Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Επιλογή κράνους: Κλασσικό ανοιχτό ή fullface;

Δημοσιεύτηκε

Τώρα θα μου πείτε ακόμα δεν έχεις μηχανή και συζητάς για κράνος... αλλά γενικά ψάχνομαι αυτό τον καιρό αφού πλησιάζει η ώρα της αγοράς της enfield.
Ιδού η απορία:
Αφού η Bullet είναι κλασσική μηχανή σκεφτόμουν να αγοράσω κάποιο ανοιχτό κράνος (όπως στην εικόνα), επίσης σε κλασσικό στυλ, για να ταιριάζει με τη μηχανή. Διάβασα όμως πως τα ανοιχτά κράμη προσφέρουν λιγότερη προστασία σε περίπτωση ατυχήματος απ'ότι ένα fullface. Υπάρχουν fullface όχι τόσο μοντέρνα σχεδιαστικά; Προτιμώ την ασφάλεια από την εμφάνιση...
Εσείς τι κράνος φοράτε; Σαν νέος οδηγός που είμαι τι θα με συμβουλεύατε να αγοράσω;

Lem_1.jpg

• Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 26k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Έχοντας φορέσει μόνο jet κράνη μπορώ να μεταφέρω εμπειρία μόνο για αυτά.   1) Το Davida το classic είναι σίγουρα κατ εμέ ότι πιο ωραίο αισθητικά (ειδικά οι limited edition σειρές)  χωρίς όμω

• Αντωνης Σταθακης
    Αντωνης Σταθακης

Πρωτο ηρθε το biltwell...Μολις το παρελαβα!!!Ειναι πανεμορφο.

• Περί επιλογής ''σωστού'' κράνους!    

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

[quote author=SIRAG link=topic=206.msg2509#msg2509 date=1302383337]
Η καλύτερη επιλογή Νίκο,μεγιά και καλοφόρετο!!

Μαζί με το γυαλί εεε..!!

full_10071051Img12081_Copy_1.jpg

εγώ είμαι πιο όμορφος από δαύτον..
γυαLee, μαLee και παντελόνι Lee, :cool44:

θενξ

Δημοσιεύτηκε
Συμφωνώ, τα έχω κ εγώ (Τ2 όμως λόγω γυαλιών μυωπίας). Το μόνο αρνητικό είναι ότι κόβουν λίγο ορατότητα από τα άκρα (αριστερά-δεξιά) σε σχέση με αυτά με τα σπαστά τζαμάκια.
Δημοσιεύτηκε

καθώς κοίταγα γενικά για κράνη έπεσα πάνω σ'αυτά:

http://www.exclusivehelmets.com/

ακριβά και τσουχτερά,αλλά για όποιον διαθέτει το χρήμα

πολύ καλή επιλογή!!

Δημοσιεύτηκε
Πανάκριβα αλλά και πανέρμοφα κράνη!!!
Βέβαια δεν αναφέρουν τίποτα για προδιαγραφές ασφαλείας...
Καλή και η μόστρα αλλά η ασφάλεια πάνω από όλα....
Δημοσιεύτηκε

[quote author=noe link=topic=206.msg2483#msg2483 date=1302295562]
full_80105_jet_scaled.jpg

Το παρήγγειλα για 220 λίρες με τα μεταφορικά (=250 €).

Μετά από 5 μέρες παρέλαβα το κράνος, το δοκίμασα σε μια βόλτα 70 χιλιομέτρων (μία ώρα περίπου) και οι αρχικές εντυπώσεις ήταν:
1) Ποιότητα κατασκευής κορυφαία, το γνώριζα άλλωστε από το κράνος του andrew.
2) Ειδικός τρόπος για να το φορέσεις ώστε να μην πάρεις στο χέρι τα αυτιά σου.
3) Μόλις το βάλεις νομίζεις πως έχεις χάσει 50%+ από την ακοή σου, φοβερή ηχομόνωση η οποία με ξένισε αφού η Ναβις (Enfield) έγινε ήσυχη σα σκουτεράκι.
4) Η εφαρμογή είναι τόσο τέλεια που δεν αφήνει χιλιοστό ελεύθερο, όμως δεν είναι ενοχλητικό, δεν ένιωθα πίεση. Όταν ήρθε η στιγμή να το βγάλω είδα στον καθρέπτη πως απέκτησα παγγαλορυτίδες στο κούτελο.. :embarrassed:
5) Έχω την αίσθηση πως θα μου ήταν καλύτερο ένα νούμερο μεγαλύτερο (XXL), πιστεύω όμως ότι είναι ακόμη καινούργιο - αφόρετο και με το χρόνο θα πάρει ακριβώς την φόρμα του κεφαλιού μου.

Δημοσιεύτηκε

[quote author=andrew link=topic=206.msg2601#msg2601 date=1303068314]
Πανάκριβα αλλά και πανέρμοφα κράνη!!!
Βέβαια δεν αναφέρουν τίποτα για προδιαγραφές ασφαλείας...
Καλή και η μόστρα αλλά η ασφάλεια πάνω από όλα....

Αντρέα συμφωνώ σχετικά με την ασφάλεια που πρέπει να σου παρέχει το κράνος,

αυτό είναι κατασκευασμένο απο ανθρακόνημα,λογικά θα'χει προδιαγραφές ασφαλείας.

σίγουρα πάντως είναι πανέμορφα αλλά και ακριβά!!

ααα και το εσωτερικό του είναι απο δέρμα μπέεεεε.. :w00t:

αχ και να το γνωρίζαμε στη λειβαδιά θα πέρναμε το σκάλπ του μπεεεεε  :cheesy:

εγω πάντως θα παραγγείλω αυτό:

Ruby_Pavillon_Spongebob_400_1_LI8_S.jpg

έτσι για να ζηλέψει ο νόε :tongue:

μεγιά το κρανάκι σου φίλε!!

Δημοσιεύτηκε
ENFIELDESγια να λεμε την αληθεια μονο το open face ταιριαζει σε μια enfield. Εγω παντως προτιμω να φαω βροχη (σταγονες) κρυο παρα να κυκλοφορω με κλειστο. Οσο για την ασφαλεια για να λεμε την αληθεια με μια enfield πρεπει να εχεις τα ματια σου 14 φορες περισσοτερα απο αλλη μηχανη, δεν ειναι θεμα το κρανος .
Δημοσιεύτηκε

[quote author=Loumex link=topic=206.msg2687#msg2687 date=1303493262]
παντως μη ξεχναμε το davida που εχω ποσταρει στις αγγελιες ε? (spaaaaaam spam spam spam spam)

Όμορφο δε λέω το κράνος σου, αλλά τόσα λεφτά και να μην πληρή προδιαγραφές ασφαλείας, γιατί; Μόνο για το όνομα;
Το Jet της Davida είναι το μοναδικό της εταιρείας που έχει πιστοποίηση της EU.

[quote author=tolis link=topic=206.msg2693#msg2693 date=1303502305]
Οσο για την ασφαλεια για να λεμε την αληθεια με μια enfield πρεπει να εχεις τα ματια σου 14 φορες περισσοτερα απο αλλη μηχανη, δεν ειναι θεμα το κρανος .

Της κακομοίρας έχουμε σούρει τόσα και τόσα για την αξιοπιστία της, στο θέμα της ασφάλειας όμως τα πάει πολύ καλά, ας έχει ταμπούρα μπρος πίσω. Λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας αν κρατάς είσαι εντάξει. Μετά σε σταθερότητα στο δρόμο και μπασίματα στις στροφές (με λάστιχα Dunlop) είναι απόλαυση, ειδικά στις εξόδους που δίνεις και γκαζάκι ανταμοίβοντάς σε με το ράθυμο τάπα τούπα... :smile:

Δημοσιεύτηκε
To κράνος του Loumex (Λουκά) είναι ένα ρομαντικό ρετρό κράνος,πιστό αντίγραφο της δεκαετίας του 50' που μας γυρνάει στα χρόνια εκείνα...Δεν εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες αλλά μιας κυριακάτικης χαλαρής και ρομαντικής βόλτας...Είναι ωραίο σαν δεύτερο κράνος αφού δεν καλύπτει και προδιαγραφές ασφαλείας (συμπεριλαμβανομένων και πολλών κρανών των 20-100 ευρώ της σημερινής εποχής-ειδικά στα open-face κράνη)...
'Οσο για τη μάρκα Davida κορυφαία στο είδος της....
Δημοσιεύτηκε
[quote author=andrew link=topic=206.msg2261#msg2261 date=1301245721]
Ενημερωτικά πριν 10 μέρες παρήγγειλα από την ελληνική αντιπροσωπεία της DAVIDA η οποία βρίσκεται στον Πειραιά άλλο ένα κράνος davida...!!Μοντέλο JET το οποίο είναι η μόνη σειρά της DAVIDA η οποία καλύπτει τις ευρωπαικές προδιαγραφές ασφαλείας... Τιμή τσουχτερή στα 290 euro...!!!
[/quote]

Μόλις χθες και με αναμονή λίγο πάνω από μήνα (λόγω ειδικής παραγγελίας σπάνιου χρωματισμού και λόγω και των εορτών του Πάσχα) παρέλαβα το δεύτερο davida jet κράνος που έχω στη κατοχή μου!!Εξαιρετικό όπως και το πρώτο που είχα αγοράσει!!!Η τιμή του στα 290 ευρώ από την ελληνική αντιπροσωπεία της Davida..Αλλά για μένα όλα τα λεφτά είναι το χρώμα!!!Εμπευσμένο από την θρυλική BMW 2002ti του 1970!!!
[url=http://postimage.org/image/29ogsbnwk/][img]http://s1.postimage.org/29ogsbnwk/davida2.jpg[/img][/url]

[url=http://postimage.org/image/29op20edg/][img]http://s1.postimage.org/29op20edg/davida1.jpg[/img][/url]
Δημοσιεύτηκε
Δεν σας είπα πως αν βάλεις μία φορά κράνος Davida κουφαίνεσαι;
Κάτι σαν παρωπίδες στα αυτιά, ότι κι αν σου πούνε για άλλο κράνος, εσύ εκεί, πεισμώνεις και αγοράζεις δεύτερο ίδιο.
Αχρείαστο να είναι Ανδρέα, καλορίζικο.
Αααααα, με αυτό το χρωματάκι δεν χρειάζεται να ανάβεις και την μέρα τα φώτα, κάνεις μπαααααμ..!! :azn:
Δημοσιεύτηκε
ΑΝΔΡΕΑ  μεγεια καλοφορετο και αχρειαστο,Εσυ και ο ΝΟΕ με χετε βαλει στην μπριζα για αγορα ΝΤΑΒΙΝΤΑ.
Δημοσιεύτηκε
[b]ΠΡΟΣΟΧΗ:[/b]

Όποιος θελήσει να επιλέξει κράνος Davida Jet θα πρέπει:
1) να επιλέξει ένα νούμερο τουλάχιστο μεγαλύτερο από ότι φοράει με άλλα κράνη. Αν δεν κάνω λάθος το αναφέρει και η ίδια η Davida στη σελίδα της.
2) να το παραγγείλει με τα τρία κλιπς στο μέτωπο ώστε να μπορεί μελλοντικά να προσθέσει σκιάδιο ή ζελατίνα (το μαμούνι που έφαγα χτες).  :roll:
Δημοσιεύτηκε
Mε βάση αυτό το πινακάκι μπορούν όσοι θέλουν να αγοράσουν davida κράνος να βρουν το νούμερό τους!!

[url=http://postimage.org/image/2g9k68y2s/][img]http://s3.postimage.org/2g9k68y2s/full_davidamastersizingchart.jpg[/img][/url]

Kαι ή μπορούν να τα δουν από κοντά από την ελληνική αντιπροσωπεία της DAVIDA στον Πειραία (www.triple-a.gr)
ή να το παραγγείλουν από το internet (προτιμήστε το ebay).