Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Τι Έκανα Στην Enfield Μου Σήμερα!

Δημοσιεύτηκε

'Αλλαξα φλασάκια! :)

Τα προηγούμενα που φόραγα ήταν καλά από άποψης φωτεινοτητας αλλά ήταν φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό και έσπαγαν σαν φρέσκα αγγουράκια :)

Δεν τολμούσες να τα κοιτάξεις, κρακ.. έσπαγαν ένα-ένα...

Ναι μεν ήταν φτηνά και εύκολο να αντικατασταθούν, αλλά είχε καταντήσει βαρετό!
Παρήγγειλα λοιπον από Κίνα μεριά άλλο σετ φλασακίων, με βασική προϋπόθεση να έχουν λαστιχένιο βραχίονα, έτσι ώστε να είναι λιγάκι πιό ανθεκτικά. 

Βρήκα λοιπόν αυτά που θα σου δείξω και μάλιστα ήταν και με led αντί για λαμπάκι πυράκτωσης. 

Αν και θα ήταν κάπως αντίθετα με την κλασσική όψη της μοτοσικλέτας, τελικά, τα παρήγγειλα. 

Εχτές τα παρέλαβα και σήμερα τα αντικατέστησα, επειδή εδώ και εβδομάδες τα δύο φλασάκια της αριστερής πλευράς είχαν σπάσει και κρεμόντουσαν σαν μαραμένια γιούλια και σαν γιασεμιά...

Ηταν επιτακτική η ανάγκη να αντικατασταθούν. 

Ξεκίνησα από πίσω μεριά, και όλα πήγαν καλά. Τα φλασάκια δούλευαν όλα μια χαρά. 

Σειρά είχαν τα μπροστινά. 

Μόλις έβγαλα το ένα φλασάκι από εμπρός, άρχισαν τα όργανα...

Το φλασέρ αντιλήφθηκε οτι έλειπαν τα φλας και δεν δούλευαν σωστά, ή μάλλον, δούλευαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Βλέπεις, τα led έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση και παρότι είναι συνδεδεμένα στο κύκλωμα, το φλασέρ δεν τα αντιλαμβάνεται και σου λέει ότι είτε τα λαμπάκια είναι καμμένα είτε ότι τα φλας είναι τελείως αποσυνδεδεμένα. 

Το είχα αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο σε άλλη μοτοσικλέτα όπου είχα αντικαταστήσει τα φλας με Leds και εκεί είχα καταφύγει στην λύση αντικατάστασης του φλασέρ με βαρέως τύπου που ασχέτως φορτίου θα δουλεύει σταθερά. 

Κυριακάτικα όμως, πού να βρεις τέτοιο φλασέρ για να το βάλεις.

Ευτυχώς, μου είχαν από τότε ξεμείνει κάτι αντιστάσεις και έψαξα και τις βρήκα. 

Οι αντιστάσεις είναι η άλλη εναλλακτική λύση, αν δεν καταφύγεις στην αλλαγή του φλασέρ. 

Τοποθετούν αντίσταση στο κύκλωμα και ξεγελούν το φλασέρ να νομίζει ότι υπάρχει λάμπα πυράκτωσης ακόμη και όταν δεν υπάρχει.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν καουν ή αφαιρεθούν τα φλας, τότε δεν θα σε ειδοποιήσει με την λανθάνουσα λειτουργία του, μια και νομίζει ότι όλα πανε καλά...

Μικρό το κακό.

Μπήκαν λοιπόν οι αντιστάσεις και η λειτουργία επανήλθε στο φυσιολογικό. 

Τις στερέωσα μέσα στο πίσω φανάρι με ζιπάκια και όλα μπήκαν στην θέση τους. 

Μάλιστα, επειδή τα φλασάκια είναι μαύρα δεν φαίνονται πολύ ότι είναι led και έτσι δεν μοιάζουν άσχημα. 

Η φωτεινότητά τους είναι ικανοποιητική και φαίνονται ακόμη και την ημέρα. 

Τέλος καλό, όλα καλά :)

• Απαντήσεις 249
  • Εμφανίσεις 56,6k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την πήγα βόλτα στη ΝΑΥΣΙ και τα είπαμε με ένιωσε καλύτερα και από φίλους..!!                     

• On 12/5/2016 at 10:30 PM, noe είπε: της άλλαξα όργανα σε λευκα και την έβγαλα βόλτα..!!   Τίποτα ιδιαίτερο, βρήκα ρολογάκι με λευκό καντράν κι έτσι το σύνολο έγινε πιο αρμονι

• ...οι Enfield εχουν κατι μαγικο...ακομα και εγω που δεν πιστευω σε τετοια για την Enfield το πιστευω... ...δεν ειναι μηχανες που τις αντιμετοπιζεις λογικα, ειτε ειναι καρμπιρατερατες ειτε ψεκαστε

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

έτσι δεν μοιάζουν άσχημα. 

Πραγματικά δεν είναι άσχημα, μοιάζουν με ντόνατς κουλουράκια και ανοίγει η όρεξη..!! :popcorn:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Πραγματικά δεν είναι άσχημα, μοιάζουν με ντόνατς κουλουράκια και ανοίγει η όρεξη..!! :popcorn:

Χα!

Πραγματικά. 

Υπήρχαν και έτοιμα, πασπαλισμένα με ζάχαρη αλλά δεν τα προτίμησα 

Α) Επειδή θα ήταν περισσότερο παχυντικά

Β) Επειδή θα με κυνηγούσαν οι μύγες :)

Το βραδάκι θα βάλω και φωτό με τα φλασάκια τοποθετημένα και σε δράση :)

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Gigas

Δημοσιεύτηκε
Μεγιες, ομορφα...!!!
Το φλασερ που θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι ιδικο για led.
Απλα με αυτο το φλασερ θα ειχες και χαμηλη καταναλωση ρευματος, μικρο το κακο.
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

καλοφορετα φιλε !!!  :thumbsup:

Λοιπόν...

Χρηστάρα!

Εγώ με τα φλασάκια μου και εσύ με την τρομπίτσα σου...

Είμαστε φουλ έτοιμοι για Santa Barbara! :)

Δημοσιεύτηκε

Καλά συνεχίστε έτσι εσύ κι ο άλλος με τα μπιχλιμπίδια σας,

αλλά την πινακίδα σου  γιατί την έβαλες στο μπλέντερ..; :tongue0013:

Και ας σοβαρευτούμε ώστε να ρωτήσω επί της ευκαιρίας,

στις φωτό από τις εκδρομές θες/πρέπει να σβήνουμε τους αριθμούς;

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Καλά συνεχίστε έτσι εσύ κι ο άλλος με τα μπιχλιμπίδια σας,

αλλά την πινακίδα σου  γιατί την έβαλες στο μπλέντερ..; :tongue0013:

Και ας σοβαρευτούμε ώστε να ρωτήσω επί της ευκαιρίας,

στις φωτό από τις εκδρομές θες/πρέπει να σβήνουμε τους αριθμούς;

Οχι, παλουκάρι μου...Μη μασας!

Σιγά μη σου πω να σβήσεις τις πινακίδες!!
Δεν φτάνει που κάνεις τον καμέραμαν.. θα σου βάλουμε επιπλέον δουλειά; :)

Απλά, τώρα, έπιανε ΟΛΗ την φωτογραφία η πινακίδα και είπα να την βάλω στο πλυντήριο να στριφογυρίσει λίγο :) 

Δημοσιεύτηκε

θελω να δω τα φλας αλλα βλεπω την πινακιδα και επαθα ιλιγγο !!!

ζαλιζομαιιιιιιιι  !!!!

πανεμορφα τα φλασακια και πολλυ δυνατο φως  :thumbsup:

και αν θες μεσα απο την τρυπα στηριζεις και μια τρομπιτσα σαν την δικια μου  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :sign0020:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

και αν θες μεσα απο την τρυπα στηριζεις και μια τρομπιτσα σαν την δικια μου  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :sign0020:

Δικέ μου...!

Μέχρι και 4 τρομπίτσες μπορώ να βάλω στις τρύπες .....

Των φλας εννοείται :) :D

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο θέμα και απορώ για τι δεν γράφουμε. ..

Εγώ μαζί με γείτονα noe  αλλάξαμε το κοντέρ και το αμπερομετρο. .έβαλα τα λευκά για αλλαγη..

20160303_140620_zps7egmud4s.jpg

20160303_140624_zpsrrb7wxcn.jpg

Πώς σας φαίνεται. .?

Είναι στραβά το αμπερομετρο. .αλλα δεν το πειράζω γιατί θα μου σπάσει στο τέλος. .

Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, ΑΛΠΙΚΟΣ ΤΡΙΤΩΝ είπε:

Πώς σας φαίνεται. .?

Είναι στραβά το αμπερομετρο. .αλλα δεν το πειράζω γιατί θα μου σπάσει στο τέλος. .

Φιλαράκο, εγώ με το αμπερόμετρο στραβό δεν θα μπορούσα να οδηγήσω, αποσπά την προσοχή..:ranting:

Προς άπαντα τα πληρώματα (κατά Ακριβοδίκαιος) το αμπερόμετρο για να το βγάλεις τσακίζει το τσίγκινο ποτήρι του, αλλά δε σε νοιάζει αφού θα το αλλάξεις, ενώ για να  βάλεις  το καινούργιο είναι επικίνδυνο με την πίεση να σπάσεις το τζάμι του. Όλα αυτά εξαιτίας της λαστιχένιας καπότας.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
On 2/3/2016 at 2:37 PM, ΑΛΠΙΚΟΣ ΤΡΙΤΩΝ είπε:

Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο θέμα και απορώ για τι δεν γράφουμε. ..

Ελα μου ντε!!!!!!!!

Γιατί;;;;;

Πώς σας φαίνεται. .? .

ρε φίλε, με γειές!!!!
Καινούριο μηχανάκι πήρες;; Με Μηδεν χιλιόμετρα!!!!
Πολύ ωραίο!!!!!!

Με στραβο θα κοιμηθείς, το πρωί θα αλλοιθωρίσεις!!!!

On 2/3/2016 at 4:10 PM, noe είπε:

Φιλαράκο, εγώ με το αμπερόμετρο στραβό δεν θα μπορούσα να οδηγήσω, αποσπά την προσοχή..:ranting:

Μ' αρέσεις, ωRE!!
Tου βάζεις το αμπερόμετρο στραβά, του τη λες κι όλας, μετά!!!!!
Αρχοντας ::):

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
3 ώρες πριν, ΑΛΠΙΚΟΣ ΤΡΙΤΩΝ είπε:

Τώρα λέει ο noe έγινα άνθρωπος. .

Τι ήσουν κατά την γνώμη του μέχρι τώρα, δηλαδή;;;;;;

Για να ΄χουμε καλό ρώτημα......

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Gigas

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, noe είπε:

Προς άπαντα τα πληρώματα (κατά Ακριβοδίκαιος) το αμπερόμετρο για να το βγάλεις τσακίζει το τσίγκινο ποτήρι του, αλλά δε σε νοιάζει αφού θα το αλλάξεις, ενώ για να  βάλεις  το καινούργιο είναι επικίνδυνο με την πίεση να σπάσεις το τζάμι του. Όλα αυτά εξαιτίας της λαστιχένιας καπότας.

RE σύ, αυτό είναι οι... Επικίνδυνες Αποστολές...

Και στο τέλος κινδυνεύεις να μείνεις χωρίς αμπερόμετρο εντελώς...

Και με τσακισμένο ποτηράκι όταν το βγάζεις, και με σπασμένο τζαμάκι όταν το βάζεις...

Γι αυτο και σύ του το έβαλες στραβά (το καπελάκι σου) και καθάρισες!!
Σωραίος και πάλι!!!!!:hell_boy:

Ασε... προτιμώ να μη γίνω ποτέ άνθρωπος!!!!!:mad2:

Δημοσιεύτηκε

Και μονο που το εβαλες με το λαστιχακι του εισαι αρχοντας.Αλλα αξιζει να προσπαθησεις απο κατω να το ισιωσεις.

Δημοσιεύτηκε

Θαναση στο λευκο καντραν του κοντερ σου γυρο γυρο απο πανω φαινεται στις φωτο ενας πρασινος (λαχανι) κυκλος.Ετσι ειναι και απο εκει βγαινει ο φωτισμος του ή ετσι φαινεται στις φωτο? Παντως μου αρεσουν παρα πολυ τα λευκα καντραν.

Δημοσιεύτηκε

Ααα και κατι αλλο...Τωρα σκεφτηκα πως ισως καταφερεις να φερεις στα ισια του το αμπερομετρο με ενα ζωναρι.Οπως τα εργαλεια των φιλτρων.Για παραδειγμα και με ενα δερματινο λουρακι σκυλου, αν το αγκαλιασεις απο την κατω μερια και το στραγκαλισεις μετα σιγα σιγα θα μπορεις να το στριβεις.

Δημοσιεύτηκε

Ναι Αντώνη από εκεί βγαίνει. ..το φως. 

Το αμπερομετρο αν το πειράξω το έχασα φιλε. .θα χαλάσει. .είμαι σίγουρος 

Δημοσιεύτηκε

Είναι τσιγκο και θα στραβώσει. .είναι ευαίσθητο. .γιατί έχει το λάστιχο του. .δεν έβαλα μονωτικη ταινία ..

Δημοσιεύτηκε

Εεεεε τοτε οταν το δινεις στον Νοε να το οδηγαει...θα τον βαζεις να κανει προς τα αριστερα κυκλους ωστε να βλεπει το αμπερομετρο ισια:lol2:

Δημοσιεύτηκε

...Θανάση όμορφες αλλαγες...ευγε και καλοτάξιδος μία και πήρες καινουργιο μηχανάκι...!!!:after_boom:

...αν βάζατε βαζελίνο ή γράσο κατα την διείσδυση δεν γίνετε δουλεια...???::):

Δημοσιεύτηκε
1 λεπτό πριν, bbk είπε:

...αν βάζατε βαζελίνο ή γράσο κατα την διείσδυση δεν γίνετε δουλεια...???::):

bbk ευχαριστώ. .

Βάλαμε σπρέι ..αλλά πολύ σφηνωτα μπαίνει. .και θέλει προσοχή μιν σπάσει. .

Δημοσιεύτηκε

Θανάση καλορίζικα τα νέα όργανα, είναι πολύ όμορφα. Ελπίζω οι ενδείξεις τους, και κυρίως του ταχύμετρου, να είναι ευδιάκριτες το βράδυ. Τουλάχιστον αυτά που έχω βάλει στη δική μου παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα. Από την άλλη μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι οι ενδείξεις του ταχύμετρου δεν είναι απαραίτητο να είναι ευδιάκριτες, αφού σχεδόν όλες οι enfield, με εξαίρεση ίσως τα τελευταία μοντέλα είναι αόρατες στα ραντάρ της τροχαίας.