Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Καρπυρατέρ Σε Efi

Δημοσιεύτηκε

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι για την αλλαγή τρόπου τροφοδοσίας της EFI..

Καρμπυρατέρ, με κόστος περί τα 1000 ευρώ (600 ανταλλακτικά + 400 εργασία) σε Γαλλικό έδαφος.

• Απαντήσεις 162
  • Εμφανίσεις 27,1k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Την 12/9/2018 at 11:08 ΠΜ, Ο/Η arapakos έγραψε: Αν δεν βρω άκρη με το διαγνωστικό η παραγγελία του  κιτ είναι μονόδρομος! Όπερ και εγένετο! Την Παρασκευή 2/11 έδωσα την παραγγελία

• τα πρώτα 1.000 χλμ  χωρίς αλλαγή μπουζί! συγκίνηση!

• Υπομονή, η επόμενη Enfield θα έχει και γουάι φάι, θα την συνδέεις στο δίκτυο και θα κατεβάζεις ότι update εγκεφάλου θες..

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Παιδια το ξερετε οτι πηρα την ΕΦΙ παρειγγηλα ωστοσο και πηρα καρμπιλατερ ΑΜΑΛ απο τον χιτσκουριδι...ομως αν και το θεωρω ευκολο να το αλλαξω  γιατι διαβασα της οδηγιες εν τουτοις  δεν ξερω που να παω τη μηχανη να την σενιαρω.... Γιωργη ραστι το ξερω οτι παντα εισαι παρον...και στην τελικη οταν ερθω σε σενα θα ανεβω να ασχοληθουμε παραλληλα και με τις προβατινες και με τις μπυρες..

Καμμια προταση να στειλω κανα δικο μου ανθρωπο να την φτιαξουμε? εχετε?

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Γιώργο και ο Γιάννης από τα Καμίνια έχει EFI με την μετατροπή σε καρμπιρατέρ και τι σύμπτωση Amal.

Εγώ απορώ γιατί Amal και όχι Mikuni..? Το προτείνει ο Χίτσκοκ?

Ο Δημήτρης @arapakos π.χ. έκανε την μετατροπή με Mikuni.

Δημοσιεύτηκε

Μην ακούω για amal γιατί βγάζω σπυριά. Από τότε που στολίζει τη βιβλιοθήκη μου έχω ησυχάσει.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Χα, χα.... :lol2: τι μου θύμισες βRE Στέλιο..!!

Ο Τόλης πίσω γυμνάζει τον τετρακέφαλο του αριστερού ποδιού του..::):

Από εκείνη την εμπειρία μου τα έχω πολύ παρεξηγήσει τα amal και ίσως τα αδικώ.

Μας είχε βγάλει το λάδι και δουλειά δεν κάναμε:

IMGP5193.jpg

IMGP5196.jpg

IMGP5195.jpg

Τι μου θύμισες, αχ τι μου θύμισες..!!

Δημοσιεύτηκε

Αξέχαστες στιγμές. Ο Γιάννης (SV2MDL) παραλίγο να γίνει μαύρος σαν τον Βουτσά όταν έβγαλε η εξάτμιση όλη εκείνη την κάπνα. Γι΄ αυτό και εγώ του βρήκα καλύτερη θέση από την enfield μου.

Δημοσιεύτηκε

Αν και άσχετο με το θεμα το δικό μου δουλεύει θεϊκά με amal.

Τωρα @George Farmer πιστεύω να μας πει ο @arapakos που πήγε το δίκο του και έκανε την μετρατοπη μπας και είμαι κοντά σου.

προσωπικα δεν ήξερα ότι πήρες efi, Καλορίζικη 

Δημοσιεύτηκε
10 ώρες πριν, Ο/Η George Farmer έγραψε:

Παιδια το ξερετε οτι πηρα την ΕΦΙ παρειγγηλα ωστοσο και πηρα καρμπιλατερ ΑΜΑΛ απο τον χιτσκουριδι...ομως αν και το θεωρω ευκολο να το αλλαξω  γιατι διαβασα της οδηγιες εν τουτοις  δεν ξερω που να παω τη μηχανη να την σενιαρω.... Γιωργη ραστι το ξερω οτι παντα εισαι παρον...και στην τελικη οταν ερθω σε σενα θα ανεβω να ασχοληθουμε παραλληλα και με τις προβατινες και με τις μπυρες..

Καμμια προταση να στειλω κανα δικο μου ανθρωπο να την φτιαξουμε? εχετε?

Γιώργο καλορίζικη και καλοτάξιδη!Χαίρομαι για σένα!Ξανά στα γνωστά λημέρια!'Aντε σύντομα να συνταξιδεύσουμε!

Δημοσιεύτηκε
7 ώρες πριν, Ο/Η elifain έγραψε:

Στον Νώντα, στη Νίκαια παιδιά. Αυτός σενιάρισε τη μηχανή του arapakou και δουλεύει κομπλέ τώρα.

Επιβεβαιώνω. Δηλώνω πολύ ικανοποιημένος από τον εν λόγω μάστορα.

Δημοσιεύτηκε
35 λεπτά πριν, Ο/Η arapakos έγραψε:

Επιβεβαιώνω. Δηλώνω πολύ ικανοποιημένος από τον εν λόγω μάστορα.

Δώσε μας περισσότερη πληροφορία για το πώς συμπεριφέρεται τώρα η μηχανή σε σχέση με τον ψεκασμό...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
Την 26/11/2019 at 2:44 ΜΜ, Ο/Η George Farmer έγραψε:

πηρα καρμπιλατερ ΑΜΑΛ απο τον χιτσκουριδι...

Γιατί amal Γιώργο?  Θεωρώ πιο εύκολο στη συντήρηση και αξιόπιστο το mikuni,  βρίσκεις εύκολα ζιγκλεράκια κλπ. 

Ο κάθε μάστορας δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει σκαλίσει mikuni. Αν δεν κάνω λάθος mikuni έχει και ο @arapakos

Μιας και το πήρες όμως Γιώργο το amal ενημέρωσέ μας όταν το σετάρεις στον Νώντα.

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω άμα είναι τυχαίο γεγονός όμως εγώ ποτέ δεν είχα πρόβλημα με το Amal .

Με το που το έβαλα μου έκανες στην αρχή κάποια σκασιματακια. Το πήγα σε ένα καρμπιλατερα μου το ρυθμισε μέσα σε 6 λεπτά με το αυτί μου πήρε 10 € και από τότε δεν ξανά είχα ποτέ πρόβλημα.

Παρόλο που από τότε έχω αλλάξει αλλάξει εξάτμιση  και άλλο φίλτρο από αυτό που είχα αρχικά όταν μου το ρύθμισε πάλι μου δουλεύει ρολόι.

Το έχω ήδη μία φορά λύση καθαρίσει ξαναδέσει και μου δουλεύει OK δεν άγγιξα όμως ποτέ την Βόδα του αέρα .

Δημοσιεύτηκε

Όλα είναι καλά αν ξέρεις να τα ρυθμίσεις...

...και τα μικαμπ τα ινδικά μέχρι να μάθουμε να τα ρυθμίζουμε λεγαμε τι μακακια είναι...

Επίσης μικαμπ δεν κάνετε στην efi?

Λέω τώρα...

Τες πα

Δημοσιεύτηκε

Εγώ να ρωτήσω κάτι?

Από όσο θυμάμαι με την απλή μετατροπή του Χίτσκοκ έβγαζε μόνο το μικουνι που απλά βγάζεις ψεκασμό και ντιζα γκαζιού..φισες καρμπυρατερ και αντλία βενζινας στο ντεπόζιτο.. Εκεί αντικαθιστάς την ταπα βαζεις καινουριο καρμπυρατερ μικουνι με την νέα ντιζα γκαζιού και εισαι ετοιμος.

Σε όλα τα άλλα καρμπυρατερ χρειάζεται μέχρι και το ΑΝΣ να αλλάξεις.. ή εβγαλε ιδια μετατροπή ο Χιτσκοκ και σε Αmal?Εάν όχι γνώμη μου η καλύτερη λύση είναι το μικουνι που έβαλε ο Αραπακος. 

Όλα αυτά θελει με amal αν θυμάστε.. 

Με μικουνι ειναι 10 λεπτα δουλεια.Δεν χρειάζεται τιποτε σχεδον απο όλα αυτά. 

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε
Την 4/4/2019 at 3:24 ΜΜ, Ο/Η arapakos έγραψε:

1 1/4 στροφές βίδας αέρα, βελόνα στην 4η από τις 5 θέσεις (1η περισσότερο καύσιμο - 5η λιγότερο), εξάτμιση ινδική ανοιχτή, φίλτρο αέρα κωνικό (ήταν στο κιτ του Hitchcock), ζιγκλέρ τα μικρότερα του κιτ (μέγεθος δεν θυμάμαι).

Αν θυμάμαι καλά τα μικρότερα ζιγκλερ ήταν 150. 

Την βελόνα βαλε την στην μεσαία σκάλα ωστε Η σωστή σου ρύθμιση να είναι στην 11/2 στροφή για να έχεις πιο σωστή καύση σε όλο το φάσμα στροφών.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Εδώ Καλό είναι να πούμε ωστε να ενημερώσουμε και τους νέους σε σκέψη μετατροπής πως και mikuni αν έχουν σκοπό να βάλουνε από την πολύ ωραία μετατροπή του Χίτσκοκ πως Καλό είναι να γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη μετατροπή φτιάχτηκε για τα μοντέλα EFI του 2017 και μετά.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν κάθεται στα πριν του 2017 μοντέλα ΑΛΛΑ τα ζιγκλερ που στέλνει ο Χίτσκοκ είναι γι'αυτά με αποτέλεσμα να μην μπορείς στα μοντέλα προ του 2017 να κάνεις σωστά την ρύθμιση προφανος ο λόγος άλλης καύσης στα μετά μοντέλα.Αρα αγοράζοντας μικουνι Καλό θα είναι να προμηθευτούμε και κάποια έξτρα ζιγκλερ μέχρι να πετύχουμε την σωστη καυση ρύθμισης.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Εδώ ο Χιτσκουρίδης  στις δύο πρώτες επιλογές δίνει amal και mikuni, αν ανοίξεις τις επιλογές τα διαχωρίζει ανάλογα και με το έτος κατασκευής (έως και μετά). Ενώ νόμιζα πως το amal το δίνει μόνο για GT 535 στην περιγραφή του γράφει και για τα EFI.

Ο Γιώργος το έχει ήδη παραγγείλει, o @Γιάννης Ζαμπάρας το φοράει και τον έστειλα να πάει να βρει τον Νώντα στη Νίκαια να του πει τη γνώμη του κι αν μπορεί να το ρυθμίσει. Πιστεύω σύντομα να έχουμε απάντηση ώστε σε θετική περίπτωση να ακολουθήσει και ο Γιώργος κ.λπ. - κ.λπ.

Στη θέση του Γιάννη και πριν καταλήξω σε αντικατάσταση με mikuni (παραδίδοντας τα όπλα) θα δοκίμαζα και τον ΔράΙνα στην Κων/πόλεως.

Ίσως δε η πιο οικονομική λύση είναι ιμιτασιόν κινέζικο mikuni που κοστίζει 50-60 € και το βρίσκεις κι εδώ Ελλάδα (νομίζω μαγαζιά όπως το stelpet το έχουν).

Το mikarb δε βρίσκω να βγαίνει πάνω από 28mm.

Αυτό που έχω απορία βλέποντας το κιτ του Χιτσκοκ είναι πως ρυθμίζει τώρα το αβανς, παλιότερα έδινε μάτι που το τοποθετούσες στη γενήτρια.

Τώρα τι? Κουμπώνεις κάποιο καβλιτζέκι στη φύσα του εγκεφάλου ..?

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Κουμπώνεις κάποιο καβλιτζέκι στη φύσα του εγκεφάλου ..?

Ναι..ακριβώς!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
3 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

και τον έστειλα να πάει να βρει τον Νώντα στη Νίκαια να του πει τη γνώμη του κι αν μπορεί να το ρυθμίσει.

- Το amal έχει δικό του λαιμό εισαγωγής στην κεφαλή (τη δίνει στο κιτ ο Χιτσκοκ)  ο οποίος δεν ταιριάζει με το mikouni, στο αντίστοιχο κιτ δεν υπάρχει λαιμός μάλλον γιατί πάει και κουμπώνει σε αυτόν  του ψεκασμού. Εδώ είναι το πρόβλημα στο να βάλει mikouni ο Γιάννης, πρέπει να βρει και τον λαιμό (προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν τα φύλαξε).  Ρύθμιση δεν έγινε, τα υπόλοιπα ας μας τα πει ο Γιάννης.

Συμβουλή Νώντα: "πούλα την μάζεψε κανά φράγκο να πάρεις χάρλει.." ::):

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η Αντωνης Σταθακης έγραψε:

..??

Αντώνη δώσε link τις οδηγίες που τις βρήκες, είναι μικρές οι φωτογραφίες.

Δημοσιεύτηκε
6 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

- Το amal έχει δικό του λαιμό εισαγωγής στην κεφαλή (τη δίνει στο κιτ ο Χιτσκοκ)  ο οποίος δεν ταιριάζει με το mikouni, στο αντίστοιχο κιτ δεν υπάρχει λαιμός μάλλον γιατί πάει και κουμπώνει σε αυτόν  του ψεκασμού. Εδώ είναι το πρόβλημα στο να βάλει mikouni ο Γιάννης, πρέπει να βρει και τον λαιμό (προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν τα φύλαξε).  Ρύθμιση δεν έγινε, τα υπόλοιπα ας μας τα πει ο Γιάννης.

...

οι σωλήνες που βάζαμε στις παλιές δεν κάνουν?

7 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Συμβουλή Νώντα: "πούλα την μάζεψε κανά φράγκο να πάρεις χάρλει.." ::):

διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως...

...BMW να παρει...!!!:india:

Δημοσιεύτηκε
22 λεπτά πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Αντώνη δώσε link τις οδηγίες που τις βρήκες, είναι μικρές οι φωτογραφίες.

Στον χιτσκοκ με το που μπεις στα καρμπυρατερ κατω δεξια σου γραφει σε ενα κουτακι instruction...εκει κλικαρεις και σου το βγαζει σε pdf που φυσικα δεν κατεω χα χα να το αντιγραφω