Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Αλλαγή γραναζοαλυσιδας και λάδια

Δημοσιεύτηκε

Θα ξεκινήσω σε λίγες μέρες σιγά σιγά την αλλαγή γραναζοαλυσιδας και λάδια στην Electra.

Προσπάθησα να βρω κανένα βίντεο όμως το ποιο κοντινό που μπορεί ίσως να με βοηθήσει είναι το παρακάτω 

Για κάποιον που το έχει ξανά κάνει ρωτάω: ανταποκρίνεται ?

επισης λέω να του βάλω λαδακια 15ρι όμως υπάρχουν δυο ειδών το 15-40 & 16-50 ποια από τα δυο να προτιμήσω ?

βέβαια θα ανεβάσω φωτορεπορτάζ και απορίες που θα έχω .

• Απαντήσεις 130
  • Εμφανίσεις 17,2k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Καλή τύχη στο έργο σου Νίκο και μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις όλες τις τεχνικές των Ινδών στο βίντεο:   Να χτυπήσεις με μαδέρι τον κινητήρα αν κάποιο εξάρτημα δεν ξεκολλάει, να ακουμπήσεις τη

• Αντωνης Σταθακης
    Αντωνης Σταθακης

Αααα μπραβο... Τωρα εχεις κι εσυ μεγαλα καρυδια σαν κι εμας!!...

• 7η μέρα η τελευταία Ξεκίνησα με το καθάρισμα του πλαϊνού καπακιού από την φλαντζοκολλα. Και εδω βλάπτεται την φλάντζα από κάτω που προεξέχει (μετά το πατάκι δεξιά)   Ξεσφιξα κ

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Το γρανάζι είναι μεγαλύτερο , το σύγκρινα πριν το βάλω από περιέργεια.

Και η αλυσίδα είναι οκ και με το μεγάλο λάστιχο μια χαρά κάθεται και ας έχει πάει πολύ μπροστά η ρόδα.

απλος το φαρδι λάστιχο δημιουργεί πρόβλημα στο τι βρίσκει επάνω στην βίδα του προφυλακτήρα , όπου και αυτός είναι κάπως ζαβος.

χωρις τον προφυλακτήρα η αν φόραγε τα μαμά λάστιχα δεν θα υπήρχε πρόβλημα 

Δημοσιεύτηκε

Φαντάζομαι βρίσκει η μπροστινή βίδα εσωτερικά του ψαλιδιου.  Μου ήρθε ιδέα,  θα πάρεις όμοια βίδα με κεφάλι αλεν και θα το κόψεις τόσο όσο να έχει ψωμί.  Θα σου έλεγα για φρεζατη σταυροβιδα που θα βιδωσεις με νανο κατσαβίδι.  

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Προς το παρών το αφήνω ως έχει, μου ήρθε και επιβεβαιώσει από τον χιτσκουδη για την παραγγελία μου 118£ με τα μεταφορικά σύνολο και αποστολή σήμερα.

εχω απορία τη τιμή τις έχει η αντιπροσωπεία , ίσως ποιο φτηνά.

Δημοσιεύτηκε

...Αντωνη...το τσακιρικο ματι μου το αντιλαμβανετε ως μεγαλυτερο...!!!...το γραναζι...ετσι...!!!

Δημοσιεύτηκε

Με 90€ είχα πάρει κομπλέ καμπάνα με πέντε δίσκους από Ινδία για το 350αρακι μου.  118 λίρες μόνο για δίσκους από Αγγλία είναι πανάκριβα. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
5 ώρες πριν, noe είπε:

Με 90€ είχα πάρει κομπλέ καμπάνα με πέντε δίσκους από Ινδία για το 350αρακι μου.  118 λίρες μόνο για δίσκους από Αγγλία είναι πανάκριβα. 

βRE Νικόλα να σου πω την αλήθεια καθώς έψαχνα προχθές από Ebay για δίσκους  βρήκα αυτό όμως δεν ήξερα άμα έκανε για το δικό μου.

Πιστευω τουλάχιστον να είναι καλής ποιότητας .

Δημοσιεύτηκε

Στείλε μήνυμα να μάθεις αν ταιριάζει και στην Electra,  νομίζω είναι ίδια.  Όμως λόγω βάρους και τιμής υπάρχει φόβος τελωνείου. 

Την Δευτέρα θα ανοίξει και η αντιπροσωπεία να ρωτήσεις. 

Το να αλλάξεις δίσκους είναι πλέον πανεύκολο για σένα εδώ που εφτασες.  Αν δεν είχες πρόβλημα και η καμπάνα σου είναι καλή ξαναφορεσε τα παλιά και αποφασίζεις μετά 6000 χλμ. όταν αλλάξεις atf λαδακια.  

Όταν επιστρέψω από διακοπές θα βγάλω φωτό την παλιά μου καμπάνα για να καταλαβετε την φθορά από την πίεση του άξονα. 

Δημοσιεύτηκε

Νικο πριν βαλεις πισο ροδα..τραβα για να το δοκιμασεις αισθητικα πιο μπροστα το φτερο.Θα ειναι πιο ωραιο τωρα που δεν φορας το μπροστα φτερο κι επιτελους θα φανει πιο κοντο ωστε να εχεις κουκλα το bobberακι σου..

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
42 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Νικο πριν βαλεις πισο ροδα..τραβα για να το δοκιμασεις αισθητικα πιο μπροστα το φτερο.Θα ειναι πιο ωραιο τωρα που δεν φορας το μπροστα φτερο κι επιτελους θα φανει πιο κοντο ωστε να εχεις κουκλα το bobberακι σου..

Η ρόδα έχει ήδη μπει, το φτερό πήγε λίγο πίσω , θέλει κόψιμο θα το κάνω κάποια στιγμή 

Δημοσιεύτηκε

Βre οταν λεω μπροστα εννοω να κατεβει απο χαμηλα ωστε να φανει σαν κομμενο στον κολο της μηχανης.Δεν χρειαζεται να το κοψεις.Εκτος αν δεν περναει απο το ψαλιδι λογο φαρδους.Εκει μπορει να θελει λιγο φαγωμα στα πλαγια.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Βre οταν λεω μπροστα εννοω να κατεβει απο χαμηλα ωστε να φανει σαν κομμενο στον κολο της μηχανης.Δεν χρειαζεται να το κοψεις.Εκτος αν δεν περναει απο το ψαλιδι λογο φαρδους.Εκει μπορει να θελει λιγο φαγωμα στα πλαγια.

Το πιασα, δεν περνάει από το ψαλίδι λόγο φάρδους , δεν ξέρω πως θα το κάνω θα δείξει .

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

Το πιασα, δεν περνάει από το ψαλίδι λόγο φάρδους , δεν ξέρω πως θα το κάνω θα δείξει .

Να καπως ετσι θα πρεπει να κοψεις το φτερο σου ωστε να λεπτυνει για να περασει στο ψαλιδι.Μην νομιζεις λιγο θελει κι απο τις δυο μεριες.Μετα γυρναει και παει το μπροστα μερος προς τα κατω ωστε να προστατευεται ο κινητηρας ενω η πανω μερια του φτερου ερχετε σιγα σιγα προς το μερος της σελας και λογικα θα εχεις το τελειο αποτελεσμα.

Screenshot_20170831-001724.png

Δημοσιεύτηκε

Μετα το μονο που σου λειπει ειναι αυτο το μικρο ανταλλακτικο..

9104113905_77be669c75_o.jpg

Που κι εγω πολυ το θελω..!!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
6 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Μετα το μονο που σου λειπει ειναι αυτο το μικρο ανταλλακτικο..

9104113905_77be669c75_o.jpg

Που κι εγω πολυ το θελω..!!

Το σκεφτόμουν όμως πιστεύω ότι με τους δρόμους που έχουμε δεν πρόκειται να μείνει ζάντα για ζάντα ίσια 

Δημοσιεύτηκε

Με τους δρόμους που έχουμε για με τα κιλά που έχουμε ? :blink:

Μα πάντα να φταίει κάποιος άλλος...:think:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
7 ώρες πριν, noe είπε:

Με τους δρόμους που έχουμε για με τα κιλά που έχουμε ? :blink:

Μα πάντα να φταίει κάποιος άλλος...:think:

Δεν αντιλέγω για τα κιλά όμως και οι δρόμοι είναι ....

Δημοσιεύτηκε

...καλα βαλτε κανα τετοιο να πονα η μεση και τα οπησθια σας...!!!

...ασε που θα αρχησει να κοβει τα πλαισια σαν πρασο...!!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

σήμερα ήρθαν και οι δίσκοι, μέσα στην εβδομάδα θα τους τοποθετήσω να τελειώνω . μάλλον κακός τους αλλάζω.

Δημοσιεύτηκε

Χα χα γιατι??Ειναι το ιδιο και οι καινουριοι?

Σορυ Νικο εγω σου το ειπα να τους αλλαξεις μιας κι εχει κανει πολλα χλμ.με αυτους...εεε αφου τους πηρες βαλε τους να δεις αν φανει διαφορα μα αν αντεξαν οι πρωτοι πανω απο 60.000χλμ.φαντασου οι καινουριοι.Καλοριζικοι και καλοφορετοι!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
7 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Χα χα γιατι??Ειναι το ιδιο και οι καινουριοι?

Σορυ Νικο εγω σου το ειπα να τους αλλαξεις μιας κι εχει κανει πολλα χλμ.με αυτους..

Χαχχαχα όχι βRE σου δεν μου φταις εσυ, απλός διαπίστωσα ότι αν εξαίρεσης τα λίγο φαγωμένα αυτάκια ήταν οκ.

απλος τώρα δεν ξέρω αν χρειάζεται και «καμπάνα» καθώς και αυτή φαίνεται λόγο φαγωμένη εκεί που κάθονται τα αυτάκια από τους δίσκους 

Δημοσιεύτηκε
On 29/8/2017 at 11:26 PM, noe είπε:

Όταν επιστρέψω από διακοπές θα βγάλω φωτό την παλιά μου καμπάνα για να καταλαβετε την φθορά από την πίεση του άξονα. 

Λοιπόν ας δούμε την πλάτη μιας καινούριας καμπάνας:

s-l1600_5.jpg

s-l1600_6.jpg

και ας δούμε μια καμπάνα φορεμένη σε Bullet 350cc του 1999 μετά από 42000 χιλιόμετρα τι έπαθε:

DSC_0028.jpg

Προφανώς ο προηγούμενος ευφάνταστος κάτοχος αντιλήφθηκε το πρόβλημα αφού η καμπάνα έγδερνε πάνω στα κεφάλια των βιδών της τσιμούχας του άξονα και είπε μπας και το σώσει τροχίζοντας την καμπάνα. Πάντως το πέτυχε, δεν αντιλήφθηκα κάτι κακό πριν λύσω την καμπάνα.

Πάμε παρακάτω.... Λύνοντας όλη την καμπάνα παρατήρησα την πατούρα που δημιούργησαν οι δίσκοι στην καμπάνα.

DSC_0029.jpg

DSC_0031.jpg

Μετά από τόσα χιλιόμετρα φυσιολογικό είναι και δεν αντιλήφθηκα πάλι κάποια δυσλειτουργία, ένεκα όλων όμως τα άλλαξα καινούργια και εκεί στο ψαχτήρι διαπίστωσα πως συμφέρει να πάρω κομπλέ δίσκους και καμπάνα (περίπου 90 €) και επί της ευκαιρίας δοκίμασα με τους πέντε δίσκους (φορούσε τέσσερις το παλιό μοντέλο).

Η καμπάνα χωρίζεται σε δύο σημεία, στο κέντρο και στο γρανάζι, στο πίσω μέρος και εσωτερικά της γραναζιέρας (δεν ξέρω πως λέγετε) υπάρχουν δυο δίσκοι φιμπερένιοι οι οποίοι είναι πριτσινομένοι.

s-l1600.jpg

s-l1600_1.jpg

s-l1600_2.jpg

Με τα πολλά σπάνε τα πριτσίνια και οι δίσκοι οι καινούργιοι πρέπει να πριτσινωθούν εκ νέου, εγώ τους είχα βρει στον αέρα, αλλά και πάλι αναισθησία δεν κατάλαβα κάτι στη λειτουργία.

DSC_0032.jpg

Πιο κάτω σας δείχνω τους παλιούς δίσκους που έχω φυλάξει ενθύμιο και για να μαθαίνουμε με την συγκριτική μέθοδο, αφού είμαστε ερασιτέχνες:

DSC_0035.jpg

DSC_0033.jpg

DSC_0034.jpg

Δείτε πως οι παλιοί μεταλλικοί δίσκοι δεν είχαν βουλίτσες για την τριβή.

Παρακάτω σας δείχνω δύο καμένους και στραβούς δίσκους  με βουλίτσες από πιο καινούργια Bullet 500 (του ΑΛΠΙΚΟΥ) που φύλαξα πάλι για ενθύμιο.. :love:

DSC_0025.jpg

DSC_0026.jpg

Επίσης έλεγχος και προσοχή σε ένα ρουλεμανάτο στεφάνι που υπάρχει στο κέντρο της γραναζιέρας:

DSC_0030.jpg

Ορίστε και η καινούργια κομπλέ καμπάνα με τους δίσκους

s-l1600_4.jpg

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
10 λεπτά πριν, noe είπε:

DSC_0029.jpg

Η πλάτη είναι πεντακάθαρη, το ίδιο και το καρέ που θηκονουν οι μεταλλικοί δίσκοι.

Το θέμα μου είναι ότι έχω και εγώ μικροπατουρες όπως η καμπάνα επάνω σε λιγότερο βαθμό.

Φωτο κατά την τοποθέτηση λεπτομερές .