Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Βαρέθηκα να λαδώνομαι...

Δημοσιεύτηκε

Η συζήτηση έχει αποκτήσει φιλοσοφικό ενδιαφέρον και μεταφέρεται εδώ.
Η αγγελία μένει ως έχει.

Μετά από πολύ σκέψη και δυσκολία στο να πάρω την απόφαση τελικά κατέληξα ότι πρέπει να το δώσω το «κορίτσι» …..
Οι λόγοι ένας και μοναδικός
Βαρέθηκα να λαδώνομαι…..
Το λοιπόν..

Πωλείται όπως είναι λερωμένο με χιλιάδες χιλιόμετρα φορτωμένη(27300)
Πωλείται και την δίνω 2500€ (με μεγάλη προίκα)
Φτάνει θεέ μου από την λαδίλα να γλυτώσω…..

Είναι μοντέλο του 2004 με πεντάρι σασμαν και μίζα…που δουλεύει…..ακόμα.
Υπάρχουν:
Μανίσια σέλα
Σχάρα
Εξάτμιση και μπούκα
Φλασάκια
Πίσω φανάρι χωρίς βάση
Η μηχανή έχει κάνει αλλαγή κυλίνδρου και πιστονιού πριν περίπου 3000 km
Τοποθετήθηκαν κατά την επισκευή καλύτερης ποιότητας ελατήρια λαδιού και συμπίεσης (πολύ σημαντικό για αυτούς που ξέρουν).
Επίσης τοποθετήθηκαν και βελτιωμένες αντλίες λαδιού.
Τοποθετήθηκε και φίλτρο αέρα Κ&Ν
Υπάρχουν αρκετά αναλώσιμα στην προίκα να μη τα γράφω.
Επικοινωνία με πμ
IMGP2827.jpg

κανονισε η επομενη να μην ειναι royal enfield >:( την εβαψες :D:D:D

• Απαντήσεις 73
  • Εμφανίσεις 11,2k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
[quote]Στον δρόμο…. επειδή  τώρα στο μηχανάκι μάκρυνε η τελική σχέση μετάδοσης λόγο 18 δοντιών μπροστινού γραναζιού θέλει περισσότερο γέμισμα των ταχυτήτων και περισσότερο παίξιμο με αυτές κατά την ανάβαση σε επαρχιακό δίκτυο. [/quote]

Αυτο  κατα  την  γνωμη  μου  εναι  σοβαρο  προβλημα :sad:  πρεπει  να  κανει  ενα  ταξιξι  η  μοτο  για  να  αποφανθουμε,  και  σου  βρηκα  την  τελεια  διαδρομη  θεσσαλονικη - Πρεβεζα.  σωστοςςςςς !  !  !
Δημοσιεύτηκε
[quote author=bbk link=topic=163.msg5084#msg5084 date=1316943444]
Η “Nargis” όπως καταλάβατε πήρε τον δρόμο της επισκευής η οποία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες.

Ξεκινήσαμε να της κάνουμε μία επισκευή στην κυλινδροκεφαλη και κατάργηση του κόμπλερ, στην πορεία με μεγάλη έκπληξη(όχι τελικά για μία Enfield) καταλήξαμε να κάνουμε ολόκληρη επισκευή του κινητήρα.
Αυτό έγινε επειδή τελικά λόγο του κόμπλερ, είχε πάρει λίγο ο στρόφαλος με αποτέλεσμα να γεμίσει ρινίσματα το κάρτερ από το μισοκατεστραμμένο λευκό μέταλλο της μπιέλας.
Λόγο της έκκεντρης κίνησης του στροφάλου έγινε ζημιά στον κύλινδρο που ήταν καινούργιος με μόλις 2400km.
Ευτυχώς δεν έγινε σημαντική ζημιά στο πιστόνι και έτσι το γλιτώσαμε.
Επίσης ήταν στην αρχή της εξέλιξης ακόμα ποιο σημαντικής ζημιάς που θα είχε ολοκληρωθεί το πολύ σε 5000km.

