Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Τι Έκανα Στην Enfield Μου Σήμερα!

Δημοσιεύτηκε

'Αλλαξα φλασάκια! :)

Τα προηγούμενα που φόραγα ήταν καλά από άποψης φωτεινοτητας αλλά ήταν φτιαγμένα από σκληρό πλαστικό και έσπαγαν σαν φρέσκα αγγουράκια :)

Δεν τολμούσες να τα κοιτάξεις, κρακ.. έσπαγαν ένα-ένα...

Ναι μεν ήταν φτηνά και εύκολο να αντικατασταθούν, αλλά είχε καταντήσει βαρετό!
Παρήγγειλα λοιπον από Κίνα μεριά άλλο σετ φλασακίων, με βασική προϋπόθεση να έχουν λαστιχένιο βραχίονα, έτσι ώστε να είναι λιγάκι πιό ανθεκτικά. 

Βρήκα λοιπόν αυτά που θα σου δείξω και μάλιστα ήταν και με led αντί για λαμπάκι πυράκτωσης. 

Αν και θα ήταν κάπως αντίθετα με την κλασσική όψη της μοτοσικλέτας, τελικά, τα παρήγγειλα. 

Εχτές τα παρέλαβα και σήμερα τα αντικατέστησα, επειδή εδώ και εβδομάδες τα δύο φλασάκια της αριστερής πλευράς είχαν σπάσει και κρεμόντουσαν σαν μαραμένια γιούλια και σαν γιασεμιά...

Ηταν επιτακτική η ανάγκη να αντικατασταθούν. 

Ξεκίνησα από πίσω μεριά, και όλα πήγαν καλά. Τα φλασάκια δούλευαν όλα μια χαρά. 

Σειρά είχαν τα μπροστινά. 

Μόλις έβγαλα το ένα φλασάκι από εμπρός, άρχισαν τα όργανα...

Το φλασέρ αντιλήφθηκε οτι έλειπαν τα φλας και δεν δούλευαν σωστά, ή μάλλον, δούλευαν με τέτοιο τρόπο ώστε να σου δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Βλέπεις, τα led έχουν πολύ χαμηλή αντίσταση και παρότι είναι συνδεδεμένα στο κύκλωμα, το φλασέρ δεν τα αντιλαμβάνεται και σου λέει ότι είτε τα λαμπάκια είναι καμμένα είτε ότι τα φλας είναι τελείως αποσυνδεδεμένα. 

Το είχα αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο σε άλλη μοτοσικλέτα όπου είχα αντικαταστήσει τα φλας με Leds και εκεί είχα καταφύγει στην λύση αντικατάστασης του φλασέρ με βαρέως τύπου που ασχέτως φορτίου θα δουλεύει σταθερά. 

Κυριακάτικα όμως, πού να βρεις τέτοιο φλασέρ για να το βάλεις.

Ευτυχώς, μου είχαν από τότε ξεμείνει κάτι αντιστάσεις και έψαξα και τις βρήκα. 

Οι αντιστάσεις είναι η άλλη εναλλακτική λύση, αν δεν καταφύγεις στην αλλαγή του φλασέρ. 

Τοποθετούν αντίσταση στο κύκλωμα και ξεγελούν το φλασέρ να νομίζει ότι υπάρχει λάμπα πυράκτωσης ακόμη και όταν δεν υπάρχει.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι αν καουν ή αφαιρεθούν τα φλας, τότε δεν θα σε ειδοποιήσει με την λανθάνουσα λειτουργία του, μια και νομίζει ότι όλα πανε καλά...

Μικρό το κακό.

Μπήκαν λοιπόν οι αντιστάσεις και η λειτουργία επανήλθε στο φυσιολογικό. 

Τις στερέωσα μέσα στο πίσω φανάρι με ζιπάκια και όλα μπήκαν στην θέση τους. 

Μάλιστα, επειδή τα φλασάκια είναι μαύρα δεν φαίνονται πολύ ότι είναι led και έτσι δεν μοιάζουν άσχημα. 

Η φωτεινότητά τους είναι ικανοποιητική και φαίνονται ακόμη και την ημέρα. 

Τέλος καλό, όλα καλά :)

• Απαντήσεις 249
  • Εμφανίσεις 56,3k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την πήγα βόλτα στη ΝΑΥΣΙ και τα είπαμε με ένιωσε καλύτερα και από φίλους..!!                     

• On 12/5/2016 at 10:30 PM, noe είπε: της άλλαξα όργανα σε λευκα και την έβγαλα βόλτα..!!   Τίποτα ιδιαίτερο, βρήκα ρολογάκι με λευκό καντράν κι έτσι το σύνολο έγινε πιο αρμονι

• ...οι Enfield εχουν κατι μαγικο...ακομα και εγω που δεν πιστευω σε τετοια για την Enfield το πιστευω... ...δεν ειναι μηχανες που τις αντιμετοπιζεις λογικα, ειτε ειναι καρμπιρατερατες ειτε ψεκαστε

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
31 λεπτά πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

Αρε δε Θα ερθεις καποια στιγμη Θεσσαλονικη...θα σε κανω να τα πουλησεις με την μια...!!!:lol4:

...ή θα θες να ξαναγοράσεις εσύ μία μετά!:crazy:

Δημοσιεύτηκε

...οι Enfield εχουν κατι μαγικο...ακομα και εγω που δεν πιστευω σε τετοια για την Enfield το πιστευω...

...δεν ειναι μηχανες που τις αντιμετοπιζεις λογικα, ειτε ειναι καρμπιρατερατες ειτε ψεκαστες...

...εχουν μια σχεδιαστηκη γεωμετρια που σε μαγνητιζει, σε κανει να μη σταματας να θες να την κοιτας...να θες να την καβαλησεις και να ταξιδεψεις μαζι της σε ολους τους δρομους του κοσμου...να ονειρευεσαι μια ζωη μαζι της...

...το δεσημο και η σχεση παυει να ειναι σχεση αντικειμενου και χρηστη...

Ειναι κατι πολυ παραπανω απο μια απλη μηχανη...

...αν νοιωσεις μια φορα κατι για μια Enfield δεν σταματα να υπαρχει μεσα σου ποτε...σαν τον πρωτο ερωτα ενα πραγμα...

Τα αλλα(μηχανακια) ειναι απλα οδοντοκρεμες...!!!

Δημοσιεύτηκε
8 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Σε αγαπάω....:love:

Κι εγω σ'αγαπαω...

Σε θελω παθιασμενα!

Μου λειπεις..!!

Σε θελω πισο οσο ποτε αλλοτε.

Απο τοτε που σε αφησα να φυγεις ολα γυρο μου ασπρισαν.ΤΕΡΜΑ η μαυριλα.

:lol2:

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα λοιπόν αποφάσισα να ξανά ρυθμίσω τις βαλβίδες μου. Από το αποτέλεσμα είμαι πολύ ικανοποιημένος .

Μετά έφτιαξα τον αποσυμπιεστη που μου είχε σπάσει η ντιζα βάζοντας βαρελακι και κόβοντας το εξωτερικό γιατί ήταν πολύ μακρύ .

άλλαξα και την σέλα και έβαλα την ποιο φαρδια αφού πρώτα την ίσιωσα λιγάκι γιατί έκανε πολύ καμπύλη .

Και μερικές φωτό 

9-CDF91-B8-1-B87-40-D4-8-E94-A9-DA0-FFB1
6-C32-EE6-B-CD50-4637-A936-84938-A86-DE2

A5-C6290-E-E145-46-E1-B134-FC57-DD9043-A

30-BB7-A6-B-9283-414-E-9342-FC7-DB9-E01-

FB1-F2102-5-AB8-4-EC1-8233-0-AAE8-F401-C
CA40587-B-BFF3-457-C-AF78-0816-A88-CC831

8-BA68510-936-F-4-DA3-B324-6936-B01-BC23

89-BCFC88-7439-4-F67-9-BED-1-B85-B84-AAF

BB8752-D6-695-E-4-A67-ADA5-729246-D8112-

D3-BA3-EB5-920-B-47-AD-B4-DF-33-E4-D15-C

Δημοσιεύτηκε

Η Enfield είναι σαν παιδική χαρά..:treeswing:

Χα, χα, η εξάτμιση μοιάζει με σκουλικαντέρα.

Βαρελάκι, ντίζα κι έναν καλό κόφτη πρέπει να έχεις μαζί σου αν πας μακρινή βόλτα,

που να τα βάλεις όμως έτσι όπως την έχεις ξεβράκωτη?

με τREλένει η γύμνια της..:love:

• 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα είχα day off που λένε και οι φίλοι μας οι αμερικάνοι και επισκέφτηκα συνεργείο.

Άλλαξα σινεμπλόκ πίσω στον τροχό  διότι τα κενά τα οποία άφηνε ήταν αρκετά μεγάλα (Πρέπει να πήρα και 5 km τελική παραπάνω τώρα :happy-smiley41:)

Άλλαξα σετ τσιμούχες  στο καρμπιλατέρ Amal (είχα κάποια δάκρυα). 

Όταν όμως έβαλα τις καινούργιες με το καλημέρα μου έτρεξε κατευθείαν από στη μέση εκεί που δένει ο κορμος με το δοχείο .Καθώς το βγάλαμε διαπιστώσαμε ότι πρέπει να έχει ένα πάρα πολύ ελαφρό πετσικάρισμα χωρίς να ξέρουμε το λόγο. Ήταν απ’ τη μεριά που βλέπει το κινητήρα. Ένα ελαφρύ ο τρίψιμο με γυαλόχαρτο σε πολύ ευθεία επιφάνεια ρίχνοντας απάνω αντισκουριακο για να γλιστράει, ξανά μπηκε επανω και όλα ήταν OK.
F11-F987-E-57-AC-4-D2-B-B92-A-1-BD550927

Μπήκε φίλτρο χοάνη ειδικά για το Amal  καρμπιλατέρ βιδωτή

CE68-AECC-92-E7-44-F8-9179-A91-C885-A096

Χαμήλωσα με τα πατάκια μπροστά γιατί ήτανε πιο ψηλά και δεν είχα καθόλου άνετη θέση οδήγησης.

Βγήκαν τα μαμα πατάκια  από πάνω

Αποτέλεσμα έχω πολύ ωραία βελτίωση στη θέση οδήγησης μου δίνει την αίσθηση ότι έχω πιο πολλούς κραδασμούς στα πόδια , πίσω φρένο είναι σα να μην έχω καθόλου.

Πρέπει δε να κοντινή λιγάκι και ο μοχλός πίεσης του ποδόφρενο γιατί πλέον είναι πολύ χαμηλά με το έδαφος και υπάρχει φόβος  να βρει.

Σίγουρα σε ένα κενό χρόνο θα ξαναπάει συνεργείο για να δούμε την υπόθεση το πίσω φρένου.

7-D9-FCE98-2367-4-CAE-8-C9-E-F3-A844-C69

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Λόγω των έκτακτων μέτρων βρήκα την ευκαιρία να ασχοληθώ με την καλή μου.

εβγαλα λοιπόν τα μπροστινά πατάκια καθότι εντέλει δεν με βόλεψαν καθόλου και έβαλα τα καινούργια που είχα παραγγείλει. Έβαλα καινούργια γιατί τα παλιά είχαν στραβώσει από σούπα που είχε φάει  ο προηγούμενος. Άλλαξα και τον άξονα που τα κρατάει (και αυτός ήταν στραβός) και μαντέψτε του χιτσγκουδη ήταν ποιο μακρης κατά 3 εκατοστα (μπήκε ένας μικρός αποστάτης για να σφίξει) αρχίζει και χαλάει και αυτός. Άλλαξα το λάστιχο στο πεντάλ του φρένου και στον λεβιέ ταχυτήτων.

054-EBE57-12-FA-4389-87-AA-72-B23-A080-D

90156-B64-2-E5-E-4-F93-B73-B-0-EA6-E8215

Έβαλα και καινούργια ελατήρια στην σέλα όμως δεν δουλεύουν καθόλου 

FBEE2432-8-F54-4008-9-E1-B-F4-F023491665

AD4-F817-D-A00-E-461-E-98-C1-659-D9-E1-C

Δημοσιεύτηκε

Έχοντας σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό είπα να ασχοληθώ με τα ελατήρια της σέλας , τα έβγαλα λοιπόν και στράβωσα τα «μοχλικα» μπας και δουλέψουν , τα έπιασα σε μια μέγκενη και το σφυρί δούλεψε καργα 

2-B3-FE8-C8-A329-46-BF-9-BDE-28-F8-ADB27

το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό ωστε να τα φέρω σε μια πιο ευθεία γραμμή όμως πάλι δεν δουλεύουν καλά.

ισως είναι υπερβολικά σκληρά δεν ξέρω αν και τα κιλά μου δεν είναι λίγα .

Με αυτά και αυτά για να τα δοκιμάσω έκανα την βόλτα μου στην παραλία :bike:

Δημοσιεύτηκε

...μια χαρα ειναι μην την πειράζεις άλλο...

κανε βόλτες και...

...μαζευε λεφτα να παρεις κανα άλλο μηχανακι:rasta:

Δημοσιεύτηκε

Ρε άλλο μηχανάκι σον και καλά δεν είναι bmw...

Μπορείς να πάρεις και το Ιμαλάια ή το 650αρι...

Αν είχα φράγκα θα το επερνα. 

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Με αυτά και αυτά για να τα δοκιμάσω έκανα την βόλτα μου στην παραλία :bike:

πππππρρρροδότη του κοινωνικού συνόλου..:ranting:

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

πππππρρρροδότη του κοινωνικού συνόλου..:ranting:

Μάνα μου, κράταγα απόσταση 2 μέτρα από τον άλλον όπως λεν οι οδηγίες 

• 5 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Εφόσον εχουμε φάει το σκασμό , εδω και καιρό μου είχε έρθει μια Μανέτα με αποσιμπιεστη παρέα .

DF2A83CF-A228-444C-86A9-25A5E2AA5765.jpeg

Ποιοτικά μάπα .

ξεκίνησα σιχτιριζοντας γιατί ενώ η δικιά του έβγαινε με δυο βιδουλες, για να μπει αυτή έπρεπε να βγει το χερούλι και διακόπτη . 
Λεω ας κατεβάσω καμία μπίρα κάτω γιατί θα φάμε καμία ωριτσα + .

Εφόσον την έβαλα , πάω να βάλω των ρεγουλατορο και ΤΣΑ δεν μπαίνει , το πιέζω λίγο ΓΙΟΚ αρχίζει και μου την βιδώνει το πιέζω λίγο ακόμα και.......

CB317CB8-FE51-435A-9A5F-3DB775C3A06C.jpeg

έσπασε. 
Κατεβαίνω κάτω αποθήκη γιατί θυμάμαι ότι ο Μηχανικος μου μου είχε δώσει μια Μανέτα από Honda monkey παλιό .

Τσακωνω και το τρυπάνι για να του ανοίξω λίγο μια τρυπουλα και βουαλα

354EC37E-36A4-48DC-8D48-106AA8ACC6D5.jpeg

Θα την ήθελα ένα δάχτυλο ποιο κοντή και θα βρω τον τρόπο να την κάνω 

• 4 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Είχα αγοράσει καθρέπτες  από eBay και τους είχα παραλάβει εδώ και 15 μέρες σήμερα αξιώθηκα να τους βάλω

Ο παλιός καθρέφτης

595-CB60-A-0-B40-4-E17-B175-2766-AE059-C

B317-C0-EB-9696-49-A1-99-CB-739-EDBE6893

Και οι καινούριοι που έβαλα

F1875062-6-A38-46-AB-8613-F12-BDF0-D5888

017-C42-BC-84-E4-47-C1-A95-C-2-ABD367-CB

721-FAF87-AA6-C-49-D0-94-BF-91-D13-BCF4-

5-CC29756-F308-4663-8886-47-B922-CA85-B3

• 4 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Κάνοντας πριν κάτι μέρες ενα ξεκαθάρισμα  στην αποθήκη τακτοποιώντας κάτι  ανταλλακτικά που έχω, ανακάλυψα μία βάση (σέλας) απ’ αυτές που πάνε  μαζί με την μπάρα  και τα ελατήρια.  Αποφάσισα να την βάλω μπας και μου βελτίωση λίγο την θέση οδήγησης και τους κραδασμούς που έχω.

7C503CC8-5243-4CFB-BCDB-B12BEF4CFA47.jpeg

E89C0512-C7E7-41F6-B796-54BE32714861.jpeg

96419811-9F9B-4BF8-BC9C-1E2F622481A6.jpeg

Μία μικρή βόλτα που την έκανα από τη θέση οδήγησης ήμουνα πολύ ικανοποιημένος,

Εδώ και καιρό με ταλαντεύει μία σκέψη λόγω κραδασμών να βάλω στις βίδες που κρατάνε το μοτέρ ροδέλες μεταλλικές με λάστιχο, Ο μηχανικός μου υποστηρίζει ότι θα κάνουμε τζάμπα τον κόπο διότι δεν πρόκειται να προσφέρουν τίποτα. Σήμερα λοιπόν καθώς μαστορευα την σέλα , αποφάσισα να δω λιγάκι και τα σφιξίματα στις βίδες που κρατάνε το μοτέρ. Η μπροστινές βίδες που κρατάνε μοτέρ και η από πάνω στην κεφάλι ήτανε αρκετά ικανοποιημένος σφιχτά, δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και με τις 2 βίδες που κρατάνε το κιβώτιο ταχυτήτων ήταν πάρα πολύ χαλαρές, και δεν μπορώ να καταλάβω αυτό πως έγινε γιατί τα παξιμάδια που έχουν απάνω είναι ασφαλείας. πήραν αρκετό σφίξιμο μπορώ να πω .