Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Τι Έκανα Στην Enfield Μου Σήμερα!

Δημοσιεύτηκε

'Αλλαξα φλασάκια! :)

Τα προηγούμενα που φόραγα ήταν καλά από άποψης φωτεινοτητας αλλά ήταν φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό και έσπαγαν σαν φρέσκα αγγουράκια :)

Δεν τολμούσες να τα κοιτάξεις, κρακ.. έσπαγαν ένα-ένα...

Ναι μεν ήταν φτηνά και εύκολο να αντικατασταθούν, αλλά είχε καταντήσει βαρετό!
Παρήγγειλα λοιπον από Κίνα μεριά άλλο σετ φλασακίων, με βασική προϋπόθεση να έχουν λαστιχένιο βραχίονα, έτσι ώστε να είναι λιγάκι πιό ανθεκτικά. 

Βρήκα λοιπόν αυτά που θα σου δείξω και μάλιστα ήταν και με led αντί για λαμπάκι πυράκτωσης. 

Αν και θα ήταν κάπως αντίθετα με την κλασσική όψη της μοτοσικλέτας, τελικά, τα παρήγγειλα. 

Εχτές τα παρέλαβα και σήμερα τα αντικατέστησα, επειδή εδώ και εβδομάδες τα δύο φλασάκια της αριστερής πλευράς είχαν σπάσει και κρεμόντουσαν σαν μαραμένια γιούλια και σαν γιασεμιά...

Ηταν επιτακτική η ανάγκη να αντικατασταθούν. 

Ξεκίνησα από πίσω μεριά, και όλα πήγαν καλά. Τα φλασάκια δούλευαν όλα μια χαρά. 

Σειρά είχαν τα μπροστινά. 

Μόλις έβγαλα το ένα φλασάκι από εμπρός, άρχισαν τα όργανα...

Το φλασέρ αντιλήφθηκε οτι έλειπαν τα φλας και δεν δούλευαν σωστά, ή μάλλον, δούλευαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Βλέπεις, τα led έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση και παρότι είναι συνδεδεμένα στο κύκλωμα, το φλασέρ δεν τα αντιλαμβάνεται και σου λέει ότι είτε τα λαμπάκια είναι καμμένα είτε ότι τα φλας είναι τελείως αποσυνδεδεμένα. 

Το είχα αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο σε άλλη μοτοσικλέτα όπου είχα αντικαταστήσει τα φλας με Leds και εκεί είχα καταφύγει στην λύση αντικατάστασης του φλασέρ με βαρέως τύπου που ασχέτως φορτίου θα δουλεύει σταθερά. 

Κυριακάτικα όμως, πού να βρεις τέτοιο φλασέρ για να το βάλεις.

Ευτυχώς, μου είχαν από τότε ξεμείνει κάτι αντιστάσεις και έψαξα και τις βρήκα. 

Οι αντιστάσεις είναι η άλλη εναλλακτική λύση, αν δεν καταφύγεις στην αλλαγή του φλασέρ. 

Τοποθετούν αντίσταση στο κύκλωμα και ξεγελούν το φλασέρ να νομίζει ότι υπάρχει λάμπα πυράκτωσης ακόμη και όταν δεν υπάρχει.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν καουν ή αφαιρεθούν τα φλας, τότε δεν θα σε ειδοποιήσει με την λανθάνουσα λειτουργία του, μια και νομίζει ότι όλα πανε καλά...

Μικρό το κακό.

Μπήκαν λοιπόν οι αντιστάσεις και η λειτουργία επανήλθε στο φυσιολογικό. 

Τις στερέωσα μέσα στο πίσω φανάρι με ζιπάκια και όλα μπήκαν στην θέση τους. 

Μάλιστα, επειδή τα φλασάκια είναι μαύρα δεν φαίνονται πολύ ότι είναι led και έτσι δεν μοιάζουν άσχημα. 

Η φωτεινότητά τους είναι ικανοποιητική και φαίνονται ακόμη και την ημέρα. 

Τέλος καλό, όλα καλά :)

• Απαντήσεις 249
  • Εμφανίσεις 56,9k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την πήγα βόλτα στη ΝΑΥΣΙ και τα είπαμε με ένιωσε καλύτερα και από φίλους..!!                     

• On 12/5/2016 at 10:30 PM, noe είπε: της άλλαξα όργανα σε λευκα και την έβγαλα βόλτα..!!   Τίποτα ιδιαίτερο, βρήκα ρολογάκι με λευκό καντράν κι έτσι το σύνολο έγινε πιο αρμονι

• ...οι Enfield εχουν κατι μαγικο...ακομα και εγω που δεν πιστευω σε τετοια για την Enfield το πιστευω... ...δεν ειναι μηχανες που τις αντιμετοπιζεις λογικα, ειτε ειναι καρμπιρατερατες ειτε ψεκαστε

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Μαλλον εννοεις στον στροφαλοθαλαμο κι οχι στο καρτερ γιατι εκει εχει παντα λαδι.Τσεκαρε την μπροστα ταπα λαδιου μηπως εχει πολυ λαδι.Το σωστο ειναι περιπου 2κουταλιες τις σουπας.Αν ειχε μαζευτει εκει ομως οταν την εβαλες μπροστα θα εβγαζε ντουμανι ασπρο καπνο απο την εξατμιση, οποτε μαλλον δεν ειχε εκει και απλα ή σου τζιμπαει λιγο που ειναι και λογικο για enfield ή καπου μπορει να υδρωνει λαδακι και σιγα σιγα να χανεται.Αν και κατα την δικια μου γνωμη απλα δεν το ειχες γεμισει οσο θα επρεπε κι αν το ειχες κανει(νομιζοντας οτι εισαι στα φουλ),βαζοντας μπροστα πηγε στην μπανανα και και και....και απλα μισοαδειασε στο καρτερ...αλλωστε και στα enfield πιο σωστο ειναι να εχεις λιγο πανω απο την μεση λαδι στον δικτη.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Αυτα μου κανετε και θελω enfield..!!

...εγω θελω μια παστα σοκολατινα και τεσσερα τριγωνα πανωραματος...!!!:lol2:

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Εχθες ασχολήθηκα και εγώ με την δικιά μου.

Για αρχή άλλαξα το μπροστινό φτερό με το μεταλλικό (μαμά κομμένο) φτερό. Και βγήκε προσωρινά τέλειος το πίσω 

IMG_0444.jpg

Έβγαλα πίσω τροχό, έλεγξα το φρένο (έχει λιγο ψωμί ακόμα) τέντωσα αλυσίδα (την έφτασα σχεδόν στο όριο, θέλει άλλαγμα) και έφτιαξα με μια στρογγυλή λίμα τους ρεγουλατορους

IMG_0443.jpg

Για το μπροστινό σύστημα (ελατήρια) θα ακολουθήσει ηχητικό ντοκουμέντο στο ανάλογο θέμα αύριο .

Δημοσιεύτηκε
4 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Και το νυχακι...με την ιδια λιμα το εφτιαξες...??...:tongue: :tongue:

Ναι ναι κανει για όλες τις δουλειές 

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα πλην από την λάμπα είπα να ασχοληθώ και με την σέλα.

απο καιρό είχα δώσει παραγγελία σε ένα φίλο να μου φτιάξει ένα ενισχυτικό λαμακι 

ο λόγος ?

9387514A-D480-4154-A09B-C48DABDAE712.jpeg

οταν ήθελα να τραβήξω το λαμπάκι ποιο μπροστά αυτό μου στραβωνε.

BB82C2B3-DA43-478E-916A-1655F37F372C.jpeg

έτσι έφτιαξα ένα λαμακι 5χιλιοστον από ατσάλι 

Δημοσιεύτηκε

Το λαμακι είχε κοπή από πάνω όπως το μαύρο , ακριβές αντιγραφο

FF5C19D8-CDC5-43E4-8989-5CC1466BD9FC.jpeg

και τοποθετήθηκε πάνω από το μαύρο 

BF44F8FA-E080-4E9A-AE3B-5CCC83AD9353.jpeg

ετοιμο και αυτό και υπέρ ενισχυμένο , θα δείξει ο καιρό εάν αντέξει :lol10:

Δημοσιεύτηκε

Ομορφιες κα μοντιφιες...!!!

...ευγε νεε μου...!!!

...με αρεσει παρα πολυ η ρομβοιδης ραφη...

...καλα χιλιομετρα μποι!

Δημοσιεύτηκε

Βre και γιατι δεν εκανες δυο αυτακια στο ενισχυμενο ωστε να μην εβαζες καθολου το μαυρο?

Δημοσιεύτηκε
8 λεπτά πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Βre και γιατι δεν εκανες δυο αυτακια στο ενισχυμενο ωστε να μην εβαζες καθολου το μαυρο?

Γιατί αυτό μου το έφτιαξε φίλος στον τορνο δωρεάν , εαν το έβαζα να το φτιάξει όλο μονοκόμματο θα με έβριζε και θα πλήρωνα :sfirigma:

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα τσέκαρα τα λαδακια της μετά την πανελλήνια και δεν έχει κάψει ούτε γραμμάριο φτου φτου φτου :oui:

έβγαλα τις απώλειες από πάνω 

EE7D54FD-861D-42DD-99B4-977E6BCBFBBC.jpeg

Έφτιαξα τις βίδες στην σέλα (έκοψα αυτές που εξείχαν και έβαλα βίδα χωρίς κεφάλι)

F2313CBE-5935-4FBD-8F87-F8D3DB784D3F.jpeg

άλλαξα βέβαια θέση στο στοπ καθότι δεν υπάρχει πλέον πίσω φτερό (προσωρινά) και έφτιαξα την καλωδίωση του στοπ από την αρχή.

Πλέον δουλεύει τέλεια 

3155F606-B801-4D7C-81F3-B61E572B1BF6.jpeg

τελικό αποτέλεσμα 

F1389081-F78E-494D-9595-1DA2EDFF61A0.jpeg

Αυριο έχει βολτούλα καμία 40ρια χιλιόμετρα για την μπαταρία του.

Δημοσιεύτηκε

Ευκαιρια να το κοψεις...

Ήή δοκιμασε με καποιο παλιο μπροστινο φτερο αν εχεις!

Το κολοφαναρο ασ'το εκει και φτιαξε μια μικρη πινακιδουλα.Bobber φτιαχνεις...!!!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Ήή δοκιμασε με καποιο παλιο μπροστινο φτερο αν εχεις!

Δεν έχω, θα πάω το είδη υπάρχων για κόψε ράψε κάποια στιγμή, ψάχνω να βρω και μπροστινό και να τραβιξω ποιο πίσω το ψαλίδι 

Δημοσιεύτηκε

Νομιζω δεν αξιζει να αλλαξεις μπροστινο.Αλλαξε μονο τιμονοπλακα.Το πισο εγω θα το εκανα οπως σου ειχα πει.Ετσι θες μονο αλυσιδα και απλα να μακρυνεις την βεργα του ταμπουρου.Ααα και αξονα ψαλιδιου.Εν ολιγης με ενα εκατοσταρικο εισαι ετοιμος.

Δημοσιεύτηκε

Νομιζω δεν αξιζει να αλλαξεις μπροστινο.Αλλαξε μονο τιμονοπλακα.Το πισο εγω θα το εκανα οπως σου ειχα πει.Ετσι θες μονο αλυσιδα και απλα να μακρυνεις την βεργα του ταμπουρου.Ααα και αξονα ψαλιδιου.Εν ολιγης με ενα εκατοσταρικο εισαι ετοιμος.

Έτσι θα το δοκιμάσω , το να βρω μόνο τιμονοπλακα για την Enfield με «τρύπα» το βλέπω χλωμό 

• 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

...αχχχχχχχ τη ομορφα που ειναι να ξυπνα...

...αν ηταν ψεκαστο θα κρατουσε με την πρωτη ρελαντι...:lol4:

...Στεφανε περιμενω...!!!:sour:

Δημοσιεύτηκε
3 λεπτά πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

...αν ηταν ψεκαστο θα κρατουσε με την πρωτη ρελαντι...:lol4:

ή δεν θα έπαιρνε καθόλου μπρος, μα καθόλου.. :lol2:

Δημοσιεύτηκε

Μετα απο ακινησια η πιθανοτητες να μη παρει το εργαλειο μπροθθθτα ειναι ιδιες για ολα...

...και συνηθως η πρωτη βλαβη ειναι μπαταρια και η δευτερη τροφοδοσια...

Δημοσιεύτηκε

Επισης διακρηνω μια επιθετικη σταση απεναντη μου...:cray:

...και αντι να με υποστηριζεις εσυ περνεις ξεκαθαρα τη θεση του Στεκουρου...:ranting:

...και αυτο δε θα στο συγχωρησω ποτες...:faskelo:

Αρε δε Θα ερθεις καποια στιγμη Θεσσαλονικη...θα σε κανω να τα πουλησεις με την μια...!!!:lol4:

Δημοσιεύτηκε
11 λεπτά πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Μετα απο ακινησια η πιθανοτητες να μη παρει το εργαλειο μπροθθθτα ειναι ιδιες για ολα...

...και συνηθως η πρωτη βλαβη ειναι μπαταρια και η δευτερη τροφοδοσια...

και η τρίτη να έχει σήμα τον έλικα.. :tongue: