Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2021 Με αφορμή την κουβέντα εδώ άνοιξα αυτό το θέμα για τις συναλλαγές μας πλέον με Αγγλία και συγκεκριμένα με τον Χιτσκουδη 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2021 BREXIT - HOW WILL IT AFFECT MY ORDER? (hitchcocksmotorcycles.com) 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2021 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2021 28 λεπτά πριν, Ο/Η Panagiotis-REH έγραψε: BREXIT - HOW WILL IT AFFECT MY ORDER? (hitchcocksmotorcycles.com) Λόγο που τα αγγλικά μου δεν είναι και τα καλύτερα μου αν θέλεις μου λες με δυο λόγια Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2021 Στον Hitchcock θα πληρώνουμε καθαρή τιμή χωρίς φπα θα μας ειδοποιούν απο την μεταφορική για το κόστος εκτελωνισμού όταν το δέμα μας φθάνει στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει το φπα της χώρας μας και το κόστος εκτελωνισμού και το ύψος της χρέωσης θα είναι ανάλογο του ύψους της παραγγελίας (δεν αναφέρει πουθενά για πλαστά τιμολόγια και δεν νομίζω να το κάνει και να δηλώνει χαμηλότερη τιμή) Τα μεταφορικά θα είναι ελαφρός πιο ακριβά λόγω της έξτρα εργασίας της μεταφορικής 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2021 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 8, 2021 33 λεπτά πριν, Ο/Η Panagiotis-REH έγραψε: Στον Hitchcock θα πληρώνουμε καθαρή τιμή χωρίς φπα θα μας ειδοποιούν απο την μεταφορική για το κόστος εκτελωνισμού όταν το δέμα μας φθάνει στην Ελλάδα, το οποίο θα περιλαμβάνει το φπα της χώρας μας και το κόστος εκτελωνισμού και το ύψος της χρέωσης θα είναι ανάλογο του ύψους της παραγγελίας (δεν αναφέρει πουθενά για πλαστά τιμολόγια και δεν νομίζω να το κάνει και να δηλώνει χαμηλότερη τιμή) Τα μεταφορικά θα είναι ελαφρός πιο ακριβά λόγω της έξτρα εργασίας της μεταφορικής Αρα πλέον θα έρχονται τα πράγματα ποιο ακριβά , όχι λόγο ΦΠΑ όμως λόγο εκτελωνισμού. Κρίμα Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
ΠΑΝΑΓΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2021 Γεια χαρά στην παREα, εγώ περιμένω ένα δέμα με αξία σε ευρώ 26,05( με τα μεταφορικά ).Την παραγγελία την έβαλα μερικές ήμερες πριν την αλλαγή του χρόνου επίτηδες, για να δω τι θα χρεώσουν τελικά. Μου 'στειλε λοιπόν το έξης Ε-μαιλ: >>Σας ευχαριστώ πολύ για την παραγγελία σας, όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε, η μεταβατική περίοδος Brexit θα λήγει την 31 ης Δεκέμβρη του 2020 . Σε αυτό το σημείο δεν θα χρεώνουμε πλέον ΦΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο (φόρος) για την παραγγελία σας. Ωστόσο, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα εφαρμόσουν τους δικούς τους τοπικούς συντελεστές ΦΠΑ όταν φτάσει στη χώρα προορισμού. Για αυτόν τον λόγο, θα επεξεργαστούμε την παραγγελία σας την επόμενη εβδομάδα, επομένως δεν υπάρχει πιθανότητα να χρεωθείτε φόρος δύο φορές.<< Σωστός λοιπόν ο Άγγλος ! Τώρα λογικά ή ( έτσι νομίζω ) μέχρι τα 27,5 ευρώ αξία, δεν μπαίνει κανένας φόρος στις χώρες τις Ε.Ε. Ίδωμεν λίαν συντόμως ! Θα ενημερώσω μόλις παραλάβω ! 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2021 ελλαντα Χρίστο μεχρι 22€ δεν περνάει σε τίποτα, ουτε σε φόρους αλλα ουτε σε τελωνείο, αντε να δουμε πως θα εξεληχθει και αυτο οι εδω θα μπορουν αν παραγγελνουν απο την αντιπροσωπεια. απο όσο εχω καταλαβει δεν γδέρνει όπως ο προιγουμενος με περίεργες χρεώσεις και αλλα πλάγια... αν θελει καποιος ας κανει μια λίστα για ερώτηση και πόσο θα τα χρεώσει στην αντιπροσωπεία. Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2021 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 9, 2021 Άλλες εποχές @bbk τότε δεν υπήρχαν δασμοί τώρα μπορεί να μπλοκάρουν όλα τα δέματα από Αγγλία , και μόνο ο εκτελωνισμός στοιχίζει . Τωρα για την αντιπροσωπεία δεν ξέρω κατά ποσό θα μπει στην λογική να σου παραγγείλει μόνο ένα σχετικά φθίνω ανταλλακτικό και δεν θα σου πει να αναμένεις να έρθουν και άλλες παραγγελίες . Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2021 Κοίτα δεν αντιλέγω απλά η νομοθεσία στην Ελλάδα για αγορές από τρίτες χώρες εκτως της ευρωπαϊκής Ένωσης κάνει αυτό που είπα πιο πάνω. Μέχρι 22€ περνάει ελεύθερα από εκεί και πάνω, ακόμα και για 20 λεπτά, περνά τελωνείο. Δεν θα σε χρεώσουν αλλά περνά. Το έπαθα. Παριγγειλα κάτι που είχε τελικό ποσό 22€ και 40 κάτι λεπτα και μου ζήτησαν αποδειξη αγοράς από pay pal. Για την νέα αντιπροσωπεία η εικόνα που έχω είναι από άλλους enfieldαδες, όχι δικιά μου. Κάλυψαν κόσμο για ανταλλακτικά για όλα τα μοντελα Το θέμα της αναμονής τη να σε πω. Σε καμία αντιπροσωπεία δεν έχουν διαθεσημο για όλα τα προϊόντα τους σε όλα τα ανταλλακτικα. Και εκεί έχει αναμονή. Είμαι λογικό αυτό όσο κακό και να είναι. Το θέμα τώρα είναι πως κάνοντας εισαγωγή αυτός από Αγγλία θα έχει και τους ανάλογους σε δασμους. Οπότε σα διαμορφωθούν διαφορετικά και οι τιμές. Αυτό πρέπει να δούμε σε πιο ποσοστό είναι σε σχέση με τις αρχικές τιμές. Γι'αυτό πρότεινα να κάνει κάποιος μια λίστα η οποία θα είναι ένας μποσουλας για να καταλάβουμε πως διαφοροποίητε το κόστος. Αυτά και άλλα πολλλααααα Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
hawklord Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 10, 2021 Εκει που πιστευω θα μας σπασουν τα νευρα θα ειναι στο θεμα της αναμονης, περισσοτερο απο τους φορους. Κι αν παει στο τελωνειο στον Πειραια βραστα Χαραλαμπε. Ειχα να παραλαβω σφραγισμενο δισκο του 1972 συλλεκτικο και χωρια που περιμενα εναμιση μηνα, καποιο τετραποδο ειχε τη φαεινη ιδεα να τον ξεσφραγισει για να δει τι εχει μεσα. Στο ταχυδρομειο ειχαν πει οτι αν παραλαβω χανω την αποζημειωση. Το πακετο ελεγε εξω οτι εχει ελεχθει αλλα δεν ελεγε αν εχει ανοιχτει και το περιεχομενο. Εγκεφαλικο μου ηρθε οταν ανοιξα το πακετο. 500 Ευρω χαμενα χωρια οτι ειναι δυσευρετος ο συγκεκριμενος σε σφραγισμενη μορφη και ηταν ευκαιρια η τιμη του. 2 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
ΠΑΝΑΓΟΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 20, 2021 Την 9/1/2021 at 5:52 ΜΜ, Ο/Η ΠΑΝΑΓΟΣ έγραψε: Γεια χαρά στην παREα, εγώ περιμένω ένα δέμα με αξία σε ευρώ 26,05( με τα μεταφορικά ).Την παραγγελία την έβαλα μερικές ήμερες πριν την αλλαγή του χρόνου επίτηδες, για να δω τι θα χρεώσουν τελικά. Μου 'στειλε λοιπόν το έξης Ε-μαιλ: >>Σας ευχαριστώ πολύ για την παραγγελία σας, όπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε, η μεταβατική περίοδος Brexit θα λήγει την 31 ης Δεκέμβρη του 2020 . Σε αυτό το σημείο δεν θα χρεώνουμε πλέον ΦΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο (φόρος) για την παραγγελία σας. Ωστόσο, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα εφαρμόσουν τους δικούς τους τοπικούς συντελεστές ΦΠΑ όταν φτάσει στη χώρα προορισμού. Για αυτόν τον λόγο, θα επεξεργαστούμε την παραγγελία σας την επόμενη εβδομάδα, επομένως δεν υπάρχει πιθανότητα να χρεωθείτε φόρος δύο φορές.<< Σωστός λοιπόν ο Άγγλος ! Τώρα λογικά ή ( έτσι νομίζω ) μέχρι τα 27,5 ευρώ αξία, δεν μπαίνει κανένας φόρος στις χώρες τις Ε.Ε. Ίδωμεν λίαν συντόμως ! Θα ενημερώσω μόλις παραλάβω ! Παρέλαβα το δέμα μου από Αγγλία (σημ. εδώ στην Γερμανία), χωρίς καμία επιπλέων χρέωση! Ο hitchcock motorcycles είχε επάνω στο δέμα (σαν μεγάλος φάκελος), σε μορφή αυτοκόλλητου το τιμολόγιο, με την τιμή σε λίρες 17,50 περίπου. Έτσι τελικά για μένα ήταν φτηνότερα γιατί γλίτωσα το Βρετανικό ΦΠΑ (20%)! 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Να σημειωθεί ότι για προϊόντα χαμηλής αξίας έως 22 ευρώ για εμπορευματικές αποστολές και για προϊόντα μέχρι 45 ευρώ για μη εμπορευματικές αποστολές (από ιδιώτη σε ιδιώτη) από το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν προβλέπεται δασμός και ΦΠΑ κατά την εισαγωγή. Αν βέβαια τα προϊόντα δεν έχουν καταγωγή το Ην. Βασίλειο αλλά άλλη χώρα (πχ Κίνα) τότε επιβάλλεται και δασμός, ασχέτως αν αποστέλλονται στη χώρα μας από Ην. Βασίλειο. Διαβάστε ποιο αναλυτικά εδω 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 και όταν διαβάζεις το άρθρο 1. Για τα εμπορεύματα, που έχουν καταγωγή από το Ηνωμένο Βασίλειο: ΔΕΝ επιβάλλεται δασμός («μηδενικός προτιμησιακός δασμός») Επιβάλλεται ΦΠΑ εισαγωγής (σύμφωνα με τους εθνικούς συντελεστές ανά αγαθό). Ελέγχονται τυχόν περιορισμοί, απαγορεύσεις και αδειοδοτήσεις ανά είδος εμπορεύματος και αγαθού (σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία). Τέλη εκτελωνισμού επιβάλλουν μεταφορικές εταιρείες και ταχυδρομεία/μεταφορές, λοιπές αμοιβές τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες (πχ., τελωνειακή αντιπροσώπευση) και κόστη για διάφορα δικαιώματα (αποθήκευση, πρακτόρευση, διατακτικές) υπάγονται στη συμβατική σχέση μεταξύ του μεταφορέα και του πελάτη/παραλήπτη. Είναι δικαίωμα του καταναλωτή να τα αναζητεί και να ενημερώνεται εγκαίρως για τα παραπάνω. Αντίστοιχα είναι υποχρέωση των εκτελωνιστικών εταιρειών ή άλλων παρόχων υπηρεσιών (μεταφορικών κλπ) να παρέχουν πλήρη ενημέρωση για τα επιπλέον κόστη που ενδέχεται να προκύπτουν κατά την συναλλαγή υπό το νέο καθεστώς που ισχύει από 1.1.2021. 2 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ θα πληρώνουμε 24% φπα + οτι μας χρεώσουν οι μεταφορικές πλέων των μεταφορικών 2 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 26 λεπτά πριν, Ο/Η Panagiotis-REH έγραψε: έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ θα πληρώνουμε 24% φπα + οτι μας χρεώσουν οι μεταφορικές πλέων των μεταφορικών Ναι εάν ξεπερνά τα 22€ , άρα γιο μικρά σε κόστος πράγματα ίσως πλέον να συμφέρει να σπάσεις την παραγγελία 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Νίκο νομίζω ότι τα 22 ευρώ έχουν να κάνουν αν σου αποσταλεί κάτι μέσω ταχυδρομείου αλλά μπορεί και να κάνω λάθος, όπως και να έχει καλό θα είναι όποιος θέλει να παραγγείλει κάτι ας ενημερωθεί και απο το τελωνείο αλλά και απο κάποια μεταφορική για να μην βρεθεί πρό εκπλήξεως .... 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Εδώ λέει κάποια πράγματα με παραδείγματα και όντος τα 22 ευρώ είναι για το ταχυδρομέιο και όχι για μεταφορικές https://www.iefimerida.gr/ellada/agores-bretania-teloneio-dasmoi-brexit-kai-ellada 1 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Ίσως (για τα καινούργια μοντέλα) να μπορεί να βοηθήσει η Γαλλία εδώ και εδώ. 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 24, 2021 Για τα καινούρια δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα με τα ανταλλακτικά η εδώ αντιπροσωπεία τα καλύπτει. το θέμα υπάρχει με τα αξεσουάρ και ανταλλακτικά απο τον χιτσκοκ αν και αυτά μπορείς να τα φέρεις απο την εδώ αντιπροσωπεία... πχ μου έφεραν επέκταση βάσης για τον πλαινό ορθοστάτη του βουνού η τιμή του χιτσκοκ είναι 15 λίρες δηλαδή 16,86 ευρώ Απο την αντιπροσωπεία μου κόστισε 22.98 απο αυτά τα 4.45 ήταν το φπα. Αν το έφερνα μόνος μου θα μου κόστιζε πολυ περισσότερα ... 3 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Άρα εμείς με τα παλιά κλαίμε Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Panagiotis-REH Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Άρα εσείς με τα παλιά να ρωτάτε τιμές και απο την αντιπροσωπεία εκτός απο τον Χιτσκοκ ... Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Η περνετε bmw να κλαίτε ακόμα περισσότερο... Που δεν την είχατε πάρει, την bmw, μέχρι τώρα.... 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
bbk Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Νικόλα με βάση το ανταλλακτικό που πήρε ο Παναγιώτης ο παλιός αντιπρόσωπος θα του χρέωνε και τα μεταφορικά από την Αγγλία αν το επερνε μόνος του...και τη μάνα του και τον πατέρα του... Οπότε ναι μια ερώτηση δεν βλάπτει .. Όχι τίποτα άλλο αλλά για να δούμε και τι καπνό φουμαρει και ο εν λόγο. 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
elifain Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 https://www.iefimerida.gr/ellada/agores-bretania-brexi-proionta-exairoyntai-dasmoys?amp Εδώ λέει πως πληρώνουμε μόνο ΦΠΑ ελληνικό για πράγματα Αγγλικής καταγωγής και καθόλου τελωνείο. (διορθώστε με αν δεν κατάλαβα καλά) Τελωνείο μόνο για πράγματα χωρών εκτός Ε.Ε. που έρχονται μέσω Αγγλίας. Σημειώνει πως για οποιοδήποτε άλλο κόστος που βαραίνει την παραγγελία είναι υπεύθυνες οι μεταφορικές. 2 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Nikoss Rocket Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Συγγραφέας Αναφορά Προώθησε Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 25, 2021 Η αλήθεια είναι ότι πολύ μας μπερδεύουνε Αν έχω καταλάβει καλά εάν πάρετε ένα κινητό εταιρείας apple η Samsung κ.ο.κ. από Αγγλία , θα πληρώσουμε τελωνείο γιατί δεν είναι δικό της προϊόν . Αν όμως πάρεις κάτι όπου αποδεδειγμένα φτιάχνεται στην Αγγλία (ας πούμε ένα καρμπυρατέρ Amal) δεν πληρώνεις τελωνείο . Τωρα αυτό που καίει εμάς στα ανταλλακτικά δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να αποδείξουμε ότι ένα ανταλλακτικό είναι φτιαγμένο εκεί. 1 Παράθεση Link to comment Μοιραστείτε με άλλους ιστότοπους More sharing options...
Recommended Posts