Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Αλλαγή γραναζοαλυσιδας και λάδια

Δημοσιεύτηκε

Θα ξεκινήσω σε λίγες μέρες σιγά σιγά την αλλαγή γραναζοαλυσιδας και λάδια στην Electra.

Προσπάθησα να βρω κανένα βίντεο όμως το ποιο κοντινό που μπορεί ίσως να με βοηθήσει είναι το παρακάτω 

Για κάποιον που το έχει ξανά κάνει ρωτάω: ανταποκρίνεται ?

επισης λέω να του βάλω λαδακια 15ρι όμως υπάρχουν δυο ειδών το 15-40 & 16-50 ποια από τα δυο να προτιμήσω ?

βέβαια θα ανεβάσω φωτορεπορτάζ και απορίες που θα έχω .

• Απαντήσεις 130
  • Εμφανίσεις 16,4k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Καλή τύχη στο έργο σου Νίκο και μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις όλες τις τεχνικές των Ινδών στο βίντεο:   Να χτυπήσεις με μαδέρι τον κινητήρα αν κάποιο εξάρτημα δεν ξεκολλάει, να ακουμπήσεις τη

• Αντωνης Σταθακης
    Αντωνης Σταθακης

Αααα μπραβο... Τωρα εχεις κι εσυ μεγαλα καρυδια σαν κι εμας!!...

• 7η μέρα η τελευταία Ξεκίνησα με το καθάρισμα του πλαϊνού καπακιού από την φλαντζοκολλα. Και εδω βλάπτεται την φλάντζα από κάτω που προεξέχει (μετά το πατάκι δεξιά)   Ξεσφιξα κ

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Νικόλα αυτό ακριβώς είναι. 

Τα κυριότερα προβλήματα είναι ότι ίσως χρειαστείς τον εξωλκέα* για να βγάλεις τον ρότορα της γεννήτριας (14:00") και καρυδάκι μεγάλο (μάλλον 38mm) και βαθύ για να βγάλεις το γρανάζι της αλυσίδας (18:45").

Ο ρότορας στις Bullet βγαίνει εύκολα, για τις Electra δεν ξέρω.

Βλέπεις στα  λυσίματα ρότορα και γρανάζι πρωτεύουσας κοντράρει την μπιέλα, εσύ μιας και δεν θα έχεις τρόπο μή βγάλεις πρώτα τους δίσκους, βάλε ταχύτητα και πάτα πίσω φρένο.

* Έχω εξωλκέα για την Bullet μου, όχι τον ίδιο,  που ποτέ δεν μου χρειάστηκε και πιστεύω ότι θα κάνει και στην Electra και αν θυμάμαι καλά ταιριάζει και από άλλα γιαπωνέζικα μηχανάκια.

Καλή δύναμη Νικόλα θα τα καταφέρεις.

Δημοσιεύτηκε

Κι εγώ πρέπει να τα αλλάξω σύντομα. Το μόνο σπαστικό με τις enfield αυτό είναι. Πρέπει να λύσεις το μοτέρ για ένα &@₩#γράναζο..!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Το πακετάκι από την αντιπροσωπεία έχει έρθει εδώ και καιρό , αναμένω ακόμα τα πίσω φρένα και τον προφυλακτιρα αλυσίδας.  σήμερα αξιώθηκα να αγοράσω και τα λαδακια του.

AD0_DB54_A-5_EBB-451_D-_B383-3_ACE6_B0_A

Μενει να βρω και το 38ρι καριδακι και να πέσει λίγο η θερμοκρασία και να ξεκινήσω να αλλάζω το μπροστινό μέχρι να έρθουν και τα αλλά να πιάσω την πίσω 

Δημοσιεύτηκε

Καλή τύχη στο έργο σου :erga: Νίκο και μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις όλες τις τεχνικές των Ινδών στο βίντεο:

Να χτυπήσεις με μαδέρι τον κινητήρα αν κάποιο εξάρτημα δεν ξεκολλάει:sour:, να ακουμπήσεις τη μπανάνα και τις βίδες που θα βγάζεις στις λάσπες και φυσικά να μην ξεχάσεις να φοράς σαγιονάρες!!!:lol2:

Δημοσιεύτηκε

Νικόλα SOS φοβάμαι πως θα χρειαστείς και το παρακάτω εργαλείο για να λύσεις την καμπάνα.

st25099.jpg

CLUTCH CENTRE EXTRACTOR το λέει ο Χιτσκουρίδης.

δες στο παρακάτω βίντεο στο 9:59

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έναν κοινό εξωλκέα αλλά μετά θα πάει για πέταμα, οπότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε αυτόν τον ειδικό εξωλκέα. 

Πρόσεξε επίσης την βέργα με την μπίλια εσωτερικά του άξονα, αυτή που ανοίγει τους δίσκους.

Δημοσιεύτηκε

Στο eBay έχει 11€ δεν είναι ακριβός και είναι απαραίτητος σε κάθε Ενφιλντά που καταπιάνεται μόνος του.

Προτείνω να τον αγοράσεις άμεσα Νικόλα.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_udlo=&_udhi=&_ftrt=901&_ftrv=1&_sabdlo=&_sabdhi=&_samilow=&_samihi=&_sadis=15&_stpos=&_dmd=1&_ipg=200&_nkw=ROYAL+ENFIELD+CLUTCH+CENTRE+EXTRACTOR&_sop=15

s-l1600.jpg

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
14 ώρες πριν, noe είπε:

Στο eBay έχει 11€ δεν είναι ακριβός και είναι απαραίτητος σε κάθε Ενφιλντά που καταπιάνεται μόνος του.

Προτείνω να τον αγοράσεις άμεσα Νικόλα.

https://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_udlo=&_udhi=&_ftrt=901&_ftrv=1&_sabdlo=&_sabdhi=&_samilow=&_samihi=&_sadis=15&_stpos=&_dmd=1&_ipg=200&_nkw=ROYAL+ENFIELD+CLUTCH+CENTRE+EXTRACTOR&_sop=15

s-l1600.jpg

στο βίντεο στο 22:35 φαίνεται ότι το βγάζει με το χέρι, λες να είμαι τόσο καντεμης?

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

στο βίντεο στο 22:35 φαίνεται ότι το βγάζει με το χέρι, λες να είμαι τόσο καντεμης?

Ναι αλήθεια λέει στο 18:00 του πρώτου βίντεο, την τραβάει με το χέρι.

Εγώ πάντα χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω εξωλκέα, μπορεί οι Electra να είναι πιο πολιτισμένες..:tongue:

Ο Θωμάς είχε φτιάξει έναν μόνος του, χρησιμοποιώντας ένα μικρό γρανάζι αλυσίδας.

Του κόλλησε στο κέντρο ένα παξιμάδι και με μία ντίζα μακριά έκανε τον εξωλκέα του. :idea:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Ξεκινάω μέσα στο βράδυ γεμάτος χαρά για μαστορέματα, έχω και καφεδάκι δίπλα 

15_A77_DC9-8_C46-4410-_B7_B7-2339_C6_C45

Έχω βγάλει το καπάκι και με προσοχή την φλάντζα.

Ξεβιδωνω τον ροτορα (έχοντας βάλει ταχύτητα και σφίξει το φρένο σχεδόν τέζα) και τον βγάζω με τον εξωλκεα (χρειάζεται στη κυριολεξία για ένα κλικ ευχαριστώ @noe που μου τον έστειλες) φτάνω στο γρανάζι και μπαμ φόλα , δεν είναι το ρημάδι 38mm όπως υπολογίζαμε όμως 32mm από τι μπορώ να καταλάβω.

απελπισμενος συνεχίζω και λέω να αδειάσω τα λαδάκια .

ξεβιδωνω τις δυο σίτες ,  βγάζω το φίλτρο λαδιού πάω να βγάλω και την 3τη βίδα από κάτω και μπαμ 2ρη φόλα, την έχω ξελασκάρει 4-5 στροφές όμως δεν την βλέπω καθόλου να κατεβαίνει πάω να την ξανά σφίξω βλέπω σφίγγει , το ξανά δοκιμάζω δεν.... λέω άστο και το βλέπω αύριο για να μην πάθω εγκεφαλικό

.1_F4_AEB4_A-866_F-41_B8-8_E8_C-5_F711_FD

Τσαμπα την φορά που είχα πάρει :mad2:

Ερώτηση: είδα φλατζοκολλα όταν έβγαλα το καπάκι, πηγαινει εκεί φλατζοκολλα ?

Υ.Γ.: και τα λαδακια από το καπάκι, και της μηχανής ήταν κατάμαυρα , άργησα πολύ να τα αλλάξω .

Δημοσιεύτηκε

Μετα τα 1500χλμ τα λαδια ειναι καταμαυρα..μην σε ανησυχει αυτο!Καλο ομως ειναι να τα αλλαζεις καθε τοσο.

Στο καπακι της πρωτευουσας ναι μπορει να ειχε φλατζοκολλα,γιατι οχι??

Οσο για την τριτη βιδα..ΑΝ φοβασαι απλα βιδωσε την κι ασε την ετσι...μα τα λαδια αδειασαν απο την δευτερη με την σιτα ομως καλο ειναι να ξανα προσπαθησεις.Εγω θα την εβγαζα να δω τι παιζει.

Τωρα για το γραναζι..τι να σου πω?Σε ειχα ρωτησει αν ειχες σιγουρα αυτο(αν διαβασεις λιγο πισο θα το δεις)και δεν πηρα ποτε απαντηση..

Ποσα λοιπον δοντια εχει το καινουριο και ποσα το παλιο?

Δημοσιεύτηκε

Να ξερεις παντως πως κι εγω αν ξεκινησω με ορεξη και τελικα κατι ΔΕΝ μου παει καλα την αφηνω μια-δυο μερες ωστε να γινουν ολα σωστα.Οποτε μαζι σου...προχωρα οταν το'χεις!

Την ταπα λαδιου γνωμη μου βγαλε την γιατι εκει μαζευετε ολη η λασπουρια του λαδιου.

Δημοσιεύτηκε

Να σε ρωτησω κατι.?

Ειπες πως την ξεσφιξες 4-5στροφες και φαινοταν να ειναι στο ιδιο σημειο.

Οταν λοιπον πηγες να την σφιξεις ηθελε παλι 4-5στροφες???

Ήήή με μια εσφιξε?

Εχει σημασια αυτο που σε ρωταω...

Δημοσιεύτηκε

Νίκο έβγαλες και το εσωτερικό καπάκι της πρωτεύουσας ? Το 38αρι καρύδι είναι για πιο μέσα όταν θες να ελευθερωσεις το γρανάζι της αλυσίδας.  Έτσι όπως το περιγράφεις μάλλον το 32 παξιμαδι είναι της καμπάνας.  

Τα λάδια της πρωτεύουσας βγαίνουν μαύρα πάντα γιατί παίρνουν όλη τη βρώμα των δίσκων. 

Την τάπα αν σφιξει την ξεχνάς ότι υπάρχει,  αλλιώς αν έχει κλωτσισει θα χρειαστείς χελικοιλ.  Αυτή η πίσω κλωτσαει εύκολα μιας έχει λίγο ψωμί για σπειρωμα. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
50 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Τωρα για το γραναζι..τι να σου πω?Σε ειχα ρωτησει αν ειχες σιγουρα αυτο(αν διαβασεις λιγο πισο θα το δεις)και δεν πηρα ποτε απαντηση..

Ποσα λοιπον δοντια εχει το καινουριο και ποσα το παλιο?

Εσυ έφτασες πολύ μπροστά, δεν έφτασα ποτέ εκεί.

31 λεπτά πριν, noe είπε:

Νίκο έβγαλες και το εσωτερικό καπάκι της πρωτεύουσας ? Το 38αρι καρύδι είναι για πιο μέσα όταν θες να ελευθερωσεις το γρανάζι της αλυσίδας. 

Ουπςςςς, νόμιζα ότι ήταν για το γρανάζι με την καδένα.

εχω βγάλει το ροτορα και έμεινα εκεί γιατί δεν είχα 32ρι κλειδί, θα πάω αύριο να αγοράσω και θα συνεχίσω.

43 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Να σε ρωτησω κατι.?

Ειπες πως την ξεσφιξες 4-5στροφες και φαινοταν να ειναι στο ιδιο σημειο.

Οταν λοιπον πηγες να την σφιξεις ηθελε παλι 4-5στροφες???

Ήήή με μια εσφιξε?

Εχει σημασια αυτο που σε ρωταω...

Ναι , τις ίδιες στροφές έδωσα και είδα ότι σφίγγει.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Αυτό που πρόσεξα με σύγκριση το βίντεο είναι ότι πίσω από τα γρανάζια τις καδενας εμένα έχει ένα ακόμα  μεγάλο γρανάζι και επάνω δεν πιάνει τίποτα. 

Δημοσιεύτηκε

Χα χα,  είναι το γρανάζι που κόμπλαρε η μίζα βRE,  την έχουμε αφαιρέσει πια.

Μα καλά γιατί δε μου έλεγες πως δεν έχεις τίποτα να σου στείλω όλη τη συλλογή με τα καρύδια ? 

Και πως είναι δυνατόν να τα έχεις καταφέρει να αλλάξεις όψη όλη τη μηχανή χωρίς τα βασικά εργαλεία ? :blink:

Σαν τον κρητικό κι εσύ παλεύεις με μαχαιροπίρουνα :food:

Δημοσιεύτηκε

Νικο αφου πηρε τις ιδιες στροφες για να σφιξει ΔΕΝ εχει κλοτσησει.Σιγα σιγα συνεχισε να το ξεβιδωνεις και θα δεις οτι εισαι οκ.ΑΝ ειχε κλοτσησει θα εσφιγγε με μιση στροφη ισα δηλαδη που θα επιανε λιγο καποιο ισως καλο σπειρωμα ή φυσικα καθολου.Προσεκτηκα λοιπον βγαλε το και μην φοβασαι...

Αααα και που'σαι..!

Αν χρειαστεις τιποτα κουζινικα,πες μου να στειλω..:tongue:

Δημοσιεύτηκε

...ρε πατε στου libl να παρετε κανα εργαλειο...!!!

...πλακα πλακα με μια κασετινα καριδακια και δυο καστανιες απο το εν λογο καταστιμα ελυνα και εδενα Enfield και "Μενιο"...

...με αυτα τα μηχανακια πρεπει να επενδυσεις ενα μικρο ποσο σε εργαλεια αλλιως θα προικισης την κορη του μηχανηκου...!!!

...καλη συνεχεια Ρουκετα...

...φιλουρες παιδες...!!!

Δημοσιεύτηκε

Νιιιιιικοοοοοοο...

Βγαλε απο το αμαξι σου το μπουλωνοκλειδο και βγαλε το παξιμαδι που θες.Λογικα θα κανει ωστε να μην τρεχεις να αγοραζεις καρυδακια.Οχι πως θα πανε χαμενα αλλα να κανεις τωρα την δουλεια σου...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
2 ώρες πριν, noe είπε:

Μα καλά γιατί δε μου έλεγες πως δεν έχεις τίποτα να σου στείλω όλη τη συλλογή με τα καρύδια ? 

Και πως είναι δυνατόν να τα έχεις καταφέρει να αλλάξεις όψη όλη τη μηχανή χωρίς τα βασικά εργαλεία ? :blink:

Σαν τον κρητικό κι εσύ παλεύεις με μαχαιροπίρουνα :food:

Δεν ήξερα βRE γαμωτη ότι θα χρειαζόμουν τόσο μεγάλα κλειδιά, είχα μέχρι 28.

Πηγα σήμερα και αγόρασα και ένα 30-32 πολυγωνο και το βραδάκι θα συνεχίσω και βλέπουμε μέχρι που θα φτάσω 

Δημοσιεύτηκε

Βre τωρα το ειδα!!

Πολυγωνο πηρες..??:mad2:

Καρυδακια χρειαζεσαι για την καστανια ή σταυρο σωληνωτο.

Μπορει να μην μπαινει στην καμπανα..

Σου ξανα λεω λοιπον ΑΝ δεν μπαινει,βγαλε το μπουλωνοκλειδο απο το αμαξι και θα κανεις σιγουρα δουλεια.

Δημοσιεύτηκε

Σε μεγάλα νούμερα είναι βολικά και οικονομικά τα σωληνωτά εξαγωνα. Αν το μπουλωνοκλειδο δεν είναι σταυρός αλλά γαμα,  τότε γαματα ίσως δε φτανει στο εσωτερικό της καμπάνας.  

Αν όντως ταιριάζει του αυτοκινήτου τότε είναι μια σημαντική πληροφορία, όχι πως τα τουτου έχουν όλα ίδια νούμερα μπουλωνια. 

Δημοσιεύτηκε

Αν το θελει για την καμπανα δεν κανει σιγουρα το πολυγωνο που πηρε..αν το χρειαζεται ομως για το γραναζι πισο απο τον ροτορα τοτε οκ του κανει.Αν δεν εχει σταυρο μπουλωνοκλειδο να παει να παρει...αλλιως να πουλησει το αμαξι και να παρει αλλο που να εχει σταυρο.Οφουου!Ολα εγω θα σας τα λεω..:lol2:

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης