Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Τι Έκανα Στην Enfield Μου Σήμερα!

Δημοσιεύτηκε

'Αλλαξα φλασάκια! :)

Τα προηγούμενα που φόραγα ήταν καλά από άποψης φωτεινοτητας αλλά ήταν φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό και έσπαγαν σαν φρέσκα αγγουράκια :)

Δεν τολμούσες να τα κοιτάξεις, κρακ.. έσπαγαν ένα-ένα...

Ναι μεν ήταν φτηνά και εύκολο να αντικατασταθούν, αλλά είχε καταντήσει βαρετό!
Παρήγγειλα λοιπον από Κίνα μεριά άλλο σετ φλασακίων, με βασική προϋπόθεση να έχουν λαστιχένιο βραχίονα, έτσι ώστε να είναι λιγάκι πιό ανθεκτικά. 

Βρήκα λοιπόν αυτά που θα σου δείξω και μάλιστα ήταν και με led αντί για λαμπάκι πυράκτωσης. 

Αν και θα ήταν κάπως αντίθετα με την κλασσική όψη της μοτοσικλέτας, τελικά, τα παρήγγειλα. 

Εχτές τα παρέλαβα και σήμερα τα αντικατέστησα, επειδή εδώ και εβδομάδες τα δύο φλασάκια της αριστερής πλευράς είχαν σπάσει και κρεμόντουσαν σαν μαραμένια γιούλια και σαν γιασεμιά...

Ηταν επιτακτική η ανάγκη να αντικατασταθούν. 

Ξεκίνησα από πίσω μεριά, και όλα πήγαν καλά. Τα φλασάκια δούλευαν όλα μια χαρά. 

Σειρά είχαν τα μπροστινά. 

Μόλις έβγαλα το ένα φλασάκι από εμπρός, άρχισαν τα όργανα...

Το φλασέρ αντιλήφθηκε οτι έλειπαν τα φλας και δεν δούλευαν σωστά, ή μάλλον, δούλευαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Βλέπεις, τα led έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση και παρότι είναι συνδεδεμένα στο κύκλωμα, το φλασέρ δεν τα αντιλαμβάνεται και σου λέει ότι είτε τα λαμπάκια είναι καμμένα είτε ότι τα φλας είναι τελείως αποσυνδεδεμένα. 

Το είχα αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο σε άλλη μοτοσικλέτα όπου είχα αντικαταστήσει τα φλας με Leds και εκεί είχα καταφύγει στην λύση αντικατάστασης του φλασέρ με βαρέως τύπου που ασχέτως φορτίου θα δουλεύει σταθερά. 

Κυριακάτικα όμως, πού να βρεις τέτοιο φλασέρ για να το βάλεις.

Ευτυχώς, μου είχαν από τότε ξεμείνει κάτι αντιστάσεις και έψαξα και τις βρήκα. 

Οι αντιστάσεις είναι η άλλη εναλλακτική λύση, αν δεν καταφύγεις στην αλλαγή του φλασέρ. 

Τοποθετούν αντίσταση στο κύκλωμα και ξεγελούν το φλασέρ να νομίζει ότι υπάρχει λάμπα πυράκτωσης ακόμη και όταν δεν υπάρχει.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν καουν ή αφαιρεθούν τα φλας, τότε δεν θα σε ειδοποιήσει με την λανθάνουσα λειτουργία του, μια και νομίζει ότι όλα πανε καλά...

Μικρό το κακό.

Μπήκαν λοιπόν οι αντιστάσεις και η λειτουργία επανήλθε στο φυσιολογικό. 

Τις στερέωσα μέσα στο πίσω φανάρι με ζιπάκια και όλα μπήκαν στην θέση τους. 

Μάλιστα, επειδή τα φλασάκια είναι μαύρα δεν φαίνονται πολύ ότι είναι led και έτσι δεν μοιάζουν άσχημα. 

Η φωτεινότητά τους είναι ικανοποιητική και φαίνονται ακόμη και την ημέρα. 

Τέλος καλό, όλα καλά :)

• Απαντήσεις 249
  • Εμφανίσεις 57,7k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την πήγα βόλτα στη ΝΑΥΣΙ και τα είπαμε με ένιωσε καλύτερα και από φίλους..!!                     

