Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Απώλεια ισχύος κατά την πορεία (σκασίματα και απότομη μείωση ταχύτητας)

Δημοσιεύτηκε

Και εκεί που πήγαινα 2 χιλ πρώτου φτάσω στην δουλειά μου ρίχνει όλην την ταχύτητα και έφτασα με το ζόρι και σκασίματα παρά μα παρά πολλά .

Και από έξω από την δουλειά μου σβήνει.

παω τώρα να την βάλω εμπρός και παίρνει Τσακμάκη όμως δεν μπορώ να κάνω τεστ drive για να δω πως πηγαίνει , ούτε και να ρίξω γκαζιες.

• Απαντήσεις 138
  • Εμφανίσεις 19,1k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• 11 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε: Νικο δες ολο το βιντεακι.. Ποιο βιντεάκι..? Τώρα για το αμπερόμετρο είναι φυσιολογικό να μην παίζει στο ΑΝΣ του πιστονιού, η Electra έχε

• Ξαναλέω πως παραείναι σύμπτωση μετά το άνοιγμα της μετάδοσης να μην φορτίζει η μπαταρία. Κάτι παίζει εκεί μέσα. (Πριν το ξανανοίξεις, πάρε φλάτζα.)

• 6 ώρες πριν, noe είπε: Χωρίς δυνατή μπαταρία ο πολλαπλασιαστής δεν δουλεύει σωστά και το αντιλαμβανόμαστε με τα σκασίματα και κομπιάσματα. Μπορεί να σε μπερδέψει με πρόβλημα στην τροφοδοσία

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
5 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

Την είχα δει μαζί με την

ασφαλεια την γενική. Δεν θυμάμαι όμως ποσό αμπερ ήταν. Σίγουρα μικρότερη τον 15 αμπερ που είναι η γενική και σε δικιά τις θήκη μαζί με την ανταλλακτική που έχει.

Οποτε βρες την εκει που την εχεις βαλει(αν δεν την εχεις κοψει)που λογικα κατω απο την σελα θα ειναι..και δες και τι γραφει κι αν εχει κοπει η γεφυρα της.Αν ειναι κομμενη ή καμμενη αλλαξε την.Αν ειναι καλη σου ξαναλεω τσεκαρε λαμπα και τα καλωδια των πηνιων στην εξω τους μερια.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
5 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Δες κι αυτο..για να καταλαβεις πως πρεπει να δουλευει ενα αμπερομετρο.

Στα bullet μπορεί, στα Electra όμως όχι. Εγώ λόγο που την έχω πειραγμενη (αν και την σύνδεση του αμπερομετρου δεν την έχω πειράξει) ας μας πει και ο @elifain πως δουλεύει το δικό του που το έχει ακόμα όλο το μηχανάκι μαμά.

Οποτε βρες την εκει που την εχεις βαλει(αν δεν την εχεις κοψει)που λογικα κατω απο την σελα θα ειναι..και δες και τι γραφει κι αν εχει κοπει η γεφυρα της.Αν ειναι κομμενη ή καμμενη αλλαξε την.Αν ειναι καλη σου ξαναλεω τσεκαρε λαμπα και τα καλωδια των πηνιων στην εξω τους μερια.

Αυτή είναι η επόμενη κίνηση που θα κάνω εάν βρεθεί οκ με την μέτρηση.

Δημοσιεύτηκε

Νικο η διαφορα ειναι μονο οτι φορας ηλεκτρονικη σε σχεση με τα bullet που φορανε πλατινες.Κατι το οποιο φαινεται στο αμπερομετρο..ομως στην φωρτιση,στα φωτα κι οτιδηποτε παραγει ή καταναλωνει ρευμα πρεπει να φαινεται στο αμπερομετρο.Κι εγω ή ο Νοε που φοραμε ηλεκτρονικη μια χαρα βλεπουμε την βελονα του αμπερομετρου να κινητε αντιστοιχα..Φανταζομαι κι εσενα ετσι θα επρεπε να κανει.Εδω το κανει στα efi,σε εσενα δεν θα το κανει??

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Εδω το κανει στα efi,σε εσενα δεν θα το κανει??

Τα efi δεν έχουν αμπερόμετρο βRE..

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

βRE @elifain για πες μας σε εσένα δουλεύει το αμπερομετρο όπως στο βίντεο ;

15 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Δες κι αυτο..για να καταλαβεις πως πρεπει να δουλευει ενα αμπερομετρο.

Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

βRE @elifain για πες μας σε εσένα δουλεύει το αμπερομετρο όπως στο βίντεο ;

Ναι Νίκο, έτσι δουλεύει. Βέβαια αυτό στο βίντεο παίζει πολύ, εμένα κάνει πιο μικρές κινήσεις. Ίσως επειδή η μπαταρία μου είναι φρέσκια.

Εσένα, πριν που δούλευε, δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά;

Δημοσιεύτηκε

Στο αμπερομετρο φαινονται ολα..

Πρωτα απ'ολα αν ειναι παλιο,το ελασμα που υπαρχει σαν ελατηριο χαλαρωνει με αποτελεσμα οι κινησεις της βελωνας να ειναι πιο εντονες.

Ολα φαινονται..καλη μπαταρια,καλο ρυθμισμενες βαλβιδες(εχει να κανει με την συμπιεση),ρευματα..ολα!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, elifain είπε:

Ναι Νίκο, έτσι δουλεύει. Βέβαια αυτό στο βίντεο παίζει πολύ, εμένα κάνει πιο μικρές κινήσεις. Ίσως επειδή η μπαταρία μου είναι φρέσκια.

Εσένα, πριν που δούλευε, δεν είχε αυτή τη συμπεριφορά;

Όχι, εκτός και εάν παίζει σημασία το πως μπαίνουν τα καλώδια, όταν τα είχα σύνδεση (τότε) , και είχε πάει η μπαταρία στο μείον το έκανε γιατί η μπαταρία ήταν έτοιμη να τα φτύσει. Ενώ  όταν άναβα τα φώτα ακόμα και χωρίς να έχω βάλει μπροστά την μηχανή ήταν στην μέση.

Σημερα με το που βάζω μπρος την μηχανή (με την καινούργια μπαταρία) πάει λιγάκι προς το + όμως η βελόνα παίζει με πολύ ταλάντωση πέρα δώθε (δεν ξέρω εάν φταίει  και το σημείο που βρίσκετε θέμα κραδασμών).

με την παλιά μπαταρία ήταν σταθερά στην μέση.

Δημοσιεύτηκε

Αν βαλεις αναποδα τα καλωδια στο αμπερομετρο,απλα τα δειχνει αναποδα.

Αν ταλαντευεται ειναι θεμα ελατηριου βελονας.

Ισως να θελει και λιγο ανεβασμα το ρελαντι σου.ΑΝ στο κανει μονο στο ρελαντι.

Δημοσιεύτηκε

Αν ειναι σωστα τα καλωδια..ανοιγεις διακοπτη και η βελονα ειναι στην μεση.

Πατα τωρα κορνα..και η βελονα θα πρεπει να παει λιγο στο μειων.Αν ειναι ετσι εισαι οκ.

Δημοσιεύτηκε
5 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

Όχι, εκτός και εάν παίζει σημασία το πως μπαίνουν τα καλώδια, όταν τα είχα σύνδεση (τότε) , και είχε πάει η μπαταρία στο μείον το έκανε γιατί η μπαταρία ήταν έτοιμη να τα φτύσει. Ενώ  όταν άναβα τα φώτα ακόμα και χωρίς να έχω βάλει μπροστά την μηχανή ήταν στην μέση.

Σημερα με το που βάζω μπρος την μηχανή (με την καινούργια μπαταρία) πάει λιγάκι προς το + όμως η βελόνα παίζει με πολύ ταλάντωση πέρα δώθε (δεν ξέρω εάν φταίει  και το σημείο που βρίσκετε θέμα κραδασμών).

με την παλιά μπαταρία ήταν σταθερά στην μέση.

δεν εχω καταλαβει ειλικρινα τι ψαχνετε να διορθωσετε!!!!!!!!!!

το αμπερομετρο ειναι ενας ενδεικτης και μονο!!!!!!!

αν εχει μπερδεματα στα ρευματα η μηχανη  το δεινει η ταλαντωση της βελονας και φυσικα ρεταρει και ο κινητηρας ,

αν ομως ο κινητηρας δουλευει μια χαρα και απλα η βελονα του αμπερομετρου δειχνει αλλα για αλλα ή κολλαει τοτε πολυ απλα εχει χαλασει το αμπερομετρο ...οχι ο κινητηρας !!!!!!!!!

μην δημιουργουμε θεματα απο το 0 :crazy:

αν δεν αναβουν τα φωτα δες πρωτα απο ολα εαν καηκαν οι λαμπες με τα παλια μπερδεματα που ειχες οπως λες στα ρευματα , τοσο απλα ,αρχιζουμε πρωτα απο τα απλα !!!!!!

αν φωτα δεν αναβουν το αμπερομετρο δουλευει τρελά, αλλα η μηχανη δουλευει κανονικα ....απλα οδηγησετην κανονικοτατα και μην σε νοιαζει !!!!!

στην τελικη αγορασε ενα φτηνιαρικο αμπερομετρο και δες την διαφορα ,και φθηνο να ειναι στην αρχη δουλευει μια χαρα ,μετα απο κανα 6μηνο τρελενεται το φθηνιαρικο :lol2:

οταν θα μπορεις να εχεις χρονο κοιταξε τι μετατροπες και ισως τι ματσολιες εχεις κανει στην καλωδιωση κατα τις μετατροπες και εκει σιγουρα θα βρεις αρκετα μαργαριταρια ,

μην αγχωνεσαι και ολα καλα!!!!!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Η ερώτηση είναι απλή.

Τα παίζει η μπαταρία (αφήστε την αιτία) το αμπερομετρο τι πρέπει να δείχνει ;

- + η στην μέση ;

Δημοσιεύτηκε

εμενα φαντασου οταν μετεφερα τον διακοπτη εκκινησης ( με το κλειδι) στην εργαλειοθηκη ,μια μερα ενω οδηγουσα ομορφα και ωραια ξαφνικα αρχιζει να ρεταρει ο κινητηρας να χανει ισχυ να κανει σκασιματα λες και βραχυκυκλωσε μπουζι ...... ωσπου εσβυσε εντελως και δεν επερνε με τιποτα .......ρε τι ειχε ? τι ειχε? κουναω την αλλη μερα λιγο την καλωδιωση απο πισω απο τον διακοπτη του κλειδιου και ολα καλα !!!!! αρα εφταιγε η πατεντα !!!!!!!

εφτιαξα πιο περιποιημενη την κλιση της καλωδιωσης που κατεληγε στον διακοπτη και ολα καλα !!!!!!αυτη η βλακεια ηταν τελικα :lol2:που ρεταριζε ο κινητηρας :lol2:

Δημοσιεύτηκε
3 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

Η ερώτηση είναι απλή.

Τα παίζει η μπαταρία (αφήστε την αιτία) το αμπερομετρο τι πρέπει να δείχνει ;

- + η στην μέση ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : βγαλε τελειως την μπαταρια και θα δεις τι θα δειχνει το αμπερομετρο !!!!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
9 λεπτά πριν, χρηστος είπε:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : βγαλε τελειως την μπαταρια και θα δεις τι θα δειχνει το αμπερομετρο !!!!!

Εγώ όταν την έβγαλα έδειχνε στην μέση 

Δημοσιεύτηκε

Χωρίς πολύμετρο δεν βγάζεις άκρη αν δεν μετρήσεις.

Τι κι αν το αμπερόμετρο σου δείχνει + όταν μαρσάρεις? Ναι φορτίζει, αλλά πόσο?

Πήγαινε αύριο σε έναν ηλεκτρολόγο να σου μετρήσει ανορθωτή και πηνία.

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

Εγώ όταν την έβγαλα έδειχνε στην μέση 

Κι οταν την εβαλες παλι στην μεση θα επρεπε να δειχνει..

Εσενα που εδειχνε??

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Κι οταν την εβαλες παλι στην μεση θα επρεπε να δειχνει..

Εσενα που εδειχνε??

Όπως τα λες.

αρα αμα μείνεις από μπαταρία το αμπερομετρο δεν στο λέει 

Δημοσιεύτηκε
9 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

αρα αμα μείνεις από μπαταρία το αμπερομετρο δεν στο λέει 

Όχι, δεν σου το λέει, όμως σου λέει όταν καταναλώνεις ρεύμα ή όταν φορτίζει.

Εσύ απλά πριν πας στον ηλεκτρολόγο κάνε ότι στο βιντεάκι.

Χωρίς να βάλεις μπρος τη μηχανή πάτα κόρνα, ο δείκτης του αμπερόμετρου πρέπει να κάνει κίνηση αριστερά στο μπιπ.

Βάλε μπρος και πρέπει ο δείκτης να κουνηθεί δεξιά έστω και λίγο (δύο τρία χιλιοστά).

Η μόνη περίπτωση που ο δείκτης είναι στη μέση όταν η μηχανή δουλεύει είναι όταν ο ανορθωτής σταματάει να φορτίζει την μπαταρία γιατί την έχει τιγκάρει.

Αυτό θα το παρατηρήσουμε σε ταξίδι, δηλαδή εκεί που φορτίζει η βελόνα κάποιες στιγμές ξεκουράζεται στη μέση.

Την πρώτη φορά που βάζουμε μπρος τη μηχανή ο δείκτης κάνει δεξιά γιατί φορτίζει πάντα.

Αυτά έχω παρατηρήσει να συμβαίνουν στην Enfield μου κι ας έχει ηλεκτρονική πάνω.

Το άσχημο με σένα είναι ότι έχεις βάλει το αμπερόμετρο σε σημείο που δεν το βλέπεις όταν οδηγάς (νομίζω).

Δημοσιεύτηκε

...να παρετε πολυμετρο...

...αν ειχες Νικο το εργαλειο με δυο τρεις μετρησεις θα ξεραμε πως να κατευθυνουμε...