Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Classic Bullet 500 EFI

Δημοσιεύτηκε
παιδια γεια σας .μου αρεσει παρα πολυ το νεο μοντελο και θα ηθελα να σας ρωτησω αν ειναι καλο αν παρουσιαζει προβληματα κτλ.βασικα με προληματιζει που κατασκευαζεται ινδια.αν καποιος το εχει καιρο θα ηθελα την γνωμη του.ευχαριστω  βασιλης
  • Απαντήσεις 99
  • Εμφανίσεις 24,7k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
[quote author=chrisve link=topic=280.msg2267#msg2267 date=1301258940]
Θα ήθελα να ρωτήσω τους μέχρι τώρα φίλους του club που είναι κάτοχοι της νέας bullet efi, τι είδους προβλήματα έχουν συναντήσει εως τώρα και το κατά πόσο πιο αξιόπιστη είναι σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Κυρίως με ενδιαφέρει, για το αν κάποια στιγμή θελήσω να παω ενα μακρινό ταξίδι στο εξωτερικό να μην έχω το άγχος διαφόρων προβλημάτων κα ψάχνω να βρώ συνεργείο στη μέση του πουθενά.
[/quote]

Καταρχήν  καλώς  ήρθες  στην  παρέα  μας.  :welcome:
Τώρα  όσον αφορά  την  ερώτηση  σου,  εξαρτάτε  αν  ας’  πούμε  πας  ΙΝΔΙΑ,  μην  φοβάσαι  τίποτα.
Δημοσιεύτηκε
Ρε  παιδια ελεοσ πια με την εφουλα , μας ζαλισατε .ειπαμε δεν σπαει δεν χαλαει  αγοραστετην, και αφηστε μας εμας να ασχολουμαστε με τα πραγματικα κλασσικ μπαικς ΡΟΑΓΙΑΛ ΕΝΦΙΛΝΤ καρμπυρατερατα 350 και 500 κυβικα , να τα οδηγης και να νιωθεις σαν τον Λωρενς της αραβιας που ειναι και επικαιρος
Δημοσιεύτηκε
[quote author=kimon delios link=topic=273.msg2280#msg2280 date=1301308861]
Ρε  παιδια ελεοσ πια με την εφουλα , μας ζαλισατε .ειπαμε δεν σπαει δεν χαλαει  αγοραστετην, και αφηστε μας εμας να ασχολουμαστε με τα πραγματικα κλασσικ μπαικς ΡΟΑΓΙΑΛ ΕΝΦΙΛΝΤ καρμπυρατερατα 350 και 500 κυβικα , να τα οδηγης και να νιωθεις σαν τον Λωρενς της αραβιας που ειναι και επικαιρος
[/quote]
χαχαχαχαχα
σαν καποιος να ζηλευει  :w00t:
Δημοσιεύτηκε
[quote author=kimon delios link=topic=273.msg2280#msg2280 date=1301308861]
[/quote]

Αυτός Brough Superior δεν καβαλούσε; Υποθέτω θα έγραφε κάτι τέτοιο αν τον ρωτούσαν για R.E.

"έλεος πια με τα "ποδηλατάκια" με ζαλίσατε, αγοράστε το και αφήστε με να ασχολούμαι με τη πραγματική μοτοσυκλέτα..." :roll: :cheesy: :cheesy: :cheesy: :bs:
Δημοσιεύτηκε
ΝΙΚΟ το επιασες ζηλευω και θελω και το καινουργιο και ναχω και το παλιο.Διονυσι σωστα τα λες με τον ΛΩΡΕΝΣ της αραβιας αν ειχαμε μια σουπρ[εριορ θα  ειχαμε λυσει το οικονομικομας προβλημα αφου  μπορει ναχει και 200-300 χιλιαδες ευρα.
Δημοσιεύτηκε
Φίλε Κίμωνα εμένα και να μου χαρίζανε το ΕFI εγώ με την παλιά θα κυκλοφορούσα!!!Μόνο που βλέπεις αυτή την ομορφιά του παλιού μοτερ τα ξεχνάς όλα!!!Μόνο που την βλέπεις όλη την μηχανή ξαναγεννιέσαι και ξεχνάς και όλα τα μικροπροβλήματα που έχει βγάλει κατά καιρούς!!!350 cc,μόνο μανιβέλλα,πλατίνες,ταμπούρα,καρμπυρατέρ,πιο σπαρτιάτικη δεν γίνεται!!!!Γιατί όπως λέγαν και οι παλιοί 'ότι επιπλέον=επιπλέον μπελάδες'...!!!Τα βασικά για να τσουλάει!!!
Δημοσιεύτηκε
ΑΝΔΡΕΑ συμφωνω μαζι σου ο παλιος ειναι αλλιως.Αλλα να ρε φιλε δεν θελω να της στεναχωρω της εφουλες ,και βαλουν τα κλαματα .Δεν μπορω να βλεπω γυναικες να κλαινε, με καταλαβαινεις πιστευω.
Δημοσιεύτηκε
Πρόγραμμα περιοδικής συντηρήσεως bullet c-5 efi
Σέρβις 6.000 χιλιομέτρων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ CHECK
1 Λάδια κινητήρα A
2 Φίλτρο λαδιού A
3 Φίλτρο λαδιού κάρτερ K
4 Μαγνητική τάπα εξαγωγής λαδιών K
5 Μπουζί Ρ
6 Μπουζοκαλώδιο Ε
7 Σωλήνας βενζίνης Ε
8 Αντλία βενζίνης Σ
9 Ντίζα γκαζιού Ρ
10 Ελαστικός σωλήνας φίλτρου – φαρυγγα Ε
11 Ελαστική βάση (Φάρυγγα – εισαγωγή) Ε
12 Φιλτρο αέρος Κ
13 Ντίζα αμπραγιάζ Ρ
14 Πυράκια μοχλού πίσω φρένου Λ
15 Πόλοι μπαταρίας Κ
16 Στάθμη ηλεκτρολύτη Ε
17 Αλυσίδα Λ
18 Στάθμη λαδιών πιρουνιού Ε
19 Ντίζα πίσω φρένου Ρ
20 Έκκεντρο πίσω φρένου Λ
21 Σφίξιμο ακτίνων Ε
22 Ζάντες (στραβογύρισμα – χτυπήματα) Ε
23 Κατάσταση ελαστικών Ε
24 Πίεση ελαστικών Ε
25 Μανέτες αμπαγιάζ και φρένου Λ
26 Εμπρόσθια τακάκια φρένου Ε
27 Υγρά εμπροσθίου φρένου Α
28 Φώτα, φλας, stop, διακόπτες Ε

Α= Αλλαγή
Ε= Έλεγχος
Κ= Καθαρισμός
Λ= Λίπανση
Ρ= Ρύθμιση
Σ= Σύσφιξη

Απαιτούμενα ανταλλακτικά Κωδικός Τιμή
Λάδια κινητήρα Motul 5100 (2 λίτρα) 22,00 ευρώ
Φίλτρο λαδιού 500613                                   8,00 ευρώ
Υγρά εμπρός φρένου Dot  4  ( 250 ml )   2,50 ευρώ
ΕΡΓΑΣΙΑ                                                 42,50 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟΝ                                                 75,00 ευρώ

Υπόδειγμα από εργασία στην Efi………………… του Γιάννη(Military)  ευχαριστούμε για τις πληροφορίες  :shake2:
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν  επειδή  το  θέμα  παραπήρε  διαστάσεις  και  για  να  κλείσει  επιτέλους  αυτή  η  συζήτηση,  οι  επιλογές  είναι  δυο  όπως  διακρίνονται  και  στην  παρακάτω    Φώτο.
[url=http://postimage.org/image/31rok6n7o/][img]http://s1.postimage.org/31rok6n7o/DSCN0140.jpg[/img][/url]

Βέβαια  υπάρχουν  και  άλλοι  όπως  ο  γράφων  που  επιμένουν,  ότι    τα  δυο  «υποκείμενα»  είναι  ένα  και  το  αυτό,  δηλαδή,  δυνατά, οικονομικά, υπομονετικά, ανθεκτικά, συμπαθή,  αλλά  και  ιδιότροπα.
Τ Ε Λ Ο Σ  !  !  !

[url=http://postimage.org/image/31svk5o1w/][img]http://s1.postimage.org/31svk5o1w/DSCN0141.jpg[/img][/url]
Δημοσιεύτηκε
Ναι εν μέρει συμφωνώ ………….αλλά να σε ρωτήξω κάτι τις?

Σου έχει πεισμώσει η Enfield σου ως άλλος γάιδαρος?
Γιατί, ξέρεις, τα γαϊδουριά είναι υπομονετικά και τίμια …..αλλά αν πεισμώσουν είναι όλα τα λεφτά. :drink

Παρόλα αυτά μένει ακόμα να κάνουμε τον υπολογισμό πόσο κοστίζει τελικά η Efi μέχρι τα 6000 χιλιόμετρα………..ή και μέχρι τα 10.000km

Έχουμε και λέμε

[quote author=elifain link=topic=273.msg2266#msg2266 date=1301251932]
Το 1ο service στα 500 χιλ. κόστισε 50 ευρώ, με εργασία, αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού.
[/quote]

[quote author=bbk link=topic=273.msg2300#msg2300 date=1301427091]
Σέρβις 6.000 χιλιομέτρων

Υπόδειγμα από εργασία στην Efi………………… του Γιάννη(Military)  ευχαριστούμε για τις πληροφορίες  :shake2:
[/quote]

Δηλαδή κόστος 125€ με ανταλλακτικά/αναλώσιμα συν την εργασία
Να τονίσουμε πως το κόστος αυτό είναι στην αντιπροσωπεία
Μένει να μάθουμε πόσο κάνει το service ή ο έλεγχος στα 3.000km, που αν δεν κάνω λάθος υπάρχει.

Οπότε ΠΑΝΑΓΟ θα σε απογοητεύσω έπεται συνεχεία….χωρίς παρεξήγηση
Μην σου πω, θα κάνω και λίστα με τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της Efi
που έχει βγάλει μέχρι τώρα….αλλά δεν είναι δόκιμο να την κάνω εγώ……. :cool44:
Δημοσιεύτηκε
[quote author=bbk link=topic=273.msg2382#msg2382 date=1301890683]
Ναι εν μέρει συμφωνώ ………….αλλά να σε ρωτήξω κάτι τις?

Σου έχει πεισμώσει η Enfield σου ως άλλος γάιδαρος?
Γιατί, ξέρεις, τα γαϊδουριά είναι υπομονετικά και τίμια …..αλλά αν πεισμώσουν είναι όλα τα λεφτά. :drink

Παρόλα αυτά μένει ακόμα να κάνουμε τον υπολογισμό πόσο κοστίζει τελικά η Efi μέχρι τα 6000 χιλιόμετρα………..ή και μέχρι τα 10.000km

Έχουμε και λέμε

[quote author=elifain link=topic=273.msg2266#msg2266 date=1301251932]
Το 1ο service στα 500 χιλ. κόστισε 50 ευρώ, με εργασία, αλλαγή λαδιών και φίλτρου λαδιού.
[/quote]

[quote author=bbk link=topic=273.msg2300#msg2300 date=1301427091]
Σέρβις 6.000 χιλιομέτρων

[/quote]

Δηλαδή κόστος 125€ με ανταλλακτικά/αναλώσιμα συν την εργασία
Να τονίσουμε πως το κόστος αυτό είναι στην αντιπροσωπεία
Μένει να μάθουμε πόσο κάνει το service ή ο έλεγχος στα 3.000km, που αν δεν κάνω λάθος υπάρχει.

Οπότε ΠΑΝΑΓΟ θα σε απογοητεύσω έπεται συνεχεία….χωρίς παρεξήγηση
Μην σου πω, θα κάνω και λίστα με τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες της Efi
που έχει βγάλει μέχρι τώρα….αλλά δεν είναι δόκιμο να την κάνω εγώ……. :cool44:
[/quote]

Μου  θυμίζεις  την  ιστορία  με  τον  χότζα,  που  έλεγε  ότι  μόλις  εκπαίδευσε  τον  Γάιδαρο  του,  να  μην  τρώει,  ο  γάιδαρος  ψόφησε  από  την  πείνα  :swoon2:
Δημοσιεύτηκε
Παναγο ενα θα πω εισαι μερακλης ,την εχεις κανει μπομπατη την ΕΦΟΥΛΑ. Και για να τελειωνουμε οποιος θελει να αντιμετωπιση την μεταφορικη κριση λογωΔΝΤ μνημονειου αναθεμα στους μεν και στου δε.αρε  RED ARMY ΠΟΥ ΣΑς ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ αγοραζει ενφιλντΕΦΙ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ. και επειδη σε λιγο θαχουμε μισθους ΙΝΔΙΑΣ θα νιωθουμε και πλουσιοι αφου στην ινδια πρεπεινασαι πλουσιος για να την αγορασεις.
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν, όπως έγραψα και στο τόπικ για την εκδρομή, λόγω μη λαδώματος της αλυσίδας, αυτή λασκάρισε και έφαγε και το πίσω ταμπουρογράναζο...

Ξαναλέω ότι πιστεύω πως αν δεν επρόκειτο για ΙΝΔΙΚΗ αλυσίδα, δεν θα συνέβαινε αυτό - κι ας μη τη λάδωνα.

Έψαξα στα κοντινά στην αντιπροσωπεία μαγαζιά μπας και βρω καμιά καλύτερη αλυσίδα, αλλά απέτυχα - και επειδή δεν είχα πολύ χρόνο να ψάξω κι άλλο, ξαναέβαλα τη δική της...

Κόστος όλων αυτών 120 ευρώ (70 το γρανάζι, 50 η αλυσίδα) + ΦΠΑ.

Παράλληλα έγινε και το σέρβις των 12.000 χιλιομέτρων, όπου εκτός των συνηθισμένων, άλλαξα τη μπαταρία, δηλαδή έβαλα την κλειστού τύπου YASA (υποθέτω ότι θα είναι πολύ καλύτερη από του εργοστασίου) και την κλειδαριά της μπαταρίας με μια βίδα που μπαίνει στη θέση της και ησυχάζεις από το να σου σπάει κάθε λίγο και λιγάκι.

Κόστος μπαταρίας 80 ευρώ + ΦΠΑ και κλειδαριάς 25 ευρώ (!!!) + ΦΠΑ.

Αλλάχτηκαν επίσης κάτι σωληνάκια, φίλτρο λαδιού, λάδια μπουκάλας, υγρά φρένων.

Το κόστος ΟΛΩΝ μαζί των αλλαγών και του σέρβις (ανταλλακτικά και εργασία) πήγε στα 380 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ).

Αναστενάζουν τα βουνά κι ο ήλιος σκοτεινιάζει δηλαδή... Βέβαια, επειδή έγιναν πολλές αλλαγές, δεν το θεωρώ παράλογο.
Δημοσιεύτηκε
Θοδωρή, εσύ μπορεί να μην το θεωρείς παράλογο, αλλά έχει ενδιαφέρον να αναφέρεις αναλυτικά το είδος, ποσότητα, τιμή του κάθε ανταλλακτικού, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε συμπέρασμα.
Όταν λες "υγρά μπουκάλας" τι εννοείς, λάδια πιρουνιών ίσως?

Δημοσιεύτηκε
[quote author=TKM link=topic=273.msg2416#msg2416 date=1302033846]
Λοιπόν, όπως έγραψα και στο τόπικ για την εκδρομή, λόγω μη λαδώματος της αλυσίδας, αυτή λασκάρισε και έφαγε και το πίσω ταμπουρογράναζο...

Ξαναλέω ότι πιστεύω πως αν δεν επρόκειτο για ΙΝΔΙΚΗ αλυσίδα, δεν θα συνέβαινε αυτό - κι ας μη τη λάδωνα.

Έψαξα στα κοντινά στην αντιπροσωπεία μαγαζιά μπας και βρω καμιά καλύτερη αλυσίδα, αλλά απέτυχα - και επειδή δεν είχα πολύ χρόνο να ψάξω κι άλλο, ξαναέβαλα τη δική της...

Παράλληλα έγινε και το σέρβις των 12.000 χιλιομέτρων, όπου εκτός των συνηθισμένων, άλλαξα τη μπαταρία, δηλαδή έβαλα την κλειστού τύπου YASA (υποθέτω ότι θα είναι πολύ καλύτερη από του εργοστασίου) και την κλειδαριά της μπαταρίας με μια βίδα που μπαίνει στη θέση της και ησυχάζεις από το να σου σπάει κάθε λίγο και λιγάκι.

Το κόστος ΟΛΩΝ μαζί των αλλαγών και του σέρβις (ανταλλακτικά και εργασία) πήγε στα 380 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ).

Αναστενάζουν τα βουνά κι ο ήλιος σκοτεινιάζει δηλαδή... Βέβαια, επειδή έγιναν πολλές αλλαγές, δεν το θεωρώ παράλογο.
[/quote]RN/114038/80A CHAIN, PRIMARY, *RENOLDS* ENDLESS 80 PITCHES  Αλυσίδα, γύρω στα 50 ευρώ, απο τον Hitchcock.
Δημοσιεύτηκε
[quote author=TKM link=topic=273.msg2416#msg2416 date=1302033846]

[/quote]

Δεν ξέρω τι είναι παράλογο και τι όχι αλλά θεωρώ εκτός από το service των 12,000 χλμ όλα τα άλλα που πλήρωσε ο φίλος TKM σε μία μηχανή που την αγόρασε καινούρια 6000 euro και έχει κάνει τα service της  είναι παράλογα....Το θέμα του ταμπουρογράναζου το έχω ζήσει και εγώ όπως και ο ΒΒΚης και θεωρώ ότι μόνο σε μία enfield μπορεί να βγει...
Δημοσιεύτηκε
Οπότε Θόδωρε αν δεν κάνω λάθος 225€ στοίχησαν μπαταρία/αλισογράναζο/κλειδαριά.
Τα υπόλοιπα 155€ ήταν τα εργατικά και αναλώσιμα για το προγραμματισμένο service που είχες για τα 12.0000km?
Καλά κατάλαβα?
Μπορείς κάποια στιγμή να σηκώσεις κάποιο αναλυτικό με το τι και πόσο ώστε να βγουν και τα υπόλοιπα?(δηλαδή: λάδια κινητήρα, λάδια μπροστινού, υγρά φρένου, κτλ).

Έτσι θα καταλαβαίνουν, περίπου, οι ενδιαφερόμενοι πόσο κάνει το service……αν και στα εργατικά βάζουν συνήθως και την τοποθέτηση (για γρανάζια /αλυσίδα/μπαταρία/κλειδαριά)……………..
Δημοσιεύτηκε
Λοιπόν, για να τα πάρουμε με τη σειρά:

1) Για την αλυσίδα και το ταμπουρογράναζο συμφωνώ ότι αν δεν επρόκειτο για Enfield δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα - κι ας μη λάδωνα ποτέ την αλυσίδα παρά μονάχα στα σέρβις. Αυτό έκανα και στην Kawasaki W 650 που είχα παλιότερα - και παρόλο που κάποια φορά μου είχε κάνει...παρατήρηση ο μάστορας ότι η αλυσίδα ήθελε λάδωμα, δεν χρειάστηκε αλλαγή... Επίσης δεν ξέρω αν για το ταμπουρογράναζο φταίει αποκλειστικά το ότι το "έφαγε" η λασκαρισμένη αλυσίδα ή είναι προβληματικό από μόνο του, στην αντιπροσωπεία πάντως μου είπαν ότι έφταιγε η αλυσίδα.

Το ταμπουρογράναζο δεν αντικαθίσταται με άλλο εκτός από το εργοστασιακό (δεν ξέρω αν έχει ο Χίτσκοκ κανένα, αλλά από την αντιπροσωπεία έτσι μου είπαν), αλυσίδα καλύτερη μπορεί να βρεθεί είτε από τον Χίτσκοκ είτε από αλλού.

2) Η μπαταρία δεν χρειαζόταν αντικατάσταση, ήταν δική μου επιλογή, γιατί η καινούρια και καλύτερη είναι σαν μπαταρία και εξαλείφεται το πρόβλημα της διαρροής υγρών που διαβρώνουν το σημείο στο οποίο πέφτουν. Ήταν κάτι που ήθελα από την αρχή να το κάνω.

3) Το κόστος των ανταλλακτικών αναλυτικά: Ταμπουρογράναζο 70 ευρώ, αλυσίδα 50 ευρώ, μπαταρία 80 ευρώ, κλειδαριά-βίδα μπαταρίας 25 ευρώ (αυτό μου φάνηκε αναλογικά το πιο ακριβό), λάδια 22 ευρώ, φίλτρο λαδιού 8 ευρώ, σωλήνας βενζίνης (είχε "ψειριστεί") 5 ευρώ, σωλήνας φίλτρου αέρος 7,50 ευρώ, λαιμός εισαγωγής 8 ευρώ, λάδια μπουκάλας (=λάδια πηρουνιών) 13,50 ευρώ και υγρό φρένου 2,50 ευρώ. Σύνολο 291,50 ευρώ, τα οποία έγιναν 290 τελικά. ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΦΠΑ, επομένως ήταν λάθος το προηγούμενο μήνυμά μου που έλεγε ότι κάποια πράγματα κόστισαν "τόσο + ΦΠΑ", ο ΦΠΑ είναι μέσα.

4) Η εργασία κόστισε 90 ευρώ. Δηλαδή συνολικό κόστος 290 + 90 = 380 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ όπως είπαμε).

5) Τώρα, αν αφαιρέσουμε το ταμπουρογράναζο, τη μπαταρία, την αλυσίδα και την κλειδαριά της μπαταρίας (που πάντως θεωρώ απαραίτητη την αλλαγή της με τη βίδα-κλειδαριά, γιατί η εργοστασιακή είναι αστεία και σπάει πανεύκολα), πάμε σε κόστος ανταλλακτικών ενός νορμάλ σέρβις 12.000 χιλιομέτρων (τις άλλες μικροαλλαγές τις θεωρώ νορμάλ και λογικές δηλαδή) στα 290 - 70 - 50 - 80 - 25 = 65 ευρώ! Και οπωσδήποτε θα κόστιζε αρκετά λιγότερο και η εργασία.

6) Τα επόμενα που θα κάνω: α) τακτοποίηση της άθλιας εικόνας των καλωδίων που βγαίνουν από το δεξί μέρος του ρεζερβουάρ και πάνε προς το εσωτερικό του προβολέα. Αυτό είναι πρόβλημα μόνο της δικής μου μηχανής που είναι από τις πρώτες EFI, σε αυτές που πουλιούνται τώρα έχει λυθεί. Θα γίνει λογικά τη βδομάδα που μας έρχεται - και δεν έγινε τώρα, γιατί θέλει αρκετή δουλειά και πρέπει να είναι λίγο λάσκα ο Γρηγόρης, β) αντικατάσταση αλυσίδας με κάποια καλύτερη, γ) "στεγανοποίηση" σέλας οδηγού και συνεπιβάτη, γιατί όταν βρέξει πολύ...ποτίζουν. Θα δω μήπως υπάρχουν και τίποτα καλύτερες σέλες στον Χίτσκοκ και ανάλογα με το κόστος θα αποφασίσω. Επίσης, στο επόμενο πλύσιμο θα γίνει γυάλισμα και κέρωμα, που δεν έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα και νομίζω ότι είναι καιρός (την έχω άλλωστε πάνω από ένα χρόνο).

7) Το να την κάνω 535 κυβικά μάλλον δεν παίζει. Θα...περιμένω τη δικύλινδρη! Καλά να είμαστε βέβαια...
Δημοσιεύτηκε
Tάδε έφη ΤΚΜ:
[Λοιπόν, για να τα πάρουμε με τη σειρά:

1) Για την αλυσίδα και το ταμπουρογράναζο συμφωνώ ότι αν δεν επρόκειτο για Enfield δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα - κι ας μη λάδωνα ποτέ την αλυσίδα παρά μονάχα στα σέρβις. Αυτό έκανα και στην Kawasaki W 650 που είχα παλιότερα - και παρόλο που κάποια φορά μου είχε κάνει...παρατήρηση ο μάστορας ότι η αλυσίδα ήθελε λάδωμα, δεν χρειάστηκε αλλαγή... Επίσης δεν ξέρω αν για το ταμπουρογράναζο φταίει αποκλειστικά το ότι το "έφαγε" η λασκαρισμένη αλυσίδα ή είναι προβληματικό από μόνο του, στην αντιπροσωπεία πάντως μου είπαν ότι έφταιγε η αλυσίδα.

Το ταμπουρογράναζο δεν αντικαθίσταται με άλλο εκτός από το εργοστασιακό (δεν ξέρω αν έχει ο Χίτσκοκ κανένα, αλλά από την αντιπροσωπεία έτσι μου είπαν), αλυσίδα καλύτερη μπορεί να βρεθεί είτε από τον Χίτσκοκ είτε από αλλού.]...................................

[color=red]Σύμφωνα με μία σύντομη μελέτη που έκανα κατέληξα στο εξής:[/color]
Ταμπουρογράναζο δεν υπάρχει πλην του ινδικού κανένα άλλο που να ταιριάζει σε enfield..'Aρα μονόδρομος είναι  μία καλύτερη αλυσίδα...Η καλύτερη επιλογή σύμφωνα με το Χίτσκοκ είναι η [color=blue]Renold [/color]που μάλιστα την χαρακτηρίζει θρυλική,με ασύγκριτη φήμη, εμπειρία  100+ ετών και η οποία χρησιμοποιήται σαν εργοστασιακή αλυσίδα σε πολλές κλασσικές μοτοσυκλέτες..Τιμή τσουχτερή 48 λίρες Αγγλίας...'Αρα αν υποθετικά βάλουμε και 8 λίρες για μεταφορικά πάμε στο σύνολο των 56 λιρών δηλαδή 60-65 εύρω...
Δημοσιεύτηκε
[quote author=andrew link=topic=273.msg2486#msg2486 date=1302296201]
Ταμπουρογράναζο δεν υπάρχει πλην του ινδικού κανένα άλλο που να ταιριάζει σε enfield..'Aρα μονόδρομος είναι  μία καλύτερη αλυσίδα...Η καλύτερη επιλογή σύμφωνα με το Χίτσκοκ είναι η [color=blue]Renold [/color]που μάλιστα την χαρακτηρίζει θρυλική,με ασύγκριτη φήμη, εμπειρία  100+ ετών και η οποία χρησιμοποιήται σαν εργοστασιακή αλυσίδα σε πολλές κλασσικές μοτοσυκλέτες..Τιμή τσουχτερή 48 λίρες Αγγλίας...'Αρα αν υποθετικά βάλουμε και 8 λίρες για μεταφορικά πάμε στο σύνολο των 56 λιρών δηλαδή 60-65 εύρω...
[/quote]

Το συμπέρασμα είναι πως η αλυσίδα μας θέλει έλεγχο, καθάρισμα, λάδωμα το αργότερο κάθε 500 χιλιόμετρα. Και αυτό με την προϋπόθεση πως δεν κάνουμε σε κάθε φανάρι σούζα.. :secret:
Θα ρωτήσω τον Γιάννη (με το military) που ακόμη δεν είναι μέλος (άντε Γιάννηηηηη) που, πως, τι για την αλύσιδα την σούπερ ντούπερ που φορεί των 170 €. Άραγε αυτή δεν θα του φάει τα δοντογράναζα?
  • 5 months later...
Δημοσιεύτηκε
[quote author=noe link=topic=273.msg2489#msg2489 date=1302297002]
[quote author=andrew link=topic=273.msg2486#msg2486 date=1302296201]
[/quote]

Το συμπέρασμα είναι πως η αλυσίδα μας θέλει έλεγχο, καθάρισμα, λάδωμα το αργότερο κάθε 500 χιλιόμετρα. Και αυτό με την προϋπόθεση πως δεν κάνουμε σε κάθε φανάρι σούζα.. :secret:
Θα ρωτήσω τον Γιάννη (με το military) που ακόμη δεν είναι μέλος (άντε Γιάννηηηηη) που, πως, τι για την αλύσιδα την σούπερ ντούπερ που φορεί των 170 €. Άραγε αυτή δεν θα του φάει τα δοντογράναζα?
[/quote]

170 !!!!!!!!!!!!! Με τίποτα.Οι καλύτερες που υπάρχουν είναι οι D.I.D. απόσο ξέρω και τις φτιάχνεις εσύ πόσο θέλεις και κάνουν το πολύ κανα 40ρι.Εμείς τις συγκεκριμένες τις είχαμε και στα καρτάκια όπου είχαμε τρελούς κραδασμους και με τις άλλες όλο προβληματα είχαμε.