Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Meteor 700 (old) vs Meteor 350 (new)

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Στο όνομα σταματά η όποια ομοιότητα, 2 τελείως διαφορετικά μηχανάκια ...

μου αρέσει και το παλιό αλλά μου αρέσει και το καινούριο ...

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ ως προς το δύο διαφορετικά...

Το νέο δεν με αρέσει καθόλου.

Είναι κατά την γνώμη μου σαν τα πρώτα γιαπωνέζικα τσοπερακια....

Δημοσιεύτηκε

Εγώ πάντως σας λέω πάρτε μποξέρ να δείτε χαρά στα σκέλια σας αλλά δεν με ακούτε...

...και παλιά μποξέρ το πολύ μέχρι 2004...

Πάρτε τα τώρα που είναι στα 3000€ το πολύ και θα τα απολαύσετε...

Το μόνο κακό είναι πως τα 1100 κυβικα είναι πάρα πολλά, άλλα μπρος στην χάρη τι είναι ο πόνος...

Αχαααααααααααα 

@noe άι εμ γουεΤινγκκκκκ...!!! :lol8:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 10/7/2021 at 8:56 ΠΜ, Ο/Η Panagiotis-REH έγραψε:

Στο όνομα σταματά η όποια ομοιότητα, 2 τελείως διαφορετικά μηχανάκια ...

μου αρέσει και το παλιό αλλά μου αρέσει και το καινούριο ...

Απορώ γιατί οι Ινδοί παράτησαν εντελώς το παλιό Meteor, ένα μηχανάκι καινοτόμο την εποχή του και δεν το εξέλιξαν. Ίσως για λόγους οικονομίας προτίμησαν να συνεχίσουν με το μονοκύλινδρο. Αν σκεφτούμε ότι οι δικύλινδροι V παράλληλα με τον άξονα, κινούν μέχρι σήμερα κορυφαία μηχανάκια (Ducati, Honda) ατύχησαν που επέλεξαν το μονοκύλινδρο. Κι αν κρίνουμε από το καινούριο Meteor, που πολύ σωστά χαρακτήρισε ο @bbkνδεν εχουν τόλμη και φαντασία.

Δημοσιεύτηκε

Χωρίς να εχω μελετήσει επισταμενα την ιστορία της royal enfield αυτο που γνωριζω ειναι οτι εψαχναν για μια μηχανη για να την χρησιμοποιεί ο στρατος τους στα βουνα τους στα Ιμαλάια.

Και επελεξαν εκεινει την εποχη το μονοκυλινδρο.

Δημιουργηθηκε εργοστασιο για την κατασκευη συναρμολογηση των μηχανών καθως και δωθηκαν οι απαραίτητες άδειες για την κατασκευη ....

Οταν μετα απο χρονια η royal enfield εκλεισε εμεινε μονο η εταιρια στην Ινδία να φτιαχνει τα μονοκυλινδρα 350

Και για πολλα χρονια λεγονταν σκετα enfield μεχρι καποια στιγμη στο 80 -90 πηραν τα δικαιωματα να βαζουν μπροστα και το royal...

Οποτε δεν παρατησαν ποτε καμια μηχανή απλα δεν ειχαν αδειες να τις κατασκευασουν ουτε θα μπορουσαν να τις πουλησουν στην Ινδια.

Αυτη η μαρκα επιβιωσε για δεκαετίες πουλοντας το 350 στην Ινδία αργοτερα το εκαναν 500 πιο μετα εφτιαξαν καινούριο μοτέρ το lean burn και το 2009 παρουσίασαν την efi και απο τοτε συνεχιζουν να παρουσιαζουν νεα μοντελα .

Το meteor αντικαθοστα το thunderbird που το πουλουσαν μονο στην Ινδία αλλα του αλλαξαν ονομα γιατι στην ευρωπη η εταιρεία με τα εσωρουχα ειχε ειδη μοντελο με το ονομα thunderbird.

Και παμε τωρα στο μετεορ 350 το οποιο κατασκευαστηκε πρωτίστως για την αγορα της Ινδίας, και θα ακολουθησει και ενα δικυλινδρο 650 (δεν γνωριζω αν θα εχει το ιδιο ονομα) κκαθς επίσης classic και bullet τοσο σε μονοκυλινδρες οσο κκαι σε δικυλινδρες εκδόσεις...

Επίσης θα παρουσιασρει μικροτερο μονοκυλινδρο interceptor μαλλον με αλλο ονομα καθως επισης και μεγαλυτερο σε κυβισμο Himalayan.

Ολα εχουν καθυστερήσει λογω των καταστασεων που ζουμε ...

Το μετεορ προυπηρχε σαν thunderbird και πριν απο αυτο σαν lightening αν δεν κανω λαθος.

Οποτε δεν υπαρχει κάποια συγκριση με το παλιο και νεο meteor περα απο το ονομα.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Panagiotis-REH
διορθώσεις