• On 12/5/2016 at 10:30 PM, noe είπε: της άλλαξα όργανα σε λευκα και την έβγαλα βόλτα..!!   Τίποτα ιδιαίτερο, βρήκα ρολογάκι με λευκό καντράν κι έτσι το σύνολο έγινε πιο αρμονι

• ...οι Enfield εχουν κατι μαγικο...ακομα και εγω που δεν πιστευω σε τετοια για την Enfield το πιστευω... ...δεν ειναι μηχανες που τις αντιμετοπιζεις λογικα, ειτε ειναι καρμπιρατερατες ειτε ψεκαστε

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

...τότε τσέκαρε αν μπήκαν σωστα τα λάστιχα...

...πωςςςςςς???

...όπως μπαίνουν τα λάστιχα έχει ένα δακτύλιο, σηνήθως, δες αν είναι ομοκεντρα τοποθετημένα και δεν έχει κάποια διαφορα...!!!

...τσέκαρε όμως και την ακτινολόγηση...δεν με κάθετε αυτο...!!!

Δημοσιεύτηκε

Μετά τα 50-60 χιλιόμετρα ελέγχεις αν σου κουνάει,  στα λίγα δεν έχεις ασφαλές συμπέρασμα.  Μα αφού έσπασε η μία βάση πως να καταλάβεις; 

Δημοσιεύτηκε
10 λεπτά πριν, noe είπε:

Μετά τα 50-60 χιλιόμετρα ελέγχεις αν σου κουνάει,  στα λίγα δεν έχεις ασφαλές συμπέρασμα.  Μα αφού έσπασε η μία βάση πως να καταλάβεις; 

Το σχέση έχει Που έσπασε μία βάση; το τιμόνι είναι σταθερότητα και σφιχτό απάνω στην τιμονοπλακα

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Ξεκίνησα να ρυθμίσω βαλβίδες σήμερα στην μηχανή μου αποτυχία100%

Να τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή 

Κλειδιά που θα χρειαστούμε για αυτή την ενέργεια είναι 13,11,8 και 21 για το μπουζί.

Το λύσιμο  του πλαϊνού καπακιού ήτανε πανεύκολο. Ο αποσυμπιεστής που υπάρχει απάνω είναι στην ουσία από πίσω ένα μισοφέγγαρο που ακουμπάει κάτω από μία ροδέλα και σηκώνει την βαλβίδα ψηλά.

Προσπάθησα να βρω συμπίεση με την μανιβέλα όμως ήταν ανώφελο το μπουζί δεν το είχα βγάλει από πάνω.

Αφού παιδεύτηκα αρκετά μπορώ να πω, αποφάσισα να βγάλω το μπουζί και να δοκιμάσω να βρω το ΑΝΣ με  το κατσαβίδι μέσα στην τρύπα που βιδώνει  το μπουζί.

Κουμπώνοντας Πέμπτη ταχύτητα ήτανε όντως παιχνιδάκι.

Το ΑΝΣ το έβρισκα πανεύκολα το κακό μας ήταν ότι οι βαλβίδες  σε καμιά από όλες τις περιπτώσεις που έβρισκα το ΑΝΣ δεν γυρνάγανε .

Τελικά  παιδευτικα  κοντά στις 2 h και τα παράτησα .

@χρηστος  Πιστεύω να ετοιμάζεσε  ψυχολογικά να μου ρυθμίσεις  τις βαμβίδες στην Πάτρα.

Φωτογραφίες δυστυχώς δεν έβγαλα γιατί τσαντίστηκα από την αποτυχία μου 

ΥΓ: Αν και υπήρξε και τηλεφωνική υποστήριξη από τον @noe δυστυχώς δεν τα κατάφερα

Δημοσιεύτηκε

Φοβάμαι μήπως έχεις πολύ κλειστές βαΜβιδες και αυτό σημαίνει αύξηση θερμοκρασίας στις έδρες και κίνδυνο να τις καψεις σε μακρινό ταξίδι.  

Θα πρότεινα να τις δει ένα συνεργείο υπό την καθοδήγηση σου πριν πάμε Πάτρα. 

Δημοσιεύτηκε

"βαλβίδα που κελαηδάει είναι μια χαρούμενη βαλβίδα " λέει το ρητό.  Ειδικά το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες στα αεροψυκτα μονοκύλινδρα είναι καλύτερα να τις ακούς να τιτιβίζουν με ζεστό κινητήρα,  όχι όμως να χτυπάνε.

Δημοσιεύτηκε

Θα τις ρυθμίσουμε στη στάση στο Κιάτο. Μην κάνει χιλιόμετρα έτσι το κακόμοιρο!

Εγώ σήμερα ξανάβαλα πάνω την καρδιά της και την έβαλα μπροστά με μανιβέλα για πρώτη φορά..! Μάλλον ήταν ψυχολογικό το όλο θέμα, γιατί η μπαταρία τα είχε φτύσει και δεν υπήρχε άλλη λύση μεσα ατο υπόγειο πάρκινγκ! 

Δηλώνω έτοιμος για Beerfield!

Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, noe είπε:

Θα πρότεινα να τις δει ένα συνεργείο υπό την καθοδήγηση σου πριν πάμε Πάτρα. 

Αυτό είναι το πρόβλημα μου δεν υπάρχει συνεργείο εδώ πέρα για να μπορώ να εμπιστευτώ όταν εμπιστευτικά κάποιον για τα λάδια αυτό που κατάφερα είναι να βγάζω πάνω από 600 γραμ. εγώ  Ενώ του είχα πει ακριβώς πόσα λάδια πρέπει να βάλει όμως δεν με άκουσε 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, elifain είπε:

Θα τις ρυθμίσουμε στη στάση στο Κιάτο. Μην κάνει χιλιόμετρα έτσι το κακόμοιρο!

Για να ρυθμιστούν οι βαλβίδες ο κινητήρας πρέπει να είναι ΚΡΥΟΣ... DEAD COLD ::):

Ιδανικά μετά την παρέλευση νυκτός!

Θα περάσουν τόσες ώρες στο Κιάτο;;;;;

Δημοσιεύτηκε

Αν και τα εξηγεί ο Χρήστος εδώ, δεν χάνουμε τίποτα να το επαναλάβουμε.

Για βοήθεια δες το παρακάτω βίντεο που δειχνεί ακριβώς τους 4 χρόνους:

Άρα ξεχνάς τα ΑΝΣ, την 5η ταχύτητα στο κιβώτιο, παίζεις μόνο με τη θέαση των ωστηρίων και τη μανιβέλα (λασκάρισε το μπουζί για να γυρνάει εύκολα ο κινητήρας).

Όταν η ράβδος - ωστήριο ανεβαίνει τη σπρώχνει ο εκκεντροφόρος από κάτω της (δε φαίνεται) και άρα ανοίγει τη βαλβίδα, όταν κατεβαίνει το ωστήριο κλείνει η βαλβίδα.

Πάρε το σκαμπουδάκι της κόρης και κάτσε αναπαυτικά με καφέ τσιγάρο να το κάνεις.

- Ανοίγεις το πορτάκι των ωστηρίων

- πατάς μανιβέλα και παρατηρείς τη κίνηση των ωστηρίων να ανεβοκατεβαίνουν.

- Τι στιγμή που και τα δύο ωστήρια είναι ακίνητα στο κατώτερο σημείο οι βαλβίδες είναι κλειστές άρα και τα ωστήρια δεν πιέζουν τις πιανόλες που μεταξύ τους πρέπει να έχουν μηδενικό διάκενο.

- Πως όμως καταλαβαίνεις ότι είσαι στο σωστό ΑΝΣ της συμπίεσης? Απλά παρατηρείς το παραπάνω βίντεο.

1) ωστήριο εξαγωγής (όπως κοιτάμε στο πορτάκι) δεξιά ανεβαίνει = πιστόνι ανεβαίνει και βγάζει τα καυσαέρια μέχρι να φθάσει το πιστόνι στο ΑΝΣ που δεν χρειαζόμαστε (του μπαλάντζο) και το ωστήριο εξαγωγής ξανακατεβαίνει.

2) ωστήριο εισαγωγής (όπως κοιτάμε στο πορτάκι) αριστερά ανεβαίνει = πιστόνι κατεβαίνει και ρουφάει καύσιμο 

3) Μόλις το ωστήριο εισαγωγής αρχίσει να κατεβαίνει κλείνει και η βαλβίδα εισαγωγής, ενώ και η εξαγωγής είναι κλειστή, το πιστόνι ανεβαίνει και συμπιέζει το καύσιμο, εδώ το πιστόνι στη φάση της συμπίεσης κάνει την κίνηση προς το ΑΝΣ που θέλουμε κι αν θες για ακρίβεια βάζεις κατσαβίδι στην μπουζότρυπα για να το βρεις. Όμως απλά έχοντας εικόνα των ωστηρίων και παρατηρώντας τις φάσεις της αδράνειάς τους καταλαβαίνεις σε ποιο χρόνο δεν πιέζουν τις πιανόλες και εκεί πρέπει να γυρνάνε ελεύθερα (όχι χαλαρά).

4) Ο χρόνος της έκρηξης και της πορείας του πιστονιού προς τα κάτω.

Δημοσιεύτηκε

Πάντως το πιο μπελαλίδικο είναι μετά,  να τις ρυθμίσεις σωστά. Μπορεί αν δεν σε θέλει να κάνεις καμία δεκαριά προσπάθειες σε κάθε ωστήριο για να το βρεις. Το σωστό είναι να γυρνανε σφιχτά με τον αντίχειρα και να μην παίζουν πάνω κάτω. Λίγο να σου ξεφύγει οι βαλβιδες κουδουνάνε, ειδικά στις Electra ακούγονται πολύ χαρακτηριστικά,  δεν ξέρω γιατί,  ο Σπύρος έχει ζήσει τη ρύθμιση. Ο μάστορας (για Enfield)  που το κάνει κάθε μέρα δεν χρειάζεται να βρει ΑΝΣ κοιτάει μόνο την κίνηση των ωστηρίων. Και πάλι διπλοτσεκάρεις, βάζεις μπρος τη μηχανή, ακούς και ελέγχεις πάλι.

Υπάρχει όμως η περίπτωση το ωστηριο κατά την περιστροφή αλλού να σφίγγει και αλλού να χαλαρώνει,  άρα έχεις στραβό ωστηριο.  Τότε μέχρι να τα αλλάξεις ρυθμίζεις σύμφωνα με το σημείο που σφίγγει,  αλλά πάντα έχεις κατά νου ότι μπορείς να το στρέψεις με το δάχτυλο. 

Να τις ρυθμίσουμε το πρωί στο Κιατο πριν φύγουμε για Πάτρα είναι ρίσκο. 

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΠΑΛΙ..!' :mad:

Δημοσιεύτηκε
3 ώρες πριν, Nikoss Rocket είπε:

....... κάποιον για τα λάδια αυτό που κατάφερα είναι να βγάζω πάνω από 600 γραμ. εγώ  Ενώ του είχα πει ακριβώς πόσα λάδια πρέπει να βάλει όμως δεν με άκουσε 

Κάτι μου θυμίζει αυτό πριν από περίπου 3 χρόνια.

Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, Gigas είπε:

Για να ρυθμιστούν οι βαλβίδες ο κινητήρας πρέπει να είναι ΚΡΥΟΣ... DEAD COLD ::):

Ιδανικά μετά την παρέλευση νυκτός!

Θα περάσουν τόσες ώρες στο Κιάτο;;;;;

Λες αυτό να  να έφταιγε εγώ τις είχα αφήσει μόλις 2 h για να κρυώσουν 

Δημοσιεύτηκε

...κρυα είναι καλυτερα αλλα εσυ δεν κατάλαβες πως γίνετε...

...ξεκίνα βημα βημα και θα δεις πως είναι ευκολο...

...αν και να σου πω την αλήθεια και εγω την πρώτη φορα που τις ρυθμησα τις έκανα σαν τα μουτρα μου...

...να είναι καλα ένα φιλαράκι του Royalist που με έκανε μαθημα και κατάλαβα...

...πάμε πάλι απο την αρχη αυριο το πρωι και θα δεις πως θα το κάνεις...

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Ρύθμιση βαλβίδων  Vo 2

Αυτή τη φορά ξεκίνησα την ρύθμιση των βαλβίδων με τη βοήθεια ενός μικροεργαλείου

IMG_0043.jpg

Το Εργαλείο αυτό μου το έστειλε ο φίλος @bbk και τον ευχαριστώ πολύ.

Στην παρακάτω φωτό βλέπετε πως ειναι απο μέσα  ο αποσιμπιεστης που σας έλεγα .

IMG_0042.jpg

Βίδωσα  λοιπόν το εργαλείο αυτό στην θέση που μπαίνει το μπουζί 

IMG_0041.jpg

Έπαιξα πολλές φορές με την μανιβέλα για να δω το ανεβοκατέβασμα που κάνουν οι βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής .

Ανάμεσα σε δύο ανεβοκατεβάσματά στο πρώτο  το βρίσκεις το πιστόνι κατεβασμένο τελείως κάτω και στο δεύτερο στο άνω νεκρό σημείο ΑΝΣ.

Στην παρακάτω φωτό βλέπετε το με το εργαλείο το ΑΝΣ .

IMG_0040.jpg

Επί της ουσίας με το που ανεβοκατεβαίνουν οι βαλβίδες  εισαγωγης-εξαγωγής  θέλει η μανιβέλα περίπου στα 10 εκατοστά  επιπλέον κατέβασμα για να βρεθεί το πιστόνι στα άνω νεκρό σημείο.

Έπαιξα τέσσερις με πέντε φορές με το συγκεκριμένο για να βεβαιωθώ ότι το κάνω σωστά .

Οι βαλβίδες μου ήταν τελειος σφικτές  και δε γυρναγαν με τίποτα.

Ξεκίνησα το ρυθμισμα με το ΑΝΣ στο υψηλότερο σημείο, η αλήθεια είναι εντέλει οτι εαν δεν έχεις τροχισει τα εργαλεία   στα άκρα η δουλειά γίνεται ποιο δύσκολα .

Ρύθμισα τις βαλβίδες με τέτοιο τρόπο ώστε να γυρνάνε με τον αντίχειρα  ούτε πολύ εύκολα ούτε πολύ δύσκολα. 

Μου πήρε περίπου στα τρία τέταρτα για να τις ρυθμίσω.

Την εξαγωγής την ρυθμισμα με την πρώτη.

Την εισαγωγής με ταλαιπωρησε και αυτο γιατι οταν πηγενα να την σφίξω μου έσφιγγε η βαλβίδα και δεν γύρναγε.

Φοβηθηκα να σφίξω τις βίδες τους πολύ για να μην πάρουν, πιστεύω να μην λασκάρουν.

Σαν tips θα μπορούσα να πω οτι χρησιμοποίησα κουμπωμένη την 5η ταχύτητα για να βρω ποιο εύκολα το ΑΝΣ. Γίνετε ομως πανεύκολα και με το κατσαβίδι ώστε να το βρεις εντέλει.

Με το που τις ρύθμισα και την έδεσα μπορώ να πω τα εξής:

Έβρισκα ποιο εύκολα συμπίεση, πέρνει ποιο εύκολα εμπρός, την άκουγα μια χαρά (η ετσι νομίζω) ομως εχω την εντύπωση οτι εχω πλέον ανεβασμένο λιγάκι ρελαντί.

Μια μικρή βόλτα που έκανα μια χαρά πάει.

Καλού κακού μπουζοκλειδο και εργαλειακή για εύρεση ΑΝΣ θα τα εχω μαζί μου πηγαίνοντας για Πάτρα .

Οποιος θέλει το εργαλειακή για να ρύθμιση τις βαλβίδες του να μου το πει να του το στείλω.

Δεν ειναι δύσκολο τελικά όρεξη και ώρα να έχεις θέλει.

Δημοσιεύτηκε
11 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

Έβρισκα ποιο εύκολα συμπίεση, πέρνει ποιο εύκολα εμπρός,

Που σημαίνει ότι οι βαλβίδες σου δεν πάταγαν σωστά στις έδρες τους και υπερθερμένονταν. 

Αλλά γιατί να σφίξουν τα ωστήρια? Μετά την επισκευή και το πρώτο στρώσιμο πήρες δεύτερες ροπές στο σφίξιμο της κεφαλής? Αν ναι, θα έπρεπε να ρυθμιστούν πάλι τα ωστήρια.

Στην Electra το κοπάνημα των βαλβίδων είναι πολύ χαρακτηριστικό, πλέον το μάθαμε από του Σπύρου. Συνεπώς τις πέτυχες..:thumbsup: