Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Αναθυμιάσεις Σε Electra Και Λύση

Δημοσιεύτηκε
Έχοντας κάνει αρκετές μετρατοπες στην μηχανή μια από αυτές είναι να έχω καταργήσει τις αναθυμιάσεις από την αλυσίδα που κατέληγαν και να έχω βγάλει το σωλήνα μπροστά από το πίσω το φτερό.
Σήμερα πρόσεξα ότι το κράνος μου είχε πιτσιλιές από λάδι.
Επίσης πρόσεξα ότι το δοχειακι που καταλήγουν οι 3 αναθυμιάσεις από των κινητήρα και βγάζει την έξοδο το καπάκι του δεν ήταν σωστά βαλμενο (δεν ξέρω άμα παίζει ρόλο αυτό) και το τοποθέτησα σωστά.
Ρώτησα τον Στέλιο (SSAV) για το κιτ που έχει βάλει (BREATHER MODIFICATION) όμως δεν κάνει για την δικιά μου.
Εάν κλείσω το σωλήνα των αναθυμιάσεων και των ανοίγω μια φορά το μήνα θα πάθω ζημιά ?
Έχετε κάνει κάτι άλλο εσείς ?

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
Με τίποτα δεν πρεπει να τον κλείσεις ,ταπώνεις το μονο σημείο που αναπνέει ο στρόφαλο θάλαμος ,
Αν θες βάλε στο βαρελάκι μακρυά σωλήνα που να καταλήγει κοιτώντας κάθετα στο δρόμο ή βάλε το σωληνάκι duckpipe που καταλήγει στην αλυσίδα και την λιπαίνει κιόλας ,αυτό που είχαν τα μοντέλα του 90

Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος

Δημοσιεύτηκε

Οι αναθυμιάσεις στις Electra (όπως και στις τελευταίες Bullet του 2007) ξεκινούν πίσω από τον κύλινδρο της μηχανής πάνω από το κάρτερ, συλλέγονται στο δοχείο αναθυμιάσεων και επιστρέφουν πάλι στον κινητήρα με ένα σωληνάκι που καταλήγει πίσω από το καπάκι χρονισμού  (μπανάνα). Το τρίτο σωληνάκι καταλήγει στο φιλτροκούτι αέρα όπου κάποιες αναθυμιάσεις λαδώνουν το φίλτρο μας.

Νίκο εσύ έχεις καταργήσει το φιλτροκούτι και πρέπει να ελέγξεις αν η διαδρομή στα σωληνάκια σου έχουν τοποθετηθεί σωστά ώστε τα λάδια να επιστρέφουν στον κινητήρα.

electra_breather_01.jpg

Το κλειστό σύστημα αυτό των αναθυμιάσεων δημιουργεί το πρόβλημα της σαπουνοποίησης των λαδιών κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ψάξε Royal Enfield Electra breather στον γκούγκλη, θα μάθεις αρκετά.

https://www.youtube.com/watch?v=R6ZRURZewbo

Μάλιστα βλέπω πως κάποιες Electra είχαν το κλασικό σύστημα αναθυμίασεων (όχι το κλειστό).

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Στο δικό μου τρία σωληνάκια καταλήγουν στο αναθυμιάσεων και ένα τέταρτο βγαίνει , αυτό μάλλον πήγαινε στο φιλτροκουτι. Το φιλτροκουτι πλέον δεν υπάρχει με αποτέλεσμα το έχουμε βάλει μπροστά από το πίσω φτερό.
Υπόθετο ότι όταν αυτό στάζει η ρόδα μου το πετάει επάνω μου.
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Τότε βρες τρόπο να το μεταφέρεις πάνω από την αλυσίδα.

Το σκέφτηκα όμως η αλυσίδα δεν έχει προστατευτικό άρα θα μου το πετάει
  • 4 years later...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Εχθές χρειάστηκε να πάω στην δουλειά μου έτσι βρήκα την ευκαιρία να κουνήσω  τη μηχανή μου , το βρήκα ως ευκαιρία να δουλέψει κι αυτή για μερικά χιλιόμετρα.

Για να πάω στη δουλειά μου χρειάζομαι καμιά σαρανταριά χιλιόμετρα να διανύσω εγώ τα έκανα 60 χιλ πηγαίνοντας από παραλιακή Και από άλλα διάφορα σημεία  ώστε να το ευχαριστηθώ και λιγάκι. Φτάνοντας έβαλα τη μηχανή στο πλαϊνό stand , όταν πήγα να φύγω παρατήρησα κάποια λαδάκια τα οποία μου είχανε μαζευτεί σε μια γουβιτσα που έχει ο κινητήρας  (δες κόκκινο βελάκι)  ο λόγος αυτός ήτανε γιατί δεν υπήρχε σφιχτηρακί πίσω ακριβώς από την μπανάνα (δες πράσινο βελάκι) και είδα απο εκεί να χάνει  λαδάκι. Έτσι το τοποθέτησα σήμερα .

2EEADC51-D621-4B8E-9476-465B644EBD59.jpeg

το θέμα μου όμως είναι άλλο, παρατήρησα εδω και κάποιες μέρες ότι όταν βάζω εμπρός την μηχανή η εξάτμιση μου βγάζει (φτύνει) κάτι σαν υγρο

(δείτε τα σημάδια που μου αφήνει στο έδαφος, τα σημάδια αυτά είναι αποτέλεσμα 5-6 φόρων που την έχω βάλει εμπρός όμως τα πρόσεξα την προ τελευταία το τι γίνεται)

E1599100-C9D7-4A59-A3BB-D6A222A99361.jpeg

Πιστευω ότι είναι λαδακια . Έχω την εντύπωση δε ότι μια φορά είδα και άσπρο καπνό. 
Δεν ξέρω αμα παίζει σημασία όμως τα λάδια που του εβαλα τελευταία φορά ήταν αυτο

Δημοσιεύτηκε

Μπα, υγρασία ειναι μαζί με καρβουνιλα για αυτο και αφηνει σημάδια και ολευκος καπ ος κι αυτος υγρασία είναι. Εκτος και σου μυρίζει.  Κανε το τεστ με την χαρτοπετσετα. Εγω βάζω χούφτα κι αμεσως τη μυριζω. Η μυρουδια της καυσης βενζινης με του λαδιου εχει μεγαλη διαφορά. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 λεπτό πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Μπα, υγρασία ειναι μαζί με καρβουνιλα για αυτο και αφηνει σημάδια και ολευκος καπ ος κι αυτος υγρασία είναι. Εκτος και σου μυρίζει.  Κανε το τεστ με την χαρτοπετσετα. Εγω βάζω χούφτα κι αμεσως τη μυριζω. Η μυρουδια της καυσης βενζινης με του λαδιου εχει μεγαλη διαφορά. 

Θα το δοκιμάσω αύριο 

Δημοσιεύτηκε

επίσης δες η καπνα που έχει η εξάτμηση αν ειναι λασπομενη.

βαλε δακτυλάκι και πιάσε την εξαγωγή απο μέσα.

αν ναι τοτε ειναι λαδιλα

αν οχι ειναι υγρασία

...

απο υγρασία στην περιοχη σου πως πάτε?

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

βαλε δακτυλάκι και πιάσε την

Απογειώνεις τη σχέση σου με την Enfield αν το κάνεις καθημερινά..!! :love:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
11 ώρες πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

απο υγρασία στην περιοχη σου πως πάτε?

Αρκετά καλά να φανταστείς στα 300 μέτρα έχω θάλασσα 

Δημοσιεύτηκε

Κατανάλωση λαδιού έχεις?

Χαρτοπετσέτα έβαλες?

Δακτυλακι?

Αχ αυτός ο προστάτης...οπαλακιαααα

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
18 λεπτά πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Κατανάλωση λαδιού έχεις?

Χαρτοπετσέτα έβαλες?

Δακτυλακι?

Αχ αυτός ο προστάτης...οπαλακιαααα

Στο πρώτο δεν μπορώ να σου απαντήσω σαφέστατα διότι από τι είπα και πιο πάνω είχα κάτι μικροδιαρροες που μάζεψα , έτσι συμπλήρωσα λάδι και θα το δω από δω και πέρα .

Για το δεύτερο ναι έβαλα και είδα να φτύνει πιτσιλιές χωρίς όμως να είμαι σε θέση ακόμα να προσδιορίσω τι είναι .

Δαχτυλάκι και να βάλω δεν θα βγάλω συμπέρασμα γιατί ο Σιγαστήρα τις εξατμίσεις είναι πολύ έξω με αποτέλεσμα δε μου δίνει το περιθώριο να δω τι γίνεται.

Δημοσιεύτηκε

Νίκο, αν συνεχίσει και σου κάνει λιμνούλα από τις αναθυμιάσεις, βγάλε το πλαστικό σωληνάκι και πιάσε το μεταλικό τσουτσουνάκι στο οποίο εφαρμόζει.

20200427_174259.jpg.84bd29590dfa7b466b951a5239a988dd.jpg

Κούνα το να δεις αν έχει καθόλου μπόσικα. Πολλές φορές χάνει λάδι απευθείας από εκεί που το τσουτσουνάκι ακουμπάει στο πίσω μέρος της μπανάνας γιατί δεν είναι ένα σώμα. Είναι γνωστό θέμα και... δεν υπάρχει λύση.:bad_smile: Απλά το σκουπίζεις τακτικά.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
3 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Νίκο, αν συνεχίσει και σου κάνει λιμνούλα από τις αναθυμιάσεις, βγάλε το πλαστικό σωληνάκι και πιάσε το μεταλικό τσουτσουνάκι στο οποίο εφαρμόζει.

20200427_174259.jpg.84bd29590dfa7b466b951a5239a988dd.jpg

Κούνα το να δεις αν έχει καθόλου μπόσικα. Πολλές φορές χάνει λάδι απευθείας από εκεί που το τσουτσουνάκι ακουμπάει στο πίσω μέρος της μπανάνας γιατί δεν είναι ένα σώμα. Είναι γνωστό θέμα και... δεν υπάρχει λύση.:bad_smile: Απλά το σκουπίζεις τακτικά.

Σπύρο να σου πω την αλήθεια νόμιζα ότι ήταν ένα σώμα . Πήγα λοιπόν και το τράβηξα φωτο 

5C2E7E05-5CC3-4380-8015-6B320A823B5C.jpeg

και βέβαια έχεις δίκαιο , και ευτυχώς που μου το είπες γιατί θα τρελαινομουν αν έβλεπα πάλι λαδακι εκεί .