Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Royal Enfield Forum Greece

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Αγορές ανταλλακτικών από Αγγλία εκτός Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή την κουβέντα εδώ άνοιξα αυτό το θέμα για τις συναλλαγές μας πλέον με Αγγλία και συγκεκριμένα με τον Χιτσκουδη

• Απαντήσεις 146
  • Εμφανίσεις 27,8k
  • Δημοσιεύτηκε
  • Τελευταία Απάντηση

Μέλη που απάντησαν περισσότερο

Most Popular Posts

• Και πιο κοντά από την Κερατέα, στη Νίκαια.     https://m.facebook.com/dfsmotorshop/   Τηλ:  21 0411 2027

• Σήμερα παρέλαβα λίγα αναταλακτικά από Αγγλία, αξίας περίπου 62 GBP μαζί με τα μεταφορικά. Η αποστολή έγινε μέσω του αγγλικού ταχυδρομείου, χρόνος άφιξης περίπου 3 εβδομάδες και το συνολικό ποσό που πλ

• Παναγιώτης Ράμος
    Παναγιώτης Ράμος

Καλημέρα σας! Μελετώντας όλα τα δεδομένα που έφεραν οι συνάδελφοι στη συζήτηση, καταλήγω τελικά, @Nikoss Rocket πως δε χρειάζεται να στείλουμε μέιλ στον Χιτσκουρίδη. Διαβάζοντας προσεκτικά τη σ

ΕΙΚΟΝΕΣ

Featured Replies

Δημοσιεύτηκε

Ελαβα χθες τα νεα απο την αντιπροσωπεια και ειμαι στην ευχαριστη θεση να πω πως πλεον θα φερνω τις παραγγελιες μεσω αυτης.

Αν δεν εχασα κατι στη μεταφραση, σε συνολο περιπου 290 Ευρω (με τον ΦΠΑ μεσα) πραματάκια απο τον Χιτσκοκ η αντιπροσωπεια μου τα φερνει στην Κερατέα με κατι παραπανω απο 40 Ευρω τελικη τιμη με τον ΦΠΑ μεσα. Ηταν φιλικοτατος ο ανθρωπος που μιλησα και τις επομενες παραγγελιες θα συνεννοηθω να μου τις στελνουν στο σπιτι.

Στην συγκεκριμενη παραγγελια που γυριζει πισω στον Χιτσκοκ συνεννοηθηκα να την ολοκληρωσω με την αντιπροσωπεια μολις γινει η επιστροφη των χρηματων.

Εννοειται πως παντα υπαρχουν ιδιαιτεροτητες για παραγγελιες λιγων ανταλλακτικων σε ο,τι αφορα τον χρονο και το κοστος, αλλα σε μεγαλες παραγγελιες οπως αυτη μου βγαινει πανω κατω οσο να την εφερνα εγω προ-Brexit.

Καμμια συγκριση με τις τιμες DHL ακομα και να διεκπεραιωναν αυτοι τον εκτελωνισμο (που αρνηθηκαν λογω πολλων κωδικων και μου ζητησαν αποθηκευτρα και 65 Ευρω + ΦΠΑ μεχρι να βρω δικο μου εκτελωνιστη με επιπροσθετο βεβαια κοστος). Τα επαναλαμβανω για οποιον δεν διαβασε το προχθεσινο μου κραξιμο, και παλι σορι για τις κακες λεξεις.

Θα παω απο εκει μια βολτα να τους γνωρισω και να δω απο κοντα το Interceptor...

Επισυναπτω ενα αρχειο Excel με τις τιμες. Σε μωβ ειναι οι τελικες τιμες με φπα ανα μοναδα της αντιπροσωπειας, και σε καφε οι αντιστοιχες τιμες με φπα ανα μοναδα του Χιτσκοκ για να κανετε συγκριση. Συγχωρεστε τα οποια λαθη στρογγυλοποιησης αλλα και χρησης του Excel το οποιο χρησιμοποιω για πρωτη φορα.

spares.xlsx

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Το είχα ξανά πει ότι  η αντιπροσωπεία καλύπτει όλες τις ψεκαστές.

Για εμάς που έχουμε τις παλιές πρέπει να βρούμε τη λύση μόνοι μας

Επίσης γνωρίζω ότι καλύπτει και το Σέρβες για τις ψεκαστές.

Το τι τιμές παίρνει και αν ο μάστορα είναι καλός αυτό δεν μπορώ να γνωρίζω, Μπορεί όμως αυτό να μας το πει  ο @Panagiotis-REH που έχει πάει την δικιά του Himalayan  εκεί για σέρβις.

Πιστεύω ότι αυτή η  αντιπροσωπεία αδικείται πολύ (από μόνη της) από το μέρος που την έχει (είναι πολύ μακριά), που την έχει με άλλες μηχανές (γουρούνες), και δεν μπαίνεις στον κόπο να πάει στην Αθήνα να ανοίξει  ένα μαγαζί καθαρά με Royal Enfield 

Δημοσιεύτηκε

Ότι ζητήσεις από Χίτσκοκ η αντιπροσωπεία θα σε το φερει...

Στα ψέκαστα και μετά κάνει σέρβις.

Στα παλιά καμπιρατερα, οποία και αν είναι, δεν τα πιάνει/δεν τα κάνει.

@hawklord καρπιρατερατη δεν έχεις? Μπερδευτικα...

Άντε με το καλό να σε έρθουν.

Βάλε και καμιά φωτό να τη γουστάρουμε.

Δημοσιεύτηκε
1 ώρα πριν, Ο/Η Nikoss Rocket έγραψε:

Το είχα ξανά πει ότι  η αντιπροσωπεία καλύπτει όλες τις ψεκαστές.

Για εμάς που έχουμε τις παλιές πρέπει να βρούμε τη λύση μόνοι μας

Επίσης γνωρίζω ότι καλύπτει και το Σέρβες για τις ψεκαστές.

Το τι τιμές παίρνει και αν ο μάστορα είναι καλός αυτό δεν μπορώ να γνωρίζω, Μπορεί όμως αυτό να μας το πει  ο @Panagiotis-REH που έχει πάει την δικιά του Himalayan  εκεί για σέρβις.

Πιστεύω ότι αυτή η  αντιπροσωπεία αδικείται πολύ (από μόνη της) από το μέρος που την έχει (είναι πολύ μακριά), που την έχει με άλλες μηχανές (γουρούνες), και δεν μπαίνεις στον κόπο να πάει στην Αθήνα να ανοίξει  ένα μαγαζί καθαρά με Royal Enfield 

Δηλαδή άν ήταν στο κέντρο της Αθήνας τι θα άλλαζε για αυτούς που μένουν στην επαρχία ;

Εγώ προτιμώ να πεταχτώ μέχρι εκεί παρά να κατέβω στο κέντρο πχ

Δηλαδή με την προηγούμενη αντιπροσωπεία που ήταν στο κέντρο υπήρχε καλύτερη αντιμετώπιση, υποστήριξη;

Πρίν κανα 2 χρόνια ίσως και λιγότερο έκανε ενα event στο Μαρούσι στο Legendary μοτορcycles, πόσοι απο τους κατόχους της πρωτεύουσας λές να παρευρέθηκαν;

Είναι απλά τα πράγματα οι κάτοχοι πρέπει να την στηρίξουν, διαφορετικά αν το παρατήσουν και αυτοί να δούμε τι θα κάνουμε .....

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Να σου πω @Panagiotis-REH, έτσι όπως έχει ξεκινήσει φαίνεται ότι η καινούργια είναι ποιο Εξυπηρετική ίδιος απέναντι στο κοινό και δε σου λένε συνέχεια περίμενε να έρθει κατά τις μία το μεσημέρι όπως οι προηγούμενοι αντιπροσωπεία. Έχει ξεκινήσει να ρίχνει χρήμα ώστε να φέρει τα καινούρια μοντέλα Και δεν περιμένει να μαζέψει μία παραγγελία ώστε να έχει σε αναμονή τους πελάτες για το πότε θα φέρει. Άρα προς το παρόν για όλα τα παραπάνω μπορώ να πω ότι τα πάνε πάρα πολύ καλά . 

Για μία τέτοια ιστορική μηχανή πιστεύω ότι αξίζει να έχει το χώρο της και να μην είναι μπερδεμένες με άλλες μηχανές. Η Αθήνα η στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι καλό μόνο για το service διότι εξυπηρετεί όλους που μένουν γύρω απ’ αυτήν όμως και για μία έκθεση που μπορεί ο κόσμος να πάει πιο εύκολα να την δει τη μηχανή να γνωριστεί με τους ανθρώπους απο τι να τρέχει στην Κερατέα.

Τώρα για το event το οποίο ανέφερες πιο πάνω πρέπει να σου πω ότι πολύ πριν από αυτό είχα έρθει  σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία, καταρχήν για να γνωριστούμε και να τους συστηθούμε σαν φόρουμ  , τους είχα προτείνει μία συνάντηση (ένα μικρό event από πλευρά μας) ώστε να συναντιόμασταν με τις  δύο καινούργιες μηχανές ( μόλις είχαν πρώτο έρθει τα 650cc) Και η συνάντηση  αυτή να γινότανε στα διόδια της Κορίνθου στο γνωστό καφέ ώστε να συνδυαστεί και με βόλτα. Ευγενικά οι άνθρωποι είχαν αρνηθεί μου είχαν πει ότι ετοιμάζουν ένα event δικό τους αυτό το οποίο ανέφερες πιο πάνω και ότι θα το γνωστοποιούσαν και σε εμάς πράγμα που δυστυχώς μάλλον μας ξέχασαν και δεν έγινε.

Θα μου πεις τώρα γι’ αυτό δεν πήγαμε, όχι βέβαια πιστεύω όμως ότι αν είχε πραγματοποιηθεί η γνωριμία την οποία σου είπα για μια ποιο άμεση επαφή με τον κόσμο  διότι δεν θα ήταν μόνο τα μέλη μας αν κοινοποιούσε με αυτήν την βόλτα θα ερχόταν και άλλος κόσμος ίσως τότε να πήγαιναν περισσότερα άτομα στο ενλόγω event. Πιστεύω κιόλας   ότι για αυτό το event δεν έπαιξαν καλά επικοινωνιακά.

εγώ ειλικρινά άμα ήμουν Αθήνα όμως παρόλα ταύτα θα πήγαινα.

Δημοσιεύτηκε

@Nikoss Rocket Νίκο, ίσως εγώ το βλέπω πιο "ψυχρά" το όλο θέμα.
Δυστυχώς η RE δεν πουλάει ιδιαίτερα στην Ελλάδα ποτέ δεν πούλησε σε σύγκριση με άλλες χώρες ή με με άλλες μάρκες στην χώρα μας.

και δεν είναι θέμα τιμής, πχ τα 650 δεν πουλάνε ιδιαίτερα και είναι τα πιο φθηνά νεο ρετρό στην Ελληνική αγορά ...

και είναι ένα παρα πολύ καλό μηχανάκι.

Μπορεί αυτή την στιγμή να μην υπάρχει αποκλειστικό κατάστημα στην Αθήνα αλλά υπάρχουν μερικά που έχουν τις μηχανές για να πάς να τις δείς αν θες.

Και δεν νομίζω ότι αν υπήρχε αποκλειστικό κατάστημα αυτό θα άλλαζε κάτι στις πωλήσεις, υπήρχε στο παρελθόν και δεν είδα να πουλάνε ιδιαίτερα ...

Εγώ πάντως αν ήμουν ο επιχειρηματίας δεν θα το έκανα γιατί δεν θα έβγαζα τα έξοδα μου ...

Σαν ιδιοκτήτης θα το ήθελα να είναι σε κεντρικό σήμειο να έχει χώρο μέσα και έξω να άραζουμε και να φιλοσοφούμε για τις μηχανές μας και όχι μόνο όσο θα περιμένουμε για το σερβις ή για να ψωνίσουμε ...

Δυστυχώς η ευτυχώς η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι ...

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας
1 ώρα πριν, Ο/Η Panagiotis-REH έγραψε:

Σαν ιδιοκτήτης θα το ήθελα να είναι σε κεντρικό σήμειο να έχει χώρο μέσα και έξω να άραζουμε και να φιλοσοφούμε για τις μηχανές μας και όχι μόνο όσο θα περιμένουμε για το σερβις ή για να ψωνίσουμε ...

Σε αυτό συμφωνούμε,

πιστεύω ότι η αντιπροσωπεία έχει άλλο κλαμουρ αλλιώς δεν θα υπήρχαν αντιπροσωπείες .

Μην συγκρίνεις με την παλιά, εκεί είχε 4 μηχανές του 2008 αρα να πας να δεις τι?

Αν έφτιαχναν μια αντιπροσωπεία στα πρότυπα του έξω η σε ποιο vintage κατάσταση και με κατάλληλη διαφημίσει θα ήταν αλλιώς,  άλλο πετάγομαι μέχρι το κέντρο και άλλο στην κερατεα.

Στο κέντρο και κατά τύχη μπορεί να βρεθείς μπροστά , να σου κινήσει την περιέργεια, μπορεί σαν μάρκα να μην την  ξέρει κάποιος και να την γνωρίσει εκεί. Στην κερατεα τυχαίο πελάτη δεν θα πιάσει δεν πετάγεται τόσο εύκολα εκεί ο άλλως για να πάει να δει και να ξέρει ότι και το σέρβις είναι εκεί. 

Δημοσιεύτηκε

Σε αυτό συμφωνούμε,

πιστεύω ότι η αντιπροσωπεία έχει άλλο κλαμουρ αλλιώς δεν θα υπήρχαν αντιπροσωπείες .

Μην συγκρίνεις με την παλιά, εκεί είχε 4 μηχανές του 2008 αρα να πας να δεις τι?

Αν έφτιαχναν μια αντιπροσωπεία στα πρότυπα του έξω η σε ποιο vintage κατάσταση και με κατάλληλη διαφημίσει θα ήταν αλλιώς,  άλλο πετάγομαι μέχρι το κέντρο και άλλο στην κερατεα.

Στο κέντρο και κατά τύχη μπορεί να βρεθείς μπροστά , να σου κινήσει την περιέργεια, μπορεί σαν μάρκα να μην την  ξέρει κάποιος και να την γνωρίσει εκεί. Στην κερατεα τυχαίο πελάτη δεν θα πιάσει δεν πετάγεται τόσο εύκολα εκεί ο άλλως για να πάει να δει και να ξέρει ότι και το σέρβις είναι εκεί. 

Κι εμένα θα μου άρεσε, σαν σημείο αναφοράς, σαν ιδιότυπο μοτο-στέκι...
Αλλά η οικονομική πραγματικότητα είναι αδήριτη! Ο τυχαίος πελάτης που θα του γυαλίσει το μηχανάκι στη βιτρίνα δεν είναι δυστυχώς αυτός που αυξάνει τις πωλήσεις... χρειάζεται μεθοδευμένη και οργανωμένη προβολή, πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις κλπ που συνήθως γίνονται από τον αντιπρόσωπο με τη βοήθεια του εργοστασίου. Ενδεχομένως, ο Ινδός να μην ενδιαφέρεται να ξοδέψει για να διευρύνει μια τόσο μικρή αγορά όπως η ελληνική... Όταν πουλάει καλά στη χώρα του και σε άλλες αγορές της Άπω Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής που έχουν μιλιούνια κόσμο, δύσκολα θα κοιτάξει την Ελλάδα. Κάποιος παραπάνω έβαλε μια φωτογραφία από την αντιπροσωπεία της Βραζιλίας (αν θυμάμαι καλά) που το εσωτερικό της ήταν σαν μπαρ πολυτελείας! Αλλά η Βραζιλία, έχει πληθυσμό 186 εκατομμύρια και παρά τη μεγάλη φτώχεια είναι η 10η οικονομία στον κόσμο. Άρα οι εν δυνάμει αγοραστές μιας Enfield είναι τόσοι που αξίζει να ξοδέψεις σε διαφήμιση, στοκ, ανταλλακτικά κλπ.

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Παιδιά η εικόνα ενος μαγαζιού  (άσχετος το τι πουλάει) είναι το α και το ω.

Το να φτιάξεις ένα μαγαζί σωστά (εδω μιλάμε για την αντιπροσωπεία) καμία επίσημη εταιρία δεν σου δίνει τπτ.

Η το φτιάχνεις μόνος σου η όχι. 
Κακα τα ψέματα η εικόνα είναι το 30%

Δημοσιεύτηκε

Η γνωμη μου ειναι οτι η Κερατεα μπορει να ειναι αντιεμπορικη σαν μερος για αντιπροσωπεια, αλλα το να παει ο αλλος να στησει μαγαζι στην Αθηνα ειναι ασυμφορο. Ποσο μαλλον αν μιλησουμε και μαγαζι μονο για Royal. Καλως ή κακως πλεον δεν πουλαει μονο τις παλιες κλασικες που επεδιωκαν ενα ξεχωριστο κοινο αλλα το Himalayan και 2 αλλες που ειναι νεες μοτοσυκλετες. Αυτο αυτοματα βαζει το συγκεκριμενο brand στον ανταγωνισμο των πολλων απεναντι σε ευρωπαιους και σε ιαπωνες που οσο και να το κανουμε ειναι χαμενη υποθεση σε πολλα. Προσωπικα ημουν ετοιμος για ολα οταν τα εσκασα για να παρω τη συγκεκριμενη μηχανη κι ας ετρεμα απο φοβο για το μεϊντ ιν ιντια. Δεν μου περισσευαν, αλλα στην ακρη του μυαλου ειχα το ποσο χαλια μπορει να ειναι το ινδικο για 5 χιλιαρικα; Ηταν η μηχανη της κα*λας και οχι το καθημερινο εργαλειο. Εκει εκανε τη δουλεια του το σκυλι το Honda για το οποιο εβρισκα τα παντα και παντου ΑΝ χαλουσε κατι πανω του.

Και αν το κοινο για παλιες μοτο ειναι περιορισμενο, ποσοι "απλοι" αναβατες θα εδιναν λεφτα για νεα τεχνολογια απο την Ινδια κι ας ηταν με λιγα λεφτα; Αρκετα ομορφο το Interceptor, αλλα σιγουρα θα καθυστερουσα την οποια αγορα για να παω για Triumph λ.χ. για να εχω το κεφαλι μου ησυχο. Δυστυχως ο περισσοτερος κοσμος σκεφτεται ετσι και συμφωνω. Και αν μαθει τις ομορφιες της παλιας αντιπροσωπειας, τα ραγισμενα πλαισια, τα ινδικα ανταλλακτικα που τα πληρωναμε εγγλεζικα και την μηδενικη υποστηριξη στις παλιες απο τη νεα αντιπροσωπεια τοτε πολυ καλα θα κανει να μην προτιμησει Royal αλλα οτιδηποτε αλλο για να μην μεινει ξεκρεμαστος. Η φτωχεια τρωει τον παρα λενε, και αν εμεις πληρωνουμε το χουι μας δυο και τρεις φορες επειδη ειμαστε βιτσιοζοι με τα παλια, δεν γινεται η εταιρεια να περιμενει την ιδια αντιμετωπιση απο αναβατες που δεν κανουν τα στραβα ματια στην ποιοτητα για χαρη της ομορφιας του νεο-ρετρο. Ειναι λογικο με αλλα λογια το συγκεκριμενο brand να ειναι αντιεμπορικο, και παλι καλα να λεμε που υπαρχει εστω και στην Κερατεα με βαση τα δεδομενα της Ελλαδας. Και στη Θεσσαλονικη να ηταν το ιδιο θα ελεγα. 

Επεξεργάσθηκε από το μέλος hawklord

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

@hawklord διαφωνώ , τα ίδια λέγαμε και για τα κινεζικά όταν πρώτο ήρθαν και τώρα έχει βρωμιση η αγορά .

Ναι δεν είναι πρώτη επιλογή όμως πιστευω ότι ποιοτικά έχει ανεβεί, και με σύγκριση την τιμή έχει μέλλον  . Σίγουρα θέλει υπομονή το όλο θέμα από πλευράς αντιπροσωπείας μέχρι να πιάσει . Αν είναι δύσκολο να πιάσει στην αθηνα , είναι απίθανο στην κερατεα. 
Και μιλάω πάντα για τα μοντέλα από το 2012 και μετά . Αν και ο @Βύρωνας έχει του 2009 μοντέλο έχει κάνει παρά πολλά χιλιόμετρα πιστευω ότι του έχει βγει σκυλί το ίδιο και του @monoclone.

Η Himalayan πάντως πιστευω ότι έχει καλό  μέλλον μπροστά της.

Και μην ξεχνάμε τους κακοτράχυλους δρόμους όπου έχουν ταλεποριθη οι Royal Enfield και έχουν αναδειχθεί τα οποία προβλήματα με σύγκριση τις ευρωπαϊκές μηχανές 

Δημοσιεύτηκε

....αυτος που θα παρει enfield θα την ξέρει και θα ψάξει να την βρει που είναι.

αν εσείς που είστε Αθηνα λέτε μακρια την αντιπροσωπεία. τι να που αυτοι που είναι εκτός νομού Αττικης?

...συλλογιστείτε τον γολγοθα που ανεβαίνουν όλοι αυτοι που είναι στην υπόλοιπη ελλάντα....

ελπίζω να οικοδομήσουν δίκτυο αντιπροσωπειών στην Ελλάδα αλλα και αξιόπιστων μηχανικών ωστε να υποστηρίξουν τα προϊόντα τους...γιατι προϊόντα είναι...

μην κοιτάτε εμας που δενόμαστε συναισθηματικά με τα αντικείμενα....

προς το παρον κατα την γνώμη μου έχουν δειξει καλη διαγωγη όσο αφορα το σερβισ και την υποστήριξη στην Αττικη για τα νεα μοντέλα.

για την υπόλοιπη Ελλάντα δεν εχω γνώμη.

Χολένει το ότι δεν υποστηρίζουν τεχνικα με επισκευες και σερβις τα παλια καρμπιρατεράτα μοντέλα...αλλα να πω και ενα μυστικό?

και εγω αν ημουν στη θέση του ουτε που θα ήθελα να τα ξέρω με τοσες ζημιες που βγάζουν...αναξιοπιστα απο καθε πλευρα...

παντως για να προωθήσουν τα προϊόντα τους υπάρχουν τρόποι...

σίγουρα η υψηλή τιμη δεν είναι ατου...

στην σελίδα τους παντως δεν βρίσκω καμία αφορα για Enfield

τι στο καλο κανω λάθος?

www.motostuff.gr

Δημοσιεύτηκε
14 ώρες πριν, Ο/Η bbk έγραψε:

αυτη είναι η σωστη σελδα

https://muvus.gr/

Σουπερμάρκετ είναι.
Και μέσα σ' όλα έχει και την Enfield.
Που την πλασάρει σαν βρετανική μοτοσικλέτα!!!

1023725449_2021-04-1012_04_18.png.fa5c4ffc3aee4ad092e30f18f0bdb63f.png

Γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση για μπουτίκ Enfield.
Καλά, να λέμε, που μας εξυπηρετεί ικανοποιητικά ως προς τα ανταλλακτικά...
Κι αν το σέρβις είναι μεγάλο πρόβλημα για όσους είστε στην Αττική, για μας, στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι τεράστιο!

Δημοσιεύτηκε
  • Συγγραφέας

Για να μπορεί να αναπτυχθεί πανελλαδικά πρέπει πρώτα να πιάσει σαν  μάρκα, για να πιάσει ως μάρκα πρέπει να στηθεί ένα μαγαζί, ένα σωστό μαγαζί για ακρίβεια, αυτό το μαγαζί πρέπει κάποιος να μπορεί να το βρει εύκολα, αυτό κατά την άποψή μου δεν γίνεται στην Κερατέα.

• 2 months later...
Δημοσιεύτηκε

ετοιμαστείτε ερχετε και ο Βαζελίνο...

* Όλες οι εισαγωγές δεμάτων αξίας έως 22 ευρώ, που παραγγέλνονται ηλεκτρονικά και σήμερα απαλλάσσονται του ΦΠΑ, υπόκεινται στον φόρο αυτόν από την 1 Ιουλίου. Συνεπώς, οι καταναλωτές επιβαρύνονται με τον συντελεστή ΦΠΑ, που ισχύει στη χώρα μας (24% ή 13% ή 6%), αναλόγως του είδους του αγαθού.

https://www.capital.gr/tax/3552871/me-fpa-ta-mikrodemata-apo-trites-xores-apo-1i-iouliou

Δημοσιεύτηκε

Περιμένω κάποια πράγματα από AliExpress και ebay. Κάνα 50αρικο το πολύ. Θα σας δώσω εικόνα μόλις παραλάβω πόσα τσουτσουνια έφαγα...ωχ μαναμ ωχ....

