Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Βαρέθηκα να λαδώνομαι...

Δημοσιεύτηκε

Η συζήτηση έχει αποκτήσει φιλοσοφικό ενδιαφέρον και μεταφέρεται εδώ.
Η αγγελία μένει ως έχει.

Μετά από πολύ σκέψη και δυσκολία στο να πάρω την απόφαση τελικά κατέληξα ότι πρέπει να το δώσω το «κορίτσι» …..
Οι λόγοι ένας και μοναδικός
Βαρέθηκα να λαδώνομαι…..
Το λοιπόν..

Πωλείται όπως είναι λερωμένο με χιλιάδες χιλιόμετρα φορτωμένη(27300)
Πωλείται και την δίνω 2500€ (με μεγάλη προίκα)
Φτάνει θεέ μου από την λαδίλα να γλυτώσω…..

Είναι μοντέλο του 2004 με πεντάρι σασμαν και μίζα…που δουλεύει…..ακόμα.
Υπάρχουν:
Μανίσια σέλα
Σχάρα
Εξάτμιση και μπούκα
Φλασάκια
Πίσω φανάρι χωρίς βάση
Η μηχανή έχει κάνει αλλαγή κυλίνδρου και πιστονιού πριν περίπου 3000 km
Τοποθετήθηκαν κατά την επισκευή καλύτερης ποιότητας ελατήρια λαδιού και συμπίεσης (πολύ σημαντικό για αυτούς που ξέρουν).
Επίσης τοποθετήθηκαν και βελτιωμένες αντλίες λαδιού.
Τοποθετήθηκε και φίλτρο αέρα Κ&Ν
Υπάρχουν αρκετά αναλώσιμα στην προίκα να μη τα γράφω.
Επικοινωνία με πμ
IMGP2827.jpg

κανονισε η επομενη να μην ειναι royal enfield >:( την εβαψες :D:D:D

• Απαντήσεις 73
  • Εμφανίσεις 11,2k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
Αχ…..πόσο όμορφη είσαι….
Πόσο άνετη……
Τι ωραία που στρίβεις…..
Τι ωραία που λάμπεις μέρα και νύχτα …και όταν θες με γεμίζεις με όμορφες στιγμές….άραγε, πόσες να έχουμε ζήσει μαζί…

[img]http://i617.photobucket.com/albums/tt257/bbk-foto/IMGP1521.jpg[/img]

[img width=300 height=225]http://i617.photobucket.com/albums/tt257/bbk-foto/IMGP1517.jpg[/img]

ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΥΡΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ………ΓΙΑΑΑΑΑΤΙΙΙΙΙ????
ΓΙΑΤΙ να μην είσαι ποιο αξιόπιστη ……..ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ?
Αλκοολικό με κατάντησες τρελή……..
  • 3 months later...
Δημοσιεύτηκε
Μετά από δύο μήνες ακινησίας σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με την αγαπημένη μου «Nargis».
Δηλαδή είχα δύο μήνες να λαδωθώ…….δεν άντεξα και είπα να λερώσω τα χέρια μου….
Πήγα λοιπόν να την βάλω μπροστά και εκείνη ούτε γκουχ δεν έκανε……μπαταρία καπουτ.
Βγάλσιμο την μπαταρία και φόρτιση…..όμως ούτε στον φορτιστή δεν έκανε τίποτα.
Ήταν τόσο άδεια που ο αυτόματος φορτιστής από το lidl δεν μπορούσε να ανταποκριθεί…..δεν έκανε τίποτα.
Αρχικά νόμιζα πως είναι χαλασμένος ο φορτιστής μίας και δεν τον είχα χρησιμοποιήσει ποτέ.
Βήμα επόμενο.
Τοποθέτηση ξάνα πάνω στην «Nargis» και σύνδεση με το αυτοκίνητο…….εκκίνηση και όλα καλά.
Πατ πουτ πατ πουτ πατ πουτ…….δούλεμα στο ανεβασμένο από εμένα ρελαντί και βόλτα τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων…..
Σοκ και δέος, πως οδηγούσα αυτό το πράγμα…..συχώραμαι «Nargis» αλλά απορώ πως……
Χίλια χιλιόμετρα ακόμα δε έκανα με τον «Μένιο» και υφαίνετε η διαφορά…..ναι είναι αλήθεια έρχεσαι από άλλο αιώνα…..
Μετά την ολοκλήρωση της βόλτας έβγαλα την μπαταρία και τοποθετήθηκε στον φορτιστή για μία ολοκληρωμένη φόρτιση…..
Μην ξεχνάτε κατά την φόρτιση μπαταρίας οξέος/μόλυβδου, με υγρά, ανοίγουμε όλα τα καπάκια από όπου συμπληρώνουμε απεσταλμένο νερό.
……… «Nargis» επέστρεψα……θα σε επαναφέρω στις ένδοξες μέρες……
:cool44:
Δημοσιεύτηκε
Τα έχω δει Γιάννη αλλά δεν μπορώ να φύγω……αν έχεις οικογένεια και θες να είσαι συνεπείς σε αυτό που δημιούργησες με την σύντροφο της ζωής σου……δεν μπορείς να κάνεις όλα αυτά που κάνουν αυτοί οι τύποι……..και ταυτόχρονα να κυνηγάς τον επιούσιο…..δεν γίνετε.
Με βλέπω μεσήλικα με παντρεμένη την κόρη μου, υγεία να έχουμε, να γυρνάμε στα χωριά με καμία με την Enfield με sidecar…..κάτι θα είναι και αυτό….
Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…..αρκεί να μην είναι πεθερά σου…..
Δημοσιεύτηκε
[quote author=Brancaleone link=topic=163.msg3069#msg3069 date=1304853012]
Σε καταλαβαίνω... Δεν θα είναι και άσχημα πάντως.
[/quote]
Spam on
Η πεθερά του;
Που την ξέρεις εσυ την πεθερά του Γιάννη ;

