Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
Δημοσιεύτηκε
comment_6878

Μετά από 3 χρόνια συμβίωσης με την Enfield μου απέκτησα κάποια εμπειρία στην αγορά ανταλλακτικών από το εξωτερικό.
Θα αναφερθώ ειδικά για αγορές από την Ινδία. Οπότε ας έχουμε κατά νου τα παρακάτω:

1. Κίνδυνος να πληρώσουμε τελωνείο, για τον λόγο αυτό ζητάμε από τον πωλητή να στείλει το δέμα με απλό ταχυδρομείο και όχι κούριερ. Όμως ακόμη και με το απλό ταχυδρομείο και ειδικά σε μεγάλα - ογκώδη δέματα ή σε περίπτωση που έχουν ασφαλιστεί, υπάρχει πάλι ο κίνδυνος να πληρώσουμε δασμούς. Προσωπικά σπάω τις αγορές μου σε δέματα των 50-100 € μειώνοντας τις πιθανότητες να δασμολογηθούν τα δέματα. Όμως ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος.

2. Σε περίπτωση ελατωματικού ανταλλακτικού ζητάμε από τον πωλητή την αντικατάστασή του και 99,9 % θα αποζημιωθούμε με νέο ή επιστροφή χρημάτων, μάλιστα όσες φορές μου έτυχε δεν μου ζήτησαν να επιστρέψω το λάθος υλικό.

3. Όταν αγοράζουμε μόνοι μας από Ινδία παρατήρησα ότι μας αντιμετωπίζουν σα τριτοκοσμική χώρα και μας στέλνουν Β' διαλογής ανταλλακτικά. Το έχω εξακριβώσει πολλάκις και στον εαυτό μου και σε φίλους. Όμως έχω παρατηρήσει δεν συμβαίνει το ίδιο με τα ινδικά από την αντιπροσωπεία και τον Χίτσκοκ. Του Χίτσκοκ τα ανταλλακτικά τσεκάρονται για την ποιότητά τους, ενώ στην αντιπροσωπεία πιστεύω πως δεν στέλνουν Β' διαλογής, το έχω διαπιστώσει με ορισμένα είδη.

4. Άρα αποφεύγουμε να αγοράσουμε από τρίτους Ινδούς ανταλλακτικά για το εσωτερικό του κινητήρα, διότι μπορεί να μας κοστίσει πολύ ακριβά σε περίπτωση βλάβης.

5. Από Ινδία αγοράζουμε ΜΟΝΟ ανταλλακτικά των περιφερειακών εξαρτημάτων και πάλι με ρίσκο για την ποιότητά τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ίσως ήμουν άτυχος (εγώ και κάποιοι φίλοι)  με τις αγορές μου από Ινδία, "Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ..!!"

;))

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
comment_24287

Η αφεντια μου φιλε γιγαντα

Τους τα ψαλα !!!!!

Μα τον ειδες πως χοροπηδηξε . . . τι εχει ΧΤ παπαγαλο !!!!!

Ελα ρε Νi La!!!!

Εσύ ήσουν;; και εγώ νόμιζα ότι ήταν κανένας Κορεάτης φαν της Enfield !!!! χαχαχαχα!

Δημοσιεύτηκε
comment_24290
Οντως ρε φιλε !?!!?

Εχω ξεφυγει εντελως !!!!! . . .. Βαζω και εγω κατι ψευδωνημα !!!?
Ακου κει ni la ..και γω για κανα κορεατη θα με περνουσα!
Κι ασε τους αγγλους . .. . να βριζουν γιαπωνεζους. !!!!
Δημοσιεύτηκε
comment_24303

...καταλάβατε κάτι...??? :think:

...ούτε ο Χιτσκουρίδης που δίνει συμβουλές δεν μπορεί να ρυθμίσει το ρελαντί της Enfield...!!! :crazy: :D :thumbsdown:

Δημοσιεύτηκε
comment_24304

Χρηστο δες το βιντεο
https://youtu.be/DZgFVb7yZU0
Και ψαξε το σχολιο του ni la

Χα!χα!χα!
Πάλι καλά που δεν έβαλε και το γόνατο στη σέλα για έξτρα δύναμη!
Ωραία του την είπες Νί-Λάσ στέκ- Ουρού! Σου έβαλα μεγαλύτερο όνομα!
Χα!χα!χα!

Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος

Δημοσιεύτηκε
comment_24305
Μωρε ας πέσει η διαφορά ευρώ λίρας ξανα ,και θα τους χρυσόσω τους Ινδούς!
Φτωχολογιά αγάπη μου!
Αυτος ο χιτσκοκ δεν ειναι μαγαζί, ο Ριχαρδος ειναι( σε τιμή κοσμήματος,οχι απλά χρυσού)
Μπεηζανης speaking!

• 4 months later...
Δημοσιεύτηκε
comment_30312

Η τραγική κατάσταση των Ινδών μέσω ebay συνεχίζεται...

Καινούριο αμπερόμετρο με 2 πλυσίματα που έχουν γίνει στη μοτοσυκλέτα και μια βρόχα που 'έφαγε' ,τράβηξε υγρασία...

Τα καμώματα που είχε τραβήξει και ο noe με το ταχύμετρο...

Πλέον τους κόβω τους Ινδούς από ebay και συνεχίζω αγορές μέσω αντιπροσωπείας & Χίτσκοκ..

Είμαι σίγουρος πλέον ότι οι Ινδοί από ebay στέλνουν Eλλάδα όλη τη μούργα...

Το κακό παράγινε...

Πουλάνε όλα τα Β και Γ διαλογής,χρησιμοποιημένα,επισκευασμένα και imitation...

'Ισως ψάχνουν στα σκουπίδια του εργοστασίου του Chennai!!  :wallbash:  :wallbash:  :wallbash:

Δημοσιεύτηκε
comment_30315
Αυτο που εχω καταλάβει και εγώ με τους Ινδούς ειναι οτι τελικά πρεπει να ψωνίζουμε στην ενδιάμεση τιμή , π.χ αν ενα κοντέρ ξεκινάει απο 10 ευρώ το φθηνότερο και καταλήγει στα 30 ολόιδιο , τότε διαλέγουμε το ινδικό μαγαζί με την μέση τιμή ,ελπίζοντας πως δεν θα ειναι μούφα ...
Δημοσιεύτηκε
comment_30316
Πριν ενα μηνα περιπου εβαλα καινουριο αμπερομετρο απο αντιπροσωπεια αν θυμαστε και ο λογος που το αλλαξα το παλιο μετα απο 17χρονια ηταν το ελατηριο της βελονας.Νερα και υγρασιες δεν μου ειχε βαλει ποτε.Εεεε το καινουριο απο αντπροσωπεια ειναι σχεδον παντα θολωμενο ακομα και απο την θερμοκρασια του ηλιου.Μονο οταν μενει πανω απο μερα στο γκαραζ ξεθολωνει.Αρα δεν ειναι μονο οι Ινδοι...Τα ιδια ειναι παντου.
Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
comment_30317

Η δική μου συμβουλή είναι να μην βιάζεστε να τους αξιολογήσετε,

να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα το αντικείμενο 

και σε περίπτωση αστοχίας να υποβάλετε διαμαρτυρία μέσω Paypal.

Στο 90% των περιπτώσεων θα βρείτε συμβιβαστική λύση,

επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση του ανταλλακτικού.

Η επιστροφή αντικειμένου δεν συμφέρει κανέναν, έτσι συνήθως

τα ελαττωματικά μένουν στην γκαρνταρόμπα μας για μελλοντική χρήση,

π.χ. ως διακοσμητικά στην μέλλουσα Λέσχη μας..!! ααααχ..!! 

Δημοσιεύτηκε
comment_30318

Tουλάχιστον στην αντιπροσωπεία έχεις μία Α σιγουριά ότι είναι κατευθείαν από το εργαστάσιο της Εnfield ή από Χίτσκοκ...

'Οχι από παρατρεχάμενους Ινδούς...

Δημοσιεύτηκε
comment_30319
Καμία απολύτως σιγουριά! εγώ που είχα αγοραςει για την 500αρα μου στεφάνι τροχού χρώμιο ολοκαίνουργιο του κουτιού και μόλις το άνοιξα και το είδα ηταν χειρότερο απο τα χειρότερα ινδικά? ολο γεμάτο με χαρακιές σαν απο λιμαρισματα , κακοτεχνία σε ολο της το μεγαλειο....απο τότε ξέκοψα και οτι ψωνίζω το ψωνίζω απο Ινδία ,τουλαχιστον αν ειναι κακοφτιαγμένο ξέρω οτι το πήρα πάμφθηνο ,και με λίγο μεράκι και υπομονή εχω διορθώσει ατέλειες σε ινδικά που μου εχουν έρθει .