• 2 εβδομάδες πριν...
Δημοσιεύτηκε

Σήμερα παρέλαβα λίγα αναταλακτικά από Αγγλία, αξίας περίπου 62 GBP μαζί με τα μεταφορικά. Η αποστολή έγινε μέσω του αγγλικού ταχυδρομείου, χρόνος άφιξης περίπου 3 εβδομάδες και το συνολικό ποσό που πλήρωσα είναι μόνο αυτό που αναγράφεται παραπάνω.

Δημοσιεύτηκε
6 ώρες πριν, Ο/Η SSAV έγραψε:

Σήμερα παρέλαβα λίγα αναταλακτικά από Αγγλία, αξίας περίπου 62 GBP μαζί με τα μεταφορικά. Η αποστολή έγινε μέσω του αγγλικού ταχυδρομείου, χρόνος άφιξης περίπου 3 εβδομάδες και το συνολικό ποσό που πλήρωσα είναι μόνο αυτό που αναγράφεται παραπάνω.

Ευχάριστα νέα Στέλιο. Μπράβο!

Δημοσιεύτηκε

Εγω την περασμενη εβδομαδα παρελαβα διαφορα μικροαντικειμενα απο τον Χιτσκοκ μεσω της αντιπροσωπειας. Χρονος παραλαβης οσο ακριβως μου ειπανε, 12 μερες. Δεν ξερω αν επαιξε ρολο το ποσο ηταν λιγο πιο κατω απο 200 Ευρω και ηρθαν γρηγορα. Ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την υπηρεσια της αντιπροσωπειας και εννοειται θα ξαναπαρω μεσω αυτης ο,τι χρειαστω. Η οποια επιβαρυνση μου ηρθε λιγοτερη απο τα +φπα, ταχυδρομικα και λοιπα κερατιατικα. Ο ανθρωπος που ασχοληθηκε (Γιαννης) ηταν κατατοπιστικοτατος στην επικοινωνια μεσω email αλλα δυστυχως δεν τον γνωρισα απο κοντα λογω Σαββατου. Μαλιστα μου εφερε και τα κρυσταλλα για την καουκα (2+2) που ζητησα αν μπορει να παραγγειλει μετα που εκλεισε την παραγγελια. Και εκτιμησα ιδιαιτερα πως τα λεφτα τελικα βγηκαν και κατι λιγοτερο απο οσα ειχα υπολογισει (πραγμα ανηκουστο μετα τις παλιες γνωστες αφαιμαξεις της Καλλιροης με μονη εξειρεση τον φιλτατο Γρηγορη και τον Αλεκο). Ως πρωτη φορα πηγα απο εκει για να τους γνωρισω και να δω και τις νεες μηχανες (τις οποιες ειχα φανταστει πιο ογκωδεις αλλα ουτως ή αλλως το ενδιαφερον ηταν φιλολογικο και μονο), η επομενη φορα εχω ζητησει να μου τα στελνουν σπιτι γιατι η Κερατεα ειναι ενα μικρο ταξιδι. Με δυο λογια, απολυτα ευχαριστημενος.

Δημοσιεύτηκε

Προσοχη στη λεξη "ΛΙΓΑ" που εγραψε ο @SSAV. Στα "πολλα" βαριουνται να τα εισαγουν, και ζητανε να βαλουμε δικο μας εκτελωνιστη και να πληρωσουμε και αποθήκευτρα μεχρι να τον βρουμε.

• 1 year later...
Δημοσιεύτηκε

Χαίρεται συνενφιλντάδες. Θα σας καταγράψω την πρόσφατη αρνητική εμπειρία μου για να έχετε εικόνα.

Κάτοχος bullet 500 του 2007, και κατόπιν μεγάλης ανάγκης για τεποζιτο(μιας και πλησιάζει το ράλι το. Ιούνη :) ), αναγκάστηκα να αγοράσω από Χιτσκοκς.

Λοιπόν, τεποζιτο-ρουμπινετο-ταπα-βιδες με μεταφορικά 320 ευρώ.

Τελωνείο DHL 140 !!

Υπολογίζουν μια ταρίφα στάνταρ στα 53 ευρώ, και από κει και πέρα ΦΠΑ + δασμούς.

Γενικά ψωνίζω από Ινδία μεσω ebay όπου δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά για το θέμα τεποζιτο δεν είχα άλλη επιλογή. Αν με ρωτάτε θα το ξαναέκανα και αύριο, αλλά η αλήθεια είναι ότι πόνεσε λιγάκι...