Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Classic Bullet 500 EFI

Δημοσιεύτηκε
παιδια γεια σας .μου αρεσει παρα πολυ το νεο μοντελο και θα ηθελα να σας ρωτησω αν ειναι καλο αν παρουσιαζει προβληματα κτλ.βασικα με προληματιζει που κατασκευαζεται ινδια.αν καποιος το εχει καιρο θα ηθελα την γνωμη του.ευχαριστω  βασιλης
  • Απαντήσεις 99
  • Εμφανίσεις 24,7k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
φιλε ΝΟΕ τοδικοσου ειναι ιτζεκσιον .γιαυτο και καιει λιγοτερο απο το καρμπυρατερατο μπονεβιλ.Τωρα μιλαω για εξουσιοδοτημενο σερβις λαδια φιλτρο μπουζι ελενχος της μοτο  αλυσιδα τεντομα λυπανσι .μιλαω για απλα πραματα.220 ευρω μαζι περιλαμβανετε η εργασια, Δεν ξερω αν εσυ πηγαινεις την ΜΠΟΝΥ σε εξουσιοδοτημενο η τα κανεις μονο σου ,Οταν βρεθουμε θα σου πιο συνεργειο ειναι βρισκετε γεωγραφικα στο πολυγονο, και μιλαμε για τιμες πριν απο 1,5 χρονο
Δημοσιεύτηκε
[quote author=kimon delios link=topic=273.msg2164#msg2164 date=1300909253]
Οταν βρεθουμε θα σου πιο συνεργειο ειναι βρισκετε γεωγραφικα στο πολυγονο, και μιλαμε για τιμες πριν απο 1,5 χρονο
[/quote]

Για εξουσιοδοτημένο μιλάω κι εγώ, αν το έκανα μόνος μου θα είχα 20-25 ευρώ φθηνότερη τιμή από τα αναλώσιμα, αλλά έχε χάρη που είναι στη μέση η εγγύηση.
Στο Πολύγωνο είναι ο Σάκης Κόντης και αποκλείεται να σου πήρε τόσα χρήματα μόνο για λάδια και φίλτρο, σίγουρα άλλαξες και άλλα πραγματάκια, όπως μπουζιά, φίλτρο αέρος κ.λπ.
Δημοσιεύτηκε
Για το Σακη μιλαω δεν ηθελα να αναφερω το ονομα του και οντως ,αλλαξα μπουζι ,αλλα ρε φιλε πες μου για 1 ωρα δουλια μαξιμουμ ειναι λιγα  χρηματα .Πολυ καλος μαστορας τον συστηνω ανεπιφυλακτα αλλα ειναι ακριβα τα σερβις ΤΗΣ ΤΡΑΙΜΦ .τον γνωριζουν ολοι οσοι εχουν .Αυτα για να μην μειλαμε για τα σερβις της ΕΝΦΙΛΝΤ και δεν τα λεω για σενα ΝΟΕ  που τα γνωριζεις καλα τα μοτοθεματα,αλλα για τα καινουρια μελη  που βλεπου επιφυλακτικα την ΕΝΦΙΛΝΤ
Δημοσιεύτηκε
[quote author=noe link=topic=273.msg2163#msg2163 date=1300906832]
[quote author=kimon delios link=topic=273.msg2150#msg2150 date=1300872980]
Θελω να συμπληρωσω επειδη ημουν κατοχος μπονεβιλ 790-του 2006 σερβις 6000χιλ σχεδον μονο αλλαγη λαδιων φιλτρο κοστος 220 ευρω ημαρτον.Καταναλωση ισως επειδη ειχα και τις ελευθερες εξατμισεις 7 λιτρα στα 100 χωρις τις εξατμιςεις 6 λιτρα.
[/quote]

[άσχετο] Δεν ξέρω αν υπαίτιο είναι το σύστημα ψεκασμού της δικής μου Bonneville, αλλά καταναλώνω 5,5 λίτρα ανα 100 χλμ. με εξατμίσεις ελευθέρας (όχι βοσκής). Το σέρβις που ανέφερες Κίμωνα (λάδια + φίλτρο) ισούται με 80 € 4 λίτρα Mobil 1 + 14 € το φίλτρο. Σύνολο 94 €. Ποιός σου πήρε 220 €? Σημειωτέον ότι η αλλαγή λαδιών και φίλτρου δεν χρεώνεται, αυτό έλειπε δηλαδή να χρεώνουν το άνοιγμα και κλείσιμο δύο ταπών. Η Triumph στις οδηγίες λέει αλλάγή λαδιών κάθε 10.000 χλμ. και έλεγχος βαλβίδων κάθε 20.000 χλμ. Το σέρβις των 20.000 λοιπόν πλησιάζει το ποσό των 250 € λόγω εργασίας. [/άσχετο]

[quote author=bbk link=topic=273.msg2159#msg2159 date=1300890655]
Εσύ ποιο έχεις μπορείς να δώσεις κάποιο link?
[/quote]

Νικόλα δες τον πίνακα της σελίδας 27, είναι το manual που δίνουν μαζί μια καινούργια Enfield.. :cm:
Το έχεις μάλιστα στα Ελληνικά, εσύ μου το έστειλες σε pdf, διότι το δικό μου όταν αγόρασα καινούργια τη μηχανή είχε χαθεί, κατά  Σαββαΐδη δικαιολογία.. :angry
Αλλά είπαμε, ο έρωτας είναι τυφλός.
[/quote]
Ναι σωστά……. μόνο που είναι στα Αγγλικά και όχι στα Ελληνικά.
Είναι το εγχειρίδιο χρήστη ή αγγλιστί owner’s manual……
…..δηλαδή υπάρχει αναντιστοιχία με το Work Shop Manual…..έτσιιιιιι????
Εκτός αν το μεταφράσουμε ….από 8.000 km μέχρι τα 15.000km πρέπει να κάνει κάποια στιγμή το μοτέρ Decarbonising……….έλα αλέκοοοοοοο……
(ο Αλέκος της διαφήμισης μην παρεξηγηθούμε κιόλας )
Ααααααα καλααααααα…….αστα βράστα ….
Αλλά ακόμα και έτσι πάλι άστα βράστα είναι με τον κύκλο του service………

Αλήθεια το service της Efi στην αντιπροσωπεία πόσο κάνει?
Δημοσιεύτηκε
Φίλε BBK την μηχανή την αγόρασα μεταχειρισμένη το 2005 με 11,000 χλμ σε αρίστη κατάσταση...
'Οσον αφορά η συμπίεση του μοτέρ  σύμφωνα με τον Γρηγόρη από την αντιπροσωπεία  είναι πολύ καλή...
'Οσον αφορά το 'άνοιγμα του μοτέρ' εννοώ το άνοιγμα της κυλινδροκεφαλής...Μάστορας δεν είμαι  (εννοώ στις τεχνικές γνώσεις) παρόλο που στο τέλος θα γίνουμε με τις enfiled και τους προβληματισμούς μας...
Τώρα για ποιο κάρβουνο μιλάτε δεν μπορώ να καταλάβω...
Δημοσιεύτηκε
Eπίσης θεωρώ για τις παλιές enfield (προ EFI) ότι έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από αυτές ...'Εχουμε απαίτηση από ένα μοτέρ του 1950 να είναι το ίδιο αξιόπιστο με τα μοτέρ  μοτοσυκλετών του 2011..Δηλαδή 60 χρόνια μετά!!!
Που οι τότε συνθήκες κυκλοφορίας δεν έχουν καμία σχέση με τώρα(κυκλοφοριακό χάος,μποτιλιαρίσματα κλπ)!!
Δημοσιεύτηκε
[quote author=andrew link=topic=273.msg2175#msg2175 date=1300917848]
Eπίσης θεωρώ για τις παλιές enfield (προ EFI) ότι έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από αυτές ...'Εχουμε απαίτηση από ένα μοτέρ του 1950 να είναι το ίδιο αξιόπιστο με τα μοτέρ  μοτοσυκλετών του 2011..Δηλαδή 60 χρόνια μετά!!!
Που οι τότε συνθήκες κυκλοφορίας δεν έχουν καμία σχέση με τώρα(κυκλοφοριακό χάος,μποτιλιαρίσματα κλπ)!!

[/quote]
Συμφωνούμε για την ηλικία και τις απαιτήσεις, στο θέμα της χρήσης….και του τρόπου οδήγησης.
Γι’αυτο το λόγο επίσης και εσύ και εγώ δεν τις πετάξαμε αλλά συμβιβαστήκαμε και τις χρησιμοποιούμε με αυτόν τον τρόπο….
Προσωπικά ήξερα όταν την απέχτησα, γιατί  την πήρα και πως θα πρέπει να την οδηγώ να την συντηρώ και σχετικά….
Όμως μην προσπαθήσουμε να πείσουμε τους εαυτούς μας και μαζί και τους υπόλοιπους πως είναι η ποιο συμφέρουσα αγορά και πως δεν και τ’άλλο…

Την μηχανή αυτή την αγοράζεις ή την παντρεύεσαι
Ίσως επειδή απλά την αγάπησες αυτή ή την ιστορία της…….
Ίσως επειδή θέλεις να της βάζεις χέρι και να περνάς δημιουργικά μαζί της……
Ίσως πάλι για να χώνεις λεφτά για μπιμπλίκια και να το διασκεδάζεις στολίζοντάς την …..
Ίσως πάλι για να κάνεις χαλαρές βόλτες Κυριακής ή άλλης μέρας και να περνάς καλά…….
…………….δηλαδή χόμπι…..έτσι?

………….όλες αυτές τις δεκαετίες που η Enfield κατασκευάζεται στην Ινδία από το ’50 η ποιότητα ήταν πολύ χειρότερη από αυτή της Αγγλικής μαμάς εταιρείας…...κακή ποιότητα μετάλλων επεξεργασία κτλ.
Η κακή ποιότητα των λευκών μετάλλων, για παράδειγμα, στην μπιέλα και τα κομβία του στροφάλου τα οποία βελτιώθηκαν σχετικά μετά το 2.000, είχαν αποτέλεσμα στο να μην χτύπα επιτέλους στα μοτέρ μπιέλα από τα 30.000 km, και να αντέχει μέχρι τα 50.000 πάνω/κάτω.
Δηλαδή, όλα αυτά τα χρόνια αν ήθελαν να δημιουργήσουν μία σχετική αξιοπιστία δεν θα το είχαν κάνει?
Για σχετική αξιοπιστία μιλαω όχι να την κάνουν Honda….
Όπου μπλέχτηκαν διεθνείς κανονισμοί περί καυσαερίων και τα σχετικά η μηχανή βελτιώθηκε.
Όπου δεν…..παρέμειναν τα πράγματα ως έχουν…τα τελευταία 60 χρόνια.
Τώρα ανοίγεται μία ολόκληρη συζήτηση για την εταιρεία και την λογική και το μπίζνες πλαν και και και και ……….άλλα λόγια…..

Όπως και να έχει όμως τα διαστήματα service και ο τρόπος συντήρησης των συγκεκριμένων παλαιότερων Enfield είναι αυτός και το απαιτούν για την σωστή λειτουργική κατάσταση του μοτέρ.
Για την Efi τα είπαμε ….. …….όμως άλλαξε τόσο πολύ η λογική της εταιρείας?
Μακάρι το ελπίζω και περιμένω…..μάλιστα δεν σου κρύβω πως πολύ θα ήθελα να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά σας για την Efi….προσβλέπω σε αυτό για να πάρω και εγώ μία…….
Όμως ο χρόνος και τα χιλιόμετρα θα το δείξουν….
Μην βιαζόμαστε….πριν από τρεις μήνες αν έλεγες για το πρόβλημα κόμπλερ στις Efi θα γελούσαμε ή θα σε έπαιρναν με τις πέτρες…
Τώρα που παρουσιάστηκε τι λες?
Εντάξει βελτιώθηκε όμως ακόμα και έτσι θα πρέπει να περιμένουμε για ασφαλή συμπεράσματα….έτσι?
:bs:
Δημοσιεύτηκε
[quote author=andrew link=topic=273.msg2171#msg2171 date=1300914946]
Φίλε BBK την μηχανή την αγόρασα μεταχειρισμένη το 2005 με 11,000 χλμ σε αρίστη κατάσταση...
'Οσον αφορά η συμπίεση του μοτέρ  σύμφωνα με τον Γρηγόρη από την αντιπροσωπεία  είναι πολύ καλή...
'Οσον αφορά το 'άνοιγμα του μοτέρ' εννοώ το άνοιγμα της κυλινδροκεφαλής...Μάστορας δεν είμαι  (εννοώ στις τεχνικές γνώσεις) παρόλο που στο τέλος θα γίνουμε με τις enfiled και τους προβληματισμούς μας...
Τώρα για ποιο κάρβουνο μιλάτε δεν μπορώ να καταλάβω...
[/quote]

Δες αυτό το link είναι πολύ καλό….ουσιαστικά δείχνει πως λύνεται, δεν φαίνετε πως καθαρίζεις την κεφαλη.
http://www.flickr.com/photos/red_gloww/4560771359/

και μερικές φωτογραφίες
το πιστόνι από επάνω

[img]http://www.team-bhp.com/forum/attachments/motorbikes/449994d1289106686-diy-service-royal-enfield-dsc02176-small-.jpg[/img]
η κεφαλη

[img width=300 height=225]http://www.team-bhp.com/forum/attachments/motorbikes/449998d1289106759-diy-service-royal-enfield-dsc02180-small-.jpg[/img]

αυτή η μαυρίλα είναι επικαθήσεις από την κακή καύση ή κακή λειτουργία ή δεν ξέρω για τι άλλο.
Αυτό πρέπει να φύγει για να λειτουργεί σωστά το μοτέρ…

……και κάτι ακόμα την συμπίεση του μοτέρ την μέτρησες?

Δημοσιεύτηκε
Μακάρι το ελπίζω και περιμένω…..μάλιστα δεν σου κρύβω πως πολύ θα ήθελα να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά σας για την Efi….προσβλέπω σε αυτό για να πάρω και εγώ μία…….)

24/03/2011
                                                                                                                                                                                                                                      ΗΜΕΡΑ  ΠΕΜΠΤΗ  8:11
                                                                                                                                                                                                                            Δηλώσεις  του  bbkη

Μπράβο  ρε  ββκης  τώρα  τα λες  καλά  γιατί  στην αρχή  νόμισα  ότι  έκλεινες  προς  τα  Τri……..(πως  τα  λένε  αυτά  που  είναι και  γυναίκεια  εσώρουχα ).
Δημοσιεύτηκε
Θελω να ρωτησω τον ΒΒΚ η τον ΝΟΕ η αλλον συτροφο ΕΝΦΙΛΝΤΑ οσον αφορα το ξεκαρβουνιασμα.ο ββκ .εχει δικιο το μανουαλ του 2001 για το 350 και το 500 αναφερει καθε 8000 αναλογα που το οδηγεις. Το μανουαλ του 2007 που εχω αναφερει καθε 15000. πιο ειναι το σωστο .μιλαμε για τους ιδιους κινητηρες.Μετα εμενα λεει σερβις καθε 3000χιλ.Το μανουαλ του 2001 καθε 5000.Εσυ ΒΒΚ που εχεις το 500 διαφωτησε και εμας τους αμαθεις.
Δημοσιεύτηκε
Αρχικά αμαθείς είμαστε όλοι μας…..
Λίγο, λίγο όλοι μαζί βάζουμε το λιθαράκι της γνώσης και έτσι όπως πάει θα γίνουμε και μηχανικοί…..
Συνεργασία θέλει και αμφισβήτηση στην σωστή κατεύθυνση…. :angry

Αυτό που λέει κάθε 15.000km είναι το OWNER’S MANUAL…..οκ?
Μήπως έχεις άλλο manual?......τί γράφει από έξω?
Σκανάρισε την πρώτη σελίδα ή φωτογράφισέ την.

Εγώ κάνω να σου πω την αλήθεια ότι λέει το WORK SHOP MANUAL….αυτό δηλαδή που λύνει και δένει το μηχανάκι όλο …..και τώρα στα Ελληνικά είναι όλα τα λεφτά…(να είσαι καλά Χρήστο……αν δεν είχαμε εσένα…)
Θεωρώ προσωπικά πως είναι ποιο αξιόπιστο μιας και αυτό χρησιμοποιούν και οι μηχανικοί για να την επισκευάσουν…..οι σωστοί μηχανικοί….εεεεε

Αλλαγή λαδιών κάνω κάθε περίπου 2.500km και αν τα δω ταλαιπωρημένα ποιο μπροστά μπορεί και στ 2.000km
Αλλαγή παρά αλλαγή φίλτρο λαδιού.
Το φίλτρο αέρα όταν το δεις λερωμένο το αλλάζεις ή βάζεις ένα K&N και ησυχάζεις …θέλει μόνο καθάρισμα.
Το μπούζι όταν είναι μαύρο το αλλάζεις επίσης.
Τις βαλβίδες αν τις ακούω τις ρυθμίζω…καλά αν ακούγονται και λίγο δεν έγινε και τίποτα……ή και κάθε 5.000km
Και στα 10.000km όλα ……και το ξεκάπνισμα…..αν έχεις συμπίεση μπορείς λένε να το κάνεις και 12.000km αλλά καλύτερα είναι στα 10.000km.
Προλαβαίνεις μαμακίες που μπορεί να σου βγάλουν άλλα.

Γενικός θέλει ντάντεμα…..

Δημοσιεύτηκε
Εχω και ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ το μετα φρασμενο και το αγγλικο και το μανουαλ της εταιρειας. Τωρα  οι αποψεις διαφερουνε.ΑΛΛΟς ΥΣΧΥΡΗΖΕΤΕ οτι κανεις ξεκαπνισμα οταν χανει συμπιεση ο κινητηρας ασ ειναι και στα 40000 χιλ τι να πω δεν ξερω
Δημοσιεύτηκε
[quote author=kimon delios link=topic=273.msg2191#msg2191 date=1300964285]
Εχω και ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ το μετα φρασμενο και το αγγλικο και το μανουαλ της εταιρειας. Τωρα  οι αποψεις διαφερουνε.ΑΛΛΟς ΥΣΧΥΡΗΖΕΤΕ οτι κανεις ξεκαπνισμα οταν χανει συμπιεση ο κινητηρας ασ ειναι και στα 40000 χιλ τι να πω δεν ξερω
[/quote]

Δεν έγινα κατανοητός…..
Σε ποιο manual σου γράφει 15.000km…..σε αυτό που σου δίνουν όταν το αγοράζεις καινούργιο το μηχανάκι ….δηλαδή το βιβλίο χρήστη?
Αυτό που γράφει από έξω OWNER’S MANUAL????
Σε ποιο το είδες γραμμένο….αυτό ρωτάω….
Οι μηχανικοί που ασχολούνται με την Enfield λένε για 10.000km , μέχρι και για 15.000km…..
Αυτό θα το κρίνει ο καθένας….για 40.000km μου φαίνεται ολίγον κουλό …
Δημοσιεύτηκε
Εγω τηνΕΝΦΙΛΝΤ την αγορασα καινουρια το 2008 και μαζι μου δωσανε αυτο που λες το βιβλιο χρηστη στα αγγλικα και που αναφερει ποτε γινονται τα σερβις και αλλες πληροφοριες, Αναφερει ντικαρμποναζ καθε 15000χιλ. Τωρα ο φιλος Ο ανδρεας που το 350 του 2001 εχει 50000 χιλ και συμπιεση κανονικη εχει.και παει σφαιρα το εργαλειο δεν εχεικανει ξεκαπνισμα.Αλλος φιλος ειχε το 350 του 99 ειχε κανει 95000χιλ, και 1 ξεκαπνισμα στα 40000χιλ Ειναι ακριβη αυτα που γραφω οχι λογια.Γιαυτο και εχω ερωτηματικα.
Δημοσιεύτηκε
Ρε συ Κίμωνα δεν ξέρω….ίσως, επειδή ίσως έχουν συμπίεση 7,5/1 ……οπότε πιο
δύσκολα βρωμίζουν…..ή όταν χάνουν την συμπίεση λόγο βρώμας, έχουν αρκετή για να δουλέψουν…????
Τα δικάμας έχουν 6,5/1 αν χάσουμε μία μονάδα αστα βράστα……
Στα 350cc αν χάσουν μία μονάδα θα πάνε στα 6,5/1 οπότε θα είναι καλύτερα φαντάζομαι δεν ξέρω…..?????
Εικασίες δικές μου….
Τα manual άλλα λένε….για το ξεκάπνισμα .τι να σου πω….

Δημοσιεύτηκε
αυτο με τα μανουαλ ρε φιλε ειναι εντυπωσιακο αλλα λεει το ενα αλλα το αλλο.και το λεω επειδη εχω και τα δυο.
Δημοσιεύτηκε
[quote author=Brancaleone link=topic=273.msg2114#msg2114 date=1300776766]
Αν κάνει κάποιος μια αναζήτηση σε διάφορα φόρουμς μοτοσυκλετών θα συναντήσει αρκετούς ειδήμονες που μοιράζουν συμβουλές αφειδώς.
Οι τύποι αυτοί φυσικά αν τους παρακολουθήσεις μιλούν επί παντός επιστητού λέγοντας τις περισσότερες φορές βλακείες, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν έχουν ιδέα.
Ένα πρόβλημα της φήμης που έχει η Enfield στην Ελλάδα είναι αυτοί.

Το άλλο πρόβλημα είναι οι παντελώς άσχετοι με μοτοσυκλέτες που αντί να πάρουν καμία βέσπα (απο τις καινούριες φυσικά) να μοστράρουν στο Γκάζι, έκαναν το λάθος και αγόραζαν Enfield και μάλιστα τις παλιές που είναι πολύ ιδιότροπες.
Όταν καταλάβαιναν ότι είναι ποιό αργές απο το σκούτερ του κολλητού τους και ότι θέλουν σέρβις για να λειτουργήσουν σωστά τις πουλούσαν ξαναπαίρνοντας παπί που ότι και να του κάνεις δεν παθαίνει τίποτα. Μετά απο αυτό γκρίνιαζαν δεξιά και αριστερά για τα καταραμένα ινδικά μηχανάκια.

Η Enfield δεν ισχυρίσθηκε ποτέ ότι παράγει σύγχρονες τεχνολογικά εξελιγμένες μοτοσυκλέτες, αυτό που έφτιαχνε ήταν ότι ποιο κοντά σε μια μοτοσυκλέτα του 1950 και τώρα κάτι που μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σε μια μοτοσυκλέτα του 1950.

Το ξαναλέμε λοιπόν,
Enfield δεν αγοράζεις για τη μόστρα,
Enfield δεν αγοράζεις για να βγάλεις γκόμενα,
Enfield δεν αγοράζεις για να πας και στο σούπερμάρκετ,
Enfield δεν αγοράζεις για τις επιδόσεις,

[size=18pt]Καλό είναι να μην αγοράσεις Enfield αν δεν είχες άλλη μοτοσυκλέτα στη ζωή σου.[/size][color=red][/color]
Καλό είναι να έχεις ψηθεί πρώτα και να ξέρεις τι ψάχνεις, γιατί δεν πρόκειται για ένα μηχανάκι που τα κάνει όλα και συμφέρει.
[/quote]

Δηλαδις εγω μ.....α εκανα?
Σημερα εφτιαξα την ταπα του καρτερ που κλοτσισε τα πασα τις. Δεν εφταιγα εγω αλλα ο π....της ο Ινδος που δεν εγραψε απο πανω να μη την σφιγγεις με το ποδι.

Ο καθενας αγοραζει αυτο που θελει η καρδουλα του, και αν κανει λαθος ειναι δικο του και κανενος αλλου 
Δημοσιεύτηκε
[quote author=kimon delios link=topic=273.msg2183#msg2183 date=1300958066]
Θελω να ρωτησω τον ΒΒΚ η τον ΝΟΕ η αλλον συτροφο ΕΝΦΙΛΝΤΑ οσον αφορα το ξεκαρβουνιασμα.
[/quote]

Κίμωνα είμαι ακόμη στα 5000 χλμ. και δεν θα σκεφτώ για ξεκαρβούνιασμα πριν τις 15000, εκτός και δω κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά του κινητήρα. Από τις 15000 έως τις 20000 θα σκεφτώ να το κάνω για προληπτικούς λόγους.

[quote author=ENFILDES link=topic=273.msg2208#msg2208 date=1300992021]
Δηλαδις εγω μ.....α εκανα?
Σημερα εφτιαξα την ταπα του καρτερ που κλοτσισε τα πασα τις. Δεν εφταιγα εγω αλλα ο π....της ο Ινδος που δεν εγραψε απο πανω να μη την σφιγγεις με το ποδι.
[/quote]

Μπαρδόν; :swoon2:

Αν κατάλαβα καλά έσφιξες την τάπα λαδιών και μετά για να σφίξει περισσότερο της τράβηξες και μια κλωτσιά;  :angry009:
Επί της ευκαιρίας για να μαθαίνουν και όσοι δεν γνωρίζουν, ο κανόνας - όταν δεν έχουμε δυναμόκλειδο - για να σφίξουμε βίδα πάνω σε αλουμίνιο είναι: "βιδώνουμε την βίδα μέχρι να τερματίσει με τη δύναμη του χεριού μας και μετά ασκούμε τόση δύναμη ώστε να περιστραφεί η βίδα 1/4 της στροφής", αν είναι μπουργάνα από τα βίδωσε ξεβίδωσε ίσως και λίγο παραπάνω. Για τις ταπόβιδες είναι καλό να αλλάζουμε την μεταλλική φλάτζα σε κάθε αλλαγή λαδιών. Αν τυχόν δεν έχουμε ροδέλα θα κάνει δουλειά λίγο θερμοσιλικόνη.
Δημοσιεύτηκε
Νοε οταν με το καλο συναντηθουμε στην εκδρομη θα το συζητησουμε το θεμα του ξεκαρβουνιασματος οπως και αλλα θεματα που αφορουν τηνενφιλντ μας .και αλλα φυσικα θεματα .Εχω κανει 11000 χιλ.και κλεινω στο ναμην κανω στα 15000χιλ.εκτος αν πεσει η αποδοση του κινητηρα.ΚΑΙ ΤΕΛΟς ΘΕΛΩ ΝΑΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΓΟΡΑ ΕΝΦΙΛΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ [ ΕΝΦΙΛΝΤ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΨΩΜΙ]εεεεε αμα πιααα..........
Δημοσιεύτηκε
                                                Enfield και τα μυαλά στα κάγκελα……ΡΕΕΕΕ!!!!!!

Καμένα λάδια στο μυαλό, καμένα και στην τσέπη….την Enfield μου όμως εγώ την έχω όπως πρέπει….

Με λαδωμένη την καρδιά και με πολύ προσπάθεια, την Enfield μου την θέλω εγώ να μην μου χάνει λάδια………(ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ)

[size=24pt][b]ΕΛΑΑΑΑΑ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΛΕΜΕΕΕΕΕΕ[/b][/size]

[size=24pt][b]  ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ???? [/b][/size]
                                                                          :swoon2:
                                                                          :drink
Δημοσιεύτηκε
[quote]Σημερα εφτιαξα την ταπα του καρτερ που κλοτσισε τα πασα τις. Δεν εφταιγα εγω αλλα ο π....της ο Ινδος που δεν εγραψε απο πανω να μη την σφιγγεις με το ποδι.[/quote]

Μπορείς να καταστρεψεις όποιοδηποτε σπειρωμα αν το σφίξεις παραπάνω ή αν το σφίξεις ζεστό.
Αν δεν ξέρεις τον κανόνα που είπε ο noe δεν φταίει ο Ινδός.

[quote]Ο καθενας αγοραζει αυτο που θελει η καρδουλα του, και αν κανει λαθος ειναι δικο του και κανενος αλλου
[/quote]
Εγώ μια συμβουλή δίνω, σε εκείνους που ρωτάνε.

Και πάλι θα το πω πως δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης των enfield με οποιαδήποτε άλλη εταιρία.
Απο τη μια έχουμε κλασσικες μοτοσικλέτες που απλά συναρμολογουνταν σήμερα, και απο την άλλη σύγχρονες μοτοσικλέτες με κλασσικη εμφάνιση.

Είναι απολύτως φυσιολογικό σε μια τεχνολογίας μισού αιώνα πριν να έχεις τα θέματα που αναφέρεις.
Η ποιότητα των υλικών και ο όχι τόσο αυστηρός έλεγχος ποιότητας είναι θέμα νοοτροπίας των Ινδων και αναγκαστικά το αποδεχόμαστε.
Δημοσιεύτηκε
Τελικά ξέρει κανείς να πει πόσο κοστίζει το πρώτο service της Efi στην αντιπροσωπεία?
Αααα και στα πόσα χιλιόμετρα γίνεται και τι περιλαμβάνει?

:lipsrsealed:
Δημοσιεύτηκε
[quote author=bbk link=topic=273.msg2256#msg2256 date=1301241394]
Τελικά ξέρει κανείς να πει πόσο κοστίζει το πρώτο service της Efi στην αντιπροσωπεία?
Αααα και στα πόσα χιλιόμετρα γίνεται και τι περιλαμβάνει?

:lipsrsealed:
[/quote]

Ήμουν μπροστά όταν έγινε το σέρβις των 6000 χλμ. στην military του Γιάννη (2ο σέρβις) και πλήρωσε 75 € για εργασίες συντήρησης και αναλλώσιμα (λάδι, φίλτρο λαδιού, υγρά φρένων), ίσως να άλλαξε και φίλτρο αέρα.
Δημοσιεύτηκε
Θα ήθελα να ρωτήσω τους μέχρι τώρα φίλους του club που είναι κάτοχοι της νέας bullet efi, τι είδους προβλήματα έχουν συναντήσει εως τώρα και το κατά πόσο πιο αξιόπιστη είναι σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα. Κυρίως με ενδιαφέρει, για το αν κάποια στιγμή θελήσω να παω ενα μακρινό ταξίδι στο εξωτερικό να μην έχω το άγχος διαφόρων προβλημάτων κα ψάχνω να βρώ συνεργείο στη μέση του πουθενά.