Jump to content
Δημιουργία Νέου...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΙΝΔΙΑ

Recommended Posts

Μετά από 3 χρόνια συμβίωσης με την Enfield μου απέκτησα κάποια εμπειρία στην αγορά ανταλλακτικών από το εξωτερικό.
Θα αναφερθώ ειδικά για αγορές από την Ινδία. Οπότε ας έχουμε κατά νου τα παρακάτω:

1. Κίνδυνος να πληρώσουμε τελωνείο, για τον λόγο αυτό ζητάμε από τον πωλητή να στείλει το δέμα με απλό ταχυδρομείο και όχι κούριερ. Όμως ακόμη και με το απλό ταχυδρομείο και ειδικά σε μεγάλα - ογκώδη δέματα ή σε περίπτωση που έχουν ασφαλιστεί, υπάρχει πάλι ο κίνδυνος να πληρώσουμε δασμούς. Προσωπικά σπάω τις αγορές μου σε δέματα των 50-100 € μειώνοντας τις πιθανότητες να δασμολογηθούν τα δέματα. Όμως ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος.

2. Σε περίπτωση ελατωματικού ανταλλακτικού ζητάμε από τον πωλητή την αντικατάστασή του και 99,9 % θα αποζημιωθούμε με νέο ή επιστροφή χρημάτων, μάλιστα όσες φορές μου έτυχε δεν μου ζήτησαν να επιστρέψω το λάθος υλικό.

3. Όταν αγοράζουμε μόνοι μας από Ινδία παρατήρησα ότι μας αντιμετωπίζουν σα τριτοκοσμική χώρα και μας στέλνουν Β' διαλογής ανταλλακτικά. Το έχω εξακριβώσει πολλάκις και στον εαυτό μου και σε φίλους. Όμως έχω παρατηρήσει δεν συμβαίνει το ίδιο με τα ινδικά από την αντιπροσωπεία και τον Χίτσκοκ. Του Χίτσκοκ τα ανταλλακτικά τσεκάρονται για την ποιότητά τους, ενώ στην αντιπροσωπεία πιστεύω πως δεν στέλνουν Β' διαλογής, το έχω διαπιστώσει με ορισμένα είδη.

4. Άρα αποφεύγουμε να αγοράσουμε από τρίτους Ινδούς ανταλλακτικά για το εσωτερικό του κινητήρα, διότι μπορεί να μας κοστίσει πολύ ακριβά σε περίπτωση βλάβης.

5. Από Ινδία αγοράζουμε ΜΟΝΟ ανταλλακτικά των περιφερειακών εξαρτημάτων και πάλι με ρίσκο για την ποιότητά τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ίσως ήμουν άτυχος (εγώ και κάποιοι φίλοι)  με τις αγορές μου από Ινδία, "Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΑΣ..!!"

;))

Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα ΝΟΕ, διότι η αγορά μέσω διαδικτύου είνα αγορά (γουρούνι στο σακί) όπως έλεγε κάποια παλιά παροιμία, και έχει αρκετό ρίκο.

• 1 year later...

ΕΓΩ  ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΓΙΑ  TA  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ   ΑΠΟ   ROYAL  SPARES  KAI   COUNTY

AN  ΚΑΙ  ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΩ  ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ   EFI  500.

προσωπικα :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: :bow: προσκυνω τους ινδους του εbay.εαν δεν υπηρχαν, οι αγγλοι θα μας μαμουσαν πραγματικα.(χιτσκοκ) .οι αγγλοι ειναι παμπονηροι .εχω πιασει τον παλμο τους.δεν πανε για το μεροκαματο σκοπευουν να σε γδυσουν κανονικα.δηθεν ειδικες μηχανολογιες δηθεν αγγλικα αντ/κα ειδικα χυτευμενα και π@π@ριες. οι αγγλοι μπορει τοσα χρονια γενιικα να εχουν διαπρεψει στο εμποριο αλλα αν ονειρευονται να γινουν γιαπωνεζοι στις χυτευσεις θα περασουν 200000 χρονια.

πατερα νοε ωραιο το θεματακι σου.ετσι !!! να ανεβαινει η διχογνωμια.ζητω η ιδεα του διαλογου! ζητω οι ελληνες! . . . . . . . .κριμα ομως που δωσαμε τα φωτα σ ολους και μειναμε στο τελος απο ρευμα εμεις οι ιδιοι. ολε!!!!

• 10 months later...
Οι Άγγλοι πάντα λαμόγια ήταν κ κλέφτες.τώρα θ αλλάξουν; Προσωπικά προτιμώ 1000 φορές τους ινδους ..............

κρίμα όμως που δώσαμε τα φώτα σ όλους και μείναμε στο τέλος από ρεύμα εμείς οι ίδιοι. ολε!!!

Μείναμε χωρίς ρεύμα και μας έστειλαν τον λογαριασμό μετά από 2.500 χρόνια ...

• 1 year later...
Δυστυχώς η ισοτιμία ευρώ λίρας ειναι πλέον στο 0.72 απο 0.85 με αποτέλεσμα κάθε αγορά απο Ινδία να μας έρχεται πιο ακριβά απο οτι παλαιότερα ....
Μπεηζανης speaking,
Οπως στο έργο με τα δολάρια σε αξία Μαρκεζίνη θα σε ξεπλήρωσω?
Α! Εγώ 100 δολάρια έστειλα 100 δολάρια θέλω!

'Oλοι έχουν τα καλά και τα κακά τους!

Σίγουρα για τα σωθικά του κινητήρα των μοτοσυκλετών μας καλό είναι Αγγλικά ανταλλακτικά ή Ινδικά τσεκαρισμένα από τον Χίτσκοκ...

Για τα άλλα φτερά,φίλτρα και εξωτερικά πράγματα και οι Ινδοί καλοί είναι...

Άλλωστε μέχρι και οι Ινδοί έχουν 'καλούς κ κακούς΄Ινδούς...

Με τον Ινδό ρισκάρεις αλλά μπορεί να σου βγει και μπερκέτι...

Το καλό είναι ότι οι επιλογές είναι αρκετές...

'Oλοι έχουν τα καλά και τα κακά τους!
Σίγουρα για τα σωθικά του κινητήρα των μοτοσυκλετών μας καλό είναι Αγγλικά ανταλλακτικά ή Ινδικά τσεκαρισμένα από τον Χίτσκοκ...
Για τα άλλα φτερά,φίλτρα και εξωτερικά πράγματα και οι Ινδοί καλοί είναι...
Άλλωστε μέχρι και οι Ινδοί έχουν 'καλούς κ κακούς΄Ινδούς...
Με τον Ινδό ρισκάρεις αλλά μπορεί να σου βγει και μπερκέτι...
Το καλό είναι ότι οι επιλογές είναι αρκετές...

Μα για την αύξηση της ισοτιμίας ευρώ λίρας μίλησα,
Που κολλάει αυτή η απαντηση δεν καταλαβαίνω...
Και απο Αγγλία και απο Ινδία ψωνίζεις σε λίρες....για την ποιότητα το ξέρουμε οτι ο χιτσκοκ εχει πιο ποιοτικά,το ευρώ σε σχέση με την λίρα άλλαξε αυτό λέω ,οέο !!!

Xρήστο η συγκεκριμένη ενότητα αναφέρεται στις αγορές από Ινδία!

Η ισοτιμία που ανεφέρεσαι είναι μία παράμετρος του θέματος.

Τωρα μάλιστα ,
γιατί σε αυτό το θεμα το τελευταίο μυνημα ήταν το 2014 που αναφερόταν αποκλειστικά στις αγορές απο Ινδία .
Έγραψα για την ισοτιμία τωρα που άλλαξε ώστε να υπάρχει και αυτή η προσοχή απο όποιον αγοράζει σε τιμές λίρας,
Συμφωνω μαζί σου το συγκεκριμένο θεμα αναφέρεται σε αγορές απο Ινδία !
Και προσθεσες επιπλέον πληροφορίες στην καλύτερη ποιότητα των αγορών απο Hitchcock στην Αγγλία.
Τωρα και με την σειρά σου βάζεις μια άλλη παράμετρο, την διαφορά αγορών απο Ινδία με Αγγλία.
Τωρα το δέχομαι και το καταλαβαίνω.
Εγώ εχω παραμείνει τελικά εντός θέματος γιατί μιλάω αποκλειστικά για ινδικές αγορές.
Βάζεις μέσα και την Αγγλία,
Δεκτό,καλό κάνει κακό δεν κάνει να μπαίνουν έξτρα πληροφορίες! Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος

Άλλωστε κι αλλά παιδιά αναφέρθηκαν απο το 2014 για τις διάφορες Αγγλίας ινδιας σε αυτό το θεμα και πολυ καλά έκαναν!
Α, τωρα κατάλαβα ,ήθελες να επαναλάβεις με επιπλέον πληροφορίες κάτι που ήδη μας είχαν γράψει απο το 2013 2014 τα αλλά παιδιά!
Καλά έκανες ,γιατί μπαίνουν και νέα μέλη και πρεπει να τους ενημερώνουμε! Επεξεργάσθηκε από το μέλος χρηστος

. . . . . . . .κριμα ομως που δωσαμε τα φωτα σ ολους και μειναμε στο τελος απο ρευμα εμεις οι ιδιοι. ολε!!!!

Μη στενοχωριέσαι φίλε μου. Εμείς τώρα μείναμε με τη ΔΕΗ να μας γ@μεί για το ρεύμα. :D

Οι Άγγλοι πάντα λαμόγια ήταν κ κλέφτες.τώρα θ αλλάξουν; Προσωπικά προτιμώ 1000 φορές τους ινδους ..............

Δεν αντιλέγω οτι οι άγγλοι πάντα έτσι ήταν αλλά πρέπει να πώ κι εγώ τη γνώμη μου. Δουλεύω για Αγγλική εταιρεία απο το 2005. Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Σε ότι συμφωνήσαμε ήταν και είναι Κύριοι. Παροχές, πληρωμές τέλειοι. Και όλα αυτά με το email. Μόνο σύο φορές πήγα Αγγλία κι αυτό μία φορά για εκπαίδευση ασφάλειας και την δεύτερη για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλα τα έξοδα(αεροπλάνα, ξενοδοχείο) πληρωμένα απο αυτούς. Ναι, πλήρωσαν αεροπορικό εισιτήριο για να πάω ένα απόγευμα για Δείπνο Χριστουγέννων με όλους τούς συναδέλφους της εταιρείας, ξενοδοχείο και επιστροφή.

Δεν πιστεύω ότι θα δούλευα για Ελληνική εταιρεία τόσα χρόνια χωρίς παράπονα και προβλήματα. Δεν θα αναφερθώ πολύ για τούς Ινδούς, ζώ και δουλεύω μαζί τους εδώ στη Μέση Ανατολή αρκετό καιρό. Ειλικρινά θα προτιμούσα να είμαι κάπου αλλού και να μή δουλεύω μαζί τους.

Νικο αν οι αγγλοι πουλουσαν στην τιμη των ινδων ,,,πιστεψε με θα συγκλιναμε μαζι σου!!

Δυστυχως στους ανθρωπους η ιδεολογια με το συμφερον ανακατευεται στο ιδιο καζανι.

Στεκουρος , αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι θελεις το καλυτερο (αγγλικη ποιοτητα) στην ξεφτιλα τιμη(ινδια) . Και σου την εχει "δωσει'που δεν το λαμβανεις.

Μαλιστα.

Τιποτε αλλο θες ;

Ο εγγλεζος παιρνει κατι κακοφτιαγμενο, το αναλυει , το σχεδιαζει και το κατασκευαζει με σωστα και ακριβοτερα υλικα. Μετα το πουλαει σε τιμες Ευρωπης.  

Οχι τιμες για τους ξεβρακωτους (Ελλας και Τριτος Κοσμος) . Αυτοι ας παρουν απο Ινδια που ειναι φτηνα. Ετσι Απλα . Οποιος εχει παιρνει, αλλιως το φτιαχνει μονος του καλυτερο και φτηνοτερο.

Εαν ημασταν σε προ 2009 εποχες δε θα μας πολυενοιαζε ποσο κανει απλα αν μας βγαζει γουστα το αγοραζαμε. Τωρα το παρτυ τελειωσε και αρχισε η γρινα.

Φαντασου δηλ να μην υπηρχαν οι ινδοι (που χτυπουν τον ανταγωνισμο)

Ποσο πιο ακριβα θα πουλουσαν οι αγγλοι!
Η μηχανη μου made in India - μην ξεχνιομαστε !!!

Παιδιά ,διορθωστεμε αν κάνω λαθος αλλά όταν λέμε Άγγλοι μιλώντας για ανταλλακτικά σε ενφιλντ made in India εννοούμε ΜΟΝΟ Hitchcock,
Υπάρχει άλλος Άγγλος που να πουλά ανταλλακτικά κινητήρα ενφιλντ?δεν μιλάω για περιφερειακά τύπου τελικού εξάτμισης,σελλα,όργανα που ειναι universal, μιλάω για έμβολα ,βαλβίδες,κ.τ.λ,
Άρα παίζει οτι τιμή γουστάρει ο Ηitchcock!
Φθηνός,ακριβός δεν ξέρουμε ... μιας που δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης αφού δεν ξέρω άλλο Αγγλικό καταστημα -κατασκευαστή που να πουλάει ανταλλακτικά Ινδικών ενφιλντ για να δω σε τι τιμές πουλάει....

υπαρχουν και περιπτώσεις που παιζει μονο από το τηλεφωνο ή από παλια μοτο περιοδικα. Παπουδιαρικες καταστασεις . Που νομιζεις παιρνουν ανταλλακτικα Σταγκωνακης Παπουτσας και αλλοι γκουρου παλαιων εγγλέζικων ; Εγω προσωπικα ΠΟΤΕ δεν εχω ψωνισει από Χίτσκοκ.

Λοιπόν ο συγκεκριμένος pricepartmotorcycles που μας ανέφερες ,
Κοίταξα να συγκρίνω στην τύχη ένα εξάρτημα,
Διάλεξα ένα πιςτονι 350αρας και το εχει 35 λίρες ενώ ο χιτσκοκ 47 ,μεταφορικά και τέτοια δεν κοίταξα,
Η ουσία ειναι πως ειναι φθηνότερος του χιτσκοκ απο οτι φαίνεται και με διαφορά.
Ποιότητες και τέτοια δεν μπορώ να συγκρίνω αλλά στις τιμές μια σύγκριση τον βγαζει φθηνότερο με διαφορά!
ΕΥΓΕ Γιώργη!μας έδωσες ωραία πληροφορία!