Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 20206 χρόνια comment_62358 Καλησπέρα σε όλους. Ξέρει κανείς τι γίνεται με το κεντρικό σταντ του efi classic 500 όταν αυτό αρχίζει να στραβωνει και όταν η νέα αντιπροσωπεία λέει πως είναι εκτός εγγύησης άρα δεν μπορούν να κάνουν κάτι; Ευχαριστώ Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 20206 χρόνια comment_62361 Αν δεν σου έχει ραγίσει το πλαίσιο θα πρέπει να ενισχυθεί σύντομα. Σε ποια σημεία θα σου πρότεινα να δεις μια καινούργια EFI που έχουν βάλει ενισχύσεις για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Εσύ φαντάζομαι έχεις από τα πρώτα μοντέλα. Τη λύση που σου λέω την έχω δει σε EFI και είχε πραγματοποιηθεί από την παλιά αντιπροσωπεία. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να κολληθούν οι ενισχύσεις. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 20206 χρόνια comment_62362 Άμα είναι εκτός εγγυήσεις υποχρεωτικά πιστεύω πρέπει να το αλλάξεις μόνος σου. Εκτός κι αν το πας σε κανα μάστορα και μπορεί και στο ισιώσει. Πόσο στραβό είναι; Αν θέλεις βάλε μια φωτογραφία Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 20206 χρόνια comment_62363 Μόλις τώρα, Ο/Η noe έγραψε: Αν δεν σου έχει ραγίσει το πλαίσιο θα πρέπει να ενισχυθεί σύντομα. Σε ποια σημεία θα σου πρότεινα να δεις μια καινούργια EFI που έχουν βάλει ενισχύσεις για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Εσύ φαντάζομαι έχεις από τα πρώτα μοντέλα. Τη λύση που σου λέω την έχω δει σε EFI και είχε πραγματοποιηθεί από την παλιά αντιπροσωπεία. Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να κολληθούν οι ενισχύσεις. Νίκο μιλά για κεντρικό stand και όχι για πλαίσιο. Εκτός εάν εγώ έχω καταλάβει κάτι λάθος Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 20206 χρόνια comment_62364 Αν θυμάμαι καλά λυγίζουν τα σημεία στήριξης πάνω στο πλαίσιο και όχι το ίδιο τα σταντ. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 20206 χρόνια comment_62369 Από τις φωτογραφίες δε φαίνεται καθαρά τι έχει στραβώσει. Καθάρισε καλά το πλαίσιο γύρω από την περιοχή όπου στηρίζεται το σταντ και δες για τυχόν λύγισμα, ράγισμα ή ελαστικότητα τη στιγμή που σηκώνεις τη μηχανή στο κεντρικό σταντ. Φαντάζομαι θα έχεις ακούσει για κομμένα πλαίσια. Παρόμοιο πρόβλημα (στράβωνε η βάση του κεντρικού σταντ) είχε και ο @ΠΑΝΑΓΟΣ με την Εφούλα του, μονδέλο 2009, αλλά πρόλαβε και άλλαξε το πλαίσιο. Δες το παρακάτω βίντεο του Ιταλού από το 1:40'' και μετά για να καταλάβεις που να εστιάσεις. Είναι μοντέλο 2017 και έχει τις ενισχύσεις που λέω από το εργοστάσιο, όμως και πάλι το πλαίσιο κόπηκε. Το σημείο αυτό νομίζω τρώει ζόρια από το κεντρικό σταντ και ταλαιπωρείται ιδιαίτερα όταν ζεστένουμε τη μηχανή με το κεντρικό σταντ, όπως φυσικά κι όταν την στηρίζουμε απότομα. Δες και σύγκρινε με τη δικιά σου μηχανή, υπάρχουν οι ενισχύσεις? Υ.Γ. είμαι κάτοχος παλιάς Enfield, δεν τις γνωρίζω καλά τις ψεκαστες. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 20206 χρόνια Συγγραφέας comment_62370 Θα το τσεκστω σ ευχαριστώ αν και νομίζω ότι είναι κατασκευαστικό το λάθος του σκελετού όπως στο πίσω κάθισμα επειδή δεν ταίριαζε του άνοιξε τότε τρύπες ο σαββαιδης για να μπορέσει να το βιδωσει!!!!