Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Απώλεια ισχύος κατά την πορεία (σκασίματα και απότομη μείωση ταχύτητας)

Δημοσιεύτηκε

Και εκεί που πήγαινα 2 χιλ πρώτου φτάσω στην δουλειά μου ρίχνει όλην την ταχύτητα και έφτασα με το ζόρι και σκασίματα παρά μα παρά πολλά .

Και από έξω από την δουλειά μου σβήνει.

παω τώρα να την βάλω εμπρός και παίρνει Τσακμάκη όμως δεν μπορώ να κάνω τεστ drive για να δω πως πηγαίνει , ούτε και να ρίξω γκαζιες.

• Απαντήσεις 138
  • Εμφανίσεις 18,2k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• 11 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε: Νικο δες ολο το βιντεακι.. Ποιο βιντεάκι..? Τώρα για το αμπερόμετρο είναι φυσιολογικό να μην παίζει στο ΑΝΣ του πιστονιού, η Electra έχε

• Ξαναλέω πως παραείναι σύμπτωση μετά το άνοιγμα της μετάδοσης να μην φορτίζει η μπαταρία. Κάτι παίζει εκεί μέσα. (Πριν το ξανανοίξεις, πάρε φλάτζα.)

• 6 ώρες πριν, noe είπε: Χωρίς δυνατή μπαταρία ο πολλαπλασιαστής δεν δουλεύει σωστά και το αντιλαμβανόμαστε με τα σκασίματα και κομπιάσματα. Μπορεί να σε μπερδέψει με πρόβλημα στην τροφοδοσία

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

...χιμμμμμμμμ...

...σκασηματα...???

...τσεκαρε το συνδεσμο του καρμπ με την κεφαλη αν εχει σχησθει...

...φιλτρο αερος...

...δεν ξερω...

...χιμμμμμ???

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, bbk είπε:

...χιμμμμμμμμ...

...σκασηματα...???

Χμ, τα καλώδια των πηνιων τα έβαλες σωστά ?

Για ρεύμα μου κάνει,  διότι μέχρι να ξαναπαρεις μετά από ώρες τη μηχανή αν έχεις καλή μπαταρία προλαβαίνει να ανακτήσει το φορτίο της, έτσι σου πήρε μπρος τσακμακι,  αλλά για πόσο θα σου κάνει τη χάρη ?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 λεπτό πριν, noe είπε:

Χμ, τα καλώδια των πηνιων τα έβαλες σωστά ?

Δεν τα έβγαλα ποτέ 

Δημοσιεύτηκε

Και πως έκανες δουλειά,  ακουμπησες όλο το καπάκι ντουμπα πάνω από τον κινητήρα ?  Μήπως το ζορισες και έχει κοπεί κάποιο καλώδιο της γεννητριας ?  

Δημοσιεύτηκε

Τώρα κατάλαβα γιατί ήθελες τέσσερα χέρια να βάλεις το καπάκι με την φλατζα,  λογικό αφού δεν είχες βγάλει τα καλώδια,  αναγκαστηκες σε ταχυδακτυλουργικα. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
30 λεπτά πριν, noe είπε:

Μήπως το ζορισες και έχει κοπεί κάποιο καλώδιο της γεννητριας ?  

Όχι σε καμία περίπτωση 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
31 λεπτά πριν, noe είπε:

Τώρα κατάλαβα γιατί ήθελες τέσσερα χέρια να βάλεις το καπάκι με την φλατζα,  λογικό αφού δεν είχες βγάλει τα καλώδια,  αναγκαστηκες σε ταχυδακτυλουργικα. 

Όχι δεν είναι αυτό, χρειάζεσαι βοήθεια γιατί έχεις μικρό περιθώριο να βάλεις το καλώδιο στην θέση του (εγκοπή στο άλλο καπάκι) και ταυτόχρονα να σου κάτσει καλά η φλάντζα και να κουμπώσει 

Δημοσιεύτηκε

Για τσεκαρε το καλωδιο στον πολλαπλασιαστη..

Αν στα μπεδεματα σου βγαζει και μαυρους καπνους η εξατμιση ειναι λογικα αυτο.

Δημοσιεύτηκε

Νικο αν ειχε θεμα με πηνια δεν θα φαινοταν και στο αμπερομετρο?

Αν λοιπον το αμπερομετρο σου δουλευει σωστα ή ειναι το καλωδιου του μπουζιου που καταληγει στον πολλαπλασιαστη και απλα δεν κανει καλη εφαφη και σπινθυριζει εξ αποστασεως ή μειγματα.Το καρμπυρατερ σου μπορει να εχει καποιο σκουπιδακι και απλα να ειναι τυχαιο το γεγονος να σου εκατσε τωρα.Γνωμη μου τσεκαρε πρωτα το καλωδιο που σου λεω.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε
16 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

Και εκεί που πήγαινα 2 χιλ πρώτου φτάσω στην δουλειά

Αντώνη, αδυνάτισε η μπαταρία του, δεν μας είπε και το προσθέτω εγώ, ότι μετά από ώρες όταν προσπάθησε να την ξαναβάλει μπρος παρότι πήρε, το λαμπάκι νεκράς  δεν άναβε ενώ και η κόρνα δεν δούλευε (έκανε τακ - τακ) σημάδι ότι η μπαταρία δεν φορτίσθηκε. Δεδομένου ότι τελευταία πείραξε το σημείο της γεννήτριας είναι πολύ πιθανόν εκεί να είναι το πρόβλημα ή στον ανορθωτή.  Από την πρόσθετη πληροφορία δε νομίζω πως φταίει βενζίνα, όπως και ο πολλαπλασιαστής.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, noe είπε:

Αντώνη, αδυνάτισε η μπαταρία του, δεν μας είπε και το προσθέτω εγώ, ότι μετά από ώρες όταν προσπάθησε να την ξαναβάλει μπρος παρότι πήρε, το λαμπάκι νεκράς  δεν άναβε ενώ και η κόρνα δεν δούλευε (έκανε τακ - τακ) σημάδι ότι η μπαταρία δεν φορτίσθηκε. Δεδομένου ότι τελευταία πείραξε το σημείο της γεννήτριας είναι πολύ πιθανόν εκεί να είναι το πρόβλημα ή στον ανορθωτή.  Από την πρόσθετη πληροφορία δε νομίζω πως φταίει βενζίνα, όπως και ο πολλαπλασιαστής.

Η νεκρά δεν άναβε από δικό μου λάθος γιατί τις είχα βάλει νεκρά ανα μεταξύ 2-3.

σημερα γύρισα πίσω με τον ίδιο τρόπο δλδ η μηχανή να μην μπορεί να ανεβάσει πάνω από 1500 στροφές (περίπου) χωρίς όμως να έχω σκασίματα.

το Amal έχει μια τρομπιτσα, δοκίμασα λοιπών καθώς πήγαινα να τροπαριζα λιγάκι και η μηχανή μου έδινε και άλλο γκάζι.

θα αρχίσω από το καρμπυρατέρ το ψάξιμο και είδωμεν 

Δημοσιεύτηκε

Νικο πριν λυσεις αδικα αλλα πραγματα,τσεκαρε την μπαταρια σου.Αν δεν εχεις μετρητη,ανοιξε διακοπτη κι αναψε φωτα...πατα κορνα,φλας και κοιταζε και το αμπερομετρο χωρις να την εχεις βαλει μπροστα.Αν ολα αυτα δουλευουν σωστα χωρις να ειναι ψωφια τοτε απλα η μπαταρια σου ειναι οκ.Την βαζεις και μετα μπροστα και ανεβαζεις στροφες  κοιταζοντας το αμπερομετρο και δες αν αυξανει.Αν παει προς το + τα πηνια σου ειναι οκ..που σημαινει οτι παραγουν ρευμα.Μετα αν ολα αυτα ειναι οκ τσεκαρε τα αλλα που σου ειπα..Δεν μου ερχετε κατι αλλο...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

@Αντωνης Σταθακης μιλήσαμε και στο τηλ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μπαταρία είναι off. Δεν ξέρω όμως εάν είναι από το καιρό (2 χρόνια) η δεν την φορτίζει. Το Αμπερομετρο ποτέ δεν ανεβοκατεβάζει σε μένα  (όσο και εάν σου φαίνεται μυστήριο), μόνο εάν κάποιο καλώδιο κάνει κάπου γείωση πάει στο μείον.

Θα πάω την μπαταρία για μέτρηση και θα ενημερώσω 

Δημοσιεύτηκε

Δεν μπορει να μην ανεβαινει..Παλια ανεβαινε?Αν ανεβαινε παλια κι οχι τωρα κατι παιζει με τα πηνια σου και δεν φορτιζει ή απλα τα επαιξε η μπαταρια σου και πρεπει να βαλεις καινουρια.Αλλα γιατι παιρνει μπροστα??Μηπως ειναι και η δικια σου σαν του homoratus?Και δουλευει κι εσενα χωρις μπαταρια?Bre μπας και την εκανες μανιατο??

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν ειχες 12v μπαταρια πανω ειναι λογικο να την παιξει συντομα...και παλι καλα που δουλευε!!:idea:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
4 ώρες πριν, elifain είπε:

Νίκο οι electra φοράνε μπαταρία 12V 14AH. Τσέκαρέ τη.

Όχι ρε φουστη μου, εμένα φόραγε 12v 6 ah και πήρα την ίδια , αν θυμάμαι καλά , την έχω αφήσει για φόρτισα 

Δημοσιεύτηκε

Νικο δεν πειραζει.Αν την πηρες κι εγω τετοια εχω.Αν δουλευουν σωστα τα πηνια σου δεν θα εχεις ποτε προβλημα.Το σημαντικο ειναι να ειναι 12v κι οχι 6v.Τα αμπερ ειναι καθαρα αποθηκευτικος χορος.Τωρα δεν θα εχεις πολυ χορο αλλα η μπαταρια σου θα γεμιζει και πιο γρηγωρα.Καλο θα ηταν να εχεις την 14αρα ή εστω 10αρα λογο ηλεκτρονικης αλλα και παλι θα εισαι οκ,μονο που δεν θα αντεξει 4χρονια.Αν προλαβαινεις αλλαξε την...αλλιως σε 2 χρονια παλι!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
8 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

..αλλιως σε 2 χρονια παλι!

Μάλλον έτσι θα γίνει 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σύντροφοι τα φώτα σας (γιατί τα δικά μου δεν...:mad2:)

Μπήκε η καινούργια μπαταρία, η μηχανή ξανά πάει rocket, όμως δεν έχω φώτα, καθόλου φώτα.

Να πω ότι εχθές το πρώτο πράγμα που έχασα ήταν τα φώτα, όμως δεν τα έχασα απότομα, πρώτα τα έπαιξε η μεσαία σκάλα (μικρή δεν υπάρχει) και μετά η μεγάλη.

Σημερα δεν ανάβουν καθόλου, βέβαια δεν ξέρω εάν τα έπαιξε το κινεζοφαναρο. Δεν έχω πίσω φως (είχα θέμα από την Πρέβεζα) και δεν είχα κάτσει να την φτιάξω. 

Ξερω ότι  έχω 2 ασφάλειες η γενική (15Α) και η ...... ? 

@elifain σαν και την έχεις ακόμα μαμισια μήπως μπορείς να βοηθήσεις τη είναι η δεύτερη ασφάλεια ?

Δεν μπορώ να την δω εκεί που την έχω χωμένη εάν είναι καμένη.

Αυριο θα πάω να μετρήσω την μπαταρία εάν φορτίζει.

Δημοσιεύτηκε

Για τσεκαρε πισο απο το φαναρι την φισα που συνδεει τον διακοπτη των φωτων απο το τιμονι?

Δημοσιεύτηκε

Νικο,αν η μοναδικη λαμπα που εχει το μηχανακι σου ηταν η πορειας στο φαναρι...μπορει και απλα να καηκε.

Κορνα και φλας εχεις?Για να δουμε αν δουλευει ο διακοπτης στο τιμονι.

Τσεκαρε το και με το συνιαλο το φαναρι.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
8 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Νικο,αν η μοναδικη λαμπα που εχει το μηχανακι σου ηταν η πορειας στο φαναρι...μπορει και απλα να καηκε.

Κορνα και φλας εχεις?Για να δουμε αν δουλευει ο διακοπτης στο τιμονι.

Τσεκαρε το και με το συνιαλο το φαναρι.

Δεν υπάρχει σινιάλο, η κόρνα δουλεύει, φλας δεν έχω, φισα δεν υπάρχει, το φανάρι είναι κατευθείαν συνδεμενο με το καλώδιο, και ανακάλυψα ότι η λάμπα δεν βγαίνει (σκ@τοκινεζικο)