Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Τι Έκανα Στην Enfield Μου Σήμερα!

Δημοσιεύτηκε

'Αλλαξα φλασάκια! :)

Τα προηγούμενα που φόραγα ήταν καλά από άποψης φωτεινοτητας αλλά ήταν φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό και έσπαγαν σαν φρέσκα αγγουράκια :)

Δεν τολμούσες να τα κοιτάξεις, κρακ.. έσπαγαν ένα-ένα...

Ναι μεν ήταν φτηνά και εύκολο να αντικατασταθούν, αλλά είχε καταντήσει βαρετό!
Παρήγγειλα λοιπον από Κίνα μεριά άλλο σετ φλασακίων, με βασική προϋπόθεση να έχουν λαστιχένιο βραχίονα, έτσι ώστε να είναι λιγάκι πιό ανθεκτικά. 

Βρήκα λοιπόν αυτά που θα σου δείξω και μάλιστα ήταν και με led αντί για λαμπάκι πυράκτωσης. 

Αν και θα ήταν κάπως αντίθετα με την κλασσική όψη της μοτοσικλέτας, τελικά, τα παρήγγειλα. 

Εχτές τα παρέλαβα και σήμερα τα αντικατέστησα, επειδή εδώ και εβδομάδες τα δύο φλασάκια της αριστερής πλευράς είχαν σπάσει και κρεμόντουσαν σαν μαραμένια γιούλια και σαν γιασεμιά...

Ηταν επιτακτική η ανάγκη να αντικατασταθούν. 

Ξεκίνησα από πίσω μεριά, και όλα πήγαν καλά. Τα φλασάκια δούλευαν όλα μια χαρά. 

Σειρά είχαν τα μπροστινά. 

Μόλις έβγαλα το ένα φλασάκι από εμπρός, άρχισαν τα όργανα...

Το φλασέρ αντιλήφθηκε οτι έλειπαν τα φλας και δεν δούλευαν σωστά, ή μάλλον, δούλευαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Βλέπεις, τα led έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση και παρότι είναι συνδεδεμένα στο κύκλωμα, το φλασέρ δεν τα αντιλαμβάνεται και σου λέει ότι είτε τα λαμπάκια είναι καμμένα είτε ότι τα φλας είναι τελείως αποσυνδεδεμένα. 

Το είχα αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο σε άλλη μοτοσικλέτα όπου είχα αντικαταστήσει τα φλας με Leds και εκεί είχα καταφύγει στην λύση αντικατάστασης του φλασέρ με βαρέως τύπου που ασχέτως φορτίου θα δουλεύει σταθερά. 

Κυριακάτικα όμως, πού να βρεις τέτοιο φλασέρ για να το βάλεις.

Ευτυχώς, μου είχαν από τότε ξεμείνει κάτι αντιστάσεις και έψαξα και τις βρήκα. 

Οι αντιστάσεις είναι η άλλη εναλλακτική λύση, αν δεν καταφύγεις στην αλλαγή του φλασέρ. 

Τοποθετούν αντίσταση στο κύκλωμα και ξεγελούν το φλασέρ να νομίζει ότι υπάρχει λάμπα πυράκτωσης ακόμη και όταν δεν υπάρχει.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν καουν ή αφαιρεθούν τα φλας, τότε δεν θα σε ειδοποιήσει με την λανθάνουσα λειτουργία του, μια και νομίζει ότι όλα πανε καλά...

Μικρό το κακό.

Μπήκαν λοιπόν οι αντιστάσεις και η λειτουργία επανήλθε στο φυσιολογικό. 

Τις στερέωσα μέσα στο πίσω φανάρι με ζιπάκια και όλα μπήκαν στην θέση τους. 

Μάλιστα, επειδή τα φλασάκια είναι μαύρα δεν φαίνονται πολύ ότι είναι led και έτσι δεν μοιάζουν άσχημα. 

Η φωτεινότητά τους είναι ικανοποιητική και φαίνονται ακόμη και την ημέρα. 

Τέλος καλό, όλα καλά :)

• Απαντήσεις 249
  • Εμφανίσεις 56,3k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την πήγα βόλτα στη ΝΑΥΣΙ και τα είπαμε με ένιωσε καλύτερα και από φίλους..!!                     

• On 12/5/2016 at 10:30 PM, noe είπε: της άλλαξα όργανα σε λευκα και την έβγαλα βόλτα..!!   Τίποτα ιδιαίτερο, βρήκα ρολογάκι με λευκό καντράν κι έτσι το σύνολο έγινε πιο αρμονι

• ...οι Enfield εχουν κατι μαγικο...ακομα και εγω που δεν πιστευω σε τετοια για την Enfield το πιστευω... ...δεν ειναι μηχανες που τις αντιμετοπιζεις λογικα, ειτε ειναι καρμπιρατερατες ειτε ψεκαστε

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
2 λεπτά πριν, noe είπε:
On 2/3/2016 at 6:03 PM, Gigas είπε:

Με στραβο θα κοιμηθείς, το πρωί θα αλλοιθωρίσεις!!!!

Μ' αρέσεις, ωRE!!
Tου βάζεις το αμπερόμετρο στραβά, 

Δεν συγχωρείς, εεεεε;;; ::):

Νομίζω ότι δεν είναι στραβό το αζιμούθιο, το λεπόν...

Ισως η γωνία της μηχανής να είναι κάπως και ο φωτισμός ενισχύει την εντύπωση..

Ο ανωτέρω ειδικός της στραβοτοποθέτησης αμπερομέτρων θα κρίνει και θα αποφασίσει στην επόμενη συνάντησή μας !!!!! :bad_smile:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
8 ώρες πριν, noe είπε:

REεεεεεεε έχουμε θέμα για λεντ,  εγώ μετά που θα βρω τον κωδικό της ψείρας ?

Ελα ωRE παραπονιάρη... (δεν έχεις άδικο βέβαια μια και πουθενά σ' εκείνο το νήμα δεν αναφέρονται οι τύποι των λαμπιονιών)

Οπότε... ΟΚ..

Τακτοποιήθηκε και έβαλα κι εκεί τους τύπους ....

Δημοσιεύτηκε

...ευγεεεεεε και παλη...το επομενο βημα ειναι να ξεκουνηθω να παραγγειλω και εγω...βαριεμαιιιιιιι...!!!

Δημοσιεύτηκε

και εκει που ξεκιναω απο Περιστερι για Αγια Μαρινα ( περιπου 10 χλμ μετα την Νεα Μακρη ) μολις που φτανω στην γεφυρα του ροσινιολ στο ποταμι .... κρακ!!!! κοπηκε η ντιζα του μπροστινου φρενου ......

δε μαμιεται λεω , θα συνεχισω με το πισω φρενο .....

φτανω το λοιπον ...... στον γυρισμο απο Αγια Μαρινα και πλησιαζοντας στη Νεα Μακρη στο πρωτο φαναρι ακουω ενα μεταλλικο θορυβο απο τον μπροστα τροχο ο οποιος ξανακουστηκε οποτε σταματουσα σε φαναρι και η μηχανη ηταν σε ρελαντι .....

στην τριτη φορα που σταματησα λεω ας κανω στην ακρη να δω απο που ειναι αυτος ο ηχος ,και τι βλεπω !!!!!

ολο το καπακι με τα αμυγδαλα ( στασου μυγδαλαααααα ) που εδραζει στο ταμπουρο επαιζε σαν τρελο !!!!!

ειχε λασκαρει το κεντρικο παξιμαδι που το κρατα σφιχτο !!!!! 

ελα ομως που για να σφιχτει αυτο το παξιμαδι πρεπει να βγει ο τροχος !!!!!

τι να κανω το λοιπον ..... παιρνω το πακετο απο τα τσιγαρα μου το διπλωνω δυο τρεις φορες και το σφινωνω αναμεσα στο καπακι και το μπροστινο καλαμι με την ελπιδα πως δεν θα κουνιεται το καπακι μεσα εξω..... 

η πατεντα πετυχε !!!!!

εφτασα απο Νεα Μακρη στο Περιστερι χωρις μπροστινο φρενο και με ενα πακετο τσιγαρα να κρατα σφιχτο το καπακι του ταμπουρου και μαλιστα με ταχυτητες στην Αττικη οδο 95 και 100 χλμ !!!!!:lol2::bike:

σημερα ο καλος φιλος συνενφιλντας ( αν θελει μπορει να μας αποκαλυφθει ) ηρθε με ντιζα και εργαλεια και καθησαμε στην πυλωτη και τα διορθωσαμε ολα σε 20 λεπτα μεσα !!!!! :thumbsup:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
28 λεπτά πριν, χρηστος είπε:

παιρνω το πακετο απο τα τσιγαρα μου

Και μετά σου λένε ότι το κάπνισμα σκοτώνει.....

σημερα ο καλος φιλος συνενφιλντας ( αν θελει μπορει να μας αποκαλυφθει )

Ανήκει στο ελληνικό branch;;;;;:anger:

.... κρακ!!!! κοπηκε η ντιζα του μπροστινου φρενου ......

ακουω ενα μεταλλικο θορυβο απο τον μπροστα τροχο

Ετσι όπως πήγαινε η διήγηση, φαντάστηκα ότι θα γύριζες με τη μηχανή στην κούτα....

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Gigas

Δημοσιεύτηκε

Πριν περίπου ένα μήνα με παίρνει τηλέφωνο ο ΑΛΠΙΚΟΣ όλος νεύρα που του έσπασε και εξαφανίστηκε η κλειδαριά της εργαλειοθήκης, "δεν την αντέχω θα την πουλήσω" μου λέει και το έκανε. 

Χτες βράδυ πριν πάω να ακούσω τα Ευαγγέλια, ντρρρρριν το τηλέφωνο, ο Χρήστος, "φίλε άσε τι έπαθα" ωχ, ωχ, λέω μέσα μου "αυτά τα Enfield που έτσι, που αλλιώς και μπλα, μπλα" πάει, θα τον χάσουμε κι αυτόν, σκέφτομαι, αλλά ανακουφίστηκα όταν θυμήθηκα την τιμή στο car.gr 

Βρε, μη τις κακολογείτε τις Ενφιλντούλες μας, αν δεν χαλούσαν που και που τι θα είχαμε να μας δένει..?

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα ξεκίνησα να βάλω το Amal, εδω να κάνω μία παρένθεση και να πω τον πόνο μου :

Το καρμπιλατέρ το πήρα 298 € και με τα μεταφορικά μου πηγε 320 € .  Έλα όμως που με τσίμπησε το τελωνείο και μου έβαλε άλλα 115 € καπέλο .  Εδώ κλίνει η παρένθεση .

Αφού λοιπόν είπα να βάλω το καρμπιλατέρ είπα να καθαρίσω και λιγάκι μέσα το τεπόζιτο μόνος μου ( Καθότι δεν υπάρχει φράγκο για πλαστικοποίησή ) γιατι  παρατήρησα  οτι  μου έβγαζε λιγάκι βρωμιές στο φίλτρο βενζίνης .

Βενζινούλα και αλυσιδούλα και ξεκινήσαμε το κούνημα 

image.jpg

Τα αποτελέσματα στο δρόμο 

image.jpg

Μπορώ να πάω οτι έβγαλε αρκετή βρωμιά 

Στη συνέχεια ξεπλύναμε με μπόλικο νερό και σαπουναδούλα 

image.jpg

image.jpg

Ο ήλιος καί η ζέστη ήταν σύμμαχος ώστε να στεγνώσει γρήγορα το τεπόζιτο .  Ύστερα το ξεπλυνα με μπόλικη βενζίνη. ( Σίγουρα κάποια στιγμή το χειμώνα θα τα πάω για πλαστικοποίησή ).

Στην συνέχεια ασχολήθηκα και λιγάκι με τα καλώδια της μηχανής ώστε να τα μαζέψω και όσα είχαν φθάρη να τα ξανά τυλιξω με μονωτική ταινία 

image.jpg

Αφαίρεσα  το PAV τελείως 

image.jpg

image.jpg

Αν και το έχω ταπωσει εσωτερικά  με μία μπίλια μέχρι να το κολλήσω έβαλα και μία βίδα στο τελείωμα 

Και ήρθε η ώρα πλέον να βάλω και το καρμπιλατέρ .

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω την τοποθέτηση γιατί η ώρα είχε περάσει και έπρεπε να πάω να πάρω το κοριτσάκι μου από το σχολείο .

Τα προβλήματα που αντιμετώπισα: αν και οι ντίζες ήταν από το χιτσκουδη μπήκαν με πολύ δυσκολία  χρειάστηκαν  και στις δύο να λιμάρω τα "κεφάλια" τους ώστε να τοποθετηθούν.

Αύριο η συνέχεια .

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Είναι παράτερα γυαλιστερό ::):

Πάντως, να ρωτήσω κάτι;;

Γιατί προτίμησες AMAL και όχι κάτι άλλο;;;;

Κάποιος συγκεκριμένος λόγος;;;

Δημοσιεύτηκε
33 λεπτά πριν, Gigas είπε:

Πάντως, να ρωτήσω κάτι;;

Γιατί προτίμησες AMAL και όχι κάτι άλλο;;;;

Κάποιος συγκεκριμένος λόγος;;;

Το έχω δει πολύ που τα δουλεύουν σε πρότζεκτ με Royal Enfield στο επίσημο σάιτ τις Royal Enfield  μέλη το προτείνουν , αν και ο SSAV είχε κάνει παράπονα για το ρελαντί και οτι κανένας δεν μπορούσε να το κάνει καλά είπα,να το διακινδυνεύω . Τώρα θα μου πεις οτι μου πήγε όσων αγόρασα την μηχανη εκεί με πονάει δεν μπορώ να πω.

Δημοσιεύτηκε
58 λεπτά πριν, Gigas είπε:

Συμφωνώ! Πρέπει να το βρωμίσεις λίγο για να δέσει το σύνολο! :grimace:

Αυτό το βαρελάκι στην αριστερή μεριά είναι των αναθυμιάσεων; Σκέφτομαι να το βγάλω τελείως και να βάλω την έξοδο από τα σωληνάκια στην αλυσίδα...

Επεξεργάσθηκε από το μέλος elifain

Δημοσιεύτηκε
32 λεπτά πριν, elifain είπε:

Συμφωνώ! Πρέπει να το βρωμίσεις λίγο για να δέσει το σύνολο! :grimace:

Αυτό το βαρελάκι στην αριστερή μεριά είναι των αναθυμιάσεων; Σκέφτομαι να το βγάλω τελείως και να βάλω την έξοδο από τα σωληνάκια στην αλυσίδα...

Ναι τον αναθυμιάσεων ειναι.

Εγώ δεν μπορώ να το καταργήσω γιατί έχω καταργήσει το σωληνάκι της αλυσίδας και δεν υπάρχει προστατευτικό αλυσίδας 

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω την τοποθέτηση γιατί η ώρα είχε περάσει

Τελικά η λεπτή φλάτζα πάει στην κεφαλή και η χοντρή στο καρμπυρατέρ..?

Δημοσιεύτηκε
41 λεπτά πριν, noe είπε:

Τελικά η λεπτή φλάτζα πάει στην κεφαλή και η χοντρή στο καρμπυρατέρ..?

Ναι έχει σχέδιο και έτσι δεν χάνεσαι , το παλούκι ήταν οι δυο ροδέλες, δεν είναι ισιες είναι λόξα κομμένες και δεν ξέρω κατα ποσο τοποθετήθηκαν σωστά. Έψαχνα εχθές στο Ίντερνετ μπας και βρω τίποτα οδηγίες όμως δεν...

Δημοσιεύτηκε

Δεν έβαλα φλατζοκολλα, αν και είχε (όμως δεν έκανε διόλου δουλειά καθότι σε λάστιχο δεν είχε πιάσει) αν και φαίνεται ότι έχει δέσει καλά. Θα δείξει .

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 hour ago, Nikoss Rocket είπε:

το παλούκι ήταν οι δυο ροδέλες, δεν είναι ισιες είναι λόξα κομμένες

Ποιές ροδέλες είναι λοξά κομμένες;;;

Και πώς γίνεται να κοπούν λοξά οι ροδέλες;;;;

Δημοσιεύτηκε

Φλατζοκολλα και να του εβαζες λιγη κακο δεν θα του εκανες.Οσο για τις ροδελες απο οτι βλεπω στις φωτο καλα τις εβαλες.Ασε που αν τις εβαζες λαθος λογικα θα ετρωγες η τις ροδελες η τα πασα.

Δημοσιεύτηκε
6 λεπτά πριν, Gigas είπε:

Ποιές ροδέλες είναι λοξά κομμένες;;;

Και πώς γίνεται να κοπούν λοξά οι ροδέλες;;;;

Οι ροδελες ειναι λοξα κομμενες γιατι και η βαση στον λαιμο του καρμπυρατερ δεν ειναι καθετα με τα πασα,ετσι μπαινοντας η ροδελα σωστα κανει σωστη πατουρα για να πιασουν τα παξιμαδια του καρμπυρατερ στην κεφαλη.

Δημοσιεύτηκε

Εγω να σου πω την αληθεια φοβαμαι τις ντιζες σου βαζοντας το ντεποζιτο...σαν αυτο πυ ειχε παθει ο Αλπικος.Μου φαινεται οτι ειναι πολυ πανω.

Δημοσιεύτηκε
36 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Οι ροδελες ειναι λοξα κομμενες γιατι και η βαση στον λαιμο του καρμπυρατερ δεν ειναι καθετα με τα πασα,ετσι μπαινοντας η ροδελα σωστα κανει σωστη πατουρα για να πιασουν τα παξιμαδια του καρμπυρατερ στην κεφαλη.

ναι ρε μάγκα αυτό σκέφτηκα και εγώ πριν λίγο και μπηκα μεσα τώρα να το γράψω.

πρέπει να τσεκάρω ότι είναι ΟΚ αύριο .

Όσο για τις ντίζες δεν έχουν πρόβλημα, μην ξεχνας ότι εγώ έχω αλλάξει τεπόζιτο και έχω μπόλικο κενό από κάτω 

Δημοσιεύτηκε

Νίκο ποιός θα στο ρυθμίσει; Θυμάμαι ο Στέλιος(SSAV) όταν είχε πρωτοβάλει το amal στην Λ.Πλαστήρα έκαιγε κάπου 8lt/100χλμ...!:blink: Μετά το ρύθμισε καλύτερα...

Δημοσιεύτηκε
33 λεπτά πριν, elifain είπε:

Νίκο ποιός θα στο ρυθμίσει; Θυμάμαι ο Στέλιος(SSAV) όταν είχε πρωτοβάλει το amal στην Λ.Πλαστήρα έκαιγε κάπου 8lt/100χλμ...!:blink: Μετά το ρύθμισε καλύτερα...

Δεν έχω ιδέα, μπορεί να πάω σε ένα καρμπυλατερα εδω που μου έχουν πει καλά λόγια . Απο τι έχω διαβάσει όλοι προτιμούν αέρα 1,75 έως 2. Αυτο που δεν ξέρω ειναι τι παίζει με την δεύτερη βίδα .

image.jpg

Δημοσιεύτηκε
16 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

image.jpg

Νίκο βλέπω δύο ντίζες στο Amal, πως γίνεται αυτό, έχεις αλλάξει και γκαζιέρα..?

10 ώρες πριν, elifain είπε:

Δεν τα λες όλα, απλά αυτός που του το έβαλε δεν ήξερε την τύφλα του και ο επόμενος τα κουτσοκατάφερε. Προφανώς και δεν φταίει το Amal αν δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον να το ρυθμίσει.

Δημοσιεύτηκε

(Σίγουρα κάποια στιγμή το χειμώνα θα τα πάω για πλαστικοποίησή )...

Νίκο καλημέρα! Και καλά μαστορεματα!

όταν αποφασισεις για την πλαστικοποιηση, εάν θέλεις ρωταω και τον κολλητό που κάνει ισιωματα και πλαστικοποιηση εδώ στον Βύρωνα για ειδικές τιμές για το κλαμπ...