Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Απώλεια ισχύος κατά την πορεία (σκασίματα και απότομη μείωση ταχύτητας)

Δημοσιεύτηκε

Και εκεί που πήγαινα 2 χιλ πρώτου φτάσω στην δουλειά μου ρίχνει όλην την ταχύτητα και έφτασα με το ζόρι και σκασίματα παρά μα παρά πολλά .

Και από έξω από την δουλειά μου σβήνει.

παω τώρα να την βάλω εμπρός και παίρνει Τσακμάκη όμως δεν μπορώ να κάνω τεστ drive για να δω πως πηγαίνει , ούτε και να ρίξω γκαζιες.

• Απαντήσεις 138
  • Εμφανίσεις 18,2k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• 11 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε: Νικο δες ολο το βιντεακι.. Ποιο βιντεάκι..? Τώρα για το αμπερόμετρο είναι φυσιολογικό να μην παίζει στο ΑΝΣ του πιστονιού, η Electra έχε

• Ξαναλέω πως παραείναι σύμπτωση μετά το άνοιγμα της μετάδοσης να μην φορτίζει η μπαταρία. Κάτι παίζει εκεί μέσα. (Πριν το ξανανοίξεις, πάρε φλάτζα.)

• 6 ώρες πριν, noe είπε: Χωρίς δυνατή μπαταρία ο πολλαπλασιαστής δεν δουλεύει σωστά και το αντιλαμβανόμαστε με τα σκασίματα και κομπιάσματα. Μπορεί να σε μπερδέψει με πρόβλημα στην τροφοδοσία

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

λοιπον , αναφερω τα κατωθι ωστε και οσα παιδια δεν εχουν τις βασικες γνωσεις να παρουν μια εικονα χρησιμη για το μελλον,ετσι κι αλλιως δεν υποχρεουνται καθε αναβατης να ειναι και γνωστης μηχανολογιας ή ηλεκτρολογιας.

μια μπαταρια σε μια μοτοσυκλετα εαν δεν υπηρχε η γεννητρια θα αδειαζε οπως μια μπαταρια αδειαζει σε ενα παιχνιδι παιδικο.

η γεννητρια σε μια μοτοσυκλετα κανει την δουλεια του φορτιστη οπως στο κινητο μας αδειαζει η μπαταρια και την φορτιζουμε με τον φορτιστη.

αρα οσο δουλευει η μηχανη και κατεπεκταση και η γεννητρια φορτιζει την μπαταρια .

Eπισης αν αφηνουμε μια μπαταρια για αρκετο χρονικο διαστημα ακινησιας συνδεδεμενη τοτε ξελιγωνεται οπως και ενα φορτιστη κινητου αν τον εχουμε ξεχασμενο στην μπριζα μονο του τοτε εξακολουθουμε να  καταναλωνουμε ρευμα ( το ρολοι της ΔΕΗ γραφει).

αν το αμπερομετρο στη λειτουργια μενει στα  μειον , αυτο ειναι ενδειξη οτι η μπαταρια δινει ρευμα αλλα δεν επαναφορτιζεται σωστα και ετσι σε βαθος χρονου θα ξελιγωθει.

αν εχετε δει καποια αμπερομετρα κατω απο τα μειον αναγραφουν discharge που σημαινει αποφορτιση ,ενω κατω απο τα συν γραφουν charge που σημαινει φορτιση ,αρα αυτο τι σημαινει ? 

σημαινει πως οσο εισαι στα θετικα τοτε η φορτιση λειτουργει σωστα ,εαν εισαι στα αρνητικα τοτε αδειαζεις λιγο λιγο ρευμα απο την μπαταρια ,εκει ερχεται η γεννητρια και στην προστατευει .

αν ομως εχεις κανει καμια γεφυρα στην καλωδιωση ή δεν εχεις γειωσει σωστα κατι ή εχει γινει η οποιαδηποτε λαθος ανακαλωδιωση αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα απωλεια στα ρευματα ή δημιουργια βραχυκυκλωματος που μολις περασει τα επιτρεπτα ορια θα σου καψει απο λαμπα μεχρι οτι αλλο θες ( δεν ειναι αναγκη να συμβει αμεσως ,μπορει να γινει οποιαδηποτε στιγμη οταν θα ξεπερασει την προστασια της αντιστασης-ασφαλειας το ρευμα που θα περασει).

τα ειπα οσο πιο παιδικα γινεται ωστε να τα καταλαβουν ολοι παιδες :geia:  

Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
54 λεπτά πριν, bbk είπε:

Τελικα την εκανες καμια βολτα μεγαλη να δεις τι κανει το εργαλειο?

Ναι σήμερα έκανα 40 χιλ. και όλα είναι οκ πλην από το πίσω στοπ.

μου το έκαψε με το καλημέρα όμως από τι έψαξα φταίει η λάμπα που είχα βάλει 12v 5/8w πολύ μικρή 

Δημοσιεύτηκε

RE το κοίταξες σίγουρα ότι κόβει ο ανορθωτης στις πολλές στροφές ? Τόσο σύμπτωση να καουν μπρος πίσω λάμπες και να τεζαρει και η μπαταρία ?

Νομίζω τα βατ της πίσω είναι καλά και 1 βατ να ήταν δεν θα κσιγοταν. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
15 λεπτά πριν, noe είπε:

RE το κοίταξες σίγουρα ότι κόβει ο ανορθωτης στις πολλές στροφές ? Τόσο σύμπτωση να καουν μπρος πίσω λάμπες και να τεζαρει και η μπαταρία ?

Νομίζω τα βατ της πίσω είναι καλά και 1 βατ να ήταν δεν θα κσιγοταν. 

Την ξανά μέτρησα σήμερα την μπαταρία , με γκάζι ανεβάζει στα 14,6 η φόρτιση.

στην πίσω λάμπα το πορείας κάηκε με το που άναψα τα φώτα μετά από 5 δευτερόλεπτα , το στοπ μετά από 30 λεπτά . Τα μπροστά είναι οκ.

ελενξα πίσω την πλεξούδα και ήταν και αυτή οκ.

Δημοσιεύτηκε

Νικο η λαμπα που παιρνουν κανονικα τα δικα μας ειναι 12v 21/5watt.Το σημαντικο απο οσο γνωριζω εγω ωστε να μην καιγεται ειναι τα volt.Τα watt ειναι για την ενταση της λαμπας.Αν ειχες 12v μπορει απλα να ειναι τυχαιο το γεγονος κι απλα να καηκε.Μπορει ομως και να μην ειναιτυχαιο.Βαλε μια αλλη και δες τι παιζει..

Η μπροστα λαμπα τελικα ειχε καει και τωρα που την αλλαξες ολα οκ??

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
10 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Η μπροστα λαμπα τελικα ειχε καει και τωρα που την αλλαξες ολα οκ??

Ναι, είχε καεί και τώρα είναι οκ

Δημοσιεύτηκε

Οποτε διαλεξε...

Μια απο τις δυο θα ειναι καμμενη.:lol2:

Κι εγω την πισο θα διαλεγα να μην δουλευει.:tongue:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Αλλα 50 χιλ έκανα με τα φώτα αναμμένα για να δω το γίνεται και όλα οκ.

μένει να ψάξω τη παίζει με το πίσω στοπ.

Δημοσιεύτηκε

Τιποτα δεν παιζει..

Απλα αλλαξε λαμπα.

Ετυχε!

Τυχερουλη...:tongue:

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

RE παιδιά αν κάνω λάθος διορθώστε με, νομίζω πως είχα ακούσει αυτό:

όταν έχουμε υπερφόρτωση πρέπει να έχουμε τα φώτα αναμμένα για να μην καούν και να μη βράσει και η μπαταρία.

Σωστό ή λάθος? :think:

Δημοσιεύτηκε

...ναι ειναι σωστο...

...Νικολα ρουκετα ολες τις δοκιμες/μετρησεις τις εκανες με σβησμενα φωτα?

...καποια στιγμη οταν ειχα την Enfield για ενα διαστημα μου εκεγε την μια λαμπα μετα την αλλη...ολες τις επερνα απο το βενζιναδικο...

....οσπου ενας με λεει παρε λαμπα στεινλες...εεεεεεεε απο τοτε δεν ξανα καικε η λαμπα μεχρι και που την πουλησα την ιδια ειχε πανω...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, bbk είπε:

....οσπου ενας με λεει παρε λαμπα στεινλες...εεεεεεεε απο τοτε δεν ξανα καικε η λαμπα μεχρι και που την πουλησα την ιδια ειχε πανω...

Δώκε λεπτομέρειες παιδί 

Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, bbk είπε:

στεινλες

στεινλες = stainless = ανοξείδωτη

Μα καλά υπάρχουν και μη ανοξείδωτες λάμπες? :think:

Δημοσιεύτηκε

...αυτο 

http://directshopping4u.com/epages/eshop412004.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/eshop412004/Products/P380x10&Locale=en_GB

380_3_Cropped_m.png

Πρεπει να ειναι χαρακτηρηστικο και οχι μαρκα...

...οτνα σηκωθω, ειμαι με χτυπημενο πουδαρρρρρ, θα παω να ρωτησω απο το μαγαζι που την ειχα παρει.

...αν θες παρε τηλεφωνο και ρωτα ο Δαβανοπουλος ειναι πασηγνωστο μαγαζι με μηχανακια και ανταλλακτικα εδω θεσσαλονικη.

Δημοσιεύτηκε
15 ώρες πριν, noe είπε:

RE παιδιά αν κάνω λάθος διορθώστε με, νομίζω πως είχα ακούσει αυτό:

όταν έχουμε υπερφόρτωση πρέπει να έχουμε τα φώτα αναμμένα για να μην καούν και να μη βράσει και η μπαταρία.

Σωστό ή λάθος? :think:

οταν εχουμε υπερφορτωση πρεπει να ελεγξουμε να το διορθωσουμε και οχι να αναβουμε λαμπες :lol2:

μου θυμισες κατι αντιστροφο , σε ενα περιοδικο παλιο του ΜΟΤΟ ειχε αφιερωμα στους μοτοσυκλετιστες του 80 και ειχε μια φωτο που ηταν ο Σαββαιδης με την ducati του και εγραφε η λεζαντα ......να και ο Μιχαλης Σαββαιδης με την ducati με σβυστα φωτα μιας και οι Ιταλιδες πονανε στα ρευματα και την προσεχει :lol2:

οσον αφορα το θεμα μας εχει μαλλιασει η γλωσσα μου να λεω στον φιλο Νικο Ροκετ πως αν καιγονται λαμπες η λυση δεν ειναι να τις αλλαζουμε ....η λυση ειναι να διορθωσουμε το λαθος που καναμε στην μετατροπη των καλωδιωσεων της πλεξουδας :geia:

Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος

Δημοσιεύτηκε

Ο Χρησταρας εχει απολυτο δικιο. Ο ελεγχος πρεπει να ειναι σε βαθος...

...οι πιθανοτητες ειναι πολλες, μεχρι και να ειναι χαλαρο το ντουι της λαμπας και να την καει απο το κουνημα η απο αρκτ...

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, χρηστος είπε:

οταν εχουμε υπερφορτωση πρεπει να ελεγξουμε να το διορθωσουμε και οχι να αναβουμε λαμπες :lol2:

Εννοώ μέχρι να βρεθεί η αιτία βREεεεεε.

Ποιος Πατρινός ήταν από την πανελλήνια  στο Καρπενήσι που είχε παρόμοιο πρόβλημα στην BMW του και έκανε την επιστροφή με πατημένη κόρνα? Δεν θυμάμαι και ευτυχώς που εμείς πήγαμε από άλλο δρόμο, τι ευτυχώς ανοίξανε οι καταρράκτες του ουρανού, αααααχ αναμνήσεις.

Λοιπόν τον έχουμε ζαλίσει το Νικόλα, μπορεί να είναι όλα καλά, ο χρόνος θα δείξει.

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, noe είπε:

Δεν θυμάμαι και ευτυχώς που εμείς πήγαμε από άλλο δρόμο, τι ευτυχώς ανοίξανε οι καταρράκτες του ουρανού, αααααχ αναμνήσεις.

:ranting:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σήμερα δοκίμασα και έβαλα λάμπα 12v 21/5w , σε βόλτα που έκανα 1 χιλ  δούλεψε μια χαρά δεν κάηκε.

Αρα νομίζω από θέμα ηλεκτρικών είμαι οκ.

Το θέμα μου είναι ότι χρειάζομαι μικρή λάμπα σε αυτά τα watt, γιατί δεν κουμπώνει το καπάκι πίσω στο στοπ.

DD58DFFF-7C01-49F6-9A5C-21D58355D411.jpeg

Υπάρχει βέβαια η εκδοχή να ήταν μάπα η λάμπα.

Το κακό είναι ότι εδω δεν μπορώ να βρω καν αυτό το μέγεθος λάμπας.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
29 λεπτά πριν, bbk είπε:

Κανε ψαχτιρι στο ebay.

Θα δω και γω εδω παν αν εχει.

Στον Σκρουτζ ειδες?

Όχι, δεν έχω ξεκινήσει ιντερνετικό ψαχτήρι ακόμα 

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα! Τελικα φορτισα την μπαταρια μου και για 3 μερες ολα οκ μεχρι που την εβγαλα βραδυ. Ανοιξα το μπροστα φως και ξαναεπεσε. Λογικα δεν φορτιζει. 

Με ενα ψσχτηρι που εκανα ειδσ πως βαζουν regulator rectifier απο επομενα μοντελα. Εαν το αλλαξω θα διορθωθει η το προβλημα ειναι αλλου;

Screenshot_20170929-025040.png