Bullet EFI 500cc & Classic EFI 350cc (2009-2024)
Γενικά & Τεχνικά Θέματα σχετικά με τα μοντέλα Bullet EFI 500cc & Classic 350cc
67θέματα σε αυτήν την ενότητα
-
Εγω θα κανω αναφορα στο θέμα μου που προέκυψε κατα την πανελληνια: ρωγμη στη βαση του πλαισιου που συγκρατει τον κινητηρα (αξονας πανω από το σταντ και απτην πλευρα της εξατμισης σε μοντελα EFI). Σήμερα πήγα από αντιπροσωπεία (3/6/2013) και μίλησα με τον Αλεξανδρο. Ειπε χωρίς πολύ σκέψη ότι θα την ζητήσουμε από τους Ινδους. Αναφερθηκε στα πεπραγμενα του παρελθόντος και μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφια για να την προωθησει. [url=http://imageshack.us/photo/my-images/163/102qb.jpg/] Την Παρασκευή θα πάω από εκει πάλι για να κάνουμε οξυγωνοκόλληση ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για το διατημα της αναμονής νεου σκελετου (με αριθμούς κανονικα κλπ). Δεν έγινε καμ…
-
-
- 107 απαντήσεις
- 41,4k εμφανίσεις
- 2 followers
-
-
Σημερα ελαβα ειδοποίηση να παω τον εγκεφαλο μου (!) στην αντιπροσωπεια λογω εντολης που δωθηκε απο την μαμα εταιρια (? υποθετω) μεχρι τις 3/3/2016 το αργοτερο. Κανονιστε την πορεια σας, αν δεν εχουν επικοινωνησει μαζι σας ή αν αγορασατε απο αλλον την efουλα σας να το τσεκαρετε. Οσοι δε την εχουν πωλησει σε αλλους, καλο ειναι να τους ενημερωστε, αν και θεωρω οτι θα υπαρξει επικοινωνια απο την αντιπροσωπεια... Ειναι ωραιο να υπαρχει κινητικοτητα και after-sales support...
-
-
- 66 απαντήσεις
- 18,5k εμφανίσεις
- 2 followers
-
-
Καλημέρα σαςσθα ηθελα μερικες πληροφορίες πριν αγοράσω το συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει κάποιος που κατέχει αυτή τη μηχανή?
-
-
- 12 απαντήσεις
- 493 εμφανίσεις
- 2 followers
-
-
Μόλις ανακοινώθηκε από τη Royal Enfield ότι το νέο ανανεωμένο Classic 350 θα παρουσιαστεί στις 12 Αυγούστου 2024! Ουσιιαστικά μιλάμε για μικροαλλαγές-αναβαθμίσεις όπως: Πλέον θα εξοπλίζεται με LED φώτα πορείας-φλας- πίσω φανάρι Ανανεωμένος πιο μοντέρνος πίνακας οργάνων Νέοι διακόπτες -χειριστήρια τιμονιού Νέα χρώματα Επιλογή έξτρα: ζάντες αλουμινίου-tubelless στον έξτρα εξοπλισμό Αν ισχύσουν οι παραπάνω αναβαθμίσεις είναι σίγουρο ότι θα αναβαθμιστούν και τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας 350κ.εκ
-
-
- 3 απαντήσεις
- 764 εμφανίσεις
-
-
Ώρα καλή! Κοντεύοντας να χρονίσει, τα χιλιόμετρα της Classic 350 έφτασαν τα 10.000. Μοιρασμένα στο κέντρο της Αθήνας και σε ταξίδια των 200km (πήγαινε...), κυρίως στην απίθανη διαδρομή μέχρι τις Σπέτσες, νομίζω ότι μπορώ να εκφέρω πια ολοκληρωμένη (και πάντα προσωπική) άποψη σε σχέση πάντα με πρώτη μου επαφή (βλ. άρθρο εδώ για πρώτα 3.700Km). Η μοτοσικλέτα είναι συνολικά εξαιρετική! Ξεκινώντας από την μηχανολογική αξιοπιστία της και την ποιότητα της κατασκευής / συναρμολόγησής της ο βαθμός είναι ο υψηλότερος δυνατός! Όλα λειτουργούν όπως την 1η μέρα, τίποτε δεν τρίζει, όλα παραμένουν το ίδιο καλογυαλισμένα και στιβαρά στη…
-
-
- 6 απαντήσεις
- 2,1k εμφανίσεις
-
-
Καλησπέρα παιδιά! Είμαι κάτοχος μιας Classic 500 EFI του 2015. Στην άδεια κυκλοφορίας της μοτοσυκλέτας στο πεδίο P5 θα έπρεπε να αναγράφεται ο αριθμός κινητήρα, αντί αυτού αναγράφεται, όπως και στο πεδίο P4, ο τύπος του κινητήρα. Καθώς το έψαξα λίγο και στην έγκριση τύπου γράφει τα ίδια με την άδεια, δηλαδή εκεί που θα έπρεπε να γράφει τον αριθμό αναγνώρισης κινητήρα γράφει απλά την έκδοση. Μέχρι σήμερα που η μοτοσικλέτα έχει περάσει από ΚΤΕΟ αρκετές φορές, δε μου ανέφεραν αυτή τη παρατυπία. Παρακαλώ όποιον μπορεί να με διαφωτίσει στο συγκεκριμένο θέμα, και αν ξέρει τη διαδικασία της διόρθωσης της άδειας κυκλοφορίας. Ευχαριστώ πολύ!
-
- 1 απάντηση
- 673 εμφανίσεις
-
-
...με πλεόνασμα αναφοράς θετικών χαρακτηριστικών! https://www.youtube.com/watch?v=JaRLG1FDi7E&ab_channel=MotoinActiontv Ξεκινά από το 12'20''...
-
- 0 απαντήσεις
- 876 εμφανίσεις
-
-
Ώρα καλή! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από τα πρώτα - κάμποσα - χιλιόμετρα με τη νέα μοτοσικλέτα μου. Με κίνδυνο να γίνω κουραστικός επαναλαμβάνω ότι η επιστροφή στους 2 τροχούς στα 50 μου, μετά από μια απουσία 15 χρόνων (και από ένα Honda Varadero 1000...) ήταν μάλλον απρόσμενη. Αιτία ήταν η, σχεδόν, ακαταμάχητη έλξη για την ανανεωμένη Royal Enflield Classic 350, έλξη που γιγαντώθηκε από δεκάδες δοκιμές και κριτικές, ειδικών και μη ανά τον πλανήτη, επιβεβαιώθηκε από το test ride και οδήγησε τελικώς στην αγορά. Αναμονή λίγων εβδομάδων για τον πιο ξεχωριστό χρωματισμό στα δικά μου μάτια, από τους πολλούς όμορφου…
-
-
- 16 απαντήσεις
- 3k εμφανίσεις
-
-
https://issuu.com/gazzettagr/docs/gmotion94/136
-
-
- 1 απάντηση
- 423 εμφανίσεις
-
-
Ψάχνομαι για να βελτιώσω λίγο τον ήχο του Classic. Θα τον ήθελα πιο μπάσο και δυνατό. Σκέφτομαι να αλλάξω το τελικό βάζοντας καζανάκι χωρίς διαφράγματα. Καμμιά ιδέα; Στο μυαλό μου το έχω κάπως έτσι Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
-
-
- 4 απαντήσεις
- 607 εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Καλημέρα από την Ηλιόλουστη Γερμανία ! (βρέχει ασταμάτητα εδώ και 1,5 Μήνα) Μήπως κάποιος σύντροχος γνωρίζει τους κωδικούς των Ρουλεμάν τροχών (μπροστά της EFI). Διότι πρέπει να τους αναζητήσω στο ελεύθερο εμπόριο (προτιμώ τα SKF).
-
-
- 1 απάντηση
- 1,4k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Τι μπορώ να κάνω για να τοποθετήσω ένα τιμόνι λίγο μικρότερης διαμέτρου (∅ 20mm) στη Royal Enfield Classic EFI ώστε να μη γλιστράει; Η διάμετρος της βάσης του τιμονιού της EFI είναι μόλις κατά 0,2 mm μεγαλύτερη. Κόλλησα μια λωρίδα από λάστιχο σαμπρέλας μέσα στη βάση (να τυλιχτεί σε όλη την επιφάνεια του τιμονιούι δεν είναι δυνατόν, γιατί τότε δε χωράει καθόλου) και πάλι γλιστράει. Λιγότερο από πριν (χωρίς τη λωρίδα) αλλά πάντως γλιστράει. Ελπίζω, η εμπειρία που έχουν στις μετατροπές πολλοί από τους συναδέλφους να βοηθήσει να βρω μια λύση. Ευπρόσδεκτες όλες οι προτάσεις-ιδέες!
-
-
- 10 απαντήσεις
- 1,7k εμφανίσεις
-
-
Ένα πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι για την αλλαγή τρόπου τροφοδοσίας της EFI.. Καρμπυρατέρ, με κόστος περί τα 1000 ευρώ (600 ανταλλακτικά + 400 εργασία) σε Γαλλικό έδαφος.
-
-
- 162 απαντήσεις
- 26,8k εμφανίσεις
- 2 followers
-
-
Το παξιμάδι (κάτω πλευρά στη φωτο) από το μπουλόνι (πάνω πλευρά στη φωτο) που λειτουργεί ως ασφάλεια (υποθέτω) για το αριστερό μπροστινό καλάμι ήταν ξεσφιγμένο. Έτσι πρέπει να είναι; Το καργάρισα και δεν έχει πια τζόγο. Αναρωτιέμαι αν έπραξα σωστά... Ποια είναι η γνώμη των εμπειρότερων; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.
-
-
- 11 απαντήσεις
- 3,3k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Στο θέμα «Κοσκίνισμα τιμονιού» που είχα ξεκινήσει πριν ένα-δυο μήνες, η συζήτηση πήγε στα ελατήρια της μπροστινής ανάρτησης. Επειδή έχω ακόμα μερικά ερωτήματα/διευκρινίσεις, για να σας ζαλίσω ανοίγω το παρόν θέμα, ώστε, κάθε φορά που χρειάζεται να επανέλθω, να μην αναρωτιέμαι: «που είχαμε μιλήσει για ελατήρια;»... Ο φίλος @bbk είχε μερικές προτάσεις για ψάξιμο, https://www.wemoto.com/bikes/royal_enfield/bullet_500_classic_efi/12-14/ http://www.hagon-shocks.co.uk/catalog/config.aspx?TypeID=T ο γερμαναρας https://www.wirth-federn.de/marken/royal-enfield/ να και απο τον μπεη https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=…
-
-
- 10 απαντήσεις
- 1,8k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Royal Enfield Bullet EFI 500cc Στα 80-110 χλμ/ώρα νιώθω να κοσκινίζει το τιμόνι. Όχι πάντα και όχι πάντα με αέρα. Είχε κάποιος συνάδελφος ανάλογη εμπειρία; Στο Varadero είχα ανάλογη εμπειρία στα 60-80 χλμ/ώρα και οφειλόταν στην πίσω βαλίτσα. Στην Enfield δεν υπάρχει πίσω βαλίτσα, ούτε καν θέση συνεπιβάτη... Καλοδεχούμενες οι ερμηνείες/εκτιμήσεις σας.
-
-
- 25 απαντήσεις
- 3,2k εμφανίσεις
-
-
Στην τελευταία κυριακάτικη βόλτα η Enfield παρουσίασε τα εξής συμπτώματα: ένα φύσημα από εμπρός, σκασίματα της εξάτμισης και μείωση απόδοσης. Τα συνδυάζεις όλα μαζί και λες: εξάτμιση! Φτάνοντας στο σπίτι, (μετά από 200 χλμ) έσφιξα προσεκτικά τα δύο παξιμάδια που συγκρατούν το λαιμό της εξάτμισης στον κύλινδρο. Δυο μέρες μετά, ξανά σκασίματα της εξάτμισης. Πάω σε εξατμισά της Δράμας που ασχολείται και με εξατμίσεις μοτοσικλετών. Για να μη σας κουράζω, το αποτέλεσμα ήταν αυτό που φαίνεται στη δεύτερη εικόνα: καμένο και κομμένο το ζουάν από περμανίτη! Ευτυχώς, ο καλός εξατμισάς είχε την ιδέα να ψάξει ανταλλακτικό στο συνεργείο της Yamaha της Δράμας και ευτυχέστε…
-
-
- 2 απαντήσεις
- 1,5k εμφανίσεις
-
-
Συνάδελφοι, παρακαλώ τα φώτα σας! Είναι η τρίτη φορά που μου συμβαίνει να μην αποκρίνεται το ρελέ της μίζας στο πρώτο ξεκίνημα. Πεθαμένο. Σα να μη υπάρχει. Την πρώτη φορά έκλεισα και ξανάνοιξα τους διακόπτες (κεντρικό και ασφαλείας) μια δυο-φορές και έτσι πήρε. Τη δεύτερη φορά το παιχνίδι με τους διακόπτες δεν έπιασε: έβαλα μπρος με σπρώξιμο! Την τρίτη, μου 'ρθε η φαεινή ιδέα να πατήσω τη μίζα με κατεβασμένο πλαγιοστάτη και ως δια μαγείας το ρελέ ανταποκρίθηκε. Με το ανέβασμα του πλαγιοστάτη πήρε με τη μία. Διευκρινίζω: α) Η μπαταρία είναι μετρημένα κανόνι. β) Το νάζι το κάνει μόνο στο πρώτο ξεκίνημα! Χίλιες φορές να σβήσεις και να ξαναπατήσεις τη μίζα στη …
-
-
- 4 απαντήσεις
- 1,2k εμφανίσεις
-
-
Γνωρίζει κάποιος από την ομάδα αν υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης της σέλας στην EFI; Σκέφτηκα μήπως είναι δυνατόν, βλέποντας τα δύο μπουλόνια που φαίνονται στη φωτογραφία. Ουσιαστικά θέλω να δώσω κλίση στο μπροστινό μέρος προς τα κάτω, ώστε όταν κάθομαι και συμπιέζονται τα ελατήρια να έρχεται σε οριζόντια θέση και να μη γλιστρώ προς τα πίσω στις «υψηλές ταχύτητες». Ευπρόσδεκτες όλες οι ιδέες!
-
-
- 3 απαντήσεις
- 1,1k εμφανίσεις
-
-
Μετά από μια βόλτα 40 ΚΜ οταν σταμάτησα είδα αρκετά λάδια να έχουν βγεί μέσα στο φιλτροκούτι από το σωληνάκι των αναθημιάσεων. Μήπως γνωρίζει κάποιος τι μπορεί να συμβαίνει???
-
-
- 11 απαντήσεις
- 2,5k εμφανίσεις
- 2 followers
-
-
Η μπαταρία αρχίζει να μου κάνει νερά. Τα υγρά της είναι εντάξει από ποσότητα. Θα πάω να την μετρήσω και θα δω τι γίνεται. Έχετε καμία πρόταση για την περίπτωση που την αλλάξω; Και σε τύπο μπαταρίας αλλά και σε μάρκα.
-
-
- 37 απαντήσεις
- 6,9k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
ΠΑΙΔΕΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Πρόσφατα απέκτησα μια BULLET CLASSIC EFI MONT. 2009 Mου καίει πολύ συχνά το μπουζί. Τι μπορεί να φταίει??
-
-
- 29 απαντήσεις
- 7,9k εμφανίσεις
- 1 follower
-
-
Μετά απο μελέτη στο αμερικάνικο φορουμ, βρήκα πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την απομάκρινση του αισθητήρα λάμδα. Χαρακτιριστικό παράδειγμα, ένας εγγλέζος φίλος με ένα battle green. Αυτός αφού έβαλε ελέυθερη εξάτμιση, τον ενοχλούσε η λειτουργία στα "χαμηλά". Οπότε, όπως υποδεικνύουν όλοι οι φίλοι με EFI απο το φόρουμ, αποφάσισε να καταργήσει τον αισθητήρα. Λένε πως όταν αποσυνδέσουμε τον αισθητήρα, ο ψεκασμός λειτουργεί με την default χαρτογράφηση, που για πολλούς είναι καλύτερη, καθώς η διοχέτευση καυσίμου είναι πιό "σταθερή". Συγκεκριμένα όπως υποστηρίζει κάποιος άλλος:Removing the O2 sensor forces the bike to run on its internal default map, withou…
-
-
- 5 απαντήσεις
- 1,8k εμφανίσεις
-
-
Τα φωτα σας: φαινεται το ρελε της μιζας να κολλαει. Ειναι νεου τυπου (χωρις γυμνες απολυξεις) και δε μπορω να το βραχυκυκλωσω (κολπο που λενε οτι δουλευει). Ο Γρηγορης πριν κλεισουν ελεγε οτι εφταιγε η μπαταρια και οτι θελει αλλαγμα. Δεν ειχα προβλημα πριν αλλα τωρα που ελλειπα 5 μερες ισως αδειασε η μπαταρια και τη γεμιζω για δω το πρωι. Αποψεις;;
-
-
- 35 απαντήσεις
- 8,8k εμφανίσεις
- 2 followers
-
-
Λοιπόν καλήμερα παιδιά και καλό μήνα . Ξεκινάω αυτό το θέμα για να ενημερώσω όλους τους κατόχους RE STANDARD BULLET 500 μοντέλο 2004 ίσως και νεότερα που την μετέτρεψαν σε 535. Εμένα η ιστορία μου ξεκινάει όταν προ 10ετιας έσπασαν τα ελατηρια της μηχανής μου μετά από νοθευμένη βενζίνη που έβαλα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης από τον πρατήριο κάποιου ΚΑΝΑΚΗ. .λοιπόν μετά από αυτό και ανεβαίνοντας την ανηφόρα της Καρδίας το μηχανάκι γονάτισε και σταμάτησα δεξιά του δρόμου, προσπάθησα να το ξαναβάλω μπροστά και ΝΑΙ πήρε με την μια όμως πλέον με ακολουθούσε ο γνωστός μεταλλικός θόρυβος. Χωρίς να έχω άλλη επιλογή πήρα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία στην Καλλιροης να τους…
-
-
- 5 απαντήσεις
- 1,7k εμφανίσεις
- 1 follower
-