ας μην μιλήσω για τα κοψίματα στην πλεξούδα. Τεσπά σ ευχαριστω έτσι κι αλλιώς Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 20206 χρόνια comment_62371 Ναι είναι κατασκευαστικό. Ο Πανάγος ήταν ο πρώτος που τον ανακάλυψε και από τότε δεν την έβαλε στον ορθοστάτη. Γι'αυτό και άντεξε. Παρόλα αυτά μπορείς να το προλάβεις αν κάνεις την δουλειά που σε είπε ο Νοέ. Επισης όταν την βάζεις μπροστά να κάθεστε πάνω χωρίς πάγιο ή ορθό - στάτη και να την ζεστάνει. Οι κραδασμοί είναι βάσανο για το συγκεκριμένο σημείο. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 20206 χρόνια Συγγραφέας comment_62373 Εγώ την βάζω στο πλαϊνό σταντ από τότε που έμαθα το πρόβλημα. Όταν δηλαδή την καβαλάω επειδή έχω και θέμα με τον εγκέφαλο και ενώ από τους νέους αντιπροσώπους έχω ενημέρωση πως περιμένουν να μαζευτούν κι άλλοι για νέα χαρτογράφηση.......... Εδώ και δύο μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί τους αλλά Τζιφός!!!! Τι να πω....θα δείξει. Καλή συνέχεια παιδιά!!!! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 20206 χρόνια comment_62374 Μόλις μίλησα με τον @ΠΑΝΑΓΟΣ, που είχε το ίδιο πρόβλημα με σένα. Μου εξήγησε πως στο σημείο όπου εδράζεται το κεντρικό σταντ είναι μια σωλήνα κάθετα με το σκελετό η οποία έχει δυο τρύπες για να στραγγίζουν τα νερά. Αυτή η σωλήνα σιγά - σιγά στρέφει με αποτέλεσμα η μηχανή στο κεντρικό σταντ να "κάθεται", το παρατηράς γιατί πια ο πίσω τρόχος δεν είναι στον αέρα. ίσιωσε τη σωλήνα και πρόσθεσε ενισχύσεις για να μη λυγίζει, όπως δηλαδή έκαναν και οι Ινδοί στα καινούργια μοντέλα. Το ίδιο θα έκανα κι εγώ, θα κόλλαγα χοντρά λαμάκια στις τέσσερις γωνίες να ενισχυθεί το Η. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62375 Το θέμα είναι σοβαρότατο.Δεν γίνεται σκελετοί προβληματικοί από κατασκευής να μην αλλάζουν ακόμα κ πέραν της εγγύησης.Κανονικά έπρεπε η εταιρεία να κάνει ανάκληση.Αν ισχύουν αυτά και δεν είναι κάτι αλλο θεωρώ ότι θα κάνω τα μέγιστα να αλλαχτεί κ με το ζόρι αν χρειαστεί...Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα στην Ελλάδα ή στην Ινδία.Αλλά δεν θα περάσει! Στείλε μου σε παρακαλώ το τηλ σου μσ προσωπικό μήνυμα να συννενοηθούμε αν σε ενδιαφέρει.. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62379 Παντως αν θα ενδιεφερε καποιον θα μπορουσαμε να τσεκαρουμε τις ενισχυσεις που εκανε η εταιρια και να τις αντιγραψουμε στο δικο του σκελετο. Αξιζει αν το δοκιμασουμε σε καποιον που ειναι πια εκτος εγγυησης, εκτος και αν θελει να πληρωσει εναν καινουριο σκελετο με οτι συνεπαγεται αυτο.. Εγω ειμαι μεσα! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62380 καλημέρα στην παREα ! Φίλε μου μερικά Tips για το πρόβλημα, αν βλέπεις τον πίσω τροχό να ακουμπάει στο έδαφος τότε έχεις αυτό που σου περιέγραψε πιο πάνω ο ΝΟΕ! Αν δεν σου έχει κόψει μέχρι τώρα πλαίσιο είναι σχεδόν αδύνατο να σου συμβεί πλέον γιατί στηρίζεται στον πίσω τροχό και έτσι δεν υπάρχει καταπόνηση στην ταλάνταντωση, (αυτή είναι η αίτια που το κεντρικό σταντ στραβώνει) που έτσι και αλλιώς είναι μεγαλύτερη λόγω της αστάθειας (στο ρελαντί του κινητήρα στα μοντέλα που δεν έχουν ακόμα σεταρη τον εγκέφαλο τους .)που έχει η μοτοσυκλέτα σου . Πολύ καλά και σωστά όλα αυτά που γράφει πιο πάνω ο Σύντροχος adrew και πρέπει να δημιουργηθεί η ανάλογη πίεση στον αντιπρόσωπο των Royal Enfield. αρχικά οπωσδήποτε για το σετάρισμα του εγκεφάλου . <<............... έχω και θέμα με τον εγκέφαλο και ενώ από τους νέους αντιπροσώπους έχω ενημέρωση πως περιμένουν να μαζευτούν κι άλλοι για νέα χαρτογράφηση.......... Εδώ και δύο μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί τους αλλά Τζιφός!!!!>> Για κάποιον που σέβεται τον πελάτη άλλα και την ίδια επένδυση του στο χώρο της μοτοσυκλέτας (θέλω να πιστεύω ) υπάρχουν λύσεις για όλα ! η σπουδή που έδειξαν για να αναλάβουν την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα δεν τελειώνει με την υπογραφή του συμβολαίου αντιπροσώπευσης ! ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ! Συμβουλή να κάνεις μια επέμβαση στο κεντρικό σταντ όπως σου πρωτεινη ο ΝΟΕ, για την χαρείς όσο περισσότερο γίνεται. Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω τα έχω εφαρμόσει στην δικιά μου ! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62381 βαλε ρε Παναγο καμια φωτογραφια να δουμε πως έκανες την προσθηκη...!!! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62382 3 λεπτά πριν, Ο/Η bbk έγραψε: βαλε ρε Παναγο καμια φωτογραφια να δουμε πως έκανες την προσθηκη...!!! Αυτό για να το κάνω πρέπει να περιμένω να ανέβει η θερμοκρασία περιβάλλοντος 10αρια βαθμούς ! ύστερα να πέσω κάτω από την μηχανή για φωτογράφιση και στην ηλικία μου δεν ξέρω αν ξανασηκωθώ ! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62383 Μόλις τώρα, Ο/Η ΠΑΝΑΓΟΣ έγραψε: Αυτό για να το κάνω πρέπει να περιμένω να ανέβει η θερμοκρασία περιβάλλοντος 10αρια βαθμούς ! ύστερα να πέσω κάτω από την μηχανή για φωτογράφιση και στην ηλικία μου δεν ξέρω αν ξανασηκωθώ ! Άλλα υπόσχομαι να το κάνω ! <<Παντως αν θα ενδιεφερε καποιον θα μπορουσαμε να τσεκαρουμε τις ενισχυσεις που εκανε η εταιρια και να τις αντιγραψουμε στο δικο του σκελετο. Αξιζει αν το δοκιμασουμε σε καποιον που ειναι πια εκτος εγγυησης, εκτος και αν θελει να πληρωσει εναν καινουριο σκελετο με οτι συνεπαγεται αυτο.. Εγω ειμαι μεσα!>> Πολύ καλή πρόταση του Γιώργου ! Όσοι βρίσκεστε στο Λεκανοπέδιο ! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62384 20 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε: Από τις φωτογραφίες δε φαίνεται καθαρά τι έχει στραβώσει. Καθάρισε καλά το πλαίσιο γύρω από την περιοχή όπου στηρίζεται το σταντ και δες για τυχόν λύγισμα, ράγισμα ή ελαστικότητα τη στιγμή που σηκώνεις τη μηχανή στο κεντρικό σταντ. Φαντάζομαι θα έχεις ακούσει για κομμένα πλαίσια. Παρόμοιο πρόβλημα (στράβωνε η βάση του κεντρικού σταντ) είχε και ο @ΠΑΝΑΓΟΣ με την Εφούλα του, μονδέλο 2009, αλλά πρόλαβε και άλλαξε το πλαίσιο. Δες το παρακάτω βίντεο του Ιταλού από το 1:40'' και μετά για να καταλάβεις που να εστιάσεις. Είναι μοντέλο 2017 και έχει τις ενισχύσεις που λέω από το εργοστάσιο, όμως και πάλι το πλαίσιο κόπηκε. Το σημείο αυτό νομίζω τρώει ζόρια από το κεντρικό σταντ και ταλαιπωρείται ιδιαίτερα όταν ζεστένουμε τη μηχανή με το κεντρικό σταντ, όπως φυσικά κι όταν την στηρίζουμε απότομα. Δες και σύγκρινε με τη δικιά σου μηχανή, υπάρχουν οι ενισχύσεις? Υ.Γ. είμαι κάτοχος παλιάς Enfield, δεν τις γνωρίζω καλά τις ψεκαστες. τροφη για σκέψη... η συγκερκιμενη μηχανη ειναι του 2017 και παρουσίασε και αυτη το ίδιο πρόβλημα. προσωπικα πιστευω πως δεν χρειάζετε μονο ενυσχηση το πλαισιο σε εκεινο το σημειο αλλα επανασχεδιασμός του ορθοστάτη. πιστευω πως αν γίνει ενα μικρο υποπλαίσιο στο οποίο θα ειναι ο ορθοστατης και όλο αυτο θα κουμπώνει -βιδώνει πανω στο κυριως πλαισιο δεν θα υπάρχει αυτο το πρόβλημα. 6 λεπτά πριν, Ο/Η ΠΑΝΑΓΟΣ έγραψε: Αυτό για να το κάνω πρέπει να περιμένω να ανέβει η θερμοκρασία περιβάλλοντος 10αρια βαθμούς ! ύστερα να πέσω κάτω από την μηχανή για φωτογράφιση και στην ηλικία μου δεν ξέρω αν ξανασηκωθώ ! ΠΑΝΑΓΟΟΟΟΟΟΟΟ εισαι θεος σε το είπα? Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια Συγγραφέας comment_62385 48 λεπτά πριν, Ο/Η ΠΑΝΑΓΟΣ έγραψε: καλημέρα στην παREα ! Φίλε μου μερικά Tips για το πρόβλημα, αν βλέπεις τον πίσω τροχό να ακουμπάει στο έδαφος τότε έχεις αυτό που σου περιέγραψε πιο πάνω ο ΝΟΕ! Αν δεν σου έχει κόψει μέχρι τώρα πλαίσιο είναι σχεδόν αδύνατο να σου συμβεί πλέον γιατί στηρίζεται στον πίσω τροχό και έτσι δεν υπάρχει καταπόνηση στην ταλάνταντωση, (αυτή είναι η αίτια που το κεντρικό σταντ στραβώνει) που έτσι και αλλιώς είναι μεγαλύτερη λόγω της αστάθειας (στο ρελαντί του κινητήρα στα μοντέλα που δεν έχουν ακόμα σεταρη τον εγκέφαλο τους .)που έχει η μοτοσυκλέτα σου . Πολύ καλά και σωστά όλα αυτά που γράφει πιο πάνω ο Σύντροχος adrew και πρέπει να δημιουργηθεί η ανάλογη πίεση στον αντιπρόσωπο των Royal Enfield. αρχικά οπωσδήποτε για το σετάρισμα του εγκεφάλου . <<............... έχω και θέμα με τον εγκέφαλο και ενώ από τους νέους αντιπροσώπους έχω ενημέρωση πως περιμένουν να μαζευτούν κι άλλοι για νέα χαρτογράφηση.......... Εδώ και δύο μήνες προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί τους αλλά Τζιφός!!!!>> Για κάποιον που σέβεται τον πελάτη άλλα και την ίδια επένδυση του στο χώρο της μοτοσυκλέτας (θέλω να πιστεύω ) υπάρχουν λύσεις για όλα ! η σπουδή που έδειξαν για να αναλάβουν την αντιπροσωπεία στην Ελλάδα δεν τελειώνει με την υπογραφή του συμβολαίου αντιπροσώπευσης ! ΤΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑ ! Συμβουλή να κάνεις μια επέμβαση στο κεντρικό σταντ όπως σου πρωτεινη ο ΝΟΕ, για την χαρείς όσο περισσότερο γίνεται. Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω τα έχω εφαρμόσει στην δικιά μου ! κατ αρχήν ευχαριστώ όλους που ασχολήθηκαν, αυτό που θέλω να πω είναι ότι έτσι όπως καταλαβαίνω εγώ τα πράγματα η ευθύνη για όσες μοτοσυκλέτες έχουν κατασκευαστικα λάθη βαραίνει μόνο την μαμά εταιρεία και σίγουρα τον εκάστοτε αντιπρόσωπο ο οποίος παρεμπιπτόντως δεν νομίζω ότι ανησυχεί και ιδιαίτερα. μίλησα τηλεφωνικά με έναν νέο φίλο από εδώ και μου είπε αρκετά και ενδιαφέροντα . καλή συνέχεια σε όλους και πάλι ευχαριστώ Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62386 21 ώρες πριν, Ο/Η Egialitis έγραψε: Όταν δηλαδή την καβαλάω επειδή έχω και θέμα με τον εγκέφαλο και ενώ από τους νέους αντιπροσώπους έχω ενημέρωση πως περιμένουν να μαζευτούν κι άλλοι για νέα χαρτογράφηση..... Δηλαδή ακόμα δεν έχουν διαγνωστικό στην Κερατέα; (με το ίδιο πρόγραμμα του διαγνωστικού γίνεται και η "φόρτωση" νέων χαρτογραφήσεων στον εγκέφαλο) Περιμένουν να μαζευτούν για να τους στείλουν πάλι Ιταλία;... Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62387 Από όσο ξέρω έχουν. Αλλά την χαρτογράφηση δεν θα πρέπει να τους την στείλουν από την Ινδία ; Υπάρχει έτοιμη; Θα πρέπει το εργοστάσιο να τους στείλει καινούρια; Μήπως να βάζατε καρμπιρατέρ να γλυτώσετε από όλα αυτά ; Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62388 17 λεπτά πριν, Ο/Η Panagiotis-REH έγραψε: Μήπως να βάζατε καρμπιρατέρ να γλυτώσετε από όλα αυτά ; Καταλαβαινω την λογική που το λες , όμως δεν είναι δυνατών ο κάθε ιδιοκτήτης efi να δίνει 500€ για να το γυρίζει σε καρμπιρατερ λόγω που η Αντιπροσωπεία δεν μπορεί να δώσει λύση Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62389 Νίκο δεν νομίζω ότι είναι θέμα αντιπροσωπείας αποκλειστικά ... αλλά όπως και να έχει το αποτέλεσμα για τον ιδιοκτήτη είναι το ίδιο. Για παράδειγμα το Himalayan έχει πολύ φτωχό μείγμα για να περνάει τους ρύπους αυτό διαπιστωμένο και εδώ απο την αντιπροσωπεία με ανάλυση καυσαερίων αλλά και στο εξωτερικό Οι Ινδοί δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής άλλο χάρτη που να διορθώνει την αναλογία (και δεν νομίζω ότι θα δώσουν) Οπότε η λύση είναι η παράλληλος εγκέφαλος ή αλλαγή σε καρμπιρατέρ όπως και να έχει θές ένα 500αρικο. Καλά ξεμπερδέματα στον συντροχο ... Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62390 @Panagiotis-REH Δεν είναι το ίδιο γιατί εδώ δεν έχει να κάνει με φτωχό μείγμα, όμως έχει να κάνει συνέχεια με ένα βραχυκυκλωμένο μπουζί που δημιουργείται από λάθος χαρτογράφηση του εγκεφάλου. Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια Συγγραφέας comment_62391 2 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε: Δηλαδή ακόμα δεν έχουν διαγνωστικό στην Κερατέα; (με το ίδιο πρόγραμμα του διαγνωστικού γίνεται και η "φόρτωση" νέων χαρτογραφήσεων στον εγκέφαλο) Περιμένουν να μαζευτούν για να τους στείλουν πάλι Ιταλία;... Εδώ δεν έχουν ανταλλακτικά.... διαγνωστικό θα έχουν!!!! Αναφορά
Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 20206 χρόνια comment_62392 56 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε: @Panagiotis-REH Δεν είναι το ίδιο γιατί εδώ δεν έχει να κάνει με φτωχό μείγμα, όμως έχει να κάνει συνέχεια με ένα βραχυκυκλωμένο μπουζί που δημιουργείται από λάθος χαρτογράφηση του εγκεφάλου. Νίκο μου και το φτωχό μείγμα πως δημιουργείται ; Το ίδιο πράγμα είναι απλά είναι διαφορετικό το σύμπτωμα ... Αναφορά
Καλησπέρα σε όλους.
Ξέρει κανείς τι γίνεται με το κεντρικό σταντ του efi classic 500 όταν αυτό αρχίζει να στραβωνει και όταν η νέα αντιπροσωπεία λέει πως είναι εκτός εγγύησης άρα δεν μπορούν να κάνουν κάτι;
Ευχαριστώ