Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Royal Enfield Electra “Rocket”

Δημοσιεύτηκε

Μετά από πολλές αλλαγές ξεκινάει το τελικό project που έχω στο μυαλό μου.

Η μηχανή θα στηθεί , θα ξεστηθει, θα πάει ο σκελετός για βάψιμο και θα στηθούν και όλα τα ηλεκτρολογικά από την αρχή.

Η υπόθεση θα κρατήσει σίγουρα 2+ μήνες .

Ξεκινήσαμε σήμερα από το μπροστινό 

4-E47636-E-3-E3-B-4-D5-E-A2-C8-E8-DCAD9-

04140-B2-B-DF26-49-B8-8-D71-A151-FAD1-A2

59-FF423-C-9176-43-C3-ADD6-9819-D2-E8983

9-E9-E7-A6-A-9-AB8-4-A5-D-8-FAF-7-F0325-

εχουμε και λέμε 

1. Ο Σταυρος μπήκε κουτί χωρίς πρόβλημα 

2. Ο τροχός θέλει αποστάτες (το ξέραμε αυτό) και βάση για να μπει το δισκόφρενο.

3. Το τιμόνι μας βγήκε πολύ πιο μικρό από τι περιμέναμε , λόγο του τεπόζιτου δε δεν κόβει σχεδόν καθόλου, εκεί θα πέσει κόψε ράψε (κάτι έχουμε στο μυαλό).

4. Θα χρειαστεί και αλλαγή αμορτισέρ σε ποιο κοντό γιατί πάει την ρόδα πολύ πίσω 

91-D0037-E-C607-4145-9-F19-DEACBCB566-E4

Προβαραμε και τον λεβιέ ταχυτήτων , μας άρεσε δε, όμως είναι πολύ βαρείς και πρέπει να μπουν ελατήρια ώστε να τον κρατάει σταθερό γιατί μπορεί στο φρενάρισμα να αλλάξει μόνο του ταχύτητα .

Αυτα για αρχή......

• Απαντήσεις 226
  • Εμφανίσεις 106,7k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Φτιάχθηκε το,τιμόνι από την αρχή  βάση φτιαγμένη στον τορνο από το μηδέν    σημερα φτιάχτηκαν και τα χερούλια    κολληθηκαν    και τοποθετήθηκε με και

• Τελείωσαν κατά 98% τα ηλεκτρολογικά, έμεινε μόνο να κολληθεί ενα καλώδιο στην νεκρά , ένα καλώδιο του στροφομέτρου (αυτό όταν μπει μπρος η μηχανή θα συνδεθεί) και η ασφάλεια που πάει στην μπαταρία .

• Τελείωσε και ο σκελετός    παμε για βερνίκωμα την Πέμπτη 

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
15 λεπτά πριν, Ο/Η tsoug έγραψε:

Εννοώ μπροστά, κάτω από τη σέλα, εκεί που συγκλίνει το ψαλίδι πως το έχεις στηρίξει?

Έχει φτιαχτεί βάση,θα την βγάλω φωτό και θα την ανεβάσω 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
17 ώρες πριν, Ο/Η tsoug έγραψε:

Εννοώ μπροστά, κάτω από τη σέλα, εκεί που συγκλίνει το ψαλίδι πως το έχεις στηρίξει?

3-E6-E345-E-5-EC2-4-A21-80-BF-27-E0427-B

Δεν είναι Ολοκληρωμένη θέλει μάζεμα για να μην Προεξέχει από το ψαλίδι. Έχει κοπεί και λάστιχο που μπαίνει πριν το φτερό για τους κραδασμούς 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά αφού θα λυθεί και θα πάει ο σκελετός για βάψιμο να το περάσω από Καλίμπρα ποια είναι η άποψή σας ;

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά αφού θα λυθεί και θα πάει ο σκελετός για βάψιμο να το περάσω από Καλίμπρα ποια είναι η άποψή σας ;

Ποιο είναι το κόστος βρεθεί δεν βρεθεί πρόβλημα?

Εγώ αν δεν είχα οδηγικά πρόβλημα δεν θα ασχολούμουν.

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Δεν είναι Ολοκληρωμένη θέλει μάζεμα για να μην Προεξέχει από το ψαλίδι

Νίκο κι εγώ κάτι αντίστοιχο θέλω να κάνω αλλά ήθελα να αποφύγω να τρυπήσω ψαλίδι γι' αυτό ήθελα να δω πως την έβαλες εσύ. Εγώ σκεφτόμουνα να αξιοποιούσα την υπάρχουσα τρύπα που την έχεις κι εσύ από ότι βλέπω και είναι για τον προφυλακτήρα της αλυσίδας. Δηλαδή σκέφτομαι να κάνω μόνο μια αντιδιαμετρική τρύπα και να το στηρίξω εκεί. Είναι λίγο πιο μέσα αλλά όπως σου είπα θέλω να αποφύγω τις πολλές τρύπες.

:thanks: για τη φωτό...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

@tsoug αυτό ακριβώς κάναμε 

@noe το κόστος πάει στα 150€ για να μπει στην καλιμπρα (χωρίς να είμαι σίγουρος βρεθεί δεν βρεθεί πρόβλημα) τώρα το γιατί: Είναι το τρίτο διαφορετικό  μπροστινό σύστημα που υπάρχει επάνω στο μηχανάκι και αυτό λοιπόν χάνει από δεξιά . Δλδ ρόδα με τιμόνι δεν είναι ίσια . Και αρχίζω να πιστεύω ότι με την σούπα που είχε φάει ο προκάτοχος του έχει πάρει σκελετό 

Δημοσιεύτηκε
27 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

@noe το κόστος πάει στα 150€ 

[ασχετο] και μια κωλονοσκόπιση τόσο παει [/ασχετο] :blink:

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Είναι Στην γειτονιά σου..

Ρίξε μία ματιά..

Και να κολλήσεις και το δισκόφρενα Εκεί!!?https://www.motora.gr/metriki-kalimpra-moto/

Επεξεργάσθηκε από το μέλος ΑΛΠΙΚΟΣ ΤΡΙΤΩΝ

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
43 λεπτά πριν, Ο/Η ΑΛΠΙΚΟΣ ΤΡΙΤΩΝ έγραψε:

Είναι Στην γειτονιά σου..

Ρίξε μία ματιά..

Και να κολλήσεις και το δισκόφρενα Εκεί!!?https://www.motora.gr/metriki-kalimpra-moto/

Με έφτιαξες ευχαριστώ 

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Έλαααααααααααααααα, με το πόδι θα αποσυμπλέκεις? 

Με το δεξί γκαζώνεις, αφήνεις το τιμόνι και καρφώνεις ταχύτητα

και συνεχίζεις στην επόμενη, στην επόμενη, στην επόμενη.

Όμορφη εικόνα..!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σήμερα (και μετά από πολλές μέρες κόψε ράψε) δώσαμε την τελική μορφή στην εξάτμιση (κατά 95% απομένει να γίνουν οι τελικές κολλήσεις μαζί με μια βάση για να μην στηρίζεται εξ ολοκλήρου στην κεφαλή)

6-BABD06-B-3804-4679-82-B6-ADC8-B92-A0-B

B7-EB58-E5-2557-4811-8-EE7-46853-F33-F6-

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σήμερα η μηχανή ετοιμάστηκε και βγήκε για το πρώτο τεστ μετά από 5 μήνες 

79225488-DBAF-4-D85-A0-BE-95-B7228-BC244

B7-A53-CB8-CED6-427-D-BE2-E-1-DA4-B30-D7

2-CDA7278-29-B0-4-F84-AF65-2-BFB5231166-

1-F2-F8-D03-ECB9-45-FB-8-D4-E-6-B4-A1-E0

εφόσον έριξα καμία 15ρια μανιβελιες για να ανεβεί το λαδακι του, με την 2 κανονική πήρε μπρος (μετά από 5 μήνες).

τα θετικά πρώτα.

1. Τέλεια θέση οδήγησης με τα πατάκια μπροστά (θα πω την αμαρτία μου, κάτι ξέρουν οι χαρχαλαδες) και άψογο το τιμόνι.

2. Εκανα χιλιόμετρακια και δεν ένιωσα κραδασμούς στο μπροστινό σύστημα (δεν το περίμενα).

3. Στο δρόμο πάει ωραία και το αμορτισέρ μπροστά δουλεύει καλά.

4. Οδηγείτε άνετα με το ένα χέρι.

5. Ο συμπλέκτης στο πόδι δουλεύει ωραία (δεν είναι κάτι το δύσκολο και δεν μου έσβησε σε καμία εκκίνηση), αν και μέχρι να το μάθεις πολύ καλά δεν ξέρω εάν φαγωθούν οι δίσκοι.

6. Και τελος ωραία αίσθηση το να αλλάζεις ταχύτητες με το χέρι οδηγώντας σε ευθεία.

Τα αρνητικά.

1. Με το συμπλέκτη στο αριστερό πόδι δεν μπορείς να πάρεις στροφή αριστερά εφόσον είσαι σταματημένος. Ένστικτωδως κατεβάζεις πόδι για να μην πέσεις, με αποτέλεσμα να σβήνει η μηχανή (το ίδιο θα γινόταν αν ήταν από δεξιά για τις δεξιά στροφές).

2. Γνωρίζουμε ότι η Enfield έχει νεκρά σε κάθε ταχύτητα, ε σε κάθε αλλαγή (ανέβασμα) τις βρήκα όλες , μου έχει συμβεί και με τις ταχύτητες στο πόδι όχι όμως συνέχεια και όλες.

3. Στο κατέβασμα από σταματημένος δεν κατεβαίνουν όλες πρέπει να κατεβάζεις να αφήνεις λίγο συμπλέκτη (για να κουμπώσει) και να ξανά κατεβάσεις.

4. Και τελευταίο, το αμορτισέρ μπροστά είναι διπλής ενέργειας (και έτσι πρέπει) ,  όταν φρεναρω λοιπόν τραβάει μπροστά το μπροστινό , έχει την κινήσει σαν να φρενάρεις παπί στρογγυλοφαναρο (όσοι έχουν οδηγήσει παπί τέτοιο με καταλαβαίνουν) είναι λίγο δύσκολο να συνηθίσω αυτή την κίνηση (με φοβίζει μπορώ να πω αν και είναι διπλής ενέργειας όπως προ είπα φοβάμαι μην μου ανοίξει στα δυο) , εδω πρέπει να τονίσω ότι το πίσω φρένο παίζει καταλυτικό ρόλο στο να φρενάρει η μηχανή. Η κίνηση αυτή με κατέβασμα ταχύτητας στο χέρι (ίδιος μέσα στην πόλη) σε τρομάζει.

Στα δια ταύτα , ο συμπλέκτης θα ξανά μπει στο χέρι και οι ταχύτητες στο πόδι, όμως θα έχω την δυνατότητα μέσα σε 30 λεπτά να μπορώ να το αλλάζω βάζοντας το συμπλέκτη στο πόδι και το λεβιέ στο χέρι, πράγμα που έχω σκοπό να κάνω τους χειμερινούς μήνες που η κίνηση δεν θα είναι πολύ (πλησιάζει καλοκαίρι και θα γίνετε μετά το Πάσχα ο χαμός στο δρόμο).

Η μηχανή τώρα πρέπει να λυθεί όλη να κατέβει κινητήρας και να πάει ο σκελετός για βάψιμο. Μετά τα ηλεκτρικά θα φτιαχτούν από την αρχή.

Αρα έχουμε συνέχεια .... ?

Δημοσιεύτηκε

Σα να καθόμασταν στην παραλία του Κιάτου με τις φραπεδούμπες μας θα σου γράψω λίγα απ' όσα σκέφτομαι Νικόλα.

Το μπροστινό είναι υπέροχο, ασυνήθιστο και με τρώει η περιέργεια τι αίσθηση έχει, θα ήθελα να το βιντεοσκοπήσω εν κινήσει σε ανώμαλο δρόμο να δούμε αν στέκουν οι φόβοι σου περί αντοχής. Όχι για να πάθει ζημιά, αλλά να δούμε πως κινείται.

Η εξάτμιση άκρως εντυπωσιακή με industrial χαρακτήρα, θέλει μαθήματα μπασοφωνίας γιατί τώρα κάνει μπουρμπουλίθρες..::):

Το ντεπόζιτο θα το συμπαθούσα με άλλο χρώμα, ίσως και αερογραφία.

Φανάρι θα βάλεις και που?

Αν δεν είχες την αμφιβολία της καλίμπρας προφανώς δε θα σκεφτόσουν να βάψεις σκελετό, εκτός και έχεις στο νου κάποιο εντυπωσιακό χρώμα.

Έχεις σκεφτεί γκαζέρια στα αριστερά μαζί με μπροστινό φρένο, συμπλέκτης δεξιά και ταχύτητες όπως τις έχεις στο χέρι? Μπέρδεμα εεεε? Όπως και να το κάνεις ο λεβιές ταχυτήτων είναι εντυπωσιακός, κρίμα να μην είναι και χρηστικός. Να γιατί στα δεξιοτάχυτα έιναι πιο εύκολα.

Το ότι βρίσκεις νεκρές πιστεύω είναι θέμα ρύθμισης του συμπλέκτη, ίδιο κιβώτιο έχω κι εγώ και σπάνια βρίσκω ενδιάμεσες νεκρές και μόνο αν ζεσταθούν οι δίσκοι σε μποτιλιάρισμα δυσκολεύει να βρεις την κανονική νεκρά.

Αααααααα και το τιμόνι είναι γουστόζικο και το σύνολο ΟΛΟ με έχει ενθουσιάσει, ξανά μπράβο Νικόλα..!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
18 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Το μπροστινό είναι υπέροχο, ασυνήθιστο και με τρώει η περιέργεια τι αίσθηση έχει, θα ήθελα να το βιντεοσκοπήσω εν κινήσει σε ανώμαλο δρόμο να δούμε αν στέκουν οι φόβοι σου περί αντοχής. Όχι για να πάθει ζημιά, αλλά να δούμε πως κινείται.

Δεν με φοβίζει στο ανώμαλο δρόμο, με φοβίζει στο φρενάρισμα που τεντώνει μπροστά.

19 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Η εξάτμιση άκρως εντυπωσιακή με industrial χαρακτήρα, θέλει μαθήματα μπασοφωνίας γιατί τώρα κάνει μπουρμπουλίθρες..::):

Θα μπει σιγαστήρας 

20 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Φανάρι θα βάλεις και που?

Μπροστά, η βάσει είναι έτοιμη 

21 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Αν δεν είχες την αμφιβολία της καλίμπρας προφανώς δε θα σκεφτόσουν να βάψεις σκελετό, εκτός και έχεις στο νου κάποιο εντυπωσιακό χρώμα.

Η καλιμπρα μπήκε στο κόλπο τελευταία στιγμή, είχα σκοπό να το βάψω έτσι και αλλιώς για τους εξής λογους :

1. Ο κινητήρας θα έβγαινε έτσι και αλλιώς για να φτιαχτούν απο κάτω δυο σπειρωματα 

2. Γιατί θέλω να βγάλω το μαύρο από το κύλινδρο και να απόκτηση πάλι το χρωμα του.

Το χρωμα θα είναι μαύρο στον σκελετό.

27 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Έχεις σκεφτεί γκαζέρια στα αριστερά μαζί με μπροστινό φρένο, συμπλέκτης δεξιά και ταχύτητες όπως τις έχεις στο χέρι? Μπέρδεμα εεεε? 

Εεεεεε ναι το χ@σαμε.

28 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Όπως και να το κάνεις ο λεβιές ταχυτήτων είναι εντυπωσιακός,

Είναι, και έχει και ωραία αίσθηση, βρήκαμε τρόπο εάν θέλαμε να έχω συμπλέκτη και στα δυο πόδια και φρένο πίσω στο δεξί χέρι. Ίσως κάποια στιγμή να το κάνω.

33 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Το ότι βρίσκεις νεκρές πιστεύω είναι θέμα ρύθμισης του συμπλέκτη

Τι θέλει να πει εδω ο ποιητής ? Ο συμπλέκτης έχει και το κενό που πρέπει και λόγο που δεν έχει στοπ αποσυπλεκταρει πολύ καλά.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σήμερα λύθηκε όλοι η μηχανή και πάει ο σκελετός για βάψιμο 

6-BEA4-F35-F37-E-4-BA9-9-C65-94-B19-D387

F74-C7383-E746-46-C6-93-E3-147-B16-B3-BD

BDDDD648-DFEE-4-D27-982-E-42569-B45-DF32

και ο κινητήρας θα πάει για υγροβολη

0-F9-F8-ED2-E695-44-A6-A3-D6-5-A5523-E8-

Και εφόσον το έχουμε κάνει βίδες και τα λέμε του σκάω το μαντάτο : ξέρεις σκέφτομαι να το πάω και στην καλιμπρα, με βλέπει μου ρίχνει μια μούντζα ?️ , και μου λέει: ρε μ@λ@κ@ άμα ήθελες να το πας από καλιμπρα δεν έπρεπε να λύσουμε το μοτέρ, καλιμπρα περνάει με δεμένο το μοτέρ.

η συνέχεια σε λίγες μέρες 

Δημοσιεύτηκε
9 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

0-F9-F8-ED2-E695-44-A6-A3-D6-5-A5523-E8-

Τελικά και της Electra το μοτέρ είναι σκέτη γκ@υλα, κόσμημα που λέει ένας φίλος μας (όχι πιπίλα, θα το κάνεις μετά).

9 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

και μου λέει: ρε μ@λ@κ@ άμα ήθελες να το πας από καλιμπρα δεν έπρεπε να λύσουμε το μοτέρ, καλιμπρα περνάει με δεμένο το μοτέρ.

Ωωωωωωω, ρεζίλη γίναμε, τον ρώτησες γιατί?

Φαντάζομαι στο συγκεκριμένο σκελετό (και κάθε παρόμοιο) όπου ο κινητήρας είναι μέρος του, δηλαδή κρέμεται ή όταν δένει το σκελετό, είναι απόλυτα λογικό. Ρώτησε το ίδιο ισχύει για όλες τις μηχανές, ακόμα κι αυτές που έχουν κλειστό σκελετό?

Δημοσιεύτηκε

Ωραια δουλεια!! Το μπροστινο συστημα δε μου αρεσει πολυ οπτικα. Με το οποιο φαναρι θα βελτιωθει πιστευω. 

Mad Rocket!!