησε και δεν κυκλοφόρησε  το λάδι . Θα ανοίξω μπανάνα να τις δω και αυτές . 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Και το λάδι πώς το έχασε από το κάρτερ;

Μάλλον λόγο που δεν έστελνε το λάδι επανω γινόταν επιστροφή και το πέταγε στην αναθυμιάσεις και από εκεί έξω . Σίγουρα αποτελέσματα όταν λυθεί η μπανάνα 

Δημοσιεύτηκε

Και ο φταίχτης μαλλον ειναι η αντλια επιστροφής ή ακόμα και ο άξονας,  τα λάδια πεφταν στο στροφαλοθαλαμο και αντη να ανεβαίνουν στην κεφαλή βρησκαν απο την πίεση του πιστονιου στο κατέβασμα διεξοδο στις αναθυμιάσεις.  

Δυστυχώς προβλεπω πολλαπλη ζημιά απο κομβιο μεχρι κεφαλή .

Δημοσιεύτηκε

ωχ...πονεσα μολις είδα την απαντηση του τεχνικου...

τι να σε πω

αν εχεις αντοχη, οικονομικη, προχωρα και βλέπουμε...

ειναι επισκευη που θελει υπομονη και χρημα.

καλη δυναμη

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
18 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Και ο φταίχτης μαλλον ειναι η αντλια επιστροφής ή ακόμα και ο άξονας,  τα λάδια πεφταν στο στροφαλοθαλαμο και αντη να ανεβαίνουν στην κεφαλή βρησκαν απο την πίεση του πιστονιου στο κατέβασμα διεξοδο στις αναθυμιάσεις.  

Δυστυχώς προβλεπω πολλαπλη ζημιά απο κομβιο μεχρι κεφαλή .

@noe μέλι στάζει το στόμα σου :angry6: . Χαχαχαχα.

Ωωωωωχ θα δείξει τώρα ποτε θα την βγάλουμε . 

Δημοσιεύτηκε

Απλή λογική Νίκο. 

Για να φρακαρει το πιστονι και να το τρυπήσει η βαλβίδα θες σίγουρα:

- πιστονι + ελατήρια 

- ρεκτιφιε αν παίρνει 

- βαλβιδα/ες

- επισκευή μόνο έδρες κεφαλής αν εισαι τυχερός και δεν φαγώθηκαν κουζινετα στις πιανολες απουσια λαδιού. 

- κομβιο με ρουλεμαν

- μπιελα,   θα την γλιτωσε?

- αξονας αντλίας αν την γλιτωσαν οι αντλίες. 

- κλπ, κλπ, κλπ 

Όλοι οι κάτοχοι παλαιων ενφιλντ στο ιδιο καζάνι βράζουμε.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
12 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Απλή λογική Νίκο. 

Για να φρακαρει το πιστονι και να το τρυπήσει η βαλβίδα θες σίγουρα:

- πιστονι + ελατήρια 

- ρεκτιφιε αν παίρνει 

- βαλβιδα/ες

- επισκευή μόνο έδρες κεφαλής αν εισαι τυχερός και δεν φαγώθηκαν κουζινετα στις πιανολες απουσια λαδιού. 

- κομβιο με ρουλεμαν

- μπιελα,   θα την γλιτωσε?

- αξονας αντλίας αν την γλιτωσαν οι αντλίες. 

- κλπ, κλπ, κλπ 

Όλοι οι κάτοχοι παλαιων ενφιλντ στο ιδιο καζάνι βράζουμε.

Αχ Νικόλα το ξέρω . 
Για τα πρώτα 4 αισιόδοξο .

για τα υπόλοιπα πιστευω να έχω σταθεί τυχερός .

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 8/8/2021 at 8:07 ΜΜ, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Φορτώθηκε στην οδική πίσω στον μάστορα και βουαλα

6308308A-9CFC-4A61-9720-9C4DDA2C7828.jpeg
72A22EC7-9038-4854-A6FF-E96202FB745B.jpeg

DF73EAC4-955A-4F6B-B9B4-C6D1757AAD4E.jpeg

ρεκτιφιε σίγουρα μπιστονι σίγουρα και δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει γίνει με βαλβίδες και μπιέλα .

