Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Αλλαγή γραναζοαλυσιδας και λάδια

Δημοσιεύτηκε

Θα ξεκινήσω σε λίγες μέρες σιγά σιγά την αλλαγή γραναζοαλυσιδας και λάδια στην Electra.

Προσπάθησα να βρω κανένα βίντεο όμως το ποιο κοντινό που μπορεί ίσως να με βοηθήσει είναι το παρακάτω 

Για κάποιον που το έχει ξανά κάνει ρωτάω: ανταποκρίνεται ?

επισης λέω να του βάλω λαδακια 15ρι όμως υπάρχουν δυο ειδών το 15-40 & 16-50 ποια από τα δυο να προτιμήσω ?

βέβαια θα ανεβάσω φωτορεπορτάζ και απορίες που θα έχω .

• Απαντήσεις 130
  • Εμφανίσεις 17,2k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Καλή τύχη στο έργο σου Νίκο και μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις όλες τις τεχνικές των Ινδών στο βίντεο:   Να χτυπήσεις με μαδέρι τον κινητήρα αν κάποιο εξάρτημα δεν ξεκολλάει, να ακουμπήσεις τη

• Αντωνης Σταθακης
    Αντωνης Σταθακης

Αααα μπραβο... Τωρα εχεις κι εσυ μεγαλα καρυδια σαν κι εμας!!...

• 7η μέρα η τελευταία Ξεκίνησα με το καθάρισμα του πλαϊνού καπακιού από την φλαντζοκολλα. Και εδω βλάπτεται την φλάντζα από κάτω που προεξέχει (μετά το πατάκι δεξιά)   Ξεσφιξα κ

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

...μολις ολοκληρωσεις ολη την δουλεια κανε μια σουμα χωρις τα εργαλεια που πηρες για να δουμε ποσο βγηκε η ολη δουλεια...

...λαδια και λοιπα αναλωσημα που χρησημοποιηθηκαν...

...λιστα με τα εργαλεια που χρειαζοντε...

...οποιος μπορει ας κανει και μια ερωτηση στην αντιπροσωπεια ποσο παει η ολη αυτη εργασια ετσι ωστε να εχουμε και μια σχεση τιμης συνεργειου...

...ηηηηηηηη προβατινααααααααα αχ...!!!

:food:

:wallbash:

Δημοσιεύτηκε

Εεε δεν ξερεις κι εσυ..?

Παει πανω απο την διπλη τιμη συν του οτι δεν βαζουν το λαδι που εσυ επιλεγεις.ΑΝ λοιπον του Ροκετ του στοιχησαν ολα 100ευρωπουλα η αντιπροσωπεια θα επαιρνε πανω απο 250 για τα υλικα και την εργασια.Λογικο δεν ειναι..?Εδω λαδια και φιλτρο λαδιου οταν αλλαζα στο αμαξι μου επαιρναν γυρο στα 120ευρω ενω εγω με 40ευρω κανω μονος πλεον την δουλεια μου.

Δημοσιεύτηκε
56 λεπτά πριν, bbk είπε:

...σωληνωτο 50mm στα 32,26€...!!!:lol7:

...καβουρας και πάλι κάβουρας λέμεεεεεεεεεε...!!!:xara:

7369804.jpg

Και δωρο...ο Μπομπ σφουγγαρακης.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

4η μέρα

όπως είπα ποιο πάνω μου ήρθαν κάποια πραγματάκια που περίμενα 

5673_E6_EC-_B133-4_CAF-_BA16-_C35_C46_EF

Και αρχίσαμε το μοντάρισμα 

CCD6038_E-_C066-4192-_A849-_ECB4427_CB31

3_EBC7829-_DCEB-4_FF1-9_D88-_AF04_D5_A4_

Εδω να πω ότι δεν θέλει πολύ σφίξιμο ένα κλικ αρκεί , δυο κλικ χάνεις το σημείο τις ασφαλείας, τρία κλικ δεν πέρνει (το tips No 1 το κλειδί κρατάει κόντρα)

5_B197815-_AF7_B-4_E7_B-9_C64-_E6_E5332_

κλείσαμε την ασφάλεια και πέρασα την καινούργια αλυσίδα .

εβαλα φλατζοκολλα και βίδωσα το πρώτο καπάκι (tips by @Αντωνης Σταθακης όταν βάλεις την φλατζοκολλα μην καργαρεις τέρμα , ένα κλικ πριν το καργαρισμα ανάμενε μια ώρα ώστε η φλατζοκολλα να έχει γίνει σαν λάστιχο και μετά σφίξε. Πράγμα που έκανα.)

EFB1694_B-_F0_F2-4_C47-95_C2-_B665_DCF3_

Περασα καδένα με γρανάζια (tips No2 για να μπορείς να σφίξεις το αριστερό χρειάζεσαι κόντρα πάρτε μια ιδέα πως το έκανα εγώ).

3_D69956_F-7_BB2-45_CE-_A921-62_EE84_C9_

και πέρασα την γλιστρά (tips No3 για να σφίξεις το δεξιό γρανάζι χρειάζεσαι ένα ειδικό εργαλείο που μπαίνει στους 3 άξονες που προεξέχουν , έτσι κρατάς κόντρα (το εργαλείο αυτό μου το έστειλε ο @noe και τον ευχαριστώ. Έλα μου όμως που η τρύπα στο κέντρο είναι μικρή και δεν χωράει το καρυδάκι (Νο 22) έτσι πρώτα βάζεις το καρυδάκι , μετά το ειδικό κλειδί και τέλος την καστανιά με τον αποστάτη για να σφίξεις.)

Για σήμερα έκανα αυτά, άλλωστε από εκεί δεν μπορώ να προχωρήσω άλλο γιατί χρειάζομαι δίσκους συμπλέκτη.

Απορίες.

1. Η καδένα ποσό πολύ ρεγουλαρισμα χρειάζεται ? Πρέπει να καργαρει η είναι έτσι εντάξει (βλέπε τελευταία φωτο)?

2. Η βαλβολίνες αδειάζουν από την κάτω βίδα ?

98350581-9_BF0-46_C5-_BB9_E-50_D7_C608_B

και γεμίζει από,την πάνω πάνω μέχρι να ξεχειλίσει ?

9328_AF06-85_C3-4_CC1-_BB9_F-_B035_F7081

3. Ποσό πολύ σφίγγουμε τους δίσκους συμπλέκτη? Μέχρι να καργαρουν οι βίδες ?

Δημοσιεύτηκε

1. Ρεγουλαρεις τη γλυστρα μέχρι να έχεις τζόγο στο πάνω μέρος της καδενας μισό πόντο.  Δε νομίζω να έχει διαφορά με την bullet,  οπότε ρίξε μια ματιά στο μανουαλ της ελεκτρα. 

2. Βαλβολινη αδειάσεις από κάτω και συμπληρώνεις από την εξαγωνη κάτω από το 5 speed. Βολεύει για την πλήρωση το πλάνο σταντ, βάλε 750 ml και είσαι εντάξει. 

3.  Στους δίσκους σφιξε τις τρεις βίδες όχι πολύ δυνατά,  περίπου στο κιλό γιατί είναι λεπτές,  άλλωστε από μέσα κοντραρουν τα ελατηρια.

Ταμπουρογραναζο άλλαξες ?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
2 ώρες πριν, noe είπε:

3.  Στους δίσκους σφιξε τις τρεις βίδες όχι πολύ δυνατά,  περίπου στο κιλό γιατί είναι λεπτές,  άλλωστε από μέσα κοντραρουν τα ελατηρια.

Ταμπουρογραναζο άλλαξες ?

Δεν έχω δυναμοκλειδο παιδί, να υποθέσω ελαφρά δυνατά .

οχι δεν το έβαλα ακόμα , αύριο το έχω προγραμματίσει 

Δημοσιεύτηκε

Το ενα κιλο ειναι περιπου οσο παει με το χερι και μετα μιση στροφη με το κλειδι.Ήή με το ενα δαχτυλο οσο μπορεις να σφιξεις το κλειδι.

Βαλβολινη απ'οτι μου ειχε πει ο Νοε εως το allen βιδακι κατω αριστερα που υπαρχει σαν υπερχυλιση αλλα αφου το κατω μερος της βιδας που σφραγιζει ειναι σχεδον στο ιδιο υψος δεν αξιζει οντως να το ξεβιδωνεις οποτε ναι μεν βαζει 750ml αλλα εσυ βαλε εως οτου ξεχυλισει η ταπα παξιμαδι διπλα στην μανιβελα.

Η αλυσιδα σου θελει τεντωμα ετσι οπως το βλεπω..ισα ισα ωστε να υπαρχει πεξιμο πανω κατω οπως σου ειπε ο Νοε.

Οσο για το σφιξημο στο δεξι γραναζι που λες..δεν νομιζω να χρειαζοταν ο εξωλκεας αλλα αφου εκανες δουλεια κι ετσι ολα οκ.Ο εξωλκεας ειναι μονο για να βγαινει η καμπανα.Θα μπορουσες να κοντραρεις την καμπανα χωρις αυτον κι απλα να σφιξεις το κεντρικο παξιμαδι.Ομως ολα καλος...αντε με το καλο κι αν δεν σου αρεσει το γραναζι...χα χα χα ξανα αλλαξε το!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
8 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Οσο για το σφιξημο στο δεξι γραναζι που λες..δεν νομιζω να χρειαζοταν ο εξωλκεας αλλα αφου εκανες δουλεια κι ετσι ολα οκ

Δεν είναι εξωλκεας . Χρειάζεται γιατί όταν πας να σφίξεις γυρνάει σαν τρελό και κάπου πρέπει να έχεις κόντρα 

Δημοσιεύτηκε

Ο Νίκος μιλάει για ένα εργαλείο που στο eBay το βρίσκεις ως royal Enfield clutch tool  και το έφτιαξα μόνος μου γιατί είναι απλό και είναι αυτό :

Screenshot_2017-08-28-08-14-15.png

Δημοσιεύτηκε

Αααααα..εγω νομιζα πως εβαζες τον εξωλκεα που βαζατε στην αρχη φωτογραφιες.Αυτο ναι..

Οσο για την βαλβολινη σου βρηκα αυτο που μου ειχε στειλει εμενα ο Νοε και με ειχε βοηθησει πολυ η περιγραφη.

Screenshot_20170828-115316.png

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

5η μέρα

άδειασα την παλιά βαλβολίνη

έβγαλα πίσω τροχό και φόρεσα καινούργια παπουτσάκια 

4_C68_E2_D7-9_BC3-480_C-_B62_A-579687_BC

τις έτριψα ελαφρός μαζί με το καινούργιο ταμπορογραναζο και τα φόρεσα.

εβαλα και τον προφυλακτήρα αλυσίδας και βουαλά

5_C63_FD60-_A7_B7-4_C24-_AED8-0786908_E0

κοινός να πω ότι μέχρι να μπει η μαλακια κατά κόπηκαν τα χέρια μου .

τράβηξα πίσω το φτερό καθότι έβρισκε στην ρόδα, εάν μπορείτε να διακρίνετε στην φωτο πήγε πολύ μπροστά αυτό οφείλεται και στο 19ρι γρανάζι μπροστά.

τελικο αποτελεσμα.

76_C71219-53_AD-4064-9_B6_A-_F8871_AE4_B

Οοοοοοο ναι έβγαλα τον προφυλακτήρα αλυσίδας γιατί έβρισκε η ρόδα στην μπροστινή βίδα, θα χρειαστεί ξήλωμα και ράψιμο να μπει με πατέντα.

τεντοσα και την καδένα , έβαλα λάδι στο φίλτρο και πλέον μένει να παραγγείλω δίσκους συμπλέκτη και να βάλω τα λαδακια  να τελειώνω.

120_DCB7_F-_ADAC-42_E3-_B5_AC-_BBF8_A531

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Πήρα και τηλ την αντιπροσωπεία να μάθω τιμή για δίσκους συμπλέκτη, όμως μάλλον είναι ακόμα διακοπές 

Δημοσιεύτηκε
26 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

Πήρα και τηλ την αντιπροσωπεία να μάθω τιμή για δίσκους συμπλέκτη, όμως μάλλον είναι ακόμα διακοπές 

...αυτοι παντα σε διακοπες...το καλοκαιρι ομως την κανουν...!!!:bafos:

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν εβαλες..βαλε γρασσο στα ελατηρια των σιαγωνων και στην πατουρα τους.Λιγο ωστε να μην παει στο φρενο.

Το οτι πηγε μπροστα η ροδα λογικα φταιει η καινουρια αλυσιδα κι οχι το 19αρι γραναζι.Το γραναζι εχει λογικα το ιδιο μεγεθος αλλα πιο μικρα δοντια ωστε να χωρανε τα 19 στον ιδιο κυκλο.Αν οντως ειναι ομως πιο μεγαλο...μηπως χρειαζοσουν λιγο μεγαλυτερη αλυσιδα?Για στειλε mail στον Χιτσκοκ να ξερουμε...

Δημοσιεύτηκε

Τσεκαρε ξανα και την ροδα αν ειναι σωστα ευθυγραμμισμενη...γιατι εμενα που εχει πιο χοντρο λαστιχο πισο δεν βρισκει στον λασποτηρα της αλυσιδας.Μην το κοβεις αδικα ΑΝ φταιει αυτο..!!Αν και να σου πω την αμαρτια μου,μου αρεσει καλυτερα χωρις.Για να μην σου πω πως θα το βγαλω κι εγω απο το δικο μου...

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη δεν είναι δυνατόν να μικρινουν τα δόντια στο γρανάζι, το βήμα μένει πάντα ίδιο,  αλλιώς θα άλλαζε νούμερο αλυσίδας γιατί δεν θα κουμπωνε σωστά στα δόντια.  Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μετρήσει τους κρίκους της παλιάς με της νέας.  Βέβαια η νέα είναι λογικό να είναι λίγο πιο κοντή αφού δεν είναι φθαρμενη αυτή και τα γρανάζια. 

Ο προφυλακτηρας είναι λαχείο να σου κάτσει σωστά,  εμένα έβρισκε η αλυσίδα μέσα του και έκανα πατέντα. 

Δημοσιεύτηκε

...γιαυτο να αγοραζετε αυτερ αλυσιδα 530 (διορθωστε με αν κανω λαθος στο νουμερο) και να την κοβετε οπου θετε... Ειναι πανευκολο και παρα πολυ οικονομικο...

...στου Ρουκετα για παραδειγμα αν το φανταζομασταν πως θα ειχε τοσο πολυ αισθητικη μεταβολη θα μπορουσαε να τοποθετησει τον τροχο και μετα να βαλει την αλυσιδα στον αριθμοντων κρυκων που χρειαζονταν...

...λεω τωρα εγω...!!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
10 ώρες πριν, noe είπε:

Νίκο πως αποφασισες τελικά να αλλάξεις δίσκους,  ρώτησες κάποιον?

Νικόλα δεν ρώτησα κάποιον , είδα την πατουρα που έχουν δημιουργήσει τα αυτάκια και το αποφάσισα, εδώ που έφτασα είπα ας το κάνω και αυτό.

7 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Με την ταπα λαδιου τι εκανες τελικα?

Έβαλα φλατζοκολλα από πάνω και βλέπουμε πως θα πάει.

6 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Αν δεν εβαλες..βαλε γρασσο στα ελατηρια των σιαγωνων και στην πατουρα τους.Λιγο ωστε να μην παει στο φρενο.

Έβαλα.

6 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Το οτι πηγε μπροστα η ροδα λογικα φταιει η καινουρια αλυσιδα κι οχι το 19αρι γραναζι.Το γραναζι εχει λογικα το ιδιο μεγεθος αλλα πιο μικρα δοντια ωστε να χωρανε τα 19 στον ιδιο κυκλο.Αν οντως ειναι ομως πιο μεγαλο...μηπως χρειαζοσουν λιγο μεγαλυτερη αλυσιδα?

Για το γρανάζι στα εξήγησε από πάνω ο @noe  .

να καταλάβετε ότι ο ρεγουλαρορος έχει πάει μπροστά μόνο 6 θέσεις , εάν είχα τα μαμά λάστιχα δεν θα είχε πρόβλημα.

Θα δω τι θα κάνω με τον προφυλακτήρα. Ο λόγος που τον ήθελα είναι γιατί η προηγούμενη αλυσίδα πέταγε πολύ λάδι , μου είχε μαμιση όλες τις μπλούζες :happy-smiley41:.

εχθες έγινε και η παραγγελία στον χιτσγκουδη η δίσκοι (πλήρες σετ) τιμή 92 λίρες χωρίς τα μεταφορικά. Σήμερα αναμένω email τελικής τιμής.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
2 λεπτά πριν, bbk είπε:

βRE παιδί τώρα τα γράφεις ; Τόσο καιρό σκούζουμε. Στην επόμενη αλλαγή τώρα μετά από 60.000 χιλ.

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, noe είπε:

Αντώνη δεν είναι δυνατόν να μικρινουν τα δόντια στο γρανάζι, το βήμα μένει πάντα ίδιο,  αλλιώς θα άλλαζε νούμερο αλυσίδας

Εγω παλι εχω την εντυπωση πως εξωτερικα ειναι ιδιο το γραναζι...

Για δες και τα μικροτερα δοντια!

Ετσι οπως το γνωριζω και βλεπω εγω,αν μετρησεις τα δυο γραναζια απο εσωτερικη εσωχη δοντιου εως απεναντη την αλλη στην μεση του γραναζιου θα ειναι το ιδιο.Απλα στον ιδιο κυκλο μπαινουν περισσοτερα δοντια.

1160_AFA1-6315-4779-9_F6_D-_F1_DB6_A4562

Δημοσιεύτηκε

Αλλα τωρα που το σκεφτομαι...αν ΔΕΝ μεγαλωσει το γραναζι...πως θα εχεις αλλη διαδρομη στην κινηση??

Αρα λογικα εχεις δικιο Νοε κι απλα επρεπε ο Ροκετ να βαλει μακρυτερη αλυσιδα.Εστω εναν κρικο ακομα...