Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Royal Enfield Electra Χ ρύθμιση βάλβιδων

Δημοσιεύτηκε

Ήρθε η ώρα να ρυθμίσω βαλβίδες (η μια μου κοπανάει) 

εχω βρει το παρακάτω video 

Το κακό ειναι οτι αυτός χρησιμοποιεί το αμπερομετρο για να βρει το σωστό σημείο (δεν ξέρω πως λέγετε ::):) πράγμα που εγώ δεν μπορώ να κάνω.

Βρηκα και ένα σχετικό θεμα εδω ομως δεν δίνει κάποια εξηγήσει το πως μπορούμε να βρούμε το σωστό σημείο ώστε να προβούμε στην ρύθμιση (η εγώ δεν μπορώ να το εντοπίσω).

Για βοηθήστε :think:

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

ξεκιναμε λοιπον ,

1.ανοιγουμε το πορτακι ωστηριων

2.κατεβαζουμε μανιβελα μεχρι το αμπερομετρο να γυρισει στο μειον 

3.δινουμε λιγο ακομη και ερχεται η βελονα του αμπερομετρου στο 0

4.κοιταμε στο κατω σημειο που εδραζουν τα ωστηρια να δουμε οτι τα ταππετα ειναι στην ιδια ευθεια (στο ιδιο υψος )

αν ναι , ειμαστε στο ΑΝΩ ΝΕΚΡΟ ΣΗΜΕΙΟ

5. βγαζουμε το μπουζι και βλεπουμε με ενα κατσαβιδι οτι το εμβολο ειναι στο πιο ψηλο σημειο του ( προαιρετικο ,ειναι μια εξτρα επαληθευση )

6. σφιγκουμε τα ωστηρια ετσι ωστε να γυρνανε ελαφρα σφιχτα με τον αντιχειρα και να μην εχουν παιξιμο στο πανω-κατω

(ελεγχουμε οπως τα στρεφουμε για τυχον στρεβλωση ωστηριου καθως εαν ενα ωστηρο ειναι στραβο εχει ως αποτελεσμα να μην ρυθμιζεται ποτε σωστα το διακενο )

Δημοσιεύτηκε

τωρα η διαδικασια αυξομειωσης στο υψος του ωστηριου,

1. κραταμε κοντρα το ανω παξιμαδι και λυνουμε το μεσαιο

2.γυρνωντας το κατω παξιμαδι και ταυτοχρονα κρατωντας σταθερο το ανω  ρυθμιζουμε το υψος ,στο σημειο που θα σφιξει ελαφρως το ωστηριο εχουμε το ιδανικο υψος

3.σφιγγουμε το μεσαιο με το ανω κρατωντας κοντρα το κατω ωστε να μην στρεψει , και τελειωσαμε 

Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
36 λεπτά πριν, χρηστος είπε:

ξεκιναμε λοιπον ,

1.ανοιγουμε το πορτακι ωστηριων

2.κατεβαζουμε μανιβελα μεχρι το αμπερομετρο να γυρισει στο μειον 

3.δινουμε λιγο ακομη και ερχεται η βελονα του αμπερομετρου στο 0

4.κοιταμε στο κατω σημειο που εδραζουν τα ωστηρια να δουμε οτι τα ταππετα ειναι στην ιδια ευθεια (στο ιδιο υψος )

αν ναι , ειμαστε στο ΑΝΩ ΝΕΚΡΟ ΣΗΜΕΙΟ

5. βγαζουμε το μπουζι και βλεπουμε με ενα κατσαβιδι οτι το εμβολο ειναι στο πιο ψηλο σημειο του ( προαιρετικο ,ειναι μια εξτρα επαληθευση )

6. σφιγκουμε τα ωστηρια ετσι ωστε να γυρνανε ελαφρα σφιχτα με τον αντιχειρα και να μην εχουν παιξιμο στο πανω-κατω

(ελεγχουμε οπως τα στρεφουμε για τυχον στρεβλωση ωστηριου καθως εαν ενα ωστηρο ειναι στραβο εχει ως αποτελεσμα να μην ρυθμιζεται ποτε σωστα το διακενο )

Καταρχήν Χρήστο ευχαριστώ. 

Το θέμα μου είναι ότι εγώ δεν έχω την δυνατότητα να κάνω τα βήματα 2 και 3 καθότι το αμπερομετρο τις Electra (λόγο ηλεκτρονικής υπόθετο ) δεν πηγαίνει ποτέ στο μείον κατα την τις διαδικασίας εκκινήσεις .

αρα πως βρίσκω ποτέ είμαι στο ΑΝΩ ΝΕΚΡΟ ΣΗΜΕΙΟ;

Δημοσιεύτηκε

με το κατσαβιδι απο μπουζοτρυπα βλεπεις το εμβολο να ειναι στο πιο ψηλο σημειο ,παραλληλα βλεπεις και τα ταππετα να  ειναι στο ιδιο υψος οπως προανεφερα :thumbsup:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 hour ago, χρηστος είπε:

με το κατσαβιδι απο μπουζοτρυπα βλεπεις το εμβολο να ειναι στο πιο ψηλο σημειο ,παραλληλα βλεπεις και τα ταππετα να  ειναι στο ιδιο υψος οπως προανεφερα :thumbsup:

Θα το δοκιμάσω και ο θεός βοηθός ,

Δημοσιεύτηκε

Νίκο βρες συμπίεση με τη μανιβέλα και σπάσε την περίπου 5 πόντους, εμπειρικά είσαι στο άνω νεκρό σημείο και ελέγχεις τα ταπέτα όπως σου είπε ο Χρήστος.

Αλλιώς, βάζεις 5η στο κιβώτιο ταχυτήτων, βρίσκεις τη συμπίεση με τη μανιβέλα, βγάζεις το μπουζί, βάζεις ένα κατσαβίδι και γυρνάς τη πίσω ρόδα λίγο-λίγο με φορά κίνησης εμπρός και βλέπεις ότι το κατσαβίδι ανεβαίνει. Μόλις βρεις το μπαλάτζο που το κατσαβίδι πέφτει κάνεις τον τροχό ανάποδα (και μπρος πίσω) μέχρι να βρεις το σωστό ΑΝΣ.  

Η μέθοδος με το αμπερόμετρο δεν είναι και απόλυτη, οπότε μη ζηλεύεις..:tongue:

Δημοσιεύτηκε

αν δεις με το φακο απο το κινητο σου μεσα απο την μπουζοτρυπα ,θα φαινεται πεντακαθαρα η κεφαλη του εμβολου οταν ανεβει τερμα επανω  οσο κατεβαζεις την μανιβελα ,το κατσαβιδι να ειναι ενα μικρο( γιατι εμποδιζει το ντεποζιτο αν ειναι μεγαλο)για να μπορεις να το βαλεις , ευκολο ειναι .

αν δεις εξαρχης και τα ωστηρια θα διαπιστωσεις πως οσο πατας την μανιβελα ανεβαινει πρωτα το αριστερο και κατεβαινει ( αυτο ειναι της εισαγωγης) και επειτα την ιδια κινηση κανει και το δεξι ( της εξαγωγης) το οποιο οταν θα εχει κατεβει εντελως τοτε τσεκαρεις και τα ταπεττα οτι ειναι ευθυγραμμισμενα και θα διαπιστωσεις πως και το εμβολο ειναι στο ανω νεκρο  

Δημοσιεύτηκε

Καλά, θα σου δείξω αύριο πως βρίσκουμε το ΑΝΣ χωρίς να ανοίξουμε το πορτάκι των βαλβίδων, θα το κάνεις και μόνος σου και το απόγευμα κάθεσαι με την ησυχία σου να τις ρυθμίσεις τις βαΜβιδούλες σου.