Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Απώλεια ισχύος κατά την πορεία (σκασίματα και απότομη μείωση ταχύτητας)

Δημοσιεύτηκε

Και εκεί που πήγαινα 2 χιλ πρώτου φτάσω στην δουλειά μου ρίχνει όλην την ταχύτητα και έφτασα με το ζόρι και σκασίματα παρά μα παρά πολλά .

Και από έξω από την δουλειά μου σβήνει.

παω τώρα να την βάλω εμπρός και παίρνει Τσακμάκη όμως δεν μπορώ να κάνω τεστ drive για να δω πως πηγαίνει , ούτε και να ρίξω γκαζιες.

• Απαντήσεις 138
  • Εμφανίσεις 18,2k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• 11 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε: Νικο δες ολο το βιντεακι.. Ποιο βιντεάκι..? Τώρα για το αμπερόμετρο είναι φυσιολογικό να μην παίζει στο ΑΝΣ του πιστονιού, η Electra έχε

• Ξαναλέω πως παραείναι σύμπτωση μετά το άνοιγμα της μετάδοσης να μην φορτίζει η μπαταρία. Κάτι παίζει εκεί μέσα. (Πριν το ξανανοίξεις, πάρε φλάτζα.)

• 6 ώρες πριν, noe είπε: Χωρίς δυνατή μπαταρία ο πολλαπλασιαστής δεν δουλεύει σωστά και το αντιλαμβανόμαστε με τα σκασίματα και κομπιάσματα. Μπορεί να σε μπερδέψει με πρόβλημα στην τροφοδοσία

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

...και αφου τσεκαρεις ολα αυτα στεκαρε σε ηλεκτρολογο πινια και ανορθωτη σταθεροποιητη...

...κατι δεν με καθετε...

Δημοσιεύτηκε
36 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

Δεν υπάρχει σινιάλο, η κόρνα δουλεύει, φλας δεν έχω, φισα δεν υπάρχει, το φανάρι είναι κατευθείαν συνδεμενο με το καλώδιο, και ανακάλυψα ότι η λάμπα δεν βγαίνει (σκ@τοκινεζικο)

Αποκλείεται να μην βγαίνει η λάμπα. Ξανά κοίταξε..

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

@elifain σαν και την έχεις ακόμα μαμισια μήπως μπορείς να βοηθήσεις τη είναι η δεύτερη ασφάλεια ?

Δεν μπορώ να την δω εκεί που την έχω χωμένη εάν είναι καμένη.

Έχω την εντύπωση ως έχει μία ασφάλεια γυάλινη. Η δεύτερη είναι σαν ανταλλακτικό σε περίπτωση που καεί η πρώτη. Να και το διάγραμμα των ηλεκτρικών:

2017-09-13 02.53.55.png

Έχω κυκλώσει την ασφάλεια.

Πάντως μου φαίνεται ύποπτο να σου τα κάνει όλα αυτά μετά το άνοιγμα. Ίσως κάτι έκανες εκεί μέσα.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος elifain

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
7 ώρες πριν, elifain είπε:

Έχω την εντύπωση ως έχει μία ασφάλεια γυάλινη. Η δεύτερη είναι σαν ανταλλακτικό σε περίπτωση που καεί η πρώτη. Να και το διάγραμμα των ηλεκτρικών:

2017-09-13 02.53.55.png

Έχω κυκλώσει την ασφάλεια.

Πάντως μου φαίνεται ύποπτο να σου τα κάνει όλα αυτά μετά το άνοιγμα. Ίσως κάτι έκανες εκεί μέσα.

Την ανταλλακτική την ξέρω, έχει όμως και άλλη μια ασφάλεια . Την έχω δει την ρημάδα όταν άλλαξα τις ασφάλειες από γυάλινες σε κανονικές .

Δημοσιεύτηκε

Η μια ασφαλεια ειναι στην εργαλειοθηκη και φευγει απο την μπαταρια(λογικα αυτη που εχεις δει).

Η αλλη που λες,ερχετε απο την πλεξουδα κατω απο το τεποζιτο προς την μερια της σελας και βρισκετε μεσα σε ενα κουτακι.Οποτε ή ειναι κατω απο την σελα σου ή μεσα στην εργαλειοθηκη και αυτη.Εμενα ειναι ετσι,δεν ξερω αν ισχυει και σε εσενα το ιδιο μιας και ειναι electra.Ριξε ομως μια ματια...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
39 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Η μια ασφαλεια ειναι στην εργαλειοθηκη και φευγει απο την μπαταρια(λογικα αυτη που εχεις δει).

Η αλλη που λες,ερχετε απο την πλεξουδα κατω απο το τεποζιτο προς την μερια της σελας και βρισκετε μεσα σε ενα κουτακι.Οποτε ή ειναι κατω απο την σελα σου ή μεσα στην εργαλειοθηκη και αυτη.Εμενα ειναι ετσι,δεν ξερω αν ισχυει και σε εσενα το ιδιο μιας και ειναι electra.Ριξε ομως μια ματια...

Το που είναι ξέρω, (εμένα δεν είναι εκεί) το τι είναι δεν ξέρω και θέλω μάθω.

Ερωτηση.

τι δουλειά κάνει το αμπερομετρο ?

δλδ όταν η μπαταρία έπεσε το αμπερομετρο δεν έπρεπε να είναι στο μείον ?

το δικό μου μια φορά το είδα στο μείον και αυτό όταν σύνδεσα τα καλώδια ανάποδα.

Δημοσιεύτηκε

Το αμπερομετρο πρεπει να ειναι στην μεση.Οταν παει στο + ο κινητηρας δηλ.τα πηνια παραγουν ρευμα δινοντας το στην μπαταρια.Οταν κατεβαινει κατω απο την μεση καταναλωνεις παραπανω ρευμα απο οσο παραγει η μοτοσυκλετα.Γι'αυτο οταν εχεις ανοιχτα φωτα πεφτει κατω απο την μεση και συγχρονος γι'αυτο ανεβαινει οταν ανεβαζεις στροφες στον κινητηρα..(επειδη γυριζουν πιο γρηγορα τα πηνια και παραγουν περισσοτερο ρευμα.)Οταν πεφτει τελειως στο - κατι γεφυρωνει και βραχυκυκλωνει οπως τοτε που τα ειχες βαλει αναποδα.ΟΧΙ δεν επρεπε να ειναι στο μειον.Απλα συνηθος αν η μπαταρια ειναι νεκρη δεν ανεβοκατεβαινει στην συμπιεση και στο ΑΝΣ.

Θεωρητικα λοιπον το αμπερομετρο ειναι ο "ρουφιανος" της καλωδιοσης.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Το αμπερομετρο πρεπει να ειναι στην μεση.Οταν παει στο + ο κινητηρας δηλ.τα πηνια παραγουν ρευμα δινοντας το στην μπαταρια.Οταν κατεβαινει κατω απο την μεση καταναλωνεις παραπανω ρευμα απο οσο παραγει η μοτοσυκλετα.Γι'αυτο οταν εχεις ανοιχτα φωτα πεφτει κατω απο την μεση και συγχρονος γι'αυτο ανεβαινει οταν ανεβαζεις στροφες στον κινητηρα..(επειδη γυριζουν πιο γρηγορα τα πηνια και παραγουν περισσοτερο ρευμα.)Οταν πεφτει τελειως στο - κατι γεφυρωνει και βραχυκυκλωνει οπως τοτε που τα ειχες βαλει αναποδα.ΟΧΙ δεν επρεπε να ειναι στο μειον.Απλα συνηθος αν η μπαταρια ειναι νεκρη δεν ανεβοκατεβαινει στην συμπιεση και στο ΑΝΣ.

Θεωρητικα λοιπον το αμπερομετρο ειναι ο "ρουφιανος" της καλωδιοσης.

Σε μένα δεν κάνει και δεν έκανε ποτε τίποτα από αυτά 

Ειναι δε το δεύτερο αμπερομετρο που φοράει επάνω, ούτε το πρώτο έκανε κατι

Δημοσιεύτηκε

...εχει κολλησει για τα καλα...δοκημασε σπρει επαφων για να το καθαρησεις ή πετατο και ολας...

...δεν κανει και τυποτα περαν απο το να ειναι σε σειρα στο κυκλομα...

...παντο σε ενα ηλεκτρολογο να το δει...

...καποια βλακεια εχει γινει και τζαμπα ταλαιπορησε...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
11 λεπτά πριν, bbk είπε:

...εχει κολλησει για τα καλα...δοκημασε σπρει επαφων για να το καθαρησεις ή πετατο και ολας...

...δεν κανει και τυποτα περαν απο το να ειναι σε σειρα στο κυκλομα...

...παντο σε ενα ηλεκτρολογο να το δει...

...καποια βλακεια εχει γινει και τζαμπα ταλαιπορησε...

Μας και το προηγούμενο δεν έκανε τίποτα, αυτό είναι καινούργιο δεν το φοράω πάνω από 6 μήνες 

Δημοσιεύτηκε

Νικο δες ολο το βιντεακι..

Ειδικα μετα τα 5 λεπτα που αλλαζει την ασφαλεια και αναβει τα φλας..κοιτα μονο και μονο για να δεις αν το αμπερομετρο εσενα δουλευε σαν αυτο...γιατι μπορει να εχεις καταλαβει λαθος!

Μερα δες που αυτο ειχε και ασφαλεις στο φαναρι μεσα.Εσενα δεν ξερω γιατι ειναι electra και λογικα δεν θα ειναι ετσι αλλα κι αν ηταν εκει εσυ αφου εχεις αλλαξει φαναρι,που της πηγες?Δυστηχως τα εχεις αλλαξει ολα και δεν ειναι ευκολο να σε βοηθησουμε..

Ειναι και electra!!Αστα να πανε..!!

Πουλα την και παρε bullet.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
23 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Ειδικα μετα τα 5 λεπτα που αλλαζει την ασφαλεια και αναβει τα φλας..κοιτα μονο και μονο για να δεις αν το αμπερομετρο εσενα δουλευε σαν αυτο...γιατι μπορει να εχεις καταλαβει λαθος!

Μερα δες που αυτο ειχε και ασφαλεις στο φαναρι μεσα.Εσενα δεν ξερω γιατι ειναι electra και λογικα δεν θα ειναι ετσι αλλα κι αν ηταν εκει εσυ αφου εχεις αλλαξει φαναρι,που της πηγες?Δυστηχως τα εχεις αλλαξει ολα και δεν ειναι ευκολο να σε βοηθησουμε..

Ειναι και electra!!Αστα να πανε..!!

Πουλα την και παρε bullet.

Ποιο βιντεάκι παιδί ?

Δημοσιεύτηκε
11 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Ποιο βιντεάκι..?

Τώρα για το αμπερόμετρο είναι φυσιολογικό να μην παίζει στο ΑΝΣ του πιστονιού, η Electra έχει ηλεκτρονική και όχι πλατίνες.

Όμως σε λειτουργία θα έπρεπε να πηγαίνει στο + και όταν ανάβει τα φώτα να πηγαίνει μείον και να ισορροπεί όταν γκαζώνει.

Το ότι το αμπερόμετρο είναι μονίμως αναίσθητο στο μηδέν προμηνύει πρόβλημα στη φόρτιση, είτε στον ανορθωτή (πιο σύνηθες) είτα στα πηνία (σπανιότερα) .

Το αμπερόμετρο με τον κινητήρα σε λειτουργία μπορεί να είναι στο μηδέν όταν η αποθήκη της μπαταρία είναι πλήρης και ο  ανορθωτής έχει κόψει την φόρτιση.

Και για να φορτίζει σωστά πρέπει με λειτουργία τον κινητήρα να μετράμε στους πόλους της μπαταρίας 14-14.5 V στις 3500 περίπου στροφές.

Ένα εύκολο και γρήγορο τεστ ότι τα πηνία μας δεν είναι βραχυκυκλωμένα είναι να βάλουμε μπρος τη μηχανή και να αποσυνδέσουμε τα τέσσερα καλώδια της γεννήτριας, ακολούθως ένα - ένα ακουμπάμε (γειώνουμε) τους ακροδέκτες στις ψύκτρες του κινητήρα ή στο κάρτερ (σε γυμνό μέταλλο), αν κάποιο καλώδιο σπινθηρίσει σημαίνει πρόβλημα στο πηνίο. Μετά μετράμε και τα πηνία με πολύμετρο, όμως σε αυτό το μάθημα ποτέ δεν ήμουν καλός...:rtfm:

Δημοσιεύτηκε

Ξαναλέω πως παραείναι σύμπτωση μετά το άνοιγμα της μετάδοσης να μην φορτίζει η μπαταρία. Κάτι παίζει εκεί μέσα. (Πριν το ξανανοίξεις, πάρε φλάτζα.::):)

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
8 ώρες πριν, elifain είπε:

(Πριν το ξανανοίξεις, πάρε φλάτζα.::):)

Αυτό είναι το ποιο σίγουρο 

Δημοσιεύτηκε

Καλά σοβαρά τώρα, έχουν βάλει ασφάλεια και μέσα στο φανάρι?

Θα το ψάξω, εγώ νόμιζα ότι οι Bullet έχουν μόνο μία ασφάλεια μέσα στην εργαλειοθήκη.

Η 350άρα μου σίγουρα είχε έχει και θα έχει μία ασφάλεια.

Η 500άρα μου δεν ξέρω, δεν έχω πειράξει ποτέ την καλωδίωση μέσα στο φανάρι,

είναι τόσο καλά τακτοποιημένη που φοβούμαι μήπως καταστρέψω τη "νιρβάνα" του Ινδού.. :levitation:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Ασφάλεια στο φανάρι δεν είχε ποτέ η δικιά μου, όμως έχει άλλη μια ασφάλεια που δεν ξέρω τι είναι.

δεν έχω προλάβει ακόμα να την πάω σε ηλεκτρολόγο να

την μετρήσω, θα το κάνω το Σάββατο και θα ενημερώσω 

Δημοσιεύτηκε

Η αλλη ασφαλεια που εχει την εχεις βρει?Αν ναι δες αν ειναι καλη ή καμμενη και αλλαξε την.Αν ειναι καλη τσεκαρε την λαμπα στο φως μπροστα.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
4 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

Ασφάλεια στο φανάρι δεν είχε ποτέ η δικιά μου, όμως έχει άλλη μια ασφάλεια που δεν ξέρω τι είναι.

Είδα το βίντεο , λες να είναι και ηνδικια

μου ασφάλεια για τα φώτα ;

θαντο ψάξω μετά το ηλεκτρολόγο αν και εφόσον μου πει ότι ήμαστε οκ με το ρεύμα που φέρνει. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
3 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Η αλλη ασφαλεια που εχει την εχεις βρει?Αν ναι δες αν ειναι καλη ή καμμενη και αλλαξε την.Αν ειναι καλη τσεκαρε την λαμπα στο φως μπροστα.

Την είχα δει μαζί με την

ασφαλεια την γενική. Δεν θυμάμαι όμως ποσό αμπερ ήταν. Σίγουρα μικρότερη τον 15 αμπερ που είναι η γενική και σε δικιά τις θήκη μαζί με την ανταλλακτική που έχει.