Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Royal enfield trial-scrambler(Sunday)

Δημοσιεύτηκε

Λοιπον εδω και περιπου 1 χρονο λειπει κατι και απο το γκαραζ μου αλλα φυσικα και στην καρδια μου...!!Ενα μεγαλο κενο...

http://postimg.org/image/jgxssrijd/

Ετσι λοιπον θα μου το καλυψει μια κουκλα με το ονομα Sunday που επελεξα μιας και ο σκοπος αγορας της ειναι να απολαμβανω με ομορφα χλμ. τις Κυριακατικες εκδρομουλες..!

Σημερα την κουκλα μου την χαιροταν ο Νοε στην Αθηνα μιας κι αυτος ετρεξε,εκανε,εδειξε,μετρησε...μεχρι και λαδια εβαλε ωστε να αγοραστει η Sunday και να μπει αποψε στο καραβι για Χανια!Νικο ευχαριστω πααααααρα πολυ για οολα και για οσα εχεις κανει για'μενα...!!

Χρωσταω...:default_cheers:  :food2:

Φωτο της μηχανης ακομα δεν εχω,ουτε την εχω δει απο κοντα,ομως ηδη ξερω πως θα την κανω...Το project που θα γινει πανω της,βημα βημα θα υπαρχουν πλεων εδω,με πολυ μπλα μπλα και φυσικα πολυ βοηθεια δικια σας!

Οποτε καλο ταξιδι Sunday για σημερα κι ελπιζω να με αγαπησεις οπως κι εγω και φυσικα να με κανεις κι εσυ επιτελους να ξανα χαμογελασω πανω στο τιμονι σου,που εχω να νιωσω ετσι ομορφα πολυ καιρο...!

Περιμενω πως και πως να σε αντικρισω το πρωι και να σε χαιδεψω οπως κανεις αλλος,πριν ακουσω το πρωτο παφ παφ που θα μου προσφερεις..!

• Απαντήσεις 1,2k
  • Εμφανίσεις 116,9k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
12 ώρες πριν, Αντωνης Σταθακης είπε:

Το απογευμα εχουμε δουλεια...

20170411_091650.jpgερωτηση,μήπως πρέπει να κοπεί και στην αριστερή αντλία κομμάτι στο κάτω μέρος του κύκλου όπως είναι και στην δεξιά?

Δημοσιεύτηκε

Ρε Αντωνη οι αγγλοι εχουν ενα ρητο..

....

.....if it ain't broken..DONT fix it..!!"

,

...μα αφου το μηχανακι ..κενταγε ,για ποιον λογο επρεπε να παρεμβεις στην αντλια...?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
5 λεπτά πριν, χρηστος είπε:

Οχι Χρηστο,μονο στην μικρη πρεπει να ειναι κομμενο κι ο λογος απλα οτι ειναι πολυ λεπτο κομματι που ΑΝ κοπει μπορει να φραξει διοδους λαδιου.Οι Αγγλικες ερχονται ετοιμες,ενω στις Ινδικες πρεπει να το κοψεις με ενα κοφτακι και με λιμα να γλυκανεις την περιοχη.

Σωστη παρεμβαση παντως...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
18 λεπτά πριν, stekouros είπε:

..ο μπλε ελεκτρικ καπνος ειναι μετριο σταδιο καυσης λαδιων στο χωρο καυσης..

..ο ασπρος καπνος ειναι το υστατο σταδιο οπου καιγονται εντονες ποσοτητες λαδιου..

Το μπουζι πρεπει να αλλαχτει..

..το θεμα δεν ειναι μονο με τα υπερβολοκα λαδια στο στροφαλοθαλαμο που ανεβαινουν κ ξεπερνουν την στεγανοτητα των ελατηριων κ καιγονται στο χωρο καυσης...

....ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ WET SUMP..ειναι οι αυξημενες ατμοσφαιρες που αποκτα ο περιοσμενος,πλεον, αερας  του στροφ/μου - .....δεν υπαρχει εκτονωση κ αυτο εχει ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ...,,η οποια δεχεται πλεον τετοιες πιεσεις που τισ πληρωνει ο αρχικος που εν τελει γινεται τελικος αποδεκτης....ΤΟ ΚΟΧΛΙΩΤΟ ΓΡΑΝΑΖΙ

...

...

........" ΤΑ ΜΑΜΑ made in Imnia ανταλλακτικα ειναι ΠΑΝΤΟΤΕ ,ποιοτικοτερα απο τα αδικαιολογητα πανακριβα.....κωλοhitcock..

...."μαμισια...ολεεε.!!!"

Ο μπλε καπνος μπορει να ειναι και πλουσιο μειγμα.

Το μπουζι δεν παθαινει τιποτα για 10λεπτα που πηρε μπροστα.(Αμα ηταν ετσι σε οσους μαζευει λιγο λαδι λογο ακινησιας ο στροφαλοθαλαμος θα επρεπε να αλλαζουν συνεχεια μπουζια).Με το που σταματαει να καιει λαδι με την καυση καθαριζει μονο του...

Ας περιμενουμε λοιπον την απαντηση του Χιτσκοκ μιας και μπορει πολυ απλα να εχει προβλημα η επιστροφης.Παντως βεντουζωνει τελεια,στην φωλια μπαινει τελεια και ο πυρος καθετε ομορφα στον αξονα.Εγω τις γυαλισα(δεν μπορω να πω πολυ ωρα αλλα το εκανα)ισως να θελουν κι αλλο αλλα μου κανει εντυπωση.Αυτο που λεει ο bbk με τα expanter παιζει αλλα δεν το κανω.Προτιμω απλες αντλιουλες...

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Αντωνη τα μαυρα ντουμανια ειναι μειγμα...τα μπλε ειναι χωρος καυσης.

Το μπουζι πολυ πιθανο να χει μαυρισει περισσοτερο απ οτι υποθετεις..

Οι αγγλοι μαλωσε τους να δουμε τι θα πουνε..

Οι παραπανω αποψεις που διαβαδα..πραγματι ειναι ολες τους ευφυεστατες...

...

..

......το επιπεδο το μηχανολογικο ειναι πολυ ΤΟP.....σε αλλα φορουμ ππυ εχω διαβασει..  και μαλωνουν πολυ και τοποθετουνται  εσφαλμενα..

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Στεφανε εχεις δικιο για τον μπλε καπνο.Καπου ειχα διαβασει για φτωχο κι οχι πλουσιο που ειπα κι ο λογος υπερθερμανσης κεφαλης και καψιμο βαλβιδας αρα λαδι στον χωρο καυσης.Σορυ βιαστηκα και μπερδευτικα.

Δημοσιεύτηκε

...εξετασεις για τμημα μηχανολογιας οχηματων στο ΤΕΙ ποτε θα δωσουμε...??? :lol:

...ελπιζω να μπαινουν απο την αντιπροσωπεια να διαβαζουν για να μαθαινουν και ολας...!!!:happy-smiley41:

Δημοσιεύτηκε

Δούλεψε τη μηχανή έως να πιάσει θερμοκρασία λειτουργίας,μετά βγάλε τη τάπα στροφαλοθαλαμου και πρέπει να έχει 30_40 μλ λάδι .

Αν είναι περισσότερο τότε εχει θέμα η αντλία επιστροφής και επίσης περνά λάδι από τα ελατήρια.

Λογικά δεν ετριψες σωστά τις επιφάνειες των αντλιών ,σου έχουμε στείλει και οδηγίες τοποθέτησης !Η δουλειά γίνεται με βγαλμένο το καπάκι χρονισμού για να μην μπουν βρωμιες όταν θα κάνεις την επιτριψη .Επίσης το εμβολακι  της αντλίας επιστροφής δεν πρέπει να σκαλωνει στη φωλια του αλλά να περνάει γλυκά !

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Λοιπον μετα απο την απαντηση του...του εστειλα πως εχω βαλει και καινουρια ελατηρια στο πιστονι κι οτι με τις αλλες αντλιες δεν ειχα προβλημα.Συγχρονος παρατηρησα οτι το εμβολο της αντλιας επιστροφης γυρναει πιο δυσκολα στον αξονα των αντλιων και μηπως φταιει αυτο ποσο μαλλον κι αν ζοριζει τον αξονα και το σκουληκι.Μαλιστα του προτεινα μηπως με μια ψιλη λιμα ανοιγα ελαφρα την τρυπα του εμβολου ωστε να γυριζει ελευθερα αλλα γιατι να το ρισκαρω εγω αυτο και να μην μου στειλει αλλη...!??

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Λοιπον μας λεει...

Το εμβολο θα πρεπει να γυριζει ελευθερα κι οχι σφιχτα.Το εχει δοκιμασει σε διαφορους Αγγλικους αξονες αλλα και σε Ινδικους και ολοι πανω κατω εχουν μια διαφορα και σε μερικους Ινδικους ειδε οτι υπαρχει περιπτωση να μην εχει το σωστο κενο.Αλλα δεν ειναι αυτος ο λογος στο οτι καιει λαδι κι οτι ειναι κατι αλλο.Το οτι εχω βαλει αλλα ελατηρια ειναι λογικο να τσιμπαει λιγο περισσοτερο λαδι αλλα οχι να μενει στον στροφαλοθαλαμο κι οτι ισως δεν τις εχω γυαλισει οσο χρειαζεται.Θα ριξει μια ματια στις δικες του αντλιες και φανταζομαι να μου απαντησει.

Εγω λοιπον θα λιμαρο για σιγουρια την τρυπα του πυρου ωστε να γυριζει ελευθερα οπως ο παλιος.Το κανω καθαρα για να μην ζοριζω τον αξονα.Θα τις ξανα γυαλισω κανενα τριωρο για να γουσταρω και θα τις βαλω.ΑΝ μου καιει λαδι θα του τις στειλω πισο ετσι οπως θα τις εχω κανει...χα χα...!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Λοιπον.Τελος...

Ελυσα μπανανα.Τσεκαρα τα παντα και ο πυρος της αντλιας επιστροφης δεν γυρναγε ευκολα στον αξονα.Ετριβα 20λεπτα περιπου με την λιμα προσπαθοντας να την ανοιξω λιγο ωστε να γυριζει ελευθερα.Τιποτα.Πηρα το Νοε τηλ.και μου βρηκε την λυση με αλοιφη των βαλβιδων μηπως φαγωθει πιο γρηγορα.Το εκανα και σε 1λεπτο ηταν ετοιμο.Ααα re Noe..!

Ξανα γυαλισα με αλοιφη την πλατη των αντλιων στις φωλιες τους στην μπανανα ωστε να εφαρμοστουν σωστα.Τις καθαρισα..ΟΛΑ...και τα κουμπωσα ολα στην θεση τους.Εβαλα λαδια στην μπανανα και αλλαξα και τα λαδια στο καρτερ.Ανοιξα και την ταπα στροφαλοθαλαμου κι εβγαλε 2 σταγονες λαδι.

Την βαζω μπροστα και την παω βολτα.Γ@μ... τον Χιτσκοκ...τα ιδια.

Μετα που κρυωνει ξανα ανοιγω ταπα στροφαλοθαλαμου κι εβγαλε περιπου 50ml λαδι και ισως λιγο παραπανω.Αρα η επιστροφης ΔΕΝ συνεργαζεται σωστα με αποτελεσμα να μην προλαβαινει να μαζεψει το λαδι απο τον στροφαλοθαλαμο κι ετσι περναει το λαδι αναγκαστικα απο τα ελατηρια και τα καιει στον θαλαμο καυσης.Δεν αντεχω αλλο,ουτε τις ξανα βαζω πανω.Αν δεν τις παρει πισο ο Χιτσκοκ ορκιζομαι οτι δεν θα ξανα αγορασω απο αυτον αλλα θα τις κρατησω για να το θυμαμαι.Ισως τις κανω σκουλαρικια οπως μου λεγατε.Τελος.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Αυριο που θα ειμαι ξεκουραστος θα βαλω πισο τις αντλιαρες μου τις Ινδικες...και βουρ.!!

Δημοσιεύτηκε

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί οι Ινδικές αντλίες έχουν μεγαλύτερες τρύπες?

Καλά βάλε πρώτα τις παλιές αντλίες με την ησυχία σου αύριο, να δεις μήπως συνεχίζει το πρόβλημα, οπότε πάμε αλλού.

Σύγκρινε τις παλιές αντλίες με τις καινούργιες τα έμβολά τους αν βεντουζώνουν το ίδιο, απλά από περιέργεια.

Βγάλε φωτογραφίες παλιές και νέες και τέλος τράβα βιντεάκι την Enfield σε λειτουργία όπου στο τέλος θα δείχνεις στην παλάμη σου τις άχρηστες αντλίες του Χίτσκοκ, δείχνοντας ότι δεν τις χρησιμοποίησες τελικά. Στείλε φωτό και βίντεο να τα δει ο κρυόκωλος απαιτώντας επιστροφή χρημάτων ή αγορά ανταλλακτικών ισάξια.

Υπόψιν, αν επιμένεις να δοκιμάσεις αντλίες υψηλής ροής υπάρχουν και οι Ινδικές high pressure με κόστος 25-30 €.

Τέτοιες φόρεσα στην 350άρα μου, αν έκανα βλακεία ο χρόνος θα δείξει, μέχρι στιγμής έχουν δουλέψει 7000 χλμ.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Νοε οι πυροι στις υψηλης ειναι πιο χοντροι οποτε απο εκει παιζει ρολο η πιεση του λαδιου κι οχι απο τις τρυπες.

Εχθες που ειχα ξανα βαλει τις παλιες αντλιες δεν ειχα κανενα προβλημα,ελπιζω να μην εχω κι αυριο με τοσο τριψημο στην μπανανα.Δεν νομιζω ομως.

Οι καινουριες βεντουζωνουν καλυτερα.Φαντασου οτι ο πυρος αν κρατας την αντλια σκετη δεν πεφτει με τιποτα κατω.

Θα βγαλω και πολλες φωτο και βιντεο και θα του τα στειλω για να τα δει ο μπ@γλ@μ@ς...

ΔΕΝ θα ξανα κανω προσπαθεια για υψηλης.Προτιμω να μου κολλησει απο ελλειπη λυπανση παρα απο πιεση στον στροφαλο.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Το τελευταιο ερωτημα ειναι ενα.

Ομως αν το κανω δεν θα εχω επιστροφη για να ξαναβαλω τις παλιες φανταζομαι.

Ο Χιτσκοκ στο mail που μου εστειλε μου γραφει να τριψω τις αντλιες με fine lapping paste.

Αν πατησεις στο google δειχνει την ιδια που τριβουμε τις βαλβιδες.

ΟΜΩΣ στις οδηγιες των αντλιων λεει με Autosol αλοιφη που εγω με τετοια τις ετριψα.

Ο Νοε δεν θυμαται με τι αλοιφη τις ετρυψε οποτε ειναι δυσκολο να το ρισκαρω να βαλω αυτην των βαλβιδων.

Δημοσιεύτηκε

Μα δεν θα θυμόμουν ότι είχα τρίψει με απλή γυαλιστική αλοιφή? 

Δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου μη κάνεις ζημιά,  αλλά νομίζω την αλοιφή την λεπτή για τις βαλβίδες χρησιμοποίησα.

Μπορούμε αύριο να μάθουμε με ένα τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Τωρα μολις εστειλα mail στον Χιτσκοκ τι εννοει λεγοντας. "Fine lapping paste"...

Autosol ή Chemico που βαζουμε και στις βαλβιδες.

Χα...φανταζεσαι να μου πει την αλλη?

Θα ξανα κανω τα ιδια...

Αν ομως ειναι αυτη ακυρωνει τον αλλο στο βιντεακι με την 350αρα αλλα και τις οδηγιες του στο θεμα αντλιων.

Θα δειξει...

Δημοσιεύτηκε

...εγω ρε παιδια τις ειχα βαλει χωρις τρηψημο αν δεν κανω λαθως και δουλευε μια χαρα...

...το μοναδικο που καναμε ηταν να φαμε την γωνια απο το 8 δεξια αριστερα στην φωλια των αντλιωννγια να μη σκαλωνει το εμβολακι...

...τι να πω...???

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Εγω το κοιταξα και δεν σκαλωνει.Το ειδα πριν βαλω το καπακι της.Γυρισα και τον αξονα και γυριζει ελευθερα με το δαχτυλο.Λες να βρισκει οταν ζεστενεται...?Παιζει κι αυτο!

Οταν την βαζω μπροστα δεν εχω θεμα λαδιλας,ομως μολις ζεσταθει αρχιζει σιγα σιγα.Λογικα δεν φταιει αυτο αλλα η αντλια επιστροφης δεν προλαβαινει να τραβηξει το λαδι απο τον στροφαλο.Γι'αυτο οταν ειναι κρυο δεν βγαζει...επειδη δεν εχει προλαβει να μαζεψει ποσοτητα.