Electra X 500 (2005-2008)
Γενικά & Τεχνικά Θέματα σχετικά με την Electra
26θέματα σε αυτήν την ενότητα
-
Τον τελευταίο καιρό ακούω στην μηχανή μου ένα θόρυβο τικ τικ τικ τικ από την κεφαλή (?). Νομίζω ότι έχουν ξερυθμιστη οι βαλβίδες, έκατσα και της ξανά ρύθμισα, Όμως εντέλει δεν ήταν αυτό. Μιλώντας με ένα παλιό μηχανικό της Enfield μου είπε οτι παίζουν δύο τινά 1. Υπάρχει περίπτωση να είναι τα tappet (ταπέτα) να έχουνε φαγωθεί λοιπόν από κάτω με αποτέλεσμα να δημιουργούν αυτό τον ήχο, Μία δουλειά που δε συμφέρει σε καμία περίπτωση να γίνει τώρα για το λόγο ότι πρέπει να λυθεί ο μισός κινητήρας + το κόστος είναι μεγάλο άρα κάνω υπομονή εάν χρειαστεί κάποια στιγμή να ανοιχτεί ο κινητήρας για άλλη δουλειά να φτιαχτεί και αυτό. 2. Η δεύτερη περίπτωση (αν εί…
-
-
- 4 απαντήσεις
- 6,4k εμφανίσεις
-
-
Προχθές που γύριζα το βράδυ από βόλτα μου έκανε η μηχανή 4-5 κλωτσηματα και σκασίματα στην εξάτμιση. Αυτό που ήθελα να δω (γιατί την έχω πάθει στο παρελθόν) ήταν αν η γείωση ήταν καλά σφιγμένη, πράγμα που ήταν. Έβαλα εμπρός την μηχανή τσακμακι και τσαφ σβήνει. Ξανά βάζω τσακμακι και ξανά τσαφ σβήνει. Πάω για 3 φορά μουλάρι ο άστραχαν , 4 τα ίδια 5 τα ίδια. Βγαζω μπουζί να δω εάν μου φέρνει ρεύμα , και έχω την εντύπωση ότι δεν φέρνει . Έχω πάρει μαζί μου το μπουζί να το δω αύριο στον μηχανικό μου εάν φέρνει ρεύμα η έχει βραχυκυκλώσει. Για μιλάτε τη άλλο να δω ;
-
-
- 65 απαντήσεις
- 12,5k εμφανίσεις
- 2 followers
-
-
Σήμερα είδα ένα δάκρυ και ράγισε η καρδιά μου, λες να είναι γιατί φοράω φουλ συνθετικό λάδι ? Μπααααα απλός δικαιολογίες ψάχνω
-
-
- 9 απαντήσεις
- 4,7k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Έχοντας κάνει αρκετές μετρατοπες στην μηχανή μια από αυτές είναι να έχω καταργήσει τις αναθυμιάσεις από την αλυσίδα που κατέληγαν και να έχω βγάλει το σωλήνα μπροστά από το πίσω το φτερό. Σήμερα πρόσεξα ότι το κράνος μου είχε πιτσιλιές από λάδι. Επίσης πρόσεξα ότι το δοχειακι που καταλήγουν οι 3 αναθυμιάσεις από των κινητήρα και βγάζει την έξοδο το καπάκι του δεν ήταν σωστά βαλμενο (δεν ξέρω άμα παίζει ρόλο αυτό) και το τοποθέτησα σωστά. Ρώτησα τον Στέλιο (SSAV) για το κιτ που έχει βάλει (BREATHER MODIFICATION) όμως δεν κάνει για την δικιά μου. Εάν κλείσω το σωλήνα των αναθυμιάσεων και των ανοίγω μια φορά το μήνα θα πάθω ζημιά ? Έχετε κάνει κάτι άλλο εσείς ?
-
-
- 18 απαντήσεις
- 4,1k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Σήμερα διαπίστωσα μια ροη στο καρμπιλατερ μου από την κάτω μεγάλη βίδα, μου είχε κοπή η τσιμουχα που είχε , για κάποιο λόγο που δεν ξέρω η τσιμουχα αυτή είναι από χοντρό χαρτί φτιαγμένη. Την αντικατέστησα με μια λαστιχένια (για ακρίβεια από ντουζ ήταν , ήταν λίγο στενή εσωτερικά και την έκοψα ώστε να χωρέσει) ηρθε λοιπόν η ώρα για ενα services (καθάρισμα και αλλαγή όλες τσιμούχες) που πρέπει να αγοράσω από τον χιτσκουδη. Πάντως και η λαστιχένια του ντουζ μια χαρά κρατάει .
-
-
- 8 απαντήσεις
- 4,3k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Στο service manual της electra λέει πως βάζουμε λάδι 15w40. Ερώτηση Νο1: Μπορώ να βάλω συνθετικό; Ερώτηση Νο2: Μέχρι τώρα έβαζα ορυκτέλαιο 20w50. Αν το αλλάξω σε 15w40, απλά αδειάζω και γεμίζω το νέο λάδι, ή πρέπει να κάνω κάτι άλλο (για να φύγει τελείως το παλιό λάδι) επειδή είναι διαφορετικός τύπος; Αντίστοιχα, αν μπορώ να βάλω συνθετικό, πρέπει να κάνω κάτι επειδή πριν είχα ορυκτέλαιο;
-
-
- 9 απαντήσεις
- 1,7k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Και εκεί που πήγαινα 2 χιλ πρώτου φτάσω στην δουλειά μου ρίχνει όλην την ταχύτητα και έφτασα με το ζόρι και σκασίματα παρά μα παρά πολλά . Και από έξω από την δουλειά μου σβήνει. παω τώρα να την βάλω εμπρός και παίρνει Τσακμάκη όμως δεν μπορώ να κάνω τεστ drive για να δω πως πηγαίνει , ούτε και να ρίξω γκαζιες.
-
-
- 138 απαντήσεις
- 18,1k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Η electra (και ίσως και οι efi) έχουν διακόπτες στο πλαϊνό σταντ και τον συμπλέκτη για να μην σκοτωθείς. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι δουλεύουν μόνο στις επίσημες γιορτές και αργίες της Ινδίας. Επίσης δουλεύουν όταν έχει μουσώνες. Θα τους ξεφορτωθούμε και θα κάνουμε τη ζωή μας πιο απλή. Στο πλαϊνό σταντ, ο διακόπτης βρίσκεται πίσω από το ίδιο το σταντ και πιάνει με 2 βίδες στο πλαίσιο. Το καλώδιο καταλήγει σε μια φίσα πίσω από την μπαταρία. Για να τον βγάλεις, απλά ξεβίδωσέ τον, ακολούθα το καλώδιο και βγάλε τη φίσα. Αυτό είναι. Αντίο ενοχλητική παπαριά. (Μην ξεχάσεις να μονώσεις την άλλη άκρη της φίσας και να την ασφαλίσεις με ένα δεματικό κάπου.…
-
-
- 6 απαντήσεις
- 2,7k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Θα ξεκινήσω σε λίγες μέρες σιγά σιγά την αλλαγή γραναζοαλυσιδας και λάδια στην Electra. Προσπάθησα να βρω κανένα βίντεο όμως το ποιο κοντινό που μπορεί ίσως να με βοηθήσει είναι το παρακάτω Για κάποιον που το έχει ξανά κάνει ρωτάω: ανταποκρίνεται ? επισης λέω να του βάλω λαδακια 15ρι όμως υπάρχουν δυο ειδών το 15-40 & 16-50 ποια από τα δυο να προτιμήσω ? βέβαια θα ανεβάσω φωτορεπορτάζ και απορίες που θα έχω .
-
-
- 130 απαντήσεις
- 16,3k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
λίγο πριν την εμφάνιση της ΕFI μία απόπειρα συνδυασμού δύο μοντέλων, bullet & electra μία τέτοια θέλω!!
-
-
- 48 απαντήσεις
- 8,9k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Η electra φοράει μια απομίμηση του Mikuni BS29. Είναι καρμπυρατέρ υποπίεσης και δουλεύει έτσι: Τα κύρια μέρη του: Η βίδα για τη ρύθμιση του μείγματος μπερδεύει πολύ κόσμο. Αν είναι από τη μεριά του κινητήρα (όπως εδώ), ελέγχει το καύσιμο. Αν είναι από τη μεριά του φίλτρου αέρα, ελέγχει την παροχή αέρα. Οπότε κάνεις διαφορετικές κινήσεις σε κάθε περίπτωση για πιο πλούσιο ή πιο φτωχό μείγμα. Στο συγκεκριμένο, για πιο πλούσιο ξεβιδώνεις (περνάει πιο πολύ καύσιμο) και για πιο φτωχό βιδώνεις. Η νορμάλ θέση της βίδας είναι από 1,5 έως 4 βόλτες ξεβίδωτη. Πώς ρυθμίζουμε το μείγμα στο καρμπυρατέρ της electra: Έχου…
-
-
- 5 απαντήσεις
- 16,4k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Ήρθε η ώρα να ρυθμίσω βαλβίδες (η μια μου κοπανάει) εχω βρει το παρακάτω video Το κακό ειναι οτι αυτός χρησιμοποιεί το αμπερομετρο για να βρει το σωστό σημείο (δεν ξέρω πως λέγετε ) πράγμα που εγώ δεν μπορώ να κάνω. Βρηκα και ένα σχετικό θεμα εδω ομως δεν δίνει κάποια εξηγήσει το πως μπορούμε να βρούμε το σωστό σημείο ώστε να προβούμε στην ρύθμιση (η εγώ δεν μπορώ να το εντοπίσω). Για βοηθήστε
-
-
- 9 απαντήσεις
- 3,1k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Σήμερα εκεί που οδηγούσα, ένιωσα την μανέτα του συμπλέκτη να γίνεται ξαφνικά πιο μαλακή. Έπαιξα με την βίδα στη μανέτα και μεγαλώνοντας λίγο τη διαδρομή της ντίζας και σαν κάπως να έφτιαξε. Τι μπορεί να έγινε; Να προετοιμάζομαι για ντίζα ή μπορεί να συμβαίνει και τίποτα άλλο;
-
-
- 24 απαντήσεις
- 2,9k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Από την μέρα που σχεδόν τελείωσα το πρότζεκτ αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Η μηχανη δεν τσουλάει σωστά, μάλιστα 2-3 φορές εκεί που πηγενα άρχιζε να κόβει και να σβήνει. Νομιζα ότι είχα θεμα με τα ρεύματα και συγκεκριμένα με την φισα του διακόπτη του κλειδιού ομως δεν.. Σημερα (αφού πάλι με άφησε στο δρόμο) συνειδητοποιησα ότι με αφήνει από καύσιμο . Ριχνωντας μια μάτια και αδιάζοντας το φίλτρο βενζίνης οταν ανοίγω την βενζίνη στο on βλέπω οτι δεν τρέχει βενζινη. Ξεβιδωνοντας το φίλτρο αρχίζει η ροη. Φαντάζομαι οτι φταίει το φίλτρο βενζίνης και πάω και παίρνω άλλο και το αλλάζω. Άλλα παλι τίποτά εξακολουθούσα να μην έχω ροή βενζίνης. …
-
-
- 18 απαντήσεις
- 7,8k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Εδώ το Service Manual της Electra (δυστυχώς λειψό :() Υπάρχουν μόνο 101 σελίδες σε αυτό το μάνουαλ ενώ το κανονικό βιβλίο είναι περισσότερες. Προς το παρόν, διαθέτουμε αυτό το τμήμα, το οποίο ειναι αρκετά μεγάλο και οι έρευγες για το υπόλοιπο χαμένο κομμάτι συνεχιζονται. Το λίνκ για το βιβλίο είναι εδώ: http://www.mediafire.com/view/shjh7myk2gipr7c/Royal_Enfield_Electra_500_Service_Manual.pdf
-
-
- 6 απαντήσεις
- 1,6k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Yπαρχει (το έχω) το parts catalogue για electra για οποιον ενδιαφέρεται.Ειναι σε PDF 22.4 MB με split σχεδιαγράματα και P/N. Νομίζω μπορω να το στειλώ με mail.
-
- 1 απάντηση
- 998 εμφανίσεις
-
-
Μπαίνω στο ψητό . Βάζο εμπρός, ανάβω φώτα την ζεσταίνω δεν περνάει ένα λεπτό και μου σβήνει. Όλα νεκρά ούτε τα φώτα δεν άναβαν. Βλέπω ασφάλεια όλα οκ. Περνώ τηλ τον Χρήστο. Δίνει συμβουλή να ενόσω τα καλώδια από το αμπερομετρο τίποτα (σημ: όταν κατα λάθος σκάλιζα το αμπερομετρο και ακούμπησε το κλειδί στο λαμπάκι σπινθιρισε άρα ρεύμα έφερνε μέχρι το αμπερομετρο). Από εκεί και πέρα ακούω απόψεις
-
- 22 απαντήσεις
- 2,8k εμφανίσεις
-
-
Ας ανοιξει για αλλη μια φορα το θεμα της αξιοπιστιας και ειδικοτερα της Electra μιας και τοσο καιρο ακουω πως δεν χαλανε-σπανε. Οταν μιλησα με τον ιδιοκτητη Βαγγελη της εν λογω Electra http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3789842/ με παραπονο μου περιεγραψε την συμβιωση του μαζι της η οποια θελει να τελειωσει μετα το χτυπημα της μπιελας. η ζημια εγινε στα 40.000 χλμ ?!?!?!? δεν χρειαζεται να αναφερω για κομμενες ντιζες συμπλεκτη κτλ
-
- 27 απαντήσεις
- 5,6k εμφανίσεις
-
-
Καλησπέρα φίλοι μου.πριν λίγο σας συστήθηκα και τώρα να σας πω το πρόβλημα μου. Πήρα λοιπόν πριν κάνα 2 βδομάδο την electra και είπα να της κάνω ένα μικρό ταξίδι από την παλιά εθνική μέχρι Επίδαυρο. Όλα καλά και όμορφα, φτάνουμε και την επόμενη μέρα του γυρισμου καθώς οδηγώ κάτι δεν πήγαινε καλά με την τέταρτη ταχύτητα, δεν κουμπωμε/ξεκουμπωνε καλά και μα μου πετάει νεκρά, μετά από λίγη ώρα σε μια μικρή ανηφόρα κάνει ένα θόρυβο η μηχανή καθώς κατεβασα από Πέμπτη σε τέταρτη μπαίνει νεκρά και ακούγεται από το την αριστερή πλευρά που είμαι οι ταχύτητες ένας θόρυβος σαν να έχει μια βίδα η Έμα κομμάτι σίδερο μέσα στο σασμάν. Ο θόρυβος από τη μηχανή που κάνει η μηχανή έγινε πιο…
-
- 12 απαντήσεις
- 2,1k εμφανίσεις
-
-
Όταν πρωτο πήρα την μηχανή πρόσεξα ότι ο συμπλέκτης ήταν τσίτα ρυθμισμένος. Έχοντας συνηθίσει από τα γιαπωνέζικα ήξερα ότι ο συμπλέκτης έπρεπε στην μανετα να αφήνουμε λίγο "αέρα" (να παίζει λίγο η μανετα ελεύθερα). Αφήνοντας αυτό το κενό ενώ στην αρχή έκανε ωραίες αλλαγές με το που ζεσταινόταν λίγο δεν άλλαζε εύκολα ταχύτητες, δε στην νεκρά δεν πήγαινε με τίποτα. Έτσι αναγκαστικά να των έχω ρυθμισμένο στην "τσίτα" (χωρίς καθόλου αέρα) για να δουλεύει καλά, μάλιστα σε μια κουβέντα που είχα (εάν θυμάμαι καλά με των Νοε) μου είπε ότι έτσι δουλεύουν οι Enfield . Τις προάλλες αλλάζοντας τιμόνι παρά έσφιξα την βίδα που σφίγγει την βάση με το τιμόνι με αποτέλεσμα να μου σπά…
-
- 18 απαντήσεις
- 2,6k εμφανίσεις
-
-
Καλημέρα σας, Χθες το απόγευμα καθώς γυρνούσα από μία βόλτα 20 χλμ άρχισε ένας θόρυβος στο πίσω μέρος της μηχανής σα να χτυπιούνται μεταξύ τους 2 τενεκεδάκια. Λέω η πινακίδα θα έχει ξεβιδωθεί. Μετά από έλεγχο η πινακίδα είναι βράχος, ο πίσω τροχός, η εξάτμιση και το κάλυμμα της αλυσίδας επίσης. Όταν κλωτσάω όμως το ταμπούρο ακούγεται ένας παρόμοιος ήχος. Δεδομένου του ότι η μηχανή έχει 20Κ και για 8Κ που την έχω εγώ δεν έχει συντηρηθεί το πίσω ταμπούρο λέτε να φταίει αυτό ή πάω ΠΑΛΙ για ρουλεμάν (και άξονα αυτή τη φορά)???
-
- 17 απαντήσεις
- 2,2k εμφανίσεις
-
-
-
Σαν να έχω ένα προβληματάκι με τα αμορτισέρ μου. Είδα ότι το πίσω είναι τέρμα ρυθμισμένο και το μπροστινό σαν να βαράει. Για το πίσω κάπου διάβασα ότι πρέπει να έχει 7br αέρα. Η πρώτη κίνηση που θα κάνω είναι να κατεβάσω μια σκάλα κάτω το πίσω να δω πως συμπεριφέρεται, και μετά θα δω πως μπορώ να μετρήσω των αέρα. Για το μπροστινό πως και τι να ελέγξω ? Έχει κάνει σίγουρα 60.000+ χιλ.
-
- 16 απαντήσεις
- 2k εμφανίσεις
-
-
Δεν μου ανάβει το πίσω stop όταν πατάω φρένο. Το πορείας δουλεύει κανονικά. Η λάμπα δεν ειναι καμένη. Γειώνω το καλώδιο του πίσω ποδοφρενου να δω άμα ανάβει ομως τίποτα. Άρα κάπου εχει κοπεί ίσως το καλώδιο. Πως μπορω να πάρω ρεύμα και να το δώσω στο πίσω stop απευθείας απο το πίσω ποδοφρενο?
-
- 55 απαντήσεις
- 19,2k εμφανίσεις
-
-
Αγόρασα την έν λόγω μηχανή 500 ευρώ με 60.000 χιλ έχοντας χτυπημένη μπιέλα. Έχουμε και λέμε: Αλλάξαμε κομβιο (πιστεύω ότι το λέω καλά) και ρουλεμάν (απο xt350cc) στην μπιέλα. Κάναμε ρεκτιφιέ τον κύλινδρο (είχε αρπάξει), το δύσκολο ήταν να βρούμε πιστόνι, τελικά βρίσκαμε 85mm πιστόνι απο xr400 (οσω και να σας φαίνεται απίθανο δεν βρίσκαμε απο την ίδια την royal Enfield 85mm πιστόνι, ούτε καν στο χιτσκουδη) χρειάστηκε ομως να φάμε το κύλινδρο κατα μισό χιλιοστό για να έρθει στα ίσια με το πιστόνι. Αλλάξαμε το OIL PUMP DRIVE SHAFT (ε πως το κόβετε το αγγλικό μου) και δυο τσιμούχες στις βαλβίδες . Βέβαια πλήρες σετ φλαντζες και λαδάκια . Αφού λύθηκε όλη η μηχανή ελεχθηκ…
-
- 38 απαντήσεις
- 5,9k εμφανίσεις
-