Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Τι Έκανα Στην Enfield Μου Σήμερα!

Δημοσιεύτηκε

'Αλλαξα φλασάκια! :)

Τα προηγούμενα που φόραγα ήταν καλά από άποψης φωτεινοτητας αλλά ήταν φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό και έσπαγαν σαν φρέσκα αγγουράκια :)

Δεν τολμούσες να τα κοιτάξεις, κρακ.. έσπαγαν ένα-ένα...

Ναι μεν ήταν φτηνά και εύκολο να αντικατασταθούν, αλλά είχε καταντήσει βαρετό!
Παρήγγειλα λοιπον από Κίνα μεριά άλλο σετ φλασακίων, με βασική προϋπόθεση να έχουν λαστιχένιο βραχίονα, έτσι ώστε να είναι λιγάκι πιό ανθεκτικά. 

Βρήκα λοιπόν αυτά που θα σου δείξω και μάλιστα ήταν και με led αντί για λαμπάκι πυράκτωσης. 

Αν και θα ήταν κάπως αντίθετα με την κλασσική όψη της μοτοσικλέτας, τελικά, τα παρήγγειλα. 

Εχτές τα παρέλαβα και σήμερα τα αντικατέστησα, επειδή εδώ και εβδομάδες τα δύο φλασάκια της αριστερής πλευράς είχαν σπάσει και κρεμόντουσαν σαν μαραμένια γιούλια και σαν γιασεμιά...

Ηταν επιτακτική η ανάγκη να αντικατασταθούν. 

Ξεκίνησα από πίσω μεριά, και όλα πήγαν καλά. Τα φλασάκια δούλευαν όλα μια χαρά. 

Σειρά είχαν τα μπροστινά. 

Μόλις έβγαλα το ένα φλασάκι από εμπρός, άρχισαν τα όργανα...

Το φλασέρ αντιλήφθηκε οτι έλειπαν τα φλας και δεν δούλευαν σωστά, ή μάλλον, δούλευαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Βλέπεις, τα led έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση και παρότι είναι συνδεδεμένα στο κύκλωμα, το φλασέρ δεν τα αντιλαμβάνεται και σου λέει ότι είτε τα λαμπάκια είναι καμμένα είτε ότι τα φλας είναι τελείως αποσυνδεδεμένα. 

Το είχα αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο σε άλλη μοτοσικλέτα όπου είχα αντικαταστήσει τα φλας με Leds και εκεί είχα καταφύγει στην λύση αντικατάστασης του φλασέρ με βαρέως τύπου που ασχέτως φορτίου θα δουλεύει σταθερά. 

Κυριακάτικα όμως, πού να βρεις τέτοιο φλασέρ για να το βάλεις.

Ευτυχώς, μου είχαν από τότε ξεμείνει κάτι αντιστάσεις και έψαξα και τις βρήκα. 

Οι αντιστάσεις είναι η άλλη εναλλακτική λύση, αν δεν καταφύγεις στην αλλαγή του φλασέρ. 

Τοποθετούν αντίσταση στο κύκλωμα και ξεγελούν το φλασέρ να νομίζει ότι υπάρχει λάμπα πυράκτωσης ακόμη και όταν δεν υπάρχει.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν καουν ή αφαιρεθούν τα φλας, τότε δεν θα σε ειδοποιήσει με την λανθάνουσα λειτουργία του, μια και νομίζει ότι όλα πανε καλά...

Μικρό το κακό.

Μπήκαν λοιπόν οι αντιστάσεις και η λειτουργία επανήλθε στο φυσιολογικό. 

Τις στερέωσα μέσα στο πίσω φανάρι με ζιπάκια και όλα μπήκαν στην θέση τους. 

Μάλιστα, επειδή τα φλασάκια είναι μαύρα δεν φαίνονται πολύ ότι είναι led και έτσι δεν μοιάζουν άσχημα. 

Η φωτεινότητά τους είναι ικανοποιητική και φαίνονται ακόμη και την ημέρα. 

Τέλος καλό, όλα καλά :)

• Απαντήσεις 249
  • Εμφανίσεις 56,3k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την πήγα βόλτα στη ΝΑΥΣΙ και τα είπαμε με ένιωσε καλύτερα και από φίλους..!!                     

• On 12/5/2016 at 10:30 PM, noe είπε: της άλλαξα όργανα σε λευκα και την έβγαλα βόλτα..!!   Τίποτα ιδιαίτερο, βρήκα ρολογάκι με λευκό καντράν κι έτσι το σύνολο έγινε πιο αρμονι

• ...οι Enfield εχουν κατι μαγικο...ακομα και εγω που δεν πιστευω σε τετοια για την Enfield το πιστευω... ...δεν ειναι μηχανες που τις αντιμετοπιζεις λογικα, ειτε ειναι καρμπιρατερατες ειτε ψεκαστε

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Μετά από την αλλαγή στα λαδακια που τις έκανα προχθές , σήμερα ασχολήθηκα με το ρύθμισα βαλβίδων, ακουγόταν λιγάκι έντονα και έτσι είπα να ασχοληθώ . Αυτό που παρατήρησα ήταν πτι στις εισαγωγής με το λίγο Τσακ που έκανα ξέσφιξε. Πιστευω οτι τώρα κελαηδάει πιο όμορφα.

Δημοσιεύτηκε

Παρότι εχθές ρύθμισα τις βαλβίδες τις άκουγα έντονα . 
ετσι είπα σήμερα να τις ξανά δω.

τη το θελα, της εισαγωγής κατά λαθος την ξερεγουλαρω μου φευγει το ωστηριο απο την θέση του και βραστά.Για μια στιγμή τα έπαιξα λέω έκανα ζημιά Έβγαλα τεπόζιτο ξεβίδωσα το καπάκι βαλβίδων και δώστου παρτου το έβαλα . . Εντέλει τις ξανά ρύθμισα . Μπορώ να πω ότι με το καπάκι ανοιχτό είναι ποιο εύκολο έχεις ποιο καλή εικόνα το τι κανεις. Πάντως ξανά ακούγονται λίγο , δεν ξέρω άμα  παίζει ρόλο και το λάδι (castrol 20-50).

F5-CC8-B72-B64-C-4341-9-CEB-CAEB2-F9-C8-

Παιδεμα όλοι η υπόθεση σήμερα.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική δεν θέλω σχόλια . Χαχαχα

Δημοσιεύτηκε

Καλύτερα να ακούγεται λίγο παρά καθόλου. Έτσι εμμονικός είχα γίνει κι εγώ με τις βαλβίδες, αλλά μετά την 23η ρύθμιση σε ένα ΣΚ, είπα δεν πάει άλλο.:bafos:

• 5 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

πήγα σήμερα στον μηχανικό μου.

(φωτογραφία ενδεικτική παρακαλώ)

FD3C0ED1-1004-4129-ABAF-7693232005FA.jpeg
Είχα μια διαρροή  λαδιού , από την 1τη και 3τη τάπα από κάτω . Είχα αλλάξει  τις ροδέλες από απλές σε φουσκωτές .

προσεξα ότι είχα ακόμη από την κυρία (1τη) που αλλάζουμε τα λάδια . Είχα προμηθευτεί ροδέλες μεταλλικές με λάστιχο .

Πηγα λοιπόν σήμερα να τις αλλάξω .

Τελικα είδαμε ότι λαδακι έχανε από το σύστημα επιστροφής λαδιού (εκεί που κουμπώνει η τάπα λαδιού) από την τελευταία ένωση (που δένει με τον κινητήρα).

Το ξεβιδώσαμε , αλλάξαμε τα λαστιχακια εσωτερικά (ήταν όλα φαγωμένα , να φανταστείτε ότι μέχρι και εκεί στην ένωση με τον κινητήρα είχαν βάλει φλατζοκολλα)  και το ξανά τοποθετήσαμε. Τώρα αναμένω αποτελέσματα.

Δημοσιεύτηκε
Μόλις τώρα, Ο/Η bbk έγραψε:

αυτα ειναι....

ασε τα ενδεικτικα και δωσε τηλεφωνο και διευθυνση του μηχανικου....:hellored:

Μπριτσσσσσς

Δημοσιεύτηκε
Την 26/4/2022 at 12:33 ΜΜ, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

πήγα σήμερα στον μηχανικό μου.

(φωτογραφία ενδεικτική παρακαλώ)

FD3C0ED1-1004-4129-ABAF-7693232005FA.jpeg
(εκεί που κουμπώνει η τάπα λαδιού)

Δεν μπορώ να καταλάβω τι-πο-τις, αποσυντονίστηκα, και οι φουσκωτές ροδέλες τι εστί?

Πάντως να ξέρεις ότι οι ροδέλες αλουμινένιες ή χάλκινες στεγανοποιούν καλύτερα . 

Δημοσιεύτηκε
19 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Δεν μπορώ να καταλάβω τι-πο-τις, αποσυντονίστηκα, και οι φουσκωτές ροδέλες τι εστί?

Πάντως να ξέρεις ότι οι ροδέλες αλουμινένιες ή χάλκινες στεγανοποιούν καλύτερα . 

Είχα χάλκινη, έβαλα χάλκινη φουσκωτή (την χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί ιδίως για τα καλοριφέρ) είναι μαλακες και περνούν πολύ εύκολα το σχήμα της πατουρας. Θα σας πω εάν κάνουν δουλειά αφού μάζεψα την διαρροή από τον κιτ κύκλου αναθυμιάσεων όπου έγλυφε το μοτέρ και κατέληγε στην τάπα λαδιού και με μπέρδευε ότι είχα διαρροή από εκεί. Ίσως να μην χρειαζόταν καν να τις αλλάξω τις απλές χάλκινες .

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν κάνω λάθος αυτές οι ροδέλες (οι φουσκωτές) είναι δακτυλίδια σωληνωτά σαν ζοάν εξάτμισης. Με κάθε ξεβίδωμα θέλουν αλλαγή, ενώ τις άλλες ροδέλες τις χρησιμοποιείς συνέχεια και αν κάνουν πατούρα τις τρίβεις με λεπτό γυαλόχαρτο.

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Αν δεν κάνω λάθος αυτές οι ροδέλες (οι φουσκωτές) είναι δακτυλίδια σωληνωτά σαν ζοάν εξάτμισης. Με κάθε ξεβίδωμα θέλουν αλλαγή, ενώ τις άλλες ροδέλες τις χρησιμοποιείς συνέχεια και αν κάνουν πατούρα τις τρίβεις με λεπτό γυαλόχαρτο.

Ακριβώς όπως τα λες 

• 1 month later...
  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Έβλεπα λοιπόν εδω και καιρό να στάζει λιγο λάδι από την τάπα ενώ σφίγγει κανονικά και φόραγε και καινούργια ροδέλα .

Σήμερα πήγα συνεργείο με σκοπό να αλλάξω ροδέλα και να βάλω Loctite 243 στις σπείρες .

Ειδαμε όμως ότι χάνει  λαδακι από το σύστημα επιστροφής λαδιών στην τάπα (το κιτ που δίνει ο χιτσκουδης για τις bullet), και το λάδι έγλυφε μέχρι κάτω.

Έτσι αποφασίσαμε να μην παράξουμε την τάπα και να γυρίσουμε τις αναθυμιάσεις στο κλασικό τρόπο με το κουτάκι .

Όντως όταν βγάλαμε το κιτ είδαμε κομμένο ο ρινγκ (τα είχαμε αλλάξει) βάλαμε το  κλασικό σύστημα.

Βαλαμε την μηχανή να δουλεύει κανένα 10λεπτο + βόλτα 4-5 χιλιόμετρα και μέχρι τώρα ούτε σταγόνα.

Πιστεύω ότι το διορθώσαμε. 

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα λοιπόν πήγα την καλή μου για το σέρβις των 5000 χιλ (Royal Enfield Hunter)

Αλλάξαμε λαδάκια φίλτρο λαδιού έλεγχος μπουζί ρύθμιση βαλβίδων και ντίζα συμπλέκτη και  αναλίπανση όπου χρειαζόταν , έλεγχος σύσφιξη βιδών.

εδω λοιπόν το manual λέει αλλαγή λαδιών κάθε 10000 χιλ μαζί με φίλτρο λαδιού καθώς και ρύθμιση βαλβίδων η έλεγχο κάθε 10000 χιλ. Στα πρώτα 500 που έκανα έλεγχο βαλβίδων ήταν οκ , στα 5000 όμως ήθελαν ρύθμιση και οι 2. Εγώ βεβαίως από δίκη μου πεποίθηση αλλάζω λάδια κάθε 5000.

IMG_0049.jpeg.35794865c8c69a53937b73a8e6d93b9e.jpeg
IMG_0047.jpeg.524b1ef1608a0e5c2284a3a7d17865cc.jpeg

το μοναδικό αρνητικό μου έσπασε από μόνο του το λάστιχο που κρατάει τα εργαλεία . Είχαν ανοιχθεί μόνο μια φορά όταν την πρώτο πήρα 

IMG_0048.jpeg.0eaaa6ada3b24c059b8812540abfec25.jpeg

• 4 months later...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα έβαλα  την τελευταία πινελιά στην Hunter μου.

Εβαλα τα λευκά φλασακια και μπροστά λάμπα led.

Το όλο εγχειρήματα κράτησε 45 λεπτά 

IMG_0329.jpeg.ed4cab5871fd97472c9c07f29c595939.jpeg

και το αποτέλεσμα 

IMG_0331.jpeg.1b28b28253dfd58e3c3f0986eab93e43.jpeg

IMG_0332.jpeg.e3537f62e754bce1e4da837f46f098b2.jpeg

Δημοσιεύτηκε

IMG_0333.jpeg.af8a0d7bd1ee23151844c71688c5b1e8.jpeg

το μόνο αρνητικό είναι ότι τα φλας αυτά είναι κατά 2,5 εκατοστά μεγαλύτερα από τα μαμα. 
Να πω δε ότι είναι τα original after market flash της Royal Enfield 

Δημοσιεύτηκε
14 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

IMG_0333.jpeg.af8a0d7bd1ee23151844c71688c5b1e8.jpeg

το μόνο αρνητικό είναι ότι τα φλας αυτά είναι κατά 2,5 εκατοστά μεγαλύτερα από τα μαμα. 
Να πω δε ότι είναι τα original after market flash της Royal Enfield 

Νίκο πολύ όμορφη δείχνει και ταιριάζουν όλα.Πως είναι το led φως τη νύχτα σε σχέση με το παλιό?

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Ο/Η andrew έγραψε:

Νίκο πολύ όμορφη δείχνει και ταιριάζουν όλα.Πως είναι το led φως τη νύχτα σε σχέση με το παλιό?

Ανδρέα δεν φέρω ακομη άποψη γιατί δεν το κυκλοφόρησα  νύχτα , πάντως φαίνεται ποιο λευκό . Η λάμπα είναι Η4 6000Κ για πληροφορήσει. Θα επανέλθω επι του θέματος όταν έχω πλήρης εικόνα .

• 10 months later...
Δημοσιεύτηκε

Χαιρετισμούς από Κω..

Εγώ σήμερα καθάρισα το κουτί των αναθυμιάσεων στην Bullet μου. Ήταν πολύ βρώμικο, προφανώς δεν είχε καθαριστεί ποτέ. Επίσης άλλαξα και τα σωληνάκια γιατί είχαν φθαρεί τα προηγούμενα. 

Στην βόλτα που την έκανα μετά γουργουριζε πιο ανακουφισμένη...:) 

InShot_20250105_160942019.jpg

• 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους!

Λοιπόν το μενού για αυτό το ΣΚ είχε αλλαγή στατορα μιας και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης κατά την αφαίρεση της μίζας , είχε βιδωσει στραβά τον στατορα με αποτέλεσμα να αγγίζουν τα πηνία τον ρότορα και να καει. Για αυτό τον λόγο δεν είχα μπροστινό φως. 

Παρόλη την τοποθέτηση του στατορα το φως συνέχισε να μην ανάβει καθώς ο μηχανικός μου στην προσπάθεια εύρεσης της βλάβης είχε δοκιμάσει να τροφοδοτήσει με ρεύμα τα καλώδια και δημιούργησε βραχυκύκλωμα σε μια από τις διακλαδώσεις του πορτοκαλί καλωδίου που έρχεται μπροστά από την γεννήτρια για να ανάψει το φως. Έτσι έλυσα πλεξούδα, έλεγξα ένα ένα τα καλώδια με βάση το μανιουαλ και ευτυχώς έβγαλα άκρη.

Για το κερασάκι στην τούρτα άλλαξα ατέρμονα και ντιζα κοντέρ, ρεγουλαρα την αλυσίδα.

Δεν θα είχα καταφέρει τίποτα χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του @noe, του @Nikoss Rocket, του Περικλή και φυσικά του ξαδέρφου με εμπειρία που ήταν δίπλα μου.

Η διαδικασία να περιποιείσαι ο ίδιος (έως ένα μεγάλο βαθμό) την μοτοσικλέτα σου, είναι μοναδική ! 

InShot_20250324_113435703.jpg