Τι δουλειές έγιναν..
Φρεζαρίστηκε το πάνω μέρος του κυλίνδρου 2mm ώστε να ανέβει η συμπίεση περίπου στο 7,3/1 με 7,4/1 ώστε να αποκτήσει λίγο μεγαλύτερη ροπή
Τοποθετήθηκαν καινούργια ρουλεμάν στροφάλου της koyo και καινούργιο κουζινέτο μπιέλας.
Καταργήθηκε το κόμπλερ τοποθετώντας το κιτ του Χιτσκουρίδη για αισθητικούς λόγους.
Έγινε αλλαγή των λαδιών στο μπροστινό σύστημα με 20SAE λάδι για μπροστινή ανάρτηση.
Έγινε αλλαγή των οδηγών των βαλβίδων με άλλους μεγαλύτερους κατασκευασμένους σε μηχανουργείο και επίσης τοποθετήθηκε η μεγαλύτερη βελτιωμένη βαλβίδα εξαγωγής από τον Χιτσκουρίδη.
Φυσικά ξαναμονταρίστηκε ο στρόφαλος ο οποίος ελέχθητε στο μηχανουργείο.
Καθαρίστηκε το παλιό πιστόνι και μπήκαν καλής ποιότητας ελατήρια από Γερμανία.
Μπήκαν επίσης αλυσογράναζα set με 18αρι μπροστινό γρανάζι.

Εντυπώσεις
Πέραν του ότι πρέπει να την ξανασυνηθίσω, να μάθω να την βάζω σε λειτουργία.
Έχει αποκτήσει ένα πολύ ωραίο γουργουρητό με σταθερό ρελαντί, παρότι έχει πάνω της ακόμα της πλατίνες, όχι από ιδεολογικούς λόγους αλλά για λόγους οικονομίας και δυσκολίας αντιμετώπισης κάποιου προβλήματος στην Θεσσαλονίκη.

Στον δρόμο…. επειδή  τώρα στο μηχανάκι μάκρυνε η τελική σχέση μετάδοσης λόγο 18 δοντιών μπροστινού γραναζιού θέλει περισσότερο γέμισμα των ταχυτήτων και περισσότερο παίξιμο με αυτές κατά την ανάβαση σε επαρχιακό δίκτυο. Επίσης λόγο αυτή της αλλαγής σε ανάβαση εκεί που χρησιμοποιούσα τετάρτη τώρα θα χρησιμοποιώ τρίτη μιας και στις ίδιες στρόφες του κινητήρα θα έχω τα ίδια χιλιόμετρα αλλά με μία σχέση μικρότερη στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στα καλά την μεγαλύτερης σχέσης μετάδοσης είναι πως πήρε το μηχανάκι δέκα χιλιόμετρα τελική σε όλες τις ταχύτητες, έτσι έχει μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας με λιγότερες στροφές στον κινητήρα.

Θέλει δηλαδή να την συνηθίσω στο νέο τρόπο λειτουργίας.
Η “Nargis” έγινε μηχανικά μία κούκλα και θέλω να πιστεύω λίγο ποιο αξιόπιστη σε σχέση με το πώς ήταν στην εργοστασιακή της έκδοση.

Η σχέση μας αναθερμάνθηκε, παρόλα αυτά παραμένει ο προβληματισμός μου το αν έπρεπε να ρίξω πάνω της πάνω από 900€ μόνο σε ανταλλακτικά χόρια τα εργατικά και την ταλαιπωρία του Noe(Νικόλα), που αν δεν ήταν αυτός θα είχε πεταχτεί στα σκουπίδια.

Πρέπει [quote author=ΠΑΝΑΓΟΣ link=topic=163.msg5090#msg5090 date=1316980184]
[quote]  ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ,,,,,,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΥ !!!!!!Στον δρόμο…. επειδή  τώρα στο μηχανάκι μάκρυνε η τελική σχέση μετάδοσης λόγο 18 δοντιών μπροστινού γραναζιού θέλει περισσότερο γέμισμα των ταχυτήτων και περισσότερο παίξιμο με αυτές κατά την ανάβαση σε επαρχιακό δίκτυο. [/quote]

Αυτο  κατα  την  γνωμη  μου  εναι  σοβαρο  προβλημα :sad:  πρεπει  να  κανει  ενα  ταξιξι  η  μοτο  για  να  αποφανθουμε,  και  σου  βρηκα  την  τελεια  διαδρομη  θεσσαλονικη - Πρεβεζα.  σωστοςςςςς !  !  !
[/quote]
Επόμενο στάδιο είναι να της κάνω ένα καλό πλύσιμο μιας και την είχα παραμελήσει τα τελευταία τρία χρόνια μπορεί και παραπάνω…(σίγουρα)….στο θέμα στης καθαριότητας  :embarrassed:

Στα χεράκια του Νίκου παραδόθηκε κυριολεκτικά με νυχτερίδες και αράχνες πάνω της και πολύ μα πάρα πολύ μπίχλα και λαδίλα…..αι απόλοτζάις Νικόλα αλλά δεν μου έκανε αίσθηση να την πιάσω από τα απανωτά προβλήματα που μου έβγαζε….έφτασα στο σημείο να μην θέλω να την βλέπω.

……αλλά και εσύ βρε παιδί μου ενώ την κανάκεψες με τον καλύτερο τρόπο ένα πλυσιματάκι δεν την έκανες……εντάξει θα το καταπιώ αυτό αφού γουργουρίζει τόσο όμορφα η “Nargis”….. :roll:

Σε ευχαριστώ και πάλι για όλα. :shake2:

Μερικές φωτογραφίες από την πρώτη βόλτα στας εξοχας….πίσω φαίνεται η μικρή Βόλβη…..έγιναν και όλας τα πρώτα 250km.
[img]http://i617.photobucket.com/albums/tt257/bbk-foto/Anagennisi%20tis%20Nargis/IMGP3901.jpg[/img]

[IMG]http://i617.photobucket.com/albums/tt257/bbk-foto/Anagennisi%20tis%20Nargis/IMGP3905.jpg[/img]
[/quote]
Δημοσιεύτηκε
[quote author=bbk link=topic=163.msg5084#msg5084 date=1316943444]

...........
Πρέπει να ευχαριστήσω για την ηθική συμπαράσταση στο όλο εγχείρημα τον Πανάγο ή αλλιώς Χρήστο και τον SV2MDL ή αλλιώς Electrobullet ή αλλιώς Γιάννη….με την υποστήριξη τους έπαιξαν και αυτοί οι δύο σημαντικό ρόλο στον να αναγεννηθεί η “Nargis”. :shake2:
[/quote]
ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΕΙ,,,,εμεις του λεγαμε να την πεταξει,,,,,,, αλλα να μας πει,, ΠΟΥ !!!!!! :cheesy:
  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε
[quote author=bbk link=topic=163.msg5018#msg5018 date=1316525247]
Το υπόσχομαι………
Δεν θα την πουλήσω ποτέ.
:bs:
[/quote]

Αγαπητέ κύριε μπιμπίκη.
Δυστυχώς πρέπει να σε παραπέμψω ενώπιον της λαϊκής ετυμηγορίας.
Η ποινή είναι προς συζήτηση του ανωτάτου ορίου, λόγω του αποτρόπαιου [url=http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2199940/][b]αδικήματος[/b][/url],
θα ξεκινάει δε κατά το ελάχιστο με 100 μανιβελιές δημοσίως,
δεμένος πάνω στην πιστή μοτοσικλέτα σου.. :cry:
άρθρο 224 Π.Κ. "Ψευδορκία" 390 Π.Κ. "Απιστία", συνδυαζόμενα από το άρθρο 98 του Π.Κ. "Έγκλημα κατ' εξακολούθηση".
:angry009:

Τον λόγο έχουν οι λοιποί συνελφιντάδες κατήγοροι,
όσο θα ετοιμάζεις την απολογία σου.. :swoon2:
Δημοσιεύτηκε
Μπαα.. Εγώ λέω πως θα το μετανιώσει πάλι.. Αφού υπάρχει έρωτας! :kiss:

:secret: [size=6pt]bbk θα σου δίνω τη δικιά μου για βόλτα! Μπορεί να βάλω και sidecar και να πηγαίνουμε και μαζί..![/size]
Δημοσιεύτηκε
I apologise :sad:

Ναι φίλε μου Νίκο το υποσχέθηκα……αλλά….. :swoon2:
Οι συνθήκες άλλα πράγματα αναδεικνύουν.
Ξέρετε όλοι πως είναι η κατάσταση.
Μακάρι να μπορούσα να κάνω πίσω από την απόφασή μου αλλά δεν γίνετε.
Αλλά καθίστε να δούμε τι εξέλιξη θα υπάρχει, δεδομένης της κατάστασης, δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλοί που θέλουν μία Enfield….. :embarrassed:
Αλλά αυτό θα το δείξει η ιστορία, έτσι? :cool44:
Φίλε μου Σπύρο σε ευχαριστώ. :drink
Δημοσιεύτηκε
[quoteΤον λόγο έχουν οι λοιποί συνελφιντάδες κατήγοροι,
όσο θα ετοιμάζεις την απολογία σου..
][/quote]
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τον ββκ να προετοιμάζεται μυστικά για αγορά Efi.
Έως επιβεβαιώσεως ή μη των ανωτέρω, εισηγούμαι διακριτική παρακολούθηση ενεργειών του εν θέματι Ενφιλντά.
Δημοσιεύτηκε
ΒΒΚ τα πρωταπριλιάτικα ψέματα τα λέμε κάθε 01/04 εκάστου έτους. Σήμερα έχουμε 16-02-2012. Εσύ γιατί βιάζεσαι; Θα γεράσεις γρήγορα. Δηλαδή τι νομίζεις τώρα οτι σε πιστέψαμε; Αντί να μας γράφεις οτι πουλάς την Ενφιλντ σου είναι καλύτερα ν' σ' απασχολεί πως θα την εξοπλίσεις με (Σαϊντ κάρ), να την μετατρέψεις σε πολύκαυστη κ.τ.λ.
Πανάγο ... πες και σύ κάτι ... που είσαι; Πανάγο λέω ... α! σε βλέπω, να μη ξεχάσω Πανάγο, κουράγιο  :gym:.
Δημοσιεύτηκε
Μετά  από  πολύ  σκέψη  τελικά  το  βόρειο  κλιμάκιο, αναλογιζόμενο  και  την  κρισιμότητα  της  κατάστασης, αποφάσισε  να  καλέσει  σε  απολογία  τον  ββκη,  μετά  και  τα  γνωστά  δημοσιεύματα  [url=http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2199940/]http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/2199940/[/url], από  όπου  προκύπτει  και  η απόπειρα  τέλεσης  του  αδικήματος  της  απιστίας.
Το  βόρειο  κλιμάκιο  θα  κληθεί  να  συνεδριάσει  και  «κλεισμένων  των  θυρών»  το  Σάββατο  18  Φεβρουαρίου  και  κατά  την  ώρα  19:00.σε  χώρο  που  θα  ανακοινωθεί στα  μέλη  του  κατά  την  διάρκεια  της  προσυνεδριακής, όπου  το  υπότροπο  μέλος  θα  «παρακολουθεί»,  χωρίς  να    έχει  δικαίωμα  συμμετοχής,  στα  τεκταινόμενα, (αυτό  θα  γίνει  για  λόγους  «συνετισμού»  του  μέλους), αν  από  την  επιτροπή  διαπιστωθεί  πραγματική  μεταμέλεια  από  τον  ββκη, τότε  και  μόνο  τότε  θα  του  επιτραπεί  η  είσοδος  στο  χώρο  όπου  θα  λάβει  χώρα  το  «τσιμπούσι»  εεε  η  συνεδρίαση.,  όπου  θα  του  δοθεί  και  δυνατότητα  να  αναπτύξει  τα  επιχειρήματα  του  όσο  η  επιτροπή  θα  «μασαμπουκονει» :drink  εεεεεε  θα  συσκέπτεται.

Υ.Γ.
Σύμφωνα  με  «κύκλους»  που  προέρχονται  από  καλά  πληροφορημένες  πηγές  του  βορείου  κλιμακίου,  το  μέλος  ββκης  αν  δεν  δείξει  την  αρμόζουσα  συμπεριφορά  (να  αποσύρει  άμεσα  το κατάπτυστο  δημοσίευμα), αντιμετωπίζει  την  ποινή  της  40μερης  υποχρεωτικής  αποχής  από  ζωικής  προέλευσης(παντσετα, σουβλάκι, λουκάνικα, κ.ο.κ.)  φαγητό(ενώ  Τετάρτη και  Παρασκευή, θα  τρώει  αλάδωτο).
Δημοσιεύτηκε
Yπερθεματίζω στην  Απ: Βαρέθηκα να λαδώνομαι...
« Απάντηση #63 στις: 16 Φεβρουάριος 2012, 23:49:02 » του Πανάγου.
Δημοσιεύτηκε
Νομιζω,οτι ο φιλος ββκ[ΝΙΚΟΣ] αντιμετοπιζει οτι το μεγαλυτερο μερος του ελληνικου λαου,δηλ.ΚΡΙΣΗ του οικογενειακου προυπολογισμουκλπ.κλπ.κλπ...Ας ελπισουμε να μπορεσουμε να κρατησουμε τα Ενφιλντ μας που ολοι αγαπαμε.
Δημοσιεύτηκε
Καταρχήν  συμφωνώ  απόλυτα  μαζί  σου, για  την  ΚΡΙΣΗ, από  την  άλλη  όμως  δεν  με  φοβίζει  καθόλου  το  γεγονός  ότι  ίσως  «χρειαστεί»  να  πουλήσω  την  «κοπελιά»  μου  γιατί  σιγά  μην  βρεθεί  κανένας  εν  μέσω  κρίσης , να  την  αγοράσει.  :laugh:
Δημοσιεύτηκε
Προσωπικά με έπιασε αμόκ, κάτι σα να ήρθε το τέλος του κόσμου, για την ηλικία μου όμως είναι σα να ήρθε.
Γιατί, σιγά να μη περιμένω το 2020 και το 120% του ΑΕΠ να ορθοποδήσουμε. Δηλαδή ότι πήραμε - πήραμε.
Τα είχα βάλει κι εγώ για πούλημα και την Enfield και την Bonnie, περισσότερο από δικαιολογία και όποια φύγει - φύγει.
Όμως, ας είναι καλά και το έτερο ήμισυ που συμπαραστέκεται. Δεν πουλάω τίποτα, ήταν όνειρο να τα αποκτήσω.

Είδες Νικόλα πότε διέγραψα τις αγγελίες, όταν μου είπες πως θα πουλήσεις τη δικιά σου, ήθελα να σε αποτρέψω.

Δεν θα σωθώ σκέφτηκα. Κι αν ποτέ θελήσω να τα ξαναποκτήσω δεν θα μπορώ, τα χρήματα χάνουν την αξία τους ή εξανεμίζονται.
Η μοτοσικλέτα όμως θα είναι εκεί και θα περιμένει. Τι στο διάολο, ούτε για βενζίνη δεν θα είμαστε ικανοί;
Και τώρα που έδωσες τόσα λεφτά να την αναστήσεις δεν είναι κρίμα να μη την χαρείς;

Τεσπά, άλλη φορά δεν σου ξανασφίγγω βίδα. Αποσύρομαι να αποφασίσω περί της τιμωρίας σου.. :fight1:
Δημοσιεύτηκε
ββκ,,,,λεμε καμια μα,,,,κια να περναει η ωρα , :cheesy: :cheesy:....... υπαρχουν δυο λεπτομερειες που σου διεφυγαν !!!  η,,,,ψυχικη σου ισοροπια,,,,,και ο αγοραστης !!!,,,,,,,,,,παναγο,,προτεινο τιμωρια ,,,, δεστε τον αυριο στην καρεκλα , στην κοπη της πιτας,,,και τρωτε μπροστα του κρεατικα ,,,και οχι μονο,,,μεχρι να υπογραψει,μεταμελεια ,,,(κλειστε του το στομα γιατι θα τον ακουσω μεχρι εδω !!!),,αν και παλι δεν υπογραψει,,,,παραδωστε τον στην τροικα !!!!!! :cheesy: :bs: :drink,,,,
Δημοσιεύτηκε
[quote],,,,παραδωστε τον στην τροικα !!!!!!  [/quote]

Μα  ηδη  τον  εχω  υποσχεθει  στον  Σοιμπλε,  αλλιως  δεν  στελνει  αλλα  δανεικα  λεει ! :cheesy:
Ασε  που  θα  υποβληθει  στο  μαρτυριο  του  καροτου........(θα  επιτρεπετε  να  τρωει  μονο  καροτο)
  • 7 months later...
Δημοσιεύτηκε
[quote author=noe link=topic=163.msg6674#msg6674 date=1329491966]
άλλη φορά δεν σου ξανασφίγγω βίδα. Αποσύρομαι να αποφασίσω περί της τιμωρίας σου.. :fight1:
[/quote]

Το ανώτατο συμβούλιο των Ενφιλντάδων (δηλαδή εγώ)  :cool44: απεφάνθη περί της ποινής, η οποία έχει ως εξής:

[i][u]"Η επ' άπειρον διαπόμπευσή, ο χλευασμός όπου σταθεί και βρεθεί δίπλα σε Ενφιλντά [b]ο αποστάτης.[/b]
Θα εξιλεωθεί μονάχα όταν αποκτήσει ξανά μοτοσικλέτα Enfield,
σε διαφορετική περίπτωση θα του δοθεί χάρη μετά παρελεύσεως 20ετίας
ή συμμετοχής σε 20 συνεχόμενες πανελλήνιες".[/u]
[/i]
:fight1:

Η αυτή ποινή  ισχύει για κάφε επίορκο τέως Ενφιλντά (βλ. elifain, bbk).-
Δημοσιεύτηκε
Είπαμε αποστάτης όχι!!! mast cussing
Δεν με αρέσει….τι να κάνουμε!!!! cussing
Το αφορισμένος με αρέσει περισσότερο, αλλά θα μου πείτε εσύ θα μας υποδείξεις πως θα σας φωνάζουμε? :tongue:
Εεεεεεε για χάρη το ζητάω και Enfield θα πάρω όταν θα αρχίσουν να πέφτουν τα δόντια μου….στα γεράματα δηλαδης!!!! :azn:
Να περνάτε καλά συνEnfieldαδες και καλά χιλιόμετρα να έχουμε όλοι ότι και αν καβαλάμε…. :drink
Ααααα και ότι καβαλάμε άλλα μηχανάκια δεν σημάνει πως δεν την αγαπάμε!!!! :cool44:
Έτσι???? :acute
Και σε πανελλήνιες θα έρχομαι και πλάκα θα σας κάνω και θα σας την λέω για να μου την λέτε και να περνάμε όμορφα!!!! :drink
Αλήθεια πόσα χιλιόμετρα κάνουν οι Enfield χωρίς να χαλάσουν???? :roll:
:drink
  • 2 years later...
Δημοσιεύτηκε

Σου έλειψε συμφορουμύτη..; :dry:

Δημοσίευση #3540
Από : bbk

..καλησπερααααααα...

ασελγησα σε μια ''κυρα,,

και βρηκα τον εαυτο μου,

και τωρα κλαιω ο ατιμος που σε'δωσα καλο μου...

σε πιου τα χερια σε δωσα;

που κανεις τωρα ναζια;

και τωρα καθομε ο χαζος

και κλαιω σε ξενα γραναζια...

αχχχχχχχ...!!!

Καλά να πάθεις, τα λάθη πληρώνονται.. :bash: