Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Επιλογή κράνους: Κλασσικό ανοιχτό ή fullface;

Δημοσιεύτηκε

Τώρα θα μου πείτε ακόμα δεν έχεις μηχανή και συζητάς για κράνος... αλλά γενικά ψάχνομαι αυτό τον καιρό αφού πλησιάζει η ώρα της αγοράς της enfield.
Ιδού η απορία:
Αφού η Bullet είναι κλασσική μηχανή σκεφτόμουν να αγοράσω κάποιο ανοιχτό κράνος (όπως στην εικόνα), επίσης σε κλασσικό στυλ, για να ταιριάζει με τη μηχανή. Διάβασα όμως πως τα ανοιχτά κράμη προσφέρουν λιγότερη προστασία σε περίπτωση ατυχήματος απ'ότι ένα fullface. Υπάρχουν fullface όχι τόσο μοντέρνα σχεδιαστικά; Προτιμώ την ασφάλεια από την εμφάνιση...
Εσείς τι κράνος φοράτε; Σαν νέος οδηγός που είμαι τι θα με συμβουλεύατε να αγοράσω;

Lem_1.jpg

• Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 26k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Έχοντας φορέσει μόνο jet κράνη μπορώ να μεταφέρω εμπειρία μόνο για αυτά.   1) Το Davida το classic είναι σίγουρα κατ εμέ ότι πιο ωραίο αισθητικά (ειδικά οι limited edition σειρές)  χωρίς όμω

• Αντωνης Σταθακης
    Αντωνης Σταθακης

Πρωτο ηρθε το biltwell...Μολις το παρελαβα!!!Ειναι πανεμορφο.

• Περί επιλογής ''σωστού'' κράνους!    

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
Κίμωνα μην συγκρίνεις ένα open-face κράνος με ένα κλειστό..Κάθε κατηγορία έχει και τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα..'Οτι και να λέμε στις κλασσικές μηχανές μας, ταιριάζει απόλυτα ένα ανοιχτό κράνος ...'Αμας μπεις στο site της Davida έχει  πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία είτε με γυαλιά κλασσικά-goggles (δες τα Aviator T1) είτε  με προσωπίδες/ζελατίνες που μας προστατεύουν από ήλιο/αέρα/κρύο/μυγάκια κλπ.Μπες εδώ να δεις!

www.davida.co.uk/styles.php?id=35

Πάντως εγώ βολευτεί πλήρως με τα γυαλιά Aviator T1...
Δημοσιεύτηκε
Εγώ δεν έχω ζελατίνα στο κράνος μου, έχω κι εγώ τα ίδια γυαλιά με του Αντρέα και για τα ενοχλητικά μυγάκια χρησιμοποιώ ένα [url=http://www.buff.eu/es/ESP/products/-/c/H/s/A/f/9]buff[/url], το οποίο μπορεί κανείς να βρει σε μαγαζιά με ορειβατικά. Εγώ έχω βρει στην Τρικούπη μέσα στη Στοά, κοντά στην Ακαδημίας νομίζω) και σε ένα άλλο στην Αγίας Παρασκευής-Χαλανδρίου με Μεσογείων.

Γενικά αν και λεπτό, με έβγαλε τον χειμώνα, εκτός των ημερών που έβρεχε όπου γινόταν μούσκεμα, αν και πάλι ήταν καλύτερα από το να μην έχω τίποτα.

Τέλος υπάρχουν και άλλα, σαν μάσκες, με φίλτρα για τα καυσαέρια. Έχει και η Davida, αλλά μπορεί κανείς να βρει σε καταστήματα για ποδηλάτες.
Δημοσιεύτηκε
εμενα χτες ηρθε αυτο το Bell απο το official store της Bell, Custom 500 και το συνδιασα με μια Halcyon Mark9. Τι λετε?

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_lkqt6kggjW1qe89dso1_500.jpg[/img]
Δημοσιεύτηκε
Μου κοστισε 99.50$ απο το http://www.thebellstore.com/ και αλλα 50$ μεταφορικα- ηρθε αμεσως.
Δεν εχει τη μόνωση του davida, πραγμα που επιζητουσα (γιατι με φοβιζε λιγο η ησυχια του Davida!) και εχει πιστοποιηση DOT (κλάιν μάιν θα μου πειτε, αλλα ενταξει- θα μπορουσε να μην εχει κ τιποτα κ δεν λεει).
Δημοσιεύτηκε
Καλορίζικο Λουκά, αχρείαστο να είναι. Θέλω πολύ να το δω από κοντά και πες μας αν τα συγκεκριμένα γυαλιά εφαρμόζουν σωστά με αυτό το κράνος, διότι συνήθως το παίζουμε κορώνα γράμματα.
Δημοσιεύτηκε
καλορίζικο!!!πολύ ωραίο!!

[quote]και εχει πιστοποιηση DOT (κλάιν μάιν θα μου πειτε, αλλα ενταξει- θα μπορουσε να μην εχει κ τιποτα κ δεν λεει).[/quote]

Στις ΗΠΑ, η SNELL Fουndation (με τελευταία προδιαγραφή την Μ95) και το DOT (Department of Τransροrt υπουργείο Μεταφορών) δοκιμάζουν και εγκρίνουν τα κράνη που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

Εχει τις ανάλογες προδιαγραφές ασφαλείας όπως στην ευρώπη με το EE 2204
  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε
:offt:ΝΑ  ΚΑΙ  ΚΑΤΙ  ΓΙΑ  ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ  ΕΜΕΙΣ  ΟΙ  "ΚΕΦΑΛΕΣ"
Ένας  τύπος  από  την  ελληνική  επαρχία  (όχι  πόντιος),  βγήκε  προς  αναζήτηση  καπέλου(κράνος?),  παρόλο  το  ψάξιμο  δεν  τα  κατάφερνε  διότι  είχε  και  ένα  αφύσικα  μεγάλο  κεφάλι,  αφού  γύρισε  όλα  σχεδόν  τα  μαγαζιά  της  πόλης ,  τελικά  και  προς  το  κλείσιμο  των καταστημάτων βρήκε  ένα  καπέλο  στο  μέγεθος  του  κεφαλιού  του(ΧΧΧΧL), το  δοκιμάζει  ήταν  αυτό  που έπρεπε, ρωταει  την  τιμή  στον  καπελά,  αλλά  του  φάνηκε  υπερβολική,  ακολουθησε  το  ανάλογο  «παζάρι»  αλλά  η  τιμή  εξακολουθούσε  να  είναι  υψηλή  κατά  την  γνώμη  του  πελάτη,  επιστρατεύοντας  όλη  του  την  πειθώ  ο  καπελάς,  για  να  κερδίσει  την  πώληση,  ρίχνει  και  το  πιο  δυνατό  του  επιχείρημα  « πάρτο  τέτοιο  μέγεθος  καπέλο  δεν  θα  βρεις και  να  ψάξεις  όλη  την  πόλη»  και  η  αποστομωτική  απάντηση  του  πελάτη  «σιγά  μην  βρεις  εσύ  πελάτη  με  τόσο  μεγάλο  κεφάλι  να  το  πουλήσεις» 

Υ.Γ.Νοε  που  μπορούμε  να  βρούμε  «davida»  εδώ  στα  βόρεια  για  δοκιμάσουμε  το  νούμερο  ,  ρίξτε  μια  ερώτηση  κάτω  στην  αντιπ/εια  νομίζω  είναι  στον  Πειραιά ,  σε  βολεύει  να  ρωτήσεις?
Δημοσιεύτηκε
[quote author=ΠΑΝΑΓΟΣ link=topic=206.msg3595#msg3595 date=1307865103]
Υ.Γ.Νοε  που  μπορούμε  να  βρούμε  «davida»  εδώ  στα  βόρεια  για  δοκιμάσουμε  το  νούμερο  ,  ρίξτε  μια  ερώτηση  κάτω  στην  αντιπ/εια  νομίζω  είναι  στον  Πειραιά ,  σε  βολεύει  να  ρωτήσεις?
[/quote]

Χαχαχαχαχαχα..
όχι για το ανέκδοτο, η αντιπροσωπεία είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Δε νομίζω να υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις αν δεν κατέβεις Πειραιά.
Ααααα και μάλιστα προηγουμένως πρέπει να έχεις κλέισει ραντεβού,
διότι ποτέ δεν πρόκειται να τους βρεις ανοικτούς.
Στη σελίδα τους έχει τρόπο να μετρήσεις την κεφάλα σου,
όμως μη δίνεις πολύ βάση, η καλύτερη λύση ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το προτεινόμενο.
:bs:
Δημοσιεύτηκε
[quote author=Maik Kilo link=topic=206.msg3614#msg3614 date=1307915107]
Σε πίεζε πολύ;
[/quote]

Εκεί που πιέζει πολύ είναι τα παραπέτια στην κλείδωση της μασέλας, π.χ. με εμπόδιζε να μασάω άνετα τσίχλα.. :roll:
Βέβαια μπορούσα άνετα να κάνω την φούσκα μου στα 150+ που πιάνει το κορίτσι μου, δεν  με εμπόδιζε καμία ζελατίνα.. :cool44:

Πρέπει να δοκιμάσεις Μάνο για να καταλάβεις την αίσθηση, η ποιότητά τους είναι κορυφαία. Όταν σου κάτσει αισθάνεσαι να μην υπάρχει το παραμικρό κενό στο κεφάλι σου, με αποτέλεσμα και την εξαιρετική ηχομόνωση.
Επίσης υπάρχει ειδικός τρόπος να το φορέσεις - βγάλεις, τραβώντας τα λουριά για να μη σου τσαλακώσει τα αυτιά και μετά βάζεις δάκτυλο να τα ισιώσεις (εκτός και σου αρέσει η τσάκιση του αυτιού).

Αν μετρήσεις την κεφάλα σου και είσαι στο ανώτατο όριο ενός μεγέθους (π.χ. το Μ είναι 56-58 και εσύ έχεις διάμετρο 58) τότε η συμβουλή μου είναι να μην πάρεις σίγουρα το Μ αλλά ούτε και το L, κατευθείαν δίχως σκέψη πας για XL. Στις άλλες μετρήσεις απλά διαλέγεις ένα νούμερο μεγαλύτερο.

Ελπίζω να μη σε αποθάρρυνα.. :bs:
  • 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
Το συγκεκριμένο κράνος είναι από τα πιο ωραία! Από τα σχέδια της Davida έχω σταμπάρει το δικό σου, το μαύρο με το 8άρι (σαν τη μαύρη μπίλια του μπιλιάρδου) και ένα άλλο με σχέδιο ειδικά για την enfield.
Δημοσιεύτηκε
Η ποιότητα στην βαφή είναι κορυφαία, το βερνίκι παχύ παχύ το χαίρεσαι.
Τα ματ ενώ είναι πολύ όμορφα είναι πολύ ευαίσθητα στις εκδορές.
Και κάθε φορά που θα αναφέρομαι στα Davida Jet θα υπενθυμίζω:
ΠΑΡΤΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΝΑ ΝΟΥΜΕΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΜΕΖΟΥΡΑ.
  • 6 months later...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα παρέλαβα το δώρο των γενεθλίων μου (ήταν στις 12/12 αλλά το παπόρι θέλει χρόνο να φτάσει απο Κίνα...)

Επειδή ποτέ δεν είχα και ένα ανοιχτό κράνος που να ταιριάζει με την enfield μου είχε μείνει αποθημένο, απο την άλλη για μια φορά το 15ήμερο δεν ήθελα να πληρώσω για davida...

Απο την κίνα λοιπόν ένα προσιτό κράνος έφτασε στην πόρτα μου.

Ο κινέζος δίνει δώρο και τα γυαλιά (πλαστικά και αυτά για πάνω στο κράνος).
Όλα αυτά για 40€ μαζί με τα μεταφορικά.

89d34c4330adb3a4ee1644e0d5e54f92.jpg

Το μόνο αρνητικό ήταν ότι στην παραγγελία του είχα ζητήσει τα γυαλιά να είναι με σκούρους φακούς και αυτός έβαλε με διάφανους αλλά μπορεί να υπήρχε θέμα διαθεσιμότητας... σε κάθε περίπτωση, για μικρές αποστάσεις ..ωραίο είναι!

Δημοσιεύτηκε
[center][b][size=18pt]FULL FACE[/size][/b][/center]

Σήμερα είχα ένα ατύχημα (ευτυχώς με το παπί), σε μία παρατεταμένη αριστερή στροφή στον περιφερειακό της Δραπετσώνας, ασυνείδητος είχε εναποθέσει στο οδόστρωμα γαρμπιλοτσιμέντο που με την βροχή είχε γίνει πρώτης τάξεως ολισθαίνουσα ουσία. Σύρθηκα για 25 περίπου μέτρα από τέρμα αριστερά έως τέρμα δεξιά στο κράσπεδο. Το μεγάλο λάθος ήταν πως ενω σερνόμουν όμορφα με κώλο και πλάτη στα τελευταία μέτρα θέλησα να σηκωθώ αψηφώντας τους νόμους της ομαλής επιβράδυνσης. Αποτέλεσμα να σηκώθω αλλά να πέσω πάλι τρώγοντας γόνατο - αστράγαλο, ενώ με τη μούρη του κλειστού κράνους φίλησα το κράσπεδο και τραντάχτηκε ευτυχώς μόνο το σαγόνι και ο σβέρκος μου.
[b]Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μου είχε συμβεί με ένα ανοικτό κράνος,[/b] ίσως να ήμουν στο νοσοκομείο τώρα με ράμματα στην καλύτερη περίπτωση.
Είμαι σε σοβαρή σκέψη να πουλήσω τα Davida ανοικτά κράνη που έχω και να στραφώ προς τα ασφαλέστερα full face σαν και αυτό που μας δείχνει ο Γιάννης στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος.

Περαστικά μου.. :roll:
  • 7 months later...
Δημοσιεύτηκε
Στις φωτογραφίες δείχνει ενδιαφέρον ελπίζω κι από κοντά να είναι εξ ίσου ενδιαφέρον.