Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Καρπυρατέρ Σε Efi

Δημοσιεύτηκε

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι για την αλλαγή τρόπου τροφοδοσίας της EFI..

Καρμπυρατέρ, με κόστος περί τα 1000 ευρώ (600 ανταλλακτικά + 400 εργασία) σε Γαλλικό έδαφος.

• Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 27,1k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την 12/9/2018 at 11:08 ΠΜ, Ο/Η arapakos έγραψε: Αν δεν βρω άκρη με το διαγνωστικό η παραγγελία του  κιτ είναι μονόδρομος! Όπερ και εγένετο! Την Παρασκευή 2/11 έδωσα την παραγγελία

• τα πρώτα 1.000 χλμ  χωρίς αλλαγή μπουζί! συγκίνηση!

• Υπομονή, η επόμενη Enfield θα έχει και γουάι φάι, θα την συνδέεις στο δίκτυο και θα κατεβάζεις ότι update εγκεφάλου θες..

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Έχω βρει και κάποιες σχετικές αναρτήσεις από ένα ελληνικό forum, να δεις πώς το λένε..  :lol1: 

Δεν πειράζει τα λάθη ανθρώπινα.. 

Επεξεργάσθηκε από το μέλος arapakos

Δημοσιεύτηκε

...οπως και να εχει οποιο ανταλλακτικο και αν βγει, απο την μηχανη για την τοποθετηση του καρμπιρατερ, μη το πεταξεις.

Προσωπικα πιστευω πως θα εχεις μια ξεχωρηστη EFI απο εδω και περα...

Ολα θα παν καλα Δημητρη.

Περιμενω με αγωνια να μας πεις και τις διαφορες στην συμπεριφορα του κινητηρα.

...μεγιες και καλοφορετο...!!!

Δημοσιεύτηκε

@arapakos πιστεύω ότι καλώς έπραξες και πήρες την συγκεκριμένη , δεν είναι λόγο το ότι είναι (ήταν) efi , είναι και η συνολική αξιοπιστία που πιστεύω ότι υπάρχει με σύγκριση τις παλιότερες.

Δημοσιεύτηκε

Re τι του λετε..

Εχει το καλυτερο enfield για την εποχη μας και τις καθημερινες μας αναγκες.Οσον αφορα το καρμπυρατερ...θα εχει το κεφαλι του ησυχο.Απ'οσο ξερω εγω θα ειναι το μοναδικο στην Ελλαδα με αυτην την μετατροπη που σε μιση ωριτσα το εχεις ξανα κανει ψεκαστο!Το αλλο στην Αθηνα που εχει καρμπυρατερ..ειχε βαλει την παλια μετατροπη που αλλαζε μεχρι και την αναφλεξη αν θυμαμαι καλα.

Ουτε τρομπες βενζινης ουτε τιποτα πλεον..Μητσαρα!Θα ειναι απιστευτα ευχαριστο μηχανακι απο εδω και περα!

Περιμενουμε..με αγωνια ΑΝ και ξερουμε τα αποτελεσματα!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Ναι Νικο..ειναι αλλο κιτ.

Μολις το εβγαλε ο χιτσκοκ και το μονο που του αλλαζεις ειναι να βγαλεις την τρομπα βενζινης απο το τεποζιτο και να βαλεις την ταπα που σου δινει στο κιτ και να αφαιρεσεις τον ψεκασμο και να βαλεις στην θεση του το καρμπυρατερ.Το ρυθμιζεις κι εφυγες..!

Ολες τις φισες που ενωνονται στον ψεκασμο..καποιες τις ακυρωνει και καποιες τις τοποθετεις σε αλλη φισα που σου παρεχει το κιτ.

Παιχνιδακι κι ευκολη μετατροπη σωτηριας.

Δημοσιεύτηκε
Την 11/5/2018 at 9:57 ΠΜ, Ο/Η arapakos έγραψε:

Εάν ο Ινδός πρότεινε άμεσα είτε την επαναχαρτογράφηση είτε την αλλαγή εγκεφάλου θα έπραττα ανάλογα. Πίστεψε με δεν είχα καμία πρόθεση να στερηθώ τα 500 ευρώ. Αν είχα μελετήσει το διαδυκτυακό υλικό με αναφορές στο συγκεκριμένο προβλήμα (και τα άλλα) δεν θα είχα προβεί καν στην αγορά της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας.

Ευχομαι να ειναι τα τελευταια περιτα εξοδα και να φχαριστιθεις το μηχανακι σου φιλε!!

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Ενα σχεδιαγραμμα για την εργασια που χρειαζεται γι'αυτην την μετατροπη να το εχουμε.Δευτερον..ο Χιτσκοκ στελνοντας το μαγικο πακετο..να πω οτι στελνει ετοιμο ρυθμισμενο το mikuni για τα μοντελα efi μετα του 2016 τα οποια ΔΕΝ εχουν ελευθερη εξατμιση.Στα μοντελα λοιπον που φορανε ελευθερη εξατμιση βαζοντας φυσικα και ελευθερο φιλτρο που παλι στελνει ο Χιτσκοκ..να ενημερωσουμε τους μελλοντικους κατοχους αυτου του πακετου οτι θα χρειαστουν σιγουρα μεγαλυτερα ζιγκλερ και φυσικα ρυθμισμα το καρμπυρατερ.Απο οσο εμαθα απο τον arapako στο μαγικο κουτι υπηρχε και δευτερο σετ ζιγκλερ.Μενει να μαθουμε αν ειναι μεγαλυτερα..Εαν ειναι..ενα μεγαλο μπραβο στον Χιτσκοκ για την εξελιξη και ικανοποιηση των πελατων.

Δεν ειναι και λιγα τα 500 ευρωπουλα..ομως κυριος!

Δημοσιεύτηκε

...ο Δημητρης ομως δεν μας ειπε πως ειδε την μετατροπη, αν αξιζει τα χρηματα, σταματησαν τα βραχηκυκλωμενα μπουζι?

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Κύριοι, καλησπέρα σας!

Δυστυχώς, ταλαιπωρούμαι-όλο αυτό το χρονικό διάστημα-τ 5 μηνών που κατέχω την "ψεκαστή" μου, αν και ΚΑΙ ΤΑ "μπέκς" καθαρίστηκαν, και ό,τι προβλέπει ο κατασκευαστής-με λίγα λόγια-έγινε, ναί, ταλαιπωρούμαι, (ιδίως) εδώ "πάνω" στη Μακεδονία (Βέροια) με βαρρύρετους χειμώνες απ, ό, τι "παρακάτω" έχω φτάσει ν' αντικαθιστώ αναφλεκτήρα ΚΑΙ ανά 45-60 χλμ (επί τω πλείστον σε κίνηση εντός τού άστεος) και ανά 200 χλμ περίπου (εάν έχει μεσολαβήσει εξόρμηση ΕΚΤΟΣ άστεος με διαδρομή 150 χλμ...), αυτοσαρκαζώμενος θα προσέθετα πως έχω καταστήσει εαυτόν "αυθεντία" στη διαδικασία αντικαταστάσεως, συμπληρώνω δε, πως τής φοράω τον αναφλεκτήρα της NGK, προ διμήνου επικοινώνησα ΚΑΙ με "τα κεντρικά (στην Ινδία)", με παρέπεμψαν στο νέο αντιπρόσωπο -εισαγωγέα (ΜΟΤΟΣΤΑΦ, εάν δεν απατώμαι). Και επικοινώνησα με τα κεντρικά διότι σε προτέρα επικοινωνία με το "νέο" αντιπρόσωπο και καταθέτοντας το πρόβλημά μου, ειπέπραξα μία  (σχεδόν) λακωνίκή ΑΡΝΗΤΙΚΗ απάντηση εκ μέρους τους, να συνδράμουν ή έστω να ενσκύψουν στο θέμα μου, όταν λοιπόν επικοινώνησα με το εργοστάσιο και με παρέπεμψαν στη "ΜΟΤΟΣΤΑΦ", οι εκεί "Κύριοι", ωσάν να παρεξηγήθηκαν που "τους εξέθεσα" , με μισή καρδιά, μου ζητήσαν να τους αποστείλω ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη μοτο, "για έλεγχο", σε συνέχεια τής αλληλογραφίας μας-και αρνούμενος εγώ να τους την αποστείλω ΟΛΟΚΛΗΡΗ, επιμένοντας πως και ΜΟΝΟ η αποστολή τού "εγκεφάλου" θ' αρκούσε, και πως θα έπρεπε να μου αναλυσουν τους λόγους που επέμεναν στην αποστολή ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ τής μοτό,  ΔΕΝ ελαβα κανενός είδους διευκρίνηση, απεναντίας, εισέπραξα αγενέστατα μία απάντηση (με-από ύφος εώς "υφάκι")- και σε ελέυθερη μετάφραση: "ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΕΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ,Νά! (Οι συνειρμοί, όπως "Σε....εντυπώνω διαρκώς και αδιαλλείπτως εις τους.....διδύμους γεννετικούς αδέννες μας", ήταν σαν ήδη ν' ακούγονταν στα αυτιά μου)" Καί τώρα; Θα ρωτήσει κάποιος, όπως διερρωτώμαι κι εγώ, και τώρα τί;  Ελπίζοντας στον ερχομό θερμώτερων εποχών για ν' "αραιώσει" η συχνή αντικατάσταση αναφλεκτήρων; Σκέψεις για αγορά "επαναχαρτογραφημένου εγκεφάλου; (το αποπειρράθηκα τις προάλες, ερχώμενος σ' επαφή με τον Αλέξανδρο, από την παλαιά αντιπροσωπεία, ΔΕΝ έχει πλέον και απ' ό,τι μού είπε, σ' επικοινωνία του με Αγγλία, ούτε εκεί υπάρχουν) ή τοποθέτηση τού ΝΕΟΥ κίτ καρμπυρατέρ; Κι εάν προσφύγω στη δεύτερη "λύση", υπάρχει κάτοχος ο οποίος το έχει ΗΔΗ τοποθετήσει, για να μού καταθέσει τις εντυπώσεις του;   Εκ τών προτέρων, ("Σύντροφοι εν Enfield") σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και την υπομονή σας.  :)

Δημοσιεύτηκε

@ossimario1973@yahoo.gr ανήκεις στους ιδιοκτήτες που είχες στείλει τον εγκέφαλο για επαναπρογραμματισμό όταν είχε γίνει ανάκληση από την (παλιά) αντιπροσωπεία ;

Ναι το σετ με το καρμπυρατέρ το έχει βάλει ένα μέλος από εδω ο @arapakos όμως δεν μας έχει γράψει ακόμα εντυπώσεις 

Δημοσιεύτηκε

Οσιμαριο αν μπορειε και κατεχεις την αγγλικην κανε αναζητηση στο αμερικανικο forum αν εχει παρουσιαστη και πως αντιμετοπιστικε...

...θεωρω πω δεν ειναι εγκεφαλικο το προβλημα σας αλλα αισθητηριακο...καποιος αισθητηρας τα κανει μπουρδ@λο...

Ψαχτητε στα εξωτερικα σε πρωτη φασης και μετα τα λεμε...

Θεωρω δε πως ειναι λογικο να σε λενε πως θελουν ολη την μηχανη μιας και αυτοι δεν ξερουν με τι εχουν μπλεξει...!!!

Δημοσιεύτηκε
6 λεπτά πριν, Ο/Η ossimario1973@yahoo.gr έγραψε:

Δυστυχώς φίλε μου Nikoss Rocket , την απέκτησα τον Οκτ'18, ήταν πλέον αργά θαρρώ.......   ?

Την πήρες μεταχειρισμένη να φανταστώ ; Δεν ξέρεις εάν ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το έκανε ;

Δημοσιεύτηκε

Δοκίμασε να την δουλέψεις με ένα ποιο ελεύθερο φίλτρο μήπως στρώση κάπως η δοσολογία καυσίμου , μέχρι να μάθουμε νεότερα για την μετατροπή σε καρμπυρατέρ από των Δημήτρη 

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Μάριε μη βιαστείς να καταφύγεις στη λύση καρμπιρατέρ.

Ψάξε γνώμες από το εξωτερικό αν είναι ευχαριστημένοι, καθόσον στο Ελλαδιστάν είναι ελάχιστοι όσοι το έχουν κάνει (νομίζω μόνο δύο).

Έλα σε επικοινωνία και με τον Κώστα Μπαλωμένο από τη Ναύπακτο που έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και έχει βρει λύση (στο περίπου) με κάποιο άλλο τύπο μπουζί που αντέχει περισσότερα χιλιόμετρα πριν βραχυκυκλώσει. 

Φυσικά κι αυτή δεν είναι λύση, εγώ θα έβαζα καρμπιρατέρ, αλλά εγώ είμαι εγώ.

Αλλά λόγω του κλασικού σου χαρακτήρα και σένα για κατά 'κει σε κόβω...:wink:

Δημοσιεύτηκε

Μάριε γεια σου!

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα και το έλυσα με την τοποθέτηση καρμπυρατέρ από Hitchcock. Το τηλέφωνο μου είναι το 6977299709 για τις λεπτομέρειες. Πάντως εάν πήγαινα πίσω στο χρόνο ίσως θα δοκίμαζα πρώτα την τοποθέτηση επαναπρογραμματισμένου εγκεφάλου, όχι γιατί το mikuni δεν έλυσε το πρόβλημα αλλά γιατί η μοτοσυκλέτα κατασκευάστηκε ως efi.