Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Royal enfield trial-scrambler(Sunday)

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον εδω και περιπου 1 χρονο λειπει κατι και απο το γκαραζ μου αλλα φυσικα και στην καρδια μου...!!Ενα μεγαλο κενο...

http://postimg.org/image/jgxssrijd/

Ετσι λοιπον θα μου το καλυψει μια κουκλα με το ονομα Sunday που επελεξα μιας και ο σκοπος αγορας της ειναι να απολαμβανω με ομορφα χλμ. τις Κυριακατικες εκδρομουλες..!

Σημερα την κουκλα μου την χαιροταν ο Νοε στην Αθηνα μιας κι αυτος ετρεξε,εκανε,εδειξε,μετρησε...μεχρι και λαδια εβαλε ωστε να αγοραστει η Sunday και να μπει αποψε στο καραβι για Χανια!Νικο ευχαριστω πααααααρα πολυ για οολα και για οσα εχεις κανει για'μενα...!!

Χρωσταω...:default_cheers:  :food2:

Φωτο της μηχανης ακομα δεν εχω,ουτε την εχω δει απο κοντα,ομως ηδη ξερω πως θα την κανω...Το project που θα γινει πανω της,βημα βημα θα υπαρχουν πλεων εδω,με πολυ μπλα μπλα και φυσικα πολυ βοηθεια δικια σας!

Οποτε καλο ταξιδι Sunday για σημερα κι ελπιζω να με αγαπησεις οπως κι εγω και φυσικα να με κανεις κι εσυ επιτελους να ξανα χαμογελασω πανω στο τιμονι σου,που εχω να νιωσω ετσι ομορφα πολυ καιρο...!

Περιμενω πως και πως να σε αντικρισω το πρωι και να σε χαιδεψω οπως κανεις αλλος,πριν ακουσω το πρωτο παφ παφ που θα μου προσφερεις..!

• Απαντήσεις 1,2k
  • Εμφανίσεις 110,8k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Αντώνη βρήκα τη φωτογραφία με τα χιλιόμετρα που  είχε η Κούλα όταν την αγόρασες.

21604

P1070939_small.jpg

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Μπραβο...οποτε εχω μια πρωτη εικονα πως απο τα 21.600-22.100 δηλαδη προς το παρον καθε 500χλμ. μου καιει 100ml λαδακι.

Βεβαια ολα τα χλμ.εχουν γινει σε κοντινες αποστασεις...οποτε να υποθεσω πως σε μεγαλο ταξιδι θα καιει χοντρα χοντρα 300ml καθε 1000χλμ.(λογο συνεχεις πορειας και θερμοκρασιας να υποθεσω οτι καιει πιο πολυ.)

Ειμαι στην αρχη του κακου...

Θα την κυκλοφορισω και το καλοκαιρι και τον επομενο χειμωνα μετα φυσικα την πανελληνια,θα ανοιχτει για να αλλαχτουν μια και καλη ολα.

Ελπιζω να μην χρειαστει νωριτερα!::):

Προς το παρον την απολαμβανω...

20170117_124726.jpg

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Βεβαια οταν θα ερθει εκεινη η ωρα θα σας χρειαστω ωστε να βρουμε την καλυτερη βελτιωση,απο αντλιες,βαλβιδες μεχρι και κυλινδροπιστονα που θα μπορεσουμε να της βαλουμε!

Σκεφτομαι σιγα σιγα και ψυγειακι λαδιου.Ξερουμε ολοι οτι εχουμε μεγαλο καρτερ που λειτουργει σαν ψυγειο ΑΛΛΑ μεχρι να φτασει στην κεφαλη το λαδι τσουρουφλιζει,οποτε αν γινει μετατροπη στο Υ και με παροχες μπει ψυγειακι νομιζω μονο καλο θα της κανει...εως τοτε ομως βλεπουμε!!

Δημοσιεύτηκε
56 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Σκεφτομαι σιγα σιγα και ψυγειακι λαδιου.Ξερουμε ολοι οτι εχουμε μεγαλο καρτερ που λειτουργει σαν ψυγειο ΑΛΛΑ μεχρι να φτασει στην κεφαλη το λαδι τσουρουφλιζει,οποτε αν γινει μετατροπη στο Υ και με παροχες μπει ψυγειακι νομιζω μονο καλο θα της κανει...εως τοτε ομως βλεπουμε!!

Το σκέφτομαι και εγώ, ρωτάω όμως : έχει την δύναμη η αντλία να κάνει τέτοια βόλτα τα λάδια ?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Καταρχας εχουμε αλλη αντλια...

Η αντλια ειτε γυρισει για 10cm ειτε για 50cm η πιεση της ειναι η ιδια.Εκει παιζουν ρολο απλα οι παροχες.

Οπως και να εχει ομως εγω θα βαλω τον αξονα και αντλιες υψηλης απο Χιτσκοκ μαζι με το κοχλιωτο παξιμαδι.Θα ανοιξω και τις παροχες στα κοκορακια για μεγαλυτερη ροη λαδιου.Αυτο που σκεφτομαι ειναι αντι να κανω πατεντα στο Υ να του φτιαξω αλλα σωληνακια ή με χαλκο ή με σπιραλ ωστε να εχω μεγαλυτερη παροχη και εκει.

Αλλα και παλι αυτο που λες δεν εχει να κανει μιας και το λαδι θα αποθηκευεται μεσα στο ψυγειο οσο ειναι σβηστο οπως και στο καρτερ.

Η μονη διαφορα θα ειναι στην αλλαγη λαδιου που θα πρεπει να βαζεις περισσοτερο λαδι μεσα αναλογα με το μεγεθος σε ml του ψυγειου.

Θα ειναι σαν να εχεις αλλο ενα καρτερ απο την μπανανα εως την κεφαλη.Αρα λογικα απολαμβανεις απεριοριστα χλμ.διαδρομης χωρις υπερθερμανσεις της κεφαλης.Αρα χωρις προβλημα στις βαλβιδες μα φυσικα και χωρις προβλημα φθορας ελατηριων πιστονιου απο την υψηλη θερμοκρασια.

Μετα απο ολα αυτα σκεφτομαι μαζι με πιστονι να αλλαξω και τον κυλινδρο ωστε να μπορω να του βαζω πλεον συνθετικα λαδια κι οχι ορικτελαιο για να εχω καλυτερη ψυξη και περισσοτερη αντοχη μετα του εξαμηνου χρησης.Εεεε μετα απο ολα αυτα θα αλλαξω και βαλβιδες ωστε να μπουν του Χιτσκοκ...

Και μετα απο ολα αυτα θα εβλεπα αν ηθελε και μεγαλυτερο καρμπυρατερ!

Για πειτε κι εσεις γιατι δεν εχω κατι αλλο στο μυαλο μου.Αν χρειαζεται κατι αλλο για βελτιωση ή και ακομα αν εχω καπου λαθος σε αυτα που λεω θα ηθελα να το ακουσω.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

...σημφωνω και επ αυξανω με τον Σπυρο...

...το ψυγειο λαδιου δεν θελει πολλα για να μπει...

...δεν χρειαζετε καμια τροποποιηση, απλα το βαζεις σε σειρα μετα απο τις αντλιες και μετα βαζεις το Y...

...τις τρυπες να τις κανεις στις πιανολες...

...αντλιες να βαλεις περισσοτερης ροης...

...κυλινδροπιστονα να τα αφησεις οπως ειναι ή να βαλεις τα μαμα...

...δεν αξιζει το κοστος ουτε δυναμη/ροπη θα παρεις αλλα ουτε αξιοπιστια, κοινος τα ιδια σκ@τα ειναι...

....οτι κυλινδροπιστονα και να βαλεις ορυκτελεο και μονο ορυκτελεο παιρνει η Enfield μη το ξεχνας...

...την βελτιομενη βαλβιδα εξαγωγης να την βαλεις...

...την συμαντικοτερη κινηση αξιοπιστιας στην Enfield την εκανες με την ηλεκτρονικη αναφλεξη που εβαλες και το ιριδιου...

...κανε χιλιομετρα σεβομενος τις δυνατοτητες της και μη παιδευεσαι...

...διασκεδασε την...!!!

...καλα χιλιομετρα και παντα δυνατος να εισαι εσυ και η οικογενεια σου...!!!

Δημοσιεύτηκε
11 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Σκεφτομαι σιγα σιγα και ψυγειακι

Δεν βάζεις καλύτερα κανονικό ψυγείο side car να πουλάμε περτικαλάδες στις τουρίστριες το καλοκαίρι..? :happy1:

Κάνε λίγο υπομονή ο bbk ετοιμάζει υδρόψυξη :ntouz: κι αν πετύχει,  επόμενο σχέδιο = Enfield υδροπλάνο..!!  

9 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

δεν εχω κατι αλλο στο μυαλο μου.

Εκουζουλάθηκες..:lol6: Σου τσιμπάει λιγούλια λάδια, κάτω από το όριο είσαι, μπορείς να πας έτσι πολύ καιρό.

Τα υπόλοιπα στα είπε ο μπιμπίκης, σωστά τα λέει, εκτός από το:

3 λεπτά πριν, bbk είπε:

κοινος τα ιδια σκ@τα ειναι...

Ζηλεύει..:tongue:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Εγω γιατι νομιζω οτι μπαινει ορυκτελαιο μονο και μονο επειδη εχουμε μαντεμι κυλινδρο...

Ο Ssav νομιζω πως εχει αλλαξει τον κυλινδρο βαζοντας του Χιτσκοκ και θελω να πιστευω πως πλεον μπορει να βαζει συνθετικα λαδια.

Παιδια με συνθετικα λαδια δεν θα εχουμε τοσο σημαντικο προβλημα σε υπερθερμανσεις!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Οπως και να'χει μεχρι τοτε βλεπουμε..

Στις πιανολες να ανοιξω απο τωρα τις τρυπες ή οταν θα μπουνε οι αλλες αντλιες?

Δημοσιεύτηκε

...το συνθετικο επειδης ειναι πιο λεπτο απο το ορυκτρλεο θα το καιει σε μεγαλη ποσοτητα με οτι συνεπαγετε απο αποψη επικαθησεων στον χωρο καυσης...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Οχι...γιατι το ορυκτελαιο οταν ζεστενεται γινετε χειροτερο σε σχεση με το συνθετικο.

Δημοσιεύτηκε

ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!! 

ΑΝΤΩΝΑΡΕ  να σε χαιρομαστε εμεις και εσυ να χαιρεσε την κουκλα σου !!!!!! :xara:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Λοιπον κι οπως καταλαβαινετε...ΔΕΝ την παλευω!

Ηρθε η ωρα για ξεκαρβουνιασμα και αλλαγη ελατηριων πιστονιου(κι οτι αλλο βρουμε μεσα).

Ξεκιναμε απο τα δυσκολα.Πως θα βγαλω την κεφαλη που δεν μπορω να την βγαλω με τιποτα...

Στο αλλο ειχε βγει ευκολα.Τι ματσολιες εχω παιξει δεν λεγετε..!!:angry6:

Βεβαια δεν την εχω ζεστανει ακομα αλλα θελω να δω αν μπορω πρωτα με αλλον τροπο να την βγαλω ετσι.Ενας αλλος τροπος που μου ερχετε στο μυαλο ειναι να της βαλω στην τρυπα της εισαγωγης και εξαγωγης απο εναν σωληνα και να το ανασηκωνω αντιστοιχα μπας και ξεκολλησει αλλα φοβαμαι μηπως και ξεπατωσω την τρυπα της εξαγωγεις...για πειτε κι εσεις?Σας περιμενω...:giouxou:

Δημοσιεύτηκε

Ο μοναδικος τροπος για να μη κανεις ζημια, ξεχαρβαλομα εισαηωγης/εξαγωγης και σπασιματα σε ψηκτρες, ειναι να παρεις ενα ξυλινο τακακι και βαζοντας το κατω απο την εισαγωγη και εξαγωγη, μια στο ενα μια στο αλλο, να βαρας ματσολιες μεχρι να παρει λιγο και σιγα σιγα να βγει.

Προφανος εχουν σφηξει οι ροδελητσες της κιλυνδροκεφαλης, ειναι και η φλατζοκολα...

...υπομονη και επιμονη και θα λυθει...

...αααααααααα και μη ζεστανεις τιποτα...!!!

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, bbk είπε:

Προφανος εχουν σφηξει οι ροδελητσες της κιλυνδροκεφαλης, ειναι και η φλατζοκολα...

Αυτό που σου λέει ο Νίκος είναι για τις ροδέλες (η φλατζόκολλα 'οχι τόσο) και για αυτό να πάρεις από Χίτσκοκ τις ενισχυμένες ροδέλες που δεν ξεχειλώνουν. Θα ρίξεις στα τέσσερα μπουζόνια που είναι βαθιά αντισκουριακό θα περιμένεις να ποτίσει και θα ζεστάνεις την ένωση της κεφαλής με κίλυνδρο με  καμινέτο. Εντομεταξύ ρίξε πάλι μπόλικο αντισκουριακό.

Μη γελαστείς και βάλεις κατσαβίδι όταν δεις να ξεχωρίζει. Με υπομονή μπρος πίσω ματσολιές (πιο εύκολο με έναν τάκο και βαρύ σφυρί).

Μα καλά δεν την παλεύεις εεεε..? :lol6:

Μα για Κυριακάτικες βόλτες δεν την πήρες..? 

Καλή επιτυχία RE..!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Αντισκουριακο του εχω βαλει για να ξαναπροσπαθησω μετα την δουλεια...

Μετα τις 16:00 θα ξαναπροσπαθησω.Αν δεν βγει,εχω map gas αλλα που να ζεστανω?Τα μπουζωνια του κυλινδρου και το κατω μερος που εχει κολλες...?? (κυλινδρο-κυλινδροκεφαλη)

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 hour ago, elifain είπε:

RE αφού δούλευε ωραία, γιατί την πειράζεις!;:unhappy:

Βάλε και καμιά φωτό!:treeswing:

Σπυρε δεν ηταν μια χαρα.Εστω και στα ορια καιει λαδια κατι το οποιο δεν το θελω γιατι υπαρχει πιθανοτητα να μου κανει αργοτερα χειροτερη ζημια σε κυλινδρο και και και...Για φωτο ακομα ειναι νωρις,αλλα παρτε να εχουμε!

20170122_075308.jpg

20170122_075320.jpg

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Ναι, θα εστιασεις περισσότερο στα μπουζονια της κεφαλής. 

Αν ο προηγούμενος μάστορας είχε βάλει γομαλακα αντί κόλλα γίνεται πολύ δύσκολη η αποκόλληση. 

Δεν ξέρω πόσο ζέσταμα θέλει,  εγώ θα φοβόμουν μη μου κάνει κανένα κρακ η κεφαλή.  Μην την πειρώσεις. 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Η γομαλακα ειναι καφε χρωμα ενω εμενα ειναι μαυρη η κολλα οπως και στα ψευτοκαπακα τα οποια βγηκαν ευκολα...οποτε παω να βαρεσω αρχηκα χωρις ζεσταμα.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Σταμματησα να χαιρομαι βλεποντας απο πανω το πιστονι.Δεν ειμαι ακομα σιγουρος γιατι εχει πολυ καρβουνιλα,μολις βγαλω κυλινδρο θα σας πω.Μου φαινετε σπασμενο απο την μια μερια και φαινετε λιγο το πανω ελατηριο του...

Δεν πειραζει αρκει να μην μου εχει φαει τον κυλινδρο αλλιως ολα καινουρια!:giouxou: