Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ραγισμένο Πλαίσιο Σε Efi

Δημοσιεύτηκε

Εγω θα κανω αναφορα στο θέμα μου που προέκυψε κατα την πανελληνια: ρωγμη στη βαση του πλαισιου που συγκρατει τον κινητηρα (αξονας πανω από το σταντ και απτην πλευρα της εξατμισης σε μοντελα EFI). Σήμερα πήγα από αντιπροσωπεία (3/6/2013) και μίλησα με τον Αλεξανδρο. Ειπε χωρίς πολύ σκέψη ότι θα την ζητήσουμε από τους Ινδους. Αναφερθηκε στα πεπραγμενα του παρελθόντος και μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφια για να την προωθησει.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/163/102qb.jpg/]102qb.jpg

Την Παρασκευή θα πάω από εκει πάλι για να κάνουμε οξυγωνοκόλληση ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για το διατημα της αναμονής νεου σκελετου (με αριθμούς κανονικα κλπ).

Δεν έγινε καμια νύξη για κοστος, αν και στο email που του εστειλα τον προιδεάζω ότι δεν σκοπευω να επιβαρινθώ με αγορα πλαισιου ή μεταφορικα και τετοια....

Θεωρώ την ανταποκριση πολυ καλή και σας κρατάω ενημερους για τις εξελιξεις...

• Απαντήσεις 107
  • Εμφανίσεις 41,6k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Από το 2011 και μετα νομιζω, δεν υπαρχει κλιση στα δεξια... Το νεο πλαισιο βελτιωνει πολυ το κεντρο βαρους. Επισης το ραγισμα στα καινουργια δεν παιζει γιατι απλα δεν εχουν κολληση στο σημειο που ενδε

• ...εγω παιδες που οδηγησα του Παναγου πηγαινε καρφι το εργαλειο παροτι ο Παναγος ελεγε πως πηγαινε δεξια... ...οτι ναναι ενα πραμμα...!!! ...κατι σαν την αριστερη της αριστερας Ω αριστερα...

• Σχεδόν όλες γέρνουν προς τα δεξιά! Είναι Royal (=Βασιλικές), γι'αυτό.   Πέρα από την πλάκα, το ράγισμα μπορεί και να μην γίνει ποτέ. Αλλά πάντα θα ζείς με το άγχος.   Επίσης, ναι, ο

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
Τελικά Βύρωνα η αντιπροσωπεία σου έδειξε τα email των Ινδών.Περιμένω...Επίσης αν δεν είχες έρθει στην πανελλήνια ποτε άραγε θα μάθαινες για το προβλημα.Επισης Παναγο σου απαντησε ο Αλεξης μετα τοσους μηνες αδιαφοριας.Και μια συμβουλη με τον σταυρο στο χερι δεν θα πετυχετε το επιθυμητο,σας το λεει ενας παθων.
Δημοσιεύτηκε

Τελικά Βύρωνα η αντιπροσωπεία σου έδειξε τα email των Ινδών.Περιμένω...Επίσης αν δεν είχες έρθει στην πανελλήνια ποτε άραγε θα μάθαινες για το προβλημα.Επισης Παναγο σου απαντησε ο Αλεξης μετα τοσους μηνες αδιαφοριας.Και μια συμβουλη με τον σταυρο στο χερι δεν θα πετυχετε το επιθυμητο,σας το λεει ενας παθων.

ΟΧΙ  ΑΛΛΑ  ΕΧΩ  ΜΙΑ  ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ! :D

Δημοσιεύτηκε

Χρηστο δεν ειπα να χασουμε την αισιοδοξια μας,συμπασχω μαζι σας ,γιαυτο γινομαι αιχμηρος με την αντιπροσωπεια.Πρεπει να δοθει σοβαρει λυση στο προβλημα σας.Δεν εχω καμμια εμπαθεια ,αφου και ο ΑΛΕΞΗς και ο πατηρ Τζωρτογλου μου ειναι συμπαθης.Αλλα πανω απο ολα οι συνελφινταδες και το κλαμπ.

