Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ραγισμένο Πλαίσιο Σε Efi

Δημοσιεύτηκε

Εγω θα κανω αναφορα στο θέμα μου που προέκυψε κατα την πανελληνια: ρωγμη στη βαση του πλαισιου που συγκρατει τον κινητηρα (αξονας πανω από το σταντ και απτην πλευρα της εξατμισης σε μοντελα EFI). Σήμερα πήγα από αντιπροσωπεία (3/6/2013) και μίλησα με τον Αλεξανδρο. Ειπε χωρίς πολύ σκέψη ότι θα την ζητήσουμε από τους Ινδους. Αναφερθηκε στα πεπραγμενα του παρελθόντος και μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφια για να την προωθησει.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/163/102qb.jpg/]102qb.jpg

Την Παρασκευή θα πάω από εκει πάλι για να κάνουμε οξυγωνοκόλληση ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για το διατημα της αναμονής νεου σκελετου (με αριθμούς κανονικα κλπ).

Δεν έγινε καμια νύξη για κοστος, αν και στο email που του εστειλα τον προιδεάζω ότι δεν σκοπευω να επιβαρινθώ με αγορα πλαισιου ή μεταφορικα και τετοια....

Θεωρώ την ανταποκριση πολυ καλή και σας κρατάω ενημερους για τις εξελιξεις...

• Απαντήσεις 107
  • Εμφανίσεις 41,6k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Από το 2011 και μετα νομιζω, δεν υπαρχει κλιση στα δεξια... Το νεο πλαισιο βελτιωνει πολυ το κεντρο βαρους. Επισης το ραγισμα στα καινουργια δεν παιζει γιατι απλα δεν εχουν κολληση στο σημειο που ενδε

• ...εγω παιδες που οδηγησα του Παναγου πηγαινε καρφι το εργαλειο παροτι ο Παναγος ελεγε πως πηγαινε δεξια... ...οτι ναναι ενα πραμμα...!!! ...κατι σαν την αριστερη της αριστερας Ω αριστερα...

• Σχεδόν όλες γέρνουν προς τα δεξιά! Είναι Royal (=Βασιλικές), γι'αυτό.   Πέρα από την πλάκα, το ράγισμα μπορεί και να μην γίνει ποτέ. Αλλά πάντα θα ζείς με το άγχος.   Επίσης, ναι, ο

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Το περίεργο είναι ότι δεν προτείνουν ουτε καν επιβάρυνση κατα μέρος μεταξύ εργοστασίου και αντιπροσωπείας πχ γιατι νομίζω οτι εκει θα πρεπει να δωθει λύση, αν και προσωπικά θεωρώ οτι η αντιρποσωπεία δεν φερει καμια ευθύνη.

Ναι η αντιπροσωπεία δεν φταίει σε τίποτα, αλλά πρέπει να εξαντλήσει όλες τις προσπάθειές της και να σε συμβουλεύσει τι θα κάνεις για να δικαιωθείς.  Το σωστό είναι ο Ινδός να επιβαρυνθεί με νέο πλαίσιο και η αντιπροσωπεία με τις εργατοώρες για την αντικατάστασή του.

Πριν προβείς στην αμφίβολη και ημιτελή λύση της κόλλησης του πλαισίου συμβουλέψου - πάρε τηλέφωνο και στον συνήγορο του καταναλωτή για πληροφορίες ή ακόμη καλύτερα επικοινώνησε με την ΜΟΤ.Ε.Κ.

Το κειμενάκι που έστειλες στην Enfield είναι πολύ χαμηλών τόνων. Τουλάχιστον ελπίζω να το προώθησες και σε άλλους αντιπροσώπους παγκοσμίως.

Αναμένουμε την καλύτερη εξέλιξη Βύρωνα.

Δημοσιεύτηκε

Εγώ λέω να στείλουμε μέιλ σαν Royal Enfield Club Greece συν την υποστήριξη της αντιπροσωπείας. Αν δουν πως ο Βύρωνας δεν είναι μόνος του σε αυτό και από πίσω υπάρχει μεγάλη υποστήριξη ίσως το δουν διαφορετικά το θέμα. :madwife:

Μπορούμε ακόμα να επικοινωνήσουμε και με άλλα club του εξωτερικού και να στείλουν και αυτοί μέιλ υποστήριξης. :ranting3:

Βέβαια, από την άλλη, οι Ινδοί μπορεί να αντιπαραθέσουν πως ο Βύρωνας δεν έκανε την προβλεπόμενη χρήση της μηχανής, πχ. την χρησιμοποιούσε σαν μότο κρος ( :sign0020: ) και δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο τρόπο που να μπορεί ο Βύρωνας να επιβεβαιώσει πως φρόντιζε/πρόσεχε τη μοτοσυκλέτα του... :(

Βύρωνα μακάρι να πάνε όλα καλά. :mf_popeanim:

Δημοσιεύτηκε

Εγώ λέω να στείλουμε μέιλ σαν Royal Enfield Club Greece συν την υποστήριξη της αντιπροσωπείας. Αν δουν πως ο Βύρωνας δεν είναι μόνος του σε αυτό και από πίσω υπάρχει μεγάλη υποστήριξη ίσως το δουν διαφορετικά το θέμα. :madwife:

συμφωνω τοσο πολυ που δεν παει αλλο...

Δημοσιεύτηκε

συμφωνω τοσο πολυ που δεν παει αλλο...

Κι εγώ συμφωνώ τόσο πολύ, μα τόσο πολύ που από την φόρα που πήρα λέω Γιώργο να στείλουμε φωτογραφίες και να απαιτήσουμε την αντικατάσταση και του δικού σου πλαισίου (ψαλιδιού).. :crazy:

Άντε οι αγγλομαθείς να ακονίσουν τους κονδυλοφόρους τους.. :thumbsup:

Δημοσιεύτηκε

Βυρωνα γεια σου απο εμενα   χαιρομαι που  η διαδικασια  αλλαγης πλαισιου σου εχει  δρομολογηθει απο την αντιπροσωπεια. Το γεγονος αυτο καθ αυτο ειναι μη αποδεκτο και  καιριο πληγμα για την εταιρια και την αντιοπροσωπια που σε καμια  περιπτωση δεν επιθυμουμε. Καταλαβαινω απολυτα την  ψυχολογια σου γιατι εχω περασει το ιδιο  με την μονη διαφορα επειδη ειμουν ο πρωτος  συναντησα  δυσκολια  και  εαν  δεν   προωθουσα  ενστικτοδως  το ιδιο  μαιλ  αναφορας  ζημιας -απογοητευσης και παραπονων   ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ENFIELD RETAILERS   ΤΟΝ  ΚΟΣΜΟ  ( μου πειρε  2 μερες  να τους  βρω ολους)   και κυριολεκτω .(  απο  Νοτιο  αφρικη  μεχρι  Μ.Βρετανια   και   απο τοροντο μεχρι  χονγκ κονγκ )  Πιστευω    το προβλημα μου  δεν  θα λυνοτανε με  αντικαταστση   αλλα  με  συγκολληση. Γιαυτο και  στην περιπτωση  SOU και στην καθε περιπτωση    απο εδω και στο  εξης  ειμαι πεπισμενος  οτι  τοσο  η  αντιπροσωπεια  οσο και  η  εταιρια  πρεπει να προβει σε ομαδικΕς  σε  ενεργειες  ενημερωσης και ελενχου    εγω  δυστηχως  ειμουν ο  πρωτος  ποΥ εφαγε την π**α.  Η  ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ  και   ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ   καταληγει   δυστηχως  μα  δυστηχως  οτι   το προβλημα  θα παρουσιαστει  σε  ολες της  bullet  ΕFI    πριν το  2011 ( οπου  και σιωπηλα  και  ως  δια  μαγειας     η  εταιρια    ενισχησε  το πλαισιο της  στο  συγκεκριμενο σημειο)  μεταξυ 20.000κμ  και   30.000 κμ. Που το στηριζω  αυτο ? 

1)  Εμενα  κοπηκε στα 22.000  και στου   βυρωνα στα 24.000 km

2)    στην περιπτωση μου λογω ευκολιας  το 90%  χρησιμοποιουσα πλαινο ορθοστατη. ( κατι που οδηγησε  σε  συμπερασμα τοσο εμενα  οσο και τον μηχανολογο μου να αποδωσει  το  ραισμα  στο κατω αριστερο  εσωτερικο σημειο  που  δενει ο κινητηρας ( λογω  δυνάμεις  στρεψης) . Αυτο εκτος   οτι μου  δημιουργησε  τυψεις,ακομα  τωρα  μετα  βεβαια την αλλαγη  πλαισιου ,το  βαζω   στο κεντρικο...... Στην πανελληνια   ομως  βλεπωντας  απο κοντα  την  περιπτωση του   βυρωνα που το  εβαζε   κυριως το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΤΑΝΤ   ΑΝΑΙΡΕΙ  ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΝΟ ΣΤΑΝΤ .

ΑΡΑ  ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ? οτι  ειτε  πλαινιο  ειτε   κεντρικο   stan  δημιουργου τεραστια καταπονηση στο συγκεκριμενο σημειο .

As δουμε  τα  συγκριτικα μεχρι  ωρας  sygkritika MONOCLONE   -ΒΥΡΩΝΑ efi bullet 500  prior to  to 2011

MONOCLONE  :  Πλαινο ΣΤΑΝΤ   κυριως                               στραβη   Ρωγμη εσωτερικα  Διπλα  απο την κολληση          22.000 km

ΒΥΡΩΝΑΣ            Κεντρικο Σταντ  Κυριωs                              καθετη  Rωγμη  εξωτερικα    πανω στην κολληση                24.oookm

σε  επομενο ποστ   θα  ανeβασω     δικες  μου  φωτογραφιες     απο το παλαιο πλαισιο  moυ  και το  καινουργιο ενισχυμενο με  "αυτακια "  που εχουν πλεον ολες  οι  EFI bullet μετα το 2011

ΥΓ  ΒΥΡΩΝΑ    τις  ειλικρινες  συμπαθειες μου  και κατανοηση  απο καποιον  που  τα  περασε  10 φορες  χειροτερα  ( σε καταλαβαινω οσο κανεις αλλος)  ...ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.  Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ  ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.οπως  στηριξε και εμενα ( με λιγο σπρωξιμο  βεβαια) . Ολα καλα  φιλε!

λοιπαμε για την αντιμετωπηση τησ  ινδιασ η  ελληνικη  αντιπροσωπια  δεν  φερει  ευθυνη.  Βυρωνα  ξανα παραθετω τα  βηματα που εκανα εγω   κανοντας  forward th ekana   ΣΕ ΟΛΟΥΣ   TOYS RETAILERS  ENFIELD STON  ΚΟΣΜΟ.  TΟ   KAI ENTONO ΚΑΙ ΟΞΥ  MAIL MOY  ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΙΛ ΟΛΟΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ  ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

To link που παραθεσα προηγουμενως ειναι μια απλή αναφορά στο φορουμ του επισημου site... Εστειλα ενα 1ο email ζητώντας οριστική απαντηση στο θεμα μου, με κοινοποίηση στο επισημο αμερικάνικο customer support, στο ινδικο αντιστοιχο, και Head - Corporate Communications υπευθυνο της Eicher Motors Ltd. (της μαμας εταιριας της enfield (www.eicher.in)) με κοινοποίηση στην ελληνικη αντιπροσωπεία.

Εφόσον παρω απάντηση ή δεν πάρω μέχρι την Δευτερα, θα προχωρήσω σε κοινοποιησεις σε όλους.... (εκει Τρυφωνα θα σου ζητησω την λιστα των email που εσυ προωθησες παντου)

Σχετικα με την αντιπροσωπεια, απο τη μια συνεχίζω να πιστευω οτι δεν φερει ευθυνη για το θεμα, απο την αλλη θα μπορούσε να καλυψει με δικα της εξοδα την αντικατασταση εφόσον φερουμε την ιδια αποψη για το θεμα.

Γνωριζοντας ομως τις καταστασεις πως εχουν στα οικονομικα για ολους δεν μπορω να τους πιεσω να επιβαρυνθουν τα εξοδα ακόμα κι αν το κοστος θεωρειται υποφερτο, γιατι αν γενικευτει το θεμα με τις μοτοσυκλετες της παρτιδας 2009-2010-2011 το κοστος θα ειναι πολυ μεγαλο για να το επομιστει μια μικρη αντιπροσωπεια που αποσο γνωριζω πασχιζει να διατηρηθει ζωντανη... Και μαλιστα την χρονια που βγαινουν εκτος εγγυησεως ολες οι μοτοσυκλετες αυτες...

Θα επικοινωνησω και με την ΜΟΤΕΚ Νικο, αλλα θεωρω οτι με αυτη την οδο το θεμα λυνεται τοπικα, συνεπως η ευθυνη θα πεσει στην ελληνικη αντιπροσωπεια και δεν θα το ηθελα...

Οπως και να χει η μοτοσυκλετα σημερα το μεσημερι θα ειναι συγκολημενη/ενισχυημενη στο σημειο, αλλα το θεμα θα θεωρειται ακομα εκκρεμες....

Δημοσιεύτηκε
Η αντιπροσωπεία γνωρίζει καιρό το πρόβλημα, και το αντιμετώπισε παθητικα,πλην Τρύφωνα, που κινήθηκε δυναμικά.Η αντιπροσωπεία πρέπει να αναλάβει όλο το κόστος.Σκελετό και εργατικά,και ας τα βρει εκείνη με τους Ινδούς.Αλλιώς το θέμα θα πάρει τέτοια έκταση,που βλέπω να μην ξαναγοραζει κανείς EFI
Δημοσιεύτηκε

Βύρωνα το πας πολύ χαλαρααα και δεν με αρέσει…!!!

Κάνε ΑΜΕΣΟΣ αυτό που έκανε ο Τρύφωνας…!!!

Επίσης ζήτησε από το Κωνσταντίνο να δει στο Γερμανικό forum τι παίζει και αν είναι δυνατό να μιλήσει και με τον Flo που έχει συνεργείο ώστε να μας δώσει μια εικόνα του τι γίνετε έξω.

Μαζευτείτε όλοι που έχετε Efi αυτής της παρτίδας με ένα δικηγόρο και έναν εμπειρογνώμονα ώστε να βγάλει πραγματογνωμοσύνη για την μηχανή και την απόκλιση από την πορεία(τράβηγμα δεξιά).

Να συντάξει πραγματογνωμοσύνη, είναι πολύ σημαντικό!!!

Υπάρχουν μερικοί πραγματογνώμονες που τα δικαστήρια υποκλίνονται μπροστά τους.

…και αν ζητήσουν μάρτυρες για το πώς την οδηγούσες και αν έκανες μότο κρος, δώσε όλα τα βιντεάκια από τις πανελλήνιες και από τις μαζώξεις …έρχομαι και για μάρτυρας!!!

Αν στην κολλήσουν πρέπει να κολληθεί με tig και να περάσει από καλύμπρα…

Ποιος λέει πως αυτό το ράγισμα δεν έχει επιφέρει και στρεβλώσεις στο πλαίσιο?

Να ζητήσεις επίσημο χαρτί από την Αντιπροσωπεία κατά την ολοκλήρωση της δουλειάς για την ασφάλεια της μηχανής και ότι δεν έχει υποστεί φθορές και στρεβλώσεις το πλαίσιο, δεν διατρέχεις κανένα κίνδυνο και τέτοια.

Επίσημο με σφραγίδες και τέτοια.

Αν δεν σου το δώσουν ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ…!!!

Επίσης να βγάλεις φωτογραφίες σε όλη την διαδικασία.

Αν δεν σου ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις σου, στήσε ένα μπλοκ με την εμπειρία σου στο Enfield και βάλε μέσα όλα τα λινκ που παραπέμπουν σε προβλήματα και ότι άλλο.

Κομπλερ, τράβηγμα δεξιά, ράγισμα στο πλαίσιο, ντεπόζιτο που άμα το σφίξεις τρυπάει(?)…!!!

….αυτά και άλλα πολλά…

Θα ψάξω τον πραγματογνώμονα που μου είχαν συστήσει … αυτόν που του κάνουν υποκλίσεις!!!

Αυτό που λέει ο Κίμωνας έχει δίκαιο.

Η αντιπροσωπεία πρέπει να κόψει το πισινό της να ολοκληρώσει την διαδικασία με αλλαγη πλασίου!!!

Είμαστε όλοι μαζί σου αλλά πρέπει να μαζευτείτε και περισσότεροι κάτοχοι EFI.

Να πάνε όσοι έχουν την Efi και να ζητήσουν έλεγχο και χαρτί πως δεν διατρέχουν κίνδυνο να ραγίσει το πλαίσιο.

Να μην επιτρέψουν καμία τροποποίηση στο πλαίσιο με κολλήσεις και τέτοια.

ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Έτσι θα έχουν προηγούμενο.

Τώρα αν το δώσουν αυτό είναι άλλο.

ΠΡΕΠΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΕΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ.

Καλά κουράγια.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος bbk

Δημοσιεύτηκε

BYRONA  EINAI  MERIKES   ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ   ENFIELD RETAILERS ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ   ΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ  ΕΝΤΟΝΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ  ΑΠΕΙΛΗ ΟΤΙ   EAN DEN LYUEI TO UEMA MOY ME KAUE TROPO UA  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΣΩ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ  ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ  ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ  ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ  ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟς ΝΑ ΚΑΝΩ  ΘΕΜΑ  ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ  ΚΑΙ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

ΣΟΥ  ΔΙΝΩ ΕΝΑ  ΔΩΡΑΚΙ !

kayteeauto@gmail.com; asco@aol.in; lamba_dwarka@rediffmail.com; amarauto@hotmail.com; info@eifeltec.de; royalmotoitalia@libero.it; customerservice@classicmotorworks.com; sales@royalenfield.co.nz; info@royalenfieldarg.com.ar; jigme.tshering@gmail.com; valle@royalenfield.com.co; contacto@royalenfield.com.co; laurent.tourneboeuf1217@orange.fr; bjyoo@royalenfield.co.kr; info@royalenfield.info; motoitalia@motoitalia.fi; aztecmotorcycles@prodigy.net.mx; info@enfield-russia.ru; info@motoclassic.cz; stavinoha@smedjorgensen.com; nsk@rebullet.com; info@wingfoot.co.jp; customerservice@royalenfield.com; info@royalmotorcycles.com; sales@royalenfield.co.za; dgoss@motoretta.ca

Δημοσιεύτηκε

ΤΑ  ΜΑΙΛ  ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ   ΔΙΑΘΕΣΗ  ΣΟΥ.......ΑΛΛΑ  ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ  ΓΙΝΕΙς  ΣΚΛΗΡΟς...ΚΑΙ ΤΑ  ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ  ΧΑΡΑ!

Δημοσιεύτηκε

Στο μονο θεμα που ειναι υπευθυνη η ελληνικη αντιπροσωπεια ειναι ΟΤι  ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΡΙΞΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΝΔΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ 30- 40 μηχανες ΠΙΣΩ  ( να σου πω  αν  οι ΙΝΔΟΙ  θα  σφυριζουν αδιαφορα) . Η απαντηση βυρωνα που ελαβε η ελληνικη αντιπροσωπεια απο τουσ  ΙΝΔΟΥΣ  για  μενα  ειναι σαν να  υπογραφεις  την καταδικη σου και να μην ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ  για  αυτο. Τοσο Για την ελληνικη ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ  ( poy den ftaiei)  oso  kai gia  thn   ΙΝΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ. Η σταση της ( ΕΤΑΙΡΙΑΣ με προβληματιζει πολυ για το μελλον της. ΣΟΥ ΞΑΝΑΛΕΩ  εγω ΔΕΝ ΤΟΥΣ αφησα περιθωρια  απο το πρωτο κιολας ΜΑΙΛ. Η δυναμη του διαδυκτιου ειναι πολυ μεγαλη φιλε   για  να  αγνοησουν.....ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ.......

για οτι θες  ειμαι στην διαθεση  σου..........

Ο επισης ΠΑΘΩΝ  ....

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Το παρακατω email πηγε σε ολους οσους μου εστειλες με κοινοποιηση στην αντιπροσωπεια...

Dear all,

After many discussions with retailers and motorcyclists in Greece and in Europe, and having found out that the motorcycle BULLET CLASSIC EFI 500 of the period from late 2009 till early 2011 have several problems by the factory, I decided to send this email to all, addressing mainly to the Enfield Factory in Chenai which made and indirectly sold the bike to me.

I will remain to the fact that from the 1st day I rode my bike there was a lean to the right, which was passed on to me as normal, having to do with the exhaust and heavy metals on the right of the engine, that cause it, and being of little knowledge on mechanics I bleieved that excuse and ignored it, since the behaviour when holding both hands on the wheel was satisfactory to me. A year later I had problem with a part inside the engine (I am not familiar with names, we greeks say it cobler) that was replaced within the warranty and thank God didn't happen during a journey or sth. On a service of the motorcycle at 21000 km I was advised by the mechanic of my retailer not to use the main stand of the motorbike because it is very weak at that spot and may affect the chassis , (as it happen to another biker of the same bike and had the chassis replaced by the factory!!!), and 3000 km later I noticed a crack on a weld of the chassis near the stand where the chassis holds the engine. My frame number is  -ME3CKECT59C002081-.
The second response to my retailer by the Indian factory was negative as well, saying that the problem should be repaired with rewelding at the spot. I hereby ask all fellow bikers out there: Would you feel safe on a repaired stand that is by fact week at the part that holds the engine??? Would you accept such treatment concerning a 3 year old bike? What can I expect after 15 years when I would like to proudly pass my bike to my daughter??

I hereby ask through all of you, your support for a request to the Factory to replace IMMEDIATELY my frame at their expence, and to have all bike of the same lot checked and if necessary replaced as well. I am willing to go all the way to magazines, blogs, facebook, and of course the Greek Cosumemer Association Legal department whom I have already contacted and is willing to undertake the issue unless resolved.

I will expect the Indian Factory to contact my retailer here in Greece and arrange the replacement of the frame asap.

I am very sorry to have to go through all these with the bike I longed for since I was 15 years old and thank you in advance for your support and my kindest regards to all

Byron Aretakis

Δημοσιεύτηκε

φιλε κουραγιο !!! εδω στην Ελλαδα ειμαστε μικρη εως απειροελαχιστη πελατεια για τον Ινδο !!! αν τους πεις ομως οτι θα ενημερωσεις το προβλημα σου στα forum Αμερικης Γερμανιας Αυστραλιας Νοτιου Αφρικης ακομα και Ρωσιας (ναι υπαρχει και εκει φορουμ) μηπως τους ταρακουνησεις ? εκει ειναι η πελατεια με το χοντρο χρημα και αν τρομαξει αυτη η πελατεια κλαφτα Ινδε !!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Παραθεση απο reply στο mail που εστειλα σε ολους...

Dear Byron,

here in Czechia and Slovakia we didn´t have such problems. But the main
frame is quite cheap thing to buy from factory and I don´t understand your
retailer that he doesn´t cover it financialy. To rebuild the bike is about
2-3 days of labour.

From my point of view it is normal that the bike lean a bit to one side
(of course just in some intentions) because you don´t much do with the
open frame and soft suspension.

Take care and good luck

Tomas Cerny
Moto Classic
Royal Enfield importer in Czechia & Slovakia
HCI Helmets importer in Czechia & Slovakia
tel: +420 775997648
e-mail: info@motoclassic.cz
www.motoclassic.cz

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά καλησπέρα!Είναι τραγικές οι ειδήσεις που διαβάζω...

Από τη μία είναι δυνατόν  μία μοτοσυκλέτα του 2010 να παρουσιάζει τέτοια θέματα,άκρως επικίνδυνα??

Αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε κινέζικα παπιά που πουλάει το PRAKTIKER.

Αχχχ αυτοί οι Ινδοί τελικά αντί να βελτιώνονται πάνε από το κακό στο χειρότερο.Και βλέπω ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει συμβεί σε πολλές μηχανές σε όλο το κόσμο΄...Δηλαδή δεν είναι μεμονομένο γεγονός...

Ποιος τους προστάτευσε αυτούς τους κατόχους...??Κανείς κύριοι!!

Μόνοι τους ανακάλυψαν το ραγισμένο πλαίσιο...

Είναι δυνατόν να μην έχει ενημερωθεί η αντιπροσωπεία από την μαμά Ινδική αντιπροσωπεία για το θέμα αυτό και να καλέσει η ίδια όλους τους κατόχους μοντέλων EFI,να ελένξει τις μηχανές και να τους ενημερώσει για το θέμα αυτό..??

Και σε όσους αναγνωρίσει πρόβλημα να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες..

Διαβάζω ότι η αντιπροσωπεία μας δεν είχε απαντήσει ποτέ σε email ενφιλντά...

Διαβάζω ότι η αντιπροσωπεία στην Ινδία είναι αρνητική και γενικά δεν απαντάει σε email που την δυσαρεστούν...

Κύριοι τι σόι αντιπροσωπείες είναι αυτές??

Μετά διαβάζω ότι η αντιπροσωπεία μας δεν είναι οικονομικά δυνατή να αλλάξει ένα πλαίσιο...

Τι αντιπροσωπείες είναι αυτές??

Γιατί να λέγονται αντιπροσωπείες κύριοι???

Εύχομαι να μην θρηνήσουμε θύματα κύριοι καμιά ώρα...

Ευτυχώς που αυτό το μικρό forum αναδυκνύει προβλήματα που έπρεπε να αναδείξουν άλλοι...

Κουράγιο στα παιδιά που αυτή τη στιγμή είναι παθόντες.

Είμαστε στο πλευρό τους..

Δημοσιεύτηκε

Παραθεση απο reply στο mail που εστειλα σε ολους...

Dear Byron,

here in Czechia and Slovakia we didn´t have such problems. But the main
frame is quite cheap thing to buy from factory and I don´t understand your
retailer that he doesn´t cover it financialy. To rebuild the bike is about
2-3 days of labour.

From my point of view it is normal that the bike lean a bit to one side
(of course just in some intentions) because you don´t much do with the
open frame and soft suspension.

Take care and good luck

Tomas Cerny
Moto Classic
Royal Enfield importer in Czechia & Slovakia
HCI Helmets importer in Czechia & Slovakia
tel: +420 775997648
e-mail: info@motoclassic.cz
www.motoclassic.cz

ενταξει ο εισαγωγεας της Τσεχιας θα μας πει οτι ειναι και hayabusa στο φιναλε τα efi !!! δεν πειραζει που γερνουν λιγο ... τα σκελετα ειναι παμφθηνα ... εδω Τσεχια ποτεεεε δεν συναντησαμε τετοια θεματα ... ενταξει κυρ εισαγωγεα καταλαβαμε .... μιλας σε Ελληνες ομως οχι σε Αμερικανακια ... γκε-γκε ???

Δημοσιεύτηκε

μισο λεπτο ρε παιδια !!! αλλαγη πλαισιου δεν ειναι απλο πραγμα.και που ? σε . . .  ελληνικο συνεργειο.δε νομιζω......... Για εναν πολιτη που ακουει ραγισμενο πλαισιο ειναι φρικη  -το ξερω- αλλα για τα τσακαλακια που μπαινουβγαινουν σε λαμαριναδες και σε συνεργεια ειναι ενα ζητημα που λυνεται σε εναν καλο σιδηρουργο και ξεχνιεται.Αυτο ομως που δε θα ξεχαστει ειναι η ζημια που θα προκληθει απ τα ελληνικα χερακια που θα κουμπωσουν τα  παντα σε καινουργιο πλαισιο.

Δημοσιεύτηκε

μισο λεπτο ρε παιδια !!! αλλαγη πλαισιου δεν ειναι απλο πραγμα.και που ? σε . . .  ελληνικο συνεργειο.δε νομιζω.........

Σιγά βρε Στέφανε, δεν θα λύσει κανά Hayabusa, στο Enfield είναι τόσο απλό το πλαίσιό του.

Σίγουρα η αλλαγή πλαισίου από μόνη της είναι αρνητική κατάσταση, όμως στην περίπτωση του Βύρωνα θα είναι και θετική. Πιο πάνω ο Τρύφωνας μας είπε ότι με την αλλαγή του πλαισίου είδε μεγάλη διαφορά στη μοτοσικλέτα του προς το καλύτερο και τα ενοχλητικά ελαττώματα των κραδασμών και της περέκλισης δεξιά εξαφανίστηκαν.

Αν ήμουν κάτοχος EFI της πρώτης παρτίδας και μου περίσσευαν κάμποσα ευρά, θα σκεφτόμουν να κάνω αυτή την αναβάθμιση μόνος μου ή θα παρακαλούσα να μου ραγίσει και μένα το πλαίσιο... :blink:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Εγω παντως εστειλα απαντηση στον Τσεχο να μου πει αξια και διαρκεια εγγυησης νεου πλαισιου...

Δημοσιεύτηκε
Θελω να σε ρωτησω Βυρωνα την απαντησι των Ινδων [ΙΜΑΙΛ]στα εδειξε η αντιπροσωπεια,το οτι εισαι εκτος εγγυησης.Εδω μιλαμε για θεμα ασφαλειας των επιβαινοντων.Αρα δεν τιθετε θεμα εγγυησης.Η αντιπροσωπεια γνωριζει το προβλημα χρονο τωρα,γιατι δεν ενημερωσε τους κατοχους ΕΦΙ πρωτης παρτιδας,να κινηση γη και ουρανο,να αλλαξει προληπτικα το πλαισιο,και να τα χωσει στους ΙΝΔΟΥΣ.Δηλ ειναι μικρη φτωχη αντιπροσωπεια ,και κατα τα αλλα παιζει με την ασφαλεια των συνελφινταδων κατοχων ΕΦΙ.Εοχι κυριε Τζωρτογλου ,στον πατερα αναφερομαι,δεν παιζεις με την ασφαλεια των ανθρωπων,γνωριζεις το προβλημα και προσπαθεις να το περασεις στα ψιλα,και στο ντουκου.Δαγκωνω την γλωσσα μου να μην παθει τιποτα καποιος συνελφιντας,εξαιτιας του προβληματικου πλαισιου γιατι τοτε δεν τους σωνει ουτε ο Γαγγης ποταμος.Ελπιζω να τα διαβαζει ο Πατηρ Τζωρτζωγλου ο οποιος αν μη τι αλλο ξερει τι σημαινει να οδηγεις μοτοσυκλετα,να δηξει την ευαισθησια που πρεπει γιατι εδω δεν μιλαμε για ενα μηχανικο προβλημα και οκ δεν τρεχει τιποτα αλλα για την ασφαλεια του ανθρωπου που οδηγει μοτοσυκλετα.Στο Αλεξη δεν αναφερομαι γιατι για το συγκεκριμενω θεμα ο Ιδιοκτητης ειναι ο πατερας του και αυτος φερει την ευθυνη για οτι προκυψει.