Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Καρπυρατέρ Σε Efi

Δημοσιεύτηκε

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι για την αλλαγή τρόπου τροφοδοσίας της EFI..

Καρμπυρατέρ, με κόστος περί τα 1000 ευρώ (600 ανταλλακτικά + 400 εργασία) σε Γαλλικό έδαφος.

• Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 27,1k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την 12/9/2018 at 11:08 ΠΜ, Ο/Η arapakos έγραψε: Αν δεν βρω άκρη με το διαγνωστικό η παραγγελία του  κιτ είναι μονόδρομος! Όπερ και εγένετο! Την Παρασκευή 2/11 έδωσα την παραγγελία

• τα πρώτα 1.000 χλμ  χωρίς αλλαγή μπουζί! συγκίνηση!

• Υπομονή, η επόμενη Enfield θα έχει και γουάι φάι, θα την συνδέεις στο δίκτυο και θα κατεβάζεις ότι update εγκεφάλου θες..

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Noe δεν τα καταφερνω δυστυχως...αλλα κοιταξε το εχει και για το αμαλ και ειναι κατατοπιστικοτατο και φυσικα αν τα καταφερεις βαλε το σωστα να το εχουμε..που ξερεις μπορει να το χρειαστουμε κι εμεις.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Και στο mikuni δινει λαιμό...

http://accessories.hitchcocksmotorcycles.com/accessory-shop/Mikuni-Conversion-Kit-EFI-Models/38127

άρα πρέπει  να επισκευαστεί το υπάρχον Amal.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Αντιγράφω το καρφιτσωμένο μήνυμα του @Γιάννης Ζαμπάρας (μιας και δυσκολεύεται να γράψει από κινητό στο φόρουμ).

Παράθεση

Από τον Νώντα, παιδιά, δεν ξέρει από amal κ πρότεινε mikuni αλλά με το κιτ για προσαρμογή στη μοτ/τα. Αναμένω από Δράινα όταν του το έδειξα φωτό φάνηκε αισιόδοξος είδωμεν….

Δημοσιεύτηκε

https://www.dimecitycycles.com/vintage-cafe-racer-caferacer-bobber-brat-chopper-custom-motorcycle-carburetors-mikuni-32mm-mikuni32mm-001-051.html

Επεξεργάσθηκε από το μέλος arapakos

Δημοσιεύτηκε

Πριν 2 χρόνια, εάν θυμάμαι καλά, έβαλα 32 mikouni στην enfield μου  και ησύχασα. Το συνολικό κόστος, μαζί με λαιμούς, γυρω στα 250 €, όταν η παλια αντιπροσωπεία για 30 mikouni μου ζητούσε 500 €. Με το amal είχα άπειρα προβλήματα και ποτέ δεν ρυθμίστηκε σωστά.

Δημοσιεύτηκε
55 λεπτά πριν, Ο/Η SSAV έγραψε:

Με το amal είχα άπειρα προβλήματα και ποτέ δεν ρυθμίστηκε σωστά.

φερτην από το Κιάτο να την φτιάξουμε, πέρα από την πλάκα σου τράβαγε καλά με το amal?

Δημοσιεύτηκε
24 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

φερτην από το Κιάτο να την φτιάξουμε, πέρα από την πλάκα σου τράβαγε καλά με το amal?

Δεν είχα πρόβλημα ροπής, πρόβλημα σταθερής λειτουργίας είχα. Πάντα έχανε τις ρυθμίσεις του μετά από κάποιο διάστημα λειτουργίας. 

FB_IMG_1575040870225.jpg

Η enfield μου με το mikouni (η αλλαγή έγινε τελικά το 2015, αρχίζω και ξεχνώ)

Επεξεργάσθηκε από το μέλος SSAV

Δημοσιεύτηκε

Σημείωση Ο μοχλός του τσοκ έχει γυρίσει προς την εξωτερική πλευρά και ο προμηθευτής επίσης έχει και μοχλό σε κάθετη θέση ως προ το καρμπυρατέρ. Λόγω όμως μεγάλου ντεπόζιτου βενζίνης δεν μπορούσα να το βάλω.

Δημοσιεύτηκε
Την 28/11/2019 at 9:02 ΠΜ, Ο/Η noe έγραψε:

Γιατί amal Γιώργο?  Θεωρώ πιο εύκολο στη συντήρηση και αξιόπιστο το mikuni,  βρίσκεις εύκολα ζιγκλεράκια κλπ. 

Ο κάθε μάστορας δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει σκαλίσει mikuni. Αν δεν κάνω λάθος mikuni έχει και ο @arapakos

Μιας και το πήρες όμως Γιώργο το amal ενημέρωσέ μας όταν το σετάρεις στον Νώντα.

Niκο θα πρεπει να αλλαξω κι εξατμιση η αργοτερα αυτο?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 28/11/2019 at 5:51 ΜΜ, Ο/Η noe έγραψε:

Ρύθμιση δεν έγινε, τα υπόλοιπα ας μας τα πει ο Γιάννης.

Γιώργο να σας ενημερώσω πως ο Νώντας είπε του Γιάννη πως δεν έχει ξανασχοληθεί με amal, έτσι το πήρε παραμάσχαλα το καρμπιρατέρ (ο Γιάννης) και πήγε στον Δράινα και του το ρύθμισε.  Του είπε ότι 99% θα δουλέψει, είχε πρόβλημα στη ροή του καυσίμου. Αν δεν δουλέψει θα πάει με τη μηχανή για να το ρυθμίσει. Ο Γιάννης έτσι κι αλλιώς θα ξαναπάει μαζί με τη μηχανή για τυχόν μικρορύθμιση.  Όταν έχω νέα του θα σας ενημερώσω.

10 λεπτά πριν, Ο/Η George Farmer έγραψε:

Niκο θα πρεπει να αλλαξω κι εξατμιση η αργοτερα αυτο?

Εγώ όταν άλλαξα εξάτμιση και φίλτρο ανοιχτό μόνο κύριο ζιγκλέρ άλλαξα.

Λόγω του ότι έχεις πάρει άλλο καρμπ και η μηχανη σου είναι Έφη, δηλ, διαφορετική από τη δική μου δε μπορώ να απαντήσω.

Όμως στη θέση σου εξάτμιση θα άλλαζα όταν μου το έλεγε η τσέπη μου.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 1/12/2019 at 1:33 ΜΜ, Ο/Η noe έγραψε:

Όταν έχω νέα του θα σας ενημερώσω.

Δυστυχώς τα νέα από το amal δεν ήταν ευχάριστα, δεν δούλεψε σωστά και δεν επισκευάζεται (σύμφωνα με τον μάστορα).

Ψάχνουμε να βρούμε άλλο που να ταιριάξει στο λαιμό που υπάρχει στην ΕΦΗ.

Δημοσιεύτηκε

Ερώτηξη.

Δεν τοποθετήστε σωστά ή έχει πρόβλημα το καρμπιρατέρ?

Αν είναι θέμα τοποθέτησης γιατί δεν παραγγέλνει τον ανταπτορα από χιτσκουριδη να τελειώνει η υπόθεση?

Λέω τώρα γιατί ουσιαστικά δεν κατάλαβα πιο είναι το πρόβλημα με το καρμπ.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Κάτι με το φλοτέρ στο καρμπιρατέρ. Θα προσπαθήσει να του βρει άλλο που να ταιριάζει με τον υπάρχον λαιμό του amal κιτ.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

1. Το καρμπιρατέρ δεν είναι καινούργιο και δεν ξέρουμε πότε το έβαλε και τι του είχε κάνει ο πρώην.

2.  Δεν μπορώ να απαντήσω σε λεπτομέρειες μιας και ο Γιάννης δεν το έχει με τα φόρουμ να τα πει ο ίδιος.

Τηλεφωνιόμαστε και με ενημερώνει, αλλά από όταν πρωτοείδα το καρμπιρατέρ που φοράει είπα "ωχ".

Δεν είχα κάποιον πιο ειδικό να του προτείνω από τον Δράινα, αν ξέρει κάποιος άλλο μάστορα ας προτείνει.

Ο Νώντας που προτάθηκε πιο πάνω είχε αρνητική απάντηση.

Υ.Γ. Για την ιστορία τον Γιάννη έτυχε να τον γνωρίσω μετα από προτροπή του Γιάννη @SV2MDL από Καστοριά για να τον βοηθήσω,

είναι και συνάδελφος, οπότε δέσαμε..!!

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Όσοι εχετε amal και σας δουλεύουν σωστά να τα χαίρεστε.

Έχω νεώτερα από τον Γιάννη. Τελικά η λύση κόστισε 53 € (μαζί με το λαιμό)  από stelpet και το όνομα αυτού fuego.

Παίρνει μπρος η Εφούλα με την πρώτη μιζιά, παγωμένη και δουλεύει άψογα. Μένει να κάνει κάμποσα χιλιόμετρα για να είμαστε 100% σίγουροι, όμως από την αρχή έδειξε καλό αποτέλεσμα.  Μόλις το δω από κοντά θα το βγάλω φωτογραφίες και βιντεάκι. 

:bike:

Δημοσιεύτηκε
20 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Όσοι εχετε amal και σας δουλεύουν σωστά να τα χαίρεστε.

:bike:

Ευχαριστούμε, να σε καλά ::):

Δημοσιεύτηκε

Δηλαδή ένα από τα παρακάτω θα μπορούσε κατά μία έννοια να παίξουν καλά πάνω στην Enfield EFI

https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m4084.l1313&_nkw=30MM+carb+for+mikuni&_sop=15&_odkw=30MM+carb+clone+mikuni&LH_BIN=1

Από 16€ 

Θα σαλταρωωωωω...!!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
2 ώρες πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

κατά μία έννοια να παίξουν καλά πάνω στην Enfield EFI

Αφού φυσικά μπορούσε κάποιος να βρει τα παπάρακια που ξεγελάνε τον εγκέφαλο ότι ο ψεκασμός την έχει "κάνει"..!!

Παράθεση

90089-1200.jpg

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Τόσος ντόρος πια για λίγα ντόλαρς ευρουλάκια..!!

FUEGO aqui en la moto EFI

fuego-carb-30mm.jpg

Ευχαριστούμε τον Γιάννη που μοιράστηκε μαζί μας τη λύση..!!

(προσπαθώ να ανεβάσω βιντεάκι στο youtube αλλά έχει κολλήσει) :ranting:

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
55 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

(προσπαθώ να ανεβάσω βιντεάκι στο youtube αλλά έχει κολλήσει) :ranting:

Έπρεπε να επισημάνω ότι είναι ακατάλληλο δια ανηλίκους..:lol7:

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Παραδεχομαι οτι αν και ειμαι του παλιου, οι καινουριες τα εχουν ολα ομορφα και τακτοποιημενα.

Ξερει κανεις αν κουμπωνει νεος κινητηρας σε παλιο πλαισιο;

Ετσι, για τη συζητηση...

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η hawklord έγραψε:

Παραδεχομαι οτι αν και ειμαι του παλιου, οι καινουριες τα εχουν ολα ομορφα και τακτοποιημενα.

Ξερει κανεις αν κουμπωνει νεος κινητηρας σε παλιο πλαισιο;

Ετσι, για τη συζητηση...

Δεν ξέρω άμα κουμπώνει όμως σίγουρα θέλει και αλλα πολλά όπως άλλη πλεξούδα καρμπυρατέρ τεπόζιτο ίσως και άλλων εγκέφαλο . Ίσως πάει και ποιο ακριβά από τι η έτοιμη