Δημοσιεύτηκε
comment_30320
Χωρις να ξερω και χωρις να θελω να θαψω κανεναν,οτι εχω παρει απο αντιπροσωπεια ειναι μαπα.Παιδια μπορει να τα σπρωχνει σε εμενα λογο του οτι ειμαι μακρια.Εσεις που ειστε διπλα ειναι αλλιως και λογικο ειναι.Την αντιπροσωπεια παλι την χαιρομαι γιατι οποτε παραγγελνω κατι,με βοηθαει εστω και τηλεφωνικος,τι και πως να το κανω.
Δημοσιεύτηκε
comment_30322
Στην πλειοψηφία τους τα πράγματα που εχει η αντιπροσωπεία ειναι πολυ καλά ,
Επειδη ομως την είχα πάθει μια φορά ,τις λίγες φορές που χρειάστηκε να πάρω κανά ψιλολοιδι το έλεγξα με τα μάτια μου και αφού είδα οτι ειναι καλό το αγόρασα ....
  • 8 years later...
Δημοσιεύτηκε
comment_81472

Καλημέρα παίδες! Μόλις αγόρασα μια super meteor. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει με τις παραγγελίες από Ινδία το 2024. Έχουν φοβερά πράγματα για να βάλεις πάνω στη μηχανή αλλά φοβάμαι ότι η εξάτμιση πχ κάνει 200 ευρώ και στο τελωνείο θα μου πάρουν αλλά τόσα. Ισχύει η φαντάζομαι χαζομάρες 

Δημοσιεύτηκε
comment_81578
Την 10/7/2024 at 11:09 ΠΜ, Ο/Η gkagka έγραψε:

Καλημέρα παίδες! Μόλις αγόρασα μια super meteor. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι παίζει με τις παραγγελίες από Ινδία το 2024. Έχουν φοβερά πράγματα για να βάλεις πάνω στη μηχανή αλλά φοβάμαι ότι η εξάτμιση πχ κάνει 200 ευρώ και στο τελωνείο θα μου πάρουν αλλά τόσα. Ισχύει η φαντάζομαι χαζομάρες 

Αν κάνεις τα ψώνια από eBay στο τέλος της πληρωμής (κατά 90%) θα δεις και τους φόρους που θα πληρώσεις επι τόπου , άρα θα σου έρθουν εδω με όλα πληρωμένα έτσι θα δεις και εάν σε συμφέρει να κανεις την αγορά .

προσοχη όμως από ποιον θα ψωνίσεις , βλέπε τος κριτικές 

Δημοσιεύτηκε
comment_81580

ΩΩΩ, καλημερες και καλώς ήρθες!! Λοιπόν είμαι ο Γεράσιμος κάτοχος μιας Super Meteor επίσης με εμπειρία σε αγορές εκτός Ελλάδος. Λοιπόν στον Ebay θα βρείς οτι θες. 

Η νομοθεσία έχει ως εξής:

Α. Είσαι υπόχρεος καταβολής ΦΠΑ

β. Σε ποσά έως 150 ευρώ το ebay περιλαμβανει το ΦΠΑ. Σε αυτήν την περίπτωση το δέμα ερχεται στο τελωνείο και εκτελωνίζεται ατελώς.

γ. Σε ποσά πλέον των 150 ευρώ ο ΦΠΑ δεν εμπεριέχεται και οταν ερθει στο αεροδρόμιο απαιτείτε εκτελωνισμού. 

Εκεί λοιπόν ο μεταφορέας που είναι συνήθως DHL, FEDEX, ARAMEX θα σε χρεώσει το ΦΠΑ + έξοδα εκτελωνισμού που ειναι η δική του προμήθεια.

Για τα 200 ευρώ λοιπον να υπολογίζεις επιπλέον 48 ΦΠΑ + 70 service + 10 εκτελωνιστικά. Σύνολο 328 ευρώ. Και αυτό βεβαια ισως λιγο παραπάνω συμφωνα με τους πίνακες χρέωσης του μεταφορέα που δεν γνωρίζουμε ακριβώς.

Αγοραζεις πάντα απο ebay.ie ή ebay.de για νομισμα ευρώ, από πωλητές που έχουμε πρότερη εμπειρία Royal king, Royal parts. Ζήτα αυθεντικά ανταλακτικά RE με τον γνήσιο αριθμό αξεσουάρ ή ανταλακτικού που μπορείς να το βρείς απο το επίσημο σαιτ της εταιρείας. 

Επιλέγεις την μεταφορά μεσω dhl, fedex, aramex που εχουν συμβόλαια με το ebay με πολύ χαμηλες χρεώσεις καθόσον πετάνε καθημερινά Cargo από Ν. Δελχί.

Επίσης ίσως να  βρείς και απευθείας Καταστήματα Ινδικά με τιμές πολύ χαμηλές σε ρουπίες. Αυτα απεφυγε τα καθοσον η ποιότητα είναι αμφίβολη και οταν μετατραπούν σε ευρώ γίνονται ακριβα ενώ τα ινδικα ταχυδρομεία + φπα + τελωνείο θα σου πιουν το αίμα. Εχω υπολογίσει οτι συμφέρει να κλείσω ταξίδι στην Ινδία και να τα αγοράσω απο εκεί ο ιδιος με χρέωση δευτερης βαλίτσας παρα να τα παραγγειλω ετσι. 

Γενικά τον νούσου , καλώς ήρθες και είμαστε εδώ για οτι ζητήσεις.

Επίσης μπορείς να ερθεις σε οποια συνάντηση κάνουμε για καφεδάκι και στην πρώτη μοτοβόλτα που θα κανονισθεί.

Γεράσιμος  

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
comment_82158
Την 12/7/2024 at 10:14 ΠΜ, Ο/Η Gery Gantz έγραψε:

Επίσης ίσως να  βρείς και απευθείας Καταστήματα Ινδικά με τιμές πολύ χαμηλές σε ρουπίες. Αυτα απεφυγε τα καθοσον η ποιότητα είναι αμφίβολη και οταν μετατραπούν σε ευρώ γίνονται ακριβα ενώ τα ινδικα ταχυδρομεία + φπα + τελωνείο θα σου πιουν το αίμα. Εχω υπολογίσει οτι συμφέρει να κλείσω ταξίδι στην Ινδία και να τα αγοράσω απο εκεί ο ιδιος με χρέωση δευτερης βαλίτσας παρα να τα παραγγειλω ετσι. 

Έτσι την πάτησα εγώ, και αναφέρω τιμές έτσι για την ιστορία και για να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται για κάτι αντίστοιχο.

Μαγαζί γνωστό στους κύκλους, με online παρουσία και αρκετά αξεσουάρ για RE, after market φυσικα. Κόστος εμπορευμάτων, 85 ευρό. Κόστος μεταφορικών, 90 ευρό. Κόστος τελωνείου, 70 ευρό. 

Επίσης να προσέχετε γενικά με αγορές εκτός ΕΕ, από Αγγλία μια άλλη παραγκελεία που έκανα για 5 ευρό πραγματάκι, πληρωσα 15 μεταφορικα και 8 εκτελωνισμο... Ποιο πολλά το τελωνείο από το κόστος του αντικειμένου.... 

• 5 months later...
Δημοσιεύτηκε
comment_87905

καλημερα παιδες
Για την REH 411 που απέκτησα πρόσφατα δεν εύρισκα  κυλινροπιστονο Ελλάδα και Ευρώπη. Τα παράγγελλα μισοτιμής απο των rOyalparts ινδια και ήρθαν σε εξη μερες με ΤΝΤ courier. 

Δημοσιεύτηκε
comment_87909
10 ώρες πριν, Ο/Η mazoutfield έγραψε:

καλημερα παιδες
Για την REH 411 που απέκτησα πρόσφατα δεν εύρισκα  κυλινροπιστονο Ελλάδα και Ευρώπη. Τα παράγγελλα μισοτιμής απο των rOyalparts ινδια και ήρθαν σε εξη μερες με ΤΝΤ courier. 

Από αυτόν έχω ψωνίσει και εγώ, είναι γρήγορος