spam off

Παντός δεν μπορούμε να συγκρίνουμε 2 ανομια πράγματα γιατί η μπεμπα που έχεις με την γερολυκενα δεν έχουν σχέση
Δημοσιεύτηκε
[quote author=bbk link=topic=163.msg3057#msg3057 date=1304838454]
Μετά από δύο μήνες ακινησίας σήμερα αποφάσισα να ασχοληθώ με την αγαπημένη μου «Nargis».
Δηλαδή είχα δύο μήνες να λαδωθώ…….δεν άντεξα και είπα να λερώσω τα χέρια μου….
Πήγα λοιπόν να την βάλω μπροστά και εκείνη ούτε γκουχ δεν έκανε……μπαταρία καπουτ.
Βγάλσιμο την μπαταρία και φόρτιση…..όμως ούτε στον φορτιστή δεν έκανε τίποτα.
Ήταν τόσο άδεια που ο αυτόματος φορτιστής από το lidl δεν μπορούσε να ανταποκριθεί…..δεν έκανε τίποτα.
Αρχικά νόμιζα πως είναι χαλασμένος ο φορτιστής μίας και δεν τον είχα χρησιμοποιήσει ποτέ.
Βήμα επόμενο.
Τοποθέτηση ξάνα πάνω στην «Nargis» και σύνδεση με το αυτοκίνητο…….εκκίνηση και όλα καλά.
Πατ πουτ πατ πουτ πατ πουτ…….δούλεμα στο ανεβασμένο από εμένα ρελαντί και βόλτα τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων…..
Σοκ και δέος, πως οδηγούσα αυτό το πράγμα…..συχώραμαι «Nargis» αλλά απορώ πως……
Χίλια χιλιόμετρα ακόμα δε έκανα με τον «Μένιο» και υφαίνετε η διαφορά…..ναι είναι αλήθεια έρχεσαι από άλλο αιώνα…..
Μετά την ολοκλήρωση της βόλτας έβγαλα την μπαταρία και τοποθετήθηκε στον φορτιστή για μία ολοκληρωμένη φόρτιση…..
Μην ξεχνάτε κατά την φόρτιση μπαταρίας οξέος/μόλυβδου, με υγρά, ανοίγουμε όλα τα καπάκια από όπου συμπληρώνουμε απεσταλμένο νερό.
……… «Nargis» επέστρεψα……θα σε επαναφέρω στις ένδοξες μέρες……
:cool44:
[/quote]

ετοιμάζεσαι βλέπω σιγα σιγά για την πανελλήνια..εεεε
Δημοσιεύτηκε
μπααααα με τον "Μένιο" θα έρθουμε.....υγεία να έχουμε.....θέλει δουλίτσα από εμένα για να κάνει ταξίδια...αν ήταν Αθήνα θα είχε γίνει μέχρι τώρα εκατό φορές...
απλά τώρα που θα καλοκαιριάσει θα μου είναι ποιο εύκολο να της βάλω χέρι…..
  • 4 months later...
Δημοσιεύτηκε
[quote author=bbk link=topic=163.msg3080#msg3080 date=1304879194]
θέλει δουλίτσα από εμένα για να κάνει ταξίδια...αν ήταν Αθήνα θα είχε γίνει μέχρι τώρα εκατό φορές...
απλά τώρα που θα καλοκαιριάσει θα μου είναι ποιο εύκολο να της βάλω χέρι…..
[/quote]

Το πες κι έγινε.. πάλι σα καινούργιο το κορίτσι.. :laugh:

[url=http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/11415/P1030419_mail.jpg][img]http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/11415/thumb_P1030419_mail.jpg[/img][/url]  [url=http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/11415/P1030424_mail2.jpg][img]http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/11415/thumb_P1030424_mail2.jpg[/img][/url]

Εκτός των άλλων ανέλαβα και το στρώσιμο της κυρά Nargis.. :roll:

[url=http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/11415/Nargis.jpg][img]http://www.dpgr.gr/usergalleries/albums/userpics/11415/thumb_Nargis.jpg[/img][/url]
Δημοσιεύτηκε
Ναι τελικά το «κορίτσι» φτιάχτηκε…..
Με την βοήθεια και την αμέριστη συμπαράσταση του πολύ καλού φίλου και συνEnfieldα Νίκου(Noe)…..
Ένα και όχι μόνο μεγάλο ευχαριστώ Νικόλα για την διάθεση, τον χρόνο, τον κόπο σου και τις γνώσεις σου.
Αν δεν ήσουν εσύ το ποιο πιθανό η “Nargis” να κατέληγε στην θάλασσα. :embarrassed:
Όσο αφορά το στρώσιμο που της κάνεις σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι και αν της κάνεις.  :smile:
Είμαι σίγουρος πως τις σούζες τις κάνεις με μικρή ταχύτητα για καλύτερο στρώσιμο. Επίσης κάπου διάβασα πως οι σούζες γενικώς κάνουν καλό μιας και τα λάδια πηγαίνουν μπροστά/πίσω με αποτέλεσμα να λιπαίνονται καλύτερα τα νέα κινητά μέρη που τοποθετήθηκαν….

Μία επισήμανση θα σου κάνω, μην ακούς τον ζηλιάρη SJFJHFGJJGHTOTITJ2LKDJIQW και το ανοίξεις μόνο μέχρι τα 120km, μπορείς άνετα να το στρώσεις με 145km σε μεγάλη ευθεία, μόνο μην σπάσεις τις ταχύτητες. :acute

Σε ευχαριστώ και πάλι. :shake2:
Δημοσιεύτηκε
BBK τρελλα ονειρα βλεπεις,,,,,145 κμ δεν πιανει ουτε σε κατηφορα με νεκρα !!!!!!!!ισως αν την ριξεις απο γκρεμο ?????? :roll:
Δημοσιεύτηκε
[quote]BBK τρελλα ονειρα βλεπεις,,,,,145 κμ δεν πιανει ουτε σε κατηφορα με νεκρα !!!!!!!!ισως αν την ριξεις απο γκρεμο ?????? [/quote]

ΣΩΣΤΑ  ΤΙ  ΕΙΝΑΙ ?  ELECTRA  H EFI ? :roll:

Y.Γ. καποιος  να  πει  στο  ΝΟΕ,  να  κατεβασει  το  προστινο  τροχο  δεν  κουραστικε ?  απο  χθες  την  ειναι  στη  "σουζα" :cheesy: 
Δημοσιεύτηκε
[quote author=bbk link=topic=163.msg5008#msg5008 date=1316507204]
Μία επισήμανση θα σου κάνω, μην ακούς τον ζηλιάρη SJFJHFGJJGHTOTITJ2LKDJIQW και το ανοίξεις μόνο μέχρι τα 120km, μπορείς άνετα να το στρώσεις με 145km σε μεγάλη ευθεία, μόνο μην σπάσεις τις ταχύτητες. :acute
[/quote]
Έμαθα πως αλλάχτηκε και το κοντέρ. Το παλιό κόλλαγε στα 136 km/h... :cheesy:

[img]http://www.indiancarsbikes.in/wp-content/uploads/2010/02/Phitesla-Radon-1.jpg[/img]

bbk, καλορίζικη και καλές βόλτες. :bs:
Δημοσιεύτηκε
Ζηλιάρηδες….. :tongue:
Ναι ρε το μοτόρι πηγαίνει πολύ περισσότερο από τα 145km σε κατηφόρα…….. με βοήθεια από τον άνεμο και αν την ρήξεις από το αεροπλάνο πιάνει τρελές ταχύτητες …..για λίγο….μία και καλή.
Ο Noe έμαθε να κάνει σούζες και τώρα δεν κατεβάζει τον μπροστινό τροχό….αφηστε και το άλλο, με αυτό τον τρόπο δεν φθείρετε το μπροστινό λάστιχο. :laugh:

φχαριστω, φχαριστω
καλα χιλιόμετρα να έχουμε όλοι μας :bs:
Δημοσιεύτηκε
Μην τον ακούτε, εγώ δεν έκανα ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑ..!!
Ή μάλλον κάτι έκανα, έβγαλα το άχτι μου πάνω στην Nargis, πειραματίστηκα γενικώς κι αυτή αντέχει.
Είμαστε σε καλό δρόμο λοιπόν, αυτό το κορίτσι θα πηγαίνει για πολλααααααά χρόνια ακόμη.
Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή ο bbk μας έχει την πιο αξιόπιστη Enfield στο club.

Νικόλα αν δεν βρέχει αύριο θα σου την φορτώσω για την επιστροφή, με έναν όρο όμως που πρέπει να απαντήσεις δημοσίως:

[b]ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ[/b]

:bs:
Δημοσιεύτηκε
[quote author=noe link=topic=163.msg5017#msg5017 date=1316524904]
Νικόλα αν δεν βρέχει αύριο θα σου την φορτώσω για την επιστροφή, με έναν όρο όμως που πρέπει να απαντήσεις δημοσίως:
[b]ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ[/b]
[/quote]

Και θα πρέπει να έρθει με τη Nargis στην πανελλήνια!
Δημοσιεύτηκε
Η “Nargis” όπως καταλάβατε πήρε τον δρόμο της επισκευής η οποία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες.

Ξεκινήσαμε να της κάνουμε μία επισκευή στην κυλινδροκεφαλη και κατάργηση του κόμπλερ, στην πορεία με μεγάλη έκπληξη(όχι τελικά για μία Enfield) καταλήξαμε να κάνουμε ολόκληρη επισκευή του κινητήρα.
Αυτό έγινε επειδή τελικά λόγο του κόμπλερ, είχε πάρει λίγο ο στρόφαλος με αποτέλεσμα να γεμίσει ρινίσματα το κάρτερ από το μισοκατεστραμμένο λευκό μέταλλο της μπιέλας.
Λόγο της έκκεντρης κίνησης του στροφάλου έγινε ζημιά στον κύλινδρο που ήταν καινούργιος με μόλις 2400km.
Ευτυχώς δεν έγινε σημαντική ζημιά στο πιστόνι και έτσι το γλιτώσαμε.
Επίσης ήταν στην αρχή της εξέλιξης ακόμα ποιο σημαντικής ζημιάς που θα είχε ολοκληρωθεί το πολύ σε 5000km.

Τι δουλειές έγιναν..
Φρεζαρίστηκε το πάνω μέρος του κυλίνδρου 2mm ώστε να ανέβει η συμπίεση περίπου στο 7,3/1 με 7,4/1 ώστε να αποκτήσει λίγο μεγαλύτερη ροπή
Τοποθετήθηκαν καινούργια ρουλεμάν στροφάλου της koyo και καινούργιο κουζινέτο μπιέλας.
Καταργήθηκε το κόμπλερ τοποθετώντας το κιτ του Χιτσκουρίδη για αισθητικούς λόγους.
Έγινε αλλαγή των λαδιών στο μπροστινό σύστημα με 20SAE λάδι για μπροστινή ανάρτηση.
Έγινε αλλαγή των οδηγών των βαλβίδων με άλλους μεγαλύτερους κατασκευασμένους σε μηχανουργείο και επίσης τοποθετήθηκε η μεγαλύτερη βελτιωμένη βαλβίδα εξαγωγής από τον Χιτσκουρίδη.
Φυσικά ξαναμονταρίστηκε ο στρόφαλος ο οποίος ελέχθητε στο μηχανουργείο.
Καθαρίστηκε το παλιό πιστόνι και μπήκαν καλής ποιότητας ελατήρια από Γερμανία.
Μπήκαν επίσης αλυσογράναζα set με 18αρι μπροστινό γρανάζι.

Εντυπώσεις
Πέραν του ότι πρέπει να την ξανασυνηθίσω, να μάθω να την βάζω σε λειτουργία.
Έχει αποκτήσει ένα πολύ ωραίο γουργουρητό με σταθερό ρελαντί, παρότι έχει πάνω της ακόμα της πλατίνες, όχι από ιδεολογικούς λόγους αλλά για λόγους οικονομίας και δυσκολίας αντιμετώπισης κάποιου προβλήματος στην Θεσσαλονίκη.

Στον δρόμο…. επειδή  τώρα στο μηχανάκι μάκρυνε η τελική σχέση μετάδοσης λόγο 18 δοντιών μπροστινού γραναζιού θέλει περισσότερο γέμισμα των ταχυτήτων και περισσότερο παίξιμο με αυτές κατά την ανάβαση σε επαρχιακό δίκτυο. Επίσης λόγο αυτή της αλλαγής σε ανάβαση εκεί που χρησιμοποιούσα τετάρτη τώρα θα χρησιμοποιώ τρίτη μιας και στις ίδιες στρόφες του κινητήρα θα έχω τα ίδια χιλιόμετρα αλλά με μία σχέση μικρότερη στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στα καλά την μεγαλύτερης σχέσης μετάδοσης είναι πως πήρε το μηχανάκι δέκα χιλιόμετρα τελική σε όλες τις ταχύτητες, έτσι έχει μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας με λιγότερες στροφές στον κινητήρα.

Θέλει δηλαδή να την συνηθίσω στο νέο τρόπο λειτουργίας.
Η “Nargis” έγινε μηχανικά μία κούκλα και θέλω να πιστεύω λίγο ποιο αξιόπιστη σε σχέση με το πώς ήταν στην εργοστασιακή της έκδοση.

Η σχέση μας αναθερμάνθηκε, παρόλα αυτά παραμένει ο προβληματισμός μου το αν έπρεπε να ρίξω πάνω της πάνω από 900€ μόνο σε ανταλλακτικά χόρια τα εργατικά και την ταλαιπωρία του Noe(Νικόλα), που αν δεν ήταν αυτός θα είχε πεταχτεί στα σκουπίδια.

Πρέπει να ευχαριστήσω για την ηθική συμπαράσταση στο όλο εγχείρημα τον Πανάγο ή αλλιώς Χρήστο και τον SV2MDL ή αλλιώς Electrobullet ή αλλιώς Γιάννη….με την υποστήριξη τους έπαιξαν και αυτοί οι δύο σημαντικό ρόλο στον να αναγεννηθεί η “Nargis”. :shake2:
Επόμενο στάδιο είναι να της κάνω ένα καλό πλύσιμο μιας και την είχα παραμελήσει τα τελευταία τρία χρόνια μπορεί και παραπάνω…(σίγουρα)….στο θέμα στης καθαριότητας  :embarrassed:

Στα χεράκια του Νίκου παραδόθηκε κυριολεκτικά με νυχτερίδες και αράχνες πάνω της και πολύ μα πάρα πολύ μπίχλα και λαδίλα…..αι απόλοτζάις Νικόλα αλλά δεν μου έκανε αίσθηση να την πιάσω από τα απανωτά προβλήματα που μου έβγαζε….έφτασα στο σημείο να μην θέλω να την βλέπω.

……αλλά και εσύ βρε παιδί μου ενώ την κανάκεψες με τον καλύτερο τρόπο ένα πλυσιματάκι δεν την έκανες……εντάξει θα το καταπιώ αυτό αφού γουργουρίζει τόσο όμορφα η “Nargis”….. :roll:

Σε ευχαριστώ και πάλι για όλα. :shake2:

Μερικές φωτογραφίες από την πρώτη βόλτα στας εξοχας….πίσω φαίνεται η μικρή Βόλβη…..έγιναν και όλας τα πρώτα 250km.
[img]http://i617.photobucket.com/albums/tt257/bbk-foto/Anagennisi%20tis%20Nargis/IMGP3901.jpg[/img]

[IMG]http://i617.photobucket.com/albums/tt257/bbk-foto/Anagennisi%20tis%20Nargis/IMGP3905.jpg[/img]