Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Τι Έκανα Στην Enfield Μου Σήμερα!

Δημοσιεύτηκε

'Αλλαξα φλασάκια! :)

Τα προηγούμενα που φόραγα ήταν καλά από άποψης φωτεινοτητας αλλά ήταν φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό και έσπαγαν σαν φρέσκα αγγουράκια :)

Δεν τολμούσες να τα κοιτάξεις, κρακ.. έσπαγαν ένα-ένα...

Ναι μεν ήταν φτηνά και εύκολο να αντικατασταθούν, αλλά είχε καταντήσει βαρετό!
Παρήγγειλα λοιπον από Κίνα μεριά άλλο σετ φλασακίων, με βασική προϋπόθεση να έχουν λαστιχένιο βραχίονα, έτσι ώστε να είναι λιγάκι πιό ανθεκτικά. 

Βρήκα λοιπόν αυτά που θα σου δείξω και μάλιστα ήταν και με led αντί για λαμπάκι πυράκτωσης. 

Αν και θα ήταν κάπως αντίθετα με την κλασσική όψη της μοτοσικλέτας, τελικά, τα παρήγγειλα. 

Εχτές τα παρέλαβα και σήμερα τα αντικατέστησα, επειδή εδώ και εβδομάδες τα δύο φλασάκια της αριστερής πλευράς είχαν σπάσει και κρεμόντουσαν σαν μαραμένια γιούλια και σαν γιασεμιά...

Ηταν επιτακτική η ανάγκη να αντικατασταθούν. 

Ξεκίνησα από πίσω μεριά, και όλα πήγαν καλά. Τα φλασάκια δούλευαν όλα μια χαρά. 

Σειρά είχαν τα μπροστινά. 

Μόλις έβγαλα το ένα φλασάκι από εμπρός, άρχισαν τα όργανα...

Το φλασέρ αντιλήφθηκε οτι έλειπαν τα φλας και δεν δούλευαν σωστά, ή μάλλον, δούλευαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Βλέπεις, τα led έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση και παρότι είναι συνδεδεμένα στο κύκλωμα, το φλασέρ δεν τα αντιλαμβάνεται και σου λέει ότι είτε τα λαμπάκια είναι καμμένα είτε ότι τα φλας είναι τελείως αποσυνδεδεμένα. 

Το είχα αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο σε άλλη μοτοσικλέτα όπου είχα αντικαταστήσει τα φλας με Leds και εκεί είχα καταφύγει στην λύση αντικατάστασης του φλασέρ με βαρέως τύπου που ασχέτως φορτίου θα δουλεύει σταθερά. 

Κυριακάτικα όμως, πού να βρεις τέτοιο φλασέρ για να το βάλεις.

Ευτυχώς, μου είχαν από τότε ξεμείνει κάτι αντιστάσεις και έψαξα και τις βρήκα. 

Οι αντιστάσεις είναι η άλλη εναλλακτική λύση, αν δεν καταφύγεις στην αλλαγή του φλασέρ. 

Τοποθετούν αντίσταση στο κύκλωμα και ξεγελούν το φλασέρ να νομίζει ότι υπάρχει λάμπα πυράκτωσης ακόμη και όταν δεν υπάρχει.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν καουν ή αφαιρεθούν τα φλας, τότε δεν θα σε ειδοποιήσει με την λανθάνουσα λειτουργία του, μια και νομίζει ότι όλα πανε καλά...

Μικρό το κακό.

Μπήκαν λοιπόν οι αντιστάσεις και η λειτουργία επανήλθε στο φυσιολογικό. 

Τις στερέωσα μέσα στο πίσω φανάρι με ζιπάκια και όλα μπήκαν στην θέση τους. 

Μάλιστα, επειδή τα φλασάκια είναι μαύρα δεν φαίνονται πολύ ότι είναι led και έτσι δεν μοιάζουν άσχημα. 

Η φωτεινότητά τους είναι ικανοποιητική και φαίνονται ακόμη και την ημέρα. 

Τέλος καλό, όλα καλά :)

• Απαντήσεις 249
  • Εμφανίσεις 56,9k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την πήγα βόλτα στη ΝΑΥΣΙ και τα είπαμε με ένιωσε καλύτερα και από φίλους..!!                     

• On 12/5/2016 at 10:30 PM, noe είπε: της άλλαξα όργανα σε λευκα και την έβγαλα βόλτα..!!   Τίποτα ιδιαίτερο, βρήκα ρολογάκι με λευκό καντράν κι έτσι το σύνολο έγινε πιο αρμονι

• ...οι Enfield εχουν κατι μαγικο...ακομα και εγω που δεν πιστευω σε τετοια για την Enfield το πιστευω... ...δεν ειναι μηχανες που τις αντιμετοπιζεις λογικα, ειτε ειναι καρμπιρατερατες ειτε ψεκαστε

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
17 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

Αφού λοιπόν είπα να βάλω το καρμπιλατέρ είπα να καθαρίσω και λιγάκι μέσα το τεπόζιτο μόνος μου

Πραγματικα, βRE Νίκο,

Βάζεις καινούριο καρμπυρατέρ και θα αφήσεις το τεπόζιτο να το πήξει στην σκουριά...

Οταν θα αποφασίσεις να φτιάξεις το τεπόζιτο θα έχει μπουκώσει ήδη απο τα κατακάθια...

Δεν είναι κρίμα, τόσα λεφτά που εδωσες να το αγοράσεις και να μην γίνει σωστή δουλειά από την αρχή;

Ηδη με το βάψιμο έπρεπε νομίζω να έχεις κάνει την πλαστικοποίηση!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
17 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

Το καρμπιλατέρ το πήρα 298 € και με τα μεταφορικά μου πηγε 320 € .  Έλα όμως που με τσίμπησε το τελωνείο και μου έβαλε άλλα 115 € καπέλο

Το αγόρασες από Αγγλία ή από κάπου αλλού εκτος ΕΕ;

Από Αγγλία δεν θα έπρεπε να το σταματήσουν στο τελωνείο.

Από αλλού, γιατί δεν ζήτησες να το κοστολογήσουν στα 40-50 δολλάρια ή και λιγότερα για να περάσει σαν δώρο;;;

Σαν αρχάριος την πάτησες!!!!!!

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, noe είπε:

Δεν τα λες όλα, απλά αυτός που του το έβαλε δεν ήξερε την τύφλα του και ο επόμενος τα κουτσοκατάφερε. Προφανώς και δεν φταίει το Amal αν δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον να το ρυθμίσει.

Δεν θυμόμουν όλη την ιστορία. Μόνο τα κάρβουνα που πέταγε η εξάτμιση του ΔΣτέλιου στις ξερογκαζιές...! :after_boom:

Επεξεργάσθηκε από το μέλος elifain

Δημοσιεύτηκε
8 ώρες πριν, Giorgos είπε:

(Σίγουρα κάποια στιγμή το χειμώνα θα τα πάω για πλαστικοποίησή )...

Νίκο καλημέρα! Και καλά μαστορεματα!

όταν αποφασισεις για την πλαστικοποιηση, εάν θέλεις ρωταω και τον κολλητό που κάνει ισιωματα και πλαστικοποιηση εδώ στον Βύρωνα για ειδικές τιμές για το κλαμπ... 

Σίγουρα θα των χρειαστώ ευχαριστώ .

8 ώρες πριν, Gigas είπε:

Το αγόρασες από Αγγλία ή από κάπου αλλού εκτος ΕΕ;

Από Αγγλία δεν θα έπρεπε να το σταματήσουν στο τελωνείο.

Από αλλού, γιατί δεν ζήτησες να το κοστολογήσουν στα 40-50 δολλάρια ή και λιγότερα για να περάσει σαν δώρο;;;

Σαν αρχάριος την πάτησες!!!!!!

Γιγα την πάτησα , το πηρα απο αμερικα καθότι με Αγγλία και συγκεκριμένα στον χιτσκουδη δεν μπορούσα να πληρώσω λόγω καπιταλ κοντρόλ. Η τιμή δε σε δολάρια μου έκατσε καλύτερα. Βεβαια μου έφτασε το μαλι λες και το πείρα με λίρες. Ναι όντως την πάτησα σαν αρχάριος.

9 ώρες πριν, noe είπε:

Νίκο βλέπω δύο ντίζες στο Amal, πως γίνεται αυτό, έχεις αλλάξει και γκαζιέρα..?

Η μια ειναι το τσοκ του αέρα 

Δημοσιεύτηκε

Σήμερα τελείωσα την καλη μου 

image.jpg

Τσοκ του αέρα, εδω ειναι ανοικτό 

image.jpg

Και εδω κλειστο 

image.jpg

την έβαλα μπρος με τον αέρα κλειστό και πήρε με την 3 μανηβελια.

οντως η 2 βίδα ειναι το ρελαντί και αυτο ειναι άσχημο γιατι πρέπει να είσαι με ένα κατσαβίδι στην τσέπη για αρχή.

προσεξα οτι η μηχανη ζεστάθηκε γρήγορα ίσως να οφείλετε οτι έχει ζεστάνει ο καιρός ρυθμησα κάπως το ρελαντί (η ετσι πιστεύω τουλάχιστον) και πήγα μια μικρή βόλτα. Μου έκανε πολλά σκασίματα μικρά ομως , το γκάζι είχε άμεση ανταπόκριση και "άρπαζε" η μηχανη με την μια.

Δημοσιεύτηκε

Με την περιγραφή σου το έχεις πετύχει άνω του 90% μην το πειράζεις καθόλου αν δεν δεις το μπουζί μετά από μια καλή βόλτα. 

Χαλάλι φίλε να το ευχαριστηθείς. 

Δημοσιεύτηκε

Δεν κάνεις καμιά βόλτα να το δοκιμάσεις. .την Παρασκευή να σε δούμε από κοντά. .να φέρουμε και κατσαβίδια για την ρύθμιση ::):

Πάντως μου αρέσει πολύ που έχει και την ντιζα του αέρα. .

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
11 λεπτά πριν, ΑΛΠΙΚΟΣ ΤΡΙΤΩΝ είπε:

Πάντως μου αρέσει πολύ που έχει και την ντιζα του αέρα. .

Γιατί, RE κακέ, εσύ;;

Για να έχει ακόμη μία για να κόβεται;;;; ::): 

Δημοσιεύτηκε

Να τα μας. ..

Είχα τον noe. .να και Gigas :anger:

Βρε το φιλαράκι μου σκέφτομαι να μην 

Σκύβει να τραβάει τον αέρα. ..οπός κάνετε εσείς. .:boss:,

bbk  βοήθεια. .

Δημοσιεύτηκε

Το λοιπόν :

Πήγα σήμερα σε καρμπυλατερα χρόνος ρύθμισης 6-8 λεπτά = 10€ 

Η ρύθμιση έγινε απο ένα τυπάκο καμία 43 χρόνων  με το αυτί.

Οταν τελείωσε του λέω να την κάνω καμία βόλτα να την δούμε και μου είπε οτι ειναι έτοιμη και μην ανησυχώ το ρελαντί μου είπε οτι ειναι λίγο τσιμπημένο ψιλά για να μην ταλαιπωρείτε ο κινητήρας καθότι μονοκυλινδρο.

Οντως η μηχανή πάει τέλεια χωρίς καθόλου σκασίματα και το ρελαντί ειναι σούπερ (επιτέλους δεν κρατώ το γκάζι σε στάση).

Μετα απο ένα χρόνο + πρώτη φορά η μηχανη πάει τόσο καλά. Τώρα μένει να βγω και μια σε εθνική οδό να την δω και σε αέρα που μου έκανε κοψίματα.

Επίσης μου είπε οτι μια βαλβίδα θέλει ρύθμισα γιατι ψιλό χτυπάει (ακούς Noe) η μπροστινή.

Το μόνο που θέλω να κάνω τώρα ειναι να βρω (για βοηθήστε) ένα μπροστινό γρανάζι 19Τ.

Δημοσιεύτηκε

..ευγε παλουκαριμμμμμμμ......19αρι ουτε να το σκεφτεσαι, μεινε σε αυτο που εχεις....το ειχαμε συζητησει και παλιοτερα...

Δημοσιεύτηκε
15 λεπτά πριν, bbk είπε:

..ευγε παλουκαριμμμμμμμ......19αρι ουτε να το σκεφτεσαι, μεινε σε αυτο που εχεις....το ειχ;με συζητησει και παλιοτερα...

Φοράω είδη 18Τ με το έν λόγω καρμπυλατερ ο χιτσκουδης προτείνει 19Τ 

Δημοσιεύτηκε

...εεεεεεεεε τοτενες παω πασο, δεν εχεις παρα να το δοκημασεις και να αποφανθεις δια της πειρας σου...αναμενουμε με αγωνια...

Δημοσιεύτηκε
On 12/5/2016 at 3:24 PM, Nikoss Rocket είπε:

Επίσης μου είπε οτι μια βαλβίδα θέλει ρύθμισα γιατι ψιλό χτυπάει (ακούς Noe) η μπροστινή.

βρες συμπίεση, συνέχισε τη μανιβέλα 5 μοίρες και είσαι ΑΝΣ με βαλβιδες κλειστές και ωστήρια ελεύθερα. Πάνω στα ωστηρια το μικρό παξιμάδι είναι η κόντρα και το μεγάλο αυξομειώνεις το ύψος τους. Ιδανική ρύθμιση να γυρνάνε με τη δύναμη του αντίχειρα και όχι τρελά. Προσοχή το κοντρα παξιμάδι να μην κλωτσήσει . Τώρα που καλοκαιριάζει και οι διαστολές ειναι μεγαλύτερες δεν ειναι κακό λιγο χαλαρώτητα, ειδικά η εξαγωγής. Στα περισσότερα μοτερ δινεται μεγαλύτερη τιμή διακένου για τις βαλβίδες εξαγωγής.

Άντε τόσα εκανες μονος, δεν είναι δύσκολες οι βαλβίδες, μόνο λίγο μπελαλίδικες, όταν σφίγγεις την κόντρα χάνεις ρύθμιση.

Δημοσιεύτηκε
18 λεπτά πριν, noe είπε:

βρες συμπίεση, συνέχισε τη μανιβέλα 5 μοίρες και είσαι ΑΝΣ με βαλβιδες κλειστές και ωστήρια ελεύθερα. Πάνω στα ωστηρια το μικρό παξιμάδι είναι η κόντρα και το μεγάλο αυξομειώνεις το ύψος τους. Ιδανική ρύθμιση να γυρνάνε με τη δύναμη του αντίχειρα και όχι τρελά. Προσοχή το κοντρα παξιμάδι να μην κλωτσήσει . Τώρα που καλοκαιριάζει και οι διαστολές ειναι μεγαλύτερες δεν ειναι κακό λιγο χαλαρώτητα, ειδικά η εξαγωγής. Στα περισσότερα μοτερ δινεται μεγαλύτερη τιμή διακένου για τις βαλβίδες εξαγωγής.

Άντε τόσα εκανες μονος, δεν είναι δύσκολες οι βαλβίδες, μόνο λίγο μπελαλίδικες, όταν σφίγγεις την κόντρα χάνεις ρύθμιση.

Ωραία τα λες, ποτέ θα έρθεις/τε ? Άντε ντε περιμένουν και 2 κιλά γουρουνόπουλο. Πριν πάμε Πάτρα παρακαλώ 

Δημοσιεύτηκε

Αγαπημένα λιπάσματα! Να πάμε μέσα στα ερείπια καμιά μέρα. Έχει απίστευτα σκηνικά καταστροφής κόσμου κι έτσι (post apocalyptic)...!

Μεγιά τα όργανα!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος elifain

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, noe είπε:

της άλλαξα όργανα σε λευκα και την έβγαλα βόλτα..!!

Καλά ξηγήθηκες!!!!

Υπάρχει τελευταίως μια τάση για τα λευκά όργανα..

Και μετά απ'   αυτά, πώληση!

Και αγορά Triumph!

Λες να αρχίσει να επαναλαμβάνεται;;;

Ωπ.. στάσου όμως... εσύ έχεις ήδη Triumph! m0130.gif

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Ξεκινώντας να πω οτι έβγαλα την μηχανη στην εθνική  με φουλ αέρα, πάει μια χαρά χωρίς σκασίματα και σκορτσαρισματα πλέων.

αν και το θεμα αναφέρεται στο σήμερα εγώ τις παρακάτω δουλίτσες τις έκανα χθες, ομως λόγω το οτι τελείωσα αργά το βραδάκι δεν ειχα το κουράγιο να γράψω εχουμε και λέμε.

Θεμα: μπροστινό σύστημα και αλλαγή τιμονοπλακας.

Έχω γίνει πλέον ιδιοφυία το να πειράζω τον μπροστινό σύστημα.

Έκανα για άλλη μία φορά αλλαγή Τιμονοπλακας και άλλαξα επίσης φωλιές και μπίλιες

Ήταν και η τελευταία αλλαγή που έκανα στη μηχανή και τελικά κατέληξα σε αυτό το σχέδιο το οποίο θα δείτε στην τελική φωτογραφία .

Ξεκινώντας μια φωτογραφία με τα πράγματα που περαστικάν.

image.jpg

Να πω ότι για να βγάλω τις παλιές φωλιές μου έφαγε πάνω από 1 ώρα ήταν υπερβολικά σφηνωμένες και πολύ δύσκολο 

Διαπιστώθηκε όμως στις παλιες φωλιές ότι το εσωτερικό αυλάκι ήταν όντως φαγωμένο.

image.jpg

Σειρά είχαν να τοποθετηθούν οι μπιλιες με φρέσκο γρασακι

image.jpg

image.jpg

Τοποθετήθηκε και η τιμονοπλακα 

image.jpg

Μπήκε και το τιμόνι 

image.jpg

Την ζημιά όμως κατάφερα και την έκανα για άλλη μια φορά, πρέπει να μάθω να έλεγχο στο σφίξιμο 

image.jpg

Τοποθετηθήκαμε κοντερ ( Εδώ να σημειώσω ότι το κοντέρ μπήκε με την ντιζα τις Enfield(πατέντα) δεν ξέρω αν αυτό ευθύνεται όμως η μηχανή σε χιλιόμετρα μου δείχνει πολύ λιγότερα και ο οδό μετρητοίς επίσης δείχνει λιγότερα χιλιόμετρα απ αυτά που διανύω)

image.jpg

Τοποθετήθηκε και τα φανάρι με καινούργιες βάσεις 

image.jpg

Έγινε κάποιες μικροβελτιώσεις στο λαιμό της εξάρτησης και στη βάση της σελας

Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα 

image.jpg

Και μία φωτογραφία με μοντέλο δίπλα 

image.jpg

Να πω οτι η οδηγική συμπεριφορά ειναι πολύ καλη, μπορει να φταίει οτι μπήκαν καινούργιες φωλιές με μπίλιες.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν οδηγιέται με το ένα χέρι καθώς τρεμοπαίζει όλο το τιμόνι.

Δεν ξέρω εάν αυτο οφείλετε στην καινούργια τιμονοπλακα ή εάν ήταν γενικά έτσι και δεν το θυμόμουνα εγώ 

Επίσης το τιμόνι χάνει πάλι ακριβώς στο ίδιο σημείο δε νομίζω πλέον ότι φταίει η τιμονοπλακα  Δεν ξέρω αν φταίνε οι μπουκάλες  η εάν είναι στραβό ο σταύρος κάτω . Το χειρότερο σενάριο να έχει πάρει το σασί αν και δε νομίζω 

Δημοσιεύτηκε

Πολύ ωραίο! Είχα πάρει κι εγώ κάποτε ένα τέτοιο κοντεράκι από Κίνα και μου έκλεβε χιλιόμετρα. Εγώ θα έλεγα βγάλτο! Υπολόγιζε τα χιλιόμετρα με τα γεμίσματα αφού βρεις πόσο καίει!..

Δημοσιεύτηκε

...αρχηκα...

...να χαίρεσαι το μονέλο σου...!!!

...η Enfield είναι καλη δασκάλα για να μάθεις να σφίγγεις...όλοι την πάθαμε...οπότε μη αγχώνεσαι...!!!

...στα πόσα χιλιόμετρα σε τρέμει το τεμον...???

...έλεγξε τους τροχους, πρέπει να θέλεις ακτινολόγηση...και μάλιστα ο πήσω τροχος έχει το περισσότερο πρόβλημα και σου βγάζει την ταλάντωση στο τεμον...!!!

...άντε βρε καλα χιλιόμετρα...!!! :bike:

Δημοσιεύτηκε

@bbk του είχα κάνει ακτινολογηση όταν έβαψα τις ζάντες, δεν έχει κάνει ούτε 7000 χιλ (και πολλά λέω) από τότε.  Δεν έχω και δεν αισθάνομαι τρέμουλο όμως όταν την κρατάω και με τα δύο χέρια