Φίλε,  ΚΙΜΩΝΑ,  αυτά  που  γράφω  περί  αισιοδοξίας,  είναι  ένα  γνωστό  ανέκδοτο(στην  επόμενη  πανελλήνια  θα  στο  πω), που  “υπαινίσσεται”    το  ακριβώς  αντίθετο  από  που λέει ! ;))

Δημοσιεύτηκε

στην  επόμενη  πανελλήνια  θα  στο  πω

Εεεεεεεεεε, ποιος με φώναξε; Πότε, που θα πάμε;

Θέλω να λυγίσουν πλαίσια από τα πολλά κιλά χιλιόμετρα.. :popcorn:

Θέλω ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑ..!! :mad:

Δημοσιεύτηκε

Θέλω να λυγίσουν πλαίσια από τα πολλά κιλά χιλιόμετρα..  :popcorn:

αυτά  να  τα  πεις  στο  Βύρωνα,  που  τρώει-τρώει, :crazy:   και  μετά  σου  λέει  φταίει  το  πλαίσιο  της  enfield, βρε  οι  ινδοί δεν  φταίνε,  εμείς  οι  Ελληνες  τρώμε  πολύ :popcorn: , αφού  και  οι  Τσέχοι,  σου  λέει  δεν  έχουν  πρόβλημα,  και  ας  είναι συνέχεια   στις  :cheers:  

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Τα εμαιλ τα εχω δει... Δεν βλεπω παντως αποτελεσμα δια της ευθειας οδου. Ο Δικηγόρος της ΜΟΤΕΚ ειπε να μην πολυ ελπιζω σε ανακληση. Πρεπει να ειναι σοβαρο κρουσμα και πολλαπλο (δηλαδη να συμβει σε πολλους) για να υπαρξει ΙΣΩΣ ανακληση. Στην Ευρωπη η μεταχείρηση ειναι διαφορετική αποτι στα βαλκανια... Δεν εχω λαβει και καμια απαντηση/σχολιο απο τους κοινοποιήσαντες το εμαιλ (ουτε καν απτον Τσεχο για το κοστος/ εγγυηση του πλαισιου. Για την ωρα ειμαι σε συννενοηση με τον Αλεξανδρο. Θα περιμενουμε λιγο καιρο ακόμα και μετα αν ειναι αρνητικη η απαντηση οριστικα θα βρουμε καποια λυση αντικαταστασης του πλαισιου μεταξυ μας...

Για την ωρα και για να μπορώ να κυκλοφορώ έγινε συγκοληση με αρκετα καλο αποτελεσμα. [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/24/005crm.jpg/]005crm.jpg[/URL]

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Βύρωνας

Δημοσιεύτηκε

Πράγματι, όσο κι αν έψαξα στο net δεν βρήκα άλλες περιπτώσεις με ραγισμένο πλαίσιο.

Στην μικρή αγορά της Ελλάδας έχουμε ήδη τρία κρούσματα και μόνο ένα βρίσκει ο γκούγκλης στο εξωτερικό, συν ένα του Βύρωνα μετά την διαμαρτυρία του εις την αλλοδαπήν.

Μου κάνει εντύπωση, έστειλες σε τόσους αντιπρόσωπους το mail σου, μόνο οι Τσέχοι απάντησαν;

Βύρωνα μην υποχωρείς μέχρι τέλους, να στείλεις και διαμαρτυρία έγγραφη σε περιοδικά.

Αλλά βλέπω πως τελικά η διαδικασία είναι ψυχοφθόρα και δεν ταιριάζει στον χαρακτήρα σου, ειδικά τώρα που κόλλησες το πλαίσιο. :(

Ο Δικηγόρος της ΜΟΤΕΚ ειπε να μην πολυ ελπιζω σε ανακληση. Πρεπει να ειναι σοβαρο κρουσμα και πολλαπλο (δηλαδη να συμβει σε πολλους) για να υπαρξει ΙΣΩΣ ανακληση.

Πόσο πιο σοβαρό δηλαδή, να κοπεί η μοτοσικλέτα στα δύο; Τους είπες για την ήδη αντικατασταση πλαισίου σε μία μοτοσικλέτα; Μου φαίνεται τους έχει βαρέσει κι  αυτούς η κρίση στο κεφάλι.. :bash:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Βασικα απλα αντισταθμιζω την προσωπικη μου γαληνη με το επιτυχες αποτελεσμα μετα πο διαδικασιες που θα εμπλεξουν κι αλλους ισως και με κακο αποτελεσμα που δεν τους αξιζει (και σ'αυτη την περιπτωση εννοω την αντιπροσωπεια). Με τον εναν τροπο η τον αλλον θα θεωρηθει οτι δεν κανουν καλα τη δουλεια τους, κατι που θεωρω δεν μπορει κανενας να το πει οντας εκτος και μη γνωριζωντας τις συνθηκες επιβιωσης αυτης την σημερον ημεραν...

Την ιδεα βελτιωσης της μοτοσυκλετας μεσω αντικαταστασης του πλαισιου παντως με τον ενα τροπο η τον άλλο θα την ψαξω και θα την υλοποιησω. Αυτο που εμαθα απο τον Αλεξανδρο ειναι οτι μαζι με το πλαισιο στελνουν και αλλα μερικα μικροεξαρτηματα γιατι αλλιως δεν κουμπώνει η μηχανη... Αυτη η αλλαγη επιφερει, σταθερότητα, ισορροπια και λιγοτερους κραδασμους! Ας κρατησουμε αυτο απο την εμπειρια μου ως πιο σημαντικο, και σαν πληροφορια για τους απιστευτα ταλαντουχους ανακατασκευαστες της παρεας που απο σπασμενο σωμα βγαζουνε ψυχή!

Οσο για την ΜΟΤΕΚ ανεφερθηκε προβλημα σε περι των 20 TRIUMPH στις αρχες του 2000, σε παρτιδα που ανακληθηκε στην Αμερική ενω στην Ευρώπη δεν

εγινε τιποτις... Ο δε συνομιλητής ειπε αυτο που προτεινε ο bbqς (φοβερο spelling) δηλαδη να ελεγξει την περιπτωση εμπειρογνωμονας σε ολες τις αντιστοιχες περιπτωσεις για να κινηθουν νομικα... Νομιζω οτι ετσι παει πολυ... εκτος αν η επισκευη σε λίγο καιρό παει στραφη και εμφανιστει στο ιδιο σημειο ρωγμη... Τοτε αλλαζει τελειως το πραγμα και απαιτει περαιτερω κινησεις...

Δημοσιεύτηκε

Βύρωνα, να  αποφύγεις  όσο  μπορείς να "παρκάρεις" την  μότο  στο κεντρικό σταντ, και ειδικά  όταν  λειτουργεί  ο κινητήρας  στο ρελαντί, πιστεύω  ότι  τότε,  το  πλαίσιο  υποβάλλεται  στην  μεγαλύτερη  καταπόνηση "λόγω  έντονης  ταλάντωσης-κραδασμών" , αν  το   τηρήσεις  αυτό  θέλω να πιστεύω  ότι δεν  θα  έχεις  άλλο  πρόβλημα .Εκτιμώ  ότι με τον  ένα  Η  τον  άλλο  τρόπο, θα  βρούμε  την  λύση  στο  πρόβλημα, να σαι  σίγουρος! 

keep  riding ! :bike:  (όπως  λέει  και  ο  ποιητής).

Δημοσιεύτηκε
Το αξιοπεριεργο είναι ότι στην Ελλάδα σε 15 μηχανές που εχουν πουληθει εχει παρουσιαστη σε3 .δηλαδη,25% των πωλησεων.Έστειλαν το σκαρτοπραγμα,στην Ελλάδα οι Ινδοί?Στην Γερμανια πουλιωνται 1000 τον χρονο και δεν εχει παρουσιαστη σε καμμια,περιεργο.
  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σήμερα εμαθα από τον Αλέξανδρο ότι αποστέλετε νεο πλαισιο για τη μοτοσυκλέτα μου προς αντικατασταση του παλαιου... ΔΩΡΕΑΝ! Δεν εχουμε μιλησει αν το κοστος εργασίας θα είναι δωρεάν αλλά δεν με πειράζει, ειδικά μετα το γεγονός οτι ο Αλεξανδρος πίεσε ερήμην μου περαιτέρω και τελικά καταφερε να τους πείσει για να ερθει... Εγω προσωπικά είχα εγκαταλείψει την ιδέα θεωρώντας οτι ήταν ανενδοτοι οι Ινδοι... Τον Σεπτέμβριο θα κανουμε την αλλαγη...

Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολους που με υποστηρίξατε!! :cheers:

Πισω στην Πανελλήνια τωρα!...

Δημοσιεύτηκε

Προβλέπω αυτή την μοτοσικλέτα να την οδηγάει και η κόρη σου, να μην πω και η εγγόνα σου.. :thumbsup:

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα εμαθα από τον Αλέξανδρο ότι αποστέλετε νεο πλαισιο για τη μοτοσυκλέτα μου προς αντικατασταση του παλαιου... ΔΩΡΕΑΝ! Δεν εχουμε μιλησει αν το κοστος εργασίας θα είναι δωρεάν αλλά δεν με πειράζει, ειδικά μετα το γεγονός οτι ο Αλεξανδρος πίεσε ερήμην μου περαιτέρω και τελικά καταφερε να τους πείσει για να ερθει... Εγω προσωπικά είχα εγκαταλείψει την ιδέα θεωρώντας οτι ήταν ανενδοτοι οι Ινδοι... Τον Σεπτέμβριο θα κανουμε την αλλαγη...

Ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε ολους που με υποστηρίξατε!! :cheers:

Πισω στην Πανελλήνια τωρα!...

χαιρομαι που εβγαλες  ακρη  με γεια   το καινουργιο μηχανακι... θα καταλαβεις τι εννοω!

• 4 months later...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Αν και καθυστερημενα θα ηθελα να ανακοινωσω σε όλους την ολοκληρωση της αντικαταστασης του πλαισιου. Η παραλαβη του ανταλλακτικου εγινε τον Σεπτεμβρη αλλα με τα διαφορα που συνεβησαν (η κουτρα μου το ξερει!) η αντικατασταση εγινε στα τελη του Νοεμβρη. Αντικατασταθηκε κεντρικό πλαισιο (οχι πισω ψαλιδι) και το πισω φτερο  [και βαση του κοντερ (δεν ξερω πως λέγεται) για λόγους που προέκυψαν την στιγμή του λυσιματος της μοτοσυκλετας]. Ο monoclone εχει δίκιο. Η ισορροπία βελτιώθηκε κατακόρηφα και το 2πλο σταντ πλεον δουλευει οπως πρεπει! :D

Να ευχαριστήσω τον Αλεξανδρο και τον Γρηγόρη για τις ενεργιές οτυ στο θέμα μου και να σημειωθεί οτι επι της ουσίας δεν επιβαρύνθηκα για το ολο εγχείρημα τιποτα! Μαλιστα μεσα απτη διαδικασία διαπιστώθηκε και (φυσιολογηκή) φθορά στην αλυσίδα που την προλάβαμε γιατι  αν 'εσπαγε' εν κινησει θα ειχαμε θεματα!. :thumbsup:

Αισιο τελος σε μια περιπέτεια... Και περναμε το φραγμα των 28000 χιλιομετρων δυνατα! :bike:

Αντε και  καλως να φυγει το 2013!!!

Δημοσιεύτηκε

Ειναι το πρωτο ποστ που διαβαζω και οχι ακρως ενθαρυντικο.
Μια EFI που εχω βρει για αγορα ειναι του '10. Λες να ειναι στο 25%? :)

Δημοσιεύτηκε

Βύρωνα όλα καλα θα είναι τωρα...!!!

Τι καλοσύνη αυτό το παιδί, εσυγκινήθημεν.. :cry:

Ειναι το πρωτο ποστ που διαβαζω και οχι ακρως ενθαρυντικο.
Μια EFI που εχω βρει για αγορα ειναι του '10. Λες να ειναι στο 25%? :)

Τώρα που γνωρίζουμε το πρόβλημα μπορείς να το ελέγξεις πριν την πάρεις,

το καλύτερο όμως είναι αν μπορείς να βρεις νεώτερο μοντέλο ή να την πάρεις καινούργια.

Το κακό είναι πως δεν γνωρίζουμε αν σε περίπτωση παρουσιαστεί το πρόβλημα μετά από Χ χρόνια και Ψ χιλιόμετρα, η αντιπροσωπεία θα καλύψει αυτό το ελάττωμα που εκτός των άλλων είναι και επικινδυνο..;

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε τρεις περιπτώσεις με πρόβλημα στο πλαίσιο, εκ των οποίων οι δύο το απεκατέστησαν δωρεάν, ενώ ο τρίτος (βόρειος) δεν γνωρίζω γιατί δεν προχωράει σε αυτή την απαίτηση.

Αυτό ήταν σίγουρα το πιο αρνητικό ελάττωμα της νέας EFI που δυστυχώς δεν έτυχε της ανάλογης ανταπόκρισης για αποκατάσταση από την μαμά εταιρεία και την αντιπροσωπεία -π.χ. ανάκληση κι αν όχι αντικατάσταση του πλαισίου τουλάχιστον ενίσχυση. Δηλαδή θέλω να πω πως θα πρέπει να κινηθεί πιεστικά ο καταναλωτής για να επιτύχει τη δικαίωσή του, κάτι λυπηρό και ψυχοφθόρο.

Πιθανόν το συγκεκριμένο πρόβλημα να έχει παρουσιαστεί σε πολύ μικρό ποσοστό παγκοσμίως και ως εκ τούτου δεν υπήρχε λόγος ανάκλησης. Άλλωστε αν κάποιος ψάξει στο διαδύκτιο δύσκολα θα βρει αναφορά σε πρόβλημα του πλαισίου.

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
καλησπεραβπαιδια ,,,και χρονια πολλ;,,
ευχαριστω πολυ για τονκαλωσορισμα

Τον τελευταιο καιρο σκεφτομαι και εγω πολυ σοβαρα να αγορασω μια ενφιλντ (500 bullet) για ολους τους λογους που εχουν αναφερθει (κλασσικη, ομορφη, ξεχωριστη, χαλαρες βολτες και πολυυυ bling bling :p)Σημ. ειχα ενα kawasaki 250 σαν πρωτη μηχανη). Δεν υπαρχει κατι που μπορει να μου πει καποιος για να μου αλλαξει γνωμη για αυτη τη μηχανη , βεβαια μεχρι που εγινα μελος εδω και αρχισα να διαβαζω τα reviews. Απο όλα τα προβληματα που εχουν αναφερθει δε θεωρω οτι κατι δε φτιαχνεται και στη τελικη, μηχανη ειναι λογικο ειναι να σου βγαλει και μερικα προβληματακια και ακόμα πιο τελικη έχεις καψουρα ρε παιδι μου με αυτη τη μηχανη και δε δινεις και λογο.… Αντιπροσωπεια σωστη κλπ κλπ κοινοτητα cool συμβουλες και αυτα.… Εκτός απο ένα….. Το thread που εχει αναρτηθει σχετικα με το πλαισιο της εν λογω μηχανης (σημειωνεται πως στην αντιπροσωπεια τα διαθεσιμα μοντελα ειναι απο τα μεσα του '12). Δυστυχως αυτο για μενα ειναι κατι πολυ σοβαρο καθως ειναι το "σωμα" της μηχανης που αν είναι κατι να αλλαξεις η να πεταξεις η να σου βγαλει προβλημα σίγουρα δε θελεις, και δε πρεπει να ειναι αυτο (δειτε το απο συναισθηματικη αποψη). Πως μπορω σας παρακαλω να ηρεμησω στο μυαλο μου οτι δε θα συμβει κατι τετοιο (ραγισμα πλαισιου) καθως και στη κριση που ζουμε δεν υπαρχουν χρηματα για λαθος αγορες και κυριοτερα ειναι μια μηχανη που θα ηθελα να την εχω για 15-20 χρονια..σαν πιθανος αγοραστης και περα απο το ονειρο της enfield ποια ειναι η αποψη σας

και ενα δευτερο ....ενω εχω διαβασει για την ιστορια της μηχανης αναρωτιεμαι γιατι δεν εχουν λυσει τοσο βασικα προβληματα σε μια κατα τα αλλα τοσο απλη μηχανη
Ευχαριστω πολυ… 
και ελπιζω συντομα βολτες μαζι σας με την προσωπικη δικια μου enfield
Δημοσιεύτηκε

καλως ηρθες φιλε στη παρεα μας !!!! μην αγχωνεσαι για τιποτα !!! αν παρεις μοντελο από 11 και μετα δεν υπαρχει κανενα πρόβλημα γιατι από ότι εχουμε διαβασει τα εχουν διορθωσει οι Ινδοι από εκεινη τη χρονια και επειτα !!! αγορασε την και  θα δεις πως τέτοιος ερωτας δεν προκειτε να σβυσει ποτε !!! οι εμπειριες με μια μηχανη σαν αυτή δεν συγκρινονται !!! δες και τα βιντεακια από τις εκδρομες μας και θα καταλάβεις !!!!! εγω παντως προτειμω τα καρμπυρατερατα ( πιο classic , xa!xa!xa! ) !!!! οσο για μικροβλαβες μη σε νοιαζει , φτιαχνονται πανεύκολα ( ολοι εδώ μεσα βοηθάμε ο ενας τον αλλον ) και είναι πάμφθηνα τα ανταλλακτικα τους !!! κακα τα ψεμματα τα enfield είναι τιμια μηχανάκια !!!!

Δημοσιεύτηκε

Eυχαριστω πολυ για την απαντηση…δηλαδη και εαν δε γινομαι κουραστικος ηταν ενα προβλημα που το αναγνωρισαν στη RE ινδιας?. Επίσημα?

Δημοσιεύτηκε

για επισημα δεν ξερω .... φαντασου εμεις στο φορουμ το βρηκαμε μεσω ιντερνετ σε αντιστοιχα φορουμ του εξωτερικου με φωτογραφιες και εγγραφα και υπαρχει και το περιστατικο φιλου μελους με αντιστοιχο συμβαν εδω Αθηνα που το φτιαξανε δωρεαν προσφατα με νεο πλαισιο αν δεν κανω λαθος !!

Δημοσιεύτηκε

Κιμωνα ακομη και στην Αμερική υπαρχει τετοιο περιστατικο με ραγισμα στο ιδιο σημειο του σκελετου , παλι σε μοντελο του 2010 ...το διαβασα σε φορουμ αμερικανικο.

Δημοσιεύτηκε
Χρησταρα να προχωρηση ο φιλος σε αγορα,Ενφιλντ αφοβα, δεν σπανε δεν χαλανε,κατι μικροπροβληματακια που λυνοντε,συνιστω καρμπυρατερατο,αφου κανει τον αναλογο ελενχο.
Δημοσιεύτηκε
γαιτι καρμπυρατερατα ., θεωρητικα τα efi δεν ειναι τελευταιας τεχνολογιας (σορυ δενγνωριζω και πολλα μηχανολογικα) αρα και καλυτερα ;