Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Αγορές ανταλλακτικών από Αγγλία εκτός Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή την κουβέντα εδώ άνοιξα αυτό το θέμα για τις συναλλαγές μας πλέον με Αγγλία και συγκεκριμένα με τον Χιτσκουδη

• Απαντήσεις 146
  • Εμφανίσεις 27,8k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Και πιο κοντά από την Κερατέα, στη Νίκαια.     https://m.facebook.com/dfsmotorshop/   Τηλ:  21 0411 2027

• Σήμερα παρέλαβα λίγα αναταλακτικά από Αγγλία, αξίας περίπου 62 GBP μαζί με τα μεταφορικά. Η αποστολή έγινε μέσω του αγγλικού ταχυδρομείου, χρόνος άφιξης περίπου 3 εβδομάδες και το συνολικό ποσό που πλ

• Παναγιώτης Ράμος
    Παναγιώτης Ράμος

Καλημέρα σας! Μελετώντας όλα τα δεδομένα που έφεραν οι συνάδελφοι στη συζήτηση, καταλήγω τελικά, @Nikoss Rocket πως δε χρειάζεται να στείλουμε μέιλ στον Χιτσκουρίδη. Διαβάζοντας προσεκτικά τη σ

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η Antonis Avgoullas έγραψε:

Χαίρεται συνενφιλντάδες. Θα σας καταγράψω την πρόσφατη αρνητική εμπειρία μου για να έχετε εικόνα.

Κάτοχος bullet 500 του 2007, και κατόπιν μεγάλης ανάγκης για τεποζιτο(μιας και πλησιάζει το ράλι το. Ιούνη :) ), αναγκάστηκα να αγοράσω από Χιτσκοκς.

Λοιπόν, τεποζιτο-ρουμπινετο-ταπα-βιδες με μεταφορικά 320 ευρώ.

Τελωνείο DHL 140 !!

Υπολογίζουν μια ταρίφα στάνταρ στα 53 ευρώ, και από κει και πέρα ΦΠΑ + δασμούς.

Γενικά ψωνίζω από Ινδία μεσω ebay όπου δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά για το θέμα τεποζιτο δεν είχα άλλη επιλογή. Αν με ρωτάτε θα το ξαναέκανα και αύριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πόνεσε λιγάκι...

Όντως πόνεσε , εάν μίλαγες με αντιπροσωπεία πρώτα μήπως στο έφερνε σε καλύτερη τιμή ;

Δημοσιεύτηκε
21 λεπτά πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Όντως πόνεσε , εάν μίλαγες με αντιπροσωπεία πρώτα μήπως στο έφερνε σε καλύτερη τιμή ;

Σύμφωνα με τους προλαλλησαντες δεν φέρνει πράγματα για τις παλιές τις καρμπυρατερατες, μόνο από EFI και έπειτα, οπότε δεν το τόλμησα. Αν κάποιος έχει διαφορετική εμπειρία ας μας το γράψει για να έχουμε εικόνα!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
6 ώρες πριν, Ο/Η Antonis Avgoullas έγραψε:

Σύμφωνα με τους προλαλλησαντες δεν φέρνει πράγματα για τις παλιές τις καρμπυρατερατες, μόνο από EFI και έπειτα, οπότε δεν το τόλμησα. Αν κάποιος έχει διαφορετική εμπειρία ας μας το γράψει για να έχουμε εικόνα!

Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι έτσι , βέβαια δεν ξέρω εάν πρέπει να συμπέσει με δικιά του παραγγελία .

Όντως εάν κάποιος ξέρει στάνταρ καλό θα ήταν να μας πει 

Δημοσιεύτηκε
Την 11/4/2023 at 3:36 ΜΜ, Ο/Η Antonis Avgoullas έγραψε:

Εχω καρμπιρατεράτη του 2003. Δεν παιζει κανενα ρόλο αν κανεις μονος σου τη λιστα αγορας. Μπαινεις Χιτσκοκ, γραφεις σε ενα Word ή Excel (πιο σωστα) τα κομματια που θελεις (με τιμη κωδικο, κ.λπ). Το στελνεις email στην αντιπροσωπεια και σου απανταει την αλλη μερα για το κοστος και μαλιστα ανα κωδικο. Το εκανα με πολλους κωδικους σε μια αποστολη. Η ACS (αν θυμαμαι καλα, αν δεν ηταν αλλη εταιρια) ηθελε να βαλω εκτελωνιστη και να πληρωνω και καποια αποθηκευτρα ανα μερα επειδη οι κωδικοι ηταν πολλοι (σε απανωτες ερωτησεις του τι σημαινει σε αριθμους "πολλοι" και "λίγοι" ακρη δεν εβγαλα με τους απατεωνες.

Μου ηρθε πιο φθηνο μεσω αντιπροσωπειας και αρκετα γρηγορα.  Οπως μου εξηγησε ο ανθρωπος, οι τιμες παιζουν αναλογα με το αν υπαρχουν αποστολες για να συμπεριληφθει μαζι και η δικη σου, οπως και οι χρονοι. Τρεις φορες το εκανα και τις τρεις εμεινα απολυτα ευχαριστημενος απο τους χρονους και το κοστος. Εννοειται πως μπορεις να ζητησεις να στα στειλουν σπιτι ωστε να μην τρεχεις εκει.

Δημοσιεύτηκε
Την 12/4/2023 at 4:12 ΜΜ, Ο/Η hawklord έγραψε:

Εχω καρμπιρατεράτη του 2003. Δεν παιζει κανενα ρόλο αν κανεις μονος σου τη λιστα αγορας. Μπαινεις Χιτσκοκ, γραφεις σε ενα Word ή Excel (πιο σωστα) τα κομματια που θελεις (με τιμη κωδικο, κ.λπ). Το στελνεις email στην αντιπροσωπεια και σου απανταει την αλλη μερα για το κοστος και μαλιστα ανα κωδικο. Το εκανα με πολλους κωδικους σε μια αποστολη. Η ACS (αν θυμαμαι καλα, αν δεν ηταν αλλη εταιρια) ηθελε να βαλω εκτελωνιστη και να πληρωνω και καποια αποθηκευτρα ανα μερα επειδη οι κωδικοι ηταν πολλοι (σε απανωτες ερωτησεις του τι σημαινει σε αριθμους "πολλοι" και "λίγοι" ακρη δεν εβγαλα με τους απατεωνες.

Μου ηρθε πιο φθηνο μεσω αντιπροσωπειας και αρκετα γρηγορα.  Οπως μου εξηγησε ο ανθρωπος, οι τιμες παιζουν αναλογα με το αν υπαρχουν αποστολες για να συμπεριληφθει μαζι και η δικη σου, οπως και οι χρονοι. Τρεις φορες το εκανα και τις τρεις εμεινα απολυτα ευχαριστημενος απο τους χρονους και το κοστος. Εννοειται πως μπορεις να ζητησεις να στα στειλουν σπιτι ωστε να μην τρεχεις εκει.

Εγώ αυτό έκανα και η αντιπροσωπείά μου έδωσε πιο ακριβές τιμές αν έπαιρνα μόνος μου.

Και όχι σε ένα αλλά σε όλους τους κωδικούς!

Δημοσιεύτηκε
Την 11/4/2023 at 1:21 ΜΜ, Ο/Η Antonis Avgoullas έγραψε:

Χαίρεται συνενφιλντάδες. Θα σας καταγράψω την πρόσφατη αρνητική εμπειρία μου για να έχετε εικόνα.

Κάτοχος bullet 500 του 2007, και κατόπιν μεγάλης ανάγκης για τεποζιτο(μιας και πλησιάζει το ράλι το. Ιούνη :) ), αναγκάστηκα να αγοράσω από Χιτσκοκς.

Λοιπόν, τεποζιτο-ρουμπινετο-ταπα-βιδες με μεταφορικά 320 ευρώ.

Τελωνείο DHL 140 !!

Υπολογίζουν μια ταρίφα στάνταρ στα 53 ευρώ, και από κει και πέρα ΦΠΑ + δασμούς.

Γενικά ψωνίζω από Ινδία μεσω ebay όπου δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά για το θέμα τεποζιτο δεν είχα άλλη επιλογή. Αν με ρωτάτε θα το ξαναέκανα και αύριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πόνεσε λιγάκι...

Αντώνη πλήρωσες έξτρα κόστος 53 ευρώ που αυτοί από τις μεταφορικές χρεώνουν...Υπήρχε η επιλογή με Royal Mail ή ΄όχι.

Μπορεί σε υψηλές παραγγελίες να μην δίνουν την επιλογή με απλό ταχυδρομείο....

Δημοσιεύτηκε

Έτσι για την ιστορία, προς στιγμήν είχα σκεφτεί να τα γυρίσω πίσω. Επικοινώνησα με Χιτσκοκς, δέχθηκαν να επιστρέψουν το ποσό και ήταν ευγενεστατοι.

Τελικά αποφάσισα να δώσω τα χρήματα για τον εκτελωνισμό, και τους ειδοποίησα εκφράζοντας την δυσφορία μου. Έλαβα αυτό το email. Τα συμπεράσματα δικά σας 

Hi Antonis,

OK, thank you for letting me know, I hope the Rally goes well for you.

We apologise that the costs are so high. As mentioned we do not know the exact amount customs charge. When you purchase from the UK to Greece, customs will charge you,

Clearance fee (fee to process your parcel through customs)

Duty (This is about 4% for any items that are above 150 Euros and do not originate in the UK)

Tax on items, shipping and clearance fee. This would have been paid to us directly before Brexit so this is not an extra charge.

The clearance fee is the amount that differs. If you would like to order from the UK in the future you could request a breakdown from DHL Greece of the break points at which the clearance fee goes up. We have had a similar problem with orders going to Portugal where the clearance fee jumps up a lot when an order reaches a certain amount. This could mean that splitting orders up may be more economical.

Kind regards

Martin

Δημοσιεύτηκε
Την 18/4/2023 at 3:55 ΜΜ, Ο/Η Antonis Avgoullas έγραψε:

Έτσι για την ιστορία, προς στιγμήν είχα σκεφτεί να τα γυρίσω πίσω. Επικοινώνησα με Χιτσκοκς, δέχθηκαν να επιστρέψουν το ποσό και ήταν ευγενεστατοι.

Τελικά αποφάσισα να δώσω τα χρήματα για τον εκτελωνισμό, και τους ειδοποίησα εκφράζοντας την δυσφορία μου. Έλαβα αυτό το email. Τα συμπεράσματα δικά σας 

Hi Antonis,

OK, thank you for letting me know, I hope the Rally goes well for you.

We apologise that the costs are so high. As mentioned we do not know the exact amount customs charge. When you purchase from the UK to Greece, customs will charge you,

Clearance fee (fee to process your parcel through customs)

Duty (This is about 4% for any items that are above 150 Euros and do not originate in the UK)

Tax on items, shipping and clearance fee. This would have been paid to us directly before Brexit so this is not an extra charge.

The clearance fee is the amount that differs. If you would like to order from the UK in the future you could request a breakdown from DHL Greece of the break points at which the clearance fee goes up. We have had a similar problem with orders going to Portugal where the clearance fee jumps up a lot when an order reaches a certain amount. This could mean that splitting orders up may be more economical.

Kind regards

Martin

Οι μεταφορικές για να κονομήσουν χρεώνουν τέλη εκτελωνισμού.

Από ότι δείχνει δεν αξίζει το κόπο παρά μόνο μικρά δέματα που σου έχουν την επιλογή του Royal Mail (Αγγλικά ταχυδρομεία). Που έρχονται Ελλάδα και παραδίδονται μέσω του Ελληνικού ταχυδρομείου

Δημοσιεύτηκε
Την 17/4/2023 at 8:46 ΜΜ, Ο/Η andrew έγραψε:

Εγώ αυτό έκανα και η αντιπροσωπείά μου έδωσε πιο ακριβές τιμές αν έπαιρνα μόνος μου.

