Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Επιλογή κράνους: Κλασσικό ανοιχτό ή fullface;

Δημοσιεύτηκε

Τώρα θα μου πείτε ακόμα δεν έχεις μηχανή και συζητάς για κράνος... αλλά γενικά ψάχνομαι αυτό τον καιρό αφού πλησιάζει η ώρα της αγοράς της enfield.
Ιδού η απορία:
Αφού η Bullet είναι κλασσική μηχανή σκεφτόμουν να αγοράσω κάποιο ανοιχτό κράνος (όπως στην εικόνα), επίσης σε κλασσικό στυλ, για να ταιριάζει με τη μηχανή. Διάβασα όμως πως τα ανοιχτά κράμη προσφέρουν λιγότερη προστασία σε περίπτωση ατυχήματος απ'ότι ένα fullface. Υπάρχουν fullface όχι τόσο μοντέρνα σχεδιαστικά; Προτιμώ την ασφάλεια από την εμφάνιση...
Εσείς τι κράνος φοράτε; Σαν νέος οδηγός που είμαι τι θα με συμβουλεύατε να αγοράσω;

Lem_1.jpg

• Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 26k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Έχοντας φορέσει μόνο jet κράνη μπορώ να μεταφέρω εμπειρία μόνο για αυτά.   1) Το Davida το classic είναι σίγουρα κατ εμέ ότι πιο ωραίο αισθητικά (ειδικά οι limited edition σειρές)  χωρίς όμω

• Αντωνης Σταθακης
    Αντωνης Σταθακης

Πρωτο ηρθε το biltwell...Μολις το παρελαβα!!!Ειναι πανεμορφο.

• Περί επιλογής ''σωστού'' κράνους!    

Featured Replies

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Για δείτε το παρακάτω βίντεο και μετά να ξανασκεφτούμε τα φθηνά κράνη που αγοράζουμε μερικοί - μερικοί (εγώ)..:bash:

Δημοσιεύτηκε
54 λεπτά πριν, noe είπε:

Για δείτε το παρακάτω βίντεο και μετά να ξανασκεφτούμε τα φθηνά κράνη που αγοράζουμε μερικοί - μερικοί (εγώ)..:bash:

Αυτά τα Safebet (Σίγουρο Στοίχημα μεταφράζεται!!!!!! τρέχα γύρευε δηλαδή ακόμη και στο όνομα) τα έβλεπα να κυκλοφοράνε κι εδώ λίγο καιρό πριν.

Τα πουλούσε το Praktiker (;;;) και έβλεπα πολύ κόσμο να τα φοράει επειδή τα αγόραζε πάμφθηνα προφανώς.

Μάλιστα, μετά από λίγο καιρό, μάλλον λόγω ήλιου και θερμοκρασιών κλπ, έβλεπα ότι το εσωτερικό περίβλημα (αυτό που μοιάζει με φελιζόλ) είχε χωρίσει τα... τσανάκια του με το εξωτερικό και είχε .. αυτονομηθεί.

Ετσι λοιπόν, το εσωτερικό είχε περιστραφεί και ήταν σε εντελώς διαφορετική θέση από την αρχική με αποτέλεσμα, οπτικά,  να βλέπεις ότι οι τρύπες του εξωτερικού περιβλήματος ήταν σε διαφορετικό σημείο από το εσωτερικό και το έξω μάλλον έπαιζε   διακοσμητικό πλέον ρόλο!!!!
Δεν έκαναν ούτε για φωλίτσα για γατάκια δηλαδή αλλά ο κόσμος που τα είχε αγοράσει τα φορούσε...

Οσο για προστασία;; Εκτιμώ φουλ πακέτο!!!!!

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Το μελοντικό κράνος του Ελιφαϊν ....  αναμένουμε ανάλυση σε βάθος χρόνου από Γίγα...

http://www.yankodesign.com/2014/08/06/for-bad-weather-biking/

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ακριβοδίκαιος Νομοφύλαξ είπε:

Το μελοντικό κράνος του Ελιφαϊν ....  αναμένουμε ανάλυση σε βάθος χρόνου από Γίγα...

http://www.yankodesign.com/2014/08/06/for-bad-weather-biking/

Απλά απαράδεκτο κατ'εμε κράνος. Και να με πληρωναν δε θα το έβαζα στο κεφάλι μου

Δημοσιεύτηκε

Ασε που μπερδεύεσαι για το πού ειναι το μπρος και που το πίσω....

Για σχέδιο αλά Καλατράβα καλό είναι, για κράνος.... χμμμμ...

• 3 months later...
Δημοσιεύτηκε

Έχοντας φορέσει μόνο jet κράνη μπορώ να μεταφέρω εμπειρία μόνο για αυτά.

1) Το Davida το classic είναι σίγουρα κατ εμέ ότι πιο ωραίο αισθητικά (ειδικά οι limited edition σειρές)  χωρίς όμως ασφάλεια/ προδιαγραφές.

Αντιστοίχου προφίλ με πολύ χειρότερο εννοείται φινίρισμα υπάρχουν επιλογές στο ebay (στην ουσία πιστώνονται ως half face) με λιγότερο από 50 ευρω (μαζί με το shipping Κίνα, Ταιβάν, υπάρχουν κ πιο ακριβά από Γερμανία) τα οποία μπορεί να σας δίνουν και δώρο goggles απομίμηση των Halcyon Mark κλπ

Για αντίστοιχο του Davida classic πολύ δύσκολα. Μιλαμε για vintage θέλει πολύ ψάξιμο και να ναι σε καλή κατάσταση κλπ αλλά δεν αποκλείεται.

2) Κράνη με προδιαγραφές ECE ή DOT (δηλ Ευρωπαικής ή Αμερικάνικης έγκρισης). Πάντα μιλάω χωρίς ζελατίνες και με ρετρό εμφάνιση κλπ

Κυρίως εξωτερικό με 80 -100 ευρώ βρίσκεις (λίγο αμφιβολία για τις προδιαγραφές...) π.χ http://www.ebay.com/itm/271859594259?_trksid=p2060353.m1438.l2649&var=570695598828&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Όχι τόσο μεγάλη ποικιλία σε Ελλάδα...... το MT Lemans μάλλον το πιο φτηνό (περίπου 70 ευρώ) το Caberg (πάνω από 100). Έβγαλε και η AGV (γύρω στα 170?) κλπ Υπάρχουν και άλλα αλλά.............

Το μείον με αυτά τα κράνη είναι ότι είναι πολύ φουσκωτά, στρογγυλά, πομπέ. Πώς λέει η Βουγιουκλάκη: Πειρατή το τόπι μου.... και το τόπι της θα ναι το κεφάλι σου.........::):

Χωρίς να υπολείπονται προδιαγραφών πολύ ωραία και σε ''στενή γραμμη'' είναι:

α) Biltwell η σειρά Bonanza. (120-130 ευρώ). Πολύ ωραία κράνη με σημασία σε λεπτομέρεια. Τα βρίσκετε και Ελλάδα εδώ http://www.therealintellectuals.com σε ίδια τιμή με εξωτερικό. Σχετικά νέα εταιρεία με ρετρο προφίλ, έχει και full face χωρίς ζελατινα ,70s look όπως και μια ακριβή σειρά, την DMD.

Το  Biltwell δεν έχει πίσω κλιπ για να συγκρατεί τα goggles. ( Η εταιρεία προωθεί δικά της goggles με λωρίδες σιλικόνης στο λάστιχο).

β) Hedon η σειρά hedonist. Άψογο φινίρισμα, μόνο από εξωτερικό και πολύ ακριβό. http://www.hedon.com/hedonist/

Όποιος όμως σκέφτεται π.χ να πάρει το Davida Jet μπορεί να προτιμήσει το Hedon, δεν είναι μεγάλη η διαφορά τιμής

γ) Bell. Κλασσική αξία. Προμήθεια από εξωτερικό ebay για φθηνότερα ( περίπου 130-150 ευρώ, αλλιώς από site πάνω από 200). Επίσης δεν έχει κλιπ πίσω για τα goggles εκτός από την ακριβή του σειρά την carbon .

https://drive.google.com/file/d/0B6qDFkf5SYwbVVNPeGdBNlBIU1k/view?usp=sharing

• 1 month later...
Δημοσιεύτηκε
On 14/1/2011 at 11:06 AM, elifain είπε:

Το ξέρω! Είμαι σε μεγάλο δίλλημα...  :-\

Την ιδέα μου την έδωσε ο fantom duck

OJmhEQBJxEazV0gJRG1s2Q.jpg

Κύριοι το επόμενο κράνος μου..:blink:

Στο ebay 70€ από Κίνα, βρίσκεις και φθηνότερα μεταχειρισμένα από Ρωσία, Ουκρανία κ.λπ.

Δημοσιεύτηκε

...αν δεν αφήσεις και μουστάκι σα του απο πάνω τότε να μη το πάρεις...!!!

...πλάκα πλάκα, δείτε βλέμα...!!!

...πρέπει να έχει αιμορροΐδες ο τύπος...!!!!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Αυτό το κράνος το φοράς μόνο αν έχεις μούσι!

Καλά, πήγα στην παράθεση που έβαλες Νίκο και διάβασα αυτά που έγραφα πριν 5 χρόνια. Σαν να διαβάζω κάποιον άλλο!:lol7:

Δημοσιεύτηκε

...Σπυρομμμμμμμ αλλάζουμε σαν άνθρωποι με τα χρόνια...!!!

...άραγε ο ΜαικΚιλο τι να κάνει...???

• 7 months later...
Δημοσιεύτηκε

Μιας και ψαχνω για jet κρανος επεσε στο ψαχτηρι μου για τα IXS οπου ενα μου αρεσε παρα πολυ.Κοιτουσα για biltwell αλλα αυτο με τρελανε.Γνωριζει κανεις τι ρολο βαρανε??

Δημοσιεύτηκε

Το Α σημαινει Αντωνης...:lol2:

Αν με βρειτε σε κανενα χαντακι θα ξερετε ποιος ειναι...

Φτου φτου σκορδα!!!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος Αντωνης Σταθακης

Δημοσιεύτηκε

Ναι τα ειδα,ειναι πολυ ωραια κρανοι αλλα απο οσο ειδα μονο απο ebay.Εγω ψαχνω απο Ελλαδα οποτε στα λεφτα που διαθετω για 3/4 κρανος νομιζω ή αυτο που εβαλα φωτο ή το biltwell.Εχω παραγγειλει και τα δυο...οποιο μου ερθει πρωτο,αυτο θα κρατησω!!!