Το στομάχι μου είναι Κόμπος από εχθές . 

Αυτα .

Μιλώντας και με τον μηχανικό μου εδω στο κιατο , και βλέποντας τις φωτογραφίες , η άποψη του είναι ότι η ζημιά έγινε από πτωχό μίγμα βενζίνης (καθότι η βενζίνη παίζει και αυτή το ρόλο της στην ψύξη του κινητήρα). .. Αυτό το συμπεράνει από την ασπρίλα που βλέπει στο μπιστονι όμως και τα σημάδια στον κύλινδρο.

Η αλήθεια είναι ότι δύστυχος το παιδί που μου την έφτιαχνε λόγο της ακινησίας έβγαλε και καθάρισε το καρμπυρατέρ και ξανά ρύθμισαν . Δεν ξέρω εάν αυτή ήταν η αιτία.

Δημοσιεύτηκε
37 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Μιλώντας και με τον μηχανικό μου εδω στο κιατο , και βλέποντας τις φωτογραφίες , η άποψη του είναι ότι η ζημιά έγινε από πτωχό μίγμα βενζίνης (καθότι η βενζίνη παίζει και αυτή το ρόλο της στην ψύξη του κινητήρα). .. Αυτό το συμπεράνει από την ασπρίλα που βλέπει στο μπιστονι όμως και τα σημάδια στον κύλινδρο.

Η αλήθεια είναι ότι δύστυχος το παιδί που μου την έφτιαχνε λόγο της ακινησίας έβγαλε και καθάρισε το καρμπυρατέρ και ξανά ρύθμισαν . Δεν ξέρω εάν αυτή ήταν η αιτία.

Το πολύ φτωχό μείγμα μπορεί όντως να κάνει ζημιά αλλά δεν νομίζω σε τόσο σύντομο διάστημα,
όπως και να έχει περαστικά σας

Δημοσιεύτηκε

Τώρα που το λες κοίταξα πιο προσεχτικά τις εικόνες (πολύ μικρές βρε) και ναι είναι ασυνήθιστη οι ασπρίλες στο πιστόνι.

Για αυτό μετά από μια ρύθμιση κάνουμε μια βόλτα και διαβάζουμε την ακίδα στο μπουζί.

Το φτωχό μείγμα (μεγαλύτερη αναλογία αέρα στη βενζίνη) μπορεί να κάνει ζημιά.

Αν έχει συμβεί αυτό και λόγω υπερθέρμανσης κόλλησε το πιστόνι, άραγε σώθηκαν άλλα σημεία?

Για τον λόγο ότι η αμόλυβδη είναι "στεγνή" βενζίνη και πριν καταργηθεί χρησιμοποιούσα  σούπερ, συνεχίζω με τα ειδικά πρόσθετα μόλυβδου. Δεν ξέρω αν σώζω τίποτα ή είναι για την ψυχολογία.

Δημοσιεύτηκε

Και το λάδι πως εξαφανίστηκε?

Αν έκανε τρύπα στο πιστόνι απο αυτό θα είχε σταματήσει το μηχανάκι απο εληψη συμπίεσης.

Το λάδι πως το πέταξε από το κουτί αναθιμιασεων?

Ας ανοίξει πρώτα τις αντλίες και μετά βλέπουμε.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Τώρα που το λες κοίταξα πιο προσεχτικά τις εικόνες (πολύ μικρές βρε) και ναι είναι ασυνήθιστη οι ασπρίλες στο πιστόνι.

Δεν ξέρω εάν αυτές βοηθάμε καλύτερα

F8518A75-8DB1-4D7E-829C-271F1F796E53.jpeg

5250DEAF-E74C-48CF-B31B-85D6C58E4229.jpeg

4361FF8F-51C1-4487-94D0-75EAC39C97FC.jpeg