Και όχι σε ένα αλλά σε όλους τους κωδικούς!

Καλημέρα, Δεν ξερω αν εκφραστηκα σωστα, εννοουσα ως παραδειγμα πως στο ποσο που εκανε ενας κωδικος στον Χιτσκουριδη η Muvus μου απαντησε με ενα αλλο ποσο μεγαλυτερο. Συνολικα η παραγγελια μου βγηκε πολυ φθηνοτερη απο το να τα φερω μονος μου με DHL. Επειδη οι κωδικοι ηταν πολλοι δεν υπηρχε η επιλογη της Royal Mail.

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους!

Πολύ προσοχή!

Σε αγορά τάπας ρεζερβουάρ μέσω Χίτσκοκ αξίας 69€ τελική τιμή και επιλέγοντας DHL σαν τρόπος αποστολής ήρθε χρέωση επιπλέον 75€ .Βγήκε δλδ 150€ σύνολο.

Συνεπώς μόνο μικρά δέματα από το Χίτσκοκ μέσω Royal Mail.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ DHL πλέον!

Δημοσιεύτηκε

Ανδρέα αυτό με τις κουριερ είναι γνωστό από πολύ παλιά, ότι εκτός από το 101% τελωνείο θα πληρώσεις και τα εξτρά γ@μισι@τικ@ έξοδα της κάθε κουριερ, μακριά από DHL, UPS κ.λπ. Επιλέγουμε αν υπάρχει δυνατότητα τα πατροπαράδοτα ταχυδρομεία της κάθε χώρας, π.χ. USPS για την Αμερική Royal Mail για την Αγγλία κ.λπ., δηλαδή τα αντίστοιχα με τα ΕΛΤΑ εδώ. Μάλιστα έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γλιτώσουμε και το τελωνείο πληρώνοντας μόνο το 3ευρω για δέματα εκτός Ε.Ε.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος noe

Δημοσιεύτηκε

Πραγματικά τόσο κρίμα.

Πρόσφατα πραγματοποίησα αγορά από pricepart. Έχω πολύ καλό προαίσθημα. Θα περιμένω να παραλάβω και θα σας ενημερώσω..

Δημοσιεύτηκε

Νίκο τα 2 τελευταία χρόνια η DHL χρεώνε 50€ επιπλέον σε παραγγελίες πάνω από 150€.

Τώρα φαίνεται αλλάξανε πρακτικές.

Δες εδώ την απάντηση του Χίτσκοκ.

"

Γεια σου Θόδωρε, Δεν γνωρίζουμε το ακριβές ποσό που θα χρεωθείτε από το τελωνείο, αλλά αυτό ακούγεται υπερβολικά υψηλό. Θα πρότεινα να επικοινωνήσετε με το τελωνείο για μια ανάλυση του κόστους. Θα περιμέναμε τις ακόλουθες χρεώσεις, 0 £ δασμός κάτω από 150 EUR. £12 τέλος εκκαθάρισης. Το τέλος εκκαθάρισης όντως αυξάνεται με την αξία της παραγγελίας, αλλά κάτω από 150 EUR δεν θα πρέπει να είναι πολύ υψηλό. ΦΠΑ 24% στα είδη, έξοδα αποστολής και εκτελωνισμού (περίπου £17) Το σύνολο θα πρέπει να είναι περίπου 29 £ (34 EUR) Είχαμε στο παρελθόν ζητήσει από πελάτες ανάλυση και αναπροσαρμογή του τελωνειακού ποσού. Εάν αρνηθείτε την παραγγελία και μας επιστραφεί, θα σας επιστραφούν τα χρήματα για τα ανταλλακτικά, όχι τα μεταφορικά, και μείον τυχόν χρεώσεις για την επιστροφή της παραγγελίας.

Δημοσιεύτηκε
2 ώρες πριν, Ο/Η noe έγραψε:

Ανδρέα αυτό με τις κουριερ είναι γνωστό από πολύ παλιά, ότι εκτός από το 101% τελωνείο θα πληρώσεις και τα εξτρά γ@μισι@τικ@ έξοδα της κάθε κουριερ, μακριά από DHL, UPS κ.λπ. Επιλέγουμε αν υπάρχει δυνατότητα τα πατροπαράδοτα ταχυδρομεία της κάθε χώρας, π.χ. USPS για την Αμερική Royal Mail για την Αγγλία κ.λπ., δηλαδή τα αντίστοιχα με τα ΕΛΤΑ εδώ. Μάλιστα έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γλιτώσουμε και το τελωνείο πληρώνοντας μόνο το 3ευρω για δέματα εκτός Ε.Ε.

Δίκιο έχεις αλλα η DHL χρεώνε τα τελευταία χρόνια υπέρογγα μόνο από 150 ευρώ και πάνω.Τώρα αλλάξανε πρακτικές εις βάρος του καταναλωτή.

Δημοσιεύτηκε
26 λεπτά πριν, Ο/Η Antonis Avgoullas έγραψε:

Πραγματικά τόσο κρίμα.

Πρόσφατα πραγματοποίησα αγορά από pricepart. Έχω πολύ καλό προαίσθημα. Θα περιμένω να παραλάβω και θα σας ενημερώσω..

Φοβερός προμηθευτής και συνεργάζεται με το REOC με ειδικές τιμές!

To site είναι εδώ:

Welcome to PricePart Motorcycles

14855900.webp

• 3 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε
Την 13/7/2024 at 3:20 ΜΜ, Ο/Η andrew έγραψε:

Φοβερός προμηθευτής και συνεργάζεται με το REOC με ειδικές τιμές!

To site είναι εδώ:

Welcome to PricePart Motorcycles

14855900.webp

Λοιπόν μόλις παρέλαβα. Αγορά και τους δυο διακόπτες τιμονιού. Ήρθαν σε δέκα μέρες. Άψογη κατάσταση.

Πλήρωσα 11 ευρώ τελωνείο.

Προσωπικά θα ξανά ψώνιζα από κει..

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα

Σε μια στιγμή τρέλας και αυθορμητισμού τοποθετήθηκε παραγγελία σε Fuelx και performance cam από Hitchcock.

Τα καλούδια ήρθαν σε ένα δεκαήμερο.

Τιμές Fuelx                     212.43 αγορά και 72.47 ΦΠΑ - τελωνείο      Σύνολο  284.90

Performance cam 315.62 αγορά και 100.4 ΦΠΑ - τελωνείο      Σύνολο  416.02

Τοποθέτηση και εντυπώσεις από Σεπτέμβρη μαζί με τη συντήρηση των 20.000 χλμ.

Καλό καλοκαίρι και καλά χιλιόμετρα σε όλους.

Επεξεργάσθηκε από το μέλος VasileiosP

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
5 ώρες πριν, Ο/Η VasileiosP έγραψε:

Καλημέρα

Σε μια στιγμή τρέλας και αυθορμητισμού τοποθετήθηκε παραγγελία σε Fuelx και performance cam από Hitchcock.

Τα καλούδια ήρθαν σε ένα δεκαήμερο.

Τιμές Fuelx                     212.43 αγορά και 72.47 ΦΠΑ - τελωνείο      Σύνολο  284.90

Performance cam 315.62 αγορά και 100.4 ΦΠΑ - τελωνείο      Σύνολο  416.02

Τοποθέτηση και εντυπώσεις από Σεπτέμβρη μαζί με τη συντήρηση των 20.000 χλμ.

Καλό καλοκαίρι και καλά χιλιόμετρα σε όλους.

Θέλω να μάθω εντυπώσεις γιατί με

ενδιαφερει το θέμα .