Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ραγισμένο Πλαίσιο Σε Efi

Δημοσιεύτηκε

Εγω θα κανω αναφορα στο θέμα μου που προέκυψε κατα την πανελληνια: ρωγμη στη βαση του πλαισιου που συγκρατει τον κινητηρα (αξονας πανω από το σταντ και απτην πλευρα της εξατμισης σε μοντελα EFI). Σήμερα πήγα από αντιπροσωπεία (3/6/2013) και μίλησα με τον Αλεξανδρο. Ειπε χωρίς πολύ σκέψη ότι θα την ζητήσουμε από τους Ινδους. Αναφερθηκε στα πεπραγμενα του παρελθόντος και μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφια για να την προωθησει.

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/163/102qb.jpg/]102qb.jpg

Την Παρασκευή θα πάω από εκει πάλι για να κάνουμε οξυγωνοκόλληση ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για το διατημα της αναμονής νεου σκελετου (με αριθμούς κανονικα κλπ).

Δεν έγινε καμια νύξη για κοστος, αν και στο email που του εστειλα τον προιδεάζω ότι δεν σκοπευω να επιβαρινθώ με αγορα πλαισιου ή μεταφορικα και τετοια....

Θεωρώ την ανταποκριση πολυ καλή και σας κρατάω ενημερους για τις εξελιξεις...

• Απαντήσεις 107
  • Εμφανίσεις 41,6k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Από το 2011 και μετα νομιζω, δεν υπαρχει κλιση στα δεξια... Το νεο πλαισιο βελτιωνει πολυ το κεντρο βαρους. Επισης το ραγισμα στα καινουργια δεν παιζει γιατι απλα δεν εχουν κολληση στο σημειο που ενδε

• ...εγω παιδες που οδηγησα του Παναγου πηγαινε καρφι το εργαλειο παροτι ο Παναγος ελεγε πως πηγαινε δεξια... ...οτι ναναι ενα πραμμα...!!! ...κατι σαν την αριστερη της αριστερας Ω αριστερα...

• Σχεδόν όλες γέρνουν προς τα δεξιά! Είναι Royal (=Βασιλικές), γι'αυτό.   Πέρα από την πλάκα, το ράγισμα μπορεί και να μην γίνει ποτέ. Αλλά πάντα θα ζείς με το άγχος.   Επίσης, ναι, ο

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

παιδια συγνωμη...το ελληνικο σαιτ ονομαζει τη μηχανη classic 500 efi ως bullet....εχω μπερδευτει καθως στο σαιτ ινδιας ειναι αλλη μηχανη η classic 500 και αλλη η bullet 500....μηπως κανω λαθος....(νεος ειμαι στο θεμα)..το θεμα ποιες απο τις δυο αφορα?

Δημοσιεύτηκε

Κοίτα τα κλασσικά παλιά εκτός από κάτι θέματα που έχουν με την κεφαλη/οδηγούς/ξεκαρβουνιασμα/κομβίο/ρουλεμάν στροφάλου και μπλα μπλα μπλα μπλα…έχουν γραφεί πάααρααααα πολλλεςςς φορές όλα αυτά, έχουν πάρα πολύ αξιόπιστα καρμπιρατέρ… :)

Τα EFI από την άλλη φαίνονται στο μοτέρ κλάσης ανώτερα σε αξιοπιστία και λειτουργικότητα, όσο και αν ξενίζει μερικούς, από τα παλιά.

Για το πλαίσιο τώρα όσο νεότερο…μετά το 2011…τόσο καλύτερα. :thumbsup:

Αν σε αρέσει το αργά και ρομαντικά τότε EFI …και καλή σας όρεξη….!!! :2:

:geia:

Δημοσιεύτηκε

Εγω συμφωνω με τον Κιμωνα οτι τα καρμπυρατερατα (εως το 2009) ειναι πιο ρετρο και πιο γοητευτηκα (και τα γουσταρω με τα 1000)και πλησιαζουν εμφανησιακα κατα το 90% στα αυθεντικα του 1950!!!! αν ειχα 6500 ευρω για καινουργιο efi θα προτειμουσα μεταχειρισμενο triumph bonneville ( το εχω ξαναπει ) ,efi μονο μεταχειρισμενο και βαρια μεχρι 3000 θα εδινα ( ειναι πανεμορφο αλλα καινουργιο και φαινεται ...και δεν ειναι triumph πως να το κανουμε )

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω πολυ παιδια… βεβαια η bonnie που λες χρηστο ειναι σε τελειως διαφορετικη κλαση νομιζω απο αυτα που προσφερει η RE…οπως και να εχει να ανοιξη λιγο ο καιρος και κατα 80% θα τη χτυπησω τη classic…Ξεσασα να αναφερω οτι μενω Λαρισα….σερβις και τετοια θα τα κοιταξω καθως απο οτι εχω διαβασει μινο αθηνα υπαρχει

Δημοσιεύτηκε
Με την λογική που αναφέρεσαι Χρήστο δεν ειναι ούτε HD ούτε kawasaki ούτε honda.
Έχετε μπερδέψει μερικά πράγματα σε μερικές συζητήσεις.
Δεν ρωτάει κανένας τη μάρκα μηχανη να πάρω, συγκεκριμένα ο άνθρωπος παραπάνω ρωτάει διάφορα bullet με classic
Δημοσιεύτηκε

H ουσια (για μενα παντα) είναι ότι ΜΟΝΟ η ενφιλντ ηταν η εταιρια που από το 90 εως το 2009 στην Ελλαδα  εφερνε μηχανες που ηταν ΟΛΟΙΔΙΕΣ με αυτές του 1950 (με μικροδιαφορες ασήμαντες) και ΞΕΧΩΡΙΖΕ από τις άλλες εταιριες που φτιαχναν ΤΥΠΟΥ ρετρο .... με το efi και με τις τιμες που πωλειται υπαρχουν ένα καρο εταιριες που βγαζουν τυπου ρετρο μοντελα ( triumph-Kawasaki-Harley )!!! ειπα ότι τα efi ειναι πανέμορφα αλλα αμεσως καταλαβαίνεις ότι είναι καινουργιο μολις κοιτάξεις τον κινητηρα .... Η διαφορα λοιπον για μενα παντα αναμεσα σε bullet-efi classic είναι ότι η πρωτη είναι παρα πολλυ κοντα στο αυθεντικο όπως εβγαινε στην Αγγλια το 50 και με μικροεπεμβάσεις μπορεις να την κανεις και ολοιδια με το αυθεντικο , τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο ... εννοείται πως το efi εχει πολλυ πιο αξιοπιστο κινητηρα λογω καινοτομιας αλλα όπως και να το κανουμε είναι πανακριβο.

Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω πολυ παιδια… βεβαια η bonnie που λες χρηστο ειναι σε τελειως διαφορετικη κλαση νομιζω απο αυτα που προσφερει η RE…οπως και να εχει να ανοιξη λιγο ο καιρος και κατα 80% θα τη χτυπησω τη classic…Ξεσασα να αναφερω οτι μενω Λαρισα….σερβις και τετοια θα τα κοιταξω καθως απο οτι εχω διαβασει μινο αθηνα υπαρχει

Μονο τα ανταλλακτικα χρειαζεσαι στην ουσια γιατι για σερβις κτλ μπορει να τα κανει ο Γιωργος στη Νικαια . Αν θελησεις πληροφοριες πες να σου πω . Ειναι φιλος απο παλια που ηταν στους Eagle Nails.
Δημοσιεύτηκε
τι ωραια....μιλας για το georges garage . ναι τον εχω επισκεφθει απο περιεργεια.... κατσε να κανω την αγορα περι τα τελη μαρτιου και μετα αρχιζουν τα bling bliing
  • 2 years later...
Δημοσιεύτηκε

Απορια περι πλαισιου:

-Οσοι δεν ειχαν προβλημα με ραγισμα και αρα δεν προχωρησαν σε αντικατασταση πλαισιου εχουν το "μπαταρισμα" προς τα δεξια?

Δημοσιεύτηκε

το Α και το Ω κατα την αποψη μου στα EFI ειναι να μπορεις να εχεις επισημη στηριξη στα σερβις που γινονται ΜΟΝΟ με διαγνωστικο ,

ειναι πολλα τα λεφτα να δωσεις απο 3000 και πανω για μια μηχανη αν δεν εχεις πρωτα σιγουρη την καλυψη στα σερβις......

οσο για ραγισμενα πλαισια και μπαταρισματα ειναι κατι που το βλεπεις με την πρωτη βολτα θεωρω :geia:

Δημοσιεύτηκε

Σχεδόν όλες γέρνουν προς τα δεξιά! Είναι Royal (=Βασιλικές), γι'αυτό.:crazy:

Πέρα από την πλάκα, το ράγισμα μπορεί και να μην γίνει ποτέ. Αλλά πάντα θα ζείς με το άγχος.

Επίσης, ναι, οι πρώτες efi είχαν μια ελαφριά κλίση προς τα δεξιά (δεν γνωρίζω για τις πιο καινούριες) αν άφηνες το τιμόνι, αλλά δεν είναι κάτι που σε εμποδίζει να χαρείς την μηχανή. Δεν το καταλαβαίνεις καν, και στο κάτω-κάτω γιατί να αφήσεις τα χέρια;!:bash:

Δημοσιεύτηκε
2 λεπτά πριν, elifain είπε:

και στο κάτω-κάτω γιατί να αφήσεις τα χέρια;!:bash:

Καλά σοβαρά μιλάς..?

Εσύ μουτζώνεις τους γιωταχίδες με το ένα χέρι..?

:faskelo:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Από το 2011 και μετα νομιζω, δεν υπαρχει κλιση στα δεξια... Το νεο πλαισιο βελτιωνει πολυ το κεντρο βαρους. Επισης το ραγισμα στα καινουργια δεν παιζει γιατι απλα δεν εχουν κολληση στο σημειο που ενδεχετω να συμβει...

Η efi απ΄το 2014 και μετα παιζει να μην εχουν θεματα, εκτος ισως την μετρια ποιοτητα στα υλικα.. Αλλα οτι δινεις παιρνεις νομιζω.... (με κανα 1000ρικο καπελο στην ευρωπη...)

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, mikezante είπε:

Εμενα παντως που ειναι 2013,  τραβαει λιγουλακι δεξια..:espresso:

χα χα χα, RE, τι να έκανε το καημένο; Να τραβούσε Αριστερά;;; :lol::lol::lol:

Δημοσιεύτηκε

...εγω παιδες που οδηγησα του Παναγου πηγαινε καρφι το εργαλειο παροτι ο Παναγος ελεγε πως πηγαινε δεξια...

...οτι ναναι ενα πραμμα...!!!

...κατι σαν την αριστερη της αριστερας Ω αριστερα...

...απο την αλλη το πλαισιο κανει γυρο στα 250€, μαζι με τα παρελκομενα, αλλο πησω φτερο και σουρου μπουρου λογικα κανα 500αρικο, ρωτα και στην αντιπροσωπια...

...βρησκεις ενα Enfield με ραγισμενο πλαισιο...

...κανεις παζαρι την τιμη κατω...

...κανεις την αλλαγη με την αγορα στην αντιπροσωπια...

...αποτελεσμαααααα...???

...μα δευτερο πλαισιο με ιδια νουμερα που μπορεις νομιμα να το χρησημοποιησεις...

...καλα πολυ προχο μυαλο, ετσιιιι...???...!!!

• 4 years later...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Εμενα ραγισε το πλαισιο 2ή φορα! :ranting:Τωρα εγινε στο σημειο του πλαινου σταντ. Η ταση που δημιουργειται τραβαει το μεταλο. Ειχα παρατηρησει οτι γερνει λιγο παραπανω. Μετα το ταξιδι στη Ζακυνθο το καλοκαιρι εντοπισα εντονο ραγισμα.

Τωρα θα ενισχυθει και αντιδιαμετρικα και θα ενσωματωθει ενα τριτο σημειο ενωσης κινητηρα με το πλαισιο για καλυτερη στηριξη κλπ.

Δυστυχως το μαυροσυνεφο πανω απτα μεταλλα της Ινδιας υπαρχει ακομα. Θα περασει και ευθυγραμμιση κλπ. Κοστος μονο αυτης της δουλειας περιπου 350 ευρω.

Θεωρω τα 200 ευρω κανονικη τιμη. Απλα προσεξε το ισιωμα μην δημιουργει καποια πιεση καπου στο σκελετο. Κανονικα θα πρεπει να ελεγχεται κατα καιρους για κρακελαρισμα στο χρωμα (που δημιουργει το στραβωμα).

Οι κραδασμοι στις μηχανες μας ειναι εντονοι. Και συμβουλη, οταν βαζετε μπρος το μηχανακι να μην μενει στο σταντ. Το ρελαντι κανει πολυ εντονο κουνημα που μεταφερεται στη βαση οπου παταει. Οποτε καλυτερα να στηριζεται μονο στη ροδα...

Νομιζω οτι το προσθετο που μπαινει στο κινητηρα των efi πρεπει να το σκεφτω σοβαρα. Και μια μελετη απο κανενα υπερμαστορα για αντικραδασμικα στις συνδεσεις με το πλαισιο. Δε μπορει να μη βελτιωνεται η κατασταση...

Το Continental που εχω αυτες τις μερες παει τραινο!

Δημοσιεύτηκε

τι να πω ρε Βύρωνα...

απιστευτο, υποτιθετε πως καναν νεο πλαίσιο

προσωπικα πιστευω πως αν το βαλεις λογικα θα σου κόψει κραδασμους το θεμα ειναι σε ποιο ποσοστο.

μονο με δοκιμη θα το ξέρεις.

επίσης όταν μπορεις βαλε και καμια φωτο πως κοπηκε και πως το καναν

Δημοσιεύτηκε

Ναι το βελτίωσαν @bbk όμως στα καινούργια μοντέλα.

Πιστευω ότι το αντικραδασμικο που θα βάλεις @Βύρωνας θα σε βοηθήσει , εγώ που έψαξα για την δικιά μου λύση για τους κραδασμούς δεν βρήκα τπτ ούτε βρήκα να μπαίνει κάτι στον σκελετό .

Όλα τα λεφτά είναι αν υπήρχε λύση να έμπαινε ένα είδος  συνεμπλοκ ανάμεσα σε κάποιο σημείο στο κινητήρα και σκελετό , πράγμα που δεν υπάρχει για την δικιά μας