Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Καρπυρατέρ Σε Efi

Δημοσιεύτηκε

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι για την αλλαγή τρόπου τροφοδοσίας της EFI..

Καρμπυρατέρ, με κόστος περί τα 1000 ευρώ (600 ανταλλακτικά + 400 εργασία) σε Γαλλικό έδαφος.

• Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 27,1k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την 12/9/2018 at 11:08 ΠΜ, Ο/Η arapakos έγραψε: Αν δεν βρω άκρη με το διαγνωστικό η παραγγελία του  κιτ είναι μονόδρομος! Όπερ και εγένετο! Την Παρασκευή 2/11 έδωσα την παραγγελία

• τα πρώτα 1.000 χλμ  χωρίς αλλαγή μπουζί! συγκίνηση!

• Υπομονή, η επόμενη Enfield θα έχει και γουάι φάι, θα την συνδέεις στο δίκτυο και θα κατεβάζεις ότι update εγκεφάλου θες..

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

...εεεεεεεε γραψε και καμια λεπτομερια και μια αξιολογηση στο θεμα της συμπεριφορας της μηχανης να υπαρχει ως παρακαταθηκη για τον επομενο συνEnfieldα που θα θελησει να τοποθετησει καρμπιρατερ...ξερω δεν εχεις χρονο κανε ομως μια προσπαθια ωστε να το εχουμε συγκροτημενα ως στοιχειο...ελα σε πλιζαρω...:love:

Θενξια εκ τον προτερων...:lol10:

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με BBK πως το θέμα είναι στους αισθητήρες! Επίσης, ο Τρύφωνας από Πάτρα, έπαιζε με διάφορα μπουζί και σαν να βρήκε μια λύση που δουλεύει.

Δημοσιεύτηκε

επειδης συνεχίζω να πιστευω πως δεν έχει γίνει σωστος έλεγχος τον εργαλειων σας τον αισθητήρα λ σας επισυνάπτω ενα link για το πως γίνετε ο έλεγχος.

πιστευω πως το πρόβλημα είναι στον αισθητήρα λ ο οποίος δίνει λανθασμένη πληροφορία και τα κάνει όλα πουτ@να.

εδω θα δείτε πως είναι μια σχετικα ευκολη διαδικασία.

https://axleaddict.com/auto-repair/How-to-Check-an-Oxygen-Sensor

επιμένω μετρήστε τον αισθητήρα λ και μετά τα λέμε.

αυτος είναι υπευθυνος για την αναλογία καυσίμου στα ψεκαστα με καταλύτη.

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου,

Κατ' αρχήν ευγνώμων για την ανταπόκρισή σας στο πρόβλημα τής "Εφής" μου, με τον Κο Μπαλωμένο έχω συνομιλήσει τηλεφωνικώς, μου εξιστόρησε το "ομοιοπαθές" τού προβλήματος, ήδη φέρω τον αναφλεκτήρα που φέρει ΚΑΙ εκείνος, το δε φίλτρο αέρος, υπήρξαν ημέρες που ο μάστοράς μου το αφαίρεσε ΕΝΤΕΛΩΣ για να δούμε τυχόν διαφορά, αλλά και πάλι "ΔΕΝ", όταν γράφω "ΔΕΝ", εννοώ, άντε και να κέρδισα 7-10 επιπλέον χιλιόμετρα......

Εάν από την άλλη, καλούμαι να επισκεφτώ "φόρουμ εξ Αμερικής", πιστέψτε με, με ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ γνώσεις και υπόβαθρο τής Αγγλικής, είμαι πεπεισμένος πως δε θα έχω καμμία τύχη, εάν βέβαια προσφέρεται "Σύντροφος εν Enfield" να συνδράμει δια τών γνώσεών του, και να μου διαβιβάσει τρόπους αντιμτωπίσεως-εάν το πρόβλημα αποδειχθεί ότι προερχεται από "κάποιον αισθητήρα"- θα το(ν) εκτιμήσω υπέρ τού δέοντος, βέβαια όπως ήδη "κατεθεσα, συνήθισα" τη συχνότητα βραχυκυκλωμάτων, τη διαδικασία αντικαταστάσεώς των, "ξελαφρώνω κομματάκι" αναλογιζώμενος πως "έρχονται ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ (θερμώτερες) ημέρες" και πως (ούτως ή άλλως) το πρόβλημα ΔΕ με "συντροφεύει" εάν και όταν "δραππετεύω από το Άστυ", για εκδρομούλες.

Πάντως ο κύριος Αραπάκος που-μου γνωρίσατε ότι-έχει ΗΔΗ τοποθετήσει το κίτ, φρονώ πως δια τών εντυπώσεών του από στιγμής που πλέον είναι "καρμπυρατεράτος", θα με/ μας διαφώτιζε αρκούντως.....

Και πάλι, σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. :)

Δημοσιεύτηκε
Την 10/2/2019 at 9:19 ΠΜ, Ο/Η bbk έγραψε:

...εεεεεεεε γραψε και καμια λεπτομερια και μια αξιολογηση στο θεμα της συμπεριφορας της μηχανης να υπαρχει ως παρακαταθηκη για τον επομενο συνEnfieldα που θα θελησει να τοποθετησει καρμπιρατερ...ξερω δεν εχεις χρονο κανε ομως μια προσπαθια ωστε να το εχουμε συγκροτημενα ως στοιχειο...ελα σε πλιζαρω...:love:

Θενξια εκ τον προτερων...:lol10:

Νίκο μου πολλά δεν έχω να μεταφέρω, το πρόβλημα λύθηκε, η διαδικασία τοποθέτησης ήταν σχετικά απλή, ο ψεκασμός καταργείται αλλά επαναφέρεται αν χρειαστεί, όλα όσα χρειάζονται υπάρχουν στο κιτ, το εργαστασιακό φίλτρο καταργείται και μπαίνει χοάνη (υπάρχει στο κιτ), τοποθετήθηκαν τα μικρότερα ζιγκλέρ (κύριο και δευτερεύον, 180 & 20 αντίστοιχα - ο Hitchcock δίνει άλλα 2 μεγέθη) και ο αέρας στην 1 & 1/4 στροφή, η δε βελόνα έχει 5 θέσεις και τώρα βρίσκεται στην 4η (ο Αντώνης προτείνει την 3η για ακόμα πλουσιότερο μίγμα ), την τελική του δεν την έχω εξακριβώσει ακόμα, πάντως μέχρι τα 110 χλμ ανεβάζει σχετικά πρόθυμα.

Δημοσιεύτηκε
Την 10/2/2019 at 12:01 ΜΜ, Ο/Η elifain έγραψε:

Συμφωνώ με BBK πως το θέμα είναι στους αισθητήρες! Επίσης, ο Τρύφωνας από Πάτρα, έπαιζε με διάφορα μπουζί και σαν να βρήκε μια λύση που δουλεύει.

Και ερωτώ: πόσο κοστίζει η αλλαγή εγκεφάλου και/ή αισθητήρων? μια που η εναλλακτική/ανταγωνιστική πρόταση είναι η διατήρηση του efi.. '

Δημοσιεύτηκε

Να σε καλα Δημητρη. Πολυ συμαντηκες πληροφοριες. 

Κοιτα 99,999 δεν ειναι απο το εγκεφαλο αλλα απο τον αισθητηρα  λ. Αυτος εχει ενα κοστος αλλα απο οσο ξερω υπαρχουν και συμβατοι της μπος. 

400€ παντως δεν κανει. Δες στον καταλογο του Χιτσκοκ.

Παιδια εσεις θα το ψαξετε. Δειτε στο manual αν δειχνει πως τσεκαρεις τον λ πως λειτουργει και σε ποιες μοναδες.

Απλα μου φαινετε κουφο κοτζαμ αντιπροσωπεια με μηχανικους και η παλια και η καινουργια τοσο καιρο να μη τον τσεκαρουν τον αναθεματησμενο τον λ...

...σε ολα τα οχηματα που τον εχουν αν χαλασει τα κανει ολα ποτ@να...

...στο BMW μου εχει εδω και καιρο δειξει συμαδια καθηστερησης στην ανταποκρηση και απο οσο θα τον αλλαξω..κανα 80αρι της μπος...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
4 ώρες πριν, Ο/Η arapakos έγραψε:

(κύριο και δευτερεύον, 180 & 20 αντίστοιχα - ο Hitchcock δίνει άλλα 2 μεγέθη)

Δημήτρη είσαι σίγουρος (για το κύριο ζιγκλέρ)? 32άρι δεν είναι το καρμπιρατέρ? Μου φαίνεται υπερβολικό μέγεθος οπής όταν στο 28άρι που φοράμε στις παλιές το μαμά είναι 110 που απ' ότι καταλαβαίνω μεταφράζεται σε εκατοστά του χιλιοστού διάμετρος. Και τα αλλάζουμε σε βήματα των 2,5 (112,5 - 115 -117,5 κ.ο.κ.) 

Επίσης ένα ενδιαφέρον υποκειμενικό ερώτημα είναι: "σου άρεσε η συμπεριφορά ήχος, αίσθηση σε σχέση με τον ψεκασμό"?

4 ώρες πριν, Ο/Η arapakos έγραψε:

ο ψεκασμός καταργείται αλλά επαναφέρεται αν χρειαστεί, όλα όσα χρειάζονται υπάρχουν στο κιτ

Νομίζω έκανες την καλύτερη επιλογή με την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.

Δημοσιεύτηκε

ΑΕΙ γεια σου, και έψαχνα που το είχα γράψει.

Off topic:

Αλαλούμ γίνεται με τά 1000δες topics, υποτοpics, υπόθέματα κλπ

εγω πια δεν βρίσκω τπτ.

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Ο/Η mikezante έγραψε:

ΑΕΙ γεια σου, και έψαχνα που το είχα γράψει.

Off topic:

εγω πια δεν βρίσκω τπτ.

...μη μασας έτσι γίνετε σε όλα τα forum όταν υπαρχει μεγάλλη θεματολογία...

...δόξα τον λαο η Enfield δεν μας αφήνει χωρις σκέψη και προβληματισμους...?

ααααααα και εγω στον γουγλη το βρήκα, το είχα ξεχάσει...

Δημοσιεύτηκε

Για Κόρινθο μπορώ να σας βοηθήσω για την προμήθεια του ένα λόγο «κιτ».

Σας το είπα και ποιο πάνω ότι όλοι σχεδόν οι στριταδες καταργούν τον αισθητήρα λ, τώρα σχετικά με το θέμα του ρελαντί ίσως μια ρύθμιση από την ντιζα βοηθούσε ώστε να κλείσει ένα κλικ την πεταλούδα .

7 ώρες πριν, Ο/Η mikezante έγραψε:

Off topic:

εγω πια δεν βρίσκω τπτ.

@mikezante δούλεψε λίγο την αναζήτησή που υπάρχει στο φόρουμ , είναι πολύ αξιόπιστη 

Δημοσιεύτηκε

και εδω θα δείτε πως θα τσεκάρετε τον αισθητήρα θερμοκρασία που είναι στο πίσω μερος του κυλόνδρου κατω απο τον ψεκασμο αν δεν κάνω λάθος.

Temperature Sensor

...χιμ ψηλο διάβασα με το μεταφραστικο το θεμα που ανέβασε ο Μαικ και είδα πω μερικοι δοκίμασαν να αποσυνδέσουν τον αισθητήρα απο το ηλεκτρονικο συστημα και να κανουν δοκιμη έτσι σε default λειτουργία του κινητηρα.

εσεις κάνατε τέτοια δοκιμη?

μπορείτε επίσης να αποσυνδέσετε και τον αισθητήρα θερμοκρασία όπου πάλι θα μπει σε default λειτουργία ο κινητήρας.

μία τον έναν  και μία τον άλλο αισθητήρα αποσυνδέουμε και βλέπουμε. θα ανάβει το λαμπακι του κινητήρα αλλα μη σκάτε...

αυτα

αι λοβια αι νιντια αι σειρας τωρα...!!!!

Δημοσιεύτηκε

https://www.car.gr/parts/view/7488647-electrics-ignition-mixture-regulators   δηλαδή(ς) τί θέλει να πει ο καλλιτέχνης  μήπως-να ΤΟΛΜΗΣΩ να διερρωτηθώ, ΜΗΠΩΣ-αυτό το "ταππεινό" προιόν, θα ήταν (μιά κάποια, προσιτή οικονομικά) λύση στο πρόβλημά μου;;;;;   
"Σύντροφοι εν Enfield(s)", Γνώμες;;

Επεξεργάσθηκε από το μέλος ossimario1973@yahoo.gr

Δημοσιεύτηκε

Ε ναι, μπορει να κανει δουλεια. Ουσιαστικα με αυτο το παπαρακι δεν σου αναβει η ενδειξη οτι υπαρχει προβλημα απο την αποσυνδεση του λ.

Εκανες καμια δοκιμη οπως σου περιεγραψα πιο πανω?

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η ossimario1973@yahoo.gr έγραψε:

https://www.car.gr/parts/view/7488647-electrics-ignition-mixture-regulators   δηλαδή(ς) τί θέλει να πει ο καλλιτέχνης  μήπως-να ΤΟΛΜΗΣΩ να διερρωτηθώ, ΜΗΠΩΣ-αυτό το "ταππεινό" προιόν, θα ήταν (μιά κάποια, προσιτή οικονομικά) λύση στο πρόβλημά μου;;;;;   
"Σύντροφοι εν Enfield(s)", Γνώμες;;

Είναι αυτό που λέγαμε ποιο πάνω, ναι για 20€ αξίζει ο κόπος τις δοκιμής πιστεύω 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Και νομίζω είχαμε ξανακάνει κουβέντα για αυτό παλιότερα, μου το θύμισε όταν είδα πως είναι  εισαγωγέας στην Κόρινθο.

Υπάρχει και από Αγγλία στο ebay, βάλτε στο ψαχτήρι "Royal Enfield o2 sensor".

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Πες μας Δημήτρη που κάθισαν καλύτερα οι ρυθμίσεις στο καρμπιρατέρ?

Δώσε χαρακτηριστικά, φίλτρο αέρα, εξάτμιση, νούμερο κύριου ζιγκλέρ, θέση βελόνας, στροφές βίδας  αέρα.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα Δημήτρη.

Δωσε λεπτομέρειες μπας και δούμε και μεις χαρά στα σκέλεια μας (μπουζί)..........

Δημοσιεύτηκε
Την 3/4/2019 at 12:34 ΠΜ, Ο/Η noe έγραψε:

Πες μας Δημήτρη που κάθισαν καλύτερα οι ρυθμίσεις στο καρμπιρατέρ?

Δώσε χαρακτηριστικά, φίλτρο αέρα, εξάτμιση, νούμερο κύριου ζιγκλέρ, θέση βελόνας, στροφές βίδας  αέρα.

1 1/4 στροφές βίδας αέρα, βελόνα στην 4η από τις 5 θέσεις (1η περισσότερο καύσιμο - 5η λιγότερο), εξάτμιση ινδική ανοιχτή, φίλτρο αέρα κωνικό (ήταν στο κιτ του Hitchcock), ζιγκλέρ τα μικρότερα του κιτ (μέγεθος δεν θυμάμαι).