Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Τι Έκανα Στην Enfield Μου Σήμερα!

Δημοσιεύτηκε

'Αλλαξα φλασάκια! :)

Τα προηγούμενα που φόραγα ήταν καλά από άποψης φωτεινοτητας αλλά ήταν φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό και έσπαγαν σαν φρέσκα αγγουράκια :)

Δεν τολμούσες να τα κοιτάξεις, κρακ.. έσπαγαν ένα-ένα...

Ναι μεν ήταν φτηνά και εύκολο να αντικατασταθούν, αλλά είχε καταντήσει βαρετό!
Παρήγγειλα λοιπον από Κίνα μεριά άλλο σετ φλασακίων, με βασική προϋπόθεση να έχουν λαστιχένιο βραχίονα, έτσι ώστε να είναι λιγάκι πιό ανθεκτικά. 

Βρήκα λοιπόν αυτά που θα σου δείξω και μάλιστα ήταν και με led αντί για λαμπάκι πυράκτωσης. 

Αν και θα ήταν κάπως αντίθετα με την κλασσική όψη της μοτοσικλέτας, τελικά, τα παρήγγειλα. 

Εχτές τα παρέλαβα και σήμερα τα αντικατέστησα, επειδή εδώ και εβδομάδες τα δύο φλασάκια της αριστερής πλευράς είχαν σπάσει και κρεμόντουσαν σαν μαραμένια γιούλια και σαν γιασεμιά...

Ηταν επιτακτική η ανάγκη να αντικατασταθούν. 

Ξεκίνησα από πίσω μεριά, και όλα πήγαν καλά. Τα φλασάκια δούλευαν όλα μια χαρά. 

Σειρά είχαν τα μπροστινά. 

Μόλις έβγαλα το ένα φλασάκι από εμπρός, άρχισαν τα όργανα...

Το φλασέρ αντιλήφθηκε οτι έλειπαν τα φλας και δεν δούλευαν σωστά, ή μάλλον, δούλευαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Βλέπεις, τα led έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση και παρότι είναι συνδεδεμένα στο κύκλωμα, το φλασέρ δεν τα αντιλαμβάνεται και σου λέει ότι είτε τα λαμπάκια είναι καμμένα είτε ότι τα φλας είναι τελείως αποσυνδεδεμένα. 

Το είχα αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο σε άλλη μοτοσικλέτα όπου είχα αντικαταστήσει τα φλας με Leds και εκεί είχα καταφύγει στην λύση αντικατάστασης του φλασέρ με βαρέως τύπου που ασχέτως φορτίου θα δουλεύει σταθερά. 

Κυριακάτικα όμως, πού να βρεις τέτοιο φλασέρ για να το βάλεις.

Ευτυχώς, μου είχαν από τότε ξεμείνει κάτι αντιστάσεις και έψαξα και τις βρήκα. 

Οι αντιστάσεις είναι η άλλη εναλλακτική λύση, αν δεν καταφύγεις στην αλλαγή του φλασέρ. 

Τοποθετούν αντίσταση στο κύκλωμα και ξεγελούν το φλασέρ να νομίζει ότι υπάρχει λάμπα πυράκτωσης ακόμη και όταν δεν υπάρχει.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν καουν ή αφαιρεθούν τα φλας, τότε δεν θα σε ειδοποιήσει με την λανθάνουσα λειτουργία του, μια και νομίζει ότι όλα πανε καλά...

Μικρό το κακό.

Μπήκαν λοιπόν οι αντιστάσεις και η λειτουργία επανήλθε στο φυσιολογικό. 

Τις στερέωσα μέσα στο πίσω φανάρι με ζιπάκια και όλα μπήκαν στην θέση τους. 

Μάλιστα, επειδή τα φλασάκια είναι μαύρα δεν φαίνονται πολύ ότι είναι led και έτσι δεν μοιάζουν άσχημα. 

Η φωτεινότητά τους είναι ικανοποιητική και φαίνονται ακόμη και την ημέρα. 

Τέλος καλό, όλα καλά :)

• Απαντήσεις 249
  • Εμφανίσεις 56,3k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την πήγα βόλτα στη ΝΑΥΣΙ και τα είπαμε με ένιωσε καλύτερα και από φίλους..!!                     

• On 12/5/2016 at 10:30 PM, noe είπε: της άλλαξα όργανα σε λευκα και την έβγαλα βόλτα..!!   Τίποτα ιδιαίτερο, βρήκα ρολογάκι με λευκό καντράν κι έτσι το σύνολο έγινε πιο αρμονι

• ...οι Enfield εχουν κατι μαγικο...ακομα και εγω που δεν πιστευω σε τετοια για την Enfield το πιστευω... ...δεν ειναι μηχανες που τις αντιμετοπιζεις λογικα, ειτε ειναι καρμπιρατερατες ειτε ψεκαστε

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
1 hour ago, noe είπε:

Μετά την επισκευή και το πρώτο στρώσιμο πήρες δεύτερες ροπές στο σφίξιμο της κεφαλής?

Όχι δεν έχω κάνει τίποτα πλην από αλλαγή λαδιών και τώρα ρυθμισμα βαλβίδων 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 hour ago, Nikoss Rocket είπε:

...αλλαγή λαδιών και τώρα ρυθμισμα βαλβίδων 

Παρομοίως και για μένα....

Σήμερις έκανα αυτές τις ίδιες δουλίτσες..

Είχε φτάσει το πλήρωμα του χρόνου για αλλαγή λαδιών, οπότε είπα να τσεκάρω και τις βαμβιδούλες ::):

Η εισαγωγής ήταν πολύ χαρούμενη και βρισκόταν ακριβώς εκεί που έπρεπε.

Η εξαγωγής ήταν αρκετά.. δυσκοίλια και χρειαζόταν λίγη περιποίηση.

Πέντε λεπτά αργότερα και οι δύο βαμβιδούλες ήταν ευτυχισμένες και γύριζαν γύρω γύρω σαν τους περιστρεφόμενους σουφιστές του τάγματος του  Μεβλεβήδων!!!!!

Φρέσκα λαδάκια, ρύθμιση και λάδωμα της αλυσίδας, ρύθμιση της μανέτας του συμπλέκτη ήταν τα σύντομα επόμενα βήματα, για να βγάλει η γριουλα μου και αυτό το καλοκαίρι....

Καλά χιλιόμετρα να έχουμε όλοι μας.... 

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Gigas

Δημοσιεύτηκε

@Gigas να σε ρωτήσω, ποσο εύκολα τις έκανες να γυρνάνε ? 

Εμενα γυρνάνε μεν με το αντίχειρα και τον δείκτη δεν θα το έλεγα ομως χαλαρά ούτε και σφικτά 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
39 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

@Gigas να σε ρωτήσω, ποσο εύκολα τις έκανες να γυρνάνε ? 

Εμενα γυρνάνε μεν με το αντίχειρα και τον δείκτη δεν θα το έλεγα ομως χαλαρά ούτε και σφικτά 

Γυρίζουνε πολύ εύκολα με το δάχτυλο.

Το προτίμησα έτσι, επειδή λόγω καλοκαιρινής ζέστης είναι καλό να είναι λίγο περισσότερο ελεύθερες οι βαλβίδες.

Αρκει να μην έχουν δυνατότητα να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν τα ωστήρια με τα δάχτυλα και να τα νιώθεις να 'χτυπάνε' με αυτήν την κίνηση.

Στην δική μου περίπτωση λοιπόν, καθόλου 'πάνω-κάτω' και ελευθερία στο γύρισμα...

Δηλαδή, για να καταλάβεις, αν τα σβουρήξεις μια καλη, θα φέρουν κανα δυό βόλτες τα ωστήρια γύρω από τον εαυτό τους....

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Gigas

Δημοσιεύτηκε
26 λεπτά πριν, Gigas είπε:

Γυρίζουνε πολύ εύκολα με το δάχτυλο.

Το προτίμησα έτσι, επειδή λόγω καλοκαιρινής ζέστης είναι καλό να είναι λίγο περισσότερο ελεύθερες οι βαλβίδες.

Αρκει να μην έχουν δυνατότητα να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν τα ωστήρια με τα δάχτυλα και να τα νιώθεις να 'χτυπάνε' με αυτήν την κίνηση.

Στην δική μου περίπτωση λοιπόν, καθόλου 'πάνω-κάτω' και ελευθερία στο γύρισμα...

Δηλαδή, για να καταλάβεις, αν τα σβουρήξεις μια καλη, θα φέρουν κανα δυό βόλτες τα ωστήρια γύρω από τον εαυτό τους....

Άρα εγώ που τις έκανα  λίγο (η πολύ) ποιο σφικτές απο εσένα ειναι λάθος ?

Υπαρχει συγκεκριμένος αριθμός χιλιομέτρων που πρέπει να κάνουμε για να ρυθμίσουμε τις βαλβίδες ?

Δημοσιεύτηκε
22 λεπτά πριν, Nikoss Rocket είπε:

Άρα εγώ που τις έκανα  λίγο (η πολύ) ποιο σφικτές απο εσένα ειναι λάθος ?

Τι να σου πω, δε ρωτάς καλύτερα το Στέφανο..? :tongue:

Νίκο η διαφορά εσένα και του Στέλιου θα είναι εκατοστό του χιλιοστού. Σημασία έχει να μη παίζουν τα ωστήρια πάνω κάτω με το χέρι και ακούγεται τσίκι - τσίκι, όμως αν ακούς τσίκι - τσίκι τότε πρέπει να είναι και λάσκα, άρα να γυρνάνε τρελά.

Το σωστό μηδενικό διάκενο είναι  να μην γυρνάνε τρελά τα ωστήρια, αλλά να μπορείς να τα στρέψεις με τον αντίχειρα.

Έλεγξα κι εγώ τα ωστήρια πριν κανά μήνα, της εισαγωγής το βρήκα εντάξει, ενώ της εξαγωγής αλλού ήταν χαλαρό κι αλλού έσφιγγε, όμως αφού δεν φρακάρει και  μπορούσα να το γυρίζω με το δάκτυλο δεν πείραξα τίποτα.

Δημοσιεύτηκε
Παράθεση

. .οποτε στο Enfield αν περιστρεφεται το ωστηριο οριακα με 0,012 κρυο τοτε ζεστο
ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΩΣΤΗΡΙΟ ΑΡΑ Η ΒΑΛΒΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΜΕΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ

Αντιγράφω τα λόγια του Στέφανου και σε επόμενη βόλτα θα ανοίξω το πορτάκι με ζεστό κινητήρα και θα ελέγξω αν όντως τα ωστήρια είναι πιο σφιχτά. 

Δημοσιεύτηκε
10 ώρες πριν, noe είπε:

ενώ της εξαγωγής αλλού ήταν χαλαρό κι αλλού έσφιγγε, όμως αφού δεν φρακάρει και  μπορούσα να το γυρίζω με το δάκτυλο δεν πείραξα τίποτα.

Μπορεί να έχει στραβώσει λίγο.

Δημοσιεύτηκε

Όταν καταντήσει σαν τον Γίλο θα το αλλάξω,  τώρα έχω μπούσουλα να μη μου γίνει σα το δικό σου χαρχαλο.. :anger:

Δημοσιεύτηκε

Ποιό από τα 2 χάρχαλα εννοείς;! :bad_smile: (Για ανεξήγητους λόγους το μήνυμά μου μπήκε σε μια παράυεση και δεν μπορώ να το βγάλω.:faskelo:)

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
On 12/5/2016 at 10:30 PM, noe είπε:

της άλλαξα όργανα σε λευκα και την έβγαλα βόλτα..!!

Τίποτα ιδιαίτερο, βρήκα ρολογάκι με λευκό καντράν κι έτσι το σύνολο έγινε πιο αρμονικό.

DSC_0608_2.jpg

Δημοσιεύτηκε

Την πήγα βόλτα στη ΝΑΥΣΙ και τα είπαμε

με ένιωσε καλύτερα και από φίλους..!! :love:

NOE_9614_small.jpg

NOE_9609_small.jpg

NOE_9606_small.jpg

NOE_9612_small.jpg

NOE_9623_small.jpg

NOE_9616_small.jpg

NOE_9620_small.jpg

NOE_9624_small.jpg

NOE_9617_small.jpg

Δημοσιεύτηκε

...Noe οτι να πω λιγο ειναι...!!!

...με αυτες τις φωτογραφιες κανεις οποιον τις βλεπει να θελει να παρει Enfield...!!!

...σε ευχαριστουμε που μοιράζεσαι μαζι μας αυτες τις εικονες...!!!

• 4 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Ντρρρρρρρρρρρρρρρρρρριιιιιν..!!

Ένα τηλέφωνο του Χρήστου ήταν αρκετό να μας μαζέψει στην πυλωτή του σπιτιού του.

(Χρήστος, Θανάσης, Τόλης, noe).

Η αιτία, αλλαγή λαδιών στην πρωτεύουσα μετάδοση στην 500άρα του Θανάση.

P1070792_small.jpg

P1070795_small.jpg

P1070794_small.jpg

Κι εγώ μην έχοντας κάτι να βοηθήσω είπα να δοκιμάσω το καινούργιο μου συμπιεσόμετρο στην Enfield μου..

P1070797_small.jpg

P1070796_small.jpg

P1070799_small.jpg

Δημοσιεύτηκε

Κάθε 3000 χλμ. 

Προσωπικά δεν το τηρώ, τα αλλάζω κάθε δεύτερη αλλαγή λαδιών κινητήρα, στο ενδιάμεσο ελέγχω μόνο τη στάθμη και τον τζόγο την πρωτεύουσας αλυσίδας που γίνονται εύκολα χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις ολόκληρο το καπάκι της πρωτεύουσας.

Δημοσιεύτηκε
9 ώρες πριν, noe είπε:

στο ενδιάμεσο ελέγχω μόνο τη στάθμη και τον τζόγο την πρωτεύουσας αλυσίδας που γίνονται εύκολα χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις ολόκληρο το καπάκι της πρωτεύουσας.

Για πες τον τρόπο και ποσό τζόγο πρέπει να έχει η πρωτεύουσα αλυσίδα ;

Δημοσιεύτηκε

4687.jpg

Ανοίγεις την τάπα 12 και έχεις οπτική επαφή με το πάνω μέρος της πρωτεύουσας αλυσίδας, με ένα λεπτό και μακρύ κατσαβίδι ελέγχεις το μπαλάντζο της, 5-6 χιλιοστά είναι το σωστό. Η τάπα 3 είναι για να ελέγχουμε τη στάθμη του ATF, συμπληρώνουμε αν χρειαστεί από την τάπα 12 έως να το  ξεράσει από κάτω. Σε πλήρη αλλαγή (όταν βγάζουμε το καπάκι) βάζουμε 400-420 ml ΑΤF.

4686.jpg

Σε περίπτωση που έχεις μεγάλο τζόγο (ή σπάνιο μικρό) ανοίγεις όλο το καπάκι και ρεγουλάρεις τη γλίστρα 14 με τη βίδα 10 και κοντράρεις με την 11. Η γλίστρα είναι φτηνό ανταλλακτικό (140938 CHAIN TENSIONER PAD ίδιο για Electra και Bullet) περίπου 10 ευρώ και πρέπει κάθε συνειδητοποιημένος Ενφιλντάς να έχει προβλέψει να έχει μία εξτρά...::):

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα είπα να κάτσω με την ηρεμία μου να ρυθμίσω βαμβιδουλες σαν και έχω μάθει την τέχνη.

τσεκαρισα τα λαδακια και εκεί μου έκατσε κάπως. Ο δείκτης ήταν στην μέση και δεν ξέρω το γιατί. Σίγουρα δεν τσιμπάει λάδια όπως και σίγουρα δεν έχω διαρροή, δεν ξέρω όμως μήπως λόγω ζέστης έχω πολλές αναθυμιάσεις.

Δημοσιεύτηκε

Νίκο άσε να δουλέψει για λίγο και μετά κάνε πάλι έλεγχο λαδιών. Ίσως το λάδι να έχει συγκεντρωθεί χαμηλά στο κάρτερ και η ένδιεξη να σε παραπλανεί. Το είχα πάθει αλλά η δική μου ήταν ακίνητη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δημοσιεύτηκε
53 λεπτά πριν, SSAV είπε:

Νίκο άσε να δουλέψει για λίγο και μετά κάνε πάλι έλεγχο λαδιών. Ίσως το λάδι να έχει συγκεντρωθεί χαμηλά στο κάρτερ και η ένδιεξη να σε παραπλανεί. Το είχα πάθει αλλά η δική μου ήταν ακίνητη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από δούλεμα τα είδα, την άφησα περίπου 2 λεπτά, βρε λες να έκανα πατατια και τις πρόσθεσα λάδι? Θα την δω και αύριο .