Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

METEOR 350 CHECK ENGINE LIGHT ON

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους. Ειλικρινά δεν περίμενα να γράψω ξανά τόσο νωρίς στο forum και ειδικά για περίπτωση προβλήματος 

που εμφανίστηκε μόλις 3 ημέρες αφότου αγόρασα την πρώτη μου καινούργια μηχανή και συγκεκριμένα την METEOR 350

FIREBALL. Εχθές 7/8/2022 έκανα την πρώτη μου μεγάλη διαδρομή και στην επιστροφή για το σπίτι άναψε το πορτοκαλί 

λαμπάκι του κινητήρα. Μέχρι να φτάσω σπίτι έκανα μερικά χιλιόμετρα με αναμμένο το λαμπάκι χωρίς να παρατηρήσω 

κάποια άλλο πρόβλημα. Αφότου έφτασα την άφησα να κρυώσει και μετά από ώρα την ξαναπήρα κάνοντας μία μικρή απόσταση για

να δω αν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα σε ταχύτητες, θόρυβο ή οτιδήποτε που μπορεί να μοιάζει περίεργο αλλά προς το παρών δεν φαίνεται να 

υπάρχει. Η μηχανή έχει διανύσει maximum 55χιλ. Προφανώς λόγω του ότι ήταν Κυριακή δεν υπήρχε κανένα

εξουσιοδοτημένο συνεργείο ανοικτό, επομένως άρχισα να ψάχνω online αλλά και στο manual για να δω τι αφορά η συγκεκριμένη 

ένδειξη. Σήμερα πήρα τηλέφωνο στην MUVUS, μίλησα με τεχνικό και μου είπε ότι αναγκαστικά θα πρέπει να συνδεθεί σε διαγνωστικό

tool που έχουν τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία για να δουν αν υπάρχει πρόβλημα και αν δεν υπάρχει να κάνουν ένα απλό reset την ένδειξη.

Πήρα τηλέφωνο 4 συνεργεία και δεν είναι κανένα ανοικτό λόγω αδειών. Όπως καταλαβαίνετε η ξενέρα

που έχω φάει είναι απίστευτη με την ένδειξη που μου έχει ανάψει μόλις τρείς μέρες αφότου την πήρα και θέλω να το φτιάξω όσο 

πιο άμεσα γίνετε. Εν το μεταξύ θα φύγω και εγώ με άδεια σε λίγες μέρες και σκόπευα να την πάρω μαζί μου, αλλά με την ένδειξη αυτή που έχει 

βγάλει φοβάμαι να την κουνήσω. Έχω φάει τον κόσμο να βρω τι περίπου μπορεί να είναι και μετά απο πολύ ψάξιμο βρήκα ένα βιντεάκι που 

δείχνει πως να κάνεις reset την ένδειξη. Ωστόσο σε μένα δεν δουλεύει αυτή η διαδικασία και παραμένει αναμμένο. Συγκεκριμένα στην διαδικασία

που δείχνει παρακάτω, εμένα μου αναβοσβήνει 9 φορές και μετά πάλι σταθεροποιείται. Απο ότι διάβασα αυτό είναι ένας τρόπος να καταλάβεις 

τον κωδικό του προβλήματος που υπάρχει και απο αυτό που βρήκα ενδεχομένως και με κάθε επιφύλαξη να είναι ένας σένσορας που λέγεται

manifold absolute pressure sensor  ο οποίος δεν λειτουργεί σωστά και δίνει λάθος ένδειξη στο ECU ότι υπάρχει πρόβλημα. Για να μην κουράζω άλλο, αυτά 

που θέλω να ρωτήσω είναι τα εξής: Είχε ποτέ κάποιος αντίστοιχο πρόβλημα σε meteor? Σε περίπτωση που είναι κάτι απλό, υπάρχει τρόπος να κάνεις reset

την ένδειξη, ή η επίσκεψη στο συνεργείο είναι μονόδρομος. Επίσης να την μετακινώ μέχρι να καταφέρω να την πάω στο συνεργείο ή θα δημιουργήσω μεγαλύτερο 

πρόβλημα??

Αυτά τα λίγα....Συγνώμη αν κούρασα.....Κάθε βοήθεια είναι <<χρυσός>>!!!

MIL Blink Content.doc

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Και η αντιπροσωπεία είναι κλειστεί ;

Αν και αυτό που θα πω είναι λίγο παράλογο όμως θα δοκίμαζα μα αδειάσω την βενζίνη σε ένα αυτοκίνητο και θα την γέμιζα με κατοστάρα για δοκιμή 

Δημοσιεύτηκε

Αν είναι ανοικτή η αντιπροσωπεία να πας εκεί και να το δεις.

Μην κάνεις τίποτα. Ούτε δοκημες ούτε τυποτα.

Ρώτα τους αν μπορεί να πάει με αναμενο λαμπάκι ή πρέπει να πάει με οδική...

Να με συμπαθάς αλλά είναι απερισκεψία να ξεκινήσεις να βάζεις σε μηχανάκι με 55 χιλιόμετρα χέρι.

Επίσης μην αγχώνεσαι σε όλα τα καινούργια μηχανήματα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο....

Απλά την περίοδο που έκανες παραλαβή είναι η πιο δυσκολη της χρονιάς....

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Και η αντιπροσωπεία είναι κλειστεί ;

Αν και αυτό που θα πω είναι λίγο παράλογο όμως θα δοκίμαζα μα αδειάσω την βενζίνη σε ένα αυτοκίνητο και θα την γέμιζα με κατοστάρα για δοκιμή 

Η αντιπροσωπεία είναι ανοικτή αλλά με παρέπεμψαν στο δίκτυο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων. Θα τους ξανακαλεσω αύριο μήπως βγάλω άκρη. Αυτό με την βενζίνη το διάβασα και σε μια άλλη περίπτωση και δούλεψε. Αν δεν βγάλω άκρη με τα συνεργεία ίσως το δοκιμάσω. Είναι και από τις λίγες ενέργειες που μπορείς να κάνεις ( για τύπους σαν εμένα που δεν σκαμπαζουν και πολύ από μηχανολογικά/τεχνικά θέματα) χωρίς να χαλάσεις την εγγύηση.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Αν είναι ανοικτή η αντιπροσωπεία να πας εκεί και να το δεις.

Μην κάνεις τίποτα. Ούτε δοκημες ούτε τυποτα.

Ρώτα τους αν μπορεί να πάει με αναμενο λαμπάκι ή πρέπει να πάει με οδική...

Να με συμπαθάς αλλά είναι απερισκεψία να ξεκινήσεις να βάζεις σε μηχανάκι με 55 χιλιόμετρα χέρι.

Επίσης μην αγχώνεσαι σε όλα τα καινούργια μηχανήματα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο....

Απλά την περίοδο που έκανες παραλαβή είναι η πιο δυσκολη της χρονιάς....

Συμφωνώ. Εξάλλου δεν σκόπευα να πειράξω τίποτα γιατι δεν έχω ούτε γνώση ούτε εμπειρία σε τέτοια θεματα. Όσον αφορά την περίοδο...ισχύει απίστευτα!! Είναι το μοναδικό πράγμα που έχω μετανιώσει σχετικά με την αγορά. 

Δημοσιεύτηκε

[Αυτό αφορά όλες τις μοτοσυκλέτες]

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν δεν αντιλαμβάνεσαι πρόβλημα στη λειτουργία του κινητήρα, το σφάλμα το βγάζει ο αισθητήρας λ (βρίσκεται πάνω στο λαιμό της εξάτμισης) και είναι εικονικό. Αν ακολουθήσεις το καλώδιο, βρίσκεις τη φίσα του, ρίχνεις λίγο σπρέι επαφών και το σφάλμα εξαφανίζεται.

Το m.a.p. sensor είναι μέσα στο σώμα του ψεκασμού κι αν έχει θέμα δεν θα δούλευε σωστά το μοτέρ, πχ. θα ανέβαζε στροφές μόνο του και τέτοια. Μπορείς να κοιτάξεις και την καύση στο μπουζί.

Αλλά το πιο σωστό είναι να το πας στην αντιπροσωπεία.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος elifain

Δημοσιεύτηκε

Η Κερατεα εχει διαγνωστικο. Να πας οπωσδηποτε. Καλυτερα να την αφησεις εκει και να τη δουνε οταν μπορεσουν παρα να την εχεις με αγωνια σπιτι σου. Παντως ειναι ανοιχτα αυτη τη βδομαδα απο οσων ξερω.

Γενικα παντως απο τη δικη μου που εχει αναψει 2 φορες στον ενα χρονο που την εχω (ιντερσεπτορ), δεν ηταν κατι. Και σε ελεγχο με διαγνωστικο δεν εβγαλε ενδειξη βλαβης. Συνηθως φταιει το καυσιμο.

Παρολα αυτα να το ελεγχεις παντα!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 9/8/2022 at 12:43 ΜΜ, Ο/Η elifain έγραψε:

[Αυτό αφορά όλες τις μοτοσυκλέτες]

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν δεν αντιλαμβάνεσαι πρόβλημα στη λειτουργία του κινητήρα, το σφάλμα το βγάζει ο αισθητήρας λ (βρίσκεται πάνω στο λαιμό της εξάτμισης) και είναι εικονικό. Αν ακολουθήσεις το καλώδιο, βρίσκεις τη φίσα του, ρίχνεις λίγο σπρέι επαφών και το σφάλμα εξαφανίζεται.

Το m.a.p. sensor είναι μέσα στο σώμα του ψεκασμού κι αν έχει θέμα δεν θα δούλευε σωστά το μοτέρ, πχ. θα ανέβαζε στροφές μόνο του και τέτοια. Μπορείς να κοιτάξεις και την καύση στο μπουζί.

Αλλά το πιο σωστό είναι να το πας στην αντιπροσωπεία.

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!! Αν ξαναπροκύψει στο μέλλον και είναι εκτός εγγύησης τουλάχιστον θα ξέρω τι να πρωτοκοιτάξω...!!! Πάντως το αστείο της υποθεσης είναι ότι  εχθές τελικά πήγα απο την αντιπροσωπεία, και 100 μέτρα πριν φτάσω το λαμπάκι έσβησε απο μόνο του....και έκανα και 30χιλ για να πάω. Το σημαντικό είναι όμως ότι το έβαλαν στο διαγνωστικό, το οποίο δεν έδειξε τον λόγο για τον οποίο έβγαζε την ένδειξη, ωστόσο έκαναν ένα update στο λογισμικό για το οποίο είχε βγάλει ανακοινωση η Enfield ότι θα λύσει το πρόβλημα σχετικά με διάφορα bugs στους σένσορες...Τι να πώ....Οψόμεθα μέχρι να ξαναεμφανιστεί. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 9/8/2022 at 1:17 ΜΜ, Ο/Η Βύρωνας έγραψε:

Η Κερατεα εχει διαγνωστικο. Να πας οπωσδηποτε. Καλυτερα να την αφησεις εκει και να τη δουνε οταν μπορεσουν παρα να την εχεις με αγωνια σπιτι σου. Παντως ειναι ανοιχτα αυτη τη βδομαδα απο οσων ξερω.

Γενικα παντως απο τη δικη μου που εχει αναψει 2 φορες στον ενα χρονο που την εχω (ιντερσεπτορ), δεν ηταν κατι. Και σε ελεγχο με διαγνωστικο δεν εβγαλε ενδειξη βλαβης. Συνηθως φταιει το καυσιμο.

Παρολα αυτα να το ελεγχεις παντα!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ισχύει...το ίδιο ακριβώς μου είπαν και απο την αντιπροσωπεία εχθές που τους την πήγα. Επειδή και αυτοί δεν είδαν τίποτα, μου είπαν ότι λογικά ήταν είτε λόγω καυσίμου είτε ο σένσορας λ. 

Δημοσιεύτηκε

Παίδες προσοχή στα καύσιμα...

Προσωπικά τα τελευταία χρόνια που βάζω 98αρα ή και 100αρα ειδα τεράστια διαφορά στην λειτουργία αλλά σταμάτησαν και τα χαζά....

Μάριε καλούς δρόμους, απόλαυσε